Σελίδες

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ήρθαν τα λεφτά! Τρεχάτε γύφτοι!!!


Οι εθνικές μας ξεπουλήτρες (Σαμαροβενιζέλος + τσόντα ο στούρνος) κατάφεραν να φέρουν επενδυτές στη χώρα. Κατάφεραν μετά από πολύμηνη κύηση όχι να γεννήσουν επένδυση αλλά να δώσουν τσάμπα στον πρώτο πουσ.. που παρουσιάστηκε μπροστά τους έναν από τους πλέον κερδοφόρους οργανισμούς της χώρας με σταθερά και σίγουρα κέρδη, ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ έναντι 652 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και τα υπόλοιπα 30 σε 10 ετήσιες δόσεις (3 εκατ. το χρόνο, μιλάμε για πολύ χρήμα). 
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διάβασα τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ την τελευταία 5ετία (σε εκατ. ευρώ)

2008: 728,8  
2009: 593,8  
2010: 575,8
2011: 537,5
2012: 505,5

Η τάση σαφώς είναι πτωτική. Δεν πρόκειται όμως για μείωση κερδών μόνο λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Εκτός από αυτόν τον αδιαμφισβήτητο παράγοντα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την επιβάρυνση που επέβαλλε το κράτος με την έκτακτη (βλ. μόνιμη) φορολογική εισφορά στον Οργανισμό.
Με λίγα λόγια οι κυβερνήσεις που πέρασαν, φρόντισαν να μειώσουν όσο μπορούσαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ για να φανεί σήμερα το ξεπούλημα για επένδυση. 

Αλλά και έτσι να είναι. 
Να υποθέσουμε ότι τα φετινά καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ θα κινούνται λίγο κάτω από τα 500 εκατομμύρια. Χαρίζοντάς τον με 622 + 30 άτοκα για 10 χρόνια τι ωφελείσαι; Τα κέρδη 12-13 μηνών;;;

Αν δεν κάνω λάθος τα κέρδη του ΟΠΑΠ συνυπολογίζονται κάθε χρόνο στον κρατικό προϋπολογισμό. Τώρα που τον χαρίσατε τι θα εγγράφετε στους προϋπολογισμούς των επομένων πολλών ετών; Άσε να μη σας πω τι θα γράφετε!

Αν αυτό δεν λέγεται ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας για την οποία πρέπει να παρέμβει πάραυτα η Δικαιοσύνη, τότε πρόκειται για αποεπένδυση και μαλακία ολκής. Και επειδή είμαστε πια σίγουροι ότι όσα κάνετε μόνο από μαλακία δεν τα κάνετε, το λόγο (πρέπει να) έχει η Δικαιοσύνη.

Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος Δικαστής με αρχ… να τους τα κάνει δώρο!
Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος να μας ταρακουνήσει από το λήθαργο και να μας δείξει το δρόμο.
Ας βρεθεί επιτέλους αυτός που θα μας αποδείξει ότι δεν είμαστε μόνοι.
Ας βρεθεί επιτέλους ένας να ρίξει τη χούντα τους.

Το τρίο της επιτυχίας

Ο στούρνος μαζί με τον χαζοχαρούμενο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον πανευτυχή ‘επενδυτή’ Μελισσανίδη δίνουν τα χέρια αμφότεροι, λες και κάνουν ζντο! 
(να δω τον τάπα με το μαλλί καρφάκι να παίζει μπάσκετ να πέσω στα πατώματα)
Τον ‘επενδυτή’ Μελισσανίδη όλοι τον ξέρουμε. Βίος και πολιτεία. Όπου πουστιά αυτός από πίσω. Έχει όμως κάθε λόγο να γελάνε και οι φτέρνες του. Τέτοιο deal ούτε στον ύπνο του.

Επειδή βρίσκομαι στη χώρα της λαμογιάς, έχω να προτείνω κι εγώ κάτι. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό αλλά σκεφτείτε το. Να σταματήσετε όλοι να παίζετε οποιοδήποτε παιχνίδι (εγώ απέχω καμιά 20αριά χρόνια) του νέου ΟΠΑΠ. Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να φύγουν οι …επενδυτές και τότε, Θεού θέλοντος και βέβαια άλλης κυβέρνησης, τον ξανααγοράζουμε σε εξευτελιστική τιμή.
Πολύ θα το χαιρόμουν αν πρότειναν κάτι τέτοιο ανοιχτά μέσα στη Βουλή και τα κανάλια τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

ΥΓ: Εσύ που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι λαμόγιο, άκου κι αυτό: Η νουδού έχει πάρει το φτυάρι και συνέχεια σκάβει σε αναζήτηση νέων πάτων. Το πασόκ (του κώλου) έχει πάρει μπλάνκο και σβήνει όσες κόκκινες γραμμές έχουν απομείνει.
Μη φοβηθείς ΚΑΙ την επόμενη φορά να τους δώσεις την ψήφο σου.
Προσθέτοντας δύο μηδενικά θα κάνεις ένα μεγάλο.

12 σχόλια:

  1. Έλεος άνθρωπε!! Γλιστρίδα έτρωγες στο χωριό ή.....βουρλίδι;;; Αχαχαχα!!! Αυτό το κείμενο θα έρθω να το διαβάσω άλλη ώρα, τώρα απλώς σχολίασα!!! χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα ποιος μιλάει! Έχουν πιαστεί τα πλήκτρα ΜΑΝΑ μου από τη δική σου υπερπαραγωγικότητα. Άσε να το πει κανας άλλος.
      Άντε καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. αχαχαχα αυτό πέρασα κι εγώ να σου γράψω! Πας να ξεπεράσεις το δίδυμο;
      Και καλά εμείς είμαστε γυναίκες!
      Εδώ δεν τελείωσα το προηγούμενο! Πολύ ύλη μου μαζεύτηκε!
      Θα αναπληρώσω!
      Απόψε είχα τον πόνο μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Να τα βάλω εγώ μαζί σας; Δε σφάξανε! Πρέπει να έχω από δίπλα το λάστιχο να σβήνω το πληκτρολόγιο.

      Διαγραφή
  2. Ζούμε στη χώρα που τα νούμερα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τους ανθρώπους και μαγειρεύονται πάντα για να εξυπηρετούν συμφέροντα...
    Κατά τα άλλα πάμε καλά (λένε)...κι εμείς κλαίμε!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρτε κόσμε!!!
    Τρελάθηκε το αφεντικό και ξεπουλάει!!!
    Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω!!!

    και από την ταινία "ΟΙ ΔΟΣΑΤΖΗΔΕΣ"
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ(Σταυρίδης): Πάρε κόσμε! Όλα τα είδη! Πρώτα τα λιώνετε κι ύστερα πληρώνετε!
    ΘΩΜΑΣ (Βέγγος): Ό,τι πάρετε με δόσεις, όλα τζάμπα και φτηνά κι όταν έρθει να πληρώσεις, το κατάστημα κερνά.
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Για περάστε, για περάστε, στην ποικίλη αγορά, πλησιάστε και θαυμάστε, ένας-ένας στην ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν μιλάμε για δοσατζήδες βρε Φλώρα που κοιτάνε να κουτσοβολευτούν. Αυτοί δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα απούλητο για τους επόμενους. Ότι αρπάξουν πριν την κάνουν.
      Αλλά κι εμείς, μη που πεις, ωραίοι θεατές δεν είμαστε;

      Διαγραφή
  4. Κι ύστερα πονώ κι οδύρομαι για την κλοπή της πνευματικής μου ιδιοκτησίας ε;
    Κι έπεται συνέχεια...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη το σκέφτεσαι; Δεν βγαίνει τίποτα, πίστεψέ με!

      Έχω τυπώσει το άρθρο σου με την ιστορία του Μάνου και της δασκάλας του. Το έχω δείξει σε δεκάδες συναδέλφους, το λάτρεψαν, ενώ σχεδόν όλοι δάκρυσαν. Ένας μου ζήτησε να του το στείλω mail να το αναρτήσει στο facebook. Ευτυχώς δεν του το έστειλα γιατί στο μεταξύ έφυγα με άδεια. Πάλι καλά τώρα που το σκέφτομαι γιατί θα έτρωγα κι εγώ βρίσιμο :))

      Διαγραφή
  5. Ποιοι δικαστές, χρυσέ μου; Αυτοί είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν θεσμικά και χωρίς προσωπικό και επαγγελματικό κόστος να βάλουν φρένο σ' αυτή την εκτροπή (είναι ισόβιοι, απολαμβάνουν συνταγματικά προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, η γνώμη τους έχει βαρύτητα και οι αποφάσεις τους είναι υποχρεωτικές για τη διοίκηση). Όμως το δικαστικό σώμα είναι άκρως συντηρητικό ειδικά στα ανώτατα δικαστήρια, στήριζει το σύστημα, κάνει τα στραβά μάτια, όπως και στη χούντα, η λαμόγια το διαπερνάει κι αυτό και το χειρότερο οι ίδιοι οι δικαστές αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους σα δημόσιο υπάλληλο: εκτελούν εντολές για τη θεσούλα τους, τη μεταθεσουλα, την προαγωγουλα, τα αναδρομικουλια τους. Πάει, ξεφτιλιστικε η δικαιοσύνη, τον Kant μου μέσα!
    Όμως κι εμείς δεν πάμε πίσω! Τόσα χρόνια ούτε μια γενική απεργία της προκοπής δεν μπορέσαμε να κάνουμε!
    Βρε, να μην υπάρχει ούτε ένας! ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ! Μάλλον μας αρέσει!
    Είναι να μη γελάει ύστερα το τρίο Στούτζες!
    Τα χάπια μου! Φούντωσα!

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς τους δικαστές που περιγράφεις στην αρχή επικαλέστηκα. Το ότι είναι βαθιά βυθισμένοι όλοι τους στα σκ… και έχουν καταντήσει σκουριασμένο εξάρτημα του συστήματος το γνωρίζουμε όλοι. Δυστυχώς!
      Ίσως κάποτε βρεθεί κάποιος άξιος να βάλει ένα τέρμα στο κακό.
      Δεν το πιστεύω!
      Απλά το εύχομαι…

      Διαγραφή