Σελίδες

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μηνιάτικο #2: Απρίλιος 2015 (2ο μέρος)



Στις 7 Απριλίου ο  Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την Μόσχα. Στη συνάντηση που είχε με τον Βλ. Πούτιν επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι η Ρωσία δεν αποτελεί λύση έναντι της Ε.Ε, ενώ ο Ρώσος ηγέτης ξεκαθάρισε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν ήρθε για να ζητήσει δάνειο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, γνωστός ως "Greek stream" που θα ξεκινά από τη Ρωσία, θα περνάει από τη Μαύρη Θάλασσα και διαμέσου της ευρωπαϊκής Τουρκίας θα φτάνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Από εκεί θα ξεκινήσει η κατασκευή του ελληνικού αγωγού ο οποίος μέσω FYROM φιλοδοξεί να παρέχει το φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από την ελληνική πλευρά διερευνάται η πιθανότητα να ξεκινήσουν άμεσα οι χρηματοδοτικές προκαταβολές για την κατασκευή του αγωγού που αφορούν τα μελλοντικά κέρδη (3-5 δισ. ευρώ). 

Το σύνολο των  "φίλων" και "συμμάχων" δεν είδε με καλό μάτι την επίσκεψη Τσίπρα. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους κάνοντας λόγο για λάθος …timing, η Γερμανία μέσω των εφημερίδων της ειρωνεύτηκε τον …επαίτη έλληνα πρωθυπουργό, ενώ οι Βρυξέλλες… ενοχλήθηκαν (!!!) από αυτή την επίσκεψη.

Δηλώνω εκστασιασμένος (αγγλιστί γουάου) από τη στεναχώρια του Βερολίν… των Βρυξελλών και ντρέπομαι που θα παραδεχτώ ότι ο αμετανόητος Τσίπρας δυστυχώς συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειες. Διότι, όπως ακριβώς η γερμανίδα φακλάνα τον ρωτάει που θα πάει και ποιόν θα συναντήσει, όπως κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες (=τσουτσέκια της προαναφερθείσας), έτσι κι αυτός όφειλε να ενημερώνει και να ζητά την άδεια.
Άκου μικρέ Αλέξη. Οι Ευρωπέη -που πάντα μας στάθηκαν, φυσικά με το αζημίωτο- θα μας σώσουν με το ζόρι. Δεν έχει σημασία που δεν έχουν στείλει φράγκο από πέρσι τον Αύγουστο. Μας ετοιμάζουν έκπληξη και την ώρα που εσύ θα λιάζεσαι στη ξαπλώστρα και θα κάνεις μπουρμπουλήθρες με το φραπέ, θα τα δεις να έρχονται μαζεμένα.
Μη ψάχνεις λοιπόν αλλού σωτήρες.
Και σταμάτα επιτέλους να κρατάς το σώβρακο με τα δυό σου χέρια. Χαλάρωσε. Ας τους να στο κατεβάσουν … και ό,τι προκύψει! Μεταξύ φίλων έτσι γίνεται…

Πάνε πολλά χρόνια που οι ελληνικές κυβερνήσεις έπαψαν να τους πηγαίνουν κόντρα. Πίστευαν πως στέλνοντας συνέχεια λεφτά για να σώζουν τις δικές τους τράπεζες και τα φιλαράκια που μίζωναν, δεν θα άκουγαν ποτέ ΟΧΙ.
Φήμες λένε ότι το νομικό επιτελείο της Ε.Ε. ψάχνει να βρει το παραθυράκι που λέει ότι όποια χώρα χρωστάει πάνω από 300 δισ., βρίσκεται στο νότο, και το όνομά της αρχίζει από ‘Ε’ δεν έχει δικαίωμα βέτο.
Λες να ανησυχούν για την Ουκρανία; Λες ε!


Στις 10 Απριλίου η βελγική εφημερίδα Libre Belgique υπό τον τίτλο "Ο Νικολούδης ξεκινά το κυνήγι των απατεώνων" δημοσιεύει συνέντευξη του έλληνα υπουργού. “Έστειλα 5.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στα δικαστήρια, από τις οποίες το κράτος θα πρέπει να ανακτήσει 3 δισ. ευρώ ενώ βρίσκονται σε αναμονή άλλες 24.000. Δημιουργήσαμε μια βάση δεδομένων με τις δηλώσεις εισοδήματος από το 2000 και διασταυρώσαμε όλες αυτές τις πληροφορίες με τη λίστα ‘Λαγκάρντ’ και τη λίστα ‘Λιχτενστάιν’. Ήταν το τζακ ποτ! Αμέσως μας εμφανίστηκαν τα ονόματα των φοροφυγάδων, κάτι που με εξέπληξε εμένα πρώτο. Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο εύκολο να εντοπιστούν τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Πανεύκολο είναι υπουργέ μου και πάντα ήταν. Αρκεί αυτός που σκαλίζει τη βρώμα να μη βρίσκεται ο ίδιος και τα φιλαράκια του μέσα. Κάτι που καθιστά σαφέστατο το γιατί οι προηγούμενοι δεν έβαλαν χέρι στις λίστες παρά μόνο στους δικούς μας κώλους.
Κουίζ: Ποιος να είναι άραγε ο μεγαλοδημοσιογράφος το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ, μέσω της HSBC έβγαλε 2,15 εκατομμύρια στο εξωτερικό, υμνούσε τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαροβενιζέλου και σήμερα βρίζει τον Καμμένο;
Πηγαίνετε μερικοί να βάλετε τάβλες στα συννεφάκια σας γιατί μπορεί να πέσετε…

ΥΓ: Λίγες ημέρες μετά (17 Απριλίου) ο υπουργός Επικρατείας αποκάλυψε ότι από το 2012 υπήρχε συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση, βάσει της οποίας η Ελλάδα θα εισέπραττε ως προκαταβολή από τις καταθέσεις Ελλήνων το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ και εμείς δεν τα πήραμε.
Πόσα είπαμε εξοικονόμησε η τότε κυβέρνηση τσεκουρώνοντας μισθούς και συντάξεις;;;


Στις 11 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ εξέφρασε την ετοιμότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσει στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από κοινού με το κράτος, ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Επεσήμανε ότι δεν θα πρόκειται για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να μην περάσει σε χέρια αλλοδαπών, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα που θα υπάρξουν θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους της χώρας.

Είναι εντελώς παράλογο παππούλη που πας και εμπιστεύεσαι τα λεφτά στους άπλυτους. Αυτοί το πολύ πολύ να τα ξοδέψουν σε μπουκάλια και φυτίλια για μολότοφ, άντε να πάρουν και καμιά αντιασφυξιογόνα μάσκα.
Προσεύχομαι στον παντοδύναμο με αυτό το προκειμένου να μην περάσει σε χέρια αλλοδαπών να εννοείς ότι απεύχεσαι να μας βουτήξουν τα οικόπεδα και τα καντήλια τίποτα λάθρο. Δεν φαντάζομαι να εννοείς το αγγλικό δίκαιο και το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Ε;


Στις 15 Απριλίου ψηφίζεται επί της αρχής από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Υπερψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ και ΠAΣOΚ. Επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια η ΧΑ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Φυσικά δεν περιμέναμε από τους κάφρους της νουδούπασόκ να υπερψηφίσουν. Αυτοί συνήθισαν να συγκυβερνούν, έγιναν αυτοκόλλητοι και τώρα συν-αντιπολιτεύονται. Ό,τι λέει ο ένας λέει και ο άλλος. Δεν αποκλείεται πριν μπουν στη Βουλή να τηλεφωνιούνται μεταξύ τους για να επαναβεβαιώνουν τους δεσμούς αγάπης που τους ενώνουν.
Την άποψη της χ.α. για οποιοδήποτε θέμα (πόσω μάλλον για την ελευθερία στην έκφραση) την έχω χ#$μένη, για το Ποτάμι όλο και περισσότερο παγιώνεται μέσα μου η άποψη ότι πρόκειται για μπόμπιρες της Α’ Δημοτικού σε εκδρομή που μαζεύουν μαργαρίτες.
Θα σταθώ στο ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ πριν 1,5 περίπου χρόνο δεν ήθελε τις απολύσεις στην ΕΡΤ και τότε ο Κουτσούμπας συναντούσε τις αντιπροσωπείες της ΠΟΣΠΕΡΤ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του κόμματος στους απολυμένους.
Σήμερα το κόμμα δεν θέλει να ανοίξει η ΕΡΤ.
Ή μάλλον το σκέφτεται.
Το συζητά.
Επιφυλάσσεται.
Θα βάλουν κάτω το θέμα για να σκεφτούν από κοινού και ώριμα το πως θα πλασάρουν στο λαό (τους) τη θετική ψήφο που θα ισοδυναμούσε με υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης ή την αρνητική που θα ισοδυναμούσε με συμπόρευση με νουδουπασόκ.
Ποτάνα δημοκρατία! Από παντού μας περικυκλώνεις!!
Ψηφίστε ΠΑΡΩΝ ρε. Θα είστε (για μια ακόμη φορά) κύριοι!!!


Στις 17 Απριλίου έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ που διήρκησε 19 ημέρες. Ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας και παρουσία Εισαγγελέα συνελήφθησαν 14 αντεξουσιαστές και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και γνωστός στην Ασφάλεια …αντιεξουσιαστής. Πρόκειται για άτομο το οποίο έχει δικαστεί και καταδικαστεί στο παρελθόν ως συνεργός του Παλαιοκώστα, για την εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής του βιομήχανου Μυλωνά.

Στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος) αλλά και η νεολαία του κόμματος, καταδίκασαν των επέμβαση των …δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία.

Κατά την άποψη των νεολαίων και ορισμένων γηραιότερων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, η είσοδος της αστυνομίας στην Πρυτανεία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι θεωρείται παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Κατά τη γνώμη όλων αυτών των επαναστατών που ψάχνουν να βρουν αιτία, παραβίαση του ασύλου δεν νοείται όταν μπουκάρει σε πανεπιστημιακό ίδρυμα ο οποιοσδήποτε με το έτσι θέλω και διώχνει φοιτητές, καθηγητές, πρύτανη και υπαλλήλους. Στο θολωμένο τους μυαλό παραβίαση του ασύλου υφίσταται μόνο όταν μπαίνει η αστυνομία για να τους βγάλει έξω προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ιδρύματος.
Το οποίο ίδρυμα κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως Πανεπιστήμιο, όχι για να παρέχει άσυλο σε οποιονδήποτε άσχετο μπουκάρει εκεί μέσα.
Επειδή καλή είναι η σαχλαμάρα αλλά μόνο για να χασομεράμε, θέλω να σας πω δυό λόγια:
1ο. Για όποιον "επαναστάτη" δεν κατάλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία. Αυτός που νομίζει ότι μπορεί να στηρίζει το κόμμα που κυβερνά και ταυτόχρονα να τάσσεται υπέρ των οποιονδήποτε ενεργειών των αντεξουσιαστών, μάλλον παίρνει λάθος χάπια. Δεν στηρίζει μόνο αυτός την κυβέρνηση, αλλά και εκατομμύρια άλλων που σιχαίνονται τη διαιώνιση του μπάχαλου. Η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία στηρίζει το πανεπιστημιακό άσυλο. Όχι το πανεπιστημιακό μπουρδέλο!
2ο. Ο λαός πληρώνει, με τα ελάχιστα χρήματα που πλέον διαθέτει, τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα για να παράγουν γνώση, έρευνα, πολιτισμό. Όχι για να γίνεται ορμητήριο του κάθε πικραμένου ή του κάθε ποινικού. Όποιος θέλει να διαδηλώσει έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει αλλά όχι εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων. Η φοιτητική μας νεολαία τα χρόνια της χούντας έδωσε την ίδια της την ζωή απαιτώντας δημοκρατία. Όχι μαλακίες!


Στις 20 Απριλίου δίνεται στη δημοσιότητα επιστολή του πρώην βουλευτή του Πασόκ (και εσχάτως υποψήφιου με το ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ) Μιχάλη Καρχιμάκη, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο που παρουσιάζει η σημερινή κυβέρνηση για εφάπαξ φορολόγηση των εμβασμάτων και των ονομάτων που περιέχονται στις λίστες, είχε αποτελέσει πρωτοβουλία και πρόταση νόμου προς την κυβέρνηση Παπαδήμου 27 βουλευτών του Πασόκ. Στην πρόταση ζητείτο να φορολογηθούν τα πιθανά αφορολόγητα εμβάσματα που εξήλθαν από τη χώρα από το 2001 και μετά. Το σύνολο των εσόδων που θα απέφερε αυτή η φορολόγηση (σε βάθος τριετίας) είχε υπολογιστεί μεταξύ 30 και 40 δισ. ευρώ. Η πρόταση τελικά απερρίφθη χωρίς αιτιολόγηση από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Καρχιμάκης: Ο τότε Υπουργός Οικονομικών, έκανε ότι δεν άκουγε ή "εκώφευε" σκοπίμως. Ο "παντογνώστης" αλλά υπονομευτής και καταστροφέας του χώρου τα "ήξερε δυστυχώς όλα".
Και συνεχίζει:
Ποια συμφέροντα υπηρετηθήκαν όταν τον Ιούλιο του 2013, ψήφισαν νόμο που δεν πήρε είδηση κανένας σχεδόν βουλευτής, για να δοθεί ασυλία για 9 ολόκληρα χρόνια παραγράφοντας τους φορολογικούς ελέγχους για εμβάσματα του εξωτερικού από το 2001 και μετά;

Ανοιχτή επιστολή προς Μ. Καρχιμάκη και οιονδήποτε άλλον παριστάνει τον έξυπνο θεωρώντας εμάς χαζούς:
Αξιότιμε κύριε Καρχιμάκη
Αγαπητέ κύριε Καρχιμάκη
Κύριε Καρχιμάκη
Καρχιμάκη σκέτο
Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελούσε συνταγματική εκτροπή, καθότι όχι μόνο δεν πήρε εντολή από το εκλογικό Σώμα αλλά και επειδή όταν σχηματίστηκε δεν είχε καν παραιτηθεί ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Εν τούτοις ο δοτός Παπαδήμος, όχι μόνο σχημάτισε κυβέρνηση, αλλά αυτή μακροημέρευσε. Τόσο όσο ώστε ο πρώην κεντρικός μας τραπεζίτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και εκλεκτός των ξένων κυβερνήσεων φέρει σε πέρας το ξεπούλημα που του ανέθεσαν. 

Ευτυχισμένες μέρες

Σήμερα, οι ηγέτες των 3 κομμάτων που στήριξαν τον Παπαδήμο, ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους. Γιατί άραγε;

Καρχιμάκη,
καθ’ όλο το πεντάμηνο ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου (11 Νοεμβρίου 2011 - 11 Απριλίου 2012) μπορείς να μας υποδείξεις πόσοι και ποιοι από τους 27 βουλευτές του Πασόκ που προσυπέγραφαν την πρόταση παραιτήθηκαν;
Μήπως μπορείς να μας απαντήσεις γιατί δεν παραιτήθηκες ούτε καν εσύ; Δεν σε ρωτώ γιατί μας το γνωστοποιείς τώρα. Μπορώ να υποθέσω ότι οφείλεται στο ότι ο Παπανδρέου δεν είναι πια στη Βουλή και δεν ψηφίζει νομοσχέδια της δεξιάς παρέας των Σαμαρά-Άδωνι-Βορίδη-Μουρούτη-Μπαλτάκου. Αφήνω ασχολίαστο το ότι προαλείφεται (όπως λένε) για επόμενος πρόεδρος του Πασόκ, επειδή διαθέτω καλύτερης ποιότητας χιούμορ.

Συνεχίζεται...

18 σχόλια:

  1. πρόκειται για μπόμπιρες της Α’ Δημοτικού σε εκδρομή που μαζεύουν μαργαρίτες!
    Πέρα απ' το ότι ανακεφαλαιώνω όσα έγιναν (και καλά κάνεις και μας θυμίζεις με το δικό σου μοναδικό τρόπο) γελάω με τη ψυχή μου Πέτρο!
    Να'σαι καλά!

    συνεχίζεται ε;
    Τι καλά! Απ' όλες τις απόψεις!!!
    Φιλιά, όχι υποκριτικά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω βρε Αριστέα; Το ρίχνω που και που στην πλάκα μήπως και παλεύεται καλύτερα.
      Το επόμενο (και τελευταίο -ελπίζω- μέρος) έχει επίσης κάτι όμορφα μπουμπούκια.

      Διαγραφή
  2. Πέτρο, το χειρότερο δεν είναι αν θα πάει ο Γιώργος στο ΠΑΣΟΚ ή ο Βενιζέλος στο διάολο (μπα, δεν το βλέπω), το χειρότερο είναι πως ξέρουν όλοι τους (μιλώ για τα περισσότερα κόμματα) πως έχουν ένα "κοινό", που τους ακολουθεί παντού. Όπου ο θίασος της πλάκας, εκεί και το κοινό του. Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. Για το κοινό. Όσο για τους Καρχιμάκηδες, εκείνοι πάντα τη βρίσκουν τη λύση για την πάρτη τους. Είτε εντός είτε εκτός Βουλής.

    Η κυβέρνηση Παπαδήμου όπως λες, είχε διατεταγμένη υπηρεσία και την έφερε εις πέρας άριστα (για τα δικά τους αρρωστημένα σχέδια). Το τι κατάλαβε όμως από όλο αυτό ο λαός, φάνηκε το καλοκαίρι του 2012, στις βουλευτικές εκλογές, με τη ΝΔ να χτυπάει πρωτιά στις εκλογές... Τι λαός... Κωφός. Και αόμματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες κοινό; Εννοείς αυτούς τους ημιλιπόθυμους ανισσόροπους που στηρίζουν το σάπιο κατεστημένο;
      Γι' αυτό το λαό, για την ακρίβεια για ένα κομμάτι του, τα έχουμε χιλιοπεί, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Την ώρα που κάτι τελειωμένοι το '12 ψήφιζαν δεξιά, κάτι άλλοι χειρότεροι ψήφιζαν χρυσαυγά. Το θέμα είναι τι κάνει το υπόλοιπο, το υγιές κομμάτι της κοινωνίας. Να μη τους επιτρέψει πια να μας ξανακαθίσουν στο σβέρκο.
      Πολύ φοβάμαι πως όταν έρθει η ώρα των εξεταστικών, θα βρεθούν κάτι σιχαμένοι και από τα άλλα κόμματα που δεν θα ψηφίσουν την άρση ασυλίας των απατεώνων που βρίσκονται ακόμη στη Βουλή.
      Και τότε είναι που θα έχουμε ανεξαρτητοποιήσεις.
      Βλακεία; Συναλλαγή; Ποντάρω στο δεύτερο.

      Διαγραφή
  3. Η φακλάνα (βρε πως εκφράζεσαι έτσι για μια κυρία!) και το σινάφι της δεν τους καίγονται καρφί για το πόσες ψυχές πνίγονται, για το πόσες ψυχές αυτοκτονούν ή πρόκειται να τερματίσουν τη ζωή τους μην αντέχοντας την εξαθλίωση, για το πόσοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς φάρμακα, τρόφιμα κτλ και ζητάνε όχι μόνο σώβρακα να κατεβάσουμε..... και η εκκλησία καλά θα κάνει να φροντίσει να εκμεταλλευτεί τα ακίνητά της για τον λαό, όχι για τους δολοφόνους των λαών.
    Τι έργο είναι αυτό που κάνεις βρε πουλάκι μου και συ....χαρά στο κουράγιο σου και χαρά δική μας να σε διαβάζουμε εννοείται!
    Καλή εβδομάδα (πάω να διαβάσω και το 1ο μέρος γιατί δεν πρόλαβα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χάρηκα τότε που περπάτησαν οι ηγέτες των χωρών στους δρόμους του Παρισιού για να διαδηλώσουν κατά της τρομοκρατίας. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που πουλάνε τα όπλα στους τρομοκράτες (υποθέτω δεν τα κατασκευάζουν μόνοι τους).
      Ομοίως χάρηκα όταν μαζεύτηκαν οι ίδιοι περίπου μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά της Ιταλίας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δράμα των πνιγμένων. Είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τα Δουβλίνα 2 και κάθε τόσο εκδίδουν ψηφίσματα κατά της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, που δεν αντιμετωπίζουν δραστικά το κύμα μετανάστευσης.
      Και μετά απορείς που την λέω φακλάνα και τους υπόλοιπους τσουτσέκια της. Συγνώμη, γιουσουφάκια ήθελα να πω.

      Διαγραφή
  4. Πέτρο έχει δίκιο η Πέτρα...το κακό είναι πως το "κοινό" τους τους ακολουθεί...
    Ώρες ώρες, λέω δεν μπορεί...κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς έκαναν οι προηγούμενοι και μάχονται τους καινούριους τόσο σφοδρά.
    Και καλά οι γνωστοί άγνωστοι που έχουν γνωστά άγνωστα συμφέροντα να διαφυλάξουν...το "κοινό"?...τόσο κενό πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κοινό Μαρία είτε κονόμαγε από την προηγούμενη κατάσταση, είτε είναι τρόφιμοι ψυχιατρίου. Μια απλή ψυχιατρική εκτίμηση θα το δείξει. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το 22% των ανέργων (αυτό έβγαλαν τα γκάλοπ) στις πρόσφατες εκλογές ψήφισε νουδου-πασόκ. Αντιλαμβανόμαστε για τι ηλίθιο κόσμο μιλάμε;
      Να σου φέρω ένα παράδειγμα: Αυτοί που δουλεύουν στα μεταλλεία στις Σκουριές, άντε να το καταλάβουμε γιατί θέλουν τη δεξιά και βάζουν μπροστάρη του συλλαλητηρίου τους τη γνωστή τηλεγλάστρα. Μπορείς να φανταστείς έστω και μία απολυμένη καθαρίστρια να ψηφίζει Σαμαρά;
      Ανατριχιάζω με τη σκέψη.

      Διαγραφή
  5. Τι κρίμα να μην είσαι πολιτικός σχολιαστής σε κάποιο κανάλι. Λέμε τώρα...
    Ξέρω τι θα μου απαντήσεις, αλλά κάθε φορά που σε διαβάζω αυτό σκέφτομαι έντονα.
    Ο Μπάμπης δηλαδή τι περισσότερο έχει; Μη βαράς, πλάκα κάνω.

    Υ.Γ. Ποιος είναι ο μεγαλοδημοσιογράφος που λες; Γιατί μαζευτήκανε πολλοί κι έχω χάσει τη μπάλα :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε που μου ζήτησαν να βάλω για συνδικαλιστής τούς απάντησα ότι δεν μπορώ να λέω ψέματα γιατί γελάω και θα με καταλάβουν.
      Πιστεύω σου απάντησα. Αν πληρωνόμουν να διαβάζω τόσο μεγάλες σαχλαμάρες στα δελτία, θα το είχα καταντήσει η ώρα του παιδιού.

      Το όνομα του μεγαλοδημοσιογράφου (αυτό τώρα γιατί μου ακούγεται ως βρισιά;) δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Από τη στιγμή που άνοιξε η λίστα Λαγκάρντ, δεν απέχει πολύ να τον μάθουμε. Και τότε θα ψάξω να ξεσκονίσω όλη την καφρίλα που έχει ως τώρα δημοσιεύσει.

      Διαγραφή
  6. Πολύ πράμα είχε ο Απρίλιος.
    Ξεκινώ από Καρχιμάκη. Μέχρι πρότινος τσαντιζόμουν,
    Τώρα γελάω.
    Έχω και δυο φίλους στο ΚΙΔΗΣΟ και κάνουν κριτική... εξ αριστερών στον ΣΥΡΙΖΑ!
    Μα κάτι γέλια που ρίχνω κάθε που μιλάω μαζί τους για πολιτικά...

    Αλλά ο μόνος που συναγωνίζεται σε γελοιότητα το ΚΙΔΗΣΟ... είναι φυσικά το ΚΚΕ.
    Προσπαθώ να βρω ένα %^&$% λόγο να το στηρίζει ένας λογικός άνθρωπος και δεν τον βρίσκω!
    Μα τι διάολο; Κάρβουνο καίνε;
    Όχι οι Κουτσούμπες. Τα "Κουτσουμπάκια" λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι ΓΑΠικοί που εμφανίζονται ...αριστερότεροι του Σύριζα (!) χρήζουν έρευνας. Ψυχιατρικής.
      Ψάχνεις να βρεις έναν λογικό άνθρωπο που να ψηφίζει ΚΚΕ; Η απάντηση είναι μέσα στην πρόταση.

      Διαγραφή
  7. Φαντάσου ότι όλα αυτά είναι για τον Απρίλιο και δεν τελείωσες ακόμα!
    Τι άλλο θα δούμε Παναγία μου;;;
    Από αυτές σου τις δημοσιεύσεις δεν ξέρω ποιον πρέπει να πρωτοβρίσω!
    Και δεν εννοώ μόνο τους "κυρίους" βουλευτές.
    Το αναδημοσιεύω αμέσως!!
    Τις καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται τεράστιες αλλαγές μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Ακόμη και μέσα στην ίδια ημέρα ψηφίζονται πράγματα που αποδομούν βήμα-βήμα τα γαμωμνημόνια των εθελόδουλων.
      Κοίτα να δεις που υπήρχε και άλλη λύση και εμείς όλα αυτά τα χρόνια .... [μπιιιιιιπ]

      Διαγραφή
  8. Τι κάθομαι και σπαταλώ ώρες και ώρες σε ενημερωτικά σαιτ; Εδώ θα έρχομαι για εφ όλης της ύλης αναδόμηση της ενημερωτικής μου μανίας που τα έχει όλα… και τα νέα και τα παλιά και χιούμορ και πάρε κόσμε πάρε…
    Πρώτα απ’ όλα χαρά στο κουράγιο σου για όλο αυτό, πρώτο και δεύτερο μέρος και μακάρι να διάβαζαν και λιγάκι όσα γράφει ο απλός λαός γι αυτούς κι όχι μόνο οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι της συμφοράς. Αλλά δεν νομίζω να τους πολυενδιαφέρει τι λένε οι πολίτες… την καρέκλα να πιάσουμε που μας την πήραν και ας πάει και το παλιάμπελο….

    Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα Πέτρο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα, έστω και καθυστερημένα.
      Επειδή η δημοσιογραφία που σερβίρεται είναι χειρότερο και από ρετσινόλαδο και επειδή δεν μπορώ να λειτουργήσω όταν με σημαδεύουν με το περίστροφο τα τρομοδελτία των 8, αραδιάζοντας ένα εκατομμύριο αναπόδεικτες σαχλαμάρες, λέω να καταγράφω εδώ μέσα ό,τι μου τράβηξε την προσοχή.
      Αυτό το ημερολόγιο εύχομαι ολόψυχα να έχει πολλές σελίδες.

      Διαγραφή
  9. Ενημερώσεως και ψυχαγωγίας γωνία. Ωραία είναι εδώ. Θα ξανάρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή