Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ανανήψαντες "αριστεροί"



Η οικονομική κρίση έφερε μαζί της πολλά δεινά και γέννησε άλλα. Τα χειρότερα γεννήματα αυτής της ατέρμονης κρίσης είναι ο φιλελεριστερός και ο νεο-φιλελές.

Φιλελεριστερός
Ο όρος δεν είναι αδόκιμος, βλαστήμια είναι. Πρόκειται για τον κατά φαντασία αριστερό, που μεταλλάχτηκε σε φιλελέδι και αρνείται να το πιστέψει.
Μέχρι χτες κρατούσε ψηλά τη σημαία της επανάστασης, έβαζε μπροστά το κορμί του και μάζευε πρώτος τις φάπες - είτε μπάτσου σε διαδήλωση, είτε συναδέλφου στη δουλειά, είτε στο σόι, είτε τις διαδικτυακές. Δεν φοβόταν να τα βάλει με όλους -και εκ μέρος όλων- για να φύγει από την εξουσία η επάρατος πασοκοδεξιά που μας κατέστρεψε (δικά του λόγια).
Αντιστεκόταν στα μνημόνια, στηλίτευε κάθε κυβερνητική αναλγησία, αντιδρούσε σε κάθε κουτσούρεμα μισθού/σύνταξης, αντιπαρατίθετο σε κάθε μείωση κοινωνικού κράτους, καταδίκαζε κάθε αστυνομική αυθαιρεσία, ήταν αλληλέγγυος σε κάθε πρόσφυγα και κατατρεγμένο, φώναζε για τα χρέη των νοικοκυριών, έσκουζε για την ανεργία, έκλαιγε για τη μετανάστευση, ωρυόταν με τις αυτοκτονίες.

Και ξαφνικά…

Ξαφνικά όλα άλλαξαν επειδή έφυγαν οι χείριστοι και ήρθαν οι …λιγότερο χειρότεροι. Το μότο του: “δεν γινόταν τίποτα καλύτερο”.

Τα χρέη συνεχίζονται αλλά… (καταπίνουμε 2 λεξοτανίλ) …μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης!!!
Κάνω πλάκα ε;


Μπορεί να καμαρώνει για την ανεργία η οποία έπεσε κατά μία; μία και κάτι ψιλά; θες δύο ποσοστιαίες μονάδες; Θες τρεις; Σκίσαμε λέμε! Όταν τα αεροπλάνα και τα βαπόρια δεν προλαβαίνουν να φορτώνουν κόσμο και να τον ξεφορτώνουν στην ξενιτιά – άρα το εργασιακά ενεργό ανθρώπινο δυναμικό μειώνεται, όταν έχουμε γεμίσει τη χώρα με υποαπασχολούμενους, με 4ωρίτες, με 5μηνίτες της ξεφτίλας των βάουτσερ, όταν τα αφεντικά χρωστάνε 6-8 μηνιάτικα (για Δώρα ούτε λόγος), τότε έλα να μιλήσουμε για πτώση της ανεργίας.
Αλλά ξέχασα, το "λιγότερα χειρότερο" που λέγαμε.

Μέχρι χτες ο πρόσφυγας και μετανάστης έπρεπε να απολαμβάνει στέγη, τροφή, εκπαίδευση, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, άσυλο, ευκαιρίες ένταξης ή μετεγκατάστασης, όλα όσα προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία και τις διεθνείς συνθήκες. Τώρα τελευταία στα μάτια του ο πρόσφυγας έγινε ο ξένος που “καλά θα κάνει να καθίσει στα αυγά του και να μη προκαλεί την αστυνομία γιατί η τάξη πρέπει να επιβάλλεται με κάθε τρόπο”.

Μέχρι χτες η μείωση μισθού - σύνταξης φανέρωνε το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του ΔΝΤ και των δανειστών που εξέφραζαν οι Σαμαροβενιζέλοι. Τις εποχές εκείνες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υποσχόταν τερματισμό της λιτότητας, 13ους και 14ους μισθούς, καμία μείωση στις συντάξεις, τέλος στον ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά. Σήμερα που μειώθηκε πάλι η σύνταξη ο φιλελεριστερός σου λέει “όχι η κύρια, η επικουρική μειώθηκε” επειδή αυτός στη μια τσέπη βάζει την κύρια και πάει και ψωνίζει, ενώ την επικουρική την βάζει στην άλλη και την στέλνει στις οφσόρ του Παναμά. Για τον δε μόνιμο πλέον ΕΝΦΙΑ, από τις εποχές που βρίζαμε το κάθαρμα Βενιζέλο που τον επέβαλλε και τον αλήτη Σαμαρά που τον συνέχισε, περάσαμε στις εποχές που πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχείς επειδή …μειώθηκε. Άσε που (τώρα) είναι και δίκαιος φόρος γιατί “ξέρεις πόσα πληρώνει η κουφάλα στην Εκάλη;”

Αίφνης τα χημικά των ΜΑΤ χρειάζονται επειδή…
επειδή τα γερόντια ήθελαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα των ΜΑΤ. Οι ΜΑΤατζήδες από χρυσαυγίτες και κωλόπαιδα ξαφνικά έγιναν τα χρήσιμα εργαλεία στην υπηρεσία της προπαγάνδας μας, αρκεί να εξυπηρετούν το αφήγημα που μας βολεύει.
Αυτό που δεν κατανοεί (;) ο φιλελεριστερός είναι ότι αυτό ακριβώς θα επικαλεστεί και θα χρησιμοποιήσει ο Κούλης, αν ο ηλίθιος αυτός λαός τον φέρει στην εξουσία. Δεν πιστεύω να νομίζει ότι με Κικίλια, Δένδια ή Βορίδη υπουργό ΠροΠο οι μπάτσοι θα μοιράζουν καραμέλες!

Φιλαράκι έχεις ξεφύγει. Παλεύεις μέσα σου να ισορροπήσεις σε ξεφτισμένο σκοινί, γεμάτο λίπος. Θα τσακιστείς, δεν το βλέπεις;  Δικαιολογώντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην ΟΠΟΙΑ κυβέρνηση να είσαι σίγουρος ότι δεν την βοηθάς να δει τα λάθη της.
Επειδή η εξουσία διαφθείρει, κράτησε απόσταση και μη την πολυπλησιάζεις. Γιατί όταν αυτοί που στηρίζεις την χάσουν, ή αποκαλυφθεί πως βρώμισαν, άντε μετά να μιλήσεις με τον καθρέφτη σου αν πρέπει να το ξαναπαίξεις …επαναστάτης.


Νεο-φιλελές
Δεν αναφέρομαι στον νεοφιλελεύθερο (άλλης κατηγορίας καθίκι αυτός), μιλάω για τον τύπο που για χρόνια παρίστανε τον αριστερό και βαθιά μέσα του έκρυβε (ίσως και από τον εαυτό του τον ίδιο) την αληθινή πολιτική του ταυτότητα. Πρόκειται για τη δεξιούρα που "είδε το φως το αληθινόν", πέταξε από πάνω της το επαναστατιλίκι, κατέβηκε από το βουνό, κρέμασε το καριοφίλι (αν δεν το πέταξε στα πόδια του αντιπάλου ζητώντας του συγγνώμη), και στο εξής αποφάσισε να γλείφει εκεί που έφτυνε.

Αυτός ο τύπος δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ποτέ δεν ήταν. Νόμιζε ότι ήταν και έκανε και τους άλλους να το νομίζουν. Μέσα του ανέκαθεν έζεχνε η βρώμα του καπιτάλα, του -κατά φαντασία- φιλελεύθερου.
Πήγαινε πάντοτε εκεί που υπήρχε μάσα. Πάταγε άλλους για να φτάσει στο στόχο του. Τους καιρούς που η επανάσταση «πούλαγε», παρίστανε τον Τσε. Ποτέ μέσα του δεν πίστεψε ότι μια εξέγερση θα φέρει αποτέλεσμα. Σε πορείες πήγαινε μόνο για να καμαρώνει ότι έφαγε χημικά ή τον κυνήγησε μπάτσος. Δεν πήρε ποτέ το ρόλο του μπροστάρη (με τι προσόντα;). Παρακολουθητής των άλλων ήταν. Όπου φύσαγε ο άνεμος από κοντά κι αυτός. Πάντα να είναι στο κάδρο.
Που ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί.

Κακέ μου φίλε μπορεί να αργήσαμε αλλά καταλάβαμε τι κουμάσι είσαι.
Στο πανεπιστήμιο ήσουν στην παράταξη που είχε τις καλύτερες γκόμενες. Στη δουλειά ήσουν στο ίδιο κόμμα με το αφεντικό. Όταν άλλαζες αφεντικό άλλαζες και γνώμη. Ενόσω ήσουν υπάλληλος ήσουν αριστερός (τώρα μόλις έτριξαν τα κόκκαλα κάποιων). Όταν έγινες αφεντικό κατάλαβες τι σημαίνει να μαζεύεις ΦΠΑ, να πληρώνεις ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, Εφορία, οπότε να πάνε να γ…θούνε και τα εργασιακά δικαιώματα και τα μεροκάματα και οι εργάτες και οι ιδέες και το σύμπαν ολόκληρο.
Πάνω απ’ όλα η τσέπη, μιλώντας πάντα για τη δική σου.


Όταν (νόμιζες πως) δεν κινδύνευες από τίποτα και κανέναν, έβγαζες πύρινους λόγους για την Αριστερά - ενώ κατακεραύνωνες το Κεφάλαιο. Μόλις διέγνωσες ότι ίσως απειληθεί και το δικό σου πορτοφόλι, χώθηκες στο καβούκι σου και άρχισες να πετάς εγκεφαλικές πορδές, χτυπώντας τις καμπάνες και καλώντας να χωθούν όλοι στα καβούκια τους. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κακό, που προσπαθείς να μολύνεις το περιβάλλον γύρω σου. Νομίζεις ότι διαθέτεις κάποια δύναμη και μπορείς να επηρεάσεις κόσμο, να τραβήξεις στο βόθρο που κολυμπάς κι άλλους. Να περάσουν ολονών τα κεφάλια μέσα στα σκ..τά για να μη ξεχωρίζει το δικό σου.

Τώρα που η εγκεφαλική σου σήψη σε προσδιόρισε στον φιλελευθερισμό, κατάντησες να είσαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του κοινωνικού Δαρβινισμού και ο χειρότερος διώκτης της Αριστεράς. Σαν γνήσιος φιλελές έχεις την άποψη ότι το σύστημα πρέπει να χτυπηθεί … μόνο όταν δεν μπορείς να το αρμέξεις. Όταν καταφέρεις να πάρεις στα χέρια σου τα μαστάρια του κράτους, ή όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να τα καταφέρεις, σκίζεις το κόκκινο βιβλιαράκι, πατάς τα εικονίσματα, ξεχνάς όσα έλεγες, βρίζεις πρώην συντρόφους, φίλους, τη μάνα σου την ίδια.

Τώρα στα «γεράματα» προτείνεις για λύση το μητσοτακέϊκο, το σόι που πληρώνουμε τα τελευταία 70 χρόνια. Προτείνεις την παράταξη των Κενταύρων, των Ρέιντζερ, του τσεκουράτου Βορίδη, του δολοφόνου του Τεμπονέρα, του ακροδεξιού σκουπιδιού που τυγχάνει αντιπρόεδρος και μαζεύει υπογραφές του Παττακού. Προτείνεις να παρακολουθούμε Μπογδάνο, Πορτοσάλτε, Τσίμα, Πρετεντέρη, Ξαφά και Τζήμερο για να παίρνουμε γραμμή.
Και δεν ντρέπεσαι! Συγχαρητήρια μεγάλε!

Λένε κακέ μου φίλε πως όσο περνούν τα χρόνια ο άνθρωπος συντηρητικοποιείται. Λογικό ακούγεται (σωστό όχι). Εκεί οφείλεται και η δική σου μετάλλαξη. Θες επειδή έφυγε το επαναστατικό σου πνεύμα, θες επειδή βαρέθηκες να είσαι της φάπας, θες επειδή στο δρόμο συνάντησες άλλα λαμόγια που ξεπουλήθηκαν για τη θεσούλα και την κονόμα, (πιο έξυπνοι είναι αυτοί; σκέφτηκες) θες επειδή ποτέ δεν ξεχώριζες ιδιαίτερα για την κριτική σου σκέψη.
Πρόκειται για μια «εξέλιξη» που δεν είναι αποτέλεσμα της σοφίας, που με τα χρόνια – υποτίθεται - έρχεται, αλλά αποτέλεσμα εκφυλισμού εγκεφαλικών κυττάρων. 
Διότι μπορώ να καταλάβω τη σταδιακή σου μεταστροφή, όταν περνάς από τη φρεσκάδα του νεανικού σου μυαλού στις εμμονές ενός κολλημένου γέρου. Αλλά αυτές τις συνεχείς και ολοένα εντεινόμενες πιρουέτες, σε σημείο να παθαίνουμε όλοι βέρτιγκο και να μας έρχεται εμετός, δεν θα τις καταλάβω ποτέ.
Ούτε και με νοιάζει κιόλας.


15 σχόλια:

  1. Σε ένα τέτοιο κείμενο με τις απόψεις που το ντύνουν, τις τρανές αλήθειες που αναδεικνύουν, μπορείς να πεις όχι ; μπορείς να διαφωνήσεις ;
    Προσωπικά μήτε σε λέξη....!
    Εξαιρετικά χειμμαρώδης σήμερα Πέτρο μου και σε χάρηκα μια ακόμα φορά.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Γιάννη. Γνωρίζω τις απόψεις σου και είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλά και εσύ να σούρεις στα δύο αυτά φαινόμενα της εποχής μας.

      Διαγραφή
  2. Η φωτό λέει πολλά...
    Αυτοί οι "αριστεροί" μου θύμιζαν πάντα κάποιους μαθητές που ήταν καλοί στα μαθηματικά, αλλά πήγαιναν στην 4η δέσμη κι όχι στην 1η, για να είναι πρώτοι κι όχι δεύτεροι!!!
    Χρόνια τώρα βλέπουμε στους κόλπους των αριστερών ανθρώπους που δεν καταφέρνουν να τρυπώσουν σε κάποια εξουσία και μόλις βρίσκουν την ευκαιρία, καταλαβαίνουν το... ουτοπικό της αριστεράς. Παλιά ιστορία...
    "Όπου φύσαγε ο άνεμος από κοντά κι αυτός. Πάντα να είναι στο κάδρο."
    Καλό μήνα να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα όλοι μας αλλάζουμε κατά καιρούς απόψεις. Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που έχει τις ίδιες ακριβώς θέσεις που είχε πριν 10-20-30 χρόνια, από τη μέρα που γεννήθηκε.
      Άλλο όμως είναι αυτό και άλλο το φαινόμενο του χαμαιλέοντα. Δεν μπορώ να έχω καμία εμπιστοσύνη και σε τίποτα σε ανθρώπους που μεταλλάσονται πλήρως, πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται με γνώμονα την ιδιοτέλεια: το οικονομικό συμφέρον ή το βόλεμα.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  3. Αριστεροί μπαίνοντας ή βγαίνοντας; Κι αυτό το προφίλ που περιγράφεις τόσο εύγλωττα Πέτρο, είναι όλοι αυτοί οι χαμαιλέοντες που όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε, είναι χωμένοι και πολύ καλά δικτυωμένοι. Τελικά η "μάσα" είναι η κορυφαία ιδεολογία για όλους αυτούς. Θα πάρει χρόνια να αποβάλλουμε όλα αυτά τα απόβλητα Πέτρο. Και θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας σ' αυτό που έγραψες απόψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστεροί μπαινοβγαίνοντας, φαντάσου κάτι σαν την περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου.
      Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει πασοκοποίηση. Υπάρχουν ακόμη ενεργοί κάποιοι θύλακες με αριστερές καταβολές και σκέψη, κατά κύριο λόγο όμως έχει παρεισφρήσει στο κόμμα η λογική των Πασόκων. Φάε, άρπαξε, ρουφιάνεψε, βολέψου και αν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη παίξτο θιγμένος και ότι στο πρόσωπό σου χτυπάνε το κόμμα.
      Προφανώς το (όποιο) κυβερνητικό κόμμα όλα αυτά τα γνωρίζει αλλά δεν κάνει τίποτα επειδή βολεύεται.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Πέτρο. Καλό Φθινόπωρο εύχομαι.
    Συμφωνώ με όσα γράφεις, μέχρι κεραίας. Ξέρεις όμως θα σταθώ στο Φιλελεριστερό γιατί ο νεοφιλελές πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Είναι ένα Τίποτα χωρίς ιδεολογίες με το συμφέρον του σε περίοπτη θέση.
    Αλλά ο Φιλελεριστερός είναι νέο φαινόμενο. Φαίνεται πως έπρεπε η αριστερά να πάρει την καρέκλα της εξουσίας για να προκύψει ο λελές...
    Πάντως αυτός ο φιλελεριστερισμός είναι γροθιά στο στομάχι. Ακόμη ανακατεύομαι από τη γροθιά και δεν έχω συνέλθει.
    Να σαι καλά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβγαλε πολλά από τα άπλυτά μας η κρίση στην επιφάνεια. Ξεβρακώθηκαν όχι μόνο πορτοφόλια αλλά κυρίως ψυχές. Ανακαλύψαμε ποιος ακριβώς βρισκόταν δίπλα μας, ποιον εμπιστευόμαστε και κάναμε παρέα. Αποκαλύφτηκε με τον χειρότερο τρόπο τι έκρυβε ο καθένας στην ψυχή του. Πολλά ερπετά βγήκαν από τις τρύπες τους και σέρνονται δίπλα μας. Και ίσως αυτό το ξεγύμνωμα είναι το μοναδικό θετικό που έφερε -άθελά της- η οικονομική κρίση.

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι το χάρηκες αυτό το ξέσπασμα και μαζί σου κι εμείς!
    Έγινες η φωνή πολλών!
    Το σχόλιο της Μαρίας με έλιωσε ( αριστεροί μπαίνοντας ή βγαίνοντας;) αλλά και η απάντησή σου!
    Η πρώτη φωτογραφία όλα τα λεφτά!!!!
    Πάντα υπήρχαν αυτοί που πάνε όπου φυσάει όχι ο άνεμος αλλά η τσέπη τους! Απλά τα χάνεις όταν πέφτεις έξω σε πιο γνωστούς σου ανθρώπους.... Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά αρχίζεις και ψάχνεσαι για το δικό σου αισθητήριο.
      (μιλάω για μένα)

      Διαγραφή
  6. Ωωωωωωωωωωω.......νομίζω πως εντυπωσιάστηκα!
    Τόσες αλήθειες μαζεμένες σε δυο ορισμούς...
    Στην αρχή σκιάχτηκα γιατί χωρίς να είμαι καν αριστερή -μη ρωτήσεις τι είμαι, τίποτα δεν είμαι- παραλίγο να περάσω στο επόμενο στάδιο κατευθείαν και να γίνω φιλελεριστερή με την έννοια πως έφτασα να πω σε συζήτηση πως οι άλλοι ήταν χειρότεροι, λες κι αυτό αθωώνει τους νυν...αυτοχαστουκίστηκα φυσικά, αλλά έπεσα στη λούμπα χωρίς να το καταλάβω!

    Και τα δυο γεννήματα είναι εκτρώματα, αλλά τρεις φορές έκτρωμα όποιος θέλει πάλι Μητσοτάκη "την παράταξη των Κενταύρων, των Ρέιντζερ, του τσεκουράτου Βορίδη, του δολοφόνου του Τεμπονέρα, του ακροδεξιού σκουπιδιού που τυγχάνει αντιπρόεδρος και μαζεύει υπογραφές του Παττακού"
    Και λίγα είπες μην σου πω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δεξιούρες είναι συνειδητοποιημένοι ηλίθιοι. Φυσικά αναφέρομαι στο πόπολο που, ενώ βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού, τρέχει πίσω από την ηλίθια, καλοζωισμένη και φασίζουσα πολιτική ηγεσία της σημερινής ΝΔ.
      Θα χρειαστεί να περάσουν πολλά πολλά χρόνια και να κάνει απανωτές μαλακίες ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στο σημείο να συγκριθεί με τα δεξιά καθάρματα.
      Αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει.
      Η λογική του "λιγότερα χειρότερου" πρέπει να πάψει οριστικά και ο λαός να μάθει να ψάχνει μόνο το καλό, όχι το καλύτερο.
      Αυτό το ζήσαμε και το πληρώσαμε.

      Διαγραφή
  7. Πάρα πολύ χρήσιμο εγχειρίδιο Πέτρο μου.. Πέρα από το ότι βρήκα ένα σωρό γνωστούς μου, που έχουν πιάσει στασίδι σε μια από τις δυο κατηγορίες, όσην ώρα σε διάβαζα, να σου πω την αλήθεια μου, δεν την γλίτωσα την αυτοκριτική μου.. (τα συμπεράσματα τα κρατώ για μένα χαχα!) Θα σταθώ στην δεύτερη κατηγορία, όχι μόνο γιατί πιστεύω ότι έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά και γιατί, όποιος ακολούθησε αυτό το μονοπάτι -τού Νεο-φιλελέ-, έχει προδώσει πρώτα και κύρια, τον εαυτό του και μετά όλους τους άλλους. Το ότι πιστεύει ότι δεν έχει προδώσει κανέναν, παρά μόνο ότι έχει προδοθεί, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα τών χέστηδων (σόρρι κιόλας), που βαφτίζουν το προσωπικό τους συμφέρον, συμφέρον τής πατρίδας.. Και δε κοκκινίζουν! Φυσικό, το "κόκκινο" ήταν το χρώμα που χρησιμοποιούσαν ως δόλωμα, για να μας φέρουν κοντά στο μαύρο. Στο μαύρο τών Μητσοτάκηδων των Αδώνηδων και των Βορίδιδων.. Ίσως τελικά να ανήκαν εκεί από πάντα, απλά εμείς δεν το ξέραμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα μπορούσα να έχω καμία εμπιστοσύνη στην κρίση αυτών των ανθρώπων. Ανθρώπους που άγονται και φέρονται ανάλογα με το που κάθε φορά βρίσκονται τα συμφέροντά τους γνωρίσαμε κατά κόρον τα τελευταία 40 χρόνια.
      Πως το Πασόκ από 12,5% έγινε κυβέρνηση; Ποιοι το ανεβοκατέβαζαν στην εξουσία και την έδιναν εναλλάξ στη ΝΔ; Δεν είναι διόλου τυχαία η σημερινή κατάσταση της χώρας όταν υπάρχουν άτομα που δεν στέκονται κριτικά απέναντι στο κόμμα που ψήφισαν για να το κάνουν να καλυτερέψει αλλά προτιμούν να μεταπηδούν σε ένα άλλο, ανεξάρτητα την ιδεολογία του.
      Έχω ψηφίσει διάφορα στη ζωή μου. Ποτέ όμως δεξιά (και -εννοείται- ακροδεξιά). Μπορεί οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τα κόμματα που ψήφισα να ήσαν πέρα ως πέρα "φιλελεύθερες" (=καραδεξιές) και να με εξαπάτησαν, δεν λέρωσα όμως ποτέ το χέρι μου σε ψήφο του Καραμανλέικου και του Μητσοτακέικου.

      Διαγραφή
  8. Από τις ανωτέρω αναλύσεις σας αντιλαμβάνεται κανείς,έστω και πρωτάρης του site Akivernitos,ότι έχει να κάνει με...έμπειρους στα πολιτικά γενόμενα.Ομως διαπιστώνει κανείς την πλέον ουσιώδη ανάλυση του φαινομένου ''Αλ.Τσίπρα''.Αιτιολογώ όμως την παράληψή σας αυτή,διότι ΄''Είσθε εν βρασμώ ψυχής και με την κεκτημμένη ταχύτητα που σας διακατέχει''δεν...βλέπετε.Και τούτο διότι ''Ενα μακρύ χέρι έχεικάνει αφαίμαξη στο πορτοφόλι σας.Σας διαφεύγει ότι ο νεαρός αυτός έχει μελετήσει τον Νικκολο Μακιαβέλλι και εφαρμόζει κατά γράμμα ''Τον Ηγεμόνα''του.Δεύτερον έχει μελετήσει κάθε κίνηση και ενέργεια του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου.πιστέψτεμε υπήρξα από το '74 μέχρι το 96'στο τότε υπαρχον ΠαΣοΚ και το βίωσα,το μελέτησα όσο ελάχιστοι,(δυστυχώς και γιαυτό εξ άλλου διελύθει εις τα εξών συνετέθει),καιτο γνώρισα μέσ απτον πυρήνα του,τοΚΕΜΕΔΙΑ του τότε πασοκ,αν σας λέει κάτι.Από την πρώτη ημέρα της αποδοχής της αρχηγίας στον τσίπρα,από τον Αλαβάνο(άλλη τσίχλα αμερικάνικη αυτός)παρατηρούσαμε τις επαφές του.Τους πάντες.από ΣΕΒ μέχρι Αρχιεπισκοπή.Διεπίστωσε, από τα πρώτα του βήματα στην πρωθυπουργία,ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ Βαρουφάκη,Ζωή Κ.Λαφαζάνη.Βαλαβάνη και πολ΄λούς άλλους ότι του κρύβουν τον ήλιο από την Καρέκλα της προσχεδιασμένης τετραετίας του,μέχρι και όλο το 2019.Διεπίστωσε ότι όλοι αυτοί είναι ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΣΙΡΚΟ και τους έδιωξε σε κατάλληλο χρόνο.Εφαγε τον Φίλη(εγνωσμένης αξίας ΗΛΗΘΙΟΣ)γιατί του έκανε ζημιά και διάφορους άλλους επίδοξους για την Δόξα,όπως τον Μάρδα,τον Μητρόπουλο και άλλα νουμεράκια.Επίσης έκανε ΣΥΜΦΩΝΙΑ κοινής ειρηνικής συμβίωσης με τα φιλαράκια Του,Πυρίνες της φωτιάς,Επανασττικός Αγώνας,Εξάρχια,έγκλιστους στο Κορυδαλό και άλλα πτινά.Μυτη δεν ματώνει της σήμερον ημέρα.Ενώ τότε για την διεκδίκηση της καρέκλας από τον Σαμαροβενιζέλο μέχρι και Μάρφιν κάψανε.Καλέ δεν θυμάστε τίποτε από αυτά;Απλώς θυμάστε μόνον τα περί αφαίμαξης στο πορτοφόλι και παραγλέπετε,ότι ΑΥΤΟΙ οι μάγκες ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που δεν έκαναν οι προηγούμενοι λόγω ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ και ελλέίψει...ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ.
    Σας ευχαριστώ και επειδή με εκφράζει απόλυτα ο Akivernitos σας,θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή