Σελίδες

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κράτος του κώλου



Ήταν Γενάρης του 2007 όταν αποσύρθηκε η τροπολογία του άρθρου 24 του Συντάγματος. Αυτή η δασοκτόνα διάταξη - για όποιον θυμάται - που είχε έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αποψίλωνε τα δάση και άναβε το πράσινο φως για την χωρίς φραγμούς τσιμεντοποίηση τους. Θα βλέπαμε μέσα στα πεύκα και τα πουρνάρια να ξεφυτρώνουν δίπατες βίλες, με γκαράζ, πισίνες και μαντρότοιχους.
Και τότε έγινε το θαύμα.
Με μια κίνηση ματ ο ακαταλληλότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών έκανε …παρέμβαση. Η επίμαχη τροπολογία πετάχτηκε στα σκουπίδια και κανείς μας από τότε δεν έμαθε τι απέγινε.
Δεν μπορούσε βρε παιδί μου ο Καραμανλής ο νεότερος να φανταστεί πως όταν αυτός παίζει playstation αγωνίζεται για τη χώρα, υπάρχουν υπουργοί που αποφασίζουν ερήμην του. Που όχι μόνο δεν τον ρωτούν, αλλά ούτε καν τον ενημερώνουν. Που βρίσκουν την ευκαιρία όταν αυτός απουσιάζει από τη Βουλή και καταθέτουν όποια πρόταση νόμου τους κατέβει!

Που τα θυμήθηκα όλα αυτά;
Μου τα θύμισε ο Σαμαράς.
 
Αποσύρθηκε, λέει, με πρωθυπουργική παρέμβαση, το μέτρο της φορολόγησης με ποσοστό 45% για τα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα. Έχουμε μια οικογένεια, ζευγάρι με δύο παιδιά, που ο καθένας παίρνει 13 χιλιάρικα το χρόνο. Χοντρά λεφτά! Σε αυτό το ζευγάρι έρχεται το κράτος (του κώλου) και φορολογεί τα μισά. Δηλαδή ο ένας από τους δύο δουλεύει τσάμπα!
Τσάμπα;
Όχι ρε φίλε και τσάμπα. Να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.
Ο ένας από τους δύο δουλεύει απλά για να μαζεύει φόρους στο κράτος (του κώλου). Δεν φτάνει που ξυπνάει χαράματα, στριμώχνεται στα ΜΜΜ, τρώει το χέσιμο από το αφεντικό, κοιμάται και ξυπνάει με την αγωνία πότε θα υποστεί την επόμενη περικοπή και πόση θα είναι, δεν φτάνει που δεν απολαμβάνει τίποτα από το κράτος (του κώλου), δεν φτάνει που το να πάρει κάποτε σύνταξη το θεωρεί περίπου σαν να πιάσει το τζόκερ, έρχεται ο υπουργός οικονομικών (του κώλου) και με την ευκολία που διακρίνει έναν αναίσθητο και συνάμα ηλίθιο του ανακοινώνει πως δουλεύει για το θεαθήναι. Δουλεύει για να λέει ότι δουλεύει. Ενδεχομένως να “μπαίνει και μέσα” αν αναλογιστεί τη βενζίνη, ή τα εισιτήρια, ή και κανα ταξί όποτε τα ΜΜΜ απεργούν.

Οι Έλληνες, αχάριστοι όπως πάντα, αντέδρασαν. Δίχως να το πολυσκεφτούν σήκωσαν μπαϊράκι κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και με ένα στόμα είπαν πως “δεν θα περάσει”. 
“Ναι, γιατί θα σας ρωτήσουμε”, ήταν η απάντηση της κυβέρνησης.

Πότε σας ρωτήσαμε για να το κάνουμε και τώρα; Γιατί, όσο εσείς κωλοβαράτε στα καφενεία και αμπελοφιλοσοφείτε στα παγκάκια και στο ίντερνετ, εμείς στύβουμε το κεφάλι μας να βρούμε τρόπους καταπολέμησης της ανεργίας (μη γελάτε!). Λέμε λοιπόν, καλά τόσο μαλάκες είναι; Δεν θα καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να παρατήσουν τις δουλειές και να καθίσουν σπίτια τους;

Έτσι πετυχαίνουμε ένα σωρό πράγματα.
Πρώτα απ’ όλα, σου δίνουμε 365 ημέρες άδεια το χρόνο. Ποια άλλη κυβέρνηση στον κόσμο έχει συλλάβει αυτό το σατανικό σχέδιο ώστε να έχει ξεκούραστους πολίτες;
Δεύτερον, εσύ που παρατάς τη δουλειά σου δεν θα πάρεις ποτέ σύνταξη (ναι, γιατί αλλιώς θα έπαιρνες). Λίγο το ’χεις αυτό το κέρδος για το ασφαλιστικό σου ταμείο;
Τρίτο και μακρύτερο, τη δουλειά σου θα την πάρει κάποιος άλλος, σήμερα άνεργος, ασφαλώς με μικρότερες αποδοχές. Ο μεγάλος καημός της τρόικας και του Κεφαλαίου.

Προκλήθηκαν λοιπόν αντιδράσεις. Και ο Σαμαράς, σαν γνήσιος δημοκράτης και πατριώτης που είναι, συσκέφθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και στη συνέχεια ζήτησε από το στουρνάρι να αποσύρει το μέτρο.
Και εμείς όλοι …“πανηγυρίζουμε”! Όπως κάνουμε πάντα, μέχρι να έρθει ο λογαριασμός. Το ότι θα πάρουν άλλα “ισοδύναμα μέτρα” ο Σαμαράς νομίζει πως δεν το ’χουμε καταλάβει. Όπως όλα δείχνουν (αυτό διαρρέεται από το «Μαξίμου» στα παπαγαλάκια του) επανέρχεται στο τραπέζι το σχέδιο για κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών.
Κι έτσι εσύ μπορείς να μείνεις ήσυχος και να συνεχίσεις τη μίζερη «ζωή» σου. Δεν τους τα δίνεις με το δεξί το χέρι; Θα τους τα δώσεις με το αριστερό! Δεν καταλαβαίνω τί δεν καταλαβαίνεις;

Το γελοίο είναι που προσπαθούν να μας περάσουν το ότι “τα μέτρα αποσύρθηκαν επειδή υπήρξαν …αντιδράσεις”! Ότι δηλαδή, όλα τα υπόλοιπα μέτρα πέρασαν επειδή δεν αντιδράσαμε! Κάτι τέτοιο.
Εγώ πάλι σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ έστω και ένα μέτρο που έπληξε βάρβαρα, οριζόντια και άδικα όλη την κοινωνία (εκτός από τους πλούσιους, εννοείται) και αυτή δεν αντέδρασε.

Μάλλον ο Σαμαράς και ο στούρνος υπουργός του εννοούν πως οι αντιδράσεις υπήρξαν από τους πρόθυμους να ψηφίσουν τα πάντα βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο κόσμος σταμάτησε να τους ρίχνει αυγά και γιαούρτια (προτιμάει να τα φάει) και τελευταία το ’ριξε στα χαλασμένα και στο φτύσιμο.

Οι πάντα πρόθυμοι βουλευτές της νέας Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑλαιού ΣΟυρεαλιστικού Κινήματος και της ΝεοΔημοκρατικής Αριστεράς δεν ψηφίζουν αυτό το μέτρο. Γι’ αυτό και αποσύρθηκε.
Και φυσικά, την ευθύνη της απόσυρσης αυτής της επίμαχης διάταξης την πήρε όλη επάνω του ο πρωθυπουργός μας. Έτσι είναι, κάποιος πρέπει να κρατάει και τα μπόσικα. Κάποιος πρέπει να δείχνει πως το κράτος δεν είναι ανάλγητο, ζυγίζει τα προβλήματα του λαού και βρίσκει λύσεις! Υποθέτεις πως είναι σεμνός και δεν το φωνάζει; Όχι βρε κουτό! Δεν πρόλαβε ακόμη να φτιάξει το διαφημιστικό για το Facebook!

Το ανέκδοτο τελειώνει εδώ και πάμε παρακάτω.
Αλήθεια ρε λεβέντες, η τρόικα τι λέει; Γιατί αν είναι στο χέρι σας να αποσύρονται τα μέτρα, τότε γιατί δεν έχετε αποσύρει κι ένα σωρό άλλα και μας απαυτώνετε καθημερινά; Γιατί μας γανώνετε τον εγκέφαλο ότι όλα αυτά αποτελούν υπεσχημένα και υπογεγραμμένες αποφάσεις και αποτελούν υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης;
Γιατί μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα μέτρα τα αποφασίζει η πουστρόικα, κατόπιν δικών σας …διαπραγματεύσεων.
Ή μήπως όχι;;;
Με τούτα και με κείνα πάλι τη Μέρκελ μου θυμίσατε!

7 σχόλια:

  1. Μα, υπουργός Οικονομικών με όνομα Στουρνάρας ;
    Πιο απίθανο κι απο το όνομα Αλογοσκούφης !
    Πλλλάκα μας κάνουν κι οχι μόνο με τα ονόματα αλλα με τα απίθανα οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στουρνάρας: Ο υπερθετικός βαθμός του στούρνου. Και με αποδείξεις!

      Διαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ!!!!

    ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ! Και η πρώτη φωτογραφία όλα τα λεφτά!!! (ωχ! λάθος λέξη...)

    Έλα καμμιά βόλτα:

    "ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ"

    http://pistos-petra.blogspot.gr/

    Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο!!!.... Τούτοι δεν είναι το κράτος, αλλά το "παρακράτος του κώλου"!... Αδίστακτοι, ιταμοί, προκλητικοί, ξετσίπωτοι, ψεύτες,κλέφτες, απατεώνες, ξεδιάντροποι... και πόσα άλλα επίθετα να βάλω!.... "Παίζουν" με τον πόνο του λαού, αλλά υποτακτικοί, προσκυνημένοι, στα τροϊκανά αφεντικά τους... οι ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά απίστευτοι.

      Από χθες έχουν ξαμολυθεί όλα τα μαύρα κοράκια της κυβερνητικής προπαγάνδας και προσπαθούν να πείσουν τους ιθαγενείς ότι κατάλαβαν λάθος.
      Το χορό φυσικά έσυρε ο Σαμαράς και αφού άναψε το πράσινο φως βγήκε ως και το στουρνάρι να μας ...καθησυχάσει.

      Δες το παρακάτω βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=Os-ux_LCYPE
      Ο ορισμός της ασυναρτησίας και της αρλούμπας.
      Ο Σαμαράς να λέει "που το βρήκατε το 45%;" (έλα ντε!) και ο στούρνος του να λέει ότι το απαίτησε η τρόικα αλλά κατόπιν διαπραγμάτευσης (χα!) δεν θα ισχύσει. Επίσης να επισημαίνει ότι σκόπιμα όσοι το διέρρευσαν δεν ανέφεραν ότι θα υπάρχει μείωση φόρου 1950€. Δηλαδή, ακόμη και να ισχύσει το 45% για τα εισοδήματα άνω των 48000€ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα υπάρχει η σημαντική αυτή ελάφρυνση. Τουτέστιν: "σου παίρνουμε περίπου τα μισά (21,6) και σου επιστρέφουμε τα δύο".

      Θα σου επιστρέφαμε τα "τρια" αλλά μπορεί να το παρεξηγούσες.

      Διαγραφή
    2. Ε, ρε ξεφτιλίκια!
      Αλλά δεν έχω απαιτήσεις, ο καθείς με το ποιόν του...

      Τις είδα τις παστίλιες. Ας είναι όλα για καλό...

      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Το στουρνάρι θα φέρει σήμερα για ...διαβούλευση στους 3 ΠΩΛΗτικούς αρχηγούς το "βελτιωμένο" φορολογικό νομοσχέδιο!
      Αυτό που βγάζει το 45% και βάζει το 21%.
      Μόοοοοονο;;;;
      Δόξα τω Θεώ να λέμε!!!

      Πότε στο διάολο κατάφερε και πρόλαβε να καταρτίσει το νέο;
      Και για ισολογισμό περίπτερου μια βδομάδα τη θες!
      Το δούλεμα εξακολουθεί και πάει σύννεφο.
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή