Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Προέκυψε νέος λαγός



Υπουργός Εσωτερικών είναι και λέγεται Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης παραβρέθηκε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο με τίτλο «Εκπαίδευση και Καινοτομία στον 21ο αιώνα - Ανοίγοντας τα σύνορα στην Επιχειρηματική Αγορά». Από το βήμα του συνεδρίου εν λόγω κύριος μάς ανέλυσε τις θέσεις του (;) για μεικτό Πανεπιστήμιο, με επικεφαλής μάνατζερ-επενδυτή.

Απολαύστε τον κο υπουργό:
“Ο προϋπολογισμός της χώρας μας επαρκεί για τη χρηματοδότηση περίπου 15 πανεπιστημίων από τα 25 που διαθέτουμε, με συνέπεια να απειλούνται τα υπόλοιπα με κλείσιμο ή μαρασμό και να διακυβεύεται πλήρως στην πράξη η συνταγματική επιταγή για δημόσια δωρεάν παιδεία.”
“Το Σύνταγμα επιμένει δογματικά ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κράτους. Ώσπου να ξεπεραστεί αναθεωρητικά αυτό το εμπόδιο, ο χρόνος δεν πρέπει να χαθεί.”
“Το στοίχημα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος χάθηκε το 2001 και το 2007, αφήνοντας το ελληνικό πανεπιστήμιο καθηλωμένο στο χθες, παρηκμασμένο, απομονωμένο διεθνώς, με ελλιπή χρηματοδότηση και ξεκομμένο απ' την αγορά.”
“Ο χρόνος που απαιτείται για μία νέα αναθεωρητική προσπάθεια, δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος στο διεθνή ανταγωνισμό της εκπαίδευσης και της έρευνας.”
“Να αξιολογηθεί πιλοτικά η αξία (υλική και άυλη) κάποιων ΑΕΙ και στη συνέχεια να μετοχοποιηθεί το 49% και να διατεθεί σε Ελληνικά Ιδρύματα, εφοπλιστές, επιχειρηματίες που θέλουν πραγματικά να επενδύσουν στην παιδεία.”
“Δημιουργείται μία νέα πηγή για το ΑΕΠ, ισοδύναμη ή και ισχυρότερη απ' τον τουρισμό και τη ναυτιλία, διότι δεν λειτουργεί ούτε εποχικά ούτε μονοθεματικά, αλλά όλο το χρόνο και σε πολλά πεδία, δίνοντας πολλαπλάσια έσοδα για την οικονομία και νέα δυναμική για την εξωτερική μας πολιτική.”
“Έτσι, παρακάμπτεται «έξυπνα» το εμπόδιο του άρθρου 16 του Συντάγματος.”

Ο Ευρυπίδης μας είναι γνωστός από την εποχή του κουρασμένου-ακαταλληλότερου πρωθυπουργού. Επειδή ομολογουμένως η θητεία του σ’ εκείνη την κυβέρνηση υπήρξε αξιομνημόνευτη, ο Σαμαράς του βρήκε θέση και σε αυτή!

Δεν έχει καμία σημασία που δεν βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας. Είναι νοικοκύρης, οργανωτικός, καταφερτζής και πολυπράγμων και αφού κατόρθωσε να βάλει τάξη στα του υπουργείου του, είπε να ρίξει καμιά ματιά και στα λημέρια των συναδέλφων του υπουργών, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Αμέ!
Άλλωστε μη ξεχνάμε πως θήτευσε στο Παιδείας παλαιότερα και …γνωρίζει που πονάει το σύστημα. Που; Θέλει και ρώτημα; Στο ‘δωρεάν’!
Βάλθηκε λοιπόν να γιατρέψει τα προβλήματα και να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες που άφησε φεύγοντας.

Τότε σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι παρότι υπουργός Παιδείας, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο ακούγοντας Παπαρίζου. 
Για να σας βουλώσουμε τα στόματα, αυτή τη φορά θα πάει Πλούταρχο.
Αρνητικά είχε σχολιαστεί και το ότι σε ταξίδι που πήγε στο Παρίσι είχε πρώτα στείλει τη σύζυγό του να τον περιμένει στο φτηνιάρικο “Four Seasons”. Ταξίδι, διαμονή και μάσα κερασμένα από εμάς φυσικά.
Επειδή είστε κακοπροαίρετοι, από δω και πέρα θα πηγαίνει πρώτα αυτός.

Ας σοβαρευτούμε όμως (προσπαθώ ε!). Ο Στυλιανίδης εμφορείται από άδολο ενδιαφέρον για την Παιδεία και την Οικονομία και δεν πρέπει να παρεξηγούμε τα λόγια του. Η «έξυπνη» (ή βλακώδης, θέμα οπτικής είναι) παράκαμψη του άρθρου 16, θα γίνει από ανησυχία μήπως κλείσουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και καταργηθεί στην πράξη η δημόσια δωρεάν παιδεία. Δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, πουλάω το 49% των Δημόσιων Πανεπιστημίων σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές - που έχουν κάτι κωλοπιλάλες να «επενδύσουν» στην παιδεία, αλλά κωλύονται από το σημερινό αναχρονιστικό (κατά Στυλιανίδη) καθεστώς -, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα. Και το παρακάμπτω μόνο και μόνο από ενδιαφέρον να τηρηθεί!!!
Ναι, καλά κατάλαβες.

Ο Στυλιανίδης προσπαθεί να φέρει λεφτά στη χώρα. Μπροστά στον κίνδυνο να ξεμείνουμε από χρήμα θα πουλήσουμε και τη μάνα μας. Τι κι αν το Σύνταγμα προβλέπει δημόσια και δωρεάν παιδεία; Μαλακίες! Τα φράγκα είναι πάνω απ’ όλα. Γι’ αυτό και βρήκε τον τρόπο να μας τα φέρει. Θα κάνει μια “έξυπνη” κίνηση, θα παρακάμψει το …εμπόδιο (!!!!!) του Συντάγματος και θα τα βρει.
Σε ελεύθερη μετάφραση: όταν το Σύνταγμα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για το Σύνταγμα.

Ο Ευριπίδης έχει κάνει και οικονομοτεχνικές μελέτες. Γνωρίζει ότι τα φράγκα που παίζονται είναι πολλά, μιλάει για τεράστια πηγή εσόδων, ισοδύναμη αν όχι μεγαλύτερη από αυτή του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Νάτοι πάλι οι εφοπλιστές. Αυτοί που έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των βαποριών τους με ξένη σημαία για να αποφύγουν τη φορολόγηση, θα έρθουν και θα επενδύσουν εντός Ελλάδας; Γιατί; Μια χαρά δεν φοροδιαφεύγουν σήμερα; Γιατί να βάλουν το ελληνικό κράτος-νταβατζή πάνω από τη κεφάλα τους;
Α, ναι, ξέχασα, από ενδιαφέρον για επενδύσεις στην παιδεία. Το άλλο με τον Τοτό;

Στο μεταξύ, εκτός από τους καραβοκύρηδες, είναι και άλλοι πολλοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Επειδή ως γνωστόν το χρήμα κυκλοφορεί πολύ στις μέρες μας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα γονείς και μαθητές να πληρώνουν δίδακτρα στα ιδιωτικά κολέγια.
Επίσης τεράστιο προβλέπεται και το ενδιαφέρον από ξένους φοιτητές να έρθουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα - άρα να φέρουν και το πολυπόθητο συνάλλαγμα - από το γεγονός και μόνο ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στην κορυφή των καλυτέρων του κόσμου.
Το μάτι μου!

Τα ’χουμε ξαναπεί, τίποτα δεν λέγεται και δεν γίνεται τυχαία. Η παπαριά που πέταξε ο Ευριπίδης δεν πάει στο βρόντο. Σπόρος είναι που ψάχνει να βρει γόνιμο έδαφος και να ριζώσει.
Όσο και να σκίζουν τα ρούχα τους τα παπαγαλάκια πως είναι άκαιρη, τρελή και αντισυνταγματική μια τέτοια πρόταση, στην ουσία το κακό ήδη ξεκίνησε.
Το σαράκι άρχισε να τρώει τα θεμέλια…


6 σχόλια:

  1. Ο Ευριπίδης μιλάει καθαρά: το Σύνταγμα είναι εμπόδιο για τα σχέδιά τους.
    Ακόμη κι αυτό το Σύνταγμα που έφτιαξαν οι ίδιοι...

    Τί άλλο να μας πει;
    Πόσο πιο σαφής να γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να βάλουμε όλοι πλάτη να το καταργήσουμε.
      Μόνο μη δω κανά κερατά να πειράζει το άρθρο 86 γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει.
      Ξηγηθήκαμε;;;

      Διαγραφή
    2. Ο νόμος περί ανευθυνότητας υπουργών.
      http://remaliaclub.gr/forum/archive/index.php/t-2033.html

      Διαγραφή
  2. ΔΕν πρόκειται για "λαγό", αλλά για μεγάλο "γάιδαρο", όπως το απέδειξε με τη στάση του στη δολοφονία Γρηγορόπουλου, με τη διαμονή του στο "Four Seasons", αλλά και με άλλα πολιτικάντικά "καμώματά" του... Τον θυμούμαι Υπουργό Παιδείας, ένας από τους πιο άχρηστους που πέρασαν απ' αυτό το δόλιο υπουργείο... Μας "τα είχε πρήξει" τότε με την αναγγελία της δημιουργίας του "Έξυπνου σχολείου", στα πρότυπα ενός υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού σχολείου που είχε δει στις ΗΠΑ!... Μας δούλευε άγρια!... "Έξυπνο σχολείο", υπερσύγχρονο και ηλεκτρονικό, πού στην Ελλάδα, που τα σχολεία της πάσχουν σοβαρά από την έλλειψη των βασικών, από την υλικοτεχνική υποδομή ως τα προγράμματα σπουδών... Τέτοιος αχρείος ο Ευρυπίδης.... "ΓΑΪΔΑΡΟΣ"!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το καταταλαιπωρημένο αυτό υπουργείο έχουν περάσει οι πλέον σοβαρές προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής ελίτ. Ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα πέρασε από το Παιδείας, στην προσπάθειά της να αποδείξει πως σέβεται τη διαπαιδαγώγηση και το αποδεικνεύει στην πράξη.
      Απολαύσαμε από Αρσένη και Κουτσίκου μέχρι και Αρούλη (ένας είναι ο Αρούλης) και Αννούλα (αυτή της φωτοτυπίας). Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να γελάνε και τα εμπριμέ κατσίκια με το χάλι της Παιδείας.
      Ο Ευριπίδης υπήρξε απλά η συνέχεια του τίποτα, αποδεικνύοντας πως η κομματική καταγωγή και η προσήλωση στον αρχηγό αποτελούν τα μοναδικά εφόδια για να αναλάβεις υπουργείο.
      Ακόμη και το πιο ευαίσθητο.

      Διαγραφή