Σελίδες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τζάμπα εξετάσεις και νοσηλεία!!! Ζήτω το ΕΣΠΑ



Οδηγίες προς ναυτιλλομένους (βλ. ασθενείς)
Το Γ΄ ΚΠΣ αφορούσε κοινοτικά προγράμματα της περιόδου 2000-2006. Το 2006 μας τέλειωσε, μας τέλειωσαν και τα προγράμματα. Ήρθε λοιπόν ως διάδοχη κατάσταση το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) και το οποίο αφορά προγράμματα της περιόδου 2007-2013.
Πρόκειται για προγράμματα που έχουν να κάνουν με ανταγωνιστικότητα & επιχειρηματικότητα, ίδρυση νέων επιχειρήσεων, εκσυγχρονισμό υφιστάμενων και άλλα βαρύγδουπα.

Από την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ:
…η αναπτυξιακή στρατηγική διαμορφώθηκε και με γνώμονα εθνικές πολιτικές που διατυπώνονται σε στρατηγικά έγγραφα όπως:
- η Εθνική Έκθεση Στρατηγικής για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ένταξη 2006-2008
- η Ψηφιακή Στρατηγική 2006-2013
- το «Σχέδιο Ανάπτυξης Μεταφορών 2007-2013 και εικοσαετίας»
- Εθνική Λιμενική Πολιτική
- το Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 κλπ.

Η είδηση που έσκασε μύτη σήμερα (δεν το βλέπω στα πιο πάνω προγράμματα, μάλλον θα εντάσσεται στα κλπ) είναι ότι δίνεται δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία σε ανέργους και ανασφάλιστους (να προσεχτεί παρακαλώ ιδιαίτερα το …“ελεύθερης”) μέσω ενός ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Φίλες και φίλοι. Άνεργοι, ανασφάλιστοι, πεινασμένοι, άποροι, εξαθλιωμένοι. Εσείς που το ελληνικό κράτος αποφάσισε να σας στείλει στα σκουπίδια της ζωής, ήρθε η ώρα να αναθαρρήσετε.  Να σηκώσετε τη μούρη από το χώμα και να κοιτάξετε τον ουρανό ψηλά. Να πάψτε να νομίζετε ότι το κράτος σάς έχει απλά χεσμένους.
Σας δουλεύει κιόλας!

Σύμφωνα με το ειδικό αυτό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μπορούν ελεύθερα να πηγαίνουν στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες, 100.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες, τα επόμενα τρία χρόνια. Συνολικά δηλαδή 300 χιλιάδες άτομα στην ερχόμενη τριετία μπορούν να εξετάζονται και να γιατρεύονται (ή να πεθαίνουν, άσχετο) χωρίς να πληρώνουν μία!

Θα πηγαίνουν λοιπόν στο νοσοκομείο και όταν τους ζητάει ο υπάλληλος το βιβλιάριο ασθενείας θα του απαντούν: "Α, εγώ είμαι με το ΕΣΠΑ"!
Ξέρεις από ΕΣΠΑ; που 'λεγε περίπου και ο αγαπημένος μου Θανάσης.

Το πρόγραμμα, λέει, “θα ξεκινήσει το 2013 και θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Προβλέπει ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία”.


Γιατί ρε λεβέντες; Μέχρι τώρα τι ήταν; Οι ανασφάλιστοι δεν προσέρχονταν στα νοσοκομεία με βιβλιάριο Aπορίας και έκαναν τις εξετάσεις και τις νοσηλείες τους χωρίς να πληρώνουν; Να ρωτήσω και κάτι άσχετο; Αν το ΕΣΠΑ αφορά την περίοδο μέχρι το 2013, στο 2015 πως θα φτάσει; 
Πάμε παρακάτω γιατί θα με σκάσετε.

Το υπουργείο Υγείας βάφτισε αυτή την ιστορική καινοτομία (!) «Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης». Για να περάσεις τη πόρτα δημόσιου νοσηλευτηρίου πρέπει να έχεις …εισιτήριο! 
Το ‘ξερες; Εσένα ρωτάω ρε αγαθιάρη! Εσένα που με κοιτάς παράξενα και δεν καταλαβαίνεις γρι απ’ όσα διαβάζεις! Το ‘ξερες ρε χαμένε ότι για να περάσεις τη πόρτα νοσοκομείου θες εισιτήριο; Τι με κοιτάς σα χάνος; Στο γήπεδο γιατί θες εισιτήριο; Στη συναυλία, στο θέατρο, στο αεροπλάνο, στο λεωφορείο, στο τσίρκο; Ο τζάμπας πέθανε ρεεεεεε! Αλλά εσύ παλιοχαμούρη κάθεσαι και βλέπεις τη διαφήμιση του βλαμμένου με τη μάνα του και νομίζεις ότι ισχύει παντού. Βλήτο!

Να ευχαριστήσουμε όλοι μαζί το αγαπημένο μας ΕΣΠΑ.
Να ευχαριστήσουμε όλοι μαζί την αγαπημένη μας τρόικα που δεν αφαίρεσε τούτο το πρόγραμμα για να το εντάξει στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών.
Να ευχαριστήσουμε όλοι μαζί, με μια φωνή, την αγαπημένη μας κυβέρνηση που δείχνει στην πράξη πως εννοεί τη δημόσια υγεία. Σου δίνει το ελεύθερο να αρρωστήσεις - μέσα στα επόμενα 3 χρόνια - ΔΩΡΕΑΝ!

Με μια απαραίτητη διευκρίνιση: όλοι εσείς οι σπαγκοραμμένοι που έχετε αρχίσει να τρέχετε προς τα νοσοκομεία τώρα που είναι τζάμπα, πρέπει να προσέχετε το timing. Εκατό χιλιάδες από εσάς θα δέχεται το «σύστημα» το χρόνο. Φροντίστε λοιπόν να αρρωστήσετε τη σωστή χρονιά.



Να ζήσουμε να σας θυμόμαστε…

6 σχόλια:

  1. Ρε Ακυβέρνητε, τι ωραία μας το περνάς το μακάβριο μήνυμα; Γελάω και κλαίω μαζί. Αλήτες όλοι. "Πότε θα αρρωστήσω εγώ;;; Ποιος είναι αυτός ο...ΙΚΑ-Σ;;; Χατζηχρήστος αθάνατος!)

    Έλα από κει:
    "ΑΛΕΞΗ, ΣΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ..."

    http://pistos-petra.blogspot.gr/

    Θα τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το είδες το μακάβριο; Άμα έχεις και Γραφείο Κηδειών μια χαρά το βρίσκεις.

      Το διάβασα το άρθρο σου. Δεν έχω τίποτα να προσθέσω, πιστεύω τα είπες όλα. Αυτό που (τουλάχιστον) με κάνει και ανυσηχώ είναι η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βούτυρο στο ψωμί των κυβερνητικών και χρυαυγίτικων ηλιθίων.
      Βλέπω τις προβοκάτσιες να'ρχονται.
      Για να'χουμε να λέμε.

      Διαγραφή
  2. Το δούλεμα πέφτει βροχή.
    Αφού και σήμερα αν πας και γραφτείς στον ΟΑΕΔ (και χωρίς επίδομα) μετά από τρεις μήνες έχεις βιβλιάριο υγείας και υγειονομική ασφάλιση.

    Τώρα δηλαδή τι ακριβώς κάνανε;
    Βαφτίσαν τα φασόλια μπριζόλα για να χαρούν οι άνεργοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μαζεστίξ, έχω αρχίσει και ψάχνομαι.
      Πραγματικά στο λέω.
      Δεν είναι δυνατόν να μας θεωρούν τόοοοσο πολύ μαλάκες! Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται τόσο μακριά από την καθημερινότητα.
      Ψάχνω στο ίντερνετ και βρίσκω συνεχώς προηγούμενες δηλώσεις τους (που η μια αναιρεί την άλλη) για να βεβαιωθώ ότι θυμάμαι καλά.
      Διχασμένες προσωπικότητες; Ψυχοπαθείς; Ή απλά μαλάκες;

      Διαγραφή
  3. Ποιο ΕΣΠΑκαι ανασφάλιστοι... Εδώ διέλυσαν το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία... Βάρδα μην αρωστήσουμε σοβαρά ακόμα κι εμείς οι ασφαλισμένοι, κι αλίμονό μας!... Όχι "εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία", αλλά "εισιτήριο εέύθερης πρόσβασης στον Άδη", μας έχουν έτοιμο!.... Τούτοι οι αλήτες που μας κυβερνούν, εκτός των άλλων πάσχουν κι από "νεκροφιλικά συμπτώματα"... Σου λένε, όχι δυνατά αλλά από μέσα τους, όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα...
    Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας τείλουν "αδιάβαστους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δουλεύω σε νοσοκομείο σε διαβεβαιώ ότι πραγματικά δεν έχετε υπόψη σας τι γίνεται. Τεράστια έλλειψη από απλά πράγματα που ακόμη και στα σπίτια μας έχουμε όλοι. Θα το πιστέψεις ότι πολλές νοσηλεύτριες βάζουν ρεφενέ για να αγοράζουν διάφορα είδη; Βαμβάκι, οινόπνευμα, γάζες, γάντια μιας χρήσης. Μέχρι και φάρμακα φέρνουν κάποιες από τα σπίτια τους αν τα χρειάζεται η κλινική και αυτές όχι. Χειρουργεία αναβάλλονται ή γίνονται τα πολύ επείγοντα λόγω έλλειψης υλικών. Οι φαρμακοεταιρείες θέλουν τα λεφτά τους και έχουν κηρύξει εμπάργκο ή στέλνουν με το σταγονόμετρο.

      Η εικόνα μια χώρας αποτυπώνεται στην κατάσταση της Παιδείας και της Υγείας που διαθέτει και προσφέρει. Για την Παιδεία ξέρω ότι γνωρίζεις πάρα πολύ καλά σε ποιο σημείο βρίσκεται και που θέλουν ακόμη να την οδηγήσουν. Απαξιώνοντας το δημόσιο σχολείο, τη διδακτέα ύλη, το δάσκαλο. Για την Υγεία, πίστεψέ με, δεν θες να μάθεις!

      Διαγραφή