Σελίδες

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Βαβέλ




- Φίλες και φίλοι. Μαζευτήκαμε σήμερα μετά από πολύ καιρό για να συζητήσουμε τα προβλήματα της πολυκατοικίας μας. Βασικά για το πετρέλαιο βρεθήκαμε, αλλά είναι ευκαιρία να μιλήσουμε και για άλλα θέματα. Και πρώτα πρώτα θέλω να συζητήσουμε για τη σκάλα…

- Ναι, να πούμε για το γάλα; Ξέρετε από πότε έχει να αφήσει ο γαλατάς σε μένα γάλα;

- Κύριε Επαμεινώνδα, για τη σκάλα είπα, ποιο γάλα; Και ποιος γαλατάς; Τι πας και θυμάσαι! Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, η σκάλα λερώνεται πολύ και η καθαρίστρια φωνάζει. Πείτε στα παιδιά σας να σκουπίζουν τα πόδια τους και να μη φέρνουν μέσα λάσπες!

- Λάσπες δεν φέρνουν τα παιδιά, κύριε Γιώργο. Λάσπες φέρνει ο αγαπητικός της Καιτούλας του τρίτου που ούτε σπιτωμένο να τον είχε τρομάρα της! Από την ώρα που χώρισε εκείνον τον… τον φοιτητάκο ντε, μέσα στη βδομάδα μας προέκυψε καινούριος. Να δεις που έτοιμο τον είχε! Άντε να μην ανοίξω το στόμα μου και δεν κάνει γιατί χτες ξομολογήθηκα στον παπά Φώτη. Τον έχω δει που λέτε να μπαίνει με τις γαλότσες και μια φορά που του έκανα παρατήρηση μου είπε «άσε μας κυρά μου». Κυρά μου εγώ;

- Δεν μας ενδιαφέρει κυρία Ευανθία τι κάνει ο κάθε ένοικος στο σπίτι του. Σημασία έχει ότι η σκάλα…

- Α μπράβο, η μπάλα! Το είδατε κι εσείς ε; Την πέταξαν τα παλιόπαιδα στον ακάλυπτο και μου χτύπαγαν μεσημεριάτικα να τους ανοίξω. Με τα σώβρακα βγήκα για…

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τα κωλόχαρτα μιας τέως δημοκρατίας



Πριν μερικούς μήνες είχα διαβάσει [αυτό].
Από τότε περίμενα (βλακωδώς) να δω που θα καταλήξει η δικαστική έρευνα και ποια τροπή θα πάρει από τα παλικάρια της Βουλής που συγκυβερνούν ερήμην και εναντίον μας.
Ο βουλευτής τη ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, Υπουργός Εσωτερικών την περίοδο που "έσκασε" το θέμα, κατηγορείται ότι έχει χρηματιστεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά και το κατηγορητήριο, σε έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι και το γραφείο του κ. Πάλλη μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε η ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μιχελάκης στη Βουλή (5 Φεβρουαρίου 2013), όταν αυτός ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Η ερώτηση του κ. Μιχελάκη, που βρέθηκε στο γραφείο του κ. Πάλλη, φέρει τον αριθμό του φαξ των γραφείων του κόμματος.
Αμε!

Αντιγράφω: “Σύμφωνα με τη δικογραφία, το εύρημα αυτό πιστοποιεί όχι μόνο την στενή σχέση Μιχελάκη-Πάλλη, αλλά επιβεβαιώνει πως υπήρξε χρηματισμός για τη συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή όπως άλλωστε ο ίδιος ο Πάλλης γράφει στα χειρόγραφά του. Το φαξ στάλθηκε από τα γραφεία της ΝΔ στον Πάλλη, ως πιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν, είναι η εκτίμηση της δικογραφίας.”

Το δημοσίευμα συνεχίζει “παρότι έχει περάσει διάστημα 4 μηνών δεν έχει φτάσει στη Βουλή για συζήτηση της άρσης ασυλίας του Μιχελάκη.”

Και το κορυφαίο: “Ο ίδιος ο υπουργός, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το διπλό σκάνδαλο που τον αφορά. Αντιθέτως, πληροφορίες τον θέλουν να επικοινωνεί με δημοσιογράφους για να εξασφαλίσει τη μη δημοσίευση των αποκαλύψεων του HOT DOC. Στις συζητήσεις του αυτές ο υπουργός, εκθέτει στους συνομιλητές του στοιχεία της δικογραφίας τα οποία κατ’ αυτόν δεν αποδεικνύουν την ενοχή του. Το ερώτημα λοιπόν είναι, πώς γνωρίζει ο κύριος Μιχελάκης στοιχεία της δικογραφίας, αφού δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και του αποδεικτικού υλικού; Οπότε ή ο κύριος Μιχελάκης λέει ψέματα στους δημοσιογράφους ή γνωρίζει δικογραφία παρανόμως από κάποιον που τον ενημερώνει αντί να την προωθήσει στη Βουλή.”
(οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Ποιος άραγε να ενημέρωσε τον κ. Μιχελάκη; Αν δεν τον γνώρισες στην πρώτη φωτογραφία κάνε λίγη υπομονή και θα τον βρούμε πιο κάτω.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δυσλεκτικός ή μπάτσος; Διάλεξε




Στο ΦΕΚ 17Α/27-1-2014 δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 11 “Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά.”
Αυτό που κυκλοφορεί ως είδηση τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι το εν λόγω ΠΔ θα εφαρμοσθεί από το 2015 και για τους υποψηφίους των σχολών της αστυνομίας.

Πιστεύω θα συμφωνήσουμε όλοι ότι στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να κατατάσσονται άνθρωποι με καρκίνο τελικού σταδίου, παραπληγικοί, υπέρβαροι, διαβητικοί, καρδιοπαθείς, με μυοσκελετικές δυσμορφίες, μολυσματικά νοσήματα, ή νοητική στέρηση.

Μια μικρή παρένθεση:
Βέβαια, όσο και να συμφωνούμε μεταξύ μας, το τελευταίο δεν ισχύει καθόλου. Πολύ συχνά γινόμαστε μάρτυρες (ή και θύματα) αστυνομικής τρομοκρατίας από ορδές διανοητικά καθυστερημένων με ασπίδες και κλομπ στο χέρι. Κομπλεξικών μαλακισμένων που για το επίδομα μερικών δεκάδων ευρώ, όχι μόνο θα υπακούσουν τις εντολές των ανώτερων κομπλεξικών μαλακισμένων, αλλά θα αυτοσχεδιάσουν κιόλας, χτυπώντας με σιδερογροθιές ή με το ματσούκι ανάποδα όποιον βρεθεί στο δρόμο τους. Δεν πάει να είναι απεργός, φοιτητής, ηλικιωμένος, απολυμένη καθαρίστρια, μάνα με το παιδί στην αγκαλιά, ακόμη και άνθρωπος με κινητικά προβλήματα.
Κλείνει η παρένθεση.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Γελοίες ειδήσεις 44


 
 

Ακολουθούν 10 ειδήσεις για γέλια και για κλάματα που κυκλοφόρησαν από 27 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου 2014.
Θα επανέρχομαι όποτε η ειδησεογραφία με προκαλεί.
Κατά αντίστροφη σειρά γελοιότητας έχουμε και λέμε:


Είδηση Νο 10 – τι σου κάνει η έλλειψη ε;!
Έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του με ...99 iPhone 6!
Έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέφτηκε ένας κινέζος προγραμματιστής προκειμένου να εντυπωσιάσει την εκλεκτή της καρδιάς του και να πει το πολυπόθητο "ναι" στην πρόταση γάμου. Αποφάσισε λοιπόν να σχηματίσει μια καρδιά από 99 iPhone 6. Η πρόταση έγινε μια ημέρα πριν την "Ημέρα του Εργένη" που γιορτάζεται στην Κίνα στις 11 Νοεμβρίου.
Η προσπάθεια αυτή κόστισε στον προγραμματιστή περίπου 82.000 δολάρια, ποσό, δηλαδή, που ισούται με τον μισθό δύο ετών στην Κίνα.
Ωστόσο, η κοπέλα δεν συγκινήθηκε καθόλου από την επίδειξη του φίλου της και απέρριψε πανηγυρικά την πρότασή του.
………………………….

Και έτσι από φέτος καθιερώθηκε η παραμονή της "Ημέρας του Εργένη" ως η "Ημέρα του Λιγούρη" με τη μη αναστρέψιμη βλάβη λόγω παρατεταμένης αγαμίας.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τώρα Σωτήκαμε!




Κατέβασε δυο λεξοτανίλ και πάμε:

Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να πάψει να γιορτάζεται – ας δώσουμε ένα τέλος το 2013, μετά από σαράντα χρόνια λάβαρα, ντουντούκες κι οδοφράγματα

Έτσι κι αλλιώς, οι ετήσιες υπενθυμίσεις στερούνται περιεχομένου, δημιουργούν κοινωνική αταξία, υποδαυλίζουν τον φανατισμό και, εν κατακλείδι, εφόσον βασίζονται στην ιστορική άγνοια, επικεντρώνονται περισσότερο στο παρόν, ένα παρόν που εκλαμβάνεται ως διαρκώς επιδεινούμενο…

Έτσι κι αλλιώς, η επιμονή μας στην επέτειο του Πολυτεχνείου ταυτίζεται με την τυραννική παρουσία της αριστεράς που, μέσω των επετείων, υπενθυμίζει τον ηρωισμό και την πρωτοπορία της στους «αγώνες του λαού»

Από την πλευρά της η δημοκρατική δεξιά ενθαρρύνει τις γιορτές ώστε να φανεί αρκούντως φιλολαϊκή και να κλέψει λίγη από τη λάμψη του θύματος.

Η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα διέπεται από τον μιζεραμπιλιστικό λόγο της αριστεράς

Έτσι, μετά το 1974, επικρατεί η αντιευρωπαϊκή, αντιαμερικανική και γενικώς η αντιδυτική νοοτροπία που συνοδεύεται από κοινωνικά οράματα σοσιαλιστικής γραφειοκρατίας, εχθρότητας προς τις επενδύσεις (ιδιαίτερα προς το λεγόμενο «ξένο κεφάλαιο»), απόρριψης κάθε ατομικής πρωτοβουλίας, περιφρόνησης των θεσμών και των νόμων, καθώς και υποκριτική προσκόλληση στην «πολιτική ορθότητα», στη δημοκρατική υπερευαισθησία (λόγου χάρη, το ΚΚΕ εκφέρει λόγο δημοκρατικής νομιμότητας ενώ δεν είναι καν κοινοβουλευτικό κόμμα) και σε μια κατασκευασμένη εκδοχή για την ελληνική ιστορία…

Η ιστορική λήθη είναι επικίνδυνη για τα έθνη – άλλο τόσο είναι επικίνδυνη η παραμορφωτική υπερμνησία

Η ελληνική αριστερά έχει την παθολογική τάση να θυμάται ό,τι τη συμφέρει, όπως τη συμφέρει –και να μας επιβάλλει ξανά και ξανά τις αναμνήσεις της

Πριν με βαρέσετε για όσα διαβάσατε παραπάνω θέλω να σας ρωτήσω:
Την κυρία Σώτη την γνωρίζετε;

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σιχάθηκα!



Ώρες ώρες σκέφτομαι σε ποια χώρα ζούμε. Τι είναι αυτό που ζούμε. Και μέχρι ποτέ θα τρώμε φούμαρα και θα το ζούμε!
Οι ειδήσεις-εξελίξεις υποτίθεται πως είναι καταιγιστικές. Οι σφαλιάρες έρχονται απανωτά στη χώρα σε εθνικό, συλλογικό και ατομικό επίπεδο.
Κι όμως!
Ρίχνεις μια ματιά στους δρόμους και νομίζεις πως δεν τρέχει τίποτα. Πως ζούμε περίπου το τέλειο, πως όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, πως ο καθένας δεν χρειάζεται να διεκδικήσει και να παλέψει για τίποτα περισσότερο, πως φτάσαμε στο ζενίθ των όσων θέλουμε να αποκτήσουμε ή να κρατήσουμε δικό μας.

Άλλοτε – και μέχρι πολύ πρόσφατα – βγαίναμε στους δρόμους διεκδικώντας το οτιδήποτε. Σήμερα δεν βγαίνουμε ούτε για τα αυτονόητα. Σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και παραδοθήκαμε άνευ όρων σε μια χούφτα γραβατωμένα τσογλάνια που αν τα αφήσεις χωρίς μπάτσους γύρω τους δεν μπορούν να περπατήσουν ούτε μέτρο.

Ακούς πράγματα που σε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία λειτουργεί έστω στοιχειωδώς η δημοκρατία δεν θα μπορούσαν να συμβούν ή και αν ακόμη συνέβαιναν θα τιμωρούνταν παραδειγματικά.

Κάτσε να δω από τα τελευταία που διάβασα αν θυμάμαι και αν κατάλαβα καλά:

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ε, αφού το είπε ο Γκίκας...





Τη βεβαιότητα πως το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, τονίζοντας παράλληλα πως απαιτείται πολιτική σταθερότητα. “Από τον επόμενο χρόνο οι μισθωτοί θα δουν μικροαυξήσεις στις αμοιβές τους και η κατανάλωση θα αυξηθεί. Γι’ αυτό και δεν θέλω πρόωρες εκλογές”, σημείωσε, εννοώντας για να μη χαλάσει το κλίμα. [Πηγή]

Αυτά δήλωσε η νέα μουτράκλα του ΥΠΟΙΚ και με βάζει σε σκέψεις. Αν καθίσεις κι εσύ να θυμηθείς ποιοι έχουν περάσει από το συγκεκριμένο υπουργείο, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι έχουν μαζέψει οι νταβατζήδες μας σε μια στάνη μια ντουζίνα αιγοπρόβατα και από εκεί διαλέγουν τα γίδια που θα το παίξουν σκύλοι.

Κάνε υπομονή λοιπόν (και μη ζητάς εκλογές γιατί δεν θα πάρεις μικροαύξηση). Σε λίγους μήνες αρχίζει η ανάπτυξις του κυρίου υπουργού. Αν μάλιστα αφαιρέσεις τις ώρες που κοιμάσαι, καθώς και Κυριακές και αργίες που το κωλοβαράς με έναν καφέ στο χέρι, η ανάπτυξις σού ‘ρχεται πιο κοντά.
Και εδώ που τα λέμε πόσο έμεινε; Δύο μήνες; Θες τρεις, να περάσουν και οι γιορτές; Πάμε για Φλεβάρη. Κοίτα να κοιμηθείς πολύ μέχρι τότε, γιατί σε βλέπω κακομοίρη μου να ξυπνάς αχάραγο για τη δουλειά και να αναθεματίζεις την ώρα που σε είχαν 4 χρόνια στην ξεκούραση και δεν το εκμεταλλεύτηκες!

Στο μεταξύ βρε παιδί μου, η ατάκα Γκίκα στο μέγκα κανάλι του αφεντικού, μού ξυπνάει μνήμες. Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά.
Για να ανοίξουμε λοιπόν το κουτάκι με τις μαλακίες: