Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Τα σκυλόψαρα στο Υγείας αρχίζουν να ξεδοντιάζονται



“Δεν τα βρίσκανε στην μίζα, γι’ αυτό καθυστερούσε επί τόσα χρόνια ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2007 για τη προμήθεια των ασθενοφόρων.”

Κάποιοι, ίσως οι περισσότεροι, θα αναρωτηθούν ποιος αντεξουσιαστής ή ποιος περιθωριακός τύπος είπε τα παραπάνω. Θα αναρωτηθούν ποιος είναι αυτός που αποκαλεί “πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της διαπλοκής” ορισμένους από τους σεβαστούς μας δημοσιογράφους.
Μη το ψάχνετε, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είναι.

Ο Πολάκης επειδή δεν φοράει γραβάτα δεν μπορεί να πείσει (τους ηλίθιους) ούτε ως υπουργός, ούτε ως γιατρός. Είναι γνωστό ότι για να παριστάνεις τον υπουργό στο γιδότοπο που ζούμε, πρέπει να είσαι του σαλονιού, να τηρείς το dress code, να μη καπνίζεις, να μη φέρνεις αντιρρήσεις στους δημοσιογράφους, να βολτάρεις σε γκαλά και δεξιώσεις, να συγχρωτίζεσαι με μεγαλόσχημους (εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες, εκδότες, καναλάρχες και λοιπούς του υπόκοσμου), να αρπάζεις μίζες, να στέλνεις πακέτα σε οφσόρ και ελβετικές θυρίδες, να κάνεις ρουσφέτια, λαμογιές, πουστιές.
Προαιρετικά τα γαλλικά και το πιάνο. 

Στο χωριό των Κούληδων προκαλούνται μικρά εγκεφαλικά κάθε φορά που ο Πολάκης ανοίγει το στόμα του. Όχι μόνο επειδή ξέρει τι λέει, αλλά περισσότερο επειδή λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αρνούμενος να κρυφτεί πίσω από καθωσπρεπισμούς του κώλου, με τους οποίους μας συνήθισαν επί πολλά χρόνια σχεδόν όλοι οι υπουργοί που πέρασαν από το υπουργείο Υγείας και το κατέστρεψαν.
Δεν αναφέρομαι στο κτήριο.

Ας μη πάμε στο παρελθόν. Γιατί αν πάμε θα πρέπει να θυμηθούμε
την μπίζνα με τα 16 εκατ. εμβόλια για τον Η1Ν1 επί Αβραμόπουλου (θα εμβολιαζόμασταν ΟΛΟΙ δύο φορές!)
την διαπόμπευση των οροθετικών επί Λοβέρδου,
τις απολύσεις γιατρών επί άδωνι,
το "Ερρίκος Ντυνάν" που χάρισε ο Βορίδης με τροπολογία-σκάνδαλο,
το σκάνδαλο με τις αναθέσεις έργων του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου εμπλέκονται οι 3 τελευταίοι
και τόσα άλλα.
Ας πάμε στα πρόσφατα.

29 Ιουλίου:
Ο Πολάκης βρέθηκε στα Ιωάννινα στην τελετή παράδοσης 14 νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τα όσα είπε [βίντεο], έχουμε τα εξής όμορφα πράγματα:
Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει το 2007-2008 και βγήκε άκυρος, έγινε εκ νέου και βγήκε πάλι άκυρος, ξαναέγινε το 2012-2013, ώσπου φτάσαμε στον Ιούνιο του 2015. Τότε έγινε η κατακύρωση του διαγωνισμού (από το ΕΚΑΒ) για 90 ασθενοφόρα προς €48.000 το ένα. Επειδή ΕΚΑΒ και Περιφέρειες δεν τα έβρισκαν στη μίζα, έσπασαν τον διαγωνισμό στα δύο και αναμένεται η προμήθεια ακόμη 95 ασθενοφόρων – τα οποία ελάχιστες διαφορές έχουν από τα προηγούμενα – προς €63.000 το ένα!
Η τελευταία μαζική αγορά ασθενοφόρων έγινε για τη χώρα μας το 2004, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα ασθενοφόρα τότε αγοράστηκαν προς 94.000 το ένα.
(Σημ: το πολυδιάστατο "πάρτι" του «Αθήνα 2004» δεν έχει ακόμα ξεδιπλωθεί σε όλο του το μεγαλείο  - και αν δεν άλλαζε η κυβέρνηση, πολλά δεν θα τα μαθαίναμε ποτέ).
Αυτά που αγοράστηκαν τότε 94 χιλιάρικα, 12 χρόνια μετά θα τα πάρουμε είτε με 63, είτε με 48 (περίπου με τα μισά λεφτά δηλαδή!). 
Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία αξία γιατί ο Πολάκης έχει μουστάκι, είναι ακούρευτος και τα ρούχα τα ψωνίζει από τη Λαϊκή.


(όποιος γέλασε προφανώς δεν έχει συνομιλήσει με φιλελέ για να δει τι προβλήματα έχει)

31 Ιουλίου:
Μεσάνυχτα γίνεται η πρόσληψη 39 καθαριστριών στο Νοσοκομείο Τρικάλων με ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν με τη Διοίκηση, χωρίς δηλαδή να μεσολαβεί κανένας ιδιοκτήτης-νταβατζής ιδιωτικής εταιρείας καθαριότητας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου έκανε λόγο για “εξοικονόμηση περίπου 200.000 ευρώ, ποσό που θα αξιοποιηθεί για να αγοραστούν φάρμακα κι αναλώσιμα”. Ο τύπος που μέχρι εκείνη την ημέρα είχε αναλάβει με το συνεργείο του την καθαριότητα (η σύμβαση έχει λήξει εδώ και 2 χρόνια αλλά κατόρθωνε και έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις) υπέβαλλε μηνύσεις σε διευθυντικά στελέχη του νοσοκομείου - επικαλούμενος σχετική προσωρινή διαταγή του Εφετείου Λάρισας - και ακολούθησαν συλλήψεις.

Ο Πολάκης κατηγόρησε τμήμα της Δικαιοσύνης ότι “έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας” τη στιγμή που “οι εργολάβοι που υπήρχαν πριν, αμείβονταν με εξωφρενικά ποσά από τα νοσοκομεία, έχοντας τους εργαζομένους απλήρωτους, με πολύ χαμηλούς μισθούς και με εργασιακές συνθήκες γαλέρας”
Και ποιος λέτε υπερασπίστηκε αυτόν τον τύπο, που σύμφωνα με καταγγελίες των συλληφθέντων υπαλλήλων, έδινε (όποτε έδινε) μόλις 350 ευρώ το μήνα στις καθαρίστριες του συνεργείου, κλέβοντας ακόμη και τον δικό τους ιδρώτα, χρωστώντας στις περισσότερες τα δεδουλευμένα 3 μηνών καθώς και το επίδομα αδείας; Η γνωστή αντιπροεδράρα!


Τα σκυλόψαρα στο χώρο της Υγείας καλά θα κάνουν να το χωνέψουν πως οι καιροί άλλαξαν και να κοιτάξουν να βγάλουν από αλλού λεφτά. Αντί να παριστάνουν τους επιχειρηματίες ενώ είναι ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ του ΚΕΡΑΤΑ, ας αναζητήσουν την τύχη τους πια στον ιδιωτικό τομέα. Να πάνε ας πούμε σε ιδιωτική κλινική ή σε ξενοδοχείο να μιλήσουν για μίζες, για να μετρήσει ο κώλος τους τα σκαλοπάτια ένα-ένα.

Ελπίζω η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει το νόμο. Και ο νόμος λέει αυτό:


ΥΓ: Αυτές τις μέρες έλαχε να είμαι σε επιτροπή προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας με ατομικές συμβάσεις. Θα γελάσουμε!

3 Αυγούστου:
Τα παπαγαλάκια/τρολάκια της Ρηγίλλης-Συγγρού-Πειραιώς-ποιος ξέρει μετά που θα βρεθούμε, της ΝΔ ντε, που αλλάζει συνεχώς γραφεία λόγω εξώσεων από τα φέσια, από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης άρχισαν να χάνουν (πάλι) λάδια:
Δεν θα λειτουργήσει γιατί δεν έχει προσωπικό μας είπαν
Δεν γίνεται να λειτουργήσει χωρίς ΜΕΘ μας είπαν (έχει)
Δεν πρέπει να εγκαινιαστεί από τον Τσίπρα γιατί άλλος το έχτισε!!! Μη μου πεις, και γαααααμώ τα επιχειρήματα ε! Δηλαδή αν ο Τσίπρας παραμείνει στην εξουσία καμιά δεκαριά χρόνια, το νησί είναι καταδικασμένο να περιμένει στην αναμονή! Λογική δεξιού μπετόβλακα.

Ο Πολάκης με ανάρτησή του στο fb τούς απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μαλάκες!


Όταν σταματήσει το άδωνι και ο Λοβέρδος να ρετάρουν,
όταν συνειδητοποιήσουν ότι η «αριστερή παρένθεση» βρίσκεται μόνο στο δικό τους κουφιοκέφαλο,
όταν χωνέψουν ότι η μάσα έλαβε τέλος και πως υπάρχει ένας Πολάκης που ξέρει, θέλει και μπορεί,
τότε θα καταλάβουν ότι η Υγεία δεν θέλει περικοπές κονδυλίων, κούρεμα αποθεματικών, γαμώσημα και απολύσεις.
Θέλει ανθρώπους που δεν μιζώνονται, δεν έχουν εξαρτήσεις, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, στέλνουν στο διάολο τα λαμόγια και εξοικονομούν πόρους έντιμα και με καθαρά χέρια.

ΥΓ: Για όσους δεν κατάλαβαν, με τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του δεν έχω και δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Το ίδιο και με τον Πολάκη που ψηφίζει και υπογράφει όποιο μνημόνιο του φέρουν μπροστά του. Αλλά όχι να παριστάνουν τους τιμητές-εξυγιαντές τα καθάρματα που ξέσκισαν το χώρο, βόλεψαν Μαρτίνηδες στο Ντυνάν, έκαναν τα στραβά μάτια στις ασυδοσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, γέμισαν γαμώσημα τα νοσοκομεία και έστειλαν κόσμο στον θάνατο. Πάει πολύ!


14 σχόλια:

  1. Νομίζω πως το υστερόγραφό σου τα λέει όλα!
    Κάποιους δεν τους νοιάζει πάντως αν τους κλέβουν, αρκεί οι κλέφτες να είναι καλοντυμένοι και να μιμούνται ως μαϊμούδες που είναι ένα savoir vivre έτσι για τους τύπους!!
    Γιατί πάνω από όλα η εικόνα και όχι η ουσία!
    Δε με αφήνεις να αγιάσω εν τω μεταξύ...πάλι μπουμπούκο μου έβαλες?...τώρα θα μου πεις πως αυτός εκτός από μπουμπούκος είναι και μαϊντανός και θα με αποστομώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι (αν όχι οι περισσότεροι) κερδίζουν -έστω και ψίχουλα- από τους καλοντυμένους κλέφτες. Το αλισβερίσι στο γιδότοπο ποτέ δεν σταμάτησε Μαρία. Στηρίζουν λοιπόν ένα σύστημα που τους τρέφει ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και την τσέπη.

      Διαγραφή
  2. Στον τόπο της μίζας
    δύσκολα εμπιστεύομαι κάποιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό. Προς το παρόν πάντως οι Κούληδες δεν έχουν ανακαλύψει ότι ο Πολάκης κάνει λαμογιές. Είμαι σίγουρος ότι αν είχαν στοιχεία θα τα είχαν κάνει σημαία.

      Διαγραφή
  3. Μία φωνούλα μέσα στην έρημο...
    Ευτυχώς όμως που υπάρχει και αυτή!

    υγ: Πότε θα γίνουν περισσότερες;
    Υπάρχει ελπίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν σταματήσουμε να κοιτάμε παθητικά τις αλυσίδες μας και σηκωθούμε να ψάχνουμε για λίμες.

      Διαγραφή
  4. Μην μπαίνεις στον κόπο να εξηγείς ότι δεν υποστηρίζεις όσους ψηφίζουν τα μνημόνια, επειδή γράφεις την αλήθεια.
    Που παριστάνουν τους τιμητές είναι πραγματικά εξοργιστικό! Τι θράσος και πόσο κοντή μνήμη διαπιστώνω σε αρκετούς ψηφοφόρους...

    Καλό μήνα, Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Αλεξάνδρα.
      Φυσικά και δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των ηλίθιων που θα με χρεώσουν στο τάδε ή στο δείνα κόμμα. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αισχρή εφόσον ακολουθεί τον καταστροφικό δρόμο των προηγούμενων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργούμε με εμπάθεια και εμμονές. Κάθε καλό που γίνεται οφείλουμε να το προβάλλουμε, και κάθε κακό επίσης.

      Διαγραφή
  5. Πέτρο πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες πραγματικά. Για κάτσε να κρατήσουμε σοβαρές σημειώσεις σε όλα αυτά που αναφέρεις. Θα μας χρειαστούν.
    Καλή συνέχεια φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καταντήσει διαστροφή (μιλώ για το άτομό μου βέβαια) η συνεχής ενασχόληση με την πολιτική. Είναι τόσες πολλές και καταιγιστικές οι πληροφορίες, σε σημείο να αναρωτιέμαι πόσο σημαντική είναι η δουλειά του δημοσιογράφου και πόσο κάθαρμα πρέπει να είναι για να αποσιωπά τα ελάχιστα καλά και να υπερτονίζει τα άσχημα, ακόμα και τα ανύπαρκτα.

      Διαγραφή
  6. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ένα καλό και να το επιτρέψουν. Θα προσπαθήσουν να το βρωμίσουν ή να το καρπωθούν με κάθε τρόπο. Σαν τα λυσσασμένα σκυλιά κάνουν και εκτίθενται ακόμα περισσότερο.
    Η βρώμα και δυσωδία τους δεν έχει τέλος!
    Δεν ξεχνώ ότι μια δεκαετία πριν, εδώ στο Βορρά που βρίσκομαι για διακοπές, γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου του νομού κατέκλεψαν το νοσοκομείο, το άδειασαν κυριολεκτικά, προκειμένου να επανδρώσουν τις ιδιωτικές κλινικές που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια και κατέκλυσαν την περιοχή...!
    Με ποιανού την άδεια έγιναν όλα αυτά;
    Γι' αυτό σου λέω δεν υπάρχουμε...!
    Είμαστε για φτύσιμο και μπόλικοι για κρέμασμα προς παραδειγματισμό...!
    Αυτά, και επανήλθα μετά από γενικό καθαρισμό ιών και παρασίτων από το ταλαίπωρο λάπτοπ, που το σέρνω στις διακοπές μου...!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια και τα ίδια ανθρώπινα αποβράσματα ό,τι δεν βολεύει τον δικό τους παραλογισμό κοιτάνε να το μαγαρίσουν.
      Πολύς κόσμος δεν ασχολείται, άλλοι τους ακολουθούν, αλλά να είσαι σίγουρη ότι το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου τούς γλεντάει.
      Για το περιστατικό με τους "γιατρούς"-κλεφτρόνια δεν γνωρίζω κάτι, απορώ μόνο πως δεν τους έχωσαν μέσα για να σφίξουν και οι κώλοι των υπολοίπων.
      Καλή συνέχεια, διακοπών ή μη.

      Διαγραφή
  7. Πάλι καλά που μας θύμισες τα εμβόλια και το αίσχος με τις οροθετικές, επί αυτοκρατορίας Λοβέρδου. Για να κατανοούμε το απύθμενο θράσος αυτών που σήμερα παριστάνουν τους κριτές των πάντων. Α ρε Πέτρο, καλά τα λες και συνέχισε όσο αντέχεις να μας κρατάς ενήμερους.
    Καλή δύναμη να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το (για μένα) ψυχοφθόρο είναι που για όλα τα παραπάνω δεν τιμωρήθηκε και δεν θα τιμωρηθεί κανείς τους. Αλωνίζουν στα υπουργεία, κάνουν χοντρομαλακίες, καλύπτουν λαμόγια (αν δεν κονομάνε και οι ίδιοι) και τους βλέπεις ότι συνεχίζουν να περιφέρονται ανάμεσά μας σα να μη συμβαίνει τίποτα.
      Ο κοινός εγκληματίας, Μαρία, έχει το φόβο μήπως κάποτε τον πιάσουν. Ο εγκληματίας πολιτικός έχει θεσμοθετήσει την ασυλία του. Ως εκ τούτου είναι τρισχειρότερος.

      Διαγραφή