Σελίδες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα στέλνουν οι πρώτοι νεκροί



Σήμερα τα χαράματα δολοφονήθηκε άνανδρα ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Το έγκλημα έγινε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση. Μετά τη λήξη του αγώνα η παρέα του (5-6 άτομα) κυνηγήθηκε από μια παρέα μαυροφορεμένων (25-30). Ένας 45χρονος αλήτης τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Λίγο μετά συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει και μέλος των μαυροφορεμένων πιθηκοτραμπούκων της χ.α.
Σημαντική λεπτομέρεια: Η δολοφονική επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία παρακολουθούσε χωρίς να επεμβαίνει. Η σύλληψη έγινε τελικά από γυναίκα αστυνομικό της ομάδας, η οποία προέταξε το όπλο της στον 45χρονο και τον ακινητοποίησε. Ταυτόχρονα φώναζε στους συναδέλφους της να την βοηθήσουν αλλά αυτοί απείχαν με τη δικαιολογία ότι “οι δράστες είναι πολλοί”!!!
Οι πληροφορίες είναι από iefimerida.gr.



Ήταν απλά θέμα χρόνου. Ποιος δεν είχε καταλάβει ότι από την ώρα που οι φασίστες μπήκαν περπατώντας στο κοινοβούλιο και όχι με τα τανκς, όπως μας είχαν συνηθίσει, δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια; Πρόκειται για την αρχή, το τι θα ακριβώς θα επακολουθήσει είναι άγνωστο, αλλά το μαντεύουμε.

Μέχρι σήμερα, φανερά τουλάχιστον, αυτά τα καθάρματα επιτίθονταν σε μετανάστες, πάγκους λαϊκής, ζητιάνους και όποιον άλλον τούς χαλούσε την …αισθητική! Τους κυνηγούσαν, τους βασάνιζαν ή τους σκότωναν, αλλά ως γνήσιοι κουραδόμαγκες χτυπούσαν κατά αγέλες, όπως τα Ορκς, και φρόντιζαν να εξαφανίζονται. Τις αντιδράσεις που προκαλούσαν οι εγκληματικές τους δραστηριότητες, το κόμμα τους τις απέκρουε με χλεύη, χλιαρά ή σχεδόν καθόλου. Όλοι γνώριζαν τον τραμπούκο και την οργάνωση που τον όπλισε και τον κάλυπτε, αλλά η αστυνομία δεν έβρισκε (ή δεν ήθελε να βρει) στοιχεία και ο εισαγγελέας δεν απάγγελνε ποτέ κατηγορίες. Οι εντός Βουλής κουραδόμαγκες έσπευδαν αμέσως στον τόπο του εγκλήματος - αν δεν ήσαν ήδη παρόντες και συμμετείχαν στο έγκλημα - και φρόντιζαν με την επιπρόσθετη θρασύτητα που τους παρείχε το έδρανο να “δικάζουν” και να αθωώνουν επιτόπου. Οι μπάτσοι τους παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι περιμένοντας …το πόρισμα!

Στα γραφεία των μαυροφορεμένων πιθήκων επί της Μεσογείων έσπευσαν και σήμερα βουλευτές της χ.α., για να …προστατεύσουν την εγκληματική τους συμμορία, μιας και αυτοί δεν συλλαμβάνονται. Ας είναι καλά (που λέει ο λόγος) ο μαλάκας νομοθέτης που παρέχει άσυλο στον οποιοδήποτε βουλευτή, όσο αυταπόδεικτα ένοχος κι αν είναι. Γιατί αυτές οι κουράδες που σήμερα κάθονται σε βουλευτικά έδρανα έχουν πολλάκις προκαλέσει με τη στάση τους και τη νομιμότητα και τους θεσμούς και την κοινή γνώμη και εξακολουθούν να διατηρούν το ακαταδίωκτο!

Υποψιάζομαι πως στο εξής οι αριστεροί (και αναφέρομαι στους δημοκρατικά σκεπτόμενους, όχι στους σαλταρισμένους) δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Στο εξής δεν θα κυκλοφορούν μόνο με αφίσες και κόλλες παραμάσχαλα, όλο και κάτι άλλο θα κουβαλάνε για να αμύνονται. Από την πλευρά τους οι συμμορίτες δεν θα μείνουν στα ρόπαλα και τα μαχαίρια. Το έγκλημα θα περάσει σε άλλο επίπεδο.
Δεν είναι κινδυνολογία. Όποιος παρακολουθήσει τις μεθόδους τους και το πώς τις ‘αναβαθμίζουν’ θα διαπιστώσει πως πρόκειται για “φυσική” εξέλιξη.

Η πανέξυπνη θεωρία σαμαρικής κοπής περί των δύο άκρων, που στόχο έχει να φοβερίσει τους …νοικοκυραίους μη και ξεμυτίσουν από το μαντρί και δουν πως ζει ο κόσμος έξω από το φράχτη, μάλλον δεν διαθέτει απάντηση στο ερώτημα γιατί τα θύματα να είναι πάντα από το ένα άκρο. Όσοι δεν πάσχουν από κομματική γκαβομάρα πολύ εύκολα μπορούν να διακρίνουν πως το σενάριο μπάζει. Όπως πολύ εύκολα μπορούν να αντιληφθούν πως η ελληνική κοινωνία εκμαυλίζεται, εκφυλλίζεται και εκφασίζεται. Οι ορδές των μαυροφορεμένων ματσουκοφόρων μαλάκηδων που περιδιαβαίνουν στους δρόμους και προκαλούν σοκ και αηδία στους σκεπτόμενους δημοκράτες και …θαυμασμό στους υπό εκκόλαψη φασίστες, δεν προκαλούν πια το γέλιο. Το δυστύχημα είναι πως δεν προκαλούν καν συλλήψεις!
Και μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό τραμπουκισμού και χυδαιότητας, τα «δημοσιογραφικά» απολειφάδια παίρνουν θέση.

Ας τα βλέπει όλα αυτά το τσούρμο των πρόθυμων ηλίθιων που πήγε και τους ψήφισε και συνεχίζει να τους στηρίζει, με τη δικαιολογία πως έτσι τιμωρούν τα πολιτικά καθάρματα! Επειδή το έχω διασταυρώσει, ο 34χρονος Παύλος εργάτης ήταν και δεν είχε αποκτήσει ποτέ του βουλευτική καρέκλα.
 
Παρακολουθώ την υποκρισία βουλευτών και κομμάτων (από την πλευρά της ΝΔ μου προκαλεί γέλιο) που σπεύδουν να καταδικάσουν το φονιά και το κόμμα του. Για μια ακόμη φορά εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους, ακούστηκαν διάφορα μπλα μπλα για συμμορία, δολοφόνους, υπάνθρωπους, νεοναζί (τώρα τους θίξατε!) και άλλα εύηχα. Μέχρι σήμερα όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να είναι της μόδας και να τσιμπάει ο κοσμάκης.
Πάντως βρε παλικάρια νεοδημοκράτες βουλευτές, καλού-κακού (δικού σας) κρατάτε καμιά πισινή. Μην τσιτώνεστε και μη γαβγίζετε. Πολύ φοβάμαι ότι μεθαύριο που δεν θα φτάνουν τα ψηφαλάκια του πασόκ (αν μπει στη Βουλή) θα έχετε ανάγκη και κόψιμο την χ.α. Και επειδή τότε θα ψάχνετε για δικαιολογίες να κάνετε το μαύρο άσπρο, βουλώστε το και καθίστε φρόνιμα, μήπως και αποφύγετε μεγαλύτερες ξεφτίλες.

Πολύ φοβάμαι πως η αστυνομία έτσι που την κατάντησαν, πολιτικά και επιχειρησιακά, είναι ανίσχυρη. Όσοι δεν είναι οι ίδιοι χρυσαλήτες ώστε να συμφωνούν με τα εγκλήματα της χ.α., απλά δεν θα ασχολούνται. Επειδή οι άλλοι θα είναι πάντα …“πολλοί” (!) και για 600 ευρώ το μήνα είναι «μαλακία» να παίζεις στα ζάρια το δικό σου τομάρι. Οι συλλήψεις θα εναπόκεινται στον ηρωισμό των ολίγων.
Όπως και η δημοκρατία πια.



40 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, Πέτρο!... Τα παρακάτω ήταν η σημερινή ανάρτησή μου στο fb:
    Το ΤΕΡΑΣ, έχει όνομα, Χ. Α., είναι εδώ και σκοτώνει!... Μέχρι πρότινος τα θύματα ήταν οι μετανάστες τώρα ήρθε και η σειρά των γηγενών! Και τα «τέρατα» δε θα σταματήσουν, αν
    όχι μόνο η Αριστερά, αλλά σύσσωμη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν απαντήσει δυνα...μικά και αποτελεσματικά!... Του σιχαμερού «φιδιού» να συνθλιβεί το κεφάλι!...
    Ο τίτλος του παρακάτω ποιήματος του Νίκου Εγγονόπουλου είναι: «Δοκίμιο περί της ανισότητας των ανθρώπινων φυλών» και είναι αντιγραφή του τίτλου ενός δοκιμίου του Γάλλου συγγραφέα και διπλωμάτη Ζοζέφ- Αρτύρ Γκομπινώ (1816-1882), από το οποίο άντλησαν ιδέες οι ναζιστές. Ο δε υπότιτλος του ποιήματος θέτει το λησμονημένο ερώτημα: «Ξεχνιέται ο Αδόλφος Χίτλερ;».
    «αλήθεια – των αδυνάτων αδύνατο –
    Ποτές δεν εκατάφερα να καταλάβω
    Αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε
    Το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου
    - το εφήμερο
    της παράλογης ζωής του –
    κι ανακαλύπτουν δια φορές
    γιομάτοι μίσος- διαφορές
    σε χρώμα δέρματος φυλή
    θρησκεία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοτώνουν με την ανοχή των κυβερνώντων, της αστυνομίας, της δικαιοσύνης. Κανένας τους δεν έχει τα άντερα να τους παραπέμψει για κακουργήματα. Επί 1,5 χρόνο «συζητάνε» αν πρέπει το νεοναζιστικό μόρφωμα να βγει εκτός νόμου. Το μόνο που τους νοιάζει είναι μη τους ενδυναμώσουν, άρα χάσουν αυτοί ψηφαλάκια.
      Μόνο η Αριστερά έμεινε να παλεύει για τη δημοκρατία. Οι υπόλοιποι τους γλυκοκοιτάζουν και την ψιλοβρίσκουν με όλο αυτό που γίνεται.

      Διαγραφή
  2. Ακριβως Πετρο! Ακριβως! Τι αλλο να πω! Αφου τα ζωα τους ψηφισαν! Αντι να τους τσακισουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν πλέον ανοίξει διάπλατα οι πόρτες και τα ζώα ξεχύνονται διψώντας για αίμα.
      Πλησιάζει η ώρα που οι κανίβαλοι θα γίνουν κι αυτοί μεζές!

      Διαγραφή
  3. Και τι έγινε Πέτρο μου που οι νεοδημοκράτες βρίζουν σήμερα τους χρυσαυγίτες; Μια χαρά θα τα βρουν όπως πολύ καλά το φοβάσαι κι αν δουν τα σκούρα θα συνεργαστούν κι από πάνω. Μεγαλύτεροι εχθροί από τους πασόκους με τους νεοδημοκράτες δεν υπήρχαν κι από ότι βλέπουμε, ζουν αρμονικά σαν τα πιτσουνάκια. Δεν με εκπλήσσει τίποτα. Ούτε καν αυτός ο κωφάλαλος λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε κι αυτό το αποτρόπαιο:
      https://www.facebook.com/pages/Killah-P-%CE%97-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7%CF%82/668584963151693

      Διαγραφή
    2. Το έκλεισαν;;;;;;;;;;
      Αν ανοίγει, δείτε το από δω:
      http://www.iefimerida.gr/news/122489/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-facebook-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B1

      Διαγραφή
    3. Να περιμένεις προβοκάτσια. Και δεν αναφέρομαι στις μαλακίες κάτι ηλίθιων αντεξουσιαστών κατά Καμμένου, αλλά σε κάτι πιο χοντρό. Τα μηνύματα που έρχονται απ’ έξω για τα σαξεστόρια του ανεκδιήγητου λένε πως πλησιάζει το τέλος. Κάτι πρέπει να σκεφτούν για να γλιτώσουν τα τομάρια τους.
      Φοβάμαι!

      Σε παρακαλώ, άλλη φορά μη με βασανίσεις με παρόμοια λινκ. Καταπίνω και σπαθιά αν θες, αυτό όμως όχι. Μέσα σε 5’’ βγήκα γιατί κατάλαβα τι επακολουθεί. Κακώς ασχολείστε με τους πρωταθλητές του αυνανισμού!

      Διαγραφή
  4. Έχουμε Πορτο-σαλτάρει όλοι!...
    Τους χαρτογιακάδες που φοράνε μικρόφωνα φοβάμαι πιο πολύ.
    Αυτοί είναι οι υποκινητές, μόνο αυτοί.

    Γεια σου ρε Πέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα κάθισα επίτηδες να δω ΣΚΑΙ/Ευαγγελάτο. Ήταν η πρώτη μου φορά και σαν πρωτάρης τους παρακάλεσα να είναι μαζί μου τζέντλεμαν. Αλλά δεν ήσαν!
      Η πορδήτουσάλτε ήταν όλη την ώρα συνοφρυωμένη όσο άκουγε τους υπόλοιπους να μιλάνε για δολοφονία, για χ.α. που σκοτώνει κλπ. Πριν έρθει η ώρα του να μιλήσει πήρε μόνος του το λόγο για να θυμίσει σε πλατό και τηλεθεατές ότι και αυτό που έκανε ο Καμμένος (λιντσάρισμα Πάχτα) είναι βία, και οι σφαλιάρες κατά Χατζηγάκη είναι βία κλπ. Όταν η δημοσιογράφος του απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνει τον φόνο με τις λεκτικές επιθέσεις, τα μάτια του πέταγαν σπίθες και μόνο που δεν την έφτυσε στα μούτρα.
      Περίμενα να δω και μια μουτσούνα που παρεπιδημεί στο κωλοκάναλο ονόματι Μπάμπης, αλλά δεν βγήκε. Τουλάχιστον το 10λεπτο που άντεξα να τους δω.
      Με ανοχή/συνενοχή όλων αυτών που έχουν τον θεσμικό ρόλο να τους βάλουν στη θέση τους και δεν το κάνουν και με το σπρώξιμο από τα αλητοκάναλα, δεν είναι δα και δύσκολο να διαγνώσουμε από πού αντλούν το θράσος τους.

      Διαγραφή
  5. Δύο νέοι χάθηκαν σήμερα. Δύο, όχι ένας. Όλοι αυτοί που χάνονται μέσα στη μαύρη τρύπα της ΧΑ δεν είναι εξίσου απώλεια για την Ελλάδα; Είναι άνθρωποι νέοι που αντί να γίνονται δημιουργικοί και να δίνουν την ενέργειά τους σε καλούς σκοπούς γίνονται δολοφόνοι, γιατί κάποιος τους είπε ότι ο Φύσσας είναι εχθρός και τον πίστεψαν. Και δυστυχώς τα ποσοστά της ΧΑ ανεβαίνουν, σκαρφαλώνουν πάνω στα παιδιά μας. Και γι' αυτό φταίμε εμείς.

    http://thethreemooges.blogspot.gr/2013/09/sto-keratsini-de-dolofonithike-mono-o-pavlos-fyssas.html

    Πόσο αληθινό δεν είναι κι αυτό ε;

    Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν αυτοί που τους ψήφισαν ή σκοπεύουν να τους ψηφίσουν. Μπορεί να το πουν κι αυτό ...παράπλευρη απώλεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα με πολλά σημεία του άρθρου που με παρέπεμψες και κύρια με το όλο σκεπτικό, αυτό περί …διπλής (!!!) δολοφονίας.
      Πρόκειται (κατά τη γνώμη μου πάντα) για μια εντελώς ισοπεδωτική ‘λογική’, ενός ανθρώπου που δεν ξέρει (στον αρθρογράφο αναφέρομαι) που πατά και που βρίσκεται. Έχει κάνει μια τεράστια σαλάτα μέσα στη κεφάλα του και προσπαθεί να μας τη σερβίρει. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

      Αρχικά σκέφτηκα να του απαντήσω στο μπλογκ του αλλά επειδή είμαι σίγουρος πως δεν θα καταλάβει τίποτα θα τα πω σε εσένα.

      “Δε μισείς το χρυσαυγίτη επειδή είναι ένας άνθρωπος αποπροσανατολισμένος και χαμένος…”. Υποθέτω ότι ο αρθρογράφος θα αστειεύεται ή βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων!
      Μιλάμε για έναν (ανήλικο;;;) 45χρονο που ειδοποιείται τηλεφωνικά να σπεύσει στον τόπο που θα γίνει η συμπλοκή και πηγαίνει με μαχαίρι, που έχει στο σπίτι του πτυσσόμενο κλομπ και υλικό της χ.α., που τηλεφωνεί στη γυναίκα του να το εξαφανίσει, που μπαινοβγαίνει στα γραφεία της 5-6 φορές το μήνα (κατά δήλωσή του).
      Εσύ Αριστέα μου τον κόβεις για χαμένο ή για αποφασισμένο;

      Στο δρόμο δεν “σκοτώνονται δύο άνθρωποι” αλλά ένας σκοτώνει έναν άλλον! Δεν έπεσαν από μηχανάκι, εδώ μιλάμε για φόνο από χέρι οπλισμένου εγκληματία!!! Ούτε καν μπορούμε να μιλήσουμε για άμυνα, τη στιγμή που το θύμα ήταν ΑΟΠΛΟΣ!

      Πάμε παρακάτω:
      Σήμερα χάθηκε ένας άνθρωπος, ο άλλος έχει χαθεί από καιρό και με επιλογή του! Να είσαι σίγουρη καλή μου Αριστέα πως αν δεν είχε βρεθεί η αστυνομικός (ηρωίδα για μένα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες) να συλλάβει τον δολοφόνο, αυτός θα γλίτωνε και θα ξανασκότωνε! Και τότε τι θα λέγαμε; Ότι πάλι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι;;; Και την επόμενη φορά πάλι τα ίδια;
      Με συγχωρείς, αυτό το σκεπτικό δεν μπορώ να το παρακολουθήσω!

      Είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν το υιοθετείς ούτε κι εσύ.
      Φιλιά και να με συγχωρείς αν σε στεναχώρησα. Νομίζω πως τις απόψεις μας ανταλλάσουμε εδώ μέσα. Σε παρόμοια θέματα είμαι απόλυτος! Ας μη ξεχνάμε πως χάθηκε μια ζωή.

      Διαγραφή
    2. Δεν με στενοχώρησες Πέτρο μου!
      Αποφασισμένος ήταν... Δεν διαφωνώ καθόλου!
      Αλλά όλοι αυτοί που έχουν προσηλυτιστεί είναι όλοι ήδη απωλεσμένοι για την πατρίδα!
      Από το άρθρο σου έγραψα το κομμάτι που εγώ βρήκα αληθινό... Δεν μπορώ να μην σκεφτώ εγώ έτσι.... Αν αρχίσω να είμαι κάθετη (έστω κι από την άλλη πλευρά ) γίνομαι κι εγώ σαν κι αυτούς ....

      ...άνθρωποι νέοι που αντί να γίνονται δημιουργικοί και να δίνουν την ενέργειά τους σε καλούς σκοπούς γίνονται δολοφόνοι.... αυτό!

      Διαγραφή
    3. Ο δολοφόνος γεννιέται, δεν γίνεται και ειδικά ο εκ προμελέτης. Έφυγε, ξαναγύρισε, τηλεφώνησε, εξαφάνισε, έψαξε άλλοθι και στην τελική ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ)... Συγνώμη που μπήκα σφήνα, απλά ήρθα να πω κι εγώ μια άποψη. Και να μην ξεχνάμε πως ο δολοφόνος είναι 45 χρονών....

      Διαγραφή
    4. Θα μπω κι εγώ σφήνα γιατί κατά λάθος το έκανα λάικ το στγκεκριμένο στο φέισμπουκ φίλης ενώ διαφωνώ σε πολλά...πάνω που ήμουν έτοιμη να πω που διαφωνώ, με πέταξε το ίντερνετ κι έμεινε έτσι..τώρα δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να πάω να κάνω ανλάικ ή να θέσω τη διαφωνία μου..

      Διαγραφή
    5. @ airis

      Σε βρίσκω υπερβολικά καλή.
      Σκέφτεσαι με ένα αθώο/αγνό μυαλό, τη στιγμή που σε περιτριγυρίζουν τα θηρία. Αριστέα, δεν θέλουν τις γόβες σου, το αίμα σου ζητάνε.
      Ίσως σου ακούγονται εμφυλιοπολεμικά. Υπό τις παρούσες περιστάσεις δεν μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά.
      Το έχω πει και παλιότερα, οι συνθήκες δεν είναι οι συνήθεις. Πρέπει ο καθένας μας να διαλέξει με τίνος το μέρος θα είναι. Δεν χωρούν ουδετερότητες όταν κινδυνεύει η δημοκρατία μας, οι αξίες μας, τα παιδιά μας.
      Να είσαι σίγουρη ότι η αντίπερα όχθη δεν διαπραγματεύεται. Μόλις σε δουν μπόσικη θα σε πατήσουν. Δεν είναι πια οι γραφικοί του 0,τίποτα% που σπάγαμε πλάκα μαζί τους.
      Είναι δολοφόνοι, κατάλαβέ το.
      Ελπίζω να κάνω λάθος και να μη ‘χρειαστεί’ ποτέ στο μέλλον να με επιβεβαιώσουν…



      @Joan Petra

      ΑΚΡΙΒΩΣ!!!



      @ me (maria)

      Τι σφήνα κοπέλα μου; Πες ελεύθερα την άποψή σου.
      Με τα λάικ και ανλάικ δεν τα πάω καλά. Πιστεύω όμως πως πάντα χρειάζεται μια καλή ανάγνωση σε ότι διαβάζουμε. Ίσως η πρώτη ματιά ξεγελάει. Κι εγώ που το διάβασα ολόκληρο σε πολλά σημεία του συμφωνώ. Όμως το ρεζουμέ έχει (για μένα) αρνητικό πρόσημο.

      Διαγραφή
    6. Αυτό ακριβώς έπαθα!!..με ξεγέλασε η πρώτη ματιά και μετά είδα πως διαφωνώ σε πολλά..κάποια τα έθιξε ο Πέτρος...αλλά η ουσία είναι πως δε θεωρώ τους φασίστες θύματα...νομίζω πως ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, άλλωστε οι ίδιοι δηλώνουν πως δε διστάζουν να λερώσουν με αίμα τα χέρια τους...
      Βλέπω όλα αυτά τα σούργελα με τα μαύρα και δεν τους δίνω άλλοθι κανένα...ούτε πως εξαπατήθηκαν πιστεύω...οι περισσότεροι είναι από οικογένειες με τέτοιες απόψεις...κρύβονταν για χρόνια στην αγκαλιά άλλων κομμάτων και με την πρώτη αναμπουμπούλα ξεπήδησαν να κατασπαράξουν...ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν εν ψυχρώ!!

      Διαγραφή
    7. :) Ενώ συμφωνώ μαζί σας ....δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον να γίνω εκδικητική ή βίαιη! Αν πω αυτά που λέτε εσείς δεν θα είμαι αυτό που είμαι ...Χαζέα!
      Φιλιά!
      Καλό ξημέρωμα!

      Κι εγώ δεν συμφωνώ στο σύνολο. Το λινκ το έβαλα για να δώσω το στίγμα από που το πήρα το απόσπασμα...

      Διαγραφή
    8. Αριστέα μου κανείς μας δεν είναι βίαιος γι΄αυτό καταδικάζουμε τη βία!
      Απλά κάποια πράγματα θέλουν ξεκάθαρη ματιά...πριν είπα μπράβο στον Πέτρο επειδή τα είπε χωρίς φτιασιδώματα...την αλήθεια πρέπει να δούμε όλοι μας και όχι να ψάχνουμε τρόπους να δικαιολογήσουμε τα εγκλήματα!!
      Ούτε να πούμε φταίμε όλοι και να ξεμπερδεύουμε, γιατί τότε οι φταίχτες πάντα μένουν ατιμώρητοι ή ακόμα καλύτερα γίνονται καθεστώς...τα πράγματα είναι απλά...ή καταδικάζουμε το φασισμό, ή τον δικαιολογούμε!

      Διαγραφή
    9. @airis

      Ανεκδοτάκι: Ένας μουσικός περπατούσε στη ζούγκλα. Κάποια στιγμή πετιούνται πίσω από τα δέντρα μια αγέλη λιονταριών έτοιμα να τον κατασπαράξουν. Ξέροντας ότι η μουσική γαληνεύει τα πλήθη έβγαλε το φλάουτο και άρχισε να παίζει έναν απαλό σκοπό. Τα λιοντάρια σάστισαν, κάθισαν στο έδαφος και παραδόθηκαν στις νότες του.
      Κάποια στιγμή πίσω από ένα δέντρο προβάλλει ένα λιοντάρι, προσπερνά τα υπόλοιπα και καταπίνει τον μουσικό. Τότε γυρίζει ένα λιοντάρι σε ένα άλλο και του λέει: “Πάμε ρε συ να φύγουμε, πάλι ο Γιάννης ο κουφός μας έκανε χαλάστρα”.

      Έχε υπόψη σου πως δεν υπάρχουν φιλόμουσοι χρυσαβγίτες, όλοι είναι θεόκουφοι!

      Δεν θεωρώ πως με αυτές μου τις σκέψεις γίνομαι εκδικητικός και βίαιος. Μάλλον έχω καταλάβει που βρίσκομαι και προσπαθώ να προστατευτώ.



      @me (maria)

      Θεωρώ πως η καλή μας Αριστέα έχει πάντοτε τις καλύτερες των προθέσεων, δυστυχώς ακόμη και όταν οι άλλοι δεν το αξίζουν. Κάτι μου λέει ότι αυτοί οι αλήτες πολύ γρήγορα θα την βγάλουν από την «πλάνη» της.
      Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα.
      Καλέ δεν τους δικαιολογώ! Ούτε αγνοώ τίποτα!
      Απλά θεωρώ κι αυτούς χαμένους ...προ πολλού! Και λυπάμαι για όλους τους!

      Κι εγώ οργίζομαι...δεν είμαι γαλήνια και στον κόσμο μου!

      Διαγραφή
    11. Ότι είναι χαμένοι είναι βέβαιο.
      Από εμένα τουλάχιστον να μη περιμένουν να τους λυπηθώ, γιατί χάθηκαν με επιλογή τους!
      Μετά και το φόνο δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία!!!

      Διαγραφή
    12. Μπαινω κι εγω σφηνα στην κουβεντα σας.
      Καταλαβαινω την εννοια της απωλειας που λεει η Αριστεα, δηλαδη οτι νεοι ανθρωποι που θα μπορουσαν να ειναι χρησιμοι στην κοινωνια, καταληγουν μπλεγμενοι σε τετοιου ειδους οργανωσεις. Και ναι, αν ειχαμε παιδεια, αν ειχαμε θεσμους, αν ειχαμε δικαιοσυνη, αν δεν ειχαμε υποκρισια, αν αν αν...ισως και να ειχε καποια βαση ολο αυτο.
      Ομως τελικα, ζουμε σε μια κοινωνια τιγκα στην υποκρισια, το μισος, τη μικροπρεπεια, τον ατομισμο. Κι ο καθενας διαλεγει στρατοπεδο, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ! Κανενας δεν υποχρεωσε το Ρουπακιωτη να σηκωσει το μαχαιρι, αν ηθελε να διαπληκτιστει υπαρχουν αλλοι πιο αντρικιοι τροποι. Κανενας δεν τον υποχρεωσε -με βαση τις πληροφοριες που κυκλοφορουν και δεν ξερω αν οντως ευσταθουν- να συμμετεχει επι πληρωμη σε ξυλοδαρμους μεταναστων. ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, να κανεις κακο σε εναν ανθρωπο, αυτο απο μονο του τα λεει ολα.
      Εγω παλι δεν καταδικαζω τη βια απο οπου κι αν προερχεται. Γιατι το θεμα δεν ειναι μονο το απο που προερχεται αλλα και το σε ποιον απευθυνεται. Δεν μπορω να πω οτι αν την πεσουν 20 πολιτες σε 5 χρυσαυγιτες θα τους λυπηθω, τη στιγμη που οι ιδιοι συνηθιζουν να χτυπουν καμια δεκαρια εναν, παντα αντρικια οπως ειπαμε...
      Λυπαμαι ομως, που μεσα απο αυτα τα γεγονοτα, βρισκει το συστημα προθυμα προβατακια, τα στελνει για την προβοκατσια του, καταστρεφονται περιουσιες και ζωες αθωων ανθρωπων, βιοπαλαιστων που με το ζορι τα βγαζουν περα, γινονται με την ανοχη της αστυνομιας ολα αυτα και τελικα χανουμε οπως παντα και το στοχο και τις αιτιες...
      Λυπαμαι για την καταντια των ΧΑ αλλα δεν τους λυπαμαι....

      Διαγραφή
    13. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και από αυτές κρίνεται. Κανένας δεν εμπόδισε τον οποιονδήποτε να γραφεί σε όποιο κόμμα επιθυμεί. Συνεπώς κανένας δεν πρέπει να έχει την απαίτηση σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει» να τον λυπηθούν οι γύρω του.
      Δεν μπορείς να κυκλοφορείς άνανδρα και πούστικα με μαχαίρι στους δρόμους και να δολοφονείς όποιον διαφωνείς μαζί του. Και ο Παύλος διαφωνούσε με τον αλητομαλάκα, αλλά κυκλοφορούσε άοπλος και τον αντιμετώπισε αντρίκια.
      Κακώς, γιατί δεν τα βάζεις με τα φίδια!

      Εκτός από τη δολοφονία, ξέρεις τι είναι συγκλονιστικό; Η άνεση με την οποία όλοι αυτοί οι αλήτες μόλις συλλαμβάνονται χρησιμοποιούν το είμαι χρυσαυγίτης!!! Δεν το θεωρούν απλά …προσόν (εμετός μου ‘ρχεται), κύρια το χρησιμοποιούν για να διαφεύγουν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ένα μεγάλο κομμάτι της αστυνομίας είναι τα ίδια σκατά με αυτούς!
      Είναι από τα πρώτα που είπε στην αστυνομικό που τον συνέλαβε, μήπως και πέσει στην περίπτωση και τον αφήσει να το σκάσει! Πιστεύω πως είναι κάτι σαν παρασύνθημα, πρέπει να τους το έχουν μεταφέρει οι ίδιοι οι μπάτσοι: “πείτε το και μπορεί να την γλιτώσετε!”

      (το κάθαρμα νομίζω λέγεται Ρουπακιάς)

      Διαγραφή
    14. Καλησπέρα Πέτρο. Μπαίνω κι εγώ σφήνα γιατί συμφωνώ απόλυτα με όσα λες και εσύ και η φίλη μου Μαρία και θα διαφωνίσω με την φίλη Αριστέα αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό της. Νομίζω πως αν έχει παρακολουθήσει μέχρι σήμερα τις νεότερες εξελίξεις-αποκαλύψεις-μαρτυρίες θα αλλάξει γνώμη.. Δεν τους λυπάμαι αλλά δεν θέλω να χυθεί άλλο αίμα. Νιώθω όμως ότι όλοι μας έχουμε χρέος απέναντι στον Παύλο να τους αφανίσουμε.Να μην πάρουν ούτε μία ψήφο. Είναι τόσοι οι ηθικοί αυτουργοί που αναρωτιέμαι πόσοι καταφέρνουν να κοιμούνται το βράδυ..

      Διαγραφή
    15. Η παρανόηση, της παρανόησης, ω! παρανόηση!

      Πήρατε "τη μη βία" που έχω σαν στάση και κοντεύετε να με βγάλετε ανενημέρωτη, αδιάφορη κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο!
      Οργίζομαι κι εκδηλώνω τα αντιφασιστικά μου φρονήματα καθημερινά στο χώρο εργασίας μου που έχω τακτικά πελάτες με σάπιο κεφάλι! Ενημερώνομαι και παρακολουθώ τα πάντα!
      Αυτό που δήλωσα είναι ότι λυπάμαι που αντί για δημιουργικούς ανθρώπους η χώρα μας γεμίζει "απαίδευτους...δολοφόνους"! Τους θεωρώ χαμένους για την πατρίδα!
      Και δεν επικροτώ τη βία γιατί η βία δεν λύνει το πρόβλημα βίας!

      Ευχαριστώ για τις αναλύσεις σας για το τι πιστεύω και φρονώ!

      Καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
    16. @ Katerina Verigka

      Καλημέρα Κατερίνα
      Θα μου επιτρέψεις να κάνω για λίγο τον συνήγορο της Αριστέας (ελπίζω να μου το επιτρέπει και αυτή). Θεωρώ ότι η φίλη μας έχει απέραντη καλοσύνη σε σημείο «παρεξήγησης». Δεν θέλει (όχι δεν μπορεί) να αισθάνεται μίσος ακόμη και για τον χειρότερο βλάκα. Θέλει να πιστεύει πως όλα διορθώνονται με αγάπη. Εκεί είναι που διαφωνώ μαζί της. Μερικά πράγματα διορθώνονται με συλλήψεις και καταδίκες. Και ξύλο. Πολύ ξύλο! Και αν δεν διορθώνονται, δεν πειράζει. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει στα λόγια.

      Υποστήριξε, προσυπογράφοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα του άρθρου, ότι: “Δύο νέοι χάθηκαν σήμερα. Δύο, όχι ένας.”. Εκεί βρίσκεται και το κεντρικό σημείο της δικής μου διαφωνίας που ανέλυσα σε προηγούμενα σχόλια.

      Είναι αλήθεια ότι τις επόμενες ώρες του φόνου αποκαλύφθηκαν και αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα. Αν καθίσω να τα απαριθμήσω θα καταντήσει το σχόλιο μεγαλύτερο από την ανάρτηση. Θέλω να πιστεύω (θέλω, δεν το πιστεύω) ότι η δολοφονία ταρακούνησε, ως όφειλε, τις εκατοντάδες χιλιάδες που τους πιστεύουν, τους ψηφίζουν, τους ενδυναμώνουν.

      Η Αριστέα δεν βρίσκεται στο «άλλο» στρατόπεδο και ως εκ τούτου δεν έχει τίποτα να αναθεωρήσει. Είναι άπειρες οι φορές που μας έχει πείσει με αποδείξεις για τις ευαισθησίες της. Απλά, επειδή θεωρώ πως οι μέρες είναι δύσκολες θέλει μεγάλη προσοχή σε αυτά που διαβάζουμε και ακούμε.

      Πάμε τώρα σ’ εμένα. Το συγκεκριμένο άρθρο που μας παρέπεμψε η Αριστέα το θεωρώ φτιασιδωμένο και επικίνδυνο. Ανακατεύει αλήθειες με ψέματα, ευαισθησίες με δηθενιές, τσουβαλιάζει πολλά και άσχετα. Εν τέλει παρουσιάζει τον (κάθε) χρυσαυγίτη σαν έναν αποπροσανατολισμένο και χαμένο άνθρωπο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μέσα στην υπερπληθώρα των επιλογών που έχει ο έλληνας πολίτης, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά να διαλέγει το τελευταίο και χειρότερο και να τον θεωρούμε …αποπροσανατολισμένο! Γιατί; Του χάλασε το GPS; Μήπως ο δολοφόνος παρασύρθηκε από τις ορμές της εφηβείας του;
      Μας λέει ο αρθρογράφος να μη χωρίζουμε θύτες και θύματα. Τους θύτες από τα θύματα τους χώρισε το μαχαίρι του δολοφόνου. Θα ήταν πούστικο από μεριάς μου να εξισώνω το νεκρό με το δολοφόνο!!!

      Ας είμαστε ενωμένοι. Ο εχθρός είναι εδώ και καραδοκεί. Και αν κανένας από αυτούς τους μαλάκες μας διαβάζει (ελπίζω όχι) θα χαίρεται με το μπέρδεμα.
      Καλό Σ/Κ.



      @ airis

      Αισθάνομαι άσχημα για όλο αυτό. Η διαφωνία μου και το «χώσιμο» δεν απευθυνόταν σ’ εσένα αλλά στην πηγή του άρθρου. Επειδή διάβασα και άλλα άρθρα του διαπίστωσα ότι ο τύπος είναι εντελώς αλλού και θεώρησα μάταιο να του απαντήσω στο μπλογκ του. Η απάντηση λοιπόν στο σχόλιό σου είχε αυτόν αποδέκτη.
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!
      Φίλοι;

      Διαγραφή
    17. Παιδιά με συγχωρείτε, η ένστασή μου είναι ότι δεν χάθηκαν δύο άνθρωποι αλλά ένας.. Αριστέα μου ένα χρόνο μιλάμε και σε ξέρω..γιατί παρεξηγήθηκες καλό μου; Πέτρο συγνώμη για την σφήνα, ξέρω πολύ καλά την Αριστέα! Ενωμένοι είμαστε,απλώς λέμε τις απόψεις μας..

      Διαγραφή
    18. Μπλα μπλα μπλα ...κι επειδή δεν μπορώ να τα γράφω ξανά ...δεν είμαι σε θέση δηλαδή γιατί τρέχουν πολλά ....(και Πέτρο δεν έχω κάτι με κανέναν ....ανταλλάσσουμε απόψεις οκ;)

      αντιγράφω τι έγραψα στο Κατερινάκι μόλις στο φέις (στα προσωπικά μηνύματα)

      Κατερίνα μου δεν ήταν ξέσπασμα σε σένα!
      Είχαν μαζευτεί σχόλια επί σχολίων από πάνω από το δικό σου για το τι είπε η Αριστέα πώς το είπε και τι εννοεί ο ποιητής!

      Το σχόλιο μου μπήκε αναγκαστικά κάτω από το δικό σου αφού δεν πρόλαβα τους από πάνω!
      Δεν αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά για αυτό και δεν έβαλα όνομα!

      Όταν ξέρω τι αγώνες έχω δώσει δυο χρόνια πριν ...πριν καν μπει η ΧΑ στη βουλή...όταν οι δικοί μου με με θεωρούν μαύρο πρόβατο κι επαναστατικό στοιχείο (ναι συμβαίνει κι αυτό) όταν φωνάζω καιρό δεν γίνεται να μπαίνουν και να μου κάνουν ανάλυση και ψυχογράφημα από μια παρατήρηση! Την οποία και δεν παίρνω ασφαλώς πίσω!
      Είμαι εναντίον της βίας! Κάθε μορφής! Το ότι τους λυπάμαι και τους θεωρώ χαμένους δε σημαίνει ότι τους δικαιολογώ κ ότι τους βλέπω με αγάπη!
      Τους θεωρώ χαμένη υπόθεση για τη χώρα! Ότι είναι κρίμα για τη πατρίδα να έχει τέτοια μυαλά για πολίτες! Έχει τεράστια διαφορά αυτό που μεταφράσατε όλοι από αυτό που σκέφτομαι!
      Δεν έχω μένος με κανένα σας ///εννοείται
      Απλά φούντωσα όταν είδα σε μια ανάρτηση του Πέτρου αντί να μιλάτε για το θέμα να ασχολείστε με μένα!
      Αν κι εσύ έμπαινες στα παπούτσια μου κι έβλεπες ότι συζητάνε όλοι για τη σκέψη σου και την πρόθεσή σου αντί για το θέμα πώς θα ένιωθες;;;;;;;;;;;;

      Φιλιά και την αγάπη μου!

      Διαγραφή
    19. Πέτρο.....δεν υπάρχεις! ♥ Φιλιά!
      Υπάρχει κάπου μειλ σου ...να σου γράψω δυο λόγια;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    20. Ναι υπάρχει ...είμαι και στραβό!
      οκ! Θα με λάβεις στο yahoo!

      Διαγραφή
    21. Το θέμα έχει λήξει, άσε που πιστεύω ότι ποτέ δεν δημιουργήθηκε.
      Δεν τα έβαλε κανένας μαζί σου, άλλωστε εδώ μέσα και αλλού γνωριζόμαστε και γράφουμε «επώνυμα». Απλά υπήρχε η φόρτιση των πρώτων ωρών και μάλλον όλα ξεκίνησαν από τη δική μου διαφωνία.
      (Αν σου είχε επιτεθεί «ανώνυμος» θα τον είχα σβήσει)

      Διαγραφή
  6. Πέτρο μπράβο γι΄αυτή την ανάρτηση!!!
    Τα είπες όλα όπως είναι, χωρίς φτιασιδώματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί οι βόθροι που λέγονται Αστυνομία και Δικαστικό σώμα είναι αρμόδιοι να τους χώσουν μεσα.
    Αλλά οι μεν είναι ψηφοφόροι τους κι οι δε εργοδότες τους.
    Σιχαμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι υπόλοιποι απλοί θεατές.
      Βλέπουμε τον μετεωρίτη να έρχεται κατά πάνω μας και δεν ξεκολλάμε από τον καναπέ.

      Διαγραφή
  8. Bρισκομαι απο το πρωι σε εξαλλη κατασταση..παρολο που περιμενα πως με την ανοχη των μπατσων του Δενδια καιτων πουλημενων"λειτουργων-ο θεος να τους κανει-της δικαιοσυνης,εκει θα φταναμε,ακομα δεν μπορω να το χωνεψω.Ολοενα τεινω να ασπαστω την αποψη τουΣαιν-Ζυστ:"Δεν ειναι βια,η βιαιη καταλυση της βιας"Απογνωση-οργη ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σαν τον σεισμό Βάσω. Όσο κι αν είσαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα γίνει, δεν μπορείς να προβλέψεις τις αντιδράσεις σου.
      Είμαι βέβαιος πως αν μετά από αυτό το έγκλημα λιγόστευαν αισθητά οι ηλίθιοι που τους ψηφίζουν, θα υποχρεώνονταν σε αναδίπλωση και θα αρκούνταν στις λεκτικές τους γραφικότητες. Μέχρι να χωθούν στις τρύπες τους και να εξαφανιστούν.
      Πολύ φοβάμαι πως θα συμβεί το αντίθετο.
      Εύχομαι ολόψυχα να διαψευστώ.

      Διαγραφή
  9. Συμφωνώ μαζί σου, Πέτρο. Μετά το φόνο δεν έχουν και δεν έχουμε καμία απολύτως δικαιολογία. Τέρμα η ελαφρότητα και η πλακίτσα με τα χρυσαύγουλα. Τέρμα τα ψέματα. Εγώ πάλι ελπίζω να ξυπνήσουν όσοι τους 'δώσαν δύναμη με την ψήφο τους έστω και τώρα. Γιατί πραγματικά αν στις επόμενες εκλογές βγουν τρίτο κόμμα και γίνουν ρυθμιστές της πολιτικής κατάστασης, είναι για να παίρνουμε τα βουνά.
    Απόλυτα σοκαρισμένη και βαθιά προβληματισμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ζωή που χάνεται δεν αντικαθίσταται με δισεκατομμύρια ψήφους.
      Δεν ελπίζω Σοφία να αλλάξουν άποψη οι βλαμμένοι που τους ψηφίζουν. Το μόνο που βλέπω να γίνεται είναι να μη βγαίνουν (προσωρινά τουλάχιστον) και να καμαρώνουν που είναι χρυσαυγίτες.
      Μεγάλες προσδοκίες δεν έχω, έχω κουραστεί να απογοητεύομαι.
      Αν αληθεύει η ανοδική πορεία που τους δίνουν οι γκαλοπατζήδες, μετά τη δολοφονία βλέπουν να ανεβαίνουν κι άλλο.
      Μη προσπαθήσεις να το εξηγήσεις.
      Απευθύνονται σε ότι χειρότερο διαθέτει η φυλή μας.

      Διαγραφή