Σελίδες

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Μηνιάτικο #2: Απρίλιος 2015 (1ο μέρος)




Τον προηγούμενο μήνα που άρχισε αυτή η ενότητα, είχα γράψει ότι θα ανεβαίνει μια στις αρχές κάθε μήνα. Προτίθεμαι να αθετήσω την υπόσχεσή μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν συμβεί τόσα πολλά μέσα στον Απρίλη που διανύουμε, που το κείμενο είχε καταντήσει σεντόνι (από τα πολύ μεγάλα).
Επιτρέψτε μου λοιπόν, για να μη γίνει η ανάρτηση πολύ κουραστική, να την "σπάσω" σε κομμάτια. 
Σήμερα δημοσιεύεται το πρώτο μέρος του "Μηνιάτικου" Απριλίου.


Την 1η Απριλίου ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" δηλώνει: “Εάν έως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση διότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ”.
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung καλούσε τους δανειστές να μην εκταμιεύσουν χρήματα προς την Ελλάδα με κριτήριο μόνο τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το αν οι μεταρρυθμίσεις θα εγκρίνονταν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Μυστήριο παραμένει το γιατί και τα 450 εκατομμύρια στείλαμε στο ΔΝΤ και οι μισθοί/συντάξεις πληρώθηκαν. Χωρίς νέο δάνειο γιατί εισακούστηκε ο γιος του Τέρη και της Θεοδώρας.
Στο σημείο αυτό θέλω να καταγγείλω τα εθνικοπαράφρονα των Συριζαίων. Πρέπει κάποτε να μάθουν ότι όταν δίνουν συνέντευξη σε γερμανικό μέσο οφείλουν να είναι προσεκτικοί, ταπεινοί, αρκούντως οσφυοκάμπτες, και γλοιώδεις, ούτως ώστε να μην προκαλούν την οργή των ευεργετών μας.
Πάρτε κασέτες Κυριάκουλα και κάνετε υπνοπαιδεία. Μόλις ξυπνήσετε να δείτε που θα τα έχετε μάθει όλα!


Την 1η Απριλίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καταγγέλλεται η πρακτική της Τραπέζης της Ελλάδος να μην εκτελεί ούτε τις εγκεκριμένες από το Υπουργείο πληρωμές σε δεκάδες έργα του ΕΣΠΑ. Ο ΣΑΤΕ έχει στα χέρια του απόφαση του Υπουργού Οικονομίας-Υποδομών-Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη (με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2015), η οποία αφορά συνολικά 59 έργα και πληρωμές 262.020.584,91 ευρώ. Οι πληρωμές αυτές δεν εκτελούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες δεν δίνουν και περαιτέρω διευκρινίσεις.

Νομίζω πως αρχίζω να καταλαβαίνω το γιατί οι δανειστές δεν ήθελαν την αντικατάσταση Στουρνάρα. Επίσης μάλλον κατάλαβα και την αγωνία που εξέφρασε ο Σαμαράς από την Καλαμάτα μια ημέρα πριν (23 Μαρτίου) για το πάγωμα των έργων που είχαν ξεκινήσει επί των ημερών του.
(κάτω από το άρθρο είδα και την διαφήμιση “Αιμορροΐδες τέλος” οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν)


Την 1η Απριλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 490Β/2015 η υπουργική απόφαση που καταργεί την υποχρέωση καταβολής αμοιβής πέντε (5) ευρώ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Περπατάμε σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Πρώτον γιατί παρόλο που μαζεύαμε εκατομμύρια από τους ασφαλισμένους για την υγειονομική τους κάλυψη, σταματάμε να εισπράττουμε και το χαράτσι/εξέταστρο κάθε φορά που αρρώσταιναν. Το είχε εισάγει το 1991 ο γκαντεμόσαυρος και από τότε έμεινε.
Δεύτερον διότι ορδές κωλόγερων -μιας και δουλειά δεν έχουν- συρρέουν στα νοσοκομεία για τζάμπα εξέταση. Άδεια τα καφενεία, στα τάρταρα ο τζίρος, πάει η ανάπτυξη!
Τρίτον διότι ο μπουμπούκος μόλις το έμαθε έπεσε κάτω με σπασμούς και άρχισε να αφρίζει. Θα τον χάσουμε και θα φταίτε ΕΣΕΙΣ!!!


Στις 2 Απριλίου ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών την καταβολή του φόρου του 2% που προβλέπει ο Ν.2328/95 για τις συχνότητες, για τα έτη 2011 έως και 2014 (χρήση ετών 2010-2013). Ουσιαστικά η κυβέρνηση των 2,5 μηνών αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε πριν 20 χρόνια και δεν ίσχυσε ποτέ! Το σύνολο του ποσού ανέρχεται στα 24.150.633,93 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες των καναλιών αντέτειναν ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα και λόγω της προβολής των προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων, το κράτος τούς οφείλει 24.170.850 ευρώ.
Άρα … πάτσι! Σχεδόν.
Για την ιστορία: Τα συνδρομητικά Nova και ΟΤΕ TV εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες αναγνωρίζουν τις οφειλές που τους αναλογούν και δήλωσαν πως θα πληρώσουν.

Αφού σταματάμε το γέλιο και σκουπίζουμε τα δάκρυα ρίχνουμε μια ματιά στο νόμο 3023/2002 (ΦΕΚ 146Α). Στο άρθρο 10 διαβάζουμε τα εξής περίεργα:

 


Όταν οι ιδιοκτήτες έμαθαν ότι θα πληρώσουν φόρους αρχικά εξεπλάγησαν. 20-25 χρόνια από τότε που άνοιξαν τα μπουρδ… μαγαζιά τους δεν έτυχε να τους πει κανένας ότι υπόκεινται σε φορολογία. Είναι σα να πηγαίνεις για χρόνια στην ίδια ταβέρνα, να κατεβάζεις το καταπέτασμα, το γκαρσόνι να σε χτυπάει στην πλάτη για να ρευτείς κι ύστερα να σε ευχαριστεί που ήρθες και περιδρόμιασες τσάμπα. Όταν η ταβέρνα περνάει σε αλλουνού τα χέρια, τότε ξαφνιάζεσαι με το νέο γκαρσόνι που ζητάει να πληρωθεί το λογαριασμό που έκανες.
Επειδή βυζαίνω το δάχτυλο με πολύ μεγάλη επιτυχία, πραγματικά εντυπωσιάζομαι με το γεγονός ότι μόλις οι ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής μαλάκυνσης ενημερώθηκαν για τα 24 κάτι μύρια, αμέσως υπολόγισαν ότι το κράτος τούς χρωστάει άλλα τόσα και κάτι παραπάνω. Όλα αυτά τα χρόνια κάπου είχαν παραπέσει οι σημειώσεις με τα χρωστούμενα… αλλά τελικά τις βρήκαν.
Εδώ και τώρα να αποδώσουμε τα 20 χιλιάρικα, 216 ευρώ και 7 σεντς που τους χρωστάμε. Άντε γιατί αηδία καταντήσαμε!!!
(Σημ: Εκεί στον ΟΤΕ TV και στη Nova να πάψουν να είναι μαλάκες γιατί χαλάνε την πιάτσα)


Στις 5 Απριλίου και στο πρωτοσέλιδο της καταπληκτικής εφημερίδας για να τυλίγεις αυγά "Πρώτο Θέμα", δημοσιεύεται η είδηση ότι με υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου (με απευθείας ανάθεση παρακαλώ!) ξοδεύονται 500 εκατομμύρια δολάρια για αναβάθμιση των 5 υπέργηρων αεροσκαφών P-3 Orion. Το ‘ΠΟΤΑΜΙ’ κατέθεσε ερώτηση με θέμα: "Συμφωνία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλιστικό πρόγραμμα", αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “με τον πολυδιαφημισμένο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης υπολογίζεται ότι θα δοθούν μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ στους χειμαζόμενους από την κρίση Έλληνες πολίτες”, ενώ το Πασόκ διερωτήθηκε “γιατί η απόφαση ελήφθη χωρίς ενημέρωση και χωρίς να τηρηθεί η νομοθεσία”.

Δεν έχει σημασία ότι από τα 500 εκατομμύρια τα 150 θα πάνε στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και θα δώσουν δουλειά σε Έλληνες για τα επόμενα 7 χρόνια,
δεν έχει σημασία ότι λόγω της ανικανότητας πτήσης των συγκεκριμένων αεροσκαφών (που ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό) το Αιγαίο έχει μείνει από το 2009 χωρίς ελληνικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας,
δεν έχει σημασία ότι το ρόλο αυτό είχαν αναλάβει τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία έκοβαν βόλτες πάνω από τις θάλασσες και τα νησιά μας υπό νατοϊκή σημαία,
ούτε φυσικά έχει σημασία ότι η αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου στις 13 Οκτωβρίου 2014, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Π. Καμμένος με έγγραφα που φέρουν τις υπογραφές Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, Χαρδούβελη, Ντινόπουλου, Δένδια και Μητσοτάκη. Το ασυναγώνιστο δημοσιογραφικό επιτελείο της πατσαβουροφυλλάδας του κομιστή βιντεοτσόντας, ανακάλυψε ότι οι υπογραφές μεταξύ Ελλάδας και Lockheed είναι των Τσίπρα-Καμμένου, διότι τότε που υπέγραφαν οι προηγούμενοι, απλά τους είχε διαφύγει το θέμα.
Σημασία έχει το "ρεπορτάζ" που έκανα προσωπικά (και φυσικά δεν το αναφέρω για να πάρω κανένα βραβείο, ο καθένας θα μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει). Τα P-3 Orion βρίσκονταν καθηλωμένα λόγω μη συντήρησης για να αγοραστούν άλλα!! Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν βάλει στην μπάντα ένα ποσό γύρω στα 300 εκατομμύρια και περίμεναν με το πέρασμα των χρόνων να μαζέψουν και τα υπόλοιπα. Στο μεταξύ τα υπέργηρα θα… σάπιζαν και η αντικατάσταση θα έπεφτε ως ώριμο φρούτο! Ούτε γάτα ούτε ζημιά λοιπόν.
Έλα όμως που δεν μαζεύτηκαν άλλα!
Έλα που δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν το ύψος της επόμενης μίζας!
Στο μεταξύ έπεσε και η οικονομική κρίση, μπήκε και ο Άκης μέσα και έσφιξαν λίγο οι κώλοι!
Γιατί τώρα; Γιατί η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 15η Μαρτίου. Αν δεν έπεφταν οι τελικές υπογραφές πάπαλα η συμφωνία και τα αεροπλάνα πάπαλα επίσης. Φάτε τούρκους για να στρώσετε.
Η νουδού που γνώριζε άφησε τον ποταμίσιο βλάκα Ψαριανό να καταθέσει ερώτηση. Το Ποτάμι τσίμπησε και για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ο χρήσιμος ηλίθιος. Πλάκα όμως έχει το Πασόκ. Το οποίο υπογράφει τον Οκτώβρη και 5 μήνες μετά κάνει ότι δεν θυμάται…!


Στις 6 Απριλίου στη Βουλή συζητείται η πρόταση της συγκυβέρνησης για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων. Η πρόταση έγινε δεκτή με 156 ‘Ναι’ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), 72 ‘Όχι’  (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και 22 ‘Παρών’ (ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ). Τα ούγκανα απουσίασαν, δηλώνοντας πάντως πως καταψηφίζουν την πρόταση.

Η Ν.Δ ως αντιπολίτευση καταψήφισε το μνημόνιο που υπέγραψε το βαθύ Πασόκ και θα έκανε εξεταστική. Μετά συνεργάστηκε με το ρηχό Πασόκ και η εξεταστική πήγε για βρούβες.
Το Βαθύ Πασόκ θα έκανε εξεταστική για τις λογιστικές αλχημείες επί καταλληλότερου ώστε το έλλειμμα να πληροί τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Στο μεταξύ ήρθε στα ξαφνικά και από μόνο του ένα τρισκατάρατο ΔΝΤ, κλήθηκε από την Ιστορία να μπει σε κυβέρνηση εθνικής τρεχαγύρευε και η εξεταστική έγινε τσάι και συμπάθεια.
Το Ποτάμι –κατά δήλωσή του- δεν μπήκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, παρότι ο τελευταίος καιγόταν για κάτι τέτοιο. Εκ των υστέρων αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπήκε για να μην αναγκαστεί να τον ρίξει.
Και ερχόμαστε στο μαχητικό ΚΚΕ το οποίο πρέπει να έχει αντιληφθεί ότι πηγαίνουμε στη Βουλή γιατί βάζουν απουσίες. Πας εκεί, δηλώνεις παρών και περνάς την τάξη.
Μπράβο συντρόφια!
Μη σας πούνε και μαλάκες που δεν προβιβάζεστε…

Μεθαύριο το 2ο μέρος…

21 σχόλια:

  1. Πόσες μέρες έχω στη διάθεση μου να το διαβάσω☺;
    Έρχομαι και τρίτη φορά ( ξανάρθα πριν πάλε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχαχαχα! Καλά τα σχόλια σου είναι τόσο ...μα τόσο ....δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις που τελικά η ανάρτηση μετά από το πρώτο κομμάτι που νομίζεις ότι θα σε κουράσει ( αλλά δεν) διαβάζεται απνευστί!

    Τώρα περιμένω με ανυπομονησία το βέρος βου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβλέπεται και μέρος γου και ποιος ξέρει που θα τελειώσει...

      Διαγραφή
  3. Έκτακτη ενημέρωση! Και το "έκτακτη" δεν είναι χρονικός προσδιορισμός.
    Αυτό το "πρωτοσέλιδο της καταπληκτικής εφημερίδας για να τυλίγεις αυγά "Πρώτο Θέμα", με γονάτισε. Είσαι απολαυστικά φαρμακερός Πέτρο και μ' αρέσει πολύ να σε διαβάζω. Αυτό το πατσαβούρι δεν είναι που δημοσίευσε τη λίστα με τα πλήρη στοιχεία των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη των χρυσαύγουλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό το πατσαβούρι πρέπει να "αρθρογραφούν" αποκλειστικά κάφροι. Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το ακόμη ένα ατόπημα αυτής της φυλλάδας, να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας (απλοί ανυπεράσπιστοι πολίτες εναντίον μιας αγέλης ανισσόροπων), αλλά γι' αυτούς πέρα βρέχει.
      Εκεί στο Πρώτο Φλέμα, δεν είναι βλάκες, φασίστες είναι!
      Όταν η δουλειά γίνεται ντροπή!

      Διαγραφή
  4. Πέτρο, εκείνο που με ανησυχεί, είναι πως μέχρι εδώ, είμαστε ακόμα στην 6η Απριλίου. Τς τς τς, αηδία κατάντησε αυτή η κυβέρνηση. Μέσα σε τόσες λίγες ημέρες και έχουν γίνει τόσα πράγματα. Τα οποία -παρεμπιπτόντως- δεν έχουν ακουστεί πουθενά, διότι, όταν υπάρχει ένα "βενζινάδικο" για να κατασκευάσουν κάποιοι μια κουλή ιστορία, εις βάρος της αξιέπαινης -όσο και αξιοζήλευτης- προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που να βρεθεί χρόνος να γράψουν και για το εντατικό έργο της κυβέρνησης; Να 'μαστε και λογικοί! Πέτρο, επειδή εδώ μέσα γίνεται ΑΛΗΘΙΝΟ ρεπορτάζ (γι΄αυτό και δεν έγινες δημοσιογράφος άλλωστε), θα σε παρακαλούσα αυτήν εδώ την ανάρτηση να την αφήσεις κάνα δυο μέρες ακόμα, να μπαίνει ο κόσμος να σε διαβάζει! Κι αν σου έγραψα κάνα σεντόνι, σόρρυ Α.....φού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ανησυχώ. Όταν οι απανταχού μαλάκες δεν έχουν από που να πιαστούν και βγάζουν μπροστά ένα βλαμένο που θα ορκιστεί σε θεούς και δαίμονες ΟΤΙ ΕΙΔΕ, πάει να πει ότι η λέρα της διαπλοκής έχει λυσσάξει και τρώει τα νύχια της.
      Τους αφήνω να πάνε στο διάολο με την παράκληση να μη ξαναγυρίσουν ποτέ!

      Το υλικό που έχει μαζευτεί είναι απίστευτα πολύ. Και σκέφτομαι ότι έστω και ένα από όλα αυτά να έκαναν οι προηγούμενοι -όχι σε ένα μήνα, ούτε και σε 1 χρόνο-, θα είχαν υπογράψει 10 μνημόνια...

      Διαγραφή
  5. Το θέμα είναι να ασχοληθούν και να τα διαβάσουν όλοι οι Έλληνες αυτά τα πράγματα Πέτρο, γιατί η προπαγάνδα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα και ότι τα έχει κάνει σκατά, καλά κρατεί και ο Έλληνας πολύ φοβάμαι ότι θα μασήσει για άλλη μία φορά τις μαλακίες που ακούει!
    Συγνώμη για την βωμολοχία την άλλη φορά θα ρίξω περισσότερη!
    Μπορώ σε παρακαλώ να κάνω μία αναδημοσίευση στο μπλογκ μου με το κείμενό σου με λινκ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια προπαγάνδα βρε Έλενα; Όποιος μετά από 5 ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταλάβει ακόμη τι έγινε και παρακολουθεί τα βοθροκάναλα, είναι βλαμένος και άξιος της μοίρας του. Δεν θεωρεί ότι δέχεται πλύση εγκεφάλου, πιστεύει ότι ενημερώνεται. Αν του αφαιρέσουμε τον εγκέφαλο και στη θέση του τοποθετήσουμε μαρμελάδα, σίγουρα θα σκέφτεται ωριμότερα!
      Κάνε ότι θες με τις αναδημοσιεύσεις και μη ρωτάς.

      Διαγραφή
  6. Αντιγραφή, επικόλληση, εκτύπωση και μοίρασμα σε φίλους και γνωστούς...
    Είσαι εκπληκτικός σ' αυτό που κάνεις και η ιδέα της αποδελτίωσης των πολιτικών δρώμενων παρέα με τους πάντα εύστοχους και απίστευτο χιούμορ σχολιασμούς σου είναι θεωρώ ότ,ι καλύτερο έχεις κάνει!!!
    Κάποια στιγμή θα τα συγκεντρώσεις σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και θα τα δώσεις σε κάποιον ιστορικό.
    Φιλιά, Πετρή μου!

    υ.γ.
    Προσφέρεις με το παραπάνω στην περιποίηση του τόπου μας από την βρωμοκατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1) Οι τζαμπατζήδες των καναλιών, προκειμένου να μην πληρώσουν, θα ζητήσουν λεφτά κι απ' το Άμπερ Αλέρτ

    2) Δε φταίει ο "κομιστής". Ο αγοραστής φταίει...

    3) Το ΚΚΕ είναι ο Ψαριανός χωρίς Φεράρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Βάλε το χρονόμετρο να γράφει όταν μεταδίδουν την ειδησάρα ότι έπιασαν φούρναρη που δεν έκοβε αποδείξεις και σύγκρινέ το με το χρόνο που έπαιξε η ειδησούλα με το 1,8 εκατ. του Μπόμπολα.
      Διαβάζω ότι μετά τη σύλληψη Μπόμπολα παρουσιάστηκε και άλλος επιχειρηματίας που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και έδωσε 500 χιλιάρικα για να μη του ασκηθεί δίωξη. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, φαντάζεσαι όμως να μην είναι;

      2) Ο αγοραστής περιφέρεται ακόμη εντός Βουλής. Παριστάνει μάλιστα τον παράγοντα ...σταθερότητας.

      3) Το ΚΚΕ μυρίζει σακάκια; Για πες...

      Διαγραφή
  8. Παρα πολυ μου αρεσει αυτη η στηλη! Βασικα γεγονοτα, μαζεμενα ολα μαζι, με χρονολογικη σειρα. Περιμενω με αγωνια το επομενο. Οταν τα διαβαζεις αποσπασματικα δεν εχουν τον ιδιο αντικτυπο οπως ολα μαζι, καταλαβαινεις περισσοτερα ετσι! Καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν ακριβώς το σκοπό έχει η στήλη.
      Θα είχε "πλάκα" να διαβάζαμε τι έκαναν τους αντίστοιχους πρώτους μήνες διακυβέρνησης οι προηγούμενοι. Όχι ότι είναι δύσκολο να τα βρω και να τα καταγράψω, ξέρω όμως ότι θα ξυπνήσω μνήμες και θα προκαλέσω εμετούς.
      Θέλουμε, πιστεύω όλοι, όσο γίνεται να τα αφήσουμε πίσω μας.
      Καλό Σ/Κ και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  9. Καλά τα κανάλια δεν παίζονται!!
    Μα μήπως παίζονται οι υπόλοιποι?
    Διάβαζα τις προάλλες για το "σκάνδαλο" της "απευθείας ανάθεσης"...φυσικά παρέλειπαν να πουν όλα τα υπόλοιπα...και ακόμα κι όταν στα σχόλια κάποιοι πιο "ειδικοί" εξηγούσαν πέρναγαν στο ντούκου!
    Αλλά τι το κουράζουμε?...εδώ είπαν τα πάντα για το λάστιχο, εκτός από τη μάρκα του...μα να μην ξέρουμε τι λάστιχα φοράει η Ζωή?...
    Σίγουρα δεν είναι μοδάτα πάντως σαν το κράνος του Αδώνιδος!!

    Όπως πάντα καταπληκτική δουλειά και τρέχω για αναδημοσίευση στα "γνωστά" κανάλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαράκι.
      Έχω φάει τον τόπο, έχω ψάξει παντού, αναγκάστηκα να τηλεφωνήσω στα κεντρικά της νουδού να μου πουν την μάρκα.
      Τζίφος... :((
      Δεν λένε, το κρατούν για όπλο να ξεμπροστιάσουν την Κωνσταντοπούλου.

      ΥΓ: Περιμένω τώρα που θα γυρίσει από το εξωτερικό να φέρει το λάστιχο στη Βουλή για να της το φουσκώσει ο τρόμπας.

      Διαγραφή
  10. Γράφε Πέτρο να μαθαίνουμε πράγματα ΣΩΣΤΑ....και ΑΝΟΘΕΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κλαυδία.
      Βοηθάτε κι εσείς. Αν κάτι ξέχασα, μου το λέτε και ευχαρίστως να το συμπεριλάβω.

      Διαγραφή
  11. Βασικά διαβάζοντας πρώτα το 2ο μέρος και ερχόμενη μετά στο 1ο (τι να πω ανάποδο πλάσμα μια ζωή ήμουν τώρα θα αλλάξω;) συμφωνώ και επικροτώ ότι το έσπασες γιατί αλλιώς δεν θά μπορούσα να το διαβάσω όλο και θα το έσπαζα σε μέρες και θα έχανα και το νόημα (είναι και η ηλικία βλέπεις σιγά σιγά πρέπει να προσέχω).
    Διαβάζονται απνευστί τα σεντόνια σου Πέτρο. Όμορφοι, εύστοχοι ,χιουμοριστικοί μα και στηλιτευτικοί (τώρα είναι λέξη αυτή; καταλαβαίνεις πάντως τι θέλω να πω δεν μου έρχεται κάτι άλλο) οι σχολιασμοί σου.
    Άντε να δούμε και την κατάληξη του μήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακολουθούν και άλλα όμορφα και "όμορφα" πράγματα.
      Εδώ μέσα κάνω μια προσπάθεια να τα μαζέψω επειδή φημιζόμαστε για ξεχασιάρικος λαός. Κάτι μου λέει ότι ούτε οι μεν θα σταματήσουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα, ούτε οι μεν δυσάρεστα.
      Καλή εβδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή