Σελίδες

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Όχι στον Μπαλτά



Προχτές η Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015" διοργάνωσε ανοιχτή συγκέντρωση για την Παιδεία στο κλειστό γήπεδο "Σπύρος Λούης" στο Μαρούσι, με σύνθημα “Όχι στον Μπαλτά”. Όπου Μπαλτάς δεν είναι η γνωστή χασαπομάχαιρα αλλά ο Υπουργός Παιδείας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήσαν διάφοροι πωλητικοί που, αποδεδειγμένα πια, κόπτονται για την Παιδεία της χώρας. Βαθιά ανάσα: 
Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Σταύρος Θεοδωράκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Βασίλης Κικίλιας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σπύρος Λυκούδης, Κωνσταντίνος Τασούλας, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Φώφη Γεννηματά, Θεόδωρος Φορτσάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Φωτεινή Πιπιλή, Μαρία Σπυράκη.

Για το πλήθος που γέμισε το γήπεδο ο συντονιστής της εκδήλωσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θάνος Βερέμης ανέφερε ότι “στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να αφυπνιστεί ο κόσμος”. Επίσης σύμφωνα με τον κύριο καθηγητή “η κοινωνία των πολιτών ξύπνησε”.

Είναι πολύ σημαντικό ότι οι 200 πρώτοι που ξύπνησαν γέμισαν το "Σπύρος Λούης" στο Μαρούσι. Ευτυχώς που δεν ζει πια ο Σπύρος να τους καμαρώσει γιατί θα γινόταν Λούης.

Σε άρθρο του έγκυρου Βλήματος (πάντα εκεί ανατρέχω για σοβαρή δημοσιογραφία) όπου η αρθρογράφος διαπίστωσε "Στρατιά πανεπιστημιακών - εκπαιδευτικών για ανατροπή των νομοσχεδίων", ενημερώθηκα ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό η πρόταση της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι όλοι οι νόμοι για την Παιδεία στο μέλλον να πρέπει να ψηφίζονται από τα 3/5 της Βουλής για να εφαρμοστούν.

Είμαι βέβαιος ότι και επί υπουργίας της αυτό συνέβαινε. Μη ξεχνάμε ότι τότε τα 5/5 των φωτοτυπάδικων στήριζαν Αννούλα.

Η αντίδραση των (αποδεδειγμένα πια) επαναστατών που κόπτονται για την Παιδεία κλιμακώθηκε την επομένη 12/5 με  μεγάλη συγκέντρωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, έξω από τη Βουλή στις 8:30 το βράδυ.  

Όσοι λείπουν τους έσβησαν με μπλάνκο

Έτσι λοιπόν πλήθος κόσμου γύρω στους 150 μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα χτες 12 Μαΐου για να διαδηλώσουν κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου “που γυρίζει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια 40 χρόνια πίσω”.
Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάει την εκπαίδευση 40 χρόνια μπροστά. 

Όπως μάλιστα διάβασα και στο blog/site/ότι να ’ναι άλλου πικραμένου: "Πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί κύκλωσαν τη Βουλή".

Προσπάθεια του κύκλου να κλείσει
 

Οι αθεόφοβοι συριζαίοι δεν φοβήθηκαν
  • ούτε τον Κυριακούλη που παλεύει για το μέλλον των άνεργων με τα νομοσχέδια που ψήφισε παιδιών μας
  • ούτε την Πιπιλή την καλοντυμένη (αυτή χάθηκε νωρίς)
  • ούτε την Σπυράκη που κρατάει τις ειδήσεις στα μαξιλάρια της
 και δεν ντράπηκαν 
  • ούτε τον υπάλληλο Σταύρο,
  • ούτε την Αννούλα της φωτοτυπίας,
  • ούτε καν τον Τασούλα της Αμφίπολης (που στην μετά Σαμαρά εποχή δεν βρέθηκε ούτε κόκκαλο και σταμάτησαν να σκάβουν)

Βλέποντας τα ηχηρά (κάτι σαν τον κρότο του άδειου ντενεκέ φαντάσου) ονόματα που κάθισαν δίπλα δίπλα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια, ένα έχω να πω: Κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ για το σεξουαλική απελευθέρωση που έχει επιβάλλει στην πατρίδα μας, διότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του να έχει ξεβρακώσει τόσους πολλούς!


Αν από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση (που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα) αφαιρέσεις πωλητικούς και πανεπιστημιακούς που θίγονται, μένει να μαζεύτηκαν 5 ΔΑΠίτες, 17 κινέζοι που φωτογράφιζαν τους τσολιάδες, ένας σαλεπιτζής και ένας "φιλαράκι έχεις ένα ευρώ;".
Βεντσερέμος βρε!


20 σχόλια:

  1. είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάει την εκπαίδευση 40 χρόνια μπροστά.
    αχαχαχαχαχαχα και δεν έχω το σκιτσάκι του yahoo που κυλιέται στα πατώματα!
    Γεια σου Πέτρο σε μεγάλες δόξες! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ, μ(Μ)παλτάς θα πέσει στο κεφάλι τους!
    Χαίρομαι, γιατί ξεβρακώνονται μόνοι τους και καθώς δεν είναι καθόλου ερωτεύσιμοι, μένουν μπουκάλα που δεν θα γίνει ποτέ ντεκουπάζ από το Αριστάκι, για να πιάσουν πουθενά τόπο...
    Φοβερός συνειρμός, ε;;; Σαν τους δικούς τους ένα πράμα!
    Θέλανε κι επιτροπή Παιδείας, τρομάρα τους, οι απαίδευτοι που το μόνο που ξέρουν είναι να παιδεύουν τους άλλους μέσα στην απαιδευσιά και κακομοιριά τους!
    Αυτά.

    υ.γ.
    Στην προηγούμενη ανάρτηση έχω αφήσει ένα σχόλιο μ' ένα μικρό παράπονο... αδικήθηκα, κ. "συνήγορε του συνειδητοποιημένου πολίτη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά στα χρονικά επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν στο Σύνταγμα οι ...πλυμένοι! Διαμαρτύρομαι όμως γιατί εμπόδιζαν τους νοικοκυραίους να βγάλουν το μεροκάματο, άσε την ηχορύπανση στα στενά της Ερμού.
      Και σας ερωτώ: Που οδεύομεν; Ε;;;;

      Το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι το έχω διαβάσει. Προτίμησα να μην απαντήσω επειδή δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω. Και το τελευταίο που θα ήθελα είναι να έχουμε μεταξύ μας παρεξηγήσεις.
      Άστο. Ας πούμε ότι δεν ήταν καλή η ημέρα.

      Διαγραφή
    2. Μήπως όμως κι εσύ, βρε Πέτρο δεν είδες τι περιλαμβάνει όλο το πρώτο μου σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση; Γιατί θεωρείς ότι δεν κατάλαβα μόνο εγώ; Υπήρχαν πρώτα πολύ θετικά σχόλια για όλες τις πλευρές του θέματος κι ένα αρνητικό, που είναι μέρος αλήθειας. Τόσο πολύ ενόχλησε το ένα αρνητικό και σοβαρό; Σε άλλη περίπτωση, ναι, τα εξωραϊζουμε.
      Κι αφού είδες ότι πιθανόν, κατά τη γνώμη σου πάντα, δεν είχα καταλάβει, ε, τότε έπρεπε να απαντήσεις, αν σε ενδιέφερε να καταλάβω, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι κι αυτό με στενοχωρεί.

      Διαγραφή
  3. Έχουν και μούτρα να βγαίνουν στο "γυαλί" να πηγαίνουν σ' επιτροπές και σε... μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις...! Κι ο μπουμπούκος πρώτη μούρη, βλέπω!
    Μια και τα πήγε καλά στον τομέα της Υγείας, να συμπαρασταθεί και στον τομέα της Παιδείας, είπαμε 40 χρόνια μπροστά θα μας πάνε οι άνθρωποι! Δεν μασάμε πια...
    Μα τι ωραία που τους στολίζεις, Πέτρο!
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγαλύτερο όπλο στο εσωτερικό μέτωπο για την κυβέρνηση είναι αυτές ακριβώς οι φάτσες. Οι ίδιοι ηλίθιοι ή άχρηστοι ή απατεώνες ή ψεύτες ή ολίγιστοι φωνασκούν, λες και ξεχάσαμε τα πεπραγμένα τους.
      Όσο παραμένουν, ο Τσίπρας (στο εσωτερικό) θα περνάει υπέροχα.

      Διαγραφή
  4. "Η επανάσταση" χωρίς αιτία, σε όλο της το μεγαλείο, από κάθε είδους μικρόνοα όντα. Τα ονόματα δε, είναι ένα κι ένα διαλεχτά! Υποθέτω ότι πέρασαν πρώτα οντισιόν και μετά τους προσέλαβαν στο θέατρο του Παραλόγου.

    Υ.Γ Ένσταση: οι τουρίστες είναι Γιαπωνέζοι, όχι Κινέζοι. Όχι, δεν φαίνονται από εδώ, απλά οι Γιαπωνέζοι είναι εκείνοι που είναι και λεφτάδες και ταξιδιάρηδες. Άσχετο, αλλά, σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου, υπάρχουν τουρίστες από δυο χώρες οπωσδήποτε: από Ιαπωνία και από Ελλάδα. Απλά οι Γιαπωνέζοι διαθέτουν μακράν, τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές.. Πολύ τεχνολογία αφού! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν παίξει μόνο σε παραστάσεις του Καραγκιόζη (από τη μεριά των Τούρκων ήσαν).

      Κάπου είχα διαβάσει: δεν πάει να είναι και γιαπωνέζοι, και βιετναμέζοι και κορεάτες, εγώ όλους για κινέζους τους βλέπω!
      Αυτό.

      Διαγραφή
  5. Μένω σε αυτό :
    "Ευτυχώς που δεν ζει πια ο Σπύρος να τους καμαρώσει γιατί θα γινόταν Λούης."
    :-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι άδικος.
    Όχι και 150!
    Κάποιος τους μέτρησε (σοβαρά τώρα) και τους έβγαλε 168...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τσατσος έλεγε "Δεν υπάρχει Δημοκρατία, όπου δεν υπάρχει Παιδεία. Μόνο άτομα με πραγματική Παιδεία μπορούν να συγκροτήσουν μια Δημοκρατία και ακριβώς αυτή η Παιδεία λείπει στις περισσότερες από τις σύγχρονες Δημοκρατίες"

    Μάλλον αυτός είναι ο στόχος.
    Να μην υπάρχει παιδεία.
    Δεν συμφέρει.
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την παιδεία Ελενάκι τα λέω στην επόμενη ανάρτηση.
      Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  8. Στη γραφικότητα και στο θράσος, απαντάμε με χιούμορ. Ούτε καν το θυμό μας δεν αξίζουν όλοι δαύτοι. Κι αυτή τη γελοιότητα, την έντυσες με το εξαιρετικό σου χιούμορ Πέτρο! Γελάω ακόμα με τον επίλογό σου :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας εντελώς αστείος πασόκος από τους ελάχιστους εναπομείναντες ονόματι Μανιάτης, δήλωσε στο πρωινάδικο του μέγκα: "Η κοινωνία των πολιτών έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μαζευτήκαμε 2000 άνθρωποι στο κλειστό του Αμαρουσίου προχθές και χθες αρκετές εκατοντάδες στο Σύνταγμα."
      Ολόκληρος ο ποταμός της αρλούμπας [εδώ]. (Προσοχή: με γονική συναίνεση)
      Κατά την άποψη αυτού του αστείου τύπου είχε πάρα πολλά χρόνια να στείλει μήνυμα η κοινωνία στην κυβέρνηση και το έστειλε με τους 200 (το τελευταίο μηδενικό το σκέφτηκε μόνος του) στο κλειστό του Αμαρουσίου, ενώ συνεχίστηκε το μήνυμα με τη λαοθάλασσα των εκατοντάδων στο Σύνταγμα την επομένη.
      Κύριε Μανιάτη, παρότι άφραγκος, προθυμοποιούμαι να σου πληρώσω οφθαλμίατρο, μέχρι και τα γυαλιά που θα σου γράψει. Φτάνει να σταματήσεις να λες μαλακίες.

      Διαγραφή
  9. Ο μπουμπούκος το δήλωσε ξεκάθαρα...η αστική τάξη ξυπνάει είπε...δεν είπε πως ξύπνησε!
    Δε χτύπησε και το ξυπνητήρι, δε συνεννοήθηκαν και καλά τα χρυσά μου, πολύ θέλει να γίνει το κακό και να δείχνουν σαν σκόρπια διαδήλωση?...το σαν τι το ήθελα?
    Αυτό δεν είναι απλά θέατρο του παραλόγου...είναι ολόκληρος ο θίασος των παράλογων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι βρε Μαρία, πιστεύουν πραγματικά ότι θα τους πάρει κανένας στα σοβαρά, ή απλά θέλουν συνέχεια να ξεφτιλίζονται αρκεί να είναι στην επικαιρότητα;

      Διαγραφή
  10. Ξέρεις ποιό είναι το χειρότερο; Πως κάποτε "πρόσεξα", έστω για λίγο, κάποιους από αυτούς που σήμερα απλά σιχαίνομαι.
    (εξαιρετική ανάρτηση από όλες τις απόψεις)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, δυστυχώς για μένα, μερικούς που σήμερα σιχαίνομαι τους πρόσεξα για πολύ περισσότερο.

      Διαγραφή