Σελίδες

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Μηνιάτικο #16: Ιούλιος 2016



Στις 4 Ιουλίου 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση με θέμα: “Συνεχίζει η Κυβέρνηση το Διασυρμό της χώρας: η κυβερνητική πολιτική εγείρει ζητήματα δημοκρατίας!”
Η ερώτηση [εδώ] η οποία κατατέθηκε στον απόηχο της επιστολής Έντινγκερ και αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
- καταστρατηγείται η πολυφωνία και ο πλουραλισμός,
- δημιουργείται αναρχία και σύγχυση στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο,
- στηρίζεται το κρατικό μονοπώλιο,
- ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε ότι «Η απόπειρα της Κυβέρνησης να δημιουργήσει “Υπουργούς καναλάρχες” και να χτίσει σύστημα νέας διαπλοκής μας βρίσκει μετωπικά αντίθετους. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι: Καμία διαπλοκή! Ούτε παλιά, ούτε νέα. Μόνος σκοπός μας είναι η ελεύθερη, απρόσκοπτη και αχειραγώγητη ενημέρωση των πολιτών. Αυτό είναι για μας καθήκον Δημοκρατίας».

Ο (κατά τον εκβιαστή Μουσσά, συνεργάτη του μακαρίτη Μαυρίκου) πύραυλος Κουμουτσάκος


εξελίσσεται σε απλό βλήμα. Ή δεν κατάλαβε τι είπε, ή πρόκειται για μια σπανιότατη -για τα δεδομένα του κόμματός του- κρίση ειλικρίνειας, όπου παραδέχτηκε ότι παλιά υπήρξε διαπλοκή, την οποία (όπως ήταν φυσικό) δεν κατονόμασε. Γενικά και αόριστα αποκήρυξε μια-κάποια διαπλοκή.
Και αυτός είναι εκπρόσωπος Τύπου!
Και αυτόν τον πληρώναμε επί χρόνια για να παριστάνει τον διπλωμάτη!
Εκτός από τον εκπρόσωπο Τύπου του νεοδημοκρατικού τσίρκου, αξίζει να θυμηθούμε και τον ανεκδιήγητο Δένδια που ζήτησε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα (θαλασσο)δάνεια των ΜΜΕ να σταματήσουν οι ερωτήσεις που αφορούν τον ΔΟΛ και τον Ψυχάρη.
Κάπως έτσι οι Κούληδες εννοούν την πολυφωνία, τον πλουραλισμό, την αναρχία και τη σύγχυση στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο που δημιουργείται από το κρατικό …μονοπώλιο!!!
Αν οι Κούληδες ταράζεστε με κάτι τέτοια, δεν πειράζει. Σε εμάς αρκούν αυτά:


  

Στις 4 Ιουλίου δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι οι Ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του πρώην στελέχους της τράπεζας UBS, Χρήστου Σκλαβούνη.
Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν έγγραφα, υπολογιστές και ψηφιακοί δίσκοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών, με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.
Ο Χρήστος Σκλαβούνης διετέλεσε για χρόνια στέλεχος της UBS στην Ελλάδα και το 2013 είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δύο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και εδώ αρχίζει το γέλιο. Το πικρό! Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
1ο.  Ενώ το δημοσίευμα των FT έγινε στις 4 Ιουλίου, τα τσακάλια της ελληνικής «δημοσιογραφίας» το ανακάλυψαν 15 ημέρες αργότερα, στις 19/7. Είναι που δεν διαβάζουν τον ξένο Τύπο. Το ότι κάποια ΜΜΕ, παρά το σάλο που δημιουργήθηκε δεν ανέφεραν καν την είδηση, θεωρείται τυχαίο.
2ο.  Ο Χρ. Σκλαβούνης ελέγχεται από τις Εισαγγελικές Αρχές για το αν και σε ποιο βαθμό ως επιτελικό στέλεχος της UBS βοήθησε έλληνες φορολογούμενους στην αποφυγή φόρων και στη μεταφορά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετική Τράπεζα. Να τον χαίρεται ο Σαμαροβενιζέλος που τον διόρισε πρόεδρο του ΤΧΣ.
3ο.  Ο Στουρνάρας τον Μάιο του 2013 αποφάσισε εν μέσω κρίσης, μνημονίων και περικοπών να διορίσει το (φερόμενο ως) μεγαλο-λαμόγιο Χρ. Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου του ΤΧΣ με ταυτόχρονη αύξηση στο μισθό του προέδρου κατά …75%!!! Στο ΦΕΚ 35Υ.Ο.Δ.Δ/2013 ο τότε πρόεδρος του ΤΧΣ Paul Koster λάμβανε ετήσια αποζημίωση €100.000.


Μετά από 3,5 μήνες ο ίδιος Στουρνάρας με το ΦΕΚ 215Υ.Ο.Δ.Δ./2013 διόρισε τον Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, ανεβάζοντας την αποζημίωση του στις €175.000!


4ο.  Ο Χρ. Σκλαβούνης στις 26/2/2016 τοποθετήθηκε από τον Κυρ. Μητσοτάκη [εδώ] στη θέση του υπευθύνου της Ανάπτυξης, θέση από την οποία και παραιτήθηκε μετά την εισαγγελική έρευνα στο σπίτι του και τις κατασχέσεις.
 

 

Στις 7 Ιουλίου 43 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση με θέμα: “Αφελληνισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και κίνδυνοι για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά”.
Η ερώτηση των 43 προς τον υπουργό Οικονομικών επισημαίνει πως οι τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικότερα, επιβεβαιώνουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο τραπεζικό μας τοπίο ένας ανοιχτός "πόλεμος".
Στην ερώτηση αφήνονται αιχμές για την κυβέρνηση και την πολιτική της, αλλά και υπαινιγμοί για την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς σημειώνεται ότι δεν είναι γνωστή η θέση του Διοικητή της. Μεταξύ άλλων συνυπογράφουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρώην Πρόεδροι του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.


Και σε αυτό το σημείο καλωσορίζουμε τους 43 που τα τελευταία 6 χρόνια είχαν μεταναστεύσει στον Κρόνο και δεν είχαν πάρει πρέφα τι στο διάολο ψήφιζαν, υπέγραφαν, εφάρμοζαν. Ειδικά ο Τρελαντώνης και οι τότε υπουργοί του. Άμεσα εισαγωγή στο νοσοκομείο, σε διαφορετικό θάλαμο ο καθένας, γιατί το Αλτσχάιμερ είναι κολλητικό και θερίζει κόσμο στο χωριό των Κούληδων.


Στις 7 Ιουλίου δημοσιεύτηκε η αριθμ. 35915 ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη (ΦΕΚ 2092Β), που ορίζει ότι στο εξής το Ελληνικό Δημόσιο θα αποπληρώνει τα στεγαστικά δάνεια των θυμάτων τρομοκρατικών πράξεων ή εγκλημάτων βίας.


Εξαιρετική η πρωτοβουλία και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση.
Μένει να διευκρινιστεί αν ως τρομοκρατικές πράξεις χαρακτηρίζονται μονάχα αυτές στις οποίες προέβησαν ένοπλες ομάδες της εγχώριας τρομοκρατίας, ή αφορά και αυτές του ΔΝΤ και της ευρωμαφίας που εγκλημάτησαν και εγκληματούν εις βάρος του ελληνικού λαού εκπονώντας τα μνημόνια εξαθλίωσης.


Στις 12 Ιουλίου ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός απευθύνοντας ερώτηση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Πουλόπουλο,  αποκάλυψε ότι η εφημερίδα "ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ" - της οποίας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος - έλαβε δάνειο 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς (διάρκειας 2 ετών) το οποίο δεν αποπλήρωσε ποτέ. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, η εταιρεία είχε σωρευτικές ζημιές πάνω από 200.000 ευρώ όταν της χορηγήθηκε το δάνειο. Το Δεκέμβριο του 2015 η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τη σύμβαση, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ. [βίντεο]
Σημειώνεται ότι ο "ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ" έκλεισε αιφνιδιαστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2010, οδηγώντας στην ανεργία περισσότερους από 20 εργαζόμενους, στους οποίους, εκτός του ότι δεν αποζημιώθηκαν, οφείλονταν τότε δεδουλευμένα άνω των τεσσάρων μηνών. Οι εργαζόμενοι μέσω της επιθεώρησης εργασίας, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη που τους δικαίωσε ως προς τα δεδουλευμένα, ωστόσο παρά την δικαστική απόφαση, τα οφειλόμενα ποτέ δεν καταβλήθηκαν.

Ως συνήθως η απάντηση των Κούληδων ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Τα δε τσακάλια της ελληνικής δημοσιογραφίας για μια ολόκληρη δεκαετία δεν είχαν πάρει πρέφα τι γινόταν. Το μόνο που ήξεραν ήταν να καλούν τον κοσμάκη να ανακεφαλαιοποιεί με το ζόρι τις τράπεζες που φαλίρισαν από παρόμοιες πρακτικές.
ΥΓ: παρόλο που η εφημερίδα έχει βαρέσει κανόνι από το 2010, εντούτοις ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ στο πόθεν έσχες του 2013 [εδώ] δηλώνει ότι είναι μέτοχός της.

 

Στις 14 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, την οποία και έκανε δεκτή καθώς τα 45 εκατ. ευρώ που προβλέπει ήταν σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικά πάνω από τις αποτιμήσεις που είχαν υποβάλει ανεξάρτητοι αξιολογητές.
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα πλαίσια του μνημονίου αλλά και στα πλαίσια της προ ετών συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράτυπων κρατικών επιδοτήσεων που η Ε.Ε. έκρινε ότι έχουν χορηγηθεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.
Η ευρωπαϊκή πλευρά έχει δεσμευτεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνοδευτεί με τη διαγραφή της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ που συνδέονται με αυτές τις παράτυπες επιδοτήσεις και βαρύνουν τον ισολογισμό της.

Πριν ακριβώς 3 χρόνια, ο τότε υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός υπουργός Γ. Σταθάκης, είχε δηλώσει:


Τα 300 εκατομμύρια επί Σαμαρά ήταν προκλητικά χαμηλή τιμή, ενώ με τα 45 μάλλον θεωρείται ότι πιάσαμε μαλάκες τους μακαρονάδες.
Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι τα 300 ήταν προκλητικά υψηλή τιμή για την τότε τρόικα. Έπρεπε λοιπόν κάτι να γίνει ώστε αυτή η …εκκρεμότητα να διευθετηθεί. Ποιος λοιπόν θα χάριζε τους κρατικούς σιδηρόδρομους της πατρίδας μας σε κρατικό φορέα άλλης χώρας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι;
Μα φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί όπως είχε πει ο Ιταλός μεγαλοβιομήχανος Τζοβάνι Ανιέλι (της ΦΙΑΤ): “Το προσόν της Αριστεράς είναι ότι πολύ συχνά κάνει αυτό που δεν είχε πετύχει πριν απ' αυτή η Δεξιά”.

ΥΓ: Αξίζει να επισημανθεί ότι οι γαμωευρωπαίοι "φίλοι και εταίροι" είχαν δεσμευτεί πως αν πουληθεί (χαριστεί) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τότε και μόνο τότε τα 750 εκατ. ευρώ κρατικές επιδοτήσεις που παρανόμως τής χορηγήθηκαν, θα διαγραφούν.
Είπατε κάτι;


Στις 15 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το Νοσοκομείο Θήρας.
Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου στοίχισε 13,9 εκατ. ευρώ  και ήταν έτοιμο (με πλήρη εξοπλισμό) από το 2011. Η ανέγερση ξεκίνησε επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες για δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, των περίπου 15.500 κατοίκων, αλλά και των αμέτρητων τουριστών από όλο τον κόσμο, που συρρέουν κάθε χρόνο στη Σαντορίνη. Το δυναμικότητας 50 κλινών, με ΜΕΘ, νοσοκομείο έχει "στοιχειώσει" την τοπική κοινωνία και την έχει συσπειρώσει απέναντι στην κρατική μηχανή αλλά και στα οικονομικά συμφέροντα, όπως καταγγέλλεται.
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα «κύματα», από τα οποία πέρασε το νοσοκομείο, το οποίο θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 18 Ιουλίου, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να το ιδιωτικοποιήσει εις βάρος του Δημοσίου. “Πέντε χρόνια παραμένει αραχνιασμένο, με τον εξοπλισμό να σκουριάζει, γιατί άραγε; Γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει αυτό το έργο;”

Τον Αύγουστο του 2013 ο τότε υπουργός Αδ. Γεωργιάδης απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο του νησιού. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα κάτωθι:

 

Ο τηλεοπτικός καραγκιόζης, αυτό το απίστευτο καρτούν που έβαλαν επικεφαλή στο σημαντικότερο ίσως υπουργείο της χώρας, επί της αλήστου μνήμης υπουργίας του απείλησε την τοπική κοινωνία πως είτε θα αναλάβει η ίδια το κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου, είτε θα το κλείσει, θα μεταφέρει αλλού τον εξοπλισμό του και θα το παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ για να χαριστεί -όπως και τόσα άλλα- στους ιδιώτες.
Μπουμπούκο σου έχω κακά μαντάτα. Το κακό για σένα ξεκίνησε με την ψήφιση του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης (αυτό που εσύ και οι υπόλοιποι Κούληδες καταψηφίσατε). Στο ΦΕΚ 21Α/21-2-2016, άρθρο 62 βρίσκουμε αυτό:


Ο Τσίπρας, ο Ξάνθος και ο Πολάκης φαίνεται πως βρήκαν τα …τουλάχιστον 6 εκατομμύρια που έψαχνες και δεν κατασπάραξε και αυτό το έργο ζωής κανένας πούστης φίλος σου. Είναι και θα παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα!
Να σε ενημερώσω ότι κατευθύνεσαι στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Το πιθανότερο είναι εκεί να έχεις παρέα κάποιον παλιό σου γνώριμο, αυτόν που τον είχες ειδικό σύμβουλο επί της αλήστου μνήμης υπουργίας σου και σήμερα σε σιγοντάρει από το τουίτερ γράφοντας μαλακίες στο πάτερο:


(αυτό το "έχει φτιάχνει" μου έβγαλε τα μάτια!)


Στις 15 Ιουλίου ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ανακοίνωσε την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.
“Το υπουργείο προχωρεί στην προκήρυξη, προκειμένου να προσλάβει περίπου 800 εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις στα σχολεία και στα σχολεία σε καταυλισμούς” είπε ο κ. Φίλης, στο περιθώριο των δηλώσεων που έγιναν μετά τη συνάντησή του με την τέως πρωθυπουργό της Δανίας και διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Save the Children International», Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.
Ο υπουργός επισήμανε ότι “Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η εκπαίδευση των παιδιών αυτών, όχι σε γκέτο, αλλά σε συνάρτηση με το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα”.
Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και επικεφαλής της ειδικής δομής που θα συγκροτηθεί για τα παιδιά των προσφύγων, Γιάννης Παντής. Σημείωσε, επίσης, ότι οι ειδικές τάξεις και τα σχολεία στους καταυλισμούς θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Ομαδικά τα εγκεφαλικά στο φασιστικό μαλακοχώρι επειδή δεν θα μείνουν αγράμματα τα προσφυγόπουλα αλλά θα λάβουν την ελληνική παιδεία, ομαδικές και οι ανακοπές στο χωριό των Κούληδων όταν έμαθαν ότι θα προσληφθούν 800 εκπαιδευτικοί.
Με ένα σμπάρο πολλά (ηλίθια) τρυγόνια!


Στις 22 Ιουλίου (ξημερώματα) διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για τον νέο εκλογικό νόμο. Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές. Υπέρ της απλής αναλογικής ψήφισαν 179 βουλευτές και συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά της απλής αναλογικής ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι (83 βουλευτές). «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή.

Ο νόμος δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών και γι’ αυτό θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.
Η ΝΔ που είχε ξαμολήσει στα βοθροκάναλα τα βλαμμένα της να αφήνουν σαφείς αιχμές ότι πρόκειται τα χρυσαυγά να ταυτιστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάπιαν τη γλώσσα τους από τη στιγμή που οι πίθηκοι αποχώρησαν από τη Βουλή. Μάλλον αυτή τους η στάση δεν εκλαμβάνεται ως (καλυμμένη) συμπόρευση των νεοναζί με τη νουδού.
Ο Κούλης θεωρεί ότι οι 83 που μάζεψε είναι πολιτική νίκη. Είναι από τις φορές που οι 179 φαντάζουν πολύ λίγοι μπροστά σε ολόκληρους 83! Στη προσπάθεια να εισπράξει το χειροκρότημα του μισοκοιμισμένου του πλήθους ανακοίνωσε ότι μόλις σχηματίσει κυβέρνηση (ναι, ο Κούλης) θα καταργήσει το νόμο. Στο χωριό μου το λένε "πάρε φόρα κι έλα".
Το Πασόκ που καταψήφισε είναι το κόμμα σε κώμα που πριν από 1 χρόνο είχε καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και καθιέρωση της απλής αναλογικής.
 

Για τους άπιστους Θωμάδες υπάρχει και η ιστοσελίδα του κόμματος όπου μπορούν να ανατρέξουν [εδώ] και να διαβάσουν τις ηλιθιότητες του τότε προέδρου, μέγα αντισυνταγματολόγου Βενιζέλου.

ΥΓ: Το ότι ο Δ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί τον εκλογικό νόμο επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά», το αφήνω ασχολίαστο γιατί τόσο μεγάλη πρωτοτυπία …την βαριέμαι!


Στις 29 Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε τον νέο κρατικό Αερολιμένα της Πάρου. Τα φώτα της δημοσιότητας δεν έκλεψε αυτή καθαυτή η είδηση αλλά ο μεγάλος ντόρος που ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα και ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με την κυβερνητική αποστολή που επρόκειτο να μεταβεί στην Πάρο. Η ΝΔ έκανε λόγο για αποστολή 54 ατόμων, κάτι που διαψεύστηκε από το Μαξίμου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των επιβαινόντων. Σύμφωνα με αυτή τη λίστα στο αεροπλάνο θα επέβαιναν: Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, Μιχάλης Καλογήρου, Γενικός Γραμματέας Κυβέρνησης, Ε.Σ., Ιδιαίτερο Γραφείο Πρωθυπουργού, Θάνος Παπάζογλου, Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού.


Φυσικά ο αντιπρόεδρος των Κούληδων δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει (και πάλι) ρόμπα. Όπως αποδείχτηκε, οι 54 που τελικά ήταν μόλις 6 ταξίδεψαν αυθημερόν, ενώ τα έξοδα κάλυψε -κακώς κατά τη γνώμη μου- με χορηγία της η Aegean.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ακριβώς πλήρωσε από την τσέπη της η πλέον διάσημη τηλεγλάστρα.  
Ίσως, κατά τη γνώμη του, και οι 6 να ήσαν πολλοί.
Ίσως ο Τσίπρας θα έπρεπε να μεταβεί στην Πάρο κολυμπώντας.
Ίσως ο πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να πηγαίνει σε εγκαίνια αεροδρομίου μόνος του ή με τα πεθερικά του και πάντως όχι με κυβερνητικό κλιμάκιο.
Ίσως πάλι να ξεβολεύτηκε αυτός και η δεξιο-πασοκική φάρα γιατί ο Τσίπρας δημιουργεί κακό προηγούμενο. Με αφορμή τις σαχλαμάρες που αραδιάστηκαν στα social media, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι “για την "άγονη γραμμή Αθήνα-Πάρος" οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δαπανούσαν 4,5 εκατ.  ευρώ το χρόνο σε επιδοτήσεις. Η νέα γραμμή Αθήνα-Πάρος δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο”.

Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο πείθομαι ότι στην παρέα των Κούληδων είναι τόσο πολύ ηλίθιοι που η κυβέρνηση παίζει μαζί τους και περνάει ευχάριστα την ώρα της. Αφήνει με τη μορφή «κύκλων» να διαρρέουν διάφορες μπούρδες, τσιμπάνε τα δεξιά αστροπελέκια, αραδιάζουν τις ασυναρτησίες τους και ακολουθεί το ξεβράκωμα!
Επειδή όμως και σε μένα αρέσουν τα παιχνιδάκια του μπουμπούκου, λέω να θυμηθούμε το 2006 όπου η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου κλπ ταξίδεψε στις ΗΠΑ με κουστωδία 118 ατόμων. Η λίστα των 118 κολαούζων που συνόδευσαν την υπουργό βρίσκεται ολόκληρη [εδώ] στις σελίδες 51-53.
Άραγε μπουμπούκο, έμαθες πόσα πληρώσαμε τότε;


6 σχόλια:

  1. Είχε και ο Ιούλης τα ...λουλούδια του έτσι Πέτρο ;
    Συνεχίζεται λοιπόν η ιστορία να γράφει και να καταγράφει.....!
    Καλό μήνα να έχουμε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήνας-μέρα-ώρα χωρίς "λουλούδια" στην Τρελάδα δεν γίνεται Γιάννη. Με αυτούς που έχουμε μπλέξει θα γίνουμε όλοι ...του γιατρού.
      Καλό μήνα φίλε και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

      Διαγραφή
  2. Ν' αγιάσει το στόμα του Τζοβάνι της ΦΙΑΤ!
    Κρατώ για σουβενίρ αυτό: "η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι: Καμία διαπλοκή! Ούτε παλιά, ούτε νέα"...
    Καλό μήνα Αρχηγέ μου κι ο Θεός να μας φυλάει απ' τα όρνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Μαράκι. Αυτή τη "θέση" της νουδού γράψε την στην άμμο. Θα την σβήσει το πρώτο κύμα αλλά και πάλι περισσότερο θα κρατήσει απ' όσο στα "μυαλά" της νουδού.

      Να δώσεις τους χαιρετισμούς μου εκεί που ξέρεις.
      (και καλά μπάνια)

      Διαγραφή
  3. Και διάβαζα και διάβαζα και λέω δεν μπορεί θα πει και για την Πάρο και για τον μπουμπούκο!Ολόκληρη ιστορία ξεκίνησε το χαζό έτσι θα περάσει?...
    Βέβαια τον απαντήσαμε και παραπάνω στο έργο ο Καραγκιόζης υπουργός υγείας, και θαυμάσαμε τα έργα του και τις ημέρες του!
    Κατά τα άλλα θέλει να κυβερνήσει κάποτε ο Κούλης του κήρυκα και της ζήμενς...

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έργα και οι ημέρες αυτού του φασίστα θα απασχολούν επί δεκαετίες τους ιστορικούς.
      Κάτι μου λέει και τους ψυχιάτρους.

      Διαγραφή