Σελίδες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η Αγία Νέα Δημοκρατία, η προστάτιδα των καναλαρχών



Στο επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας διαβάζουμε αυτό:


Πέμ, 25/08/2016
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής προσφορών σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρώτον, η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, χτίζοντας “γέφυρες διαπλοκής” με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες. Ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα.

Είναι τέτοια η αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Δεύτερον, η λογική του “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής.

Τρίτον, ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ενός ολιγοπωλίου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και δεν διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Οικοδομεί μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας.

Τέταρτον, εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου.  Σύμφωνα με τις οποίες  υποψήφιος καναλάρχης, “Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι...”».

Πάμε να γελάσουμε.

Στην πρώτη παράγραφο της παραπάνω σαχλαμάρας πληροφορηθήκαμε ότι χτίζονται γέφυρες διαπλοκής με παλιούς και νέους καναλάρχες.
Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι με την ψήφιση νόμου με τον οποίο δίνονται άδειες μόνιμης και νόμιμης λειτουργίας σε τηλεοπτικούς σταθμούς που επί 25 τόσα χρόνια λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ με προσωρινές, στήνεται διαπλοκή. Σα να λέμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ανανέωναν συνέχεια τις προσωρινές εφάρμοζαν κάποιο νόμο της προκοπής και όχι απατεωνιές κάτω από το τραπέζι.
Αμέσως μετά επικαλούνται τη νομιμότητα και μιλούν για χειραγώγηση. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η ΝΔ καίγεται για την ελευθεροτυπία. Ποτέ δεν ακούσαμε από το χωριό των Κούληδων ότι μετά από 25+ χρόνια ανομίας καλό θα είναι να πάρει και κάποιος άλλος άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού. Από τις μέχρι τώρα δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις στελεχών του κόμματος διαπιστώνουν και οι πλέον δύσπιστοι ότι ξεκάθαρα (=ξεδιάντροπα) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προμοτάρει τα ήδη υπάρχοντα κανάλια (με μια εμμονή στο Αλαφουζέικο).

Στη δεύτερη παράγραφο της νεοδημοκρατικής αυτής σαχλαμάρας η ΝΔ επικαλείται το Σύνταγμα και λέει ότι δεν νομιμοποιεί το διαγωνισμό και δεν τον αποδέχεται επειδή δεν εμπλέκεται το ΕΣΡ. (σημ: ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο).

Πράγματι ο ν.3592/2007, Κεφάλαιο Β’ άρθρο 6 §6 (ΦΕΚ 161Α/19-7-2007) προβλέπει ότι η προκήρυξη καθώς και όλη η διαγωνιστική διαδικασία είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Εκεί βρίσκει «πάτημα» η ΝΔ και διαμηνύει ότι πρόκειται να καταργήσει τον διαγωνισμό. Η Νέα Δημοκρατία όμως που επικαλείται το ΕΣΡ είναι το ίδιο κόμμα που τους τελευταίους μήνες μονίμως δεν συναινεί στη συγκρότησή του.


Είναι το κόμμα που μαζί με το Πασόκ (τι παράξενο ε;) και τα νεοναζί καθυστερημένα (αυτό κι αν είναι παράξενο!) φρόντισαν να μη συγκεντρωθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 και έτσι η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να μη γίνει ποτέ.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι επειδή η αρμοδιότητα αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ανήκει στο ΕΣΡ (§6), γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η ΝΔ μπλοκάρει μόνιμα τη συγκρότηση του οργάνου.
Μπα, δεν νομίζω.

Στο μεταξύ η ΝΔ δεν έχει προσέξει τι γράφει ο νόμος (που ψήφισε η ίδια το 2007 όταν ήταν κυβέρνηση) στην §4. Δεν έχει προσέξει ότι αυτός που καθορίζει τον αριθμό των αδειών που θα προκηρυχθούν είναι ο Υπουργός Τύπου.
(που να περίμεναν τότε ότι θα έφευγε ο Ρουσόπουλος και θα ερχόταν ο αναρχοάπλυτος Παππάς!)


Πάντως ο αρμόδιος Υπουργός Παππάς, προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός έχει κάνει νομοθετική παρέμβαση με την οποία διαχωρίζονται οι δύο διαδικασίες, δηλαδή η συγκρότηση του ΕΣΡ και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε ο διαγωνισμός να προχωρήσει κανονικά.
(ν.4367/2016, άρθρο 2Α ΦΕΚ 19Α/15-2-2016)


Στην τρίτη παράγραφο της νεοδημοκρατικής αυτής σαχλαμάρας γίνεται λόγος για την οριστική απόφαση του ΣτΕ.
Με τις μέχρι τώρα προσωρινές αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας, δύο φορές μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, έχει απορρίψει τις προσφυγές των καναλαρχών, αποφασίζοντας ότι η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.


 

Η οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται στα μέσα του προσεχή Οκτώβρη.
Στη ΝΔ λένε ότι ο υπουργός Παππάς βιάζεται. Απ’ ότι φαίνεται ως τώρα αυτός που βιάζεται είναι ο Κούλης και οι γύρω του. Μάλλον θέλουν να περιμένουν τον Οκτώβρη για την οριστική απόφαση, ελπίζοντας στο μεταξύ να έχουν γίνει εκλογές, να έχουν γίνει κυβέρνηση, να έχουν συστήσει το ΕΣΡ, να έχουν αλλάξει τον νόμο Παππά, ενδεχομένως να "ελέγχουν" και τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Όλα αυτά μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα.
Άμα λέω εγώ ότι είναι ηλίθιοι!

Στην τέταρτη παράγραφο της νεοδημοκρατικής αυτής σαχλαμάρας η φιλελεύθερη ΝΔ εξανίσταται με το “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια” διότι περιμένει να ανιχνεύσει τα πραγματικά κίνητρα συμμετοχής των υποψηφίων.
Όπως δηλαδή έκανε ως τώρα όσα χρόνια κυβέρνησε, τότε που έψαχνε να βρει τα πραγματικά κίνητρα που θέλουν να έχουν κανάλι ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Καρατζαφέρης, ο Κοντομηνάς, ο Κυριακού, ο Κουρής, ο Αλαφούζος. Και επειδή (αποδεδειγμένα) είναι τα καλύτερα παιδιά, συνέχιζε να τους ανανεώνει (παράνομα) τις προσωρινές άδειες.
Και φτάσαμε στο καλύτερο. Η ΝΔ που ευαγγελίζεται τους νόμους της αγοράς, δεν αποδέχεται ότι άδεια θα πάρει όποιος δώσει τα περισσότερα, αλλά (στο περίπου) όποιος είναι από σπίτι, είναι καλό παιδί, δεν έχει δώσει δικαιώματα κλπ.
Αν το πάρουμε έτσι αγαπητά μου φιλελέδια, τα φιλαράκια σας είναι και με τα δύο πόδια εκτός διαγωνισμού. Με τον πρότερο βίο τους και, κυρίως, με τα φέσια που έχουν φορέσει σε Δημόσιο, εργαζόμενους και τράπεζες δεν έπρεπε να έχουν κάνει καν αίτηση.

Στην πέμπτη παράγραφο της νεοδημοκρατικής αυτής σαχλαμάρας μαθαίνουμε ότι με τον περιορισμό των αδειών στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός και δημιουργείται ολιγοπώλιο.
Σημ: Όπως π.χ. δεν δημιουργήθηκε ολιγοπώλιο με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ότι περιορίζεται η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων και δεν διασφαλίζεται η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.
Σημ: Όπως π.χ. διασφαλίστηκε με την Σαράφογλου του MEGA που μας είπε ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες ψηφίζουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, όπως με τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ ότι ο Ρουπακιάς είναι αριστερός και ο Φύσσας πέθανε για το ποδόσφαιρο, όπως με τους ιπτάμενους αναρχικούς του ΑΝΤ1 και τόσα άλλα.

Με τον ν.4208/2013, άρθρο 18 (ΦΕΚ 252Α/18-11-2013) οι σαμαροβενιζέλοι φρόντισαν να δώσουν άδεια ψηφιακού σήματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξέπεμπαν νόμιμα (αυτό το νόμιμα!!) μέχρι 31.8.2013.


Να θυμηθούμε ότι 2,5 μήνες πριν είχαν φροντίσει να κλείσουν την ΕΡΤ. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους διαπλεκόμενους νταβατζήδες όχι μόνο να συνεχίσουν να εκπέμπουν, αλλά να περάσουν στην ψηφιακή εποχή υπό την ομπρέλα της Digea.
Digea: Άλλο ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ απόστημα που όταν σπάσει θα βρωμίσει ο τόπος!
Η δεξιοπασόκ κυβέρνηση (η ΔΗΜΑΡ την είχε κοπανήσει τότε) φρόντισε να ξανα-μανα-ανανεώσει τις προσωρινές άδειες των καναλιών, παρότι είχε βγει η αριθμ. 3578/2010 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκανε λόγο για:
- παράνομη λειτουργία που αντίκειται στο Σύνταγμα
- αριθμητικά περιορισμένες συχνότητες
- καταστρατήγηση της συνταγματικής αρχής της ισότητας
- νομή των τηλεοπτικών υπηρεσιών από πρόσωπα που κάνουν αυθαίρετη κατάληψη ραδιοσυχνότητας


Πριν 25 χρόνια ξεκίνησε η ανομία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι κυβερνήσεις που πέρασαν είχαν δημιουργήσει ένα πανέμορφο σύστημα αδιαφάνειας όπου το αλισβερίσι με τους απατεώνες επιχειρηματίες και τα "δημοσιογραφικά" τους φερέφωνα έδινε και έπαιρνε. Τα κανάλια στήριζαν τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές (ειδικά στα μνημονιακά χρόνια), οι κυβερνήσεις χορηγούσαν συνεχώς προσωρινές άδειες λειτουργίας, τα κανάλια έπαιρναν (θαλασσο)δάνεια από τις τράπεζες έχοντας ως μοναδική εγγύηση το …brand name τους!!!, οι τράπεζες είχαν χασούρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι κυβερνήσεις ανακεφαλαιοποιούσαν τις τράπεζες με λεφτά του ελληνικού λαού (που δεν έχει) και πάει λέγοντας.
Είχε στηθεί ένα υπέροχο γαϊτανάκι εις υγείαν ημών των κορόιδων.
Το παραμύθι δείχνει να τελειώνει.
Το φίδι τινάζει την ουρά του μέχρι να ψοφήσει οριστικά.
Είθε.

10 σχόλια:

  1. Αν και με σοβαρή καθυστέρηση, δείχνει να τελειώνει αυτό το καλαμπαλίκι. Δίκιο έχεις Πέτρο. Θα τους ήθελα βέβαια πιο γρήγορους και το ίδιο αποφασιστικούς και στα άλλα ανοιχτά μέτωπα που αιμορραγούν ακόμα. "Είθε" όπως λες κι εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω υπομονή. Τουλάχιστον αυτό στη χώρα που ζούμε το μαθαίνουμε από τα μικρά μας χρόνια. Πιο δυσκίνητο κάρο από την ελληνική πολιτεία δεν υπάρχει (εκτός από τις φορές που θέλει να δράσει εγκαίρως).
      Θα γελάσω αν έρθει ποτέ η νουδού να κυβερνήσει και καταργήσει το νόμο = πάρει πίσω τις άδειες, όπως λέει τώρα.
      Να δεις χαρά (και αγωγές) οι νταβατζήδες...

      Διαγραφή
  2. Εξαίρετα τεκμηριωμένο το θέμα σου Πέτρο. Και αποκαλυπτικό όπως πάντα. Εντάξει τι περιμέναμε άραγε να πει η ΝΔ και οι συν αυτήν ; γνωστές οι θέσεις και η πολιτεία της.
    Όσον αφορά σε αυτό καθ' εαυτό το θέμα τώρα, περιμένω να δω τι θα γίνει τελικά. Έχω πολλές επιφυλάξεις για να σου πω την αλήθεια και περιμένω να διαμορφωθούν οι νέοι συσχετισμοί στα ιδιωτικά Κανάλια αφού η τράπουλα θα μοιραστεί ξανά. Το ζήτημα είναι στη συνέχεια, τα όποια εκείνα πάρουν την άδεια, τι ρόλο θα παίξουν ; τι "ειδήσεις" και απόψεις θα λανσάρουν ; τι είδους "πολιτισμό" και αισθητική θα δώσουν. Εκεί κατ' ουσίαν δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από εκείνα που έχουμε μέχρι τώρα ζήσει.
    Περιμένουμε λοιπόν φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου Γιάννη, δεν με ενδιαφέρει ούτε ποιος θα πάρει άδεια, ούτε πως θα πλασάρει τις ειδήσεις, ούτε τίποτα από αυτά. Την λέξη αντικειμενικότητα την έχουν γραμμένη όλοι τους. Αυτό που θέλω είναι να πληρώσουν την άδεια λειτουργίας (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ). Δεν μπορούν να μας λένε όλη μέρα ότι το τσάμπα πέθανε αλλά αυτοί να λειτουργούν έτσι.
      Εναπόκειται στον πολίτη αν θα δει και ποιες ειδήσεις. Ο ηλίθιος που του αρέσουν τα υποπροϊόντα, η γκλαμουροσαχλαμάρα, τα τηλεσκουπίδια, η προπαγάνδα και η αποχαύνωση θα ψάξει να τα βρει παντού.

      Δεν μας φταίει η χυδαιότητα των καναλιών Γιάννη.
      Αυτά κάνουν τη δουλειά τους γιατί κονομάνε.
      Μας φταίει η ηλιθιότητα αυτού του λαού που είναι ανιστόρητος, ξεχασιάρης, χωρίς παιδεία, πρόβατο.

      Διαγραφή
  3. Θέλει βαθιές λύσεις κι αλλαγές η κοινωνία μας
    βαθιές και καινοτόμες....

    Σε φιλώ πολύ Πέτρο μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν τις αντέχουμε όλοι.
      Αυτοί που λύσσαγαν υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, τώρα υπερασπίζονται τα νταβατζοκάναλα. Άβυσσος!

      Διαγραφή
  4. Η προστάτιδα των καναλαρχών, μα και της αριστείας!
    Εύλογα θα ρωτήσεις που κολλάει η αριστεία...ξέρω εγώ, σάμπως κολλάει σε κάθε τι που την αναφέρουν αυτοί?
    Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε εδώ για να γελάσεις πικρά. Να δεις πως εννοούν οι Κούληδες την αριστεία!
      (ακόμα μια λέξη που έπιασαν στο στόμα τους και την ξεφτίλισαν)

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα Πέτρο! Έχουν λυσσάξει και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Αυτά περί νομιμότητας είναι αηδίες, όπως πολύ σωστά ανέπτυξες. Νόμος εκχωρεί κρατικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και ομοίως νόμος μπορεί να τις πάρει πίσω. Όμως ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα και βασικά χέστηκε για τις άδειες. Την επόμενη μέρα θα την κρίνουμε όταν θα 'ρθεί. Σίγουρα πάντως δε μας λείψει η προηγούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Σοφία.
      Δεν μπορείς να φανταστείς τι πανικός γίνεται στο τουίτερ (νομίζω και στο φβ) από ηλίθιους που υποστηρίζουν τους καναλάρχες και στηρίζουν τις επιλογές των Κούληδων. Ούτε παιδιά τους να ήσαν, ούτε μισθό να έπαιρναν (για μερικούς το πιστεύω).
      Εν ολίγοις: ο Τσίπρας κατάφερε εν μέσω μιας ακόμη περικοπής συντάξεων και επιβολής του ΕΝΦΙΑ για το 2016 να δημοπρατήσει τις άδειες και να ασχολούμαστε με αυτές.
      Σίγουρα ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα από το ποιος θα πάρει κανάλι, αλλά είναι και πολλά τα γελάδια που μασάνε ευχαρίστως το σανό που τα κερνούν.

      Διαγραφή