Σελίδες

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τούβλα



Ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας Αντώνης Σαμαράς, προχθές Πέμπτη επισκέφτηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συγχαρεί τα μέλη της ΔΑΠ για το αποτέλεσμα των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών. 
Για 28η συνεχόμενη χρονιά η φοιτητική παράταξη της δεξιάς βγήκε πρώτη και μάλιστα αυξάνοντας τα ποσοστά της!!!
(Τα θαυμαστικά τα έβαλα για πλάκα. Το αποτέλεσμα δεν με εξέπληξε καθόλου και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί)

Δεν θα ασχοληθώ με τη συμμετοχή, τις ψήφους και τα ποσοστά που δίνει η κάθε παράταξη για την πάρτη της και τις άλλες. Ο κάθε πικραμένος δίνει τα δικά του νούμερα, κάνοντας και τις δικές του αναλύσεις. Το να μη συμφωνεί κανένας με κανέναν έχει καταντήσει πια συνώνυμο του Έλληνα και της ελληνικής πραγματικότητας. Πέρα από την αριθμολαγνεία όμως, το δεδομένο είναι ένα: κερδισμένες των φοιτητικών εκλογών βγήκαν η ΔΑΠ και Πανσπουδαστική, ενώ χαμένες ΠΑΣΠ και ΑΡΕΝ (Σύριζα).

Ο αγαπητός μας πρωθυπουργός, βλέποντας την κατραπακιά των επομένων ημερών να κοντοζυγώνει και μαντεύοντας το άμεσο πολιτικό του μέλλον, πήγε να συγχαρεί για την πρωτιά τα κουρδιστά στρατιωτάκια της νουδού (βλ. εκκολαπτόμενα τούβλα), μπας και πάρει λίγο τα πάνω του. 
Οι κάμερες γράφουν, δώσε σανό στον κόσμο!
Πήγε να συναντήσει και να συγχαρεί την αμέσως επόμενη γενιά των άνεργων, όπως την κατάντησαν οι εύστοχες πολιτικές που αυτός υπέγραψε και εφαρμόζει.

Στη θέα του οι φοιτητές ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Χειροκροτούσαν αυτόν που τους γ..... τις ζωές!!!
Τι να πεις; Σε μερικούς αρέσει!

Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα και έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο “αποτελεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση”.
“Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί το αποτέλεσμα δείχνει ότι η γενική πορεία των νέων, η στάση των νέων, είναι προς την ανάπτυξη, τις ίσες ευκαιρίες για όλους και τις μεταρρυθμίσεις” τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως “δεν είναι κυρίαρχη τάση η μιζέρια και τα τριτοκοσμικά πανεπιστήμια, που εκπροσωπεί η ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους νέους για την προσπάθεια που κάνουν να επιστρέψει - όπως είπε - στις ελληνικές οικογένειες το χαμόγελο…
Αν νομίζεις ότι σου κάνω πλάκα διάβασε [εδώ].

Τώρα θα μου πεις -και με το δίκιο σου- εσύ καλέ μου αναγνώστη: «Πας καλά ρε φίλε; Γιατί αναπαράγεις τις παπάρες του και μας υποβάλλεις στη βάσανο να τις διαβάζουμε;»
Aυτές οι αρλούμπες αποτελούν μνημείο ύβρεως, αναίδειας, κυνισμού, αμετροέπειας, αλαζονείας, σαχλαμάρας, και κομπορρημοσύνης του κώλου! Επειδή τούτος ο λαός έχει ψεκαστεί αρκούντως από βαρέλια με αλτσχάιμερ, καλό είναι να καταγράφουμε τι λένε κατά καιρούς αυτοί που διαχειρίζονται το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας. Όταν θα έρθει η ώρα να έχουμε μέσα στο κεφάλι ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους, με τι ασχολούνται αυτοί που κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα.
Έξω καίγονται σπίτια κι εμείς προβάρουμε γραβάτες να δούμε αν μας πάνε!

Αφού λοιπόν ενημερωθήκαμε πως η ΔΑΠ κοντεύει 3 δεκαετίες που σκίζει στις φοιτητικές εκλογές, πάμε να δούμε τώρα πού οφείλονται οι πρωτιές της.

Στην 33η θέση στον κόσμο και στην 23η θέση στην Ευρώπη (την τελευταία), κατατάχθηκε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του εκδοτικού οργανισμού Pearson για λογαριασμό του ιδρύματος Economist Intelligent Unit.  Αξίζει να σημειωθεί ότι γειτονικές της Ελλάδας χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, βρίσκονται λίγο πιο πάνω, με την πρώτη να κατέχει την 30η θέση και τη δεύτερη την 31η. [πηγή]

Την ημέρα που ο κος Σαμαράς επισκέφτηκε το σόι του για τα συχαρίκια, την ίδια ημέρα μάθαμε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι στον ευρωπαϊκό πάτο.
Για τη συγκεκριμένη είδηση ο κ. πρωθυπουργός δεν μας ανακοίνωσε κάτι.
Κατάπιε τη γλώσσα του;
Στέγνωσε το στόμα του;
Δεν του το είπαν ακόμη;
Δεν του έχει απαντήσει εγγράφως ακόμα η Μέρκελ τι να πει;
Έχει το φαί στο φούρνο και δεν προλαβαίνει; 

Ίσως το άθλιο εκπαιδευτικό μας σύστημα να σχετίζεται με τις πρωτιές της ΔΑΠ.
Ίσως τα σχολειά εκτός από παπαγάλους και ανέργους να αναπαράγουν (στη πλειοψηφία τους) και αποχαυνωμένα -πρόθυμα για το σύστημα- ανθρωπάκια.
Ίσως να μη χρειάζεται να αλλάξει τίποτα στην εκπαίδευση. Γιατί όταν είσαι στον πάτο η μοναδική αλλαγή θα είναι προς τα πάνω.
Ίσως αυτό φοβούνται.





20 σχόλια:

  1. για τα πανηγύρια πρώτη η βασίλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να σκεφτείς πως κάποτε τα Πανεπιστήμιά μας ήταν από τα καλύτερα...
    όχι δεν μπορώ να το χωνέψω πως αυτά είναι, εδώ και χρόνια, τ' αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. τι απέγιναν τα οργισμένα, τα ρηξικέλευθα νιάτα των αλλοτινών καιρών; τι απέγιναν εκείνοι οι φοιτητές που θα άλλαζαν τον κόσμο;
    τόση διάβρωση... τόση ηλιθιότητα παντού... σε τι μέλλον να ελπίσεις;
    πολύ μεγάλη απογοήτευση Πέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να φταίει τι να φταίει
      που δεν πήγαμε μπροστά;

      Μας είπαν ότι για όλα ευθύνεται η γενιά του Πολυτεχνείου. Τα φασιστοπιθήκια πέρασαν σε όλο το απαίδευτο πόπολο πως η εξέγερση των ηρώων φοιτητών ήταν άχρηστη, μιας και από εκείνη τη γενιά πολλοί έγιναν πολιτικοί και στη συνέχεια κλέφτες.
      Για να δούμε, τώρα που οι φοιτητές είναι απλώς μπάζα, η Ελλάδα θα πάει καλύτερα;

      Διαγραφή
  3. Να πούμε ότι στα ψιλά γράμματα πέρασε η αποχή (50%) και πως φέτος οι εκλογές έγιναν με κλωτσομπουνίδια; Στην Πάτρα θα έμαθες τι έγινε φαντάζομαι...
    Πέτρο δεν με εντυπωσιάζει το αποτέλεσμα. Είναι με γερά "τούβλα" χτισμένο το πελατειακό σύστημα στα πανεπιστήμια και στις σχολές.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι καλημέρα.
      Φυσικά και υπήρξε τεράστια αποχή (όπως πάντα) αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι βαθιά νυχτωμένος ο φοιτητής που απέχει από τις εκλογές, επιτρέποντας στους κομματικούς στρατούς να διαχειρίζονται την τύχη του στέλνοντας στρεβλά μηνύματα στις ηγεσίες.
      Ο Σαμαράς εξέλαβε το αποτέλεσμα ως νίκη των μνημονίων και καταδίκη της όποιας διαπραγμάτευσης. Δεν είναι ηλίθιος, καιροσκόπος είναι. Έχουν πια γίνει μανούλες στο να μεταφράζουν τα αποτελέσματα κατά πως τους βολεύει.
      Φοβάμαι μήπως η νεολαία μας ακολουθήσει ανάλογη τακτική και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές.
      Έχουν καταφέρει αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί να μετατρέψουν την απογοήτευση του λαού σε αυτοχειρία.

      Διαγραφή
  4. Ίσως ότι τα νουδουλάκια δεν απείχαν ποτέ από τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που πουλάνε και λίγο τρέλα; Τα καλά στρατιωτάκια έτσι οφείλουν να συμπεριφέρονται: πηγαίνουν στις κάλπες (των σχολών) βρέξει χιονίσει, με τέτοια συνέπεια που θα πηγαίνουν μεθαύριο στις ουρές του ΟΑΕΔ........ 2.00 π.μ;;; Ο Χριστός κι η Μάνα Του! Μπάαααι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χαζοχαρούμενοι ανέκαθεν ήσαν αποφασισμένοι.
      Αλίμονο από αυτούς που λένε πως έχουν «ώριμη» σκέψη, δηλώνουν απολιτίκ και απέχουν και στη συνέχεια κάθονται και τρώνε το αγγούρι χωρίς σάλιο.

      Τι κάνεις τέτοια ώρα έξω μόνη σου; Σπίτι δεν έχεις;

      Διαγραφή
  5. Αυτές οι εκλογές ήταν "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει"....
    Μόνο αυτοί ψήφισαν...τι καμαρώνουν τη βλακεία τους?....αλλά ξέρουν από τους γονείς τους πως άμα είναι καλά στρατιωτάκια που λέει και η Τζόαν θα βολευτούν πατώντας τους άλλους!
    Με εντολή Σαμαρά μέχρι και πτυχίο θα πάρουν τα τούβλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κουκιά τους είναι μετρημένα και το ξέρουν. Όποιος παρεκκλίνει θα τον βρουν. Όποιος παραμείνει πιστός θα έρθει η ώρα που θα εξαργυρώσει τις καλές του υπηρεσίες.
      Ποιος δεν θυμάται κάτι απίθανες φάτσες που ξεκίνησαν από πρόεδροι της ΔΑΠ και σήμερα είναι μέχρι και υπουργοί;
      Εγώ Μαρία δεν ασχολούμαι με τα στρατιωτάκια στη σειρά. Περισσότερο διαολίζομαι με τους απέχοντες, που συνεχίζουν να στέλνουν στις πολιτικές ηγεσίες τα λάθος μηνύματα.

      Διαγραφή
  6. Αυτό με την πρωτιά της ΝΔ εδώ και χρόνια στα πανεπιστήμια, ήταν κάτι που σκεφτόμουν να γράψω στο μπλογκ μου.
    Ένα τίτλο που θα μπορούσα να βάλω, ήταν αυτός «Τελικά, το μέλλον της χώρας, είναι η νέα γενιά;» . Φυσικά μέσα σε αυτό το ερώτημα θα χωρούσαν όλα τα κομματικοποιημένα καλόπαιδα.

    Το σκεφτόμουν που λες, αλλά απογοητεύτηκα και δεν το έγραψα τελικά. Κάποια στιγμή στο μέλλον και με καλύτερη διάθεση, ίσως.

    Για την ώρα, ας μείνουμε στη χαρά που ζούμε και όσο αφορά τα «τούβλα» που είπες, ε! Άσε να ‘χουμε να χτίσουμε αργότερα κάνα κοτέτσι…

    Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα κοτέτσια δεν βάζουν τούβλα. Βάζουν συρματόπλεγμα για να βλέπουν τις κότες από μακριά τι καλά που τσιμπολογάνε το καλαμπόκι.

      Διαγραφή
    2. Πως πρέπει να είναι το κοτέτσι....

      Πρέπει να φωτίζεται καλά και να αερίζεται, άλλα το βράδυ να κλείνει καλά. Δεν πρέπει να είναι ξύλινο αλλά να είναι χτισμένο με πέτρες, πλίθες ή τούβλα και να είναι σοφατισμένοι οι εσωτερικοί τοίχοι και το ταβάνι για να μη μπορούν να φωλιάσουν και να αναπτυχθούν τα διάφορα παράσιτα (τσιμπούρια, ψείρες κλπ.). Να είναι δε το χειμώνα ζεστό και το καλοκαίρι δροσερό.

      Σε τα μας βρε Πέτρο περί κοτετσίου; :) :)

      Διαγραφή
    3. Δεν παραδίδω μαθήματα περί αγροτικής κτηνοτροφίας αγαπητέ.
      Οι ψηφοφόροι-κότες ζουν αποκλειστικά στα κοτέτσια που περιέγραψα πιο πάνω.
      Αν το αφεντικό δεν τους βλέπει, παύει να τους ελέγχει και τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα...

      Διαγραφή
  7. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα μεταπολιτευτικά, μετά την "άνοιξη" που υπήρξε τη δεκαετία του '80 με τον εκσυγχρονισμό του και την απαλλαγή των εκπαιδευτικών από το φόβο της Δεξιάς, στη συνέχεια άρχισε και πάλι η καθοδική πορεία ως τις μέρες μας με κύρια ευθύνη των πολιτικών αλλά και των εκπαιδευτικών... Και το μέλλον προοιονίζεται ακόμα πιο δυσοίωνο όσο δεν αλλάζει εκ βάθρων το εκπαιδευτικό μας σύστημα... Αυτό το σχολείο- τέρας που δημιούργησαν πρέπει να κατεδαφιστεί και να γίνουν όλα απ' τη αρχή ξεκινώντας απ' το νηπιαγωγείο και το σημοτικό... Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το "τέρας"...Κι όσο θα κυβερνούν οι ίδιοι θα πάμε απ' το κακό στο χειρότερο, γιατί δεν ενδιαφέρονται για την παιδεία των παιδιών μας αλλά για το πως θα βγάζουν καταρτησμένους (όχι μορφωμένους) υπηρέτες των "αγορών" και γενικότερα του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και οι καταστροφείς δεν μπορούν να χτίσουν. Ας βάλει μυαλό το πόπολο και ας ξυπνήσει που ψάχνει μονίμως να βρει τους φταίχτες ανάμεσα στους άλλους.

      Διαγραφή
  8. Αυτό που φοβάμαι είναι αν αυτά τα μ@ν΄@πανα ψηφίσουν στις εκλογές
    θα μας πάρουν στο λαιμό τους για πάρα πολλά χρόνια!

    Τόσο πια αποχαυνωμένα είναι αυτά τα παιδιά
    που στηρίζουμε το μέλλον τους σ'αυτούς !!

    Τα θαλασσινά μου
    για καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλά αποχαυνωμένα. Οι γονείς τους τα ντύνουν από μικρά στρατιωτάκια και τα γράφουν στις τοπικές της νουδού. Έτσι μαλάκες από τα γενοφάσκια τους που υπήρξαν και οι ίδιοι σιγά μην αφήσουν τα βλαστάρια τους να αυτομολήσουν από το κοπάδι.
      Έτσι λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια από το πίρι πίρι το μυαλό τους έγινε χυλός. Πριν ακόμα γραφτούν στο πρώτο έτος της Σχολής τους έχουν ήδη γραφτεί στη ΔΑΠ.
      Καλή εβδομάδα και καλή ψήφο.
      Εύχομαι λίγες να είναι οι μέρες που τους απομένουν.

      Διαγραφή
  9. Δεν νομίζω καθόλου ότι μου κάνεις πλάκα! Αυτό είναι το άσχημο!
    :((((
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή