Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Συμφωνία ή ρήξη;




Ένα από τα χιλιάδες ψέματα που αναπαράγει καθημερινά το χαζοκούτι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να το μηρυκάζουν και όσοι το άκουσαν εκεί (λες και πρόκειται για πανθομολογούμενη σοφία), είναι ότι όσοι ψήφισαν την κυβέρνηση, την ψήφισαν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Όπως είπε και ο κύριος ΓΑΠ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC (πληροφορίες από εδώ): “ένα Grexit θα ήταν μεγάλο λάθος”, οι Έλληνες “Δεν έδωσαν εντολή στην παρούσα κυβέρνηση για να αποχωρήσει από το ευρώ ή να κηρύξει χρεοκοπία.”

Μάλιστα!

Καλέ μου Γιωργάκη, να σε ρωτήσω θέλω: Η εντολή που της έδωσαν ήταν να συνεχίσει τη λιτότητα, την ύφεση, τα μνημόνια; Γιατί καλέ μας; Για να …δικαιωθεί η πολιτική που εσύ ξεκίνησες και παρέδωσες το δαχτυλίδι για να συνεχίσουν οι παπαδήμιοι και οι δήμιοι; Τότε γιατί πήρες τον πούλο (οικειοθελώς μάλιστα); Γιατί να μην αφήναμε εσένα, ή τον Σαμαρά, ή γιατί να μη βάλουμε το Στούρνο να εφαρμόζει πάνω μας τα σεξουαλικά γούστα της τρόικας;

Καλέ μου ΓΑΠ. Εγώ μαζί σου είμαι. Πάντοτε έτρεφα ευγενικά συναισθήματα για τους ΑΜΕΑ. Παραδέξου το όμως να ξέρουμε και τι λέμε. Όσο δεν σε κλείνουν σε ίδρυμα το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας διαολίζεις.

Τουλάχιστον ο άλλος έχει κρυφτεί στα πίσω έδρανα και εδώ και 6 χρόνια μιλάει με χρησμούς και μέσω "κύκλων". Μουγκάθηκε! Όταν κυβερνούσε έδινε συνέντευξη μέχρι και στη "Σούπερ Κατερίνα" και από τότε που ξεκουμπίστηκε δεν έχει μιλήσει πουθενά, ελπίζοντας να ξεχαστούν οι ασύλληπτες παπάρες του και θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να μας ξανακαθίσει στο σβέρκο. Εσύ γιατί βγαίνεις σε κάθε ευκαιρία και μας θυμίζεις ότι δυστυχώς δεν σε έδεσαν ακόμη;  

Σε αφήνω επειδή για την πάρτη σου βαριέμαι να χτυπάω και τα πλήκτρα και πάω παρακάτω. Στις "έρευνες" του άσπρου-μαύρου.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα μαγειρέματα των γκαλοπατζήδων, των δημοσκοπήσεων και των ΜΜΕ που τις παρήγγειλαν. Ακόμη και αυτοί που διαθέτουν ακόμη φιλότιμο και δεν θέλουν να "πειράξουν" τα ευρήματα, φροντίζουν να διατυπώνουν τις ερωτήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε οι απαντήσεις να είναι αμφίσημες. Και τελικά επιλέγεται να προωθηθεί/προβληθεί το στοιχείο εκείνο που θολώνει περισσότερο την εικόνα.


Από 7 έως 10 Ιουνίου πραγματοποίησε δημοσκόπηση η εταιρεία Marc για τον Alpha. Μέσα στα υπόλοιπα ερωτήματα ήταν και το αλαμπουρνέζικο: "Σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι επιμείνουν στο σχέδιο συμφωνίας που μάς πρότειναν, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει, τελικά, η κυβέρνηση: να δεχθεί αυτή τη συμφωνία ώστε να εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας ή να πάει σε οριστική ρήξη, έστω και αν αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία;"

(Όταν ακούω "ευρωπαίοι εταίροι" διαολίζομαι. Αν εσύ ήσουν συνέταιρος σε μια επιχείρηση, πώς θα άκουγες ότι οι συνεταίροι σου έχουν συνεννοηθεί για να σου φάνε το μερίδιο και να σε πετάξουν από την επιχείρηση επειδή τους χρωστάς λεφτά; Συνέταιρους θα τους έλεγες ή αλήτες και τοκογλύφους;) 

Τώρα να αλλάξω λίγο το ερώτημα (και όχι το νόημα);
"Σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι επιμείνουν στο σχέδιο συμφωνίας που μάς πρότειναν και καταδικάζει τους Έλληνες για πολλοστή φορά σε  θυσίες με αβέβαιο -όπως τα τελευταία 5 χρόνια- μέλλον, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει, τελικά, η κυβέρνηση: να δεχθεί αυτή τη συμφωνία ώστε να εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας ή να πάει σε οριστική ρήξη, έστω και αν αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία, τη δεύτερη μετά το PSI που έφαγαν οι τραπεζίτες τα λεφτά του κοσμάκη;"

Καλά, άσε, πλάκα κάνω. Ποτέ οι γκαλοπατζήδες δεν θα έκαναν αυτή την ερώτηση, αφού κανένα μουμουέ δεν θα τους έδινε φράγκο.
Ας δούμε τι απάντησαν όμως στην έστω και κολοβή-παραπειστική αυτή ερώτηση οι ψηφοφόροι της κυβέρνησης:


Στην "πίτα" προβάλλεται ότι πάνω από τους μισούς που ρωτήθηκαν (50,2%) ζητούν από την κυβέρνηση να δεχτεί την συμφωνία.
Η οποία συμφωνία δεν ξεκαθαρίζεται τι θα περιλαμβάνει. Από το τηλέφωνο αυτά δεν λέγονται, θα πάρει ώρα. Έτσι όσοι ρωτήθηκαν δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουν για τι περικοπές μιλάμε, πόσες θυσίες, πόσες απολύσεις, πόσες μεταναστεύσεις, πόσο αίμα, πόσους νεκρούς. Υποθέτει ο γκαλοπατζής ότι η νοικοκυρά που σήκωσε το τηλέφωνο, ο παππούς, ο άνεργος, ο φοιτητής, είναι υποχρεωμένος να ξέρει τι και πόσο θα κοπεί, ποια και πόσο θα ακριβύνουν, τι πρόκειται να θυσιάσουν ακόμα.

Κάνοντας το χατίρι του γκαλοπατζή συνεχίζουμε: Αυτοί που ψήφισαν την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., σε ένα ποσοστό 52,7% για τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και ένα 56,8% για τους (νεοφιλελεύθερους και ψεκασμένους όπως τους παρουσιάζουν) ΑΝ.ΕΛΛ. θέλει οριστική ρήξη και όχι να υπογραφεί η συμφωνία θανάτου που προτείνουν οι δανειστές.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι γκαλοπατζήδες και οι πολύχρωμοι παπαγάλοι που μας παρουσιάζουν τις ...έρευνες, έχουν πάθει οριστική ρήξη εγκεφάλου.
Αγαπητέ Τσίπρα, επειδή ξέρω ότι με διαβάζεις αλλά υποψιάζομαι ότι δεν μου δίνεις σημασία (μόλις βρω λίγο χρόνο θα το ψάξω κι αυτό) θέλω να σε ρωτήσω: Είδες τη χτεσινή λαοθάλασσα (ροφών) που κατέκλεισε το χώρο έξω και γύρω από τη Βουλή, ή έχεις μάτια μόνο για τον Πούτιν; Την ώρα που οι πατριώτες αγωνιστές ξόδευαν την τελευταία σταγόνα Chanel Νο 5 που τους απέμεινε στο μπουκαλάκι (εκεί μας κατάντησες αλήτη) για να κατέβουν στο συλ-αλητήριο #Μένουμε Ευρ-οπή#, εσύ σουλατσάριζες στη Μόσχα να μιλάς για σωλήνες αερίων.

Άκου λοιπόν τη συμβουλή μου. Όποιος δηλώνει ευρωπαίος (εγώ δηλώνω ευρωτέως) και δέχεται να επιβληθούν και άλλα μέτρα, επειδή προφανέστατα όσα έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα δεν τον άγγιξαν στο παραμικρό, προτείνω να παρουσιαστεί αυτοβούλως και να δηλώσει ότι υπογράφει τα νέα μέτρα, υπογράφει τις νέες περικοπές, υπογράφει τους νέους φόρους, υπογράφει ότι του αρέσει το φίκι-φίκι.

Αν η κυβέρνηση τελικά αποφασίσει να εφαρμόσει τα μέτρα των δανειστών που οι #Μένουμε Ευρ-οπή# χειροκροτούν ασθμαίνοντας, μην ακούσω κανέναν από δαύτους να βγει μετά και να μιλήσει για λιτότητα Τσίπρα. Τότε θα καταλάβουν ότι από την Ευρ-οπή, οι άλλοι θα βάλουν το ευρώ και αυτοί θα βάλουν την οπή.
Την τρύπα τους δηλαδή…


 

15 σχόλια:

  1. Για τον Γιωργάκη που έκανε κι εξορία και μάζεψε μόνος του λεφτά για να ζει αξιοπρεπώς (μη μουτζώνεις, ο ίδιος το είπε στην Κοζάνη), υιοθετώ το σχόλιο του Σαρκοζί στη σύνοδο των G20 πριν 4 χρόνια. Όσοι δεν το θυμούνται δεν πειράζει. Πρόκειται για τη διεθνή λέξη "malakas". Αφού τίναξε στον αέρα τη σύνοδο, τη χώρα μας, την οικονομία, την οικογένεια του, τώρα κάνει τουρνέ στην επαρχία.
    Αν γλυτώσει το επίγειο λιντσάρισμα, τον περιμένουν τα "επουράνια" καντήλια και η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας μας.
    Για τους γκαλοπατζήδες με κάλυψες πλήρως. Επαγγελματίες είναι και εξυπηρετούν τους πελάτες τους, βγάζοντας τις πίτες που τους παραγγέλνουν.
    Όποιος "διαβάζει" ακόμα δημοσκοπήσεις, είναι σαν να βάζει το μυαλό του στο μούσκιο, να μαλακώσει, για να ψηθεί πιο γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα τη συνέντευξή του στην Κοζάνη. Για όποιον δεν την είδε και θέλει να πάρει μαθήματα δημοκρατίας, αυτοκριτικής και συνείδησης από έναν άνθρωπο που τον συμφέρει να τον λέμε Giorgakis, GAP, Jeffrey ακόμη και malakas για να ξεγλιστράει στο πλήθος, ας δει [αυτό].
      Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτός ο απίθανος είπε το αμίμητο: “θα απευθυνθείτε σε αυτούς οι οποίοι φταίξανε που έφτασε η χώρα σε αυτή την κατάσταση. Θα απευθυνθείτε στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο πελατειακό πολιτικό σύστημα και όχι σε αυτόν που πάλεψε για να τα αλλάξει αυτά”.
      (ο τελευταίος είναι ο ίδιος και μας το είπε για να γελάσουμε)
      Το γελοίο είναι που αυτός ο οποίος σήμερα καταγγέλλει τη ΝΔ, όχι μόνο δεν την έστειλε στα δικαστήρια για να απολογηθεί για το απερίγραπτο χάλι που παρέδωσε, αλλά δραπέτευσε από την εξουσία και στη συνέχεια ψήφιζε όλα τα δικά της νομοσχέδια του επόμενου μνημονίου που ήρθαν και αποτέλειωσαν το λαό.

      Διαβάζω δημοσκοπήσεις για να αποδείξω πόσο σαθρά είναι τα επιχειρήματα που οι ίδιοι χρησιμοποιούν. Οι λοβοτομημένοι, αν τους πει ο Σαμαράς ότι 1+1=4, από κει και ύστερα θα βγουν στις ρούγες να το διαδώσουν. Και ενώ αρέσκονται να διαβάζουν τις (πειραγμένες) δημοσκοπήσεις του Πρώτου Φτύματος που δείχνουν ότι η ψαλίδα …κλείνει (ΜΟΝΟ με 10 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν 5 χρόνια κινδύνευε να μπει στη Βουλή. Αυτό το λένε ΜΟΝΟ!!!) τους ενοχλεί όταν διαβάζουν [αλλού] ότι στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερδιπλάσια της ΝΔ.


      ΥΓ: Αυτή η Μαρία Κανελλάκη είναι η Μαρία που έχω γνωρίσει και έβαλα στην καρδιά μου.

      Διαγραφή
  2. Κουρτίνα 3 δεν παίζει; ☺
    Βρε σε διαβάζει ο Αλέξης;
    Ευρ-Οπή...ζωγραφίζεις!
    Και μου αρέσεις! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (σε διάβασα με το που δημοσίευσες αλλά ήρθα κουνάμενη τώρα για το σχόλιο μου!)

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και με διαβάζει. Και κάνει αυτά που του λέω.
      Τι υπόλοιπες φορές ακούει μόνο την Περιστέρα. Εκεί είναι που μου τα χαλάει.
      Άντε καλημέρα και με χαμόγελο.

      Διαγραφή
  3. Πέρασα να σου πω πως έκλεψα μια φωτό από την προηγούμενη ανάρτηση, για να μην ψάχνω η τεμπέλα Ευρωπαία...
    Αλλά διάβασα φυσικά και όσα γράφεις...δεν ξέρω αν σε διαβάζει ο Τσίπρας, αλλά ο Γιωργάκης μάλλον δυσκολεύεται...ξεχνάω εγώ που ανάδειξε το Καστελόριζο?...ούτε η ιστορία θα το ξεχάσει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από εμένα έκλεψες; Τον κλέφτη;
      Δεν ήμουν εγώ εκεί ματάκια μου και δεν τραβούσα φωτογραφίες τα αμνοερίφια.
      Σπίτι μου ήμουν. Παρακολουθούσα τις εικόνες και γελούσα με τα χάλια ενός έθνους ανάδελφου (που έλεγε κάποτε μια ψυχή).

      Διαγραφή
  4. "το Στούρνο να εφαρμόζει πάνω μας τα σεξουαλικά γούστα της τρόικας";.. Πέτρο εγώ αναρωτιέμαι, γιατί ο Στουρνάρας από υπουργός -της Τρόικα- έγινε διοικητής της ΤτΕ. Αφού όλοι ξέρουμε ότι τα συμφέροντα του είναι με "τους άλλους", ο Αλέξης που σε(μας) διαβάζει, μήπως μπορεί να μας απαντήσει, γιατί δεν τον έχει πετάξει ακόμα έξω από την Τράπεζα, με τις κλωτσιές; Διότι μερικά πράγματα παραμένουν ανεξήγητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου ανεξήγητα. Η τοποθέτηση (και παραμονή) Στούρνου αποτελεί "κόκκινη" γραμμή των δανειστών. Με λίγα λόγια είναι ο ρουφιάνος και το "μάτι" τους, που παρακολουθεί πόσα έχει μέσα το συρτάρι.
      Πως νομίζεις ότι ο κάθε ξένος τζιτζιφιόγκος και η κάθε ξένη πατσαβουροφυλλάδα κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν και λένε πότε μας τελειώνουν τα λεφτά και μέχρι πότε θα πληρώνονται οι συντάξεις;

      Περιμένω να δω τι θα γίνει αύριο. Θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καταθέσει ή θα εμμείνει [στο τελεσίγραφο] πως έχει άλλες δουλειές;
      Θα στείλουν κανα δυο μπάτσους να τον μπαουλιάσουν και να τον πάνε με το ζόρι;;; Εκτός και αν νομίζει αυτός και οι πωλητικοί του προϊστάμενοι πως Δημοκρατία σημαίνει να κάνει ο καθένας αυτά που τον βολεύουν.

      Διαγραφή
    2. Θα αστειεύεσαι μάλλον Πέτρο! Αν είχαν τα αρ..κότσια να τον μπαουλιάσουν, δεν θα ήταν στη θέση που είναι σήμερα, επιμένω...

      Διαγραφή
    3. Φου να του κάνεις πέφτει.
      Δεν εκπροσωπεί απολύτως τίποτα. Υπάλληλος της τρόικας είναι. Έλα όμως που εδώ δεν είναι αποικία! Έλα που αυτός ο λαός σηκώθηκε από τους καναπέδες και πήρε φαλάγγι το καθεστώς 40 χρόνων.
      Αυτόν θα φοβηθεί;
      Η Κωνσταντοπούλου θα καλέσει μέχρι και τον Σόιμπλε αν χρειαστεί. Στον υπάλληλό του θα κωλώσει;
      Όσο και να τους φαίνεται απίστευτο, η Ελληνική Δημοκρατία έχει νόμους και θεσμικά όργανα. Και ήδη άρχισαν για κάποιους (βλ. "δημοσιογράφους") να χτυπάνε τα όργανα.
      Στο ξαναλέω: παραμένει εκεί κατ' απαίτηση των δανειστών. Υποχώρησε σε αυτό ο Τσίπρας για να κερδίσει άλλα. Δεν θα τον αφήνει όμως να αλωνίζει. Καιρός να το χωνέψει!

      Διαγραφή
  5. Δεν βαριόμαστε όμως ποτέ σε αυτή τη χώρα ομολογώ!
    Εχουμε πάρα πολλούς διασκεδαστές!
    Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
    Ο γιώργος (σιγά που θα τον γράψω με κεφαλαίο κιόλας) μπορεί και να είναι και ο κορυφαίος!
    Αυτό το παιδί δεν ξέρω τελικά πρέπει να χτύπησε πολύ άσχημα μικρό γιατί αλλιώς δεν εξηγείται!
    Μαζί και όλη η κομπανία του.
    Ο Στούρνος άστον έχει σκοπό και στόχο.
    Αν δεν καταστρέψει τελείως την Ελλάδα και την οικονομία της δεν θα ησυχάσει.
    Μου θυμίζει λίγο Μαρία Αντουανέτα, σε λίγο θα βγει σε κανένα μπαλκόνι και θα μας πει φάτε παντεσπάνι!
    Φάουλ μεγάλο η θέση που πήρε όποιος και αν την επέβαλε!
    Οι γκαλοπατζήδες όπως πολύ σωστά είπες κάνουν την δουλειά τους!
    Είναι υπάλληλοι όπως και οι δημοσιογράφοι και όποιος πληρώνει καλύτερα παίρνει και αυτό που θέλει από αυτούς.
    Δεν με πειράζουν αυτοί, εκείνοι που πιστεύουν αυτά που τους δείχνουν είναι οι πιο επικίνδυνοι!
    Ξυπνάτε ωρέ, δεν είναι τουρίστες όλοι αυτοί οι ξένοι γύρω μας, να μας φάνε λάχανο θέλουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως να βαρεθούμε; Τα μνημονιακά σούργελα φροντίζουν για τη διασκέδασή μας.
      (Προσωπικά φροντίζουν για τα διαόλια μου αλλά άσε με μένα)
      Μέχρι και mail μού έστειλαν τα μαλακισμένα (που το βρήκαν δεν ξέρω!) για να κατέβω μαζί τους στις 22/6.
      Αυτοί που θα κατέβαιναν αυθορμήτως στις πλατείες, φρόντισαν να ενημερώσουν και τον καθένα ξεχωριστά, μη τυχόν και δεν άκουσε που θα πάει για σανό το μαντρί.

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ με την Έλενα παραπάνω στο ότι δεν βαριόμαστε ποτέ σ' αυτή την χώρα!!!!
    Μα και να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών και να πάρει σκληρά μέτρα, φυσικά και θα έχουν να πουν. Θα βγουν τότε περιχαρείς και θα του χρεώσουν την ισοπέδωση της Ελλάδας. Όπως θέλουν παίζουν, αφού έχουν πάθει οριστική ρήξη εγκεφάλου, όπως είπες κι εσύ...
    Ίδωμεν, Πετρή!
    Ένα ατέλειωτο ταξίδι υπομονής διανύουμε εδώ και κάμποσα χρόνια πια... τώρα θα εγκαταλείψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό. Κανείς δεν ξέρει ΤΙ και ΑΝ θα υπογράψει. Είναι πρόωρο να μιλάμε για ρήξη ή μέτρα.
      Κανείς δεν έχει ιδέα τι συζητούν εκεί μέσα. Ακόμη και οι ξένες φυλλάδες γράφουν χωρίς να ξέρουν γιατί πρέπει να γεμίσουν το φύλλο και μάλιστα με την είδηση, αν όχι της 5ετίας, της χρονιάς σίγουρα.
      Υπομονή έχω. Συνήθισα να έχω εδώ και χρόνια.
      Μόνο που επειδή ο Τσίπρας δεν είναι η δεξιά του: λέμε και καμία μαλακία παραπάνω και τα χάπατα κάνουν μπεεεε, αν ο λαός αποφασίσει να τον γκρεμίσει, θα τον γκρεμίσει με πάταγο.
      Πολλοί είναι οι χοντρομαλάκες που το εύχονται, περιμένοντας στη γωνία να ξαναπάρουν καρέκλες και να αρχίσουν το γνωστό δρόμο της πουστιάς που γνωρίζουν πολύ καλά.
      Από πωλητικούς, μέχρι και τους κοπριταραίους που τους στηρίζουν.

      Διαγραφή