Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

To facebook έγραψε...




Τα καλύτερα που μάζεψα.
Σημ: Με το χιούμορ αμύνομαι. Κάντε το κι εσείς. Βοηθάει.


Έχει χωριστεί η Ελλάδα στα δυο, ρε φίλε. Η Ελλάδα. Που πάντα ήταν ενωμένη σα γροθιά, σε όλους τους εμφύλιους.


Να πάτε να ψωνίσετε τα απολύτως απαραίτητα: γάλα, αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, iphone 6…


Η αποχώρηση από το Ευρώ θα κορυφωθεί με μια σεμνή τελετή κατά την οποία ο Σημίτης θα βάλει μέσα σε ένα ΑΤΜ το τελευταίο πενηντάευρο.


Δηλώσεις από τους γέρους που λένε τι πάθανε μιας κι αυτοί είναι στα 84 και θα τους γαμηθεί όλο το μέλλον.


Η καταστροφή δεν ήρθε ακόμα, η καταστροφή θα έχει έρθει αν δείτε τη Τζολί να υιοθετεί ελληνάκι


Βάλτε το δημοψήφισμα στο fb! like or dislike απλό είναι.. πρέπει να χάσουμε το μπάνιο μας δηλαδή; Αυτό είναι φασισμός!


- Πάμε για κανα καφέ;
- Πάμε αλλά κάπου που να έχει κόσμο.
- Πάμε στα ΑΤΜ…!


Έσκυψα να δέσω τα κορδόνια μου και κάποιος μου έχωσε μια πιστωτική στον κώλο για να βγάλει λεφτά. Ψυχραιμία παιδιά...!!!


Δε νομίζω να έχει ξαναυπαρξει κυβέρνηση στην ιστορία, που να διαπραγματεύεται για τη χώρα, με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει τον αντίπαλο.


Διεκόπη πάλι το γιούρογκρουπ. Έριχνε λέιζερ ο Βαρουφάκης στη Λαγκάρντ.


Και ποιος είπε ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, οι ρουφιάνοι τι είναι;


Στο άκουσμα της φράσης "θα ζήσουμε μέρες κατοχής", κάποιοι γέλασαν. Άλλοι έραψαν κουκούλες.


Μιλάμε για το κρισιμότερο γιούρογκρουπ των τελευταίων 10 λεπτών


Η γιαγιά μου είναι πεπεισμένη ότι για όλα αυτά που περνάει η Ελλάδα φταίνε οι ξεβράκωτες στην τηλεόραση


Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, σε περίπτωση grexit θα πρέπει να κοπούν τουλάχιστον πέντε όμικρον από τη λέξη μυκονοοοοοοοοος


Ο τρόμος δεν είναι να πάμε σε δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες. Ο τρόμος είναι να πάμε σε δημοψήφισμα με ανοιχτή τηλεόραση


Μπράβο σε κάποια κανάλια που έδειχναν τις ουρές στα ΑΤΜ χτες βράδυ. Τις ουρές στον ΟΑΕΔ τόσα χρόνια, γιατί δεν τις έδειχναν;;;


Παρατηρώ ότι πολλοί από εσάς βρίζετε τον Άδωνι. Οι υπόλοιποι γιατί δεν τον βρίζετε κι εσείς;


- Θα κάνετε τίποτα το σαββατοκύριακο;
- Θα κάτσουμε σπίτι να προσέχουμε τα λεφτά μας.


Αυτό που κάνουν σε 5,5 εκατομμύρια έλληνες φορολογούμενους θα μείνει στην Ιστορία ως Ολοαπαύτωμα

 
- Μπαμπά τι είναι μαλάκας;
- Μαλάκας παιδί μου είναι εκείνος που δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι έδωσε 340,75 δραχμές για να πάρει 1 ευρώ και εκείνο δανεικό.

 





Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Γεννημένος την 5η Ιουλίου

Τα ψέματα τελείωσαν.
Όλοι όσοι πανηγύριζαν ότι ο Τσίπρας μας κορόιδεψε στις 25 Γενάρη και για να κρατήσει την καρέκλα θα υπογράψει μνημόνια, όλοι όσοι περιφέρονταν απολαμβάνοντας χαιρέκακα την κωλοτούμπα που φαντασιώνονταν και διακαώς επιθυμούσαν, όλος ο εσμός των ευρωλιγούρηδων του δοσιλογισμού που ονειρεύονταν πως το φωτοτυπικό των Βρυξελλών δεν σταμάτησε στιγμή να παράγει Έλληνες πρωθυπουργούς, ήρθε η ώρα να χωθούν στις τρύπες τους.

Μαλάκες μου, διαψευστήκατε!

Αποτύχατε παταγωδώς σε ό,τι σχεδιάσατε και ό,τι προβλέψατε! Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένατε το θάμα της τρόικα για να μας ξανακαθίσετε στο σβέρκο. Περιμένατε η κυβέρνηση της Αριστεράς και των ΑΝ.ΕΛΛ να δικαιώσει τους μύχιους πόθους σας και να αποδειχθεί κάλπικη.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Πολλοί, επειδή συνήθισαν να ζουν αλλού, ίσως να μην το έχουν καταλάβει ακόμη και να δυσκολεύονται. Η γενιά που έμαθε στην καλοπέραση και συνέδεσε την έννοια της ευημερίας με δάνεια, κάρτες, σκυλάδικα, γκλαμουριά και γκάτζετς καλείται να σηκώσει το βάρος της Ιστορίας και στις δικές της καλομαθημένες πλάτες.

Αυτός ο τόπος έμαθε να επιβιώνει μέσα από αγώνες, όχι μέσα από υπογραφές.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το θέατρο των παράλογων


Τσίπρα μας δουλεύουν. Δεν το γράφω για να το διαβάσεις εσύ – που το γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα μας – το λέω για να το δει και γραμμένο κανά ηλίθιο φιλομνημονιακό σούργελο που θα τύχει να περάσει από δω μέσα.
Έχουν περάσει σχεδόν 150 ημέρες που συζητάμε με δαύτους, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, γιατί τους καθίσατε στο στομάχι από την αρχή. Δεν τους άρεσε που αναλάβατε τη διακυβέρνηση και θα έπρεπε για πρώτη φορά να πείσουν Αριστερούς για το θεάρεστο έργο που επιτελείται με τη λιτότητα στα πλατιά λαϊκά στρώματα, δεν τους άρεσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δεν τους άρεσαν οι κόκκινες γραμμές σας, ούτε καν το ντύσιμο.
Με όλους σας και με όλα σας είχαν πρόβλημα.
Ότι λέγατε, πριν το πείτε.
Όποιοι κι αν είσαστε, πριν καν σας δουν.
Το λες και εγκεφαλική βλάβη!

Δεν έχω καταλάβει ρε Τσίπρα τι ακριβώς συζητάτε εκεί μέσα. Το πόσο θα μας ξεσκίσουν ή το πόσο μαλάκες είμαστε που δεχόμαστε έστω και τη συζήτηση με αποφασισμένους; Είχες ποτέ την ψευδαίσθηση, όχι πως θα τους πείσεις, έστω πως θα σε ακούσουν; Τις στιγμές που μιλάς εσύ, έχουν τα χέρια τους κάτω από το τραπέζι και πιάνουν τα @@@ τους. Πριν καθίσουν στις καρέκλες έχουν αποστηθίσει τα mail του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ και μόλις πάρει ο καθένας το λόγο πετάει τις δικές του ατάκες. Ερμηνεύει το ρόλο του.
Το θέατρο των παράλογων!
Μια γειτονιά από ύαινες έχουν κάνει κύκλο και ένα κοτόπουλο στη μέση να γυρίζει γύρω γύρω για να τις αποφύγει όλες.
Γίνεται;

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Χατζηαβάτες και γιουσουφάκια


Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω (σίγουρα δεν είμαι ο μόνος) την τεράστια βλακεία που σέρνεται στα μπλογκς και την εμετική προσπάθεια χαζοχαρούμενων που παριστάνουν τους μπλόγκερς να υπερασπιστούν τους (ηλίθιους, ή δωσίλογους, ή και τα δυο μαζί) πωλητικούς που μας κυβέρνησαν και που με την ψήφο του ο λαός μας τους έστειλε πρόσφατα στο διάολο.

Δεν θα έλεγα η πλειοψηφία, δεν είμαι τόσο καλός. Θα έλεγα πως ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ είναι παντελώς αστοιχείωτοι με την οικονομία, παντελώς άσχετοι (ηθελημένα μάλιστα!) με την κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, παντελώς ανενημέρωτοι με την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να κρατήσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια σε λαό και χώρα.  
Με μια λέξη: είναι ζώα!

Έχει αποδειχτεί από αυτοκτονίες, απολύσεις, φτώχεια, μετανάστευση, συσσίτια, άνοδο του φασισμού, ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν. Δεν βελτίωσαν σε τίποτα απολύτως την ελληνική οικονομία, την εισροή κεφαλαίων, τις επενδύσεις, την εργασία, τις παροχές υγείας, την καθημερινότητα του πολίτη. Απεναντίας, διόγκωσαν περεταίρω το χρέος, καταβαράθρωσαν το ΑΕΠ, βάθυναν την ύφεση, ενώ μετέτρεψαν την Ελλάδα σε γιουσουφάκι της Ευρώπης. Το κωλοπαίδι που για ένα πιάτο φαί θα κάνει ότι του ζητήσουν. Από τον κλόουν, μέχρι την πουτάνα!

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Συμφωνία ή ρήξη;




Ένα από τα χιλιάδες ψέματα που αναπαράγει καθημερινά το χαζοκούτι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να το μηρυκάζουν και όσοι το άκουσαν εκεί (λες και πρόκειται για πανθομολογούμενη σοφία), είναι ότι όσοι ψήφισαν την κυβέρνηση, την ψήφισαν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Όπως είπε και ο κύριος ΓΑΠ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC (πληροφορίες από εδώ): “ένα Grexit θα ήταν μεγάλο λάθος”, οι Έλληνες “Δεν έδωσαν εντολή στην παρούσα κυβέρνηση για να αποχωρήσει από το ευρώ ή να κηρύξει χρεοκοπία.”

Μάλιστα!

Καλέ μου Γιωργάκη, να σε ρωτήσω θέλω: Η εντολή που της έδωσαν ήταν να συνεχίσει τη λιτότητα, την ύφεση, τα μνημόνια; Γιατί καλέ μας; Για να …δικαιωθεί η πολιτική που εσύ ξεκίνησες και παρέδωσες το δαχτυλίδι για να συνεχίσουν οι παπαδήμιοι και οι δήμιοι; Τότε γιατί πήρες τον πούλο (οικειοθελώς μάλιστα); Γιατί να μην αφήναμε εσένα, ή τον Σαμαρά, ή γιατί να μη βάλουμε το Στούρνο να εφαρμόζει πάνω μας τα σεξουαλικά γούστα της τρόικας;

Καλέ μου ΓΑΠ. Εγώ μαζί σου είμαι. Πάντοτε έτρεφα ευγενικά συναισθήματα για τους ΑΜΕΑ. Παραδέξου το όμως να ξέρουμε και τι λέμε. Όσο δεν σε κλείνουν σε ίδρυμα το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας διαολίζεις.

Τουλάχιστον ο άλλος έχει κρυφτεί στα πίσω έδρανα και εδώ και 6 χρόνια μιλάει με χρησμούς και μέσω "κύκλων". Μουγκάθηκε! Όταν κυβερνούσε έδινε συνέντευξη μέχρι και στη "Σούπερ Κατερίνα" και από τότε που ξεκουμπίστηκε δεν έχει μιλήσει πουθενά, ελπίζοντας να ξεχαστούν οι ασύλληπτες παπάρες του και θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να μας ξανακαθίσει στο σβέρκο. Εσύ γιατί βγαίνεις σε κάθε ευκαιρία και μας θυμίζεις ότι δυστυχώς δεν σε έδεσαν ακόμη;  

Σε αφήνω επειδή για την πάρτη σου βαριέμαι να χτυπάω και τα πλήκτρα και πάω παρακάτω. Στις "έρευνες" του άσπρου-μαύρου.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Παραμένουμε μαλάκες



Φωτο

Ζεις κοσμογονικές στιγμές, το έχεις καταλάβει;
Μάτια μου, αφού μια χούφτα αριστερών κατάφερε με το που ανέβηκε στην εξουσία να βγάλει τους νοικοκυραίους στους δρόμους, κοίτα να το χαρείς όσο γίνεται. Δεν έχει ξαναγίνει να βρεθούν τόσοι πολύ τελειωμένοι μαζί και χαμογελαστοί να τραβάνε τις μάπες τους σέλφις.
Στην επόμενη μάζωξη θα έχουν τυπώσει και μπλουζάκια “ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ”.

Όποιος ζει στην Αθήνα και δεν κατέβηκε χτες στο Σύνταγμα να χαζέψει το μισό μας ΑΕΠ, έχασε.
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα ΜΑΤ έβγαλαν τις στολές, άφησαν τα γκλομπς (Οι μισοί. Οι άλλοι μισοί έβγαλαν το κράνος και άφησαν το ματσούκι), φόρεσαν τα καλά τους και κατέβηκαν να στηρίξουν Σαμαρά και Σόιμπλε,
οι τσολιάδες που έβλεπαν τη λαοθάλασσα ήθελαν να ξύσουν τα @@@ τους αλλά απαγορεύεται,
τα περιστέρια έχεζαν αφειδώς και το χέσιμο έπιανε τόπο,
οι τηλεμαλάκες αυτή τη φορά δεν βγήκαν στα κανάλια να διαμαρτυρηθούν επειδή η Κωνσταντοπούλου δεν ξέχεσε τον φρούραρχο και άφησε ανεξέλεγκτα τα πρόβατα να βελάζουν μπροστά στη Βουλή. Μπεεεε!!!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Καρχαρίες στην πισίνα


Άκαρπες και οι τελευταίες συζητήσεις. Το ελληνικό κλιμάκιο διαπραγμάτευσης αποχώρησε άπραγο, αφού για άλλη μια φορά έπεσε πάνω στην αδιαλλαξία –και καλά των δανειστών- ουσιαστικά της Γερμανίας.
Της Ανατολικής Γερμανίας.
Μιας Γερμανίας που αφού την ξεπάτωσαν για 41 χρόνια στις φάπες, βγήκε στο σεργιάνι για να βαρέσει κι αυτή. Τα σύνδρομα που απέκτησαν μετά από τόσα χρόνια διεθνούς απομόνωσης, με κυριότερο το κόμπλεξ κατωτερότητας, έφτασε η ώρα να εκτονωθούν. 
Βρεθήκαμε εμείς στο δρόμο τους. Τυχαίο δεν το λες, μας το φύλαγαν για δεκαετίες. Χωρίς την Ελλάδα, όπως έχουν παραδεχτεί οι πρωτεργάτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ίσως να είχε ολοκληρωθεί η ονείρωξη των μισότρελων για μια γερμανική Ευρώπη μέσα στον απόλυτο φασισμό!

Πέρασε ακόμη μια "deadline" ημερομηνία. Που κανένας δεν θυμάται πόσες έχουν περάσει ούτε κανένας προβλέπει πόσες θα ‘ρθουν. Κανένας δεν μαντεύει με ασφάλεια πότε θα ξεμείνουμε από καύσιμα, φάρμακα, κωλόχαρτα. Ούτε φυσικά κανείς πωλητικός, δημοσιοκάφρος ή σκέτο τούβλο θα απολογηθεί για τα φούμαρα που αραδιάζει.
Είπα κωλόχαρτα και θυμήθηκα τη γνωστή ακροδεξιά ανισόρροπη τηλεγλάστρα.
Ρε συ, κοίτα τι σου’ χω:

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Καλές θάλασσες να έχεις


- Ας υποθέσουμε ότι ανοίγω μια επιχείρηση. Τροφίμων, ας πούμε. Δεν βγάζω άδεια, προσπαθώ (και τα καταφέρνω) να πετύχω ευνοϊκή μεταχείριση από τον Δήμο, την Εφορία, το Κράτος. Κάνουν όλοι τα στραβά μάτια γιατί κι αυτοί κερδίζουν από εμένα. (υπόγεια)

- Νομίζεις ότι θα τα καταφέρνεις να ξεγλιστράς για πολύ καιρό;

- Στην Ελλάδα; Πανεύκολο!

- Και πως είσαι σίγουρος ότι θα έχεις δουλειά και κέρδη;

- Προσλαμβάνω τους κατάλληλους υπαλλήλους για να την κάνουν. Δίνω καλούς μισθούς, τους ανταμείβω ανάλογα με την απόδοση, τους επιτρέπω στον ελεύθερο χρόνο τους να δουλεύουν και αλλού, τους βάζω στα καλύτερα σαλόνια-μέχρι να την ψωνίσουν, με μια προϋπόθεση: να λένε ψέματα στους πελάτες. Να σπρώχνουν τα άχρηστα και τα ληγμένα. Να πασάρουν τη σκαρταδούρα με το πιο φανταχτερό περιτύλιγμα.
Με το αζημίωτο φυσικά! Όσο μεγαλύτερα τα ψέματα, τόσο ανεβαίνουν τα μπόνους. Απολύονται αυτοί που αρνούνται και όσοι δεν τα καταφέρνουν στα ψέματα.
Μετά από πολλά σούρτα φέρτα, στην επιχείρησή μου κρατώ τους πιο πιστούς, αυτοί που κάνουν καλύτερα τη δουλειά. Επίσης φροντίζω να ανανεώνομαι, προσλαμβάνοντας τους καλύτερους που δουλεύουν σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Βάστα Τσίπρα



Οι δανειστές δεν θέλουν να ξεκολλήσουν τη βελόνα απ' το πικάπ. Λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα στη λιτότητα και κόντρα λιτότητα. Κάθε φορά που βλέπουν πως η ελληνική πλευρά κάνει μια υποχώρηση, ή πως είναι διατεθειμένη να την κάνει, ζητάνε και άλλα μέτρα. Ο στόχος δεν είναι η εφαρμογή κανενός προγράμματος. Ο στόχος είναι η χώρα. Ο στόχος είναι να τελειώσουν οριστικά με όσους έμειναν πάνω σ' αυτά τα χώματα και επιμένουν να θυμούνται τι σημαίνει αξιοπρέπεια. Για να ξαναφέρουν Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες, Αντώνηδες, Βαγγέληδες, ή και όλους μαζί αν χρειαστεί, με τσόντα και τους Σταύρους!

Όταν λέμε δανειστές δεν εννοούμε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Εννοούμε μια χούφτα κερατάδων που δεν κάνουν πίσω αν δεν δουν την Ελλάδα να τους παρακαλάει γονατιστή. Οι υπόλοιποι είναι απλά ουραγοί της Γερμανίας. Σκέτα δουλικά, υπάλληλοι, γλύφτρες και παλαμοκροτητές της Μέρκελ και του σακάτη στο μυαλό κωλόγερου.

Όλους αυτούς κανένας δεν τους παρακολουθεί. Καμία τρόικα δεν κάνει έλεγχο αν πληρούν τη συνθήκη του Μάαστριχτ*. Κανείς δεν ξεσκονίζει τα δημόσια οικονομικά τους. Κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ αν τα γκρηκ στατίστικς δεν ήσαν και δεν είναι μόνο γκρηκ. Αρκεί (προς το παρόν) που λένε πάντα ‘ja’ στην φράου.

Φυσικά έχουν άγνοια κινδύνου. Δεν αντιλαμβάνονται πως τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας, όταν αυτή φύγει από τη μέση (αμήν και πότε) θα έρθει και η σειρά τους. Υποθέτει, ας πούμε, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, της Λιθουανίας, της Σλοβακίας ή της Μάλτας ότι οι μαζικές δολοφονίες θα σταματήσουν στην Ελλάδα. Υποθέτουν πως όταν έρθει η ώρα τους τότε θα πουν στη Μέρκελ “Μα σας παρακαλώ, εμείς σας κάναμε πλάτες όταν πετάγατε στο γκρεμό την Ελλάδα, δεν το θυμάστε; Φίλοι;;;”

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μηνιάτικο #3: Μάιος 2015



Στις 4 Μαΐου η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της την είδηση “Αναπληρωτής υπουργός μετέφερε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό”. Την επόμενη ημέρα η είδηση αναπαράγεται από την εφημερίδα "Μακεδονία", αλλά και από την γερμανική Bild, η οποία προχωρά και στην αποκάλυψη ότι πρόκειται για τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Ο κ. Μάρδας ζητά από το εκδοτικό συγκρότημα "Θεσσαλονίκη-Μακεδονία" τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του, προειδοποιώντας πως αν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή. Λίγες μέρες μετά (15 Μαΐου) ο κ. Μάρδας κάνει μήνυση στην Bild ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σημασία δεν έχει ότι τα 40 (και όχι 80) χιλιάρικα του Μάρδα ήταν δηλωμένα και φορολογημένα, ούτε ότι κατέθεσε φωτοαντίγραφα όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και τις κινήσεις τους, ούτε ότι τα έβγαλε στο Λουξεμβούργο για το μεταπτυχιακό της κόρης του (και όχι επειδή φοβήθηκε "κούρεμα"), ούτε ότι τα έστειλε πριν αναλάβει υπουργείο.
Σημασία έχουν αυτά που δημοσίευσε το ProtoFlema.gr:


Ολίγον από ιστορία:
Ο γνωστός μας πρωτοΘέμος ή κομιστής, αυτός που πριν μερικά χρόνια πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και παρέδωσε τσοντοDVD για τον πρωθυπουργό της χώρας (Καραμανλής), αυτός που τον Οκτώβριο του 2007, δύο μήνες πριν την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου πιάστηκε στα Γαλλο-Ελβετικά σύνορα με 3 επιταγές συνολικής αξίας 1.100.000 ευρώ, αυτός που δεν μπορούσε το 2008 να δικαιολογήσει τα 3.360.000 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του, αυτός είναι που κατηγορεί τον Μάρδα για τα 40 δηλωμένα και φορολογημένα χιλιάρικα.
Θέμο μου, άσε να μιλήσει και κάνας άλλος, γιατί σε σένα δεν γίνεται παρθενορραφή ούτε με καραβόσκοινο.