Σελίδες

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΘ..έλω να ακούω μαλακίες!



Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (μη βιάζεσαι να χαρείς, στα παίρνει από αλλού). Το κέρδος για τον καταναλωτή που έχει ακόμη δουλειά, που βάζει ακόμη πετρέλαιο, που έχει ακόμη σπίτι θα είναι γύρω στα 0,12€/λίτρο. Λένε. Αν δεν αυξηθεί η τιμή του βαρελιού λόγω Ουκρανίας, ή τζιχαντιστών, ή τρομοκρατικής επίθεσης ή δεν ξέρω τι θα σκαρφιστούν…

Πάμε πίσω: το 2010 το πετρέλαιο θέρμανσης είχε 65-70 λεπτά το λίτρο. Από τότε του απαύτωσαν τη μάνα σε τιμή, φόρο και ΦΠΑ και έφτασε μέχρι και στα 1,40. Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι από τους μισούς να σταματήσουν να βάζουν πετρέλαιο και να αρχίσουν να καίνε ντουλάπες, κομοδίνα, καρεκλοτράπεζα, την πεθερά τους. 
Ότι στοίχημα θες πως του χρόνου (αν κούφια η ώρα είναι ακόμη στην κυβέρνηση) θα το αυξήσουν λέγοντας πως το μέτρο δεν απέδωσε, ή θα μας χώσουν άλλο “ισοδύναμο”.
Ούτε λόγος τι απέγινε με το λαθρεμπόριο καυσίμων που ευαγγελίζονταν για να εξισώσουν το φόρο του θέρμανσης με του κίνησης.

Όχι ότι έπεσα από τα σύννεφα με τα λόγια του Σαμαρά. Αυτές και άλλες τρίχες περίμενα να ακούσω από τον πιο αφασία πρωθυπουργό που πέρασε από τα μέρη μας.
Κάθισα και διάβασα τις 3 τελευταίες ομιλίες του στη ΔΕΘ, όσο καιρό δηλαδή πρωθυπουργεύει. Δεν πήγα πιο πίσω γιατί θα μου έλεγαν: “όταν είσαι στην αντιπολίτευση λες ό,τι θες!” Ναι, αυτή την απίστευτη παπάρα μας είχε πει η Βούλτεψη που είναι εκπρόσωπος του τσίρκο Μεντράνο της κυβέρνησης.

Σημ: Οι ομιλίες Σαμαρά στη ΔΕΘ του 2012 και 2013 είναι ανηρτημένες στο επίσημο σάιτ της νουδού. Τη φετινή δεν πρόλαβαν ακόμη να την ‘ανεβάσουν’, είναι από κάτω τα παιδιά και χειροκροτάνε τον αφασία που λέγαμε.


2012: Η Θεσσαλονίκη και η Βόρειος Ελλάδα ήταν ανέκαθεν η καρδιά της ανάπτυξης της Ελλάδας. Έτσι από τη Βόρειο Ελλάδα και από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η νέα πορεία για να βγούμε από την κρίση. Με ανταγωνιστικότητα και – κυρίως – με εξωστρέφεια!               

2013: Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συμβόλιζε για αρκετές δεκαετίες το πρόσωπο της αναπτυξιακής Ελλάδας. Το πρόσωπο του εξαγωγικού δυναμισμού και της εξωστρέφειας. […] Η μάχη για εξωστρέφεια αρχίζει από δω.

Το καρμπόν δεν τελείωσε. Έχει και παρακάτω.

{.˛.}

2012: Συνενώσαμε τη ΔΕΘ, τη HELEXPO και τον ΟΠΕ.

2013: Ικανοποιήσαμε χρόνιο αίτημα της Θεσσαλονίκης και ενοποιήσαμε την ΔΕΘ με τη Helexpo.

Θα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για να μας το λες 2 χρόνια σε συνέχειες.
Ήθελα να σου πω πόοοοοσο πολύ μας ενδιαφέρει, αλλά με ξέρεις πως μιλάω και θα παρεξηγηθείς.
Και η πρωτοτυπία συνεχίζεται...
  
{.˛.}

2012: Και βέβαια ανασυστήσαμε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Το οποίο ανέκτησε όλες τις αρμοδιότητες που είχε ως το 2009, όταν καταργήθηκε.

2013: Επίσης, δίνουμε συνεχώς ειδική έμφαση, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στη Μακεδονίας μας και στη Θράκη. Ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στην κυβέρνηση οι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος. Κι άμεση πρόσβαση επίσης, στα επιχειρησιακά προγράμματα και στα κοινοτικά προγράμματα. Γι’ αυτό ανασυστήθηκε, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: για λόγους Εθνικούς, αλλά και Αναπτυξιακούς.

Ε, άμα είναι αναπτυξιακοί οι  λόγοι, τότε φτιάξε ένα υπουργείο σε κάθε Νομό να αναπτυχθούμε μια ώρα αρχύτερα. Άμα θες να είναι και εθνικοί γέμισε με υπουργεία και την παραμεθόριο, σύριζα με το συρματόπλεγμα, μέσα στα ναρκοπέδια.

{.˛.}

2013: Αλλά τώρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η οικονομία της, μετά από έξι χρόνια ύφεση, γυρίζει σελίδα.
2014: Τώρα, το τρίτο τρίμηνο του 2014 η οικονομία μας θα έχει θετικό πρόσημο. Για πρώτη φορά μετά από 24 τρίμηνα, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ύφεσης…

Μπερδεύτηκα ρε παιδιά. Το ’13 γύρισε ή γυρίζει φέτος; Καμιά βοήθεια έχω;
Ή το ημερολόγιο κόλλησε, ή η βελόνα. Τι λες κι εσύ Αντωνάκη μου;

{.˛.}

2012: Μέσα σε αυτά που κόπηκαν ήταν και απίστευτες σπατάλες. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, όπου το ψάχνουμε, να βρίσκουμε συντάξεις-μαϊμούδες, που δίνονταν για χρόνια σε… «πεθαμένους»! Δεν μπορεί, όπου το σκαλίζουμε, να βρίσκουμε επιδόματα σε τυφλούς, που, όπως αποδεικνύεται, βλέπουν πεντακάθαρα κι από τα δύο μάτια! Αυτά είναι τεράστια ποσά που χάθηκαν, που διόγκωναν το χρέος μας για χρόνια και τώρα επιβαρύνουν όλους μας…                

2013: Αρχίζει να μπαίνει τάξη στο ασφαλιστικά ταμεία. Ανακαλύψαμε και κόψαμε δεκάδες χιλιάδες συντάξεις-μαϊμού. Βάλαμε τέλος και στο άλλο πάρτι των επιτήδειων που εισέπρατταν προνοιακά επιδόματα για αναπηρίες που δεν είχαν! Ολόκληρες περιοχές της χώρας είχαν γεμίσει από «ψευτο-τυφλούς» που έπαιρναν επιδόματα, ενώ έβλεπαν καλύτερα απ’ όλους μας! Τέρμα και σ’ αυτά…

2014: Μέχρι πρόσφατα δεκάδες χιλιάδες «συντάξεις μαϊμούδες» και επιδόματα σε «ψεύτο-ανάπηρους», επιβάρυναν τα ασφαλιστικά ταμεία και το φορολογούμενο. Αυτό ως κράτος μας εξέθετε, ως λαό μας εξέθετε. Και δεν το θέλαμε. Τώρα όλα αυτά βρέθηκαν και κόπηκαν. Από τις «μαϊμούδες» - και μιλάω για τις «μαϊμούδες του Δημοσίου» μόνο - 42 εκατομμύρια έχουν ήδη επιστρέψει στα ταμεία.

Επανάληψις μήτηρ πάσης μαλακ… (ξιουζεμουά) μαθήσεως.
Για να γεμίσουν οι σελίδες και να περάσει και το τέταρτο βάζουμε την ίδια κασέτα, 3 χρόνια τώρα. Έτσι κι αλλιώς οι κλακαδόροι νεολαίοι του κόμματος περιμένουν για παλαμάκι με τις παλάμες τεντωμένες λες και θα περάσει κουνούπι, άσε που δεν θυμούνται τι είχες πει τα προηγούμενα χρόνια.
Για καμιά θεσούλα ψάχνουν καημένε, δε γαμιέ…

{.˛.}

2013: Και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων βγαίνουν πια σε πέντε ή έξι μήνες. Όχι σε ένα χρόνο ή παραπάνω. Και από τον πρώτο μήνα παίρνουν τη μισή τους σύνταξη, μέχρι να γίνει η εκκαθάριση και να πάρουν και την υπόλοιπη αναδρομικά.

2014: Τώρα, με τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ο συνταξιούχος παίρνει το 80% της σύνταξής του μέσα σε δύο μήνες στον ιδιωτικό τομέα και το 50% στο Δημόσιο: Ενώ ειδικά για το δημόσιο, σε εννιά μήνες βγαίνει η πλήρης σύνταξη και παίρνει αναδρομικά τα οφειλόμενα των προηγούμενων μηνών.

Το 2013 οι Δ.Υ ήθελαν 5-6 μήνες για να αρχίσει να βγαίνει η σύνταξή τους, ενώ από τον πρώτο μήνα παίρνουν το 50% της σύνταξης.
Το 2014 θέλουν 9 μήνες για να βγει η σύνταξη, ενώ το 50% το παίρνουν σε 2 μήνες. Και γαμώ τις αριθμητικές ε, μη μου πεις!
Γιατί ρε μάνα μου δεν πήρες από την πρώτη μέρα εσύ το Οικονομικών και μας παιδεύεις με τους άσχετους; Ο στούρνος δεν ήξερε να μοιράσει σε δυο γαϊδούρια άχυρο, εσύ δεν ξέρεις ούτε σε έναν!

{.˛.}

2014: Κι ύστερα, για σκεφτείτε και το άλλο: γύρω μας, στην περιφέρειά μας, φλέγεται το σύμπαν: Στην Ουκρανία έχουμε ένα αληθινό εμφύλιο με διεθνείς επιπτώσεις. Στη Συρία, έχουμε μια κρίση πρωτοφανή που διαλύει εθνικά σύνορα, και έχει πάρει διαστάσεις αληθινής ανθρωπιστικής καταστροφής. Με εφιαλτικές εικόνες αποκεφαλισμών κρατουμένων και αμάχων, νέων παιδιών, γυναικών να κάνουν το γύρο του κόσμου! Και με τη διεθνή κοινότητα να φρίττει και να μένει άφωνη.
Βλέπετε ακόμα το χάος στη Λιβύη. Βλέπετε τον εφιάλτη του ISIS που επεκτείνεται πέρα από τη Συρία στο Ιράκ.
Για σκεφτείτε, λοιπόν, ενώ αυτά συμβαίνουν γύρω μας και πολλοί δεν ξέρουν τι ξημερώνει αύριο για τον κόσμο, στην Ελλάδα που βρίσκεται τόσο κοντά σε αυτό το ηφαίστειο, και που με θυσίες και κόπο κατάφερε η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αντί να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα, να θωρακίσουμε την ασφάλεια που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να μπούμε στην περιπέτεια πρόωρων εκλογών, δηλαδή σε νέο κίνδυνο αστάθειας και ακυβερνησίας και βεβαίως, σε νέες προστριβές με τους εταίρους μας;


Να ενημερώσω αφιλοκερδώς τον πρωθυπουργό (σας) ότι πριν λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα από το Business Insider ο κατάλογος με τις 21 πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη. Η Ελλάδα φιγουράρει στην τρίτη θέση των πλέον δυστυχισμένων χωρών:
1.    Βενεζουέλα
2.    Νότια Αφρική
3.    Ελλάδα
4.    Ισπανία
5.    Αίγυπτος
6.    Τουρκία
7.    Κροατία
8.    Ουρουγουάη
9.    Ουκρανία
10. Κολομβία
11. Πορτογαλία
12. Σλοβενία
13. Ιταλία
14. Σλοβακία
15. Ρωσία
16. Φιλιππίνες
17. Ιρλανδία
18. Πολωνία
19. Βραζιλία
20. Χιλή
21. Φινλανδία

Η Ουκρανία που σπαράσσεται από εμφύλιο βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ η Συρία (με τους αποκεφαλισμούς και την ανθρωπιστική καταστροφή) , η Λιβύη (με το χάος) και το Ιράκ δεν αναφέρονται καν.
Φτου σου Αντωνάκη μου λεβέντη μου και καραμπουζουκλή μου (σε πέτυχα ή να ξαναφτύσω;). Άμα γυρίσουμε τον πίνακα ανάποδα, στην κορυφή είμαστε βρε!

ΥΓ: Όπως καταλαβαίνεις, και μόνο με την υποψία εκλογών θα αρχίσουν και εδώ οι αποκεφαλισμοί και το χάος. Άμα θες το κεφάλι σου στη θέση του στήριξε την κυβέρνηση.
  
{.˛.}

2014: Και δεν διστάζουν να παίζουν ακόμα και με το Σύνταγμα: Αφού δεν μπορούν να ρίξουν την Κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο,  αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την Κυβέρνηση μέσα στη Βουλή, τώρα πασχίζουν να τη ρίξουν με την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται: με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. […] Βάζουν το ερώτημα, αν η σημερινή Βουλή θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με 180 βουλευτές.

Μωρέ να δεις που δεν θυμάμαι… Πότε ψήφισε το πασόκ τον Σαρτζετάκη και τα έσπασε με τη νουδού που ήθελε τον Καραμανλή και απείχε από την ψηφοφορία; Το ’85;
Και πότε η νουδού ψήφισε για πρόεδρο τον Καραμανλή στην 5η κατά σειρά ψηφοφορία και αφού είχε διαλυθεί η Βουλή λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου. Το ’90;  
Παιχνίδια με το Σύνταγμα γίνονται όταν δεν τα κάνει το νδπασόκ και τα κάνουν οι άλλοι. Να τα λέμε αυτά.

{.˛.}

2012: Αλλά για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν! Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές. Αλλά κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς…                
Σας λέω, όμως, ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές.                
Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να μην είναι οριζόντιες. Γιατί οι οριζόντιες είναι από τη φύση τους άδικες…               
Και πάνω, απ’ όλα, προσπαθούμε να είναι προσωρινές. Μόλις η οικονομία ανακάμψει, μόλις αρχίσει να παράγει έσοδα και να καλύπτει τα ελλείμματα, όλες οι άδικες περικοπές θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκαθίστανται.                

2013: Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα πέρα απ’ ό,τι συμφωνήθηκε ήδη. Άλλωστε μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει πια η οικονομία μας. […] Αυτή τη στιγμή όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν ότι ο επόμενος χρόνος, το 2014, θα είναι έτος Ανάκαμψης για την Ελληνική Οικονομία!              

2014: Και βεβαίως, θα σας μιλήσω γι’ αυτό που είναι πιο υψηλά στην δική μας ατζέντα: Για την υπέρ-φορολόγηση που ήταν ίσως αναπόφευκτη, αλλά πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Έχεις καταλάβει ότι αυτό το "τελευταία φορά" δεν είναι ποτέ τελευταία;
Σε 40 τέρμινα βλέπω την φορολόγηση να παίρνει τέλος. Παράπονα θα δέχεται ο -συγχωρεμένος τότε- Αντωνάκης στον τάφο. 

{.˛.}

2013: Ανακεφαλαιοποιήθηκε το τραπεζικό μας σύστημα. Η Ελληνική οικονομία ασφυκτιά εδώ και δυόμιση χρόνια χωρίς τραπεζική ρευστότητα. Ακόμα και βιώσιμες, ανταγωνιστικές, υγιείς επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν. Αυτό συνέβαλε πολύ στο να συνεχιστεί η ύφεση επί έξι χρόνια.. Τώρα αυτό παίρνει τέλος. Με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, η ρευστότητα θα αρχίσει να επιστρέφει.

2014: Ολοκληρώνεται οριστικά η ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Επίσης μέσα στους επόμενους μήνες! Κι έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα της οικονομίας πλήρως. Γιατί η έλλειψη αυτή επιδείνωσε πολύ την ύφεση. Ενώ η αποκατάσταση της ρευστότητας, θα δώσει μεγάλη έμφαση στην Ανάκαμψη που τώρα αρχίζει. Κι αυτό δεν είναι υπόθεση του μέλλοντος. Θα ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες, οριστικά πλέον.

Αυτό που πέρσι είχε τελειώσει, φέτος …ολοκληρώνεται!
Πήραμε τη χρονομηχανή και γυρίζουμε πίσω.
Μισή ώρα στάση στα Τέμπη για σουβλάκι, φωτογραφίες και κατούρημα.
Εσύ γιαγιά μην απομακρύνεσαι, είσαι και κουφή και θα σε ψάχνω…

{.˛.}

2013: Πρόθεσή μου είναι και παραμένει ο ενιαίος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων 15%. Αυτό θα το πετύχουμε μόλις σταθεροποιήσουμε τα πρωτογενή μας πλεονάσματα.

2014: …τη μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 25% σήμερα…

Πρωθυπουργός των διαπιστώσεων και των προθέσεων!
Αντωνάκη… δεν σταθεροποιήθηκαν ακόμη τα πρωτογενή;;; Τι είναι αυτά και με τρομάζεις;;; Κι εγώ πουστή-ριζα τις ελπίδες μου στο 500ρικο!!! Τι, πάει κι αυτό…;;;
Φωνάξτε τη γιαγιά ρε σεις. Φεύγουμε!

{.˛.}

2014 (εκτός συναγωνισμού): Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, ένα μεγάλο πνευματικό ανάστημα του Ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς. Πλήρης ημερών, 108 ετών.
Διαλέγω μόνο μια φράση του. Μια αληθινή παρακαταθήκη του, από μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν από τρία χρόνια:
«Να λέτε πάντα αυτό που πιστεύετε… Και να πληροφορείτε σωστά».
Τόσο απλό και τόσο σοφό. Γιατί ο ίδιος είχε κατανοήσει τη δύναμη της αλήθειας και την ανάγκη να πολεμηθεί το ψέμα. Την ανάγκη να είναι σωστά πληροφορημένος ο Ελληνικός λαός. Και να μιλούν οι ταγοί του με ειλικρίνεια και με τόλμη.

Ερωτήσεις για το σπίτι:
- Τόση αλήθεια πως θα την αντέξω;;;
- Ποιος άλλος έχει πολεμήσει τόσο πολύ το ψέμα;;;
- Ποιος άλλος μας πληροφορεί σωστά;;;
- Ποιος άλλος έχει τόλμη (και γοητεία);;;
- Αυτή η κωλόγρια που είναι;;;


27 σχόλια:

  1. Στο σπίτι μας τις έχουμε μοιράσει τις δουλειές, ο πεθερός μου έχει αναλάβει την πολιτική κι αθλητική επικαιρότητα, ο άντρας μου την παγκόσμια ειδησιογραφία, η πεθερούλα μου το κοινωνικό ρεπορτάζ κι εγώ τα καλλιτεχνικά. Αν απελπιστούμε όλοι μαζί θα πηδήξουμε από την ταράτσα. Ασε γιατί αυτή τη στιγμή τα αληταριά ανακοίνωσαν πως δε θα δικαιλογούνται οι μαστογραφίες και τα τεστ παπ αν δεν περάσουν 2 χρόνια από την τελευταία εξαίταση.. και μιλάμε για σοβαρά πράγματα από τα οποία χάνουν συνέχεια τη ζωή τους δεκάδες γυναίκες καθημερινά. (Τον Ματσάγγο τον βρήκα από ένα δημοσιευμένο συλλεκτικό αρχείο (copy paste τα γνωστά) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασα κι εγώ. Το τεστ-ΠΑΠ θα γίνεται ανά 3ετία και δεν θα δικαιολογείται για τις κάτω των 21 και τις άνω των 65 ετών. Γιατί μέχρι τώρα οι άνω των 40 πήγαιναν και έκαναν κάθε χρόνο εξετάσεις για την πλάκα τους και για να βουλιάξουν τα Ταμεία.
      Έτσι δεν είναι;
      Ε, θα κοπεί αυτό.
      (Η 3ετία θα ισχύει και για μια σειρά άλλων εξετάσεων όπως οι μαστογραφίες, οι μαγνητικές, η εξέταση για προστάτη κλπ.)

      Ας πάει λοιπόν όποια γυναίκα έχει πρόβλημα να τα σκάει κανονικά στα διαγνωστικά κέντρα για να """"εξυγιάνει"""" το σύστημα ο μαλάκας, ο προηγούμενος μαλάκας και ο αρχιμαλάκας που τους διόρισε.

      Δε βαριέσαι.
      Φέτος θα βάλουμε φτηνότερο πετρέλαιο, θα πάρουμε και το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό μέρισμα, το ταμείο ανεργίας, το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, χάντρες, τσατσάρες, καθρεφτάκια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να πάμε χαρωποί να στηθούμε στην κάλπη και για τα επόμενα 4 χρόνια να έχουμε στημένο κάτι άλλο.

      Τα φιλιά μου και μία πρόταση: αντί να πηδήξουμε από την ταράτσα, δεν μαζευόμαστε κανα 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι να πηδήξουμε αυτούς;

      Διαγραφή
  2. Να ΜΗΝ χαιρόμαστε τον πιο ανάξιο πρωθυπουργό της υφηλίου...και του χρόνου να τα λέει σπίτι του στη γυναίκα του, αφού της μειώσει τα επιδόματα κομμωτηρίου και ρουχισμού....αν και θα προτιμούσα να μην έχουν φαΐ και θέρμανση για να μάθουν τι εστί βερύκοκο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε τον ακαταλληλότερο όλων των εποχών, λέγαμε δεν θα υπάρξει χειρότερος … και τσουπ, σκάει ο Γιωργάκης!
      Δεν πάει καλά το παιδί, είπαμε τότε, άντε να φύγει να έρθει κανας άλλος να δούμε τι στο διάολο θα γίνει.
      Και ήρθε ο πιο %$#^&*$@!!!

      (Σιγά μη το γράψω.
      Έχουν βάλει και μας παρακολουθούν λέμε και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα 3 να μου τα κάνουν 2 και τώρα πια δεν έχει και νόημα γιατί φαντάρος πήγα!)

      Και φυσικά δεν είναι μόνος του. Έχει και το συνεταιράκι του από κοντά. Και οι δύο μαζί από την πολλή διαπραγμάτευση που υποσχέθηκαν όταν βγήκαν, έκαναν τη βάρκα να γέρνει από το πολύ χέ….

      Να ξεμείνει πάντως από φαί και θέρμανση δεν το βλέπω. Έχει κάνει τις καβάντζες του.
      Τι διάλο; Τσάμπα ξεπούλησε τη χώρα;

      Διαγραφή
  3. http://youtu.be/H4okIX7Tq2k

    από το 2:40 και μετά... δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι και είπα να χειροκροτήσω... and the oscar goessssss.......
    Φιλούθια Πέτρο ως την επόμενη γυφτοπανηγυρτζίδικη εκδήλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "γυφτοπανηγυρτζίδικη" πολύ μου άρεσε γιατί εκφράζει ακριβώς αυτό που γίνεται σε κάθε ΔΕΘ.
      Διάφοροι γυφτοπανηγυρτζήδες διαλαλούν την (σκάρτη) πραμάτεια τους, το πόπολο πηγαινοέρχεται, χάφτει και αγοράζει τα άχρηστα, για να τα πετάξει λίγο αργότερα, ώσπου θα περάσει ένας χρόνος και θα ξαναπάει να ξαναχάψει και να αγοράσει ξανά.
      Όμορφα πράγματα και ελληνικά.
      (Ο Λάζαρος απλά Θεός!)

      Διαγραφή
  4. Eχω βαρεθεί προ πολλού τη μπουρδολογία τους αλλά με εξαγριώνει καθημερινά η ανικανότητά τους και η αθλιότητα των πεπραγμένων τους. Η μόνη μου σκέψη : Πότε θα κάνει ξαστεριά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όσο και να βαριόμαστε αυτοί πάντα θα εφευρίσκουν κάτι νέο για να μας διαολίζουν.
      (π.χ. διάβασε το σχόλιο της Χριστίνας πιο πάνω και τη δική μου απάντηση)
      Πότε θα κάνει τι;;;
      Θα σε γελάσω.

      Διαγραφή
  5. Θέλω να ξαναφύγωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!
    Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τόση γελοιότητα!
    Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος πια!
    Που πέφτει η νουδούλα και οι φίλοι της να ρίξω πέντε φάσκελα;;;
    Τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ, ο λαός είναι βλαμένος πάει και τελείωσε!
    Την καλημέρα μου και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα εδώ είσαιιιιιιιιι;;;;;;;
      Η νουδούλα(-πασόκ) είναι παντού γύρω σου.
      Μούτζωσε κυκλικά.
      Καλησπέρα από τα μέρη μου.

      Διαγραφή
  6. και το χειρότερο ...δεν υπάρχει αντιπολίτευση
    Ζητείται ελπίς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει, αλλά έλα που δεν αποφασίζει αυτή.
      Η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια, μη κοροϊδευόμαστε.

      Διαγραφή
  7. Και να σκεφτείς πως χρειάστηκε να τελειώσει ένα χάρβαρντ για να λέει τέτοιες λαμακίες...
    ΔΕΘυμώνω πλέον, ετοιμάζομαι να πω κι εγώ τα χαμπέρια μου όταν έρθει η ώρα της κάλπης.
    Πέτρο μπράβο για το εκτενές άρθρο και τα εύστοχα σχόλια!
    Όπως λες, η δύναμη είναι στα χέρια μας. Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, αυτοί που έχουν τελειώσει Χάρβαρντ, όλοι φωτοτυπίες του ίδιου κακέκτυπου είναι. Προφανώς και είναι υπερ-εκτιμημένο στα μάτια μας. Για να πηδάς λαούς μπορείς να το κάνεις ακόμη και αγράμματος. Το θέμα είναι να βρεθεί πανεπιστήμιο που σε μαθαίνουν πως τους σώζεις.

      Διαγραφή
  8. Τα είπες μόνος σου καλά και τα συμπλήρωσαν στα σχόλιά τους και οι υπόλοιποι φίλοι!!! Κάθε φορά περιμένουμε την ώρα της κάλπης και βγάζουμε τα μάτια μας !!
    Άκου λέει θα μειωθεί το πετρέλαιο ... χάρη μας κάνει !!!!
    Και προτείνω να κόψεις τελείως όχι μόνο γυναικολογικές εξετάσεις αλλά παντός είδους εξετάσεις !!!
    Εχουμε τη δύναμη , θα την χρησιμοποιήσουμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην είμαστε άδικοι. Ξέρεις τι είναι εκεί που πέρσι ήθελες 1300 ευρώ, φέτος να θέλεις μόνο 1230;;;!!!
      Μιλάμε περιμένω πως και τι να πάει 15 Οκτώβρη για να γεμίσω πετρέλαιο και τα ποτήρια...

      Διαγραφή
  9. Δεν υπάρχεις λέμε ! Τι δουλειά έχεις κάνει εδώ;
    Τι να πεις για τον πίθηκο που έχει και πτυχίο από το Χάρβαρντ αλλά και για το κοινό που ξεθεώνεται να χτυπάει τα παλαμάκια του από κα;
    Η δύναμη είναι σταχέρια μας αλλά κοίτα να δεις που τίποτα δεν αλλάζει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πίθηκους δε μιλάω παιδάκι μου γιατί δεν καταλαβαινόμαστε! Τους μιλάω και με κοιτούν με ένα ηλίθιο βλέμμα, το ίδιο ακριβώς που έχω εγώ όταν μου μιλούν αυτοί.

      (Υπάρχω σίγουρα. Πριν λίγο πέρασε μπροστά από τον καθρέφτη του χωλ και με είδα)

      Διαγραφή
  10. ΔΕΘ; ΔΕ Θα πάρω....
    (χαρά στο κουράγιο σου πάντως να μελετήσεις τις ομιλίες τριών χρόνων. Ούτε μισή φράση δεν θα άντεχα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι μας έχει μείνει βρε Σοφάκι για να γελάμε; Λεφτά για επιθεωρήσεις δεν έχουμε, διαβάζουμε λίγο Σαμαρά και γελάμε/
      Πάντως δεν είσαι εντάξει. Ήρθε το παλικάρι στην πόλη σου και δεν πήγες να τον δεις!

      Διαγραφή

  11. Τα τελευταία χρόνια έχω σταματήσει ν'ακούω πολιτικούς έχω μπουχτίσει απ'τις παπαριές τους ούτε να τους βλέπω δεν θέλω πόσο μάλλον να τους ακούω.
    Δεν μου κάνουν εντύπωση ο λόγος του στη ΔΕΘ γιατί δεν περιμένω και καλύτερα
    αυτήν την μαμημένη ανάπτυξη την ακούμε 3χρόνια και απ'το κακό στο χειρότερο πάμε!

    Κουράγιο και δύναμη εύχομαι για να τους αντέξουμε
    για λίγο ακόμα!

    Φιλιά θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε τους βλέπω, ούτε τους ακούω. Τα διαβάζω μόνο το ίντερνετ. Γράφω καμιά φορά -όταν ξεχειλίζει το ποτήρι από τις μαλακίες τους- σε μια απέλπιδα προσπάθεια μήπως κάποιο ζώο που τους ψηφίζει μπει εδώ μέσα κατά τύχη και του ταρακουνήσω το κλούβιο.
      Να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι εκεί έξω κυκλοφορούν βλαμένα που λένε "μπράβο, αυτός ο πρωθυπουργός μειώνει φόρους".
      Να μη τους αποδείξεις λοιπόν ότι είναι όρθια βόδια;
      Χαιρετισμούς από την ακριτική Πάτρα.

      Μη γελάς καθόλου. Κανείς μας δεν ξέρει τι στο διάολο έχουν υπογράψει και μέχρι που φτάνουν τα σύνορα...

      Διαγραφή
  12. Τι να σου πω ρε άνθρωπε. Ειδοποία ότι θα γράψεις για τον αντωνάκη, το μίασμα της κοινωνίας, να πάρω τη σακούλα του εμετού παραμάσχαλα. Δε με λυπάσαι καθόλου;

    Όσο για το ρεπορτάζ, δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια σου, αλλά δημοσιογραφείς επαγγελματικά φίλε μου. Το μόνο σου ελάττωμα είναι ότι γράφεις αλήθειες κι έτσι δεν σε βλέπω να πηγαίνεις μπροστά. Θα πεθάνεις προνομιούχος δημόσιος υπάλληλος (!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπα, ξέχασα: Γελοιογραφία (με τον γελοίο) και τίτλος: άπαιχτα!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό που με στεναχωρεί δεν είναι που θα πεθάνω.
      Στεναχωριέμαι που δεν θα προλάβω την ανάπτυξη το 2825.

      Διαγραφή
  13. Γεια σου, Πέτρο, καλό φθινόπωρο!!!
    Αναλυτικότατο και πλήρως τεκμηριωμένο το κείμενό σου!
    Ο γελοίος πρωθυπουργός (υπερ) επιβεβαίωσε το προσωνύμιο ΘΑμαράς... 94 ΘΑ μέτρησε κάποιος δημοσιογράφος, "πινόκιες" εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα! Για χαχόλους μας περνάει!... Δε θέλω να γράψω περισσότερα γιατί θα αρχίσω να βρίζω...
    Να 'σαι καλά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι τα κείμενα του Σαμαρά τα γράφει ο Μάρκος Σεφερλής.
      Απλά πρέπει να βάζει τον Σεφερλή να τα διαβάζει για να γελάμε κιόλας. Με τη φάτσα του Σαμαρά μόνο εμετός σου έρχεται.
      Καλό φθινόπωρο φίλε μου.

      Διαγραφή