Σελίδες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας



Στις 4 Φεβρουαρίου, 10 μόλις μέρες μετά τις εκλογές και πριν ακόμη προλάβει το Ελληνικό Κοινοβούλιο να συσταθεί σε Σώμα, η ΕΚΤ αποφάσισε να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο. Ενώ το ελληνικό πρόγραμμα "διάσωσης" είχε παραταθεί κατά 2 μήνες και έληγε στις 28 του Φλεβάρη, οι γνωστοί σεσημασμένοι δολοφόνοι των λαών σε έκτακτη σύσκεψή τους αποφάσισαν να κλείσουν τις κάνουλες ρευστότητας.
Λες και μας τα δίνουν τσάμπα! Λες και δεν παίρνουν τους συμφωνημένους τόκους!!!
Ενοχλήθηκαν που η κυβέρνηση δήλωσε πως δεν θα κάνει πίσω στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπαν να της στείλουν το μήνυμα!

Προφανώς δεν θέλουν να καταλάβουν πως η κυβέρνηση εκλέχτηκε. Θα προτιμούσαν να την είχαν διορίσει οι ίδιοι, ή έστω να είχαν επανεκλεγεί οι προηγούμενοι. Οι απατεώνες που έχουν λερωμένες τις φωλιές τους και ήξεραν μόνο το yes και το ja!

Δεν έχω καταλάβει (που λέει ο λόγος) γιατί δεν δίνεται παράταση αποπληρωμής του χρέους ή έστω παράταση των συνομιλιών. Οι δανειστές μας χρωστάνε απείρως πολλαπλάσια δισεκατομμύρια από εμάς και δεν βλέπω κανέναν να τους στριμώχνει. Άρα δεν καίγονται να τους πληρώσουμε εντός των προθεσμιών, μιας και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα δικά τους χρέη.
Συνεπώς που οφείλεται αυτή η σπουδή; Γιατί δεν δίνονται ανάσες στην ελληνική οικονομία; Γιατί οι δανειστές ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ δεν μπορούν να περιμένουν; Με ποιον δηλαδή πρέπει να συζητήσουν για πάρουν την έγκριση; Σ’ αυτούς δεν χρωστάμε; Μήπως θα κατέβουν τίποτα εξωγήινοι και θα πάρουν φεύγοντας τις δικές μας δεσμίδες;
Αν είναι έτσι ρε παιδιά τότε σόρρυ!

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει αυτό που οι δανειστές μάς πετάνε συνέχεια στα μούτρα “μονομερείς ενέργειες δεν θα γίνουν αποδεκτές”. Δηλαδή, όταν το κουστουμάκι που θα μας φορέσετε το αποφασίζετε όλοι εσείς ερήμην μας, αυτό δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια;
Πηγαίνοντας όλοι στη μια πλευρά και βάζοντας εμάς στη θέση του ψωριάρη τι ακριβώς κάνετε; Διμερείς ενέργειες;
Δεν υποτίθεται ότι στη διαπραγμάτευση συζητάς για να καταλήξεις κάπου; Αν είναι να έχουν βγει οι απαντήσεις πριν ακόμη οι υπουργοί Οικονομικών καθίσουν στις καρέκλες, τότε όχι για διαπραγμάτευση δεν μιλάμε, όχι για βοήθεια και αλληλεγγύη δεν μιλάμε, όχι για χρόνο να αναπνεύσει η Ελλάδα και η νέα κυβέρνηση δεν μιλάμε, τότε μιλάμε για προμελετημένο σχέδιο εξόντωσης.

Κανείς σοβαρός δεν έχει επενδύσει το είναι του στη νέα διακυβέρνηση. Αυτό γινόταν παλαιότερα, όταν οι αμακαδόροι κηφήνες του δεξιοπασοκικού καθεστώτος περίμεναν να πάρει την εξουσία το κόμμα τους για να αρχίσουν τη μάσα.
(Μη θίγεσαι, αν εσύ δεν το έκανες να είσαι βέβαιος ότι ήσαν πολλοί που το έκαναν)
Είναι άλλο οι δικαιολογημένες ελπίδες που γεννήθηκαν στις 25 του Γενάρη και άλλο οι κούφιες ελπίδες που έσπειρε φεύγοντας η δεξιοπασοκική συμμορία ανακατεύοντας αλήθειες και ψέματα για να αρχίσει μετά αυτό το πούστικο “είδατε που σας τα λέγαμε;”.

Έλεγε φερ' ειπείν ο Τσίπρας πως θα επαναπροσληφθούν οι αδίκως απολυμένοι (της ΕΡΤ, οι καθηγητές, οι καθαρίστριες, οι γιατροί του ΕΣΥ κλπ, ΟΧΙ οι επίορκοι και οι κηφήνες), έβγαινε το κάθε καθυστερημένο “θα επανα-συστήσετε το διεφθαρμένο κράτος”. Έλεγε ο Τσίπρας “θα ακυρωθεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του Ελληνικού”, έβγαινε το δεξιοπασοκικό βοθρολόι “θα διώξτε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα”.
Ότι να ’ναι!

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σκίσουν τα μνημόνια, όπως έλεγαν παλιότερα, όσο και αν καίγονται να το κάνουν.
(Εσύ που πιστεύεις πως θέλουν πραγματικά να τα εφαρμόσουν, σε παρακαλώ να κάνεις στροφή και να βγεις από εδώ μέσα.)
Σε αντίθεση με τους άθλιους προηγούμενους, θέλουν να διώξουν την τρόικα, θέλουν να σταματήσει η αιμορραγία, θέλουν να ανέβουν τα μεροκάματα. Θα θυμάσαι τον τρισάθλιο τηλεμαλάκα να λέει “λατρεύω το μνημόνιο” και “κανείς δεν θα μου πάρει την δόξα των απολύσεων”. Θα θυμάσαι τον γνωστό ηλίθιο που μόνο τρώει και χέζει (συνήθως από το στόμα) ότι “το μνημόνιο είναι ευλογία”. Μπορείς να μας υποδείξεις έστω και έναν της Αριστεράς που να πετάει αντίστοιχες αρλούμπες αγάπης του μνημονίου;

Δεν περιμένω να δηλώσει η Μέρκελ υποταγή στον Τσίπρα. Όποιος το πίστεψε ή το πιστεύει να πει στο γιατρό του να του αλλάξει χάπια. Ούτε ο Τσίπρας θα δείξει τα δόντια του γιατί δεν έχει (φρόντισαν ΓΑΠ και σαμαροβενιζέλος να υποστούμε εθελοντικό φαφούτιασμα), ούτε οι Αγορές θα τρομάξουν από το στυλ του Βαρουφάκη, ούτε θα ανησυχήσει το Κεφάλαιο από αυτά που σκέφτεται ο Στρατούλης.
Πόλεμος γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται. Και "νεκροί" θα υπάρξουν. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα είναι από την "από δω πλευρά" αλλά να ζήσουν επιτέλους την κρίση και αυτοί που έμειναν αλώβητοι και κέρδισαν από αυτή.  Εδώ είχαμε νεκρούς και πριν, χωρίς να πολεμήσει κανένας. Καθόμαστε και τις τρώγαμε την ίδια ώρα που κάποιοι κονόμαγαν χοντρά.
Οι σύγχρονοι μαυραγορίτες.

Αντιγράφω:
“…η οικονομική ελίτ στις χώρες που βρίσκονται στη «δίνη» της ευρωκρίσης είδε τις περιουσίες της να αυξάνονται. Ειδικότερα για την Ελλάδα, η οποία διανύει αισίως τον έκτο χρόνο ύφεσης, η έρευνα καταγράφει 505 πολίτες με χρηματική περιουσία που υπερβαίνει τα 30 εκατομ. δολάρια. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 11%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα πάντα, οι πιο πλούσιοι Έλληνες κατόρθωσαν μάλιστα να αυξήσουν τη συνολική τους περιουσία κατά 20%.” 
(Σημ: Το δημοσίευμα είναι Νοεμβρίου 2013)

Στα τηλεπαράθυρα πηγαινοέρχονται οι γνήσιοι απόγονοι του Αυνάν, οι ίδιοι αποτυχημένοι μαλακοπίτουρες, που προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι δεν είναι τόσο μαλάκες όσο δείχνουν αλλά τόσο που δεν φαντάζεσαι! Εύχονται να αποτύχει στις συνομιλίες η κυβέρνηση της Αριστεράς, δηλαδή η Ελλάδα, για να πάρουν πίσω τις καρέκλες. Τόσο πουλημένα καθάρματα!
Γίνεται να εύχονται να αποτύχει η διαπραγμάτευση που πάμε να επιτύχουμε ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ και να την σαμποτάρουν πριν καν αρχίσει;;; Γίνεται το κάθε τελειωμένο μνημονιακό ζωντόβολο να χαίρεται και να πανηγυρίζει με το ενδεχόμενο αποτυχίας, μόνο και μόνο για να …δικαιωθούν οι άθλιες πολιτικές που εφάρμοσε;;;
Θα μου πεις “τα ίδια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση”. Μόνο που τότε η δεξιοπασοκική συμμορία κατεδάφιζε την Ελλάδα, πούλαγε τα κομμάτια της και έψαχνε να βρει συνενόχους. Βρήκε βέβαια στο πρόσωπο της ΔΗΜΑΡ και είδαμε τα χαΐρια της. 2,5 χρόνια μετά κατέληξε οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο με χιλιάδες λαού που δήλωναν στη στήριξή τους στη νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που άρχισε. Και μεθαύριο Τετάρτη 11 Φλεβάρη στις 6:00 το απόγευμα - την ώρα που θα γίνεται το έκτακτο Eurogroup για το ελληνικό χρέος - διοργανώνονται (πάλι μέσω διαδικτύου) αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και πολλές μεγάλες πόλεις.


Τόλμησαν ποτέ οι εκατοντάδες χιλιάδες που τον Ιούνη του 2012 ψήφισαν την δεξιοπασοκική συμμορία του σαμαροβενιζέλου να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν υπέρ της όποιας διαπραγμάτευσης έκανε η κυβέρνηση που ψήφισαν;;;
Αφού ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!!!
Με κατεβασμένα τα σώβρακα έγλυφαν τις σόλες τις τρόικας γιατί είχαν χεσμένη τη φωλιά τους με άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό εκατομμυρίων μίζας!
Αν το απόστημα άρχισε τόσο γρήγορα να σπάει, φανταζόμαστε τι θα ακολουθήσει!

Στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο - μια φορά σκατόψυχος για πάντα σκατόψυχος – Σαμαράς, ανάμεσα σε άλλες χοντρομαλακίες πέταξε και τη σοβαρή πολιτική άποψη επιπέδου Α’ δημοτικού: “Αυτό που γίνεται δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι ή προετοιμασία ρήξης από αδυναμία, ή προετοιμασία κωλοτούμπας.”
Δηλαδή η νέα κυβέρνηση, ή θα έρθει σε ρήξη με τους δανειστές ή θα υποχωρήσει.
Πςςςςςς….! Τι ‘πες τώρα!
Ρε Αντώνη, που το σκέφτηκες ρε τεράστιε;! Θες να σου πω τι θα γίνει αν δεν βρέξει;

Μιλάει ο ορισμός της κωλοτούμπας! Μιλάει αυτός που δεν στήριξε σε τίποτα την κυβέρνηση ΓΑΠ, διέγραψε όσους ψήφισαν το τότε μνημόνιο και όταν έγινε πρωθυπουργός διέγραφε όσους δεν ψήφιζαν τα δικά του!
Αντωνάκη, ψάξε στο youtube. Κυκλοφορεί ένας απίθανος που σου μοιάζει και λέει ότι θα κάνει τα ανάποδα από αυτά που έκανες εσύ.

Η κυβέρνηση Αντωνάκη χρειάζεται ισχυρή και σκληρή αντιπολίτευση, ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, στις όποιες μαλακίες κάνει. Απορώ όμως. Όταν την αντιπολιτεύεσαι επειδή εφαρμόζει το πρόγραμμά της, το οποίο εναντιώνεται στους δανειστές/κοράκια, ποιόν ακριβώς εξυπηρετείς; Τη χώρα ή τους καριόληδες;
Το έχεις καθόλου σκεφτεί, ή απλά έχεις κλείσει ήδη τις επόμενες προκάτ συγκεντρώσεις στο Ζάππειο για να γελάμε;

Ο φόβος τους είναι μη τυχόν και τα καταφέρει ο Τσίπρας. Γιατί τότε τι θα γυρίσουν να πουν στα κωθώνια που τους ακολουθούν ακόμα; Ότι “εμείς είμαστε μαλάκες αλλά εσείς παραείστε!”;
Πριν 2 βδομάδες, σχεδόν το 20% των ανέργων ψήφισε ΝΔ.
Νέα Δημοκρατία ρεεεεεεεεε!!!!!!!!
Χρειάζεσαι και άλλη απόδειξη για το τι καμένους εγκεφάλους μιλάμε;

Είτε σας αρέσει είτε όχι (ποντάρω στο όχι) το σκηνικό άλλαξε. Η πολιτική της χώρας, και όχι μόνο η οικονομική, στο εξής δεν θα διαμορφώνεται με email. Οι νέοι που ήρθαν, ούτε χεσμένη τη φωλιά τους, ούτε εξαρτήσεις έχουν. Θέλουν να παλέψουν και θα παλέψουν με όποιο κόστος.
Γιατί για την λευτεριά πολεμάς!!! Δεν περιμένεις να σε λυπηθεί ο εχθρός και να στη χαρίσει. Δεν παραδινόμαστε επειδή είμαστε μικροί. Πολεμάμε για τη νίκη και με ψηλά το κεφάλι. Και όπου βγει!
Το είχε πει και ο Ν. Παπάζογλου στον ‘Αύγουστο’: “Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό”.

Σε ότι με αφορά, θέλω να βλέπω την ηγεσία της πατρίδας μου να αγωνίζεται. Όχι να στρογγυλοκάθεται στο Μαξίμου και να μαθαίνει με email και SMS το τι θα ψηφίσει, ποιες μικροσυντάξεις θα πετσοκόψει εκ νέου, ποιους και πόσους κάθε φορά θα πεθάνει.

Η ανησυχία του κόσμου είναι (με μέτρο) δικαιολογημένη. Με την Αριστερά στο τιμόνι βαδίζουμε στο “άγνωστο” και αυτό, προσωπικά, μου αρέσει. Δεν είναι μέχρι σήμερα ούτε γνωστή, ούτε δεδομένη η κυβερνητική της πρακτική, σε αντίθεση με τους προηγούμενους που οι όποιες εκπλήξεις ήταν πάντα προς το χειρότερο για τα λαϊκά στρώματα.

Δεν ξέρουμε αν ο Τσίπρας θα τα καταφέρει, ούτε πως θα μεθοδεύσει την αγωνιστική του τακτική. Αλλά όχι μόνο είναι άδικο, είναι μαλακία να ευχόμαστε να τα σκατώσει.
Είμαι επιφυλακτικός. Ούτε στα ροζ συννεφάκια του ΣΥΡΙΖΑ πετάω, ούτε όμως θα συνεχίσω να κρατάω σκυμμένο το κεφάλι όπως τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτό που έγινε πριν λίγες μέρες θα το χαρώ όσο μπορώ περισσότερο. Τη μιζέρια την αφήνω για τους σκατόψυχους.

Αναφέρομαι φυσικά, όχι σε αυτούς που έχουν τις ενστάσεις τους και κρατούν δικαιολογημένα στάση αναμονής, αλλά στους ηλίθιους που τους έκατσε βαριά στο στομάχι το αποτέλεσμα των εκλογών και από το ίδιο κιόλας βράδυ άρχισαν τον εμετό.
Δεξιο-πασοκο-ποταμο-χρυσαυγο-κουκουέδες. Η σάρα και η μάρα.

Τσίπρα, κράτα γερά. Προχώρα μπροστά για το καλό της Ελλάδας και όσων τη νοιάζονται. Ψηφίστηκες για να κάνεις τα αδύνατα δυνατά ώστε να μας απαλλάξεις από τους εγκληματίες και τα εγκλήματά τους.
Άσε τους μαλάκες που ονειρεύονται αριστερές παρενθέσεις και ότι θα έρθουν ξανά στα πράματα (η πατρίδα γι’ αυτούς είναι …πράμα) και γράψε στα τέτοια σου τα γίδια που μπουκώνονται με μαλακόχορτο και  επιζητούν να καταστραφεί η χώρα.

Παράδειγμα προς αποφυγή 1 
 Λυκούργος Λιαρόπουλος: Τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού (παραιτήθηκε)



Παράδειγμα προς αποφυγή (και πολλές κλωτσιές) 2 
Χριστίνα Σιδέρη: Στέλεχος νουδού

Αυτή η χώρα δεν θα ξεμείνει ποτέ ούτε από αγωνιστές ούτε από Εφιάλτες!
 
Τσίπρα, άσε πίσω σου τη δεξιά να αργοψοφάει.
Πάντα οι προσπεράσεις από αριστερά γίνονται.
Αν κάνεις πίσω δεν θα βρεθεί κανένας να σε κλάψει. Αν παραμείνεις και πολεμήσεις με όσα όπλα μάς έχουν απομείνει, θα μείνεις στις λευκές σελίδες της Ιστορίας.
Οι μαύρες της αναξιοπρέπειας εύχομαι επιτέλους να γέμισαν…
 

27 σχόλια:

  1. Δεν έχω να αλλάξω ή να προσθέσω ούτε μια λέξη σε όσα είπες!
    "Πάντα οι προσπεράσεις από αριστερά γίνονται"!
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Τσίπρας προσπαθεί.
    Και ελπίζω να μείνει αλύγιστος μέχρι τέλους.
    Και το πιστεύω: αν μείνει αλύγιστος μέχρι τέλους αι αν δίνει την εντύπωση πως δε το χει σε τίποτα να πατήσει το κουμπί, τότε είναι αρκετά πιθανό να κάνει πίσω η άλλη πλευρά.
    Όχι πως αποκλείεται να το πατήσουν και οι άλλοι το κουμπί- έπεται βλέπεις και η Ισπανία.
    Αλλά θεωρώ πως αν δείξουμε, κυβέρνηση και πολίτες, πως δε φοβόμαστε και τόσο το σενάριο "δραχμή", τότε θα πανικοβληθούν πιθανότατα και θα μας δώσουν τα περισσότερα απ' αυτά που ζητάμε.
    Αρκεί να δείξουμε όλοι πως δε φοβόμαστε τη δραχμή.
    Να μεταφέρουμε το φόβο σ' αυτούς.
    Είναι το κομβικό σημείο, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως για την Ε.Ε η Ελλάδα είναι (τώρα πια) αμελητέα ποσότητα.
      Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι πως αν συναινέσουν στη μείωση του χρέους (που δεν υπάρχει περίπτωση!) ή έστω ελαφρύνουν τα πιεστικά μέτρα λιτότητας που μας επέβαλλαν, θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να ψηφίσουν αριστερές κυβερνήσεις. Και τότε με ποια δεξιά-ακροδεξιά καθίκια θα συνομιλούν για να επιβάλλουν τα εξοντωτικά ακρονεοφιλελεύθερα μέτρα που πηδάνε τους λαούς;

      Μιλάς για δραχμή. Καλώς ή κακώς ο κόσμος φοβάται επιστροφή στη δραχμή. Πάντως, ακόμη και αν βγούμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την Ε.Ε. Και τότε - τουλάχιστον με αριστερή κυβέρνηση - θα έχουν πρόβλημα οι ευρωπαίοι ηγέτες να περνάνε όσα θέλουν.
      Για παράδειγμα, για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, ή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου η Ε.Ε. έχει αποστείλει στρατεύματα, θα μπορούσε η Ελλάδα να ασκεί στο εξής βέτο.
      Στο εξής θα τα βρουν μπαστούνια αυτοί οι γραβατωμένοι καραγκιόζηδες. Γιατί από εδώ και πέρα δεν θα συνομιλούν με πολιτικούς του χεριού τους και της φάπας.

      Διαγραφή
    2. Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι υπέρ του σεναρίου "δραχμή", αλλά θεωρώ ότι πρέπει να το χρησομοποιήσουμε χωρίς φόβο, μπας και το αποφύγουμε και μείνουμε στο ευρώ μεν, με αξιοπρεπείς συνθήκες δε.

      Διαγραφή
    3. Αν είναι να κρατήσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και αξιοπρέπεια δεν θέλω ούτε δραχμή. Τελικά, ταμπού είναι.
      Κάπου είχα διαβάσει: "Το μηδέν ευρώ ισούται με μηδέν δραχμές". Και συμφωνώ απόλυτα.

      Διαγραφή
  3. Χτες διάβαζα ένα τουίτερ του Άδωνη, προτροπή προς τους Γερμανούς να μην υποχωρήσουν γιατί έχουμε φάει πολλά απ' το ευρώ...
    Αυτό που ξαναβιώνουμε τους καταδότες και τους δωσίλογους της κατοχής του '40, είναι αξιωσημείωτο και θα μείνει στην ιστορία. Εύχομαι σε όλους αυτούς τους "πατριώτες με την κουκούλα", να βρουν σύντομα το πολιτικό τέλος που τους αξίζει.
    Αφού δεν τίμησε τον όρκο του να ξεκουμπιστεί να φύγει, ας παίξει με το ... τραινάκι του μέχρι να τον πετάξουν στον κάδο της ιστορίας.
    Για τα υπόλοιπα, νιώθω κι εγώ τις ίδιες αγωνίες με όλους και συντάσσομαι με τους στίχους του Νικόλα "Ας πάω κι ας μου βγει και σε κακό"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου δεν έχω τουίτερ. Αν γνώριζα και την τελευταία του αθλιότητα θα την είχα συμπεριλάβει στο πιο πάνω κείμενο.
      Με το σχόλιο μου θύμισες την παρακάτω ατάκα που είχα διαβάσει στο fb και αναδημοσίευσα στο άλλο μου blog.
      "Έτσι μου έρχεται να κάνω follow τον Άδωνι να μη χάνω ούτε μία μαλακία"
      Δεν έφυγε όχι μόνο γιατί είναι εντελώς καραγκιόζης αλλά και επειδή βρέθηκαν 70000 ψυχικά διαταραγμένοι που τον θέλουν στη Βουλή.

      Διαγραφή
  4. Τι να προσθέσω!!! Προσυπογράφω τα σχόλια σου Πέτρο μου. Δεν τον ψήφισα αλλά μια ευχή έχω μέσα μου ολόψυχα από τότε που βγήκε..Να πολεμήσει, να τα καταφέρει, μα και αν δεν,θα χαρώ που τουλάχιστον κάποιος προσπάθησε! Πως είναι δυνατόν αυτή η χώρα με τόσα ονόματα ηρώων, να γράφει νέα ιστορία με τόσα ονόματα προδοτών; Δεν μπορώ να το δεχτώ.
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής και μια όμορφη δυναμική βδομάδα εύχομαι για όλους όσους αγωνίζονται πρακτικά και νοερά για το καλό της πατρίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ηλίθιοι και σκατόψυχοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση.
      Η όποια κυβέρνηση!
      Μόνο όσοι έχουν δει την εξουσία ως φέουδο ή ως μέσο για να τακτοποιήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
      Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ζώα που δεν θέλουν να παρθούν μέτρα ελάφρυνσης των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Είναι απίστευτο να αντιδρούν με το σταμάτημα του ξεπουλήματος της χώρας.
      Μακάρι να παλέψει για όλον τον ελληνικό λαό και να καταφέρει όσο γίνεται καλύτερα αποτελέσματα.
      Καλή εβδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  5. Σαρώνεις, Πέτρο, απόψε, όπως ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή στην Βουλή!!!!
    Μπράβο για το κείμενο-καυστικότατη σεντονάρα!!!!
    Αν ακούσεις τι λέει αυτή τη στιγμή και πού ετοιμάζεται να βάλει χέρι... θα εκπλαγείς. Ελπίζω όλα αυτά που λέει να τα υλοποιήσει όσες πιέσεις κι όση λάσπη κι αν δεχτεί!!!
    Αν είναι ειλικρινής, θα αντέξει μόνο με την δική μας μαζική συμπαράσταση!!!
    Η Ελλάδα βρίσκεται σ' ένα κομβικό σημείο μετά από πολλές δεκαετίες και η αγωνία όλων τεράστια!!!
    Όσο για τους δειλούς, τους ηλίθιους και τους σκατόψυχους αυτού του τόπου δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, όπως πάντα! Διαρροές από τους υπόλοιπους δεν θα πρέπει να έχουμε και μόνο ενεργή συμμετοχή απαιτείται!!!!
    Καλή δύναμη σε όλους! Προχωράμε με πίστη και περίσκεψη!
    Καλή εβδόμαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούω τις προγραμματικές δηλώσεις και δεν εκπλήσσομαι. Το μόνο που με "εκπλήσσει" είναι αυτό που είπε και ο ίδιος τις προάλλες: "Λέω να πρωτοτυπήσω και να κάνω πράξη τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις".
      Περιμένω λοιπόν να κυνηγήσει και να φορολογήσει την πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.
      Το "Πρώτο Θέμα" του αρχιλαμόγιου, στο σημερινό του πρωτοσέλιδο γράφει: "Κατάσχεται ό,τι δεν έχει δηλωθεί".
      Αν κάτι τέτοιο γίνει ποτέ πράξη, τότε όλοι θα δούμε ότι λεφτά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχουν.
      Αυτοί που λοιδώρησαν και κατακρεούργησαν αυτή την ατάκα του ΓΑΠ, είναι αυτοί που πραγματικά φοβούνται!!!
      Ο απλός λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Τα λαμόγια/απατεώνες πρέπει να τρέμουν!

      Διαγραφή
  6. Εντάξει τι να πω τώρα εγώ, το κείμενό σου και το σχόλιο της Κανελλάκη με κάλυψε απόλυτα.
    Με θλίβει πολύ όχι μόνο για αυτους μαλάκες που λένε τις μαλακίες τους (βλέπε Αδωνη και Λιαρόπουλο) αλλά και για το ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τους ψηφίζουν και θεωρούν ότι έχουν δίκιο.
    Εξαιρετικά ανησυχητικό.
    Ο Εμφύλιος δεν θα σταματήσει ποτέ σε αυτή τη χώρα νομίζω.
    Είναι στο αίμα μας.
    Προκειμένου να μην χάσουμε, είμαστε διατεθειμένοι να σφάξουμε όποιον βρίσκεται μπροστά μας.
    Να σφάξουμε το διανοείσαι;;
    Δεν έχω τι να πω άλλο, να είμαστε απέναντι, να πολεμάμε, γιατί για πόλεμο πρόκειται και να μην αφήσουμε να τους περάσει.
    Την καλημέρα μου και υπομονή γιατί έρχεται δύσκολη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πια συνειδητοποιήσει (και συμφιλιωθεί με την ιδέα) ότι οι ηλίθιοι δεν θα αλλάξουν ποτέ, ούτε με μεταμόσχευση εγκεφάλου.
      Αυτό που κάνω εδώ μέσα είναι να ανεβάζω τις μαλακίες που δημοσιεύουν (όσες προλαβαίνω, είναι και πολλές πανάθεμά τους) για να τις μαθαίνουν όσοι δεν έτυχε να τις διαβάσουν αλλού και να μην ξεχνούν προσερχόμενοι στις κάλπες.

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν, θα πω εν συντομία την εμπειρία μου από τη συγκέντρωση που έγινε: γνώρισα ανθρώπους φοβισμένους και τρομοκρατημένους, που πνίγονταν και πιάστηκαν από τα μαλλιά του ΣΥΡΙΖΑ, γνώρισα ανθρώπους που σιχτίρισαν και αγανακτισμένοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, γνώρισα ανθρώπους που ήθελαν μια αλλαγή κι εμπιστεύτηκαν αυτή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Όπως κι αν το δει κανείς, η αλλαγή έχει αρχίσει το ταξίδι της. Θα το σαμποτάρουν με κάθε τρόπο, αλλά έχει ήδη ταράξει τα λιμνάζοντα νερά κι αυτό δεν είναι λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φυσικό, ένα κόμμα που μέσα σε 5 μόλις χρόνια επταπλασίασε τα ποσοστά του και από 5ο και τελευταίο κόμμα της Βουλής βρέθηκε να κυβερνά, θα ψηφίστηκε από πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που ενστερνίστηκε τις (σχετικά πιο "στρογγυλεμένες") θέσεις του. Η ευχή όλων μας είναι η Αριστερά να παλέψει για τη χώρα και τους πολίτες της. Και αν το κάνει, ο λαός θα της το αναγνωρίσει.

      Όσο για τους σκατόψυχους…

      Το σίγουρο είναι ότι θα το σαμποτάρουν. Οι πλέον γελοίοι θα αποδειχτούν οι κουκουέδες. Αν άκουγες τις δηλώσεις Παπαρήγα θα καταλάβαινες σε τι αναφέρομαι. Δείγμα (ηλίθιας) γραφής [εδώ].

      Διαγραφή
    2. Αποφεύγω, γενικά, να διαβάζω τις δηλώσεις τους, γιατί με στενοχωρούν. Είδα όμως το link: γιατί δεν μπορεί να εκφραστεί η όποια διαφωνία με προτάσεις;;; Αναρωτιέμαι...

      Διαγραφή
    3. Σφηνάρω εδώ, επειδή στο λινκ που δίνεις, στα σχόλια από κάτω, βρήκα ένα πετυχημένο: "Την Αλέκα κι αν την πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς"!

      Διαγραφή
  8. Εγώ μένω αφωνη με κάτι γλοιώδεις τύπους σαν αυτούς που έχεις πιο πάνω και άλλους που κρύβονταν και βγήκαν τώρα να απαξιούν τον Τσίπρα και όποια προσπάθεια κάνει
    για να φέρει τη χώρα στα ίσια της.Πραγματικά είναι λυπηρό να χαίρονται για την αποτυχία λες και μένουν σε άλλη χώρα! Αναρωτιέμαι αν έχουν όφελος απ'ολη αυτήν την κατάντια ή είναι τόση μεγάλη μαλακία τους να υποστηρίζουν με νύχια και δόντια τα λαμόγια και τους ομοίους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκλείεις δηλαδή να ισχύουν και τα δύο; Και όφελος να έχουν και μαλάκες να είναι;
      Γιατί όταν η χώρα καταστρέφεται και ξεπαστρεύονται οι πολίτες της, για πόσο νομίζουν ότι οι ίδιοι θα μένουν ανέγγιχτοι;
      Τα τουίτερ και τα φέισμπουκ (που απεχθάνομαι), έχουν ένα "καλό". Βγάζουν στο ευρύ κοινό την σκατοψυχιά του κάθε πυροβολημένου ηλίθιου. Νιώθουν τόσο μεγάλη εσωτερική ανάγκη να δημοσιοποιήσουν την καφρίλα τους που τους είναι αδύνατον να το βουλώσουν.
      Και ευτυχώς που υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα για να μαθαίνει ο κόσμος τι κυκλοφορεί γύρω τους...

      Διαγραφή
  9. "Μιλάει ο ορισμός της κωλοτούμπας για κωλοτούμπες"!!!
    Όταν το άκουσα να το λέει γύρισε το κεφάλι μου σαν της Λίντα Μπλερ στον εξορκιστή....αν τον είχα μπροστά μου ούτε ξέρω τι θα έκανα....
    Βέβαια το δικό μου κοντεύει να ξεριζωθεί πια, μια και γυρνάει με κάθε έναν δοσίλογο, προδότη και εγκληματία...και είναι πολλοί πανάθεμά τους,,,,να τα ζώα που έβαλες από το fb είναι χαρακτηριστικά....
    Δυστυχώς οι Εφιάλτες θα είναι γύρω μας....ώρα να γίνουμε αγωνιστές και να τους εξαφανίσουμε!!
    Καλό ξημέρωμα και καλούς αγώνες...την Τετάρτη όλοι στις πλατείες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και ΤΙΜΗ μας να στηρίξουμε την ελληνική προσπάθεια, την όποια ελληνική προσπάθεια γίνεται για το μέλλον της χώρας.
      Ακόμη τα ζωντόβολα δεν έχουν συνέλθει από την φάπα της ήττας. Βοηθάει τα μέγιστα και η παραμονή Σαμαρά στην ηγεσία της νουδού, ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ αρχηγού που μετά από ήττα δεν παραιτήθηκε!
      Κάτι μέσα του του λέει (ακούει φωνές) ότι θα έρθει ξανά στην εξουσία και φροντίζει να μην απομακρυνθεί πολύ. Όταν αρχίσουν οι δικαστικές διερευνήσεις - κάτι που δεν δείχνει να το έχει ακόμα χωνέψει - θα ψάχνει να βρει λαγούμι.

      Διαγραφή
  10. Το πρώτο βήμα έγινε !!!1 Ξεκολλήσαμε τα τοξικά βαμπίρ από πάνω μας !!! Να σκάσουν οι πουλημένοι ανθέλληνες να καταστροφολογούν από τη στιγμή που κάτι νέο και αδιάφθορο ξεκινά στην πατρίδα μα ς!!! Το τι θα καταφέρουν δεν το γνωρίζουμε , όμως αν καταφέρουν κα΄τι καλό πως να λογοδοτήσουν αυτοί που ΄έτρωγαν με χρυσές μασέλες!!!
    Καλό ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, μέσα σε 2 εβδομάδες έγιναν ΔΕΚΑΔΕΣ βήματα. Πέρα από την απομάκρυνση των ξεπουλημένων από τη διακυβέρνηση, μέσα σε 14 μέρες έγιναν ή εξαγγέλθηκαν ότι επίκειται άμεσα να γίνουν, τόσα πολλά που δεν έγιναν ή καταστράφηκαν μέσα σε 5 ολόκληρα χρόνια.
      Είναι πολύς νωρίς ακόμη και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν ακόμη πολλά.
      Για να μάθει ο κόσμος ότι αυτά που πέρασαν οι αλήτες δεν ήταν όλα μονόδρομος. Μέσα στα μνημόνια φρόντισαν να περάσουν τις δικές τους ακρονεοφιλελεύθερες εγκληματικές πολιτικές για να έχουν άλλοθι.
      Έχουμε να δούμε ακόμη πολλά. Το ξεβράκωμα μόλις άρχισε...

      Διαγραφή
  11. Κοίτα να δεις, πες ότι θα μπορούσα να έγραφα κι εγώ το κατιτίς μου, αλλά πιστεύω ότι (και) σήμερα έχεις κάνει μια τόσο άρτια (από κάθε άποψη) παρουσίαση, που το μόνο που θα ήθελα να συμπληρώσω, είναι ότι νιώθω τυχερή που έχω την τιμή να σε διαβάζω... Τελικά υπάρχει Θεός (των blogs, και όχι, δεν εννοώ εσένα!)...! Γράφε Πέτρο, γράφε! Αχαχα! Τσάγια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κι άλλος θεός των μπλογκς;
      Όχι ρε! Κάποιος με αντιγράφει.

      Διαγραφή
  12. Γεια σου, Πέτρο!!!!

    "Μην τους φοβάστε, στο φόβο μας ποντάρουν" (Γ. Ρίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή