Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Μηνιάτικο #14: Μάιος 2016



Στις 4 Μαΐου  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης υπέγραψε την αντικατάσταση του πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, αντικαταστάθηκε επειδή δεν δέχθηκε να συμπράξει στις παράτυπες ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος - όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί - παρενέβη στη διαδικασία διαγωνισμού για το διορισμό 500 γιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το "περίεργο" είναι πως ενώ το βράδυ της 27ης Απριλίου (Μεγ. Τετάρτη)  ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπλ. υπουργός Παύλος Πολάκης ζήτησαν τις παραιτήσεις ΟΛΩΝ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ (το Δελτίο Τύπου εδώ), οι οποίες δεν υποβλήθηκαν ποτέ, εντούτοις 3 μέλη δεν αντικαταστάθηκαν. Μεταξύ αυτών και η κα Ευσταθία Πανοτοπούλου, σύζυγος του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη. Τυχαίο.


Στις 5 Μαΐου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 227Υ.Ο.Δ.Δ./2016 ο διορισμός του Γεώργιου Κυρίτση στη θέση του Ειδικού Γραμματέα της Υπηρεσίας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.


Αν θυμόμαστε καλά, ο κος Κυρίτσης βρίσκεται σε αυτή τη θέση εδώ και 2 μήνες.


Τι άλλαξε; Αν εξαιρέσουμε ότι μετά και το ΦΕΚ η θέση είναι αμειβόμενη, απολύτως τίποτα δεν άλλαξε.
 

Στις 9 Μαΐου υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Οι αλλαγές που φέρνει η νέα Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στη ζωή  όλων των πολιτών της χώρας δεν είναι λίγες.
Οι επιβαρύνσεις αφορούν τη συντριπτική πλειονότητα ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Πρόκειται για:
- μειώσεις των νέων συντάξεων κατά 30%,
- περικοπές σε συνταξιούχους με άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ και καθιέρωση των υψηλών εισφορών (20%) για όλους,
- μείωση των επικουρικών συντάξεων ως και 40% μέσω του επανυπολογισμού τους,
- μειώσεις σε εφάπαξ ως 15% και μερίσματα κατά 32%
- σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ,
- μείωση των δικαιούχων συντάξεων χηρείας με τη θέσπιση ηλικιακού ορίου.

Το νέο πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ περιλαμβάνει αυξήσεις στους περισσότερους έμμεσους φόρους, επιβολή νέων φόρων και αλλαγές στην φορολογία των αυτοκινήτων. 
Μεταξύ των νέων μέτρων είναι η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% από την 1η Ιουλίου, που σημαίνει ότι μεταξύ των αγαθών που θα παρουσιάσουν υψηλότερες τιμές, είναι και τα αυτοκίνητα. Ωστόσο τα πιο ακριβά αυτοκίνητα θα φτηνύνουν, αφού καταργείται ο φόρος πολυτελείας.

Οι νουδουπασοκοποταμίσιοι που καταψήφισαν το ασφαλιστικό, αν και καιγόντουσαν να το υπερψηφίσουν, αλλά ας όψονται τα ψηφαλάκια (μετάφραση: το σανό που πρέπει να μοιράσουν στα γίδια) σκούζουν για τον "κόφτη" δαπανών.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι είχαν ψηφίσει οι νουδουπασόκοι πριν 2 χρόνια.
Τον Ιούνιο του 2014 εκδίδεται ο Ν.4270 (ΦΕΚ 143Α/28-6-2014) ο οποίος στη σελίδα 18 (4490 του ΦΕΚ) έχει αυτό:


Ένα χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2015 - και αφού το περήφανο ΟΧΙ της πλειοψηφίας του λαού στο δημοψήφισμα έγινε το υποτελές ΝΑΙ του Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του της αντιπολίτευσης – 222 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του Ποταμιού και του Πασόκ ψηφίζουν τη “συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας από τη Βουλή”. Δηλαδή το 3ο μνημόνιο.
Στο Ν.4336 (ΦΕΚ 94Α/14-8-2015) στη σελίδα 51 (979 του ΦΕΚ) υπάρχει αυτό:


Γιατί σήμερα κλαίνε και οδύρονται; Επειδή ως συνήθως στηρίζονται στο αλτσχάιμερ των περισσοτέρων από εμάς. Στηρίζονται στο ότι κανένας από τους σανοφάγους ψηφοφόρους τους δεν θα θυμάται τι ψήφιζαν ΣΥΣΣΩΜΑ τα κόμματά τους μέχρι και πριν λίγους μήνες.

Και περνάμε σε άλλες ειδήσεις, πιο ευχάριστες. 
Ενώ αυξάνουν οι φόροι σου, ο ΦΠΑ, τα είδη, μειώνονται οι αποδοχές σου, σύνταξη θα πάρεις του άη τσουτσούνη, το πλέον σημαντικό είναι ότι καταργήθηκε ο φόρος πολυτελείας των αυτοκινήτων.
Αν συνεχίσει η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται έτσι, προβλέπω να πέσει ο ΦΠΑ στο χαβιάρι και να το βρίσκουμε στα περίπτερα.
Ναι ναι κοροϊδεύετε.
Αχάριστοι!



Στις 12 Μαΐου και στον ΒΗΜΑ fm οι δημοσιογράφοι Βασίλης Χιώτης και Νότης Παπαδόπουλος έχουν καλεσμένο τον Πέτρο Τατσόπουλο. Μεταξύ άλλων ο Β. Χιώτης αποκαλύπτει ότι:
“Εσύ πιστεύεις λοιπόν ότι, εντάξει, ο Τσίπρας είπε ψέματα μέχρι εδώ είναι, το τερμάτισε. Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Σου 'χω συνέχεια... Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε ένα ρεπορτάζ χτες μετά από ένα τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε, πάντως το ‘12 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του, ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις ότι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;”
[το ηχητικό εδώ στο 11:08]

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν άμεση. Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται να αποκτήθηκε μετά από πλειστηριασμό (και μάλιστα μετά από αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του!!!) είναι το πατρικό του Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε και πριν πολλά χρόνια του μεταβιβάστηκε με γονική παροχή.
Μετά την αποκάλυψη της αλήθειας ο διαβόητος ηλίθιος Χιώτης παραιτήθηκε από τον ΔΟΛ (για να προλάβει πριν τον διώξουν). Πρόκειται για τον ίδιο ηλίθιο που πέρσι είχε κατηγορήσει τον Κατρούγκαλο ότι έπαιρνε μίζα 12% για διορισμούς και όταν αποδείχτηκε το ψέμα του δεν βγήκε να ζητήσει συγγνώμη (όπως είχε δεσμευτεί δημόσια) παρά δημοσίευσε τη διάψευση στις μέσα σελίδες του Βήματος.

Κάτι γίνεται. Ή οι κυβερνητικοί έχουν προσλάβει (στα μουλωχτά) δεξιούς μαλακοπίτουρες για να γράφουν τρίχες και να ανεβαίνουν οι μετοχές της κυβέρνησης, ή η διαπλοκή δεν έχει κανένα όπλο στα χέρια της και βάζει να βγάζουν το φίδι από την τρύπα τα πλέον ζωντόβολα.


Στις 12 Μαΐου ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, που αφορά την εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους.
Υπέρ  της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά η ΝΔ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, "παρών" δήλωσαν το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ η Χρυσή Αυγή απουσίαζε.
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία, η χρέωση διοδίων μπορεί να γίνεται: α) ανά χιλιόμετρο χρήσης του δικτύου και β) αναλογικά, ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου, ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια κλπ.
Παράλληλα, στην ίδια νομοθετική παρέμβαση θεσπίζεται η απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο για οχήματα επαγγελματικής χρήσης, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων. Ο υπουργός επεσήμανε ότι το κόστος για τη συντήρηση του παράπλευρου οδικού δικτύου το οποίο προτιμάται από τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, παρόλο που δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη χρήση αυτή, το επωμιζόταν τελικά ο πολίτης. “Η χρήση του παράπλευρου δικτύου πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους με ασφάλεια” υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.
“Με αυτήν τη ρύθμιση, που όφειλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να έχουν προβλέψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δίνεται ανάσα στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύεται η οδική ασφάλεια και προστατεύεται το οδικό δίκτυο που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, προσφέρονται έσοδα στα κρατικά ταμεία από τη χρήση του κεντρικού  οδικού δικτύου.”

Επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά, λέω κύριε υπουργέ μου να αφήσουμε τις μαλακίες κατά μέρος. Με αυτό το Δελτίο Τύπου που ανέβασες στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου σου, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι ΔΕΝ είναι για όλα τα οχήματα ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ.  
Με λίγα λόγια δεν απαγορεύεται, κατά κάποιο τρόπο όμως …εννοείται!
Με αυτό το Δελτίο Τύπου πληροφορηθήκαμε ότι οι παράπλευροι των εθνικών οδών δρόμοι υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες, αποκλείοντας τα φορτηγά (ενδεχομένως και τους περαστικούς και τουρίστες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι).
Με αυτό το Δελτίο Τύπου πληροφορηθήκαμε ότι για να δοθεί ανάσα στις τοπικές κοινωνίες, να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να προστατευτεί το οδικό δίκτυο, πρέπει οι νταλικιέρηδες να πληρώνουν διόδια (στον Μπόμπολα).
Μιας και κόπτεσαι για την οδική ασφάλεια μπλα μπλα μπλα, θέλω να σε ρωτήσω κάτι: γιατί δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και σε κείνον τον μέγα κωλόδρομο Αθηνών-Πατρών, εκείνα τα 220χλμ καρμανιόλα; Μήπως επειδή στα 3+3 διόδια που εισπράττετε τα χοντροκονομάτε;
Έχω την εντύπωση ότι οι νταλίκες δεν πηγαίνουν από τους παράπλευρους δρόμους από κάποιο καπρίτσιο, ούτε για να σου χαλάνε τους δρόμους. Έχω την εντύπωση ότι το κάνουν για να γλιτώνουν τα (δυσβάστακτα) διόδια. Κάτσε να δούμε τι θα μας λες σε λίγες μέρες όταν οι τιμές των προϊόντων που μεταφέρουν τα φορτηγά θα αυξηθούν, μιας και είναι απολύτως βέβαιο ότι το κόστος των διοδίων θα περάσει στα είδη που μεταφέρουν.
Μιας και το κόστος συντήρησης των δρόμων το επωμιζόταν ο πολίτης, κάτσε να δούμε τι ακριβώς θα κερδίσει τώρα.
Θα σου πω εγώ τι προσπαθείς να κάνεις: επειδή τα έσοδα των διοδίων του Μπόμπολα έχουν πέσει στο ναδίρ, ψάχνεις, βρίσκεις και του στέλνεις νέους πελάτες.


Στις 15 Μαΐου η "εφημερίδα" Πρώτο Θέμα δημοσιεύει αυτό:


Στην ιστοσελίδα της "εφημερίδας" διαβάζουμε ότι:


Όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Γκονσάλες, έχοντας ασυλία από την κυβέρνηση της χώρας του, παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας!
Βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη ενός πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που εμπλέκει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης από πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ:
«Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.
Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.
Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.
Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;
Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.
Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».

Αφού αρχικά ζητήσω συγγνώμη που αναπαράγω τις μαλακίες του Πρώτου Φλέματος και στη συνέχεια αυτές της νουδού, πάμε παρακάτω.
Προσέξατε το αμίμητο που γράφει στο τέλος: "έχοντας, όπως εκτιμάται, πάρει εντολή από την κυβέρνησή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ." Γι' αυτό έβαζε χέρι στις κοπέλες, για να πέσει ο Σαμαράς και να ανέβει ο Τσίπρας. Σατανικό δεν είναι;;;
Ο ογκόλιθος της δημοσιογραφίας που υπογράφει το ρεπορτάζ Ιάσονας Πιπίνης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφει αυτά:


Οι γελοίοι της ΝΔ σπεύδουν να ενστερνιστούν οιανδήποτε παπάρα γράψει η πατσαβουροφυλλάδα του νεοναζί κομιστή που μιλάει σπαστά ελληνικά Θ. Αναστασιάδη. Ψάχνοντας λίγο την "είδηση" (ελάχιστα είναι η αλήθεια, η παραπληροφόρηση δεν χρειάζεται δα και ώρες για να αποδομηθεί) έπεσα σε άρθρο της "Ημερησίας", που μόνο συριζαΐικη δεν την λες (ιδιοκτησίας Μπόμπολα). Η "Ημερησία" στις 14 Μαΐου, δηλαδή μια μέρα πριν το Πρώτο Θέμα προβάλει αυτή την παπαριά, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της αυτό:


Ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας είχε έρθει στην Αθήνα το 2012 (να φανταστώ ότι τότε κυβέρναγε ο Τσίπρας;). Όταν οι καταγγελίες έφτασαν στα αυτιά της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρός της απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο ζητώντας την απομάκρυνση του λιγούρη πρέσβη, πράγμα και το οποίο έγινε και ο λεχρίτης παύτηκε.
Έχουμε λοιπόν τη ΝΔ που ως κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για την υπόθεση (θα φαινόταν στην επιστολή της) και σήμερα ζητάει και τα ρέστα, βγάζοντας επιστολές που μιλούν για συγκάλυψη. Φυσικά στον …αγώνα πρωτοστάτησε ο γνωστός τηλε-φίκος που τουίταρε την αποκάτω μαλακία:


Την εποχή εκείνη κυβέρναγαν τα νουδουπασοκοδημάρια, περίμεναν όμως να απομακρυνθεί ο πέφτουλας με επιστολή Τσίπρα.

Απάντηση φυσικά έχει και ο Πιπίνης ο οποίος μας ενημερώνει ότι:


Εκτός από τα ρεπορτάζ που κάνει στη Βενεζουέλα (και επειδή ο πρωτοθέμος δεν έχει άλλον να στείλει) ο Πιπίνης τρέχει μέχρι το Υπ.Εξ. και μαθαίνει αν το έχουν ενημερώσει! Σύμφωνα με τον Πιπίνη, οι εργαζόμενες δεν απευθύνθηκαν ούτε στο Υπουργείο, ούτε στον προϊστάμενό τους, ήταν όμως τυχερές γιατί ανάμεσά τους βρισκόταν μια κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, το έμαθε ο Τσίπρας και τη γλίτωσαν!

Η Νέα Δημοκρατία που βγάζει ανακοινώσεις είναι η ίδια Νέα Δημοκρατία που δεν έχει πει ΑΚΟΜΑ λέξη:
α) για τη λίστα Παναμά και τις οφσόρ του μέγα διαπραγματευτή -στο πλευρό του Σαμαρά- Στ. Παπασταύρου,
β) το στέλεχος του κόμματος, τέως βουλευτή και κατηγορούμενο για παιδεραστία με αγοράκια Ν. Γεωργιάδη,
γ) τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκο που συνομιλεί με το στέλεχος της ΝΔ - προφυλακισμένο εκβιαστή Μουσσά
δ) το λαμόγιο Ανδρέα Μαρτίνη του "Ερρίκος Ντυνάν" που συνελήφθη για μίζες, ξέπλυμα, οφσόρ και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΑΠΕΙΡΟ
Κερνάει η νουδού.

ΥΓ: Αποδεικνύεται πως είχε δίκιο ο Τσίπρας όταν έλεγε ότι την υπόθεση θα την εκμεταλλευτούν τα ΜΜΕ.  


Στις 17 Μαΐου τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για το θέμα της αγοράς μετοχών της εταιρείας Samsung από ξένο χρηματιστήριο, έναντι τιμήματος 10.912 δολαρίων, σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρεί ότι η αγορά δεν έγινε από το ελληνικό χρηματιστήριο, οπότε δεν παραβιάστηκε η νομοθεσία.
Όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε πως καθώς η αγορά έγινε σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, δεν μπορούσε να υπάρξει «εσωτερική πληροφόρηση».

Αυτή η υπόθεση μάς είχε απασχολήσει και στο προηγούμενο Μηνιάτικο.
Απορία (και όποιος μπορεί ας βοηθήσει): Έχω την  εντύπωση ότι χρηματιστήρια του εξωτερικού υπήρχαν
α) και το 2000 που ο νομοθέτης όρισε ότι απαγορεύεται στα μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς κλπ να συνάπτουν χρηματιστηριακές συναλλαγές,
β) και το 2003 όπου η παραπάνω διάταξη επεκτάθηκε και στους βουλευτές και ευρωβουλευτές.


Ξέρει κανείς να μας πει ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ αναφέρεται στο νόμο ότι η απαγόρευση σύναψης χρηματιστηριακών συναλλαγών δεν ισχύει όταν πρόκειται για αγορά μετοχών από ξένο χρηματιστήριο;;;


Στις 19 Μαΐου η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον έλεγχο της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε βάθος δεκαετίας.
Την απόφαση για την επέκταση του ελέγχου στη διαφημιστική δαπάνη πέραν του ελέγχου της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων, έλαβε η Επιτροπή, αποδεχόμενη σχετική πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττας Καββαδία. Υποστηρίζοντας την πρότασή της η κ. Καββαδία ανέφερε ότι, κατά το 2015, πέντε μέσα ενημέρωσης και όμιλοι μέσων, μοιράστηκαν το 70% περίπου της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή (πρότεινε να ξεκινήσει η έρευνα από το 2002), το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Το Πασόκ και το Ποτάμι ψήφισαν «παρών» ενώ η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση.

Έεεελα! Σώωωωπα!! Κάνει τέτοια πράματα η νουδού; Η νουδού των άριστων, αυτών που ξυπνάνε πρωί και παράγουν, αυτών που θα βάλουν τέλος στη φαυλότητα και στα σκάνδαλα των Συριζαίων;
Ρε μητσοτάκουλα, για καθάρισε το τοπίο της διαφθοράς να δω κάτι…


Στις 21 Μαΐου η πρόεδρος του Πασόκ Φώφη Γεννηματά έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ημερησία" όπου σε ερώτηση για το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων απάντησε τα εξής: “Μεγάλη επιτυχία του Σόιμπλε! Η κυβέρνηση υποθηκεύει και εκχωρεί για 99 χρόνια, εθνικό πλούτο, για να πάρουν οι δανειστές πίσω τα χρήματά τους. Αυτό είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης. Με τα ψέματα και την ανικανότητά τους φτάσαμε εδώ. Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Εμείς δεν λέμε να μην ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, άλλα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα ενός ελεύθερου λαού να αποφασίζει για την αξιοποίηση του πλούτου του με στόχο την ανάπτυξη που αποτελεί άλλωστε τη βασική εξασφάλιση ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Μας εκθέτουν με αυτή τη συμφωνία ως χώρα και ως λαό. Υπάρχει και φιλότιμο. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες δεν είναι τσαμπατζήδες.”

Δεν ξέρω αν οι Έλληνες είναι τσαμπατζήδες Φώφη μου, ξεχασιάρηδες όμως είναι σίγουρα.
Να, πάρε για παράδειγμα εσένα και το ασκέρι των γελοίων που σέρνεις πίσω σου. Λέω να σας θυμίσω ξεχασιάρα Φωφώκα ότι πέρσι τον Ιούλιο, εσύ και οι άλλοι μπαγλαμάδες πασόκοι ψηφίσατε το αποκάτω κωλόχαρτο:


Πρόκειται για το ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80Α).
Μήπως τώρα θυμήθηκες Φώφη μου τι έγινε όταν ψηφίσατε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ αυτό το έκτρωμα;


Σε απλά ελληνικά, αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ψήφιζαν αυτό το έγκλημα, ο νόμος θα πήγαινε στα σκουπίδια και ο Τσίπρας θα έπαιρνε τον πούλο!
Κοίτα Φωφώκα, όσο προδότες και ξεφτίλες είναι ο Τσίπρας και οι Συριζαίοι, αλλά άλλο τόσο προδότες και ξεφτίλες είστε και οι μενουμεβρόπηδες νουδουπασοκοποταμίσιοι που επίσης ψηφίσατε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.  
Πηγαίνετε να κόψετε ομαδικά τους λαιμούς σας αν νομίζετε ότι όλοι μας παρακολουθούμε τα βοθροκάναλα και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται!


Στις 24 Μαΐου o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής εκδίδει εγκύκλιο με


Σύμφωνα με την εγκύκλιο (ολόκληρη εδώ) από την 1η Ιουνίου καταργείται και η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα 11 νησιά: Σύρος, Θάσος, Ανδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος. Σε όλα αυτά τα νησιά, ο κανονικός συντελεστής θα εκτοξευτεί από το 16% που είναι σήμερα στο 24%, δηλαδή οκτώ μονάδες επάνω.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα νησιών όπου καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές, μετά την πρώτη ομάδα, δηλαδή Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο, στα οποία καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Μπορεί να ψηφίστηκε και αυτό το αγγούρι, τουλάχιστον όμως υπήρξαν αντιδράσεις.
Του κώλου.
Όπως πάντα.


Ας μην αναφέρουμε καθόλου τα συριζαίικα μνημονιακά σούργελα που πριν από 1-2 μήνες ορκίζονταν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, γιατί θα μας πάρει το ξημέρωμα.


Υστερόγραφο:
Η Ελλάδα που ξέραμε τελείωσε οριστικά το βράδυ της 22ας Μαΐου 2016 με τη θετική ψήφο 152 τομαριών, αφού κατάφεραν σε ελάχιστα 24ωρα να διαβάσουν 7.500 σελίδες μνημονίου.


Μετά τους κατά συρροή δολοφόνους του νουδουπασόκ, πλέον είμαστε αλυσοδεμένοι και με την ψήφο των αριστερών του κώλου για τα επόμενα 99 χρόνια.
Μέχρι το 2115 ο άνθρωπος θα έχει ρομπότ στο σπίτι του, θα κινείται με αερόπλοια, θα έχει κατοικήσει άλλους πλανήτες, το μόνο που θα έχει μείνει ίδιο θα είναι το ξεπούλημα της Ελλάδας στον κάθε πούστη που την ορέγεται.
Όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης, αγνόησέ τα όλα αυτά και πήγαινε να τους ξαναψηφίσεις. Έτσι κι αλλιώς σε 99 χρόνια οι ελάχιστοι εναπομείναντες Έλληνες σε αυτή τη γη το μόνο που θα μπορούν να σου κάνουν θα είναι να φτύνουν στον τάφο σου. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα!

Στην ΤρΕλλάδα του σήμερα, όπου ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον, οι καλύτεροι υποκριτές γίνονται πολιτικοί και οι μέγιστοι εξ’ αυτών πρωθυπουργοί, ισχύει αυτό:



18 σχόλια:

  1. Αυτές σου οι αναρτήσεις παρουσιάσεις Πέτρο μου πραγματικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μηνιάτικα δελτία γεγονότων. Να τις κρατάμε ως αρχείο φυσικά για να έχουμε μια συνολική ματιά των πεπραγμένων στο διάστημα αυτό.
    Και φυσικά τα ....διαμάντια ένα ένα διαλεγμένα.
    Καλό μήνα φίλε, με κάθε δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξής τους. Αντί να σπάνε σε πολλές αναρτήσεις μαζεύονται όλα εδώ. Όποιος δεν βαριέται τα διαβάζει και ή θυμάται ή μαθαίνει.
      Καλό μήνα Γιάννη.

      Διαγραφή
  2. Καλέ τον ατελείωτο έχει το άρθρο σου!
    Διάβασα τα μισά δάσκαλε.
    Θα έρθω μετά από διάλειμμα για τη συνέχεια. Μόνο μη βάλεις τεστ. Αχταρμά τα έχω κάνει ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον καπιταλισμό ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Για να πουλάνε τόσο σανό κι οι από δω κι οι από κεί, κάποιοι είναι πρόθυμοι να αγοράσουν (και φυσικά θεωρούν τους άλλους σανοφάγους, ποτέ τον εαυτό τους!). Γι΄αυτό σου λέω, δεν υπάρχει σωτηρία. Τώρα ετοιμάζουν διαδήλωση με σύνθημα "Παραιτηθείτε". Για να 'ρθουν ποιοι και να κάνουν τι, ρε γελοίοι; Αφού μαζί τα ψηφίσατε!
    Καλά ξεκίνησε κι αυτός ο μήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές τις ημέρες στο τουίτερ έχω ανακαλύψει πολλά φιλελέ ζωντόβολα που παριστάνουν τους ακομμάτιστους και προσκαλούν τα χάπατα στο Σύνταγμα. Μενουμεβρώπηδες, κομματόσκυλα από το συνέδριο της νουδού, ο μίστερ κολλαγόνος και η βλαμμένη του, κάθε καρυδιάς δεξιό καρύδι. Ακομμάτιστοι κατά τα άλλα!
      Στο τουίτερ έγραψα αυτό.

      Διαγραφή
  4. Άντε και καλό μας μήνα λοιπόν, αν και μετά απ' όλα αυτά δεν τον βλέπω ευοίωνο.
    Καλό βράδυ Πέτρο και συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα να πω πρώτα αν και καλά δεν ξεκίνησε . Μέσα στο καλοκαιράκι τα θυμούνται όλα τα πουλάκια μου !!
    Τι χαρά που πήρα . Καταργήθηκε ο φόρος πολυτελείας!!!!! Τώτα θα πάρω σούπερ τουτου.... Μεταξύ μας να σε πω ότι ο πρέσβης της Βενεζουέλας τα έκανε όλα τούτα το παχύδερμο με το μουστάκι !!! Τυγχάνει να τον γνώριζα (λόγω καταγωγής) και επειδή ΄'εχω και γνωριμίες στο μαγαζί , τα άλλα είναι για να φτύνουμε τα μούτρα μας!!
    Να είσαι καλά Πέτρο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί δεν εξετάζουν ούτε μήνες, ούτε καλοκαίρια. Και ανήμερα τα Χριστούγεννα άμα δώσει εντολή ο αφέντης γερμανός, είναι ικανοί να ψηφίσουν νόμους. Σιγά που θα τους βλάψει.
      Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
  6. Όμορφη ανάρτηση φιλάκια Πέτρο.
    Βαρέθηκα αυτή την ιστορία που οι διεφθαρμένοι (βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να) κυβερνούν κι ο λαός είναι στο απυρό-βλητο λόγω βλακείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ επίσης. Το ότι ασχολούμαι δεν σημαίνει ότι δεν τους σιχαίνομαι.

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάντως πολύ γελάω με τη νου δου! Είναι και η αριστεία της στη διαφθορά που σπάει κόκαλα...
    Τους ακούς να μιλάνε και λες δεν μπορεί, αλτσχάιμερ έπαθαν οι τύποι!
    Α Πέτρο το δικό σου παραμύθι δεν είχε πρίγκιπες και κακό μάγο Φίλη...πρέπει να περιμένουμε να βγει ο μήνας για να μπούμε στην παραμύθα που σέρβιρε ο Χανς Κρίστιαν Κόμιστεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η στήλη περιλαμβάνει τα σωστά και τα λάθη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Όσα προλαβαίνω, όσα διαβάζω και μαθαίνω. Σίγουρα κάποια μου ξεφεύγουν αλλά δεν γίνεται σκόπιμα.
      Οι ασυναρτησίες του νεοναζί κομιστή και γενικά των γελοίων της πατσαβουροδημοσιογραφίας δεν έχουν θέση εδώ. Ίσως σε ξεχωριστές αναρτήσεις. Το πρόβλημα είναι όταν αυτές τις χοντρομαλακίες τις αναπαράγουν πολιτικοί. Περίμενε το επόμενο Μηνιάτικο να δεις τι εννοώ.
      Συμπτωματικά πάντως, προχτές σκεφτόμουν ανάρτηση με τα ψέματα του πρώτου θέματος. Είναι όμως Μαρία απίστευτα πολλά και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Πολλά θα μου ξεφύγουν.
      Κάπου διάβασα δύο ωραία γι’ αυτή την «εφημερίδα»:

      1) - Το Πρώτο Θέμα γράφει αλήθειες κάθε Σάββατο.
      - Μα μόνο Κυριακή κυκλοφορεί.
      - Το ξέρω.

      2) Αυτοκτόνησε από τύψεις δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος που έγραψε όντας αφηρημένος την αλήθεια

      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Τώρα μου έβαλες ψύλλους στα αυτιά...θα περιμένω να δω τι εννοείς...όχι, αν θέλω ας κάνω κι αλλιώς..χαχα!
      Πάντως τα περιφερειακά πολιτικοτρόλ που διακίνησαν την είδηση περίμενα κι εγώ να σχολιάσεις, αναφερόμενος φυσικά και στην βρώμικη πηγή της!

      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    3. Θα μας δοθεί η ευκαιρία.
      Τόσο σανό μοιράζουν, δεν ξεμένουμε από επιχειρήματα.

      Διαγραφή
  8. Καλά, είσαι εκπληκτικός εθελοντής "δημοσιογράφος" με ντοκουμέντα και αλήθειες που οι πραγματικοί καλύπτουν. Γέλασα κι έκλαψα μαζί!
    Θαύμασα όμως την υπομονή και τη δουλειά που έχεις κάνει!
    Το ψέμα κι η διαφθορά, καλά κρατεί...!
    Να είσαι καλά φίλε μου! Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση!
    Καλό μήνα και χαρούμενη εβδομάδα!:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίτσιο είναι Κατερίνα μου. Λεφτά δεν έχω για διακοπές, ψάρεμα ή άλλο χόμπι, οπότε χαζεύω στο διαδίκτυο. Και χαζεύοντας πέφτω πάνω στους χαζούς και τις χαζομάρες τους. Ε εκείνη τη στιγμή κάτι με τρώει να τα γράψω και να τους «στολίσω».
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή