Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο ΕΟΠΥΥ και τα πιράνχας του



Ο ΕΟΠΥΥ επί ημερών μπουμπούκου/τραμπούκου γνωρίζει ημέρες δόξας. Οι ιστορικοί του μέλλοντος* θα αφιερώσουν χιλιάδες εργατώρες για να καταγράψουν τις πρωτοφανών διαστάσεων κομπίνες που συντελούνται επί υπουργίας του στο πολύπαθο Σύστημα Υγείας. 

Νομίζαμε ότι απλά κάποιοι παλιόπουστες κατασπάραξαν τα λεφτά των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, για να μας οδηγήσουν στην ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή μας στα νοσήλια και στα φάρμακα.
Κάποιοι αθεράπευτα ηλίθιοι ψηφοφόροι τους θέλουν να νομίζουν ότι μπαίνει τάξη. (Άμα τα ψυχοφάρμακα που παίρνεις είναι γενόσημα τι περιμένεις;)

Το κακό δημόσιο αντικαθίσταται από τον τίμιο ιδιώτη. Αυτός είναι που έλειπε τόσες δεκαετίες από το σύστημα, γι’ αυτό και πηγαίναμε κατά διαόλου. Αυτό δεν πιστεύεις εσύ που τάσσεσαι υπέρ της πλήρους κατάργησης του κράτους και των μηχανισμών ελέγχων του;

Τα πράγματα αλλάζουν και όποιος θέλει να ζήσει οφείλει να προσαρμοστεί. Αλλιώς ...στα τέτοια μας! Το έχει πει και ο κύριος υπουργός.



Αν μπεις στο dikaiologitika.gr θα διαβάσεις πολλά και όμορφα πράγματα. Παρακαλώ όποιον ακόμα τους πιστεύει (και κατά λάθος μπαίνει εδώ μέσα) να διαβάσει για να ξεστραβωθεί, ή τουλάχιστον να το βουλώσει.

Αντιγράφω:

«Πάρτυ» εκατομμυρίων ευρώ έχουν στήσει
οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες στον ΕΟΠΥΥ.
Πάνω από 100 εκατ. ευρώ, είναι το κονδύλι που φιλοδοξούν να εισπράξουν οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες (ΙΕΕ) που με αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ανέλαβαν τον έλεγχο των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει πολλά. Για να τα δούμε ένα ένα:
1)    Τα λεφτά που θα εισπράξει μετά από έλεγχο η ιδιωτική εταιρεία, θα τα πάρει από το διαγνωστικό κέντρο ή τον ιδιώτη γιατρό. Αυτοί, από που λες ότι θα τα βρουν, ή τα βρίσκουν; Μήπως έχεις την εντύπωση ότι αυτά τα 100 εκατ. δεν θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους; Μήπως φαντάζεσαι ότι δεν ακρίβυναν οι εξετάσεις και τα ποσά που πληρώνεις εσύ σε αυτούς; 

2)    Υπάρχουν καταγγελίες ότι σύμβουλοι του υπουργού υγείας (εξαιρώ τον Πλεύρη, αυτός βοηθάει τσάμπα!) συνεργάζονται παρασκηνιακά με τις 5 ελεγκτικές εταιρείες. Στο ακρονεοφιλελεύθερο σύστημα που εισήγαγε ο Σαμαράς και ο χοντρός φίλος του, έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν μόνο οι εκλεκτοί των κυβερνώντων. Λέγε με Κούβα!

3)    Σύζυγοι συνεργατών του ίδιου γενόσημου υπουργού, του εξυγιαντή του συστήματος υγείας, αυτού που θα του λείψει η καρέκλα, αλλά θα πουλάει τα βιβλία του (Παναγία μου τι ακούω!!!), εμπλέκονται με τις 5 συγκεκριμένες εταιρείες, έχουν δηλαδή κάποια έμμισθη σχέση. Είμαι σίγουρος ότι θα βγει ένας πληρωμένος εισαγγελέας για να διαψεύσει όλα τα παραπάνω.

4)    Ο ΕΟΠΥΥ έχει παραχωρήσει (πως είπατε;) στις 5 αυτές ΙΕΕ το κτίριο του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στην Πεύκη. Οι εταιρείες στεγάζονται στο χώρο χωρίς να πληρώνουν για νοίκι ούτε ένα κέρμα. Επίσης τα όποια έξοδα συντήρησης του κτιρίου επιβαρύνουν – ποιον λες; - τον ΕΟΠΥΥ! Πάλι καλά να λέμε που δεν τις πληρώνουμε για να μη μας φύγουν.

5)    Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ότι για να δοθεί το ελεγκτικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές εταιρείες, οι υπουργικές αποφάσεις δεν πέρασαν καν από το ΔΣ του Οργανισμού, κάτι που αποδεικνύεται από τα επίσημα πρακτικά του. Ο ρόλος του ΔΣ είναι να τηλεφωνεί στις ιδιωτικές εταιρείες και να τις ρωτάει αν με τον καφέ θέλουν και κρουασάν ή τον προτιμούν σκέτο.

6)    Οι ιδιωτικές εταιρείες εδώ και 9 μήνες που λειτουργούν δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν τους ελέγχους, ούτως ώστε να πληρωθούν οι πάροχοι υγείας. Εγώ εξακολουθώ να είμαι ευτυχής που ήρθε ο ιδιώτης να βάλει τάξη στη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις.

Και το κορυφαίο:

7)  Υπάρχουν καταγγελίες προς την οικονομική εισαγγελία ότι πραγματοποιούνται κλινικοί έλεγχοι χωρίς την παρουσία γιατρών. Μπορούν να ελέγξουν γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα οι γραμματείς, οι τηλεφωνήτριες, οι κομπιουτεράδες, ή οι λογιστάδες. Γενικά όποιος φοράει γραβάτα ή ταγέρ. Γιατροί τώρα!!! τσ … τσ …



*Το περισσότερο μελάνι οι ιστορικοί θα το διαθέσουν όχι για να καταγράψουν τα εγκλήματα των καθαρμάτων που διοικούν, αλλά για να στηλιτεύσουν τον απαθή ρόλο του θεατή που αυτός ο λαός επέλεξε...




31 σχόλια:

  1. Αχ αγόρι μου! Εσύ βάλθηκες να με ξεκάνεις νωρίς! Είπα να αποστασιοποιήσω (..) ελαφρώς το μυαλό μου από την παράνοια του εκλογικού (σώματος) αποτελέσματος, αλλά εσύ βαράς στο ψαχνό. Να ενημερώσω πάντως πως το ΠΕΔΥ του Άδωνι (για όποιον ΑΚΟΜΑ δεν έμαθε, είναι το πρώην ΕΟΠΥΥ παύλα ΙΚΑ) είναι στο έλεος του Άδωνι (κοινώς, αποτελειώθηκε). Η λέξη "καταστροφή" δεν είναι ικανή να περιγράψει αυτό που έγινε τώρα πια ο ΕΟΠΥΥ παύλα ΙΚΑ, αφού ο μοναδικός σκοπός του Άδωνι ήταν να ξεπουλήσει τον φορέα, να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και that's all......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες κι αυτό (αν δεν το έχεις δει ήδη) και τα ξαναλέμε. Καλημέρα και καλή δουλειά :))

      http://www.koutipandoras.gr/article/114945/oi-pagides-piso-apo-tyraki-adoni-gia-toys-anasfalistoys

      Διαγραφή
    2. Το έχω διαβάσει. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές: όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια δεν παρακολουθεί το χαζοκούτι και δεν εφησυχάζεται από την "ενημέρωση" των πουλημένων καθάρματων της δημοσιοκαφρίλας.
      Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τους πουν ψέματα.
      Υπάρχει βέβαια και εκείνη η μερίδα του κόσμου που της αρέσει το ψέμα. Της αρέσει ενώ βρωμάνε τα χνώτα της από την πείνα, να της χαϊδεύουν την πλάτη ότι τα πράγματα συνεχώς και βελτιώνονται.
      Και φυσικά το πιστεύει γιατί την βολεύει. Η αλήθεια είναι δύσκολη, το μπαλαμούτι πιο αρεστό.
      Δεν έχω καμία ελπίδα γι' αυτόν τον κόσμο. Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας είναι μπας και ανανήψουν οι μισοπεθαμένοι.
      Τους νεκρούς ξέχνα τους.

      Διαγραφή
  2. Εγώ περιμένω απλά απο τι αρρώστια θα πάει αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλαλα τα χείλη των ασθενών!
    Κι επειδή είναι καλός χρήστης του τουίτερ, θα σου έγραφε κάτι τέτοιο:
    @Akivernitos: Είστε άρρωστος μεσιέ. Έχετε 25€ για να πάτε να εξεταστείτε; Όχι ε; Χάσατε!
    Περιμένω κι εγώ, όπως η Χριστίνα πιο πάνω, από τι αρρώστια θα πάει... σύντομα ελπίζω.
    Καλό μήνα Πέτρο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Μαρία.
      Δεν περίμενα ποτέ τον Σαμαρά πρωθυπουργό, δεν περίμενα ποτέ αυτόν τον απίθανο υπουργό και μάλιστα Υγείας.
      Δεν ξέρω αν υπάρχει και μας περιμένει τίποτα χειρότερο.

      Διαγραφή
  4. Εγώ λέω να ανοίξουμε ένα βόθρο και να τον πετάξουμε μέσα, έκαστος στο είδος του που λέει και η διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον βόθρο δεν νομίζω να αισθάνεται άσχημα.
      Δικαιοσύνη θέλω γι' αυτό το άτομο (και δεκάδες άλλους).
      Να τον ταράξουμε στη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.
      Και φυσικά ΟΧΙ όπως τις αντιλαμβάνεται αυτός και οι φίλοι του...

      Διαγραφή
  5. Μπα που να του θυμιατήσουνε τα εννιάμερα, μπα που κακή λαμπριά να τον έβρει (Θεε μου συγχώρα με, αλλά στα 'χω μαζεμένα και σένα!)
    Οτι άλλο και να πω είναι λίγο!!!!
    Συγχύστηκα πάλι!!!
    Καλημέρα και καλό μήνα Πέτρο και κουράγιο μας με τον καραγκιόζη που σβερκοθήκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι Έλενα.
      Καλές είναι οι ευχές αλλά πρέπει να κάνουμε και άλλα πράγματα.
      Δυστυχώς τα αποτελέσματα της κάλπης έδειξαν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αντιστέκεται σθεναρά και θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα η χυδαιότητα και να μη φύγει ποτέ.

      Διαγραφή
  6. θα ήθελα να ζούσα εκείνη τη στιγμή που τα θύματα πιράνχας θα γινότανε... καλοθρεμμένα ε;
    καλό μήνα Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι εννοείς να ξυπνούσαν τα θύματα και να κατασπάραζαν τα πιράνχας. (μπερδεύτηκα, αν θέλεις το διευκρινίζεις)
      Καλό μήνα Βίκυ.

      Διαγραφή
    2. αυτό ακριβώς εννοώ Πέτρο. αυτό ακριβώς!

      Διαγραφή
  7. Καλό σου μήνα Πέτρο !!! Πως να σου πω ότι όλοι γνωρίζουμε περίπου πως γίννοται τα πράγματα αλλά όπως είπες και εσύ οι ιστορικοί θα καταναλώσουν μελάνι για εμάς τους μισοπεθαμένους !!! Υπάρχει και κάτι άλλο που σαν επτασφράγιστο μυστικό φυλάσσεται , πως οι άμοιροι καρκινοπαθείς δέχονται μειωμένες ακτινοβολίες - χημειοθεραπείες σε μεγάλο αντικαρκινικό νοσοκομείο!!!
    Λοιπόν το παιδάκι που έβαλες για να μη λέμε ότι είσαι ανώνυμος , τι σου έφταιξε!!!!
    Να σου πω και αυτό . Στην Βενεζουέλα που έζησα υπάρχουν πολλά πιράνχας , προκειμένου να περάσει από ένα ποτάμι κοπάδι με αγελάδες , έριχναν πρώτα δύο ζώα στα πιράνχας για να περάσουν ασφαλή τα υπόλοιπα!!!
    Αυτά είδα , αυτά γνωρίζω!!!
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου το θέμα με τα γενόσημα στους χημειοθεραπευόμενους το έχω θίξει πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Αντιγράφω από εκείνη την ανάρτηση:

      "Τα ‘φάρμακα’ της TEVA ακούγεται πως προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στους ασθενείς. Όταν οι ασθενείς είναι χημειοθεραπευόμενοι μιλάμε απλά για …τάφο!"

      Το παράδειγμα που ανέφερες είναι χαρακτηριστικό. Πετάνε στα πιράνχας τα ζώα που θέλουν να θυσιάσουν (βλ. λαό) για να σωθούν τα υπόλοιπα (βλ. τα τομάρια τους).

      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ. Σου εύχομαι καλό μήνα.

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι γιατί το ξέχασα.
      Στη φωτογραφία εγώ είμαι το κουνέλι.

      Διαγραφή
    3. Αλλο εννοώ Πέτρο , μειώνουν τις θεραπείες των ασθενώ , δεν ολοκληρώνουν τον κύκλο τους .....ποτέ...
      Το κουνέλι!!!!! χαχχα ε ναι γέλασα

      Διαγραφή
    4. Κατάλαβα Νικόλ τι εννοείς.
      Απλά έδωσα και μια άλλη διάσταση, λιγότερο ίσως γνωστή.

      Διαγραφή
  8. Μια ομορφια! Δεν ξερω πλεον τι να πω και που να τα ριξω...
    Καλη εβδομαδα και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσε να μην ανοίξω το στόμα μου και για το Άδωνι και για τις ιδιωτικές ελεγκτικές...
    Το θέμα το γνωρίζω εδώ και μήνες. Τις λεπτομέρειες τις διάβασα κι εγώ στο άρθρο. Θα πω μόνο πως υπάρχουν δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλειά στον ίδιο χρόνο. Αλλά βλέπεις, ιδιωτικό να 'ναι κι ο,τι να 'ναι.
    (και οι εισαγγελείς φοβούνται τα πιράνχας. Μην τους ταράζεις!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι φανατικά κατά του Δημοσίου με τον τρόπο που (το έμαθαν να) δουλεύει.
      Που το έμαθαν να είναι ελλιπές, δυσκίνητο, αναποτελεσματικό, απάνθρωπο, που το έμαθαν να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και χωρίς τιμωρία.
      Ελάχιστα δράμια μυαλό να κουβαλάει κάποιος καταλαβαίνει ότι το οικοδόμημα στήθηκε εξαρχής σαθρό, ώστε όταν έρθει η ώρα της κατεδάφισης να μην υπάρξουν αντιστάσεις.
      Αυτό που λέω είναι ότι όταν ρε μαλάκα υπουργέ σε βάζουν να διορθώσεις τα κακά του δημοσίου, δεν σε βάζουν για να το διαλύσεις, απολύσεις, ξεπουλήσεις τα πάντα στα τσιράκια φίλους σου.
      Σε βάζουν για να εντοπίσεις τα λάθη και να βάλεις τέρμα.
      Αν δεν μπορείς άντε μου στο διάολο και άφησε άλλον να το κάνει.
      Το να διαλύεις είναι εύκολο. Να δημιουργείς ξέρεις;;;

      Διαγραφή
    2. Πετρή, εδώ τα είπες όλα!!!!
      Αν ήξεραν να δημιουργούν, θα το είχαν κάνει ήδη και η ζωή όλων θα ήταν καλύτερη! Δεν αλλάζει δυστυχώς ο άνθρωπος!

      υ.γ.
      Ελα, βρε Πέτρο, γράψε για το θέρος! Μια χαρά θα τα πας!!!
      Σε πλιζάρω...
      Δεν είναι απαραίτητο να είναι νατουραλιστικό το ύφος.

      Διαγραφή
    3. Σχετικά με την εικόνα στον διαχειριστή του μπλογκ.
      Δεν έχεις αποφασίσει ακόμα ποιος είσαι;;;
      Αυτή η πλευρά σου είναι 100 φορές καλύτερη πάντως!!! Χεχε!!

      Διαγραφή
    4. Ποιήματα δεν γράφω και μάλιστα τσάμπα. Κάντε ρεφενέ και βλέπουμε.
      Όπως εξηγώ και πιο πάνω, στη φωτό είμαι το κουνέλι.
      Βλέπεις καμία διαφορά από τις προηγούμενες φωτογραφίες μου;;;
      Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω!

      Διαγραφή
    5. Κι εγώ που νόμιζα ότι ήσουν το παιδάκι!

      Σε περιμένουμε!!!

      Φιλιά, βρε Πετρή!

      Διαγραφή
  10. Κάνω το σταυρό μου ...να μην αρρωστήσουμε :(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή