Σελίδες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε



Αυτές τις ημέρες που η ειδησεογραφία τρέχει, τα κανάλια διακόπτουν συνεχώς με έκτακτες ανταποκρίσεις από Βρυξέλλες, οι εφημερίδες πριν προλάβουν να τυπώσουν τα πρωινά τους φύλλα έχουν ήδη μαζέψει υλικό για τα επόμενα, εγώ βρίσκομαι “αλλού”. Περιμένω να καθίσει η σκόνη, περιμένω την τελική συμφωνία που θα υπογραφεί - αν τελικά υπάρξει -, περιμένω τους μαλακοπίτουρες των καναλιών και του ίντερνετ να αραδιάσουν όλες τις θεωρίες συνομωσίας που σκαρφίζονται και να βγάλουν όση σκατοψυχιά τους έχει απομείνει.
Αν και είμαι βέβαιος ότι η σκατίλα της ψυχής τους δεν θα σταματήσει πουθενά. Για να χρησιμοποιήσω έναν όρο του Βαρουφάκη … αυτοτροφοδοτείται. Πηγάζει εκ των έσω.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα τρέχοντα, που αφορούν κυρίως την οικονομία. Διαβάζω διάφορα άσχετα. Ανάμεσα στα “άσχετα” συμπτωματικά διάβασα [εδώ] δηλώσεις πρωταγωνιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξέρετε, αυτόν που η Γερμανία με μερικά τσουτσέκια της (πάντα είχε και πάντα θα έχει) αιματοκύλισαν την Ευρώπη πριν 70-75 χρόνια. Ας δούμε μερικές από αυτές:


Charles de Gault, Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός της Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: “Αδυνατώ νά δώσω τό δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι γιά τήν ηρωική αντίσταση τού Λαού καί τών ηγετών τής Ελλάδος.”
(Από ομιλία του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.)

Maurice Schumann, Υπουργός των Εξωτερικών της Γαλλίας 1969-1973: “Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης… Ποτέ μια ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους πού την υπέστησαν.”
(Από μήνυμά που απηύθηνε από το BBC τού Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι και έξι εβδομάδων κατά τού Χίτλερ)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός
πολεμήσατε οπλοι κα νικήσατε, μικρο ναντίον μεγάλων. Σς φείλουμε εγνωμοσύνη, διότι κερδίσαμε χρόνο γι ν μυνθομε. ς Ρσοι κα ς νθρωποι σς εχαριστομε.”
(Όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε κατά της Ε.Σ.Σ.Δ.)

Benito Mousolini, Πρωθυπουργός της Ιταλίας 1922-1945: πόλεμος μ τν λλάδα πέδειξεν τι τίποτε δν εναι κλόνητον ες τ στρατιωτικ πράγματα κα τι πάντοτε μς περιμένουν κπλήξεις.”
(Από λόγο που εκφώνησε στις 10/5/1941)

Adolf Hitler 1889-1945, Καγκελάριος της Γερμανίας: “Χάριν τς στορικς ληθείας φείλω ν διαπιστώσω τι μόνον ο λληνες, ξ λων τν ντιπάλων ο ποοι μ ντιμετώπισαν, πολέμησαν μ παράτολμον θάρρος κα ψίστην περιφρόνησιν πρς τν θάνατον...”
(Από λόγο που εκφώνησε στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ)

Sir Harold Leofric George Alexander, Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: “Δν θ ταν περβολ ν πομε τι λλς νέτρεψε τ σύνολο τν σχεδίων τς Γερμανίας ξαναγκάσασα ατν ν ναβάλει γι ξι βδομάδες τν πίθεση κατ τς Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποι θ ταν θέση τς Σοβιετικς νώσεως χωρς τν λλάδα.”
(Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941)

Franklin Delano Roosvelt, Πρόεδρος των ΗΠΑ 1932-1945: “Ες τν λλάδα παρασχέθη τν 28ην κτωβρίου 1940 χρόνος τριν ρν δι ν᾿ ποφασίσει πόλεμον ερήνην, λλ κα τριν μερν τριν βδομάδων κα τριν τν προθεσμία ν παρείχετο, πάντησις θ το δία.
Ο
λληνες δίδαξαν δι μέσου τν αώνων τν ξιοπρέπειαν. ταν λος κόσμος εχε χάσει κάθε λπίδα, λληνικς λας τόλμησε ν μφισβητήσει τ ήττητόν του γερμανικο τέρατος ντιτάσσοντας τ περήφανον πνεμα τς λευθερίας.”
(Από ραδιοφωνικό λόγο που εκφώνησε στις 10/6/1943)

Παρατηρήσεις
«10 πριλίου 1941, μετ τν Συνθηκολόγησι μ τν Γερμανία παραδίδονται τ χυρ Παλιουριτες κα Ροπελ. Ο Γερμανο κφράζουν τν θαυμασμό τους στος λληνες στρατιτες, δηλώνουν τι ποτελε τιμ κα περηφάνεια τ τι εχαν σν ντίπαλο ναν τέτοιο στρατ κα ζητον π τν λληνα διοικητ ν πιθεωρήση τν Γερμανικ στρατ ς νδειξι τιμς κα ναγνωρίσεως! Γερμανικ Σημαία ψώνεται μόνο μετ τν πλήρη ποχώρηση το λληνικο Στρατο
«νας Γερμανς ξιωματικς τς εροπορίας δήλωσε στν διοικητ τς μάδος μεραρχιν νατολικς Μακεδονίας ντιστράτηγον Δέδεν τι λληνικς Στρατς ταν πρτος στρατς στν ποον τ στούκας δν προκάλεσαν πανικό. «Ο στρατιται σας» επε, «ντ ν φεύγουν λλόφρονες, πως καναν ες τν Γαλλία κα τν Πολωνία, μς πυροβόλουν π τς θέσεις των.»

………………………….

Αυτά έγιναν και ειπώθηκαν τότε. Πάμε όμως στο σήμερα όπου πολλά φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Όλα εκτός από τον αταλάντευτο στόχο τους να κυριέψουν κάποτε την Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης δεν τους κάνει. Όχι μόνο στους καριόληδες εξωτερικού αλλά και στους εγχώριους παπαροβιόληδες. Έχουμε βλέπεις την …ατυχία να είναι στο τιμόνι του υπουργείο Οικονομικών ένας καθηγητής οικονομολόγος, όχι τραπεζίτης, όχι χορτάτος από τη Ζήμενς, όχι πολιτικός απατεώνας με εξαρτήσεις, όχι δωσίλογος.

Ζήτησαν από την Ελλάδα να τον αλλάξει.

Τους εκνευρίζει όχι ο τρόπος που διαπραγματεύεται αλλά ότι διαπραγματεύεται. Τους κουράζουν οι θεωρίες του περί τερματισμού της ανθρωπιστικής κρίσης. Το πρωτογενές πλεόνασμα που λέει ότι μάζευε κάθε χρόνο ο σαξεστόρης με τον ΦΠΑ στο διάολο, με στράγγισμα των επιχειρήσεων, με μισθούς πείνας, με φορολόγηση μέχρι και στα κοτέτσια, δεν δέχονται να μειωθεί από το 4,5% στο 1,5% και τα ρέστα να δοθούν για ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Πρέπει οι Έλληνες να συνεχίσουν τις αυτοκτονίες, διότι οι πιστωτές δεν μπορούν να περιμένουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι χιλιάδες Γερμανοί πολίτες θα αυτοκτονήσουν αν καθυστερήσουν μερικούς μήνες να πάρουν τα δανεικά οι τράπεζές τους.

Αγαπητοί (που λέει ο λόγος) Γερμανοί, Ολλανδοί, Φιλανδοί και λοιποί πούστηδες. Η διαφορά σας από τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές που κόβουν λαιμούς είναι ότι τα δικά σας θύματα δεν φοράνε πορτοκαλί.
Και η θεμελιώδης διαφορά μας είναι ότι σε περίπτωση που η χώρα σας χρωστούσε* στην Ελλάδα, δεν υπήρχε περίπτωση η δική μας κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να σας εκβίαζε ή να σας απειλούσε για να τα πάρει. Δεν υπήρχε περίπτωση να απαιτούσε παραχώρηση της εθνικής σας κυριαρχίας για να σας δανείσει. Αλλά και στην απίθανη περίπτωση που αυτό συνέβαινε, εμείς ως λαός θα είχαμε βγει στους δρόμους και θα απαιτούσαμε να αλλάξει πολιτική και να πάψει να σας εκβιάζει.

(* Η Γερμανία χρωστάει τα άντερά της στην Ελλάδα. Απλά λέει ότι δεν τίθεται θέμα και η συζήτηση τελειώνει εκεί. Έτσι τουλάχιστον την βολεύει να νομίζει)

Μάλλον οι εταίροι μας θα ήθελαν αυτοί να διορίζουν το υπουργικό μας συμβούλιο. Ή ακόμη καλύτερα παραμονές εκλογών να μας έστελναν σταυρωμένα ψηφοδέλτια στα σπίτια, για να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση να επιλέγουμε εμείς. Για να αποφύγουν το …ατύχημα!
Τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών τον θέλουν για τα θελήματα, τυπικά για να υπογράφει κείμενα που δεν θα διαβάζει κι ύστερα να τα φέρνει για ψήφιση στη “Βουλή των Ελλήνων”.
Τρόπος του λέγειν. Μόνο βουλή των Ελλήνων δεν είναι.

Έξω πάντως από αυτήν (και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας) χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στις δύο πρόσφατες συγκεντρώσεις.
Ανάσα αξιοπρέπειας ζητούσαν.

Να ξαναθυμηθούμε τα λόγια του Ρούσβελτ;
Ο λληνες δίδαξαν δι μέσου τν αώνων τν ξιοπρέπειαν. ταν λος κόσμος εχε χάσει κάθε λπίδα, λληνικς λας τόλμησε ν μφισβητήσει τ ήττητόν του γερμανικο τέρατος ντιτάσσοντας τ περήφανον πνεμα τς λευθερίας.

Και πάμε σε άλλα. Δυσάρεστα.
Στον Τσίπρα προσωπικά χρεώνω την πρώτη του κυβερνητική μαλακία. Η επιλογή Παυλόπουλου για ΠτΔ είναι η χειρότερη δυνατή. Χειρότερη μόνο το άδωνι μπορώ να σκεφτώ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος εκφράζει το κομματικό/πελατειακό/ρουσφετολογικό κράτος της δεξιάς. 
Δεν γίνεται σύντροφε Αλέξη όλα αυτά τα χρόνια να μας έχεις γανώσει τον εγκέφαλο ότι η κομματοκρατία είναι ένα από τα βασικά αίτια της σημερινής κοινωνικοπολιτικής κρίσης και να επιλέγεις για Πρόεδρο τον απόλυτο εκφραστή της. Να με συμπαθάς αλλά μπροστά στον Παυλόπουλο ακόμη και ο Δήμας καλύτερος είναι!

Ποιο μήνυμα στέλνεις;

Ότι το ρουσφέτι επιβραβεύεται με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα; Με αυτόν τον τρόπο βλέπω πως γράφεις στα αποτέτοια σου τους τίμιους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών, που πορεύονται με τα πτυχία τους και το ΑΣΕΠ.
Ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις Πρόεδρο δικής σου επιλογής; 151 χρειάζεσαι. Δεν τους έχεις; Μέχρι και ο Καμμένος δήλωσε πως θα στήριζε οποιαδήποτε επιλογή σου. Άρα το λάθος το χρεώνεσαι προσωπικά.
Ή μήπως θες να στείλεις το μήνυμα στους Καραμανλικούς να ξεμπερδεύουν με τον σημερινό ανεκδιήγητο αρχηγό τους και να πάρουν πρωτοβουλίες;

Ότι και να ισχύει, να είσαι βέβαιος, ότι το όποιο παρασκήνιο το χρεώνεσαι αρνητικά.
Ξεκίνησες καλά αλλά άρχισες ήδη τις στραβοτιμονιές. Άλλο που δεν θέλουν οι περιφερόμενοι ηλίθιοι να αρχίσουν την αποδόμηση.
Κρίμα.

24 σχόλια:

  1. Στο "κρίμα" σου συμφωνώ απόλυτα. Δεν έπρεπε, όποια συλλογιστική κι αν κρύβεται πίσω απ' αυτή την άτοπη επιλογή...
    Στα υπόλοιπα ιστορικά ντοκουμέντα που μας υπενθύμισες, ένα μεγάλο μπράβο. Για να θυμόμαστε την υπέρβαση των προγόνων μας και να μην αντιδρούμε σαν κότες στα όποια πολιτικά παιχνίδια παίζονται τούτες τις μέρες. Είμαι πολύ αισιόδοξη για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων.
    Την χάρηκα την κραυγή σου Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις τελευταίες ώρες παίζεται το παιχνίδι των λέξεων και των εντυπώσεων. Οι δανειστές και κυρίως οι γερμανοί, όχι μόνο θέλουν να περάσει το δικό τους, αλλά και να ταπεινωθεί η χώρα.
      Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
      Δεν είμαι σίγουρος, πέρα από τις φωνές στις πλατείες και τη μέχρι τώρα στήριξη στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, αν ο ελληνικός λαός δεχθεί ρηξικέλευθη λύση.
      Τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι εγκληματικά. Έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα και είναι μάλλον αδύνατο να λυθούμε.
      Εκτός και αν...

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ θα συμφωνήσω στο "κρίμα σου"...κανείς μας δεν περίμενε τέτοια στραβοτιμονιά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τεράστιο λάθος η επιλογή Παυλόπουλου. Στέλνει στον λαό τα λάθος μηνύματα. Και είναι κρίμα γιατί σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση έχει ανάγκη τη δική μας στήριξη φαίνεται πως μας έγραψε κανονικά!

      Διαγραφή
  3. Αχ συγκινήθηκα ρέει!!!

    Για Πάκη προφανώς παίζει το 2ο σενάριο του ξεπαστρέματος του Σαμαρά... η νεκροψία θα δείξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχαν πάντως και άλλοι τρόποι "ξεπαστρέματος".
      Αρκεί μια ματιά στα ..."επιτεύγματα" της κυβέρνησής του και μια σε βάθος ανάλυση των μνημονίων -εφαρμοστικών νόμων που υπέγραψε.

      Διαγραφή
    2. Άβυσσος η ψυχή. Κάτι θα είχαν στο νου τους που μας διαφεύγει. ¨Ολο και κάτι θα διαρρεύσει στην πορεία δε μπορεί.

      Διαγραφή
  4. Καλά έκανες και μας υπενθύμισες Πέτρο τα ηρωϊκά ιστορικά ντοκουμέντα.
    Μια αξιέπαινη συλλογή, που θα έπρεπε όλες οι εφημερίδες, μάλλον "φυλλάδες"
    να τα έχουν κάνει σημαία, αλλά που... δυστυχώς, όλοι είναι ενταγμένοι στο σύστημα
    της γερμανικής προπαγάνδας. Μας τσουρούφλησε η επιλογή του Πακη, αλλά ας ελπίσουμε πως θα είναι το τελευταίο φάουλ. Οψόμεθα!
    Να έχεις μια όμορφη βραδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως οι φυλλάδες (όπως και τα κανάλια) δια μέσω των αφεντικών τους έχουν επίσης κονομήσει. Είτε μέσω δημοσίων έργων με απευθείας αναθέσεις που ανέλαβαν (βλ. ξεκοκκάλισαν πακέτα ΕΣΠΑ) είτε πληρώνονται απευθείας από την γερμανική κομαντατούρ για να υμνούν τα μνημόνια και τους "εργατικούς" γερμανούς που δείχνουν το ...παράδειγμα.
      Τα παραδείγματα επαίνων προς τη γερμανική εργατικότητα είναι πολλά, όπως και της αποδόμησης της ελληνικής παθογένειας.
      Βέβαια τόσα χρόνια κανένας που σήμερα παριστάνει τον σοφό δεν έγραφε και δεν έλεγε λέξη για το που οδηγείται η κατάσταση. Και ας είναι όλοι τους πολυταξιδεμένοι και γνώστες της ευρωπαικής κατάστασης.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το δικό σου ΄΄κρίμα΄΄ είναι και δικό μου Πέτρο και θεωρώ ότι είναι ατόπημα για τους λόγους που γνωρίζουμε!!! Βεβαίως και περιμένουμε τις εξελίξεις από τις διαβουλεύσεις με τον πρώτο υπουργό οικονομικών που περπατάει με κεφάλι ψηλά , έστω και αν τον βάφτισαν υπερόπτη !!
    Τα ιστορικά σου ντοκουμέντα καλά κάνεις και μας τα παρουσιάζεις
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νικόλ.
      Αυτή τη στιγμή αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο ο Τσίπρας (προσωπικα!!!) επέλεξε τον Παυλόπουλο. Πρόκειται για μια επιλογή που, υποτίθεται, έγινε χωρίς πίεση. Καμία τρόικα δεν του υπαγόρευσε ποιον θα προτείνει.
      Φοβάμαι. Αν χωρίς να σε πιέσουν αποφασίζεις κατ' αυτό τον τρόπο, δεν ξέρω πως θα αποφασίσεις αν σε στριμώξουν.

      Διαγραφή
  6. Να μην μασήσουμε ελπίζω Πέτρο γιατί έχω αρχίσει και ακούω γύρω μου πολλές μαλακίες από αυτές που μας σερβίρουν τα κανάλια.
    Εχουμε ήδη πόλεμο και δεν το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι.
    Έχουμε παραχωρήσει όση κυριαρχία δεν είχαμε παραχωρήσει σε κάνεναν πόλεμο.
    Και το τραγικό είναι ότι ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει.
    Ο απλός λαός, ο γείτονάς μου, ο θείος μου.
    Νομίζει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να παραδοθούμε άνευ όρων!
    ΠΟΤΕ!
    ΞΥΠΝΑΤΕ!

    Τώρα για το "κρίμα" σου η σκατιά του Αλέξη με τον Πάκη, ελπίζω και εύχομαι για το καλό του να είναι η τελευταία, γιατί όπως μπήκε θα βγει και αυτός!
    Ελπίζω να μην παραγνωριστούμε!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε παραχωρήσει όση κυριαρχία δεν είχαμε παραχωρήσει σε κάνεναν πόλεμο.
      Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Αν διαβάσεις [εδώ] (πρόκειται για ένα λινκ που μου έστειλε η Petra) θα διαπιστώσεις ότι είμαστε χωμένοι μέσα στα σκατά και ούτε το κεφάλι δεν είναι απέξω. Και δεν θα μας αφήσουν να το σηκώσουμε.
      Γι’ αυτό λέω και πιο πάνω: Στο διάολο όλα. Για την πατρίδα μας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε εκπτώσεις.
      Όποιος θέλει και όποιος αντέχει μένει εδώ και πολεμάει. Όποιος δεν μπορεί και όποιος δεν αντέχει ας φύγει μετανάστης και ας αφήσει τους υπόλοιπους να αποφασίσουν για τη μοίρα.

      Διαγραφή
  7. Το μόνο κοινό σημείο, τού ένδοξου παρελθόντος με το σαθρό παρόν, Πέτρο, είναι ότι συναντιούνται εδώ σήμερα, μέσα από την ανάρτηση σου, να μας θυμίζουν πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είμαστε(;)...

    Κι επειδή τα έχω πάρει στην κράνα από χθες, γράφω εδώ αυτό που διάβασα στο Ποντίκι και με ξάφνιασε, επειδή το είχα σκεφτεί ήδη και στο είχα πει (θυμάσαι;) :

    Το άρθρο μιλά για τον Παυλόπουλο:
    "Πολλοί είναι αυτοί που από προχθές το βράδυ αναρωτιούνται αν τον είχε προϊδεάσει κάποιος προεκλογικά, όταν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση"........

    Δεν θα πω τίποτα άλλο, γιατί δεν είμαι καθόλου ψύχραιμη... Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους πολλούς που αναρωτιούνται βγάλε εμένα που είμαι πλέον σίγουρος.

      (Τι εννοείς δεν θα πεις τίποτα άλλο; Και το "Αυτά" τι είναι;)

      Διαγραφή
  8. Όλες αυτές τις ιστορικές στιγμές περηφάνιας, που συνέλεξες και παρέθεσες παραπάνω, Πέτρο μου, θα πρέπει να είναι ένας φωτεινός σηματοδότης για έμας σήμερα για το ποιοι πρέπει να ξαναγίνουμε!!! Μπράβο που το έκανες!!!
    Όσο για το θέμα του προέδρου, σίγουρα δεν είναι τυχαίο!!! Έχει λόγους που το έκανε και ας μην κρίνουμε εύκολα το οτιδήποτε θα έλεγα, άσχετα αν αυτή η επιλογή δεν μου άρεσε καθόλου ούτε εμένα!!!
    Θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολλά, όπως και για το αυριανό, το οποίο θα είναι επίσης παρεξηγήσιμο κατά πάσα πιθανότητα... Πιστεύω ότι επιβάλλεται να τους δώσουμε την πίστωση χρόνου που ζητούν κι εμείς, για να μας δείξουν τι ακριβώς θέλουν να επιτύχουν, διότι μαγικά δεν γίνονται. Θέλουν χρόνο κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να είμαστε υπομονετικοί. Δεν είπαμε από την αρχή ότι δεν θα πέσουμε να τους φάμε μέσα από τις πρώτες προσπάθειες; Στους έξι μήνες θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε πολύ καλύτερα και καθαρότερα πολλά πράγματα. Άσε που κάποιες αλλαγές που θέλουν να επιφέρουν θέλουν ακόμα μεγαλύτερο βάθος χρόνου... Τόσα χρόνια αντέχαμε και σιωπούσαμε σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν πάνω στα κεφάλια μας, τώρα δεν μπορούμε να είμαστε λίγο υπομονετικοί; Τι άλλο έχουμε να χάσουμε; Σίγουρα μέσα από όσα θα κάνουν έχουμε να κερδίσουμε αρκετά, που στην άλλη περίπτωση ούτε να τα φανταστούμε, μόνο τον εφιάλτη θα είχαμε μπροστά μας!
    Κι εμένα το μυαλό μου πλάθει συνομωσίες και πάει πολύ παραπέρα κι ας μην έχω διαβάσει όλη την σαβούρα και μη που κυκλοφορεί, όμως δεν του επιτρέπω να με παρασύρει, γιατί θα χάσω την καθαρότητά του, προκειμένου να σκέφτομαι όσα συμβαίνουν τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως σχολίασα και πιο πάνω, η απόφαση για ΠτΔ δεν επιβλήθηκε από καμία τρόικα. Αν λοιπόν χωρίς πίεση διαπράττονται τέτοια λάθη, δεν τολμώ να σκεφτώ ποια λάθη θα γίνουν κάτω από εκβιασμούς και απειλές!
      Μπορείς Γλαύκη μου να αναζητήσεις στο ίντερνετ (είμαι σίγουρος ότι είδες ήδη) τις απανωτές «πατάτες» Παυλόπουλου.
      Βασικό μέτοχο, μπόνους 50 εδρών, διορισμούς 865.000 ψηφοφόρων κλπ.

      “Τόσα χρόνια αντέχαμε και σιωπούσαμε σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν πάνω στα κεφάλια μας, τώρα δεν μπορούμε να είμαστε λίγο υπομονετικοί;”

      Δεν είναι έτσι. Ούτε άντεχα ούτε σιωπούσα. Τις εκατοντάδες μαλακίες των προηγούμενων τις κατέγραφα από αυτόν εδώ τον χώρο και έριχνα τα μπινελίκια μου. Το ίδιο θα κάνω και τώρα, το ίδιο θα κάνω πάντα.
      Δεν υπήρξα στρατιώτης κανενός κόμματος. Ψηφίζω δεν σημαίνει συναινώ σε όλα. Ας μη κάνει λάθη ο Τσίπρας (μακάρι για το καλό όλων μας) για να μη του τα χώνω.
      Όταν λοιπόν βλέπεις ότι η νουδού και οι άθλιοι σαλτιμπάγκοι που σέρνει πίσω του ο Σαμαράς δεν εξέφρασαν καμία διαφωνία για τη συγκεκριμένη επιλογή (πλην κυριάκουλα), καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να πετάω στη σκούφια μου!!

      Η επιλογή ΠτΔ ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον ελληνικό λαό. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ένα δείγμα γραφής. Κακής!

      Διαγραφή
    2. Κομματόσκυλο κανενός δεν ήμουν ποτέ και ούτε είμαι! Παίρνω θέση ανάλογα με το τι πιστεύω κάθε φορά και σύμφωνα με τις συνθήκες που υπάρχουν γύρω μου! Το ίδιο έλεγα κι εγώ την γνώμη μου όποτε μου δινόταν η ευκαιρία είτε ιδιωτικά είτε δημόσια.
      Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με κάθε παπαριά, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση πόσα μέτωπα ανοιχτά θ' αφήσεις να σου σκάβουν τον λάκκο; Ξέρεις ότι σε περιμένουν πώς και πώς και με έναν λαό που δεν θα σε στηρίξει στην πρώτη δυσκολία!!!
      Αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει να δώσουμε λίγο περιθώριο να δούμε πώς χειριστούν την κατάσταση στα εσωτερικά μας και με ποιο τίμημα!!!
      Άλλες λύσεις πέρα από την έξοδο μας και την μοναξιά μας και με ό,τι συνεπάγεται όλο αυτό... εγώ προσωπικά δεν βλέπω. Οπότε;
      Άσε, έχουμε να πούμε παρακάτω πολλά, κράτα μελάνι!
      Καλή σου μέρα, Πέτρο μου!

      Διαγραφή
  9. Όλοι αυτοί οι τυχαίοι που λένε αυτά για τη μικρή Ελλάδα, παρακολούθησαν ποτέ Άδωνι Γεωργιάδη να παίζει με τρενάκια, εξηγώντας τι θα συμβεί αν συγκρουστεί το μεγάλο με το μικρό;
    Όχι, ε;
    Έτσι εξηγείται.


    ΥΓ.: Όσο μιλάει αυτός, εσείς παραγγέλνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγε μετανάστης, αυτός που θα σήκωνε τις καταθέσεις του, αυτός που μας έλεγε ότι θα ξεμέναμε από κωλόχαρτα, βγήκε σε προχθεσινή εκπομπή και δήλωσε ότι είναι κατά της διαπραγμάτευσης.
      Και αυτό το κατακάθι το είχαμε σε υπουργείο να δέχεται τους τροικανούς και να (μη γελάτε) …διαπραγματεύεται!
      Είναι τόσο ασήμαντος που κάνει εντύπωση.

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ Πέτρο… όπως ήδη γνωρίζεις το Ελληνικό φρόνιμα δεν διδάχτηκε επαρκώς στα παιδιά μας για να μη πω ότι δεν διδάχτηκε και καθόλου ! Όλα αυτά θα έπρεπε να τα διδάσκουμε από μικρά στα παιδιά μας κι όχι να φτάνουν κοτζάμ μαντραχαλαίοι να πάνε στρατό και να τρέχει η μανούλα από πίσω με το τάπερ λες και τον στέλνει στο Αφγανιστάν….
    Άσε που αν έβαζες ελληνική σημαία στο σπίτι σου το λιγότερο που θα σου έλεγαν είναι πως είσαι εθνικιστής, χουντικός ή δεν ξέρω τι άλλο φαιδρό.
    Το στραβοπάτημα δεν μου άρεσε κι εμένα αλλά βλέπω πως ήταν μια κίνηση ματ στην σκακιέρα της πολιτικής.
    Το να περιμένουμε να δούμε λαϊκά δικαστήρια και βουλευτές με ριγέ στολές είναι ουτοπικό. Στην προκειμένη στιγμή έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε με τον Π.Παυλόπουλο. Είμαι σίγουρη πως αν ο Μίκης Θεοδωράκης ή ο Μ.Γλέζος ήταν μερικά χρόνια νεότεροι δεν θα υπήρχε καν θέμα ΠτΔ. Θα τους ψήφιζαν και τα δέντρα της Βουλής.
    Δυστυχώς τώρα έπρεπε να βρεθεί το μη χείρον βέλτιστο ώστε να τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα.
    Ελπίζω μόνο να μείνουν εκεί τα στραβοπατήματα όπως ελπίζω να γυρίσουν τις πλάτες σε αυτή την Ευρώπη που μόνο ενωμένη δεν είναι παρά παρακμάζει κάτω από τον Γερμανικό ζυγό.

    Την Καλημέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι να διδαχθούν στα παιδιά μας βρε Λεβίνα;
      Αν μιλήσεις για τους βαρβάρους είσαι αντιευρωπαϊστής.
      Αν μιλήσεις για την σφαγή της Σμύρνης σπέρνεις το μίσος.
      Αν μιλήσεις για τον εμφύλιο και τις «εκκαθαρίσεις» καλλιεργείς το διχασμό.
      Και έτσι τα βιβλία είναι γεμάτα από «στρογγυλέματα» και λίγο-πολύ διδάσκουν ότι οι εχθροί της Ελλάδας στους πολέμους μάς μοίραζαν λουλούδια.
      Γι’ αυτό αν σήμερα μιλήσεις για αγάπη προς την πατρίδα, οι 20χρονοι θα σε πουν ή μιλιταριστή ή φασίστα.
      Δεν ήθελα ντε και καλά αριστερό Πρόεδρο. Δεν έχω τέτοια κωλύματα και αν θες τη γνώμη μου θα ήταν και ένα λάθος μήνυμα προς τον λαό ότι «τώρα που ήρθαμε στην εξουσία θα κάνουμε ότι γουστάρουμε». Υπάρχουν όμως δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν λερώσει τα χέρια τους από τη βρωμιά που αφήνει η άσκηση εξουσίας, όπως ακριβώς άφησε στον Παυλόπουλο.
      Καλή Κυριακή και αύριο με υγεία.

      Διαγραφή
  11. Την περίπτωση Παυλόπουλου τη θεωρώ αμελητέα, μπρος στο τεράστιο πρόβλημα των διαπραγματεύσεων με τους "δανειστές-δυνάστες"... Είναι ένας "θεσμός- σφραγίδα" χωρίς αρμοδιότητες... Κάποιους λόγους θα είχε ο Τσίπρας που τον πρότεινε... Θυμίζω την εκλογή του Στεφανόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, που αν και (καρα)δεξιός είχε μια αξιοπρεπέστατη θητεία... Ας περιμένουμε λίγο να δούμε πώς θα τα πάει, δεν βλάπτει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη καταλαβαίνω τα επιχειρήματά σου. Αυτό στο οποίο διαφωνώ -και το αναφέρω πιο πάνω- είναι ότι υπήρχαν και άλλες επιλογές. Δεξιές, ναί, αλλά άνθρωπος με καθαρά χέρια. Ο Στεφανόπουλος ήταν καλή επιλογή γιατί δεν είχε βρωμίσει. Και φυσικά απέδειξε με την μετέπειτα στάση του ότι άξιζε τη θέση. Ο Παυλόπουλος είναι χείριστη επιλογή για μια σειρά νομοθετήματα που έφερε και μια πλειάδα ρουσφετιών που τακτοποίησε.
      Στη μνήμη μου έχει καταγραφεί ως κάκιστος πολιτικός και αυτό δεν θα το αλλάξει η επιλογή μου να ψηφίσω τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή