Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Βάστα Τσίπρα



Οι δανειστές δεν θέλουν να ξεκολλήσουν τη βελόνα απ' το πικάπ. Λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα στη λιτότητα και κόντρα λιτότητα. Κάθε φορά που βλέπουν πως η ελληνική πλευρά κάνει μια υποχώρηση, ή πως είναι διατεθειμένη να την κάνει, ζητάνε και άλλα μέτρα. Ο στόχος δεν είναι η εφαρμογή κανενός προγράμματος. Ο στόχος είναι η χώρα. Ο στόχος είναι να τελειώσουν οριστικά με όσους έμειναν πάνω σ' αυτά τα χώματα και επιμένουν να θυμούνται τι σημαίνει αξιοπρέπεια. Για να ξαναφέρουν Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες, Αντώνηδες, Βαγγέληδες, ή και όλους μαζί αν χρειαστεί, με τσόντα και τους Σταύρους!

Όταν λέμε δανειστές δεν εννοούμε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Εννοούμε μια χούφτα κερατάδων που δεν κάνουν πίσω αν δεν δουν την Ελλάδα να τους παρακαλάει γονατιστή. Οι υπόλοιποι είναι απλά ουραγοί της Γερμανίας. Σκέτα δουλικά, υπάλληλοι, γλύφτρες και παλαμοκροτητές της Μέρκελ και του σακάτη στο μυαλό κωλόγερου.

Όλους αυτούς κανένας δεν τους παρακολουθεί. Καμία τρόικα δεν κάνει έλεγχο αν πληρούν τη συνθήκη του Μάαστριχτ*. Κανείς δεν ξεσκονίζει τα δημόσια οικονομικά τους. Κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ αν τα γκρηκ στατίστικς δεν ήσαν και δεν είναι μόνο γκρηκ. Αρκεί (προς το παρόν) που λένε πάντα ‘ja’ στην φράου.

Φυσικά έχουν άγνοια κινδύνου. Δεν αντιλαμβάνονται πως τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας, όταν αυτή φύγει από τη μέση (αμήν και πότε) θα έρθει και η σειρά τους. Υποθέτει, ας πούμε, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, της Λιθουανίας, της Σλοβακίας ή της Μάλτας ότι οι μαζικές δολοφονίες θα σταματήσουν στην Ελλάδα. Υποθέτουν πως όταν έρθει η ώρα τους τότε θα πουν στη Μέρκελ “Μα σας παρακαλώ, εμείς σας κάναμε πλάτες όταν πετάγατε στο γκρεμό την Ελλάδα, δεν το θυμάστε; Φίλοι;;;”

* Από Βικιπαίδεια: Η Συνθήκη του Μάαστριχτ υπεγράφη στις 7 Φεβρουαρίου του 1992. Ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία παρόμοια συνθήκη με τόσο πλούσιο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιεχόμενο, που να διατηρούσε ταυτόχρονα και το "ισότιμον" των συμμετεχόντων κρατών.
(κοίτα να δεις πόσες μαλακίες μπορείς να διαβάσεις σε μια πρόταση!)
Εκ μέρους της Ελλάδας υπογράφτηκε από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Ευθύμιο Χριστοδούλου και τον Υπουργό Εξωτερικών -σωστά μαντέψατε- Αντώνη Σαμαρά.

Δύο μόλις μήνες μετά (Απρίλιος 1992), ο υπογράψας παρατάει τη νουδού, μπαίνει στον πολιτικό του χειμώνα, μένει καιρό στην απόξω προετοιμάζοντας τη μεγάλη του επιστροφή, ήρεμα και αργά πετώντας καπάκια στο βαρέλι. Η οποία επιστροφή συνδέεται - σωστά μαντέψατε – επίσης  με υπογραφές. Μνημονίων αυτή τη φορά.
Βοηθήστε όλοι να ξαναγίνει πρωθυπουργός και σας εγγυάται ότι δεν θα βγείτε ποτέ από το ευρώ. Μπορεί εσείς να μην το βλέπετε, θα το έχουν όμως οι τράπεζες! Δεν το λες και λίγο.

Στην Ελλάδα όπου η αντιπολίτευση ασκείται από τη σάρα, τη μάρα, μπάμπηδες, ευαγγελάτους, τσεκουράτους, τηλεγλάστρες, ποταμίσιους, αρναουτοτέτοιους και το κακό συναπάντημα, πρέπει ή να έχεις υποστεί πολλαπλές λοβοτομές με απανωτές ενέσεις ΜΜΕ-μαλάκυνσης, ή να έχεις γερό στομάχι για να αντέξεις.

Ελπίζω να ανήκεις κι εσύ στη δεύτερη κατηγορία και να το ρίχνεις που και που στην πλάκα. Δεν είναι λύση, τουλάχιστον όμως δεν ανήκεις στην πρώτη ομάδα με τους άρρωστους.

Στο είπα; Έκανα δημοσκόπηση! Τώρα που ο κάθε διαπλεκόμενος καναλάρχης παίζοντας τα ρέστα του αμολάει τα τσιράκια του για να κατατρομάξει τη μάζα με στημένες μπάρες, βγήκα στις ρούγες και ανακάλυψα τι θέλουν οι Έλληνες. 
Πάρε μάτι:
 







 
Ο μακαρίτης ...εθνάρχης ΤΟΥΣ (του κόλλησαν αυτό το αστείο αυτοκόλλητο επειδή τον φαντασιώνονταν για μονάρχη!) είχε πει κάποτε ότι η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο.
Τρίχες! Μακάρι να ήταν έστω και τέτοιο. Στο φρενοκομείο έχουν και γιατρούς και νοσοκόμες και φάρμακα. 
Υπάρχει οργάνωση, γίνεται θεραπεία. 
Εμείς ένα απέραντο κωλοχανείο είμαστε, όπου ο καθένας κοιτάει τη μάσα του, την ξάπλα του, την πάρτη του.
Πίστεψες ποτέ πως με τέτοιο λαό δεν θα συνεχίσουν οι άλλοι να μας κάνουν πλάκα...;



26 σχόλια:

  1. ο λόγος, περί του αποσπάσματος για τη συνθήκη του Μάαστριχτ

    αυτή η φιλελεύθερη διατύπωση των σχέσεων μεταξύ των υποτιθέμενων, όπως κατάντησαν, συνεταίρων, σταδιακά διαμορφώθηκε και με την ευθύνη, όλων των χωρών, σε μια de facto κυριαρχία της συντηρητικής τάξης, θεματοφύλακας της οποίας αυτοανακηρύχτηκε, ποιος άλλος(;), η Γερμανία, και σήμερα, αγωνίζεται να κρατήσει τα κεκτημένα απέναντι, άκουσον-άκουσον, στην "αντεπανάσταση" και στην παλινόρθωση (της συνθήκης) από μια χώρα που εκφράζει το 2%, αυτό κι αν δεν αποδεικνύει το σαθρό του πράγματος. Ε, ας το γκρεμίσουμε, να γλυτώσουμε και μεις αλλά και κάποιοι άλλοι που μοιραία θα ακολουθήσουν και που νομίζουν, σήμερα, ότι τους χαλάμε την πιάτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασαν αβανταδόρικες "δικές μας" κυβερνήσεις οι οποίες σιγοντάρισαν στην ολοκλήρωση αυτής της γερμανευρώπης που μας αηδιάζει σήμερα. Και δεν αηδιάζει εμάς επειδή απλά είμαστε στο στόχαστρο, την ίδια αηδία θα έπρεπε να αισθάνονται και όλοι οι υπόλοιποι λαοί, ακόμη και οι υγιείς στη σκέψη γερμανοί πολίτες.
      Δεν είναι δυνατόν να έχουμε συνυπογράψει (ποιοι άραγε, γιατί άραγε και με ποιό αντάλλαγμα;) την ταύτιση της οικονομικής πολιτικής, όταν δεν ξεκινήσαμε όλοι από την ίδια αφετηρία σε αποθεματικό, δεν είχαμε την ίδια ανάπτυξη, ούτε τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης, δεν υπήρχαν οι ίδιες υποδομές, δεν είχαμε και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.
      Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κοινή πορεία όταν εμείς ξοδεύουμε ετησίως απίστευτα δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς -επειδή είχαμε την ατυχία να έχουμε αυτούς τους γείτονες-, την ίδια ώρα που οι γερμανοί κερδίζουν από αυτές τις πωλήσεις.
      Είναι πολλά. Ακόμη χειρότερο θα είναι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες και καταγράφει ο Μ. Ιγνατίου στο βιβλίο του για το πολύ πιο ελαφρύ μνημόνιο που είχαν ζητήσει αρχικά οι πιστωτές και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά ο Γιωργάκης ΓΑΠ έκανε ότι δεν άκουσε.
      Θα του κάνει άραγε μήνυση ή θα παραστήσει τον …υπεράνω;

      Διαγραφή
  2. Πέτρο, ακούω όλο και περισσότερες φωνές (από συμπολίτες!) να λένε ότι η διαπραγμάτευση κατάντησε "αηδία" (!) κι επιτέλους ας τελειώσει αυτό το θέμα, μας τα πρήξανε! Σημειώνω εδώ δυο λινκ (ξέρω, μη βαράς!):

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CF%84%CE%BF_2007

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=826163

    Φαινομενικά μοιάζουν άσχετα με το θέμα, αλλά, ενόσω διαδραματίζονταν αυτά τα "γεγονότα", οι Έλληνες έκαναν τα μπάνια τους και δεν τους καιγόταν καρφί! Στις παραλίες δεν έπεφτε καρφίτσα! Στο τσακίρ κέφι μάλιστα, πήγαν και στις εκλογές και ξαναψήφισαν τον Καραμανλή!! Κι ας είχαν καεί μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δέντρων (ναι, χεστήκαμε!) και ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας... Φεύγω γιατί μου γύρισε το μάτι ανάποδα. Αν χρειαστεί, θα ξανάρθω Ζήκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοκίνητο θες να αγοράσεις και για κανά τρίμηνο επισκέπτεσαι μάντρες! Σε συμφωνία ή μνημόνιο που για 10ετίες θα μας δέσει χειροπόδαρα κάποιοι βιάζονται να υπογραφεί;
      Αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει, η πλειοψηφία του λαού δηλαδή, δεν βιάζεται. Σε όποιον έχει επιχείρηση και περιμένει (κι άλλο) δάνειο για να την κρατήσει ανοιχτή και σε όποιον έχει φράγκα και ψάχνει σε ποια χώρα θα τα στείλει, του συστήνω υπομονή. Όπως κάνουμε όλοι.

      Αν τα πράγματα ήσαν απλά οι υπογραφές θα είχαν πέσει από την πρώτη εβδομάδα. Ο λαός που δεν ψήφισε σαμαροβενιζελοποταμοχρυσαυγές (το κκε θα είναι πάντα εκτός συναγωνισμού, τόπου και χρόνου) έστειλε αυτή την κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί.
      Οι ίδιοι που κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση, σε περίπτωση που είχαν πέσει υπογραφές για νέο μνημόνιο θα την κατηγορούσαν πως ενώ είχε μπροστά της χρόνο να διαπραγματευτεί, δεν το έκανε και προτίμησε την υποταγή.
      Μη το ψάχνεις, ελληναράδες λέγονται…

      Ο Καραμανλής επανέρχεται οσονούπω ως σωτήρας. Κάτι η cosco που μας έσωσε (έτσι δεν λένε;) κάτι που πήγε κόντρα στους αμερικάνους για τα Σκόπια (έτσι δεν λένε;), κάτι η απόπειρα να τον φάνε (αυτό δεν λένε;) κάτι το σανό που μας ταΐζουν τα μουμουέ, τον βλέπω να κατεβαίνει αλά θείου από το αεροπλάνο και ο λαουτζίκος να τον ζητωκραυγάζει ως Μεσσία.

      Διαγραφή
    2. 1) Εμ, τσάμπα -από κει που δεν ξεκούναγε!- τρέχει τώρα τελευταία ο Κωστάκης σε σχολικές γιορτές και γήπεδα, πάντα με τη συνοδεία κάμερας;;;
      2) Όποιος έχει φράγκα Πέτρο, τα έχει φυγαδεύσει προ πολλού. Απλά κάθεται εδώ (και δεν πάει κι ο ίδιος, στη χώρα που έστειλε τα φράγκα) και μας το παίζει και θιγμένος! Αυτούς τους υποκριτές ("συμπολίτες"), τους σιχαίνομαι πολύ περισσότερο κι από κάποια μιάσματα πΩλιτικούς.
      3) Το βλέπω και πάλι
      να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! ♬ ♫

      Διαγραφή
    3. Χτες ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης κατήγγειλε στον αηδιαστικό Σκάι και στον εμετικό Χατζή ότι οι τραπεζίτες καλούν τους καταθέτες να βγάλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
      Επειδή ο Σκουρλέτης δεν είναι ο τρελός του χωριού σαν κάτι περιφερόμενες τηλεπερσόνες/τηλεγλάστρες, πρέπει να τον καλέσει ΧΤΕΣ ο εισαγγελέας να δώσει τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του.
      Να υποθέσω πως ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πολυχρονεμένος μας Στουρνάρας; Μπα!

      Διαγραφή
  3. Πέτρο, καλημέρα.
    Μόνο η πάρτη τους τους ενδιαφέρει και το πώς θα έχουν του χεριού τους την Ελλάδα, για να μην δημιουργεί εμπόδια στα υστερόβουλα σχέδιά τους.
    Θυμίσου το παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες μας με την Μικρασιατική καταστροφή, τις μυστικές συμφωνίες για το μοίρασμα της πίτας των πετρελαίων και το μια είμαι "φίλος" και μια "σκύλος" απέναντί μας. ένα καλοστημένο σχέδιο με μόνο θύμα τους Έλληνες. Μέσα από την επιθυμία μας να έχουμε τα εδάφη όπου ζούσαν Έλληνες ακολουθούσαμε όποιον μας έταζε κάτι. Μην ξεχνάμε την αέναη εσωτερική σύγκρουση σε στιγμές κρίσης όπως και τότε. Τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά σε ιστορικές φάσεις υψίστης σημασίας. Η άλλη ρίχνουν την πέτρα κι εμείς ξεκινάμε τον καβγά, καθώς έχουμε φάει οι αδαείς την πετριά στο κεφάλι από την κούνια μας...
    Τι να πω!
    Όσοι δείξουν υπομονή, επιμονή και μπορούν να ελίσσονται, αυτοί και θα επιβιώσουν σε αυτή την φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οι άλλοι ρίχνουν την πέτρα"
      (δεν καταλαβαίνω τι έχω πάθει...)

      Διαγραφή
    2. Είναι σίγουρο ότι εκμεταλλεύονται τη διαχρονική φαγωμάρα μας. Και όποτε δεν ευνοούν οι συνθήκες, τότε τις δημιουργούν, στέλνοντας δωσίλογους – ξεπουλημένους για να παραστήσουν τους ηγέτες. Παλιότερα έστελναν εστεμμένους, πιο πρόσφατα αποφάσισαν να τους εκπαιδεύουν σε σχολές και πανεπιστήμια και να μας τους στέλνουν …δημοκρατικά!
      Υπομονή και επιμονή με τους απέξω έχουμε. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι δεν θα αργήσει ο αλληλοσπαραγμός.

      Διαγραφή
  4. Γεια σου, Πέτρο!... Καλό κείμενο και έξυπνα τα δημοσκοπικά σου ευρήματα!...
    Ο Τσίπρας έχει ένα στοίχημα όχι μόνο απέναντι στη χώρα αλλά την Ευρώπη. Να αλλάξει αυτή η Ευρώπη με τα δομικά λάθη και τους οικονομικούς καταναγκασμούς. Το στοίχημα αυτό δεν σχετίζεται κυρίως με την διαπραγμάτευση, αλλά είναι πρωτίστως πολιτικό. Έχει τις αντικειμενικές δυνατότητες να το πετύχει, αλλά θα αποτύχει αν δεν έχει το λαό μαζί του. Είναι εύκολο ίσως να εκθέτεις όσους χαιρέκακα εύχονται να αποτύχει λέγοντας πως αυτοπροσδιορίζονται ως η τρόικα του εσωτερικού. Το δύσκολο είναι να αποτελέσεις την έκφραση όλων των υπόλοιπων. Και των φοβισμένων, και των άπειρων, και όσων ανακαλύπτουν τη δύναμή τους στις κρίσιμες εθνικές στιγμές. Δύσκολη υπόθεση. Βάστα Αλέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορώ να καταλάβω τους ευρωπαίους πολίτες που "ενημερώνονται" από πατσαβούρες τύπου Bild και Spiegel. Βολεύει και την Μέρκελ και τα άλλα αρπακτικά να μη δίνουν αυξήσεις μισθών στους πολίτες τους χρησιμοποιώντας την (αποδεδειγμένα και επίσημα πια) εντελώς ηλίθια δικαιολογία πως πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι (το άλλο με τον Τοτό;) στους Έλληνες.
      Δεν μπορώ να καταλάβω όμως καθόλου τους οπαδούς των σαμαροβενιζελοποταμίσιων και των κουκουέδων που έχουν χάψει ότι το σημερινό πρόβλημα είναι για τους μεν πρώτους ο πολύ αριστερός Σύριζα, για τους δε άλλους ο πολύ …δεξιός Σύριζα.
      Πως μας βρίσκεις; Δεν είμαστε για κλάματα;

      ΥΓ: Χτες το απόγευμα (και αφού είχα ανεβάσει την ανάρτηση) διάβασα στο ΚτΠ και σε άρθρο του Κ. βαξεβάνη αυτόν ακριβώς τον τίτλο: Βάστα Αλέξη.

      Διαγραφή
  5. Τα γραφήματα δικά σου;
    Πολύ γέλιο ;-))))
    Εκτός απ' την ανάλυση σου, συνυπογράφω και τον τίτλο σου.
    Διάβασες τη σκέψη μου (τι πρωτότυπο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να έρθουν τα ακόμη πιο δύσκολα κάνουμε πλάκα.
      Μετά δεν θα έχουμε καν ίντερνετ.
      Θα ησυχάσετε βρε!

      Διαγραφή
  6. Εγώ έκανα χάζι με τα δημοσκοπικά σου σκιτσάκια που όλα είναι ένα κι ένα!
    Και χωρίς κείμενο τα λένε ΟΛΑ!

    ΞΕΧΩΡΙΣΑ:

    Ποια συμφωνία θα θέλατε - Μία του Μπετόβεν
    Ποιον προτιμάτε στη διαπραγμάτευση; -Τον Μπάμπη τον Σουγιά!
    Ποιο νόμισμα προτιμάτε; -Κουμπιά!
    Τι θα θυσιάζατε για να παραμείνουμε στο ευρώ; -Ένα βράδυ στα κλαρίνα
    Αν έρθει νέο μνημόνιο. εσείς θέλετε; -Σουλα γύρνα ξανά!
    Αν ήσουν πρωθυπουργός τι θα έκανες; -Ζακέτα να πάρεις ( δεν μπορούσα να αντιγράψω τα αραβικά βλέπεις!)
    Στις εκλογές θα ψηφίσω: -Βενιζέλο γιατί έχω χιούμορ!

    ΟΝΕΙΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    κατά τα άλλα...
    όλα του γάμου δύσκολα...
    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
    Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες...
    Μπάτε σκύλοι αλέστε....

    (Και μία ανάρτηση με παροιμίες να κάνεις ...το έχεις σκεφτεί;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη νομίζεις όμως ότι δεν πρόσεξα τη Σαμαροκρατία και τα α και ου!
    Όλα τα είδα κι ας ήταν ψιλά τα γράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με παροιμίες, όχι, δεν έχω σκεφτεί, έχω σκεφτεί με κάτι όμορφα στάτους που διαβάζω στα φβ.
      Τα γραφήματα δεν γίνονταν πιο μεγάλα (δεν χωρούσαν στα περιθώρια εννοώ). Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να "μεγαλώσεις την οθόνη".
      (Ctrl + ροδάκι του mouse)

      Διαγραφή
  8. Επιτέλους και κάποιος που λέει Βάστα Τσίπρα! Αμάν πια με τους γερμανοτσολιάδες!
    Κι εγώ ακούω από διάφορους ότι θέλουν να τελειώνει η διαπραγμάτευση ιδίως από ανθρώπους της αγοράς που βρίσκονται σε αναμονή. Άλλοι προτιμάνε το ευρώ γιατί φοβούνται τα πρώτα χρόνια που θα είναι δύσκολα σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος. Σου λένε με το ευρώ μπορεί να φτάσω να παίρνω μισθό Βουλγαρίας, αλλά με τη δραχμή αυτό θα γίνει άμεσα. Τώρα το αν υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας για τον επόμενο αιώνα χωρίς προοπτική ανάκαμψης, δεν τους πολυαπασχολεί.
    Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης (τι κάνει άραγε το ομώνυμο υπουργείο;), στην υλοποίησή του όμως πρέπει να συμμετέχουν πολλοί, συνεταιρισμοί, ενώσεις και οι ίδιοι οι πολίτες. Γιατί είτε με ευρώ είτε με δραχμή, αν δεν παράγεις τίποτα κι έχεις βασίσει την οικονομία σου μόνο στον τριτογενή τομέα κι αν ακόμη κι αυτά που παράγεις (π.χ. λάδι) δεν ξέρεις να τα προωθήσεις, προοπτική δεν έχεις.

    'Ώστε ακρίβυνε ο φρέντο; Με πληγώνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αγορά υπάρχουν δύο ειδών επιχειρήσεις. Αυτές που προσπαθούν με νύχια και δόντια, με πολύ πολύ προσωπική δουλειά και αγώνα, χωρίς μειώσεις μισθών, τίμια και καθαρά να κρατηθούν, και αυτές που υπάρχουν μόνο ελέω δανείων ή φοροκλοπής (παρακράτηση ΦΠΑ, ή πλαστών/εικονικών τιμολογίων), ή παράνομων μειώσεων μισθών, ή εργασιακό μεσαίωνα, ή χωρίς πληρωμή δώρων και επιδομάτων (ή και όλα αυτά μαζί) να επιβιώσουν.

      Η δική μου γνώμη είναι ότι η δεύτερη κατηγορία πρέπει να εκλείψει οριστικά. Δεν γίνεται να κοροϊδεύω την εφορία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τους εργαζόμενους, τις τράπεζες, το κράτος και να παριστάνω τον επιχειρηματία. Δεν γίνεται να είμαι ένα παράσιτο και να πάω να στριμώχνομαι πίσω από την υγιή επιχειρηματικότητα για να ξεκοκαλίζω ΕΣΠΑ και να το παίζω παράγοντας.

      Αν αυτή η σαπίλα δεν αφανιστεί δεν θα γίνει ποτέ επανεκκίνηση. Γιατί μια επανεκκίνηση πρέπει να πατάει σε γερά θεμέλια. Όπως γίνεται αλλού. Όχι σε αρπαχτικά και αρπαχτές!
      Πιστεύει κανείς ότι αν θα συνεχίσουμε με τα μυαλά του παρελθόντος θα σταματήσει ποτέ ο δανεισμός και τα μνημόνια;
      Ούτε για μια μέρα…!

      Και ένα υστερόγραφο προς πιστωτές και προς εγχώριους γερμανοτσολιάδες: Θα καθυστερήσει μερικές μέρες η καταβολή της δόσης (3 δόσεων που συγχωνεύτηκαν σε μια) προς το ΔΝΤ, όχι θα ακυρωθεί ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ και έχουμε και λέμε: Από προχθές Παρασκευή ανέβηκαν τα 2ετή ομόλογα της Γερμανίας κατά 5%, της Ισπανίας κατά 10%, της Ιταλίας κατά 14%, της Ιρλανδίας κατά 142% και της Πορτογαλίας κατά 164%.

      Είπατε κάτι; Για πείτε το πάλι να το ακούσω…!

      Διαγραφή
  9. Επιτέλους, σήμερα κατάφερα να δω κι αυτά που γράφεις στις λεζάντες! Ζωγραφίζεις! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις στατιστικές όλα καλά.
      Με τα ..."νούμερα" δεν τα πάω καλά!

      Διαγραφή
  10. Δεν έχεις δίκιο για τους Ευρωπαίους.
    Είναι καλοπροαίρετοι σύμμαχοι που θέλουν το καλό μας.
    Μα καλά... δεν ακούς καθόλου Σταύρο;

    Άκου τον τώρα που βγάζει λόγους γιατί σε κάνα μήνα θα ξαμοληθεί στις παραλίες να μαζεύει αποτσίγαρα απ' την άμμο...

    Ψυλλιάζομαι ότι το επόμενο σχέδιογια τις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσης είναι να γίνει περιορισμός αναλήψεων απ' τις τράπεζες (δηλ. την ΕΚΤ) στα ΑΤΜ, να πέσει ο Τσίπρας και να γίνει κυβέρνηση "εθνικής συναίνεσης" με Στουρνάρα μπροστινό.

    Οι καναλάρχες του "βάστα Σόιμπλε", πάντως, απειλούν (;) ότι τον Τσίπρα ότι θα ρίξουν μαύρο στις οθόνες τους, αν δεν πάρει πίσω την απαίτηση για εκείνα τα εκατομμυριάκια που χρωστάνε.
    Εμένα γιατί αυτό μου ακούγεται σαν υπόσχεση;
    Αν κλείσουν μια βδομάδα τα κανάλια, ο Τσίπρας θα εκλεγεί -όχι πρωθυπουργός αλλά- και... βασιλιάς ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα αυτό που λες είναι καρατσεκαρισμένο; Κάνει σίγουρα ο Σταύρακας γόπινγκ; Εγώ δεν καπνίζω αλλά κάτι παλιόχορτα θέλω να μου τα κόψει και να μου κλαδέψει μερικά δέντρα. Άμα μάθεις πες μου ε;
      Ελπίζω και εύχομαι η νέα ΕΡΤ που ανοίγει οσονούπω, να αποδειχθεί το αντίβαρο στη βλακεία. Αρκετή αηδία από μονόπαντη «ενημέρωση» (βλ. σανό) φάγαμε 2 χρόνια τώρα από τους νταβατζήδες και τις ορτινάτσες τους.

      Διαγραφή
  11. Μερικές φορές σε διαβάζω και σκέφτομαι καλέ πως είναι δυνατόν να λέει ότι σκέφτομαι;;;
    Τρομακτικό!
    Να πιστέψω τώρα στην τηλεπάθεια ή να ελπίσω ότι υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται έτσι;;
    Η δική σου δημοσκόπηση οφείλω πάντως να πω ότι είναι πολύ πιο προσεγμένη με καίρια θέματα και πολύ μα πολύ πιο αληθινή από τις άλλες!!
    Τελικά πες μου σε παρακαλώ ακρίβυνε ο φρέντο;;
    Οχι γιατί αυτό θα με κάνει έξω φτερνών και μπορεί και να κατέβω και σε πορεία!
    Δεν υπάρχεις λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την πρώτη ερώτηση θες να σου αναφέρω προσωπική δημοσκόπηση; Υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται σαν εσένα και σαν εμένα. Πάρα πολλοί. Το βγάζουν και οι γκαλοπατζήδες, το έδειξε και η κάλπη.
      Όσο ο Τσίπρας διαπραγματεύεται και δεν παραδίνεται άνευ όρων, όσο εφαρμόζει το Σύνταγμα και δεν το κάνει κουρελόχαρτο όπως οι προηγούμενοι, όσο αποκαθιστά αδικίες και εγκλήματα των σαμαροβενιζέλων, όσο ψάχνει με εξεταστικές τις μίζες και τις πουστιές τους, τόσο θα υπάρχουν πολλοί.
      Αλίμονό του αν νομίζει ότι αυτός ο λαός κοιμάται ακόμη.
      Κοιμισμένοι δεν υπάρχουν πια.
      Μόνο νεκροί και ξύπνιοι.

      ΥΓ: Αν ακριβύνει ο φρέντο θα το μάθεις αμέσως. Θα τρέχουμε όλοι σαν τρελοί στους δρόμους...

      Διαγραφή