Σελίδες

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι αποχρώσεις του μαύρου



Είδηση 1η: Αντισυνταγματικά κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο τα μέτρα του νέου μνημονίου.
Αντισυνταγματικά κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο.
Η ολομέλεια θεωρεί ότι πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αφορούν περικοπές σε συντάξεις, θίγουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και συνεπώς δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Είδηση 2η: Αντισυνταγματική η κατάργηση εν ενεργεία συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Αντίθετη με το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας θεωρεί η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και καθορίζει το ύψος του κατώτατου ορίου αποδοχών καταργώντας τη συλλογική αυτονομία ξεκαθαρίζοντας πως συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί με τυπικό νόμο.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος όμως δείχνουν πως δεν ακούν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Τα μέτρα για τον τάφο μας τα έχουν ήδη αποφασίσει και μένει το τυπικό μέρος, αυτό της ψηφοφορίας. Η παρανομία πρέπει να διαθέτει και δημοκρατική επίφαση. Πρέπει να της φορέσουμε τον κοινοβουλευτικό μανδύα, μη και φανεί πως πρόκειται για πραξικόπημα.
Φτου κακά, τι λέξεις είναι αυτές; Πραξικόπημα; Δημοκρατία έχουμε, το λένε και οι δύο. Ο Βενιζέλος, βέβαια, θα διαγράψει από το μαγαζί όποιον τα καταψηφίσει, για δε τον Σαμαρά τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα θανάτου από παλαιοτάτων χρόνων υπήρξε ο κρυφός τους καημός. Η χαρά του κάθε νεοφιλελεύθερου παλιόπουστα.
 
Με τον Κουβέλη δεν ασχολούμαι, πρόκειται για φαιδρό όπως αποδείχτηκε πρόσωπο, χωρίς πυξίδα και σχέδιο. Στηρίζει κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση, ψηφίζει τον προϋπολογισμό της, αλλά αρνείται να ψηφίσει τα εργασιακά μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Όχι λόγω σχεδιασμού, απλά καιροσκοπικά, γιατί μετά δεν θα βρίσκει την ψήφο του. Παρόλα αυτά, πρόκειται για κόμμα Βαβέλ, αφού εκεί μέσα βρέθηκαν και 26 “αριστεροί αγωνιστές” που δήλωσαν πως θέλουν να ψηφίσουν “ναι” και όχι “παρών”.


Νωρίτερα σήμερα στο μπουρδέλο στη Βουλή κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ένσταση αντισυνταγματικότητας για το πολυνομοσχέδιο που θα κυρώσει το Μνημόνιο 3 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Όπως προβλέπει ο Κανονισμός του μπουρδέλου της Βουλής η ψηφοφορία σε αυτές τις περιπτώσεις πραγματοποιείται δια εγέρσεως των βουλευτών. Την ώρα εκείνη εντός της αίθουσας ήσαν περισσότεροι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΚΚΕ και οι νεοναζί, από τα κυβερνητικά θλιβερά συνεταιράκια. Αποτέλεσμα ήταν - όπως φάνηκε ξεκάθαρα στις οθόνες – οι βουλευτές που εγέρθηκαν να είναι σαφώς πολυπληθέστεροι των υπολοίπων που στηρίζουν την κυβέρνηση Μέρκελ, …των δανειστών …του Σαμαρά.  

Το θέμα τελειώνει εδώ; Πλάκα κάνεις; Όχι βέβαια, τώρα αρχίζει! Όταν δεν μας συμφέρει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν! Ο βαρβατάντρας–προεδράρας-Βαγγέλας μέτρησε όπως τον βόλευε, είπε πως αυτοί που εγέρθηκαν είναι λιγότεροι (!!!!!), συνεπώς η ένσταση αντισυνταγματικότητας …απορρίπτεται.
Συνοπτικά και επειδή το λέει ο πρόεδρος Βαγγέλας. Ο οποίος μη το ξεχνάμε, κατά δήλωσή του φοράει παντελόνια.
(Και οι αδελφές φοράνε παντελόνια αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας)

Έγινε ο σχετικός χαμός, αναγκάστηκε να τα μαζέψει (τραβούσαν οι κάμερες) και είπε ότι η ψηφοφορία θα επαναληφθεί εντός μισής ώρας, όπως προβλέπει ο Κανονισμός. Ο Κανονισμός προβλέπει πως η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μετά από 10 λεπτά, κι όχι μετά από μισή ώρα, αλλά ούτε αυτό είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι πως επαναλήφθηκε μετά από μία ώρα, όταν έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα και οι βουλευτές του ναι-σε-ότι-να’ναι άφησαν στη μέση μακαρονάδες και καφέδες και έσπευσαν άλλοι με ταξί και άλλοι τρέχοντας, να χωθούν στην αίθουσα και να μας …εκπροσωπήσουν.

Δημοκρατία αλά-κάρτ που μεταφράζεται σε δημοκρατία του κώλου.


Το λόγο κάποια στιγμή πήρε ο έτερος Βαγγέλας. Αυτός όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μη προτάσσει τα π@π@ρια του σαν τον κυρ Πρόεδρο, αλλά τη παπαρολογία του, πάντα υπό νομιμοφανή/συνταγματικό μανδύα. Ο Βαγγέλας αυτός μας είπε πως πρώτη φορά αμφισβητείται εντός του κοινοβουλίου “η Αρχή της Δεδηλωμένης”.
Σώπα ρε Βαγγέλα και μας πήρανε τα ζουμιά! Που το σκέφτηκες όλο τούτο ρε τεράστιε; Κάθισες να διαβάσεις τις προεκλογικές σου μαλακίες να μας πεις τι από αυτά που ψηφίζεις το παρουσίασες προεκλογικά; Κάθισες να διαβάσεις τα ψέματα των συνεταίρων σου. Έχεις φτάσει το κόμμα στο 5% και μας λες για δεδηλωμένη;

Πριν από λίγο τη σκυτάλη πήραν οι παπαγάλοι. Ο Τζον Πρετεντέρ μάς δήλωσε πως δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η αντιπολίτευση ασχολείται με ασήμαντα θέματα, όπως το να μετρά πόσοι σηκώθηκαν όρθιοι και πόσοι όχι.
Κι εγώ Τζόνυ μου με μισθό 700 χιλιάρικα και την απαραίτητη δική σου γαϊδουριά, κάπως έτσι θα το ‘βλεπα.

Το μαύρο, θλιβεροί μας πουλημένοι πολιτικοί και παπαγαλάκια τους, δεν έχει αποχρώσεις. Είναι απλά ΜΑΥΡΟ! Είναι πίσσα, κατράμι, σκοτάδι, έρεβος. Όσο κι αν ξελαρυγγιάζεστε να το παρουσιάσετε ως κάτι άλλο, αυτό θα παραμένει μαύρο-κατάμαυρο και θα φωνάζει…

6 σχόλια:

  1. Μαύρ’ είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στα λαγκάδια…», που λέει και το εθνικοπατριωτικόν άσμα… Μόνο που τούτοι αποφάσισαν, όχι μόνο τις νύχτες , αλλά και τις μέρες μας να τις κάνουν μαύρες, κατάμαυρες… Το έγκλημα των τριών συγκυβερνητών δημίων κατά του «εχθρού λαού» διεπράχθη χθες βράδυ με 153 δωσίλογα «ΝΑΙ» και 18 ημι- δωσίλογα "ΠΑΡΩΝ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ως τον γελειοδέστερο όλων τον """""""αριστερό""""""" Μίμη Ανδρουλάκη.
      Αυτός ο απίθανος ψήφισε το μνημόνιο 3 (και τα δύο προηγούμενα) και μετά δήλωσε πως αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και γίνεται ανεξάρτητος.
      Είναι πολλά τα λεφτά Μίμηηηη;;;;

      Διαγραφή
  2. Μαυρα κορακια με νυχια γαμψα...ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε στην υπαγωγή στο ΔΝΤ και ποιοι ευθύνονται για το μνημόνιο!!!
      Από την ώρα που ανακοινώθηκε κοιμάμαι ήσυχα...

      Διαγραφή
  3. Όσο είδα χτες από το κανάλι της Βουλής πραγματικά ανατρίχιαζα βλέποντας να αναδύεται άρωμα χούντας.
    Αυτά τα πράγματα που γίνονται αυτές τις μέρες δεν μπορούν να περιγραφούν με τη λέξη "δημοκρατία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μη ξεχνάς: αυτοί που ψήφισαν με "κρύα καρδιά", όταν ανακοινώθηκαν τα 153 ναι ...χειροκροτούσαν!!!
      Τι;
      Μα ότι ο μισθός τους θα συνεχίσει να έρχεται.

      Διαγραφή