Σελίδες

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μηνιάτικο #7: Οκτώβριος 2015



Στις 3 Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα "Αγορά": “Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης το κλείσιμο της επιχείρησης παρά μόνο, να τιμήσει την υπογραφή της και να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ο λαός απαιτεί από την κυβέρνησή του να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τη νομιμότητα.”

Στον κο Σκουρλέτη είχε απαντήσει πριν 2 χρόνια (5/6/2013) ο κος Τσίπρας, αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν παραβρέθηκε στην Ιερισσό και έβγαλε λόγο στο συγκεντρωμένο πλήθος.


Στο 3:58 : «Δίνετε έναν άνισο αγώνα, απέναντι σε πολύ μεγάλα συμφέροντα, απέναντι σε διαπλεκόμενα συμφέροντα.»
Στο 4:20 : «Πίσω από την υπόθεση του χρυσού, πίσω από την υπόθεση της Χαλκιδικής, των Σκουριών, κρύβεται το κέρδος. Κρύβεται κέρδος δισεκατομμυρίων ευρώ. Κρύβονται σκάνδαλα.»
Στο 14:41 : «Όπως λοιπόν πριν από 1,5 χρόνο έφαγαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στην Χαλκιδική. Ο αγώνας σας θα δικαιωθεί.»
Στο 15:25 : «Θα συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα σας. Και το ίδιο θα κάνουμε όταν την επόμενη φορά που θα ξανάρθω θα έχουν ακόμα μια φορά διπλασιαστεί τα ποσοστά μας και θα μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση για να επιβάλλουμε το δίκιο, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την κοινωνική δικαιοσύνη.»
Στο 17:08 : «Ποια είναι η υπόσχεση; Η υπόσχεση είναι ότι πολύ γρήγορα, όταν ο λαός μας πάρει στα χέρια του την τύχη του, στη θέση τους (σημ: των αγωνιστών για τις Σκουριές που βρίσκονταν προφυλακισμένοι) θα βρίσκονται άλλοι. Στα κρατητήρια και στις φυλακές θα βρίσκονται αυτοί που έχουν εκποιήσει τον δημόσιο πλούτο…»
 
Αλλά και λίγες ημέρες πριν γίνει πρωθυπουργός (14/1/2015) είχε πει:


Στο 0:07 : «Η θέση μας είναι σαφής. Η δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού κατά την εκτίμησή μας είναι μια επιβλαβής για το περιβάλλον δραστηριότητα.»
Στο 1:15 : «Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε αυτή την πληγή.»

Η άποψη του μπλογκ είναι κάθε φορά πριν από τις εκλογές να διοργανώνεται πρωτάθλημα κωλοτούμπας και ο νικητής να γίνεται απευθείας πρωθυπουργός. Έτσι θα γλιτώνουμε και τα περιττά έξοδα.


Από το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο της "Αγοράς": “Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει κανένα νέο μέτρο που δεν ήταν γνωστό από το μνημόνιο.”

Κάποια στιγμή (παλιότερα) είχαμε πιστέψει ότι θα σκίσουν το μνημόνιο. Πρόσφατα ακούσαμε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Ευχαριστούμε τον κο Σκουρλέτη που μας καθησυχάζει και μας βγάζει οριστικά από την πλάνη μας.


Στις 3 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, μετά τη λήξη του οποίου εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι: «Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.» 
Ωστόσο, μετά από περίπου μια ώρα, εκδόθηκε νεώτερη ανακοίνωση που …ακύρωνε την προηγούμενη! Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η πρώτη ανακοίνωση εστάλη από λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.
Τη λύση ήρθε να την δώσει ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά. Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο κος Τσίπρας ανακοίνωσε την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα. 

Η πρώτη αναστολή εφαρμογής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έγινε πριν από 1 μήνα και μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Με τη δεύτερη αναστολή πάμε στα μέσα Νοέμβρη. Αν δεν βρεθούν οι συνταξιούχοι να σηκώσουν το χέρι και να φωνάξουν στον κο Πρωθυπουργό "Εδώ τα καλά ισοδύναμα…!", πολύ φοβάμαι ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα αναγκαστούν να πληρώσουν.
Εκτός και αν τον επόμενο μήνα έχουμε εκλογές, οπότε πάμε για αρχές Γενάρη.

Update: Κάτι λένε ότι θα βγάλουν το 23% από τα φτωχαδάκια που στέλνουν τα βλαστάρια τους στα ιδιωτικά κολλέγια και θα το βάλουν στο βόϊο κρέας. 
Θα φορολογήσουν δηλαδή επιπλέον τα μοσχάρια. 
Εμάς δηλαδή.


Στις 8 Οκτωβρίου ο Αναπλ. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναδάκης, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για 5.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι είχαν (και έχουν) συνδέσει το μισθό τους με του γενικού γραμματέα και έκλεβαν το ελληνικό δημόσιο (=τον ελληνικό λαό) “με τη συνενοχή και συμμετοχή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αναπλ. Υπουργός.
Πρόκειται για υπαλλήλους κυρίως επιστημονικών ειδικοτήτων, οι οποίοι εργάζονται σε Ν.Π.Ι.Δ. και με διάφορα νομικίστικα τερτίπια - σε τροπολογίες που περνούσαν σε διάφορα άσχετα νομοσχέδια - (έεεελα!), δεν έχουν υπαχτεί ΑΚΟΜΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Έτσι, 5 χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου δεν έχουν υποστεί ΑΚΟΜΑ περικοπές στους μισθούς τους, με αποτέλεσμα να παίρνουν ΑΚΟΜΑ μέχρι και 2.800 ευρώ καθαρά/μήνα.
Στο ίδιο μήκος κύματος (απάτης) κινούνται και 404 φορείς του Δημοσίου για τους οποίους δεν έχει γίνει ΑΚΟΜΑ καταγραφή, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανείς πόσους υπαλλήλους έχουν.
Να θυμίσουμε ότι η καταγραφή των φορέων του Δημοσίου προβλεπόταν από το μνημόνιο του ΓΑΠ και έπρεπε το θέμα να έχει κλείσει από το Φθινόπωρο του 2010.

Πολύ το χάρηκα που ο κος υπουργός προέβη σε δηλώσεις και διαπιστώσεις και στρακαστρούκες.
Το ζητούμενο κύριε αναπληρωτά είναι ένα: θα κληθούν να επιστρέψουν τα λεφτά που έκλεβαν με πουστιές διάφορες, ή θα φέρετε πάλι καμιά τροπολογία για να τους χαριστούν;
Προτείνω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Στις 11 Οκτωβρίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση για την περικοπή κατά 10% των αμοιβών των σχολικών καθαριστριών: 
Το πρώτο κύμα των νέων Μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκινά από τα σχολεία!
Μειωμένο σε σχέση με το περσινό κατά 10% είναι το ποσό δαπάνης για τις αμοιβές των καθαριστριών των Σχολικών Μονάδων… 
Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω άμεσα το απαράδεκτο μέτρο που οδηγεί σε αμοιβές πείνας μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων και να σταματήσει επιτέλους να αναζητά "ισοδύναμα" μέτρα στην παιδεία, η οποία δεν αντέχει εδώ και καιρό άλλη εξαθλίωση!”

Αυτός ο τύπος ήταν βουλευτής και στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη στις πρόσφατες της 20ης του Σεπτέμβρη. Μετά από αυτή του την επιτυχία, η Φωφώκα τού έδωσε να αναλάβει τον Τομέα Παιδείας του Πασόκ.
Αυτός που λέτε ο τύπος, ψήφισε το μνημόνιο που έφερε ο Τσίπρας. Στις 6 Οκτώβρη, 5 μέρες δηλαδή πριν γράψει τις παραπάνω πίπες, έλεγε τις ακόλουθες μνημονιακές [εδώ]:

“Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αποκάλυψαν τις μεγάλες αλήθειες του χρονικού της κρίσης που υπηρετήσαμε, αλλά και τη μεγάλη πλάνη που προκάλεσαν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις για διαφορετικές λύσεις χωρίς μνημόνια... 
Βλέπουμε όσους μας χαρακτήριζαν μνημονιακούς, υποταγμένους, δοσίλογους, να προσχωρούν στον δρόμο της αλήθειας και να υπογράφουν το δικό τους μνημόνιο για να μείνει η πατρίδα όρθια…”

Κύριε Κωνσταντόπουλε, 
αν ο δρόμος είναι ένας και στρωμένος με μνημόνια (και δεξιά-αριστερά ελλήνων πτώματα),
αν ο δρόμος της αλήθειας είναι να σωθούν οι τράπεζες και να ξεσκίστε τον κοσμάκη,
αν ψήφισες κι εσύ το μνημόνιο για να μείνει η πατρίδα όρθια (…για να αλλάξει στάση και να την πηδάνε και στα όρθια),
τότε κόψε τις αντιμνημονιακές κορώνες, γιατί όταν προέρχονται από τύπους σαν εσένα, μάς προκαλούν αναγούλες. Και μην εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι φυλάμε το σάλιο γι’ αυτούς που κυβερνούν. Κάτι θα περισσέψει και για σένα!


Στις 12 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απέστειλε επιστολή  στον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο στην οποία ζητά τις προτάσεις του για την ονομασία της ΠΓΔΜ.    


Προσπερνώ ότι αποκαλεί τον μισότρελο νεοναζί "αξιότιμο" γιατί μάλλον έτσι προστάζει το πρωτόκολλο (και επειδή μου γυρίζουν τα εντόσθια). Αβρότητες του κώλου και από ουσία μηδέν.
Πολύ μου αρέσει που ένας …αριστερός (από τους ελάχιστους που εκτιμούσα σε αυτό το τσίρκο, πάει κι αυτός) ζητάει τη γνώμη του αρχιφασίστα για την χαρασσόμενη εξωτερική μας πολιτική.
Από την ώρα που αρχίσατε να ζητάτε τη γνώμη τους … χέσε ψηλά κι αγνάντευε…


Στις 13 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Από τις αυξήσεις ξεχωρίζουν οι νέες τιμές στην Ακρόπολη, της οποίας το εισιτήριο είναι σήμερα 12 ευρώ το ολόκληρο και 6 ευρώ το μειωμένο και διαμορφώνεται στα 20 και 10 ευρώ αντίστοιχα.
Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το εισιτήριο θα ανέλθει στα 15 ευρώ (8 το μειωμένο) από 6 ευρώ (3 το μειωμένο) που ισχύει σήμερα.
Στην Επίδαυρο και στις Μυκήνες η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 12 ευρώ (από 6 και 8 που ήταν αντίστοιχα).
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, σήμερα 4 ευρώ η είσοδός του, ανεβαίνει στα 8 ευρώ.
Κλπ κλπ
Όπως ανέφερε η γ.γ. του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Βλαζάκη – Ανδρεαδάκη: “Οι τιμές αυτές θα ισχύουν μόνο τη θερινή περίοδο (δηλαδή από Απρίλιο ως Οκτώβριο), ενώ τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχει μείωση κατά 50%, ώστε να μπορούν όλοι, κυρίως οι Έλληνες, να επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε χαμηλή τιμή.”

Είναι απολύτως βέβαιο ότι και τούτες οι αυξήσεις θα ανεβάσουν τα έσοδα, όπως ακριβώς συνέβη με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, του πετρελαίου θέρμανσης, των τελών κυκλοφορίας κλπ.
Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται και η προσπάθεια του υπουργείου όπου δια της γεν. γραμματέως του ανακοινώνει ότι τους χειμερινούς μήνες θα πληρώνουμε μόνο 10 ευρώ για να δούμε την Ακρόπολη. Στα κεσάτια, όταν βρέχει, χιονίζει, κάνει ψόφο και δεν κυκλοφορούν ούτε νυφίτσες, θα μπορείς να κουκουλώνεσαι και να απολαμβάνεις την Ακρόπολη τσάμπα. Μόνο με ένα δεκάρικο!
Και πάλι ευχαριστούμε.
Επειδή εσείς οι κυβερνώντες με έχετε συνηθίσει να σας κάνω (δωρεάν) προτάσεις, ακούστε κι αυτό: αν μια 5μελής οικογένεια χρειάζεται να διαθέσει το ευτελές ποσό των 70€ για να ανέβει τον ιερό βράχο, τι θα λέγατε να της ζητάγατε ακόμα 70 για να τον κατέβει;
Μιλάμε για τρελά λεφτά!


Στις 14 Οκτωβρίου “ξηλώθηκαν” από την ιστοσελίδα της Βουλής οι ηλεκτρονικές παραπομπές (links) για τις Εκθέσεις και τα πορίσματα των Επιτροπών Αλήθειας Δημοσίου χρέους, καθώς και το πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, επιτροπές που είχε συγκροτήσει η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντόπουλου, με εντολή της οποίας είχαν τοποθετηθεί σε υψηλότατη θέση στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Η ΚΥΡΙΑ Κωνσταντοπούλου απάντησε στο twitter.


Εγώ Ζωή σου τα ‘λεγα και τ’ άκουγες παράλογα. Τι δουλειά έχει μια γυναίκα Πρόεδρος ανάμεσα σε δυό μουστάκια, μου λες;
Άντε παιδάκι μου σπιτάκι σου να αποκατασταθεί η καθεστηκυία τάξις! Κάνουν τόσο πολύ θόρυβο οι αλήθειες που ξεκουφαίνουν.
Διότι ο Έλληνας αντέχει να βλέπει στη Βουλή (και να πληρώνει) φασίστες και αρτίστες, κλέφτες και ψεύτες, κομπιναδόρους και μιζαδόρους, τηλεγλάστρες και τηλεβλάκες.
Την αλήθεια δεν αντέχει.


Στις 15 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2219Β ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας της Τραπέζης της Ελλάδος σύμφωνα με τον οποίο δίνεται παράταση έξι μηνών στους υπερήμερους οφειλέτες να συνεργαστούν με τις τράπεζες και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους (σημ: στην προηγούμενη αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας οριζόταν ότι η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση της τράπεζας προς τον ληξιπρόθεσμο οφειλέτη μπορεί να αποσταλλεί μέχρι την 30η Ιουνίου 2015). Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, αυτό θα έχει ως συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους.



Αυτό που έπαιρνε συνεχείς αναβολές όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια (μέχρι δηλαδή να το εμπεδώσει ο λαός και να βαρεθεί να διαμαρτύρεται) έφτασε η ώρα να ισχύσει. Κατάσχεται η πρώτη και μοναδική κατοικία των οφειλετών, ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό του νεοφιλελέ προφήτη που έλεγε ότι "θα έρθουν οι αριστεροί να σας πάρουν τα σπίτια".
Να χαρώ εγώ …δεοντολογία!
Διότι σ’ αυτή τη χώρα μπορούν οι χρεοκοπημένες τράπεζες να καταβροχθίζουν απίστευτα δισεκατομμύρια για τις μαλακίες που έκαναν - χρέη τα οποία τα φορτώνεται ο ελληνικός λαός –


την ίδια στιγμή που στον ίδιο λαό τού κατάσχονται τα σπίτια. Έτσι, και άστεγος μένεις, και χρωστάς το χρέος της τράπεζας που την ανακεφαλαιώνουν για να καλύψουν τις ζημιές από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Τι κατάλαβες; Και γ@μ#μένος και δαρμένος είπες; Α, γεια σου!
Και για σένα που δεν κατάλαβες κατά που πάει το πράμα, θα σου πω εγώ που ψεκάζομαι καθημερινά: αφού πήραν τις δεύτερες κατοικίες, αφού πήραν τα σπίτια όσων δεν πλήρωσαν καμία δόση, αφού πάρουν τα σπίτια όσων έμειναν άνεργοι και δεν έχουν να πληρώσουν το υπόλοιπο δάνειο και τους τόκους, μετά θα έρθουν και στο δικό σου που το έφτιαξες με ιδρώτα και χωρίς δάνειο. 
Τώρα γελάς, κάποια στιγμή θα με θυμηθείς.
Κινδυνολογώ; Ε δεν το ‘παμε; Ψεκάζομαι.

ΥΓ: Αν ανοίξεις το συγκεκριμένο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης, θα διαπιστώσεις ότι φέρει μια και μόνη υπογραφή: του Στουρνάρα!
Φαντάζομαι να κατάλαβες ποιος κυβερνά.


Στις 21 Οκτωβρίου το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό αποφάσισε την αποπομπή της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου. Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν της άρνησης της κας Σαββαΐδου να παραιτηθεί από τη θέση της, παρά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και με δική της απόφαση δόθηκε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
Η κα Σαββαΐδου εξέδωσε ανακοίνωση: 
“…Είναι εξοργιστικό να κατηγορούμαι ότι με την απόφασή μου «ευνόησα  συγκεκριμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον πυρήνα της διαπλοκής». Σημειωτέον ότι οι «διαπλεκόμενες» κατά την κυβέρνηση επιχειρήσεις, δηλαδή οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες βαρύνονται με το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, αποτελούν τον κορμό της πραγματικής οικονομίας, απασχολούν χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας και από αυτές εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες για την επιβίωσή τους.”
“…Σημειωτέον ότι η σπουδή της κυβέρνησης είναι τέτοια, που η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται ΠΡΙΝ ακόμα οριστικοποιηθεί η παραπομπή μου στο ακροατήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Ειδικότερα, σήμερα δεν συντρέχει λόγος θέσης μου σε δυνητική αργία, που είναι – σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα - απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόωρη λήξη της θητείας του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Για την απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου απαιτείται – εκτός από την επίκληση της συνδρομής λόγων δημοσίου συμφέροντος (οι οποίοι εκλείπουν) – να έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή στο ακροατήριο, μετά την πάροδο της 10ημερης προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής κατά του κλητηρίου θεσπίσματος, το οποίο μου κοινοποιήθηκε μόλις χθες!”


Έχουμε και λέμε:  
1ο.Είναι αξιοσημείωτο που η κα Σαββαΐδου επιτέλους κατάλαβε και αναγνωρίζει ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, συνεπώς (πρέπει να) εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και έχει προϊσταμένους. Παρότι πληρωνόταν από το δημόσιο, το διάστημα της παντοκρατορίας της επί σαμαροβενιζέλου και στο πρώτο επτάμηνο επί Τσίπρα, όχι μόνο το είχε ξεχάσει, αλλά είχε ιδρύσει στη γενική γραμματεία το δικό της κράτος, έχοντας χεσμένο το δικό μας.

2ο.Η κα Σαββαΐδου στην ανακοίνωσή της βάζει σε εισαγωγικά τον όρο ‘διαπλεκόμενες’ επιχειρήσεις, αναφέροντας πως ως τέτοιες τις χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, συνεπώς η ίδια αποστασιοποιείται. Παρότι η κα Σαββαΐδου λίγο πριν αναγνώρισε ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, πράγμα που φανερώνει τίνος τα συμφέροντα πρέπει να εκπροσωπεί, αμέσως μετά ανοίγει τις φτερούγες της για να σκεπάσει τις -σε εισαγωγικά πάντα- «διαπλεκόμενες» επιχειρήσεις. Ως γνωστόν η κα Σαββαΐδου μόλις σήμερα προσγειώθηκε στη Γη και πριν λίγα λεπτά έφθασε στην Ελλάδα, συνεπώς δεν μπορεί να γνωρίζει τι κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα. Ένα ζάπινγκ στα κανάλια και μια ματιά στις εφημερίδες, καθώς και οι σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή η νουδού, αρκεί να πείσει για ποιών τα συμφέροντα κόπτεται. Έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για του ελληνικού λαού. Παράδειγμα:




Ναι άδωνί μου. Να αντιδράσει. Για κάντε πριτς να δούμε αν βγαίνουν μπουρμπουλήθρες.

3ο.Η κα Σαββαΐδου έκανε ήδη το δικαστήριο και εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε αργία. Όπως χαρακτηριστικά μάς λέει, «εκλείπουν οι λόγοι επίκλησης του δημοσίου συμφέροντος». Πάμε να δούμε τι λέει ο Ν.4057/2012, δηλαδή το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΦΕΚ 54Α/14-3-2012):



Στο άρθρο 104, §1 περιπτ.α,β,γ είσαι μέσα και στις τρεις κα Σαββαΐδου.
Αλλά μην ανησυχείς. Στο άρθρο 103 §3 προβλέπεται ότι όταν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο τέθηκες σε αργία, θα επανέλθεις αυτοδίκαια στα καθήκοντά σου. Λες;

ΥΓ: Τρεις ημέρες μετά την παροχή εξηγήσεων δια υπομνήματος για την κλήση της ως ύποπτης για την τέλεση του κακουργήματος, η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της τέως γ.γ Δημοσίων Εσόδων για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.


Στις 22 Οκτωβρίου το «Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε το δικό του «ραβασάκι» για τον ΕΝΦΙΑ, με το οποίο καλείται να πληρώσει 43.000 ευρώ. Ο φόρος αφορά τα 18 σπίτια όπου φιλοξενούνται τα παιδιά του «Χαμόγελου» αλλά και ακίνητα και αγροτεμάχια που έχουν κληροδοτήσει ιδιώτες στον οργανισμό. Αρκετά από τα ακίνητα αυτά παραχωρούνται στα ενήλικα «παιδιά» του οργανισμού που μεγάλωσαν στα σπίτια του και αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη για να σπουδάσουν.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο Οργανισμός είχε απαλλαχθεί από παλαιότερους φόρους και τα τελευταία δύο χρόνια έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΕΝΦΙΑ. Πέρυσι ο ΕΝΦΙΑ για το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανήλθε σε 94.996,52 ευρώ και έπειτα από παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που είχε κάνει λόγο για λάθος και την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον Οργανισμό, το τελικό ποσό πληρωμής ήταν 30.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «πέρυσι η επιβολή ΕΝΦΙΑ στον Οργανισμό θεωρήθηκε άδικη από μέλη της τότε κυβέρνησης και από την αντιπολίτευση και τα κόμματα μάς υποσχέθηκαν ότι θα μας απαλλάξουν από το φόρο».

Είσαι άτυχος κε Γιαννόπουλε. Μόλις σχόλασαν την Σαββαΐδου που θα στο μείωνε και φέτος.

Όσον αφορά τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
θα μείνουν υποσχέσεις
και αν κάνουν πράξη όσα έλεγαν
εμένα να με χέ…
(δημώδες)


Στις 23 Οκτωβρίου δεν καταβλήθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Πρόκειται για το επίδομα στήριξης τέκνων το οποίο κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα, καθώς και για το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα και ενδεχομένως η πληρωμή να πάει για το τέλος του μήνα ίσως και για το Νοέμβριο. Η κυβέρνηση έβαλε πρώτη προτεραιότητα την πληρωμή του ΔΝΤ και πλέον 650.000 οικογένειες περιμένουν το οικογενειακό επίδομα.
Τα κρατικά ταμεία είναι στο μείον και έτσι τα 225 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για το επίδομα τέκνων πήγαν στη δόση των 448.000.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει το κράτος στις 13 Οκτωβρίου.
Λίγες ημέρες πριν, ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει μιλώντας στον ΑΝΤ1: “Από ότι γνωρίζω, τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου”. 
Και ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα χρήματα έπρεπε να είχαν καταβληθεί έως τις 20 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης έλεγε τη Δευτέρα (19/10) ότι τα επιδόματα θα δοθούν ως την Παρασκευή 23 του μηνός και ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ενώ έριξε τις ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την συμβολική κατάληψη δύο ημερών στο κτήριο του Υπουργείου.

Στη χώρα που βυθίστηκε στην ύφεση-ανεργία-φτώχεια και οι οικογενειάρχες περιμένουν την επιδοματική πολιτική των κυβερνώντων για να μην απομακρύνονται από το μαντρί και τον τσοπάνη, παρακαλείται το ΠΑΜΕ να μην ξανακάνει κατάληψη σε Υπουργείο γιατί καθυστερεί την καταβολή των επιδομάτων.
Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας, ας θυμηθούμε ότι την 1η Απριλίου 2015 ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" δήλωσε: “Εάν έως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση διότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ”.
Τι άλλαξε; Τίποτα. Η αριστερή ιδεολογία παραμένει, ο Τσίπρας δεν μεταλλάχτηκε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γλυκάθηκε από την εξουσία και έγραψε το λαό στα τέτοια του. Απλά αυτά είχαν ειπωθεί πρωταπριλιά.

ΥΓ1: Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Κατρούγκαλο ότι καλό είναι να μη ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια και να πηγαίνει στις συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου. Εκεί ίσως μάθει που πάνε τα λεφτά.
ΥΓ2: Λένε ότι τα επιδόματα θα καταβληθούν στα μέσα της εβδομάδας που έρχεται. Για όποιον αισθάνθηκε παράξενα διαβάζοντας τις από πάνω γραμμές και είπε μέσα του "φωνάζεις για 15 ημέρες καθυστέρηση;", απλά να του θυμίσω ότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ έληξε προχτές Παρασκευή και δεν δόθηκε καμία παράταση. Όποιος δεν πλήρωσε μπήκε στη μαύρη λίστα.


Στις 24 Οκτωβρίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  (με 154 ψήφους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των ΑΝ.ΕΛ) το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τα ΜΜΕ. Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ:
Η Ν.Δ. ψήφισε «όχι σε όλα».
Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 4, 12, 13 και 16.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14 και 16, τα οποία υπερψήφισε.
Το ΚΚΕ ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 16, 18, 21, 41, 42, 43.
Το Ποτάμι ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14,16 και 21, τα οποία υπερψήφισε. Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου ψήφισε επίσης τα άρθρα 41 και 42.
Η Ένωση Κεντρώων ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 2, 11 και 13.
Σημειώνεται ότι κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, απουσίασε από την ολομέλεια της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο Κ. Καραμανλής δεν έστειλε ούτε τη συνηθισμένη επιστολική ψήφο, η οποία δεν θα προσμετράτο στην καταμέτρηση αλλά θεωρείται ως πολιτική τοποθέτηση.


Εύχομαι η Κομισιόν να επιτρέψει στην κυβέρνηση να απαυτώσει και κανέναν άλλον και όχι μόνο το λαό αυτής της συφοριασμένης χώρας.
Εύχομαι στη νουδού να προσέλθει στο παγκάρι των καναλιών και να της μετρήσουν τα συμφωνηθέντα  για τις υπηρεσίες που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στη διαπλοκή.
Εύχομαι στο κόμμα του λαού (το ΚΚΕ ντε!) να συνεχίσει να πορεύεται αταλάντευτα στο δρόμο της μαλακίας που το δέρνει.
Εύχομαι και στον Κωστάκη Καραμανλή να επιτραπεί το ντελίβερι σπληνάντερου μέσα στη Βουλή για να μην αναγκάζεται να λείπει.
Στα κανάλια εύχομαι καλά σαράντα.


ΥΓ1: Το "Μηνιάτικο" δεν βγήκε τον Σεπτέμβριο επειδή είχαμε υπηρεσιακή-διορισμένη κυβέρνηση. Βέβαια, κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή που έχουμε σήμερα δεν είναι διορισμένη, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα.

ΥΓ2: Όταν άνοιξε η συγκεκριμένη στήλη, είχα γράψει ότι “Στις αρχές κάθε μήνα, εδώ θα καταγράφονται διάφορες επιτυχίες και "επιτυχίες" της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης του μήνα που πέρασε. Αυτά που με προβλημάτισαν, με έκαναν να επικροτήσω, να διαολιστώ ή να γελάσω.”
Έτσι και θα συνεχίσει. Δεν φταίω εγώ αν η κυβέρνηση το έχει ρίξει σχεδόν αποκλειστικά στις μαλακίες και στο πήδημα. Δεν υπήρξα ούτε τσιράκι ούτε κομματόσκυλο ούτε τσανακογλείφτης κανενός κερατά και δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν. Και σε όποιον αρέσει. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να επανέλθω.

6 σχόλια:

  1. Πέτρο μου... διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον τα μηνιάτικά σου. Πολλές ειδήσεις τις μαθαίνω από δω, άλλες όχι. Πάντα κοντοστέκομαι στα σχόλια σου που είναι εύστοχα και βγάζουν το "γαμώτο"που όλοι νιώθουμε. Έχοντας επικεντρώσει την προσοχή μου στο δράμα των προσφύγων και θεωρώντας (όπως σου έχω πει και πιο παλιά) πως αυτή είναι η κορυφαία είδηση που θα έπρεπε να μας απασχολεί (όχι μόνο από φιλάνθρωπη διάθεση, μα και για τις εξελίξεις που αυτή η μαζική μετατόπιση θα φέρει), θα με συγχωρέσεις μα δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα άλλο αυτό το διάστημα. Οι εικόνες των ανθρώπων αυτών με έχουν στοιχειώσει. Άλλο να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να το ζεις από κοντά. Η κόλαση του Δάντη...
    Βλέποντας λοιπόν ανθρώπους σαν τον γιατρό κ. Μουζάλα, αλλά και πολλούς άλλους που δίνουν μάχες για να κρατηθούν τα κέντρα ανοιχτά και να οργανωθούν επαρκώς, δεν μπορώ παρά να μην χειροκροτήσω την υπερ-προσπάθεια που καταβάλλεται απ' αυτή την κυβέρνηση, για τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.
    Σ' όποια παράταξη κι αν ανήκε, θα υποκλινόμουν στις γνώσεις, στις ακτιβιστικές του δραστηριότητες και στην ανθρωπιά του. Μπορεί να είναι μια μονάδα, αλλά οι μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία έγιναν από κάποιους τολμηρούς που είχαν φαντασία και όραμα.
    Συγνώμη που δεν σχολιάζω επί της ουσίας του κειμένου σου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διάθεσή μου.
    Καλό σου μήνα ολόψυχα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το δράμα των χιλιάδων αυτών ψυχών που τις βομβαρδίζουν, τις στοιβάζουν σε σαπιοκάραβα και ύστερα τις πεθαίνουν στις θάλασσες δεν μπορεί παρά να συγκλονίζει οποιονδήποτε θέλει να λέγεται άνθρωπος.
      Σε αυτό το μπλογκ έχουν γίνει στο παρελθόν αναφορές στο θέμα.
      Η συγκεκριμένη όμως στήλη έχει άλλο σκοπό και τον έχω αναφέρει. Αποτελεί ένα "ημερολόγιο" για τα πεπραγμένα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
      Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του (για την αντιπολίτευση ούτε καν το συζητώ) είναι πάρα πολύ μικροί για να δώσουν λύση ακόμη και σε ζητήματα ήσσονος σημασίας. Στο προσφυγικό είναι απλοί παρατηρητές και καρπαζοεισπράκτορες των ευρωπαίων δίποδων. Γι' αυτό και δεν έχει νόημα να αναφέρεται από τη συγκεκριμένη στήλη, εκτός και η κυβέρνηση αποφασίσει να δράσει. Π.χ. να γκρεμίσει τον φράχτη του αίσχους.
      Αλλά, αστειευόμαστε; Η "αριστερή" μας κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ (που θα καταργούσε) να διαλύσουν την πορεία των ανθρώπων που διαδήλωναν κατά του φράχτη.
      Αηδία και τίποτα άλλο!

      Μαρία, παρόμοια θέματα δοκιμάζουν τον ανθρωπισμό όλων. Και είναι πολύ, πάρα πολύ εύκολο τούτες τις ώρες να διακρίνεις τους ανθρώπους από τα γουρούνια. Δεν προσπαθούν ούτε καν να κρυφτούν!
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. Πέτρο όπως ακριβώς το είπες...τσίρκο!!
    Η "αριστερά" έκοψε το τιμόνι όλο δεξιά σε όλα τα επίπεδα!
    Καλά κάνεις και τα επισημαίνεις...μπορεί να τους ψήφισα τον Ιανουάριο, αλλά δεν τους παντρεύτηκα κιόλας...ειδικά που αποδείχτηκαν οι περισσότεροι υποκριτές και καθάρματα!!
    Η ελπίδα δεν ξέρω αν πεθαίνει τελευταία, αλλά σε αυτή την περίπτωση και ψόφησε και βρώμισε από το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω Μαρία πως ότι απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ (σε επίπεδο στελεχών) είναι μια υπερσυντηρητική κάστα ανθρώπων που καίγονταν και καίγονται για εξουσία. Αμφιβάλλω αν ποτέ υπήρξαν αριστεροί στην ιδεολογία ή απλά υιοθετούσαν και αναπαρήγαγαν εύηχα συνθήματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας διαβεβαιώνουν πως δεν γινόταν αλλιώς, οι ίδιοι που έταζαν σκισίματα μνημονίων και αλλαγή πολιτικής.
      Υπεύθυνος είναι ο λαός που τους ψήφισε, ας μη γελιόμαστε. Ο ίδιος λαός που επέλεξε να συνεχιστεί αυτή η κατάντια, ο ίδιος θα τους πάρει με τις πέτρες.

      Διαγραφή
  3. Αρχικά να σου δώσω συγχαρητήρια Πέτρο μου, για την τόσο λεπτομερή και ουσιώδη ανάλυση των πεπραγμένων, στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου. Ενημερώνομαι για πολλά μέσα από τα μηνιάτικα σου και κάθε φορά εκπλήσσομαι με όλες αυτές τις λεπτομέρειες και τα "κουστουμαρισμένα" ντοκουμέντα σου! Τώρα για τι απ' όλα να σχολιάσω ...Εκείνο που διαπιστώνω γενικά, είναι πως κάθε εβδομάδα υπάρχει και μια κακή απομίμηση του χθες, μια εκ νέου κολοτούμπα εις βάρος όλων μας. Τι να πω, στις Σκουριές τα γυρίσανε, στην Παιδεία τ' αναμασάνε, τις υποθέσεις των επιτροπών για χρέος και κλπ.τις "πνίξανε" κι όπως σωστά αναφέρεις "...κάνουν τόσο πολύ θόρυβο οι αλήθειες που ξεκουφαίνουν". Η αγορά ολοένα και πιέζεται, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στραγγαλίζονται από την κρίση, άλλοι θα βάλουν λουκέτο κι άλλοι θα φύγουν για κάπου αλλού. Αν δεν ανοίξουν νέες δουλειές, αν δεν γίνουν νέες προσλήψεις να μπουν νέες εισφορές στα ταμεία, δεν θα βελτιωθεί ούτε να σωθεί το ασφαλιστικό κι οι συντάξεις θα μειώνονται συνεχώς. Ειλικρινά απογοητεύομαι με την όλη κατάσταση, αλλά θέλω να ελπίζω, πως κάτι θα γίνει, από τους πιο ψύχραιμους... Δυστυχώς υπάρχει και το καυτό θέμα του μεταναστευτικού, που το βλέμμα δακρύζει, η καρδια ραγίζει κι η ψυχή μας μισοπνίγεται στο Αιγαίο...! Έχεις αναφερθεί κι εσύ παλαιότερα και μακάρι όπως λες να "πέσει" κι ο φράχτης του αίσχους. Οψώμεθα!
    Να είσαι καλά να έχεις έναν όμορφο βραδάκι κι έναν ήρεμο και δημιουργικό Νοέμβρη! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα, στην φτώχεια, την ύφεση, την ανεργία, τις αποεπενδύσεις δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από τη πλευρά του πωλητικού μας (υπό)κοσμου. Ο εκάστοτε αντιπολιτευόμενος πουλάει πιασάρικα παραμυθάκια στο πόπολο που φυσικά δεν πιστεύει. Ακολουθούν όλοι σαν πιστοί σκύλοι το ακρονεοφιλελεύθερο γερμανικό δόγμα, συνεχίζοντας την εξαθλίωση του λαού μέχρι όσο πάει.

      Αυτός ο λαός έχει την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα μας λυπηθούν στην Ευρώπη και θα σταματήσει το κακό. Πως ζυγώνει η ώρα που θα πουν "φτάνει η λιτότητα, αρκετοί πέθαναν ή μετανάστευσαν, ώρα για ανάπτυξη".
      Αμ δε!
      Όσο αυτός ο λαός περιμένει να του λύσουν το πρόβλημα οι άλλοι, τόσο τα φέρετρα θα πολλαπλασιάζονται.

      Μεθαύριο είναι η πανελλαδική απεργία. Της μιας μέρας.
      Μ Α Λ Α Κ Ι Ε Σ!!!
      Αυτά είναι στρακαστρούκες και φυσικά δεν τρομάζουν κανέναν τους.

      Που είναι ο αντιμνημονιακός Τσίπρας να μας πετάξει τις κορώνες του;
      Ο Καμμένος πού χάθηκε;

      Και εμφανίζονται κάτι καρναβάλια σαν το άδωνι, τον Βαγγέλα και τον Κυριάκουλα να μας πουν ότι δεν θα ψηφίσουν άλλες περικοπές σε συντάξεις.
      Κατάλαβες; Μας δουλεύουν και τα ζαβά!
      Έχω άδικο που τους στέλνω ολημερίς στο διάολο;

      Διαγραφή