Σελίδες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τα κωλόχαρτα μιας τέως δημοκρατίας



Πριν μερικούς μήνες είχα διαβάσει [αυτό].
Από τότε περίμενα (βλακωδώς) να δω που θα καταλήξει η δικαστική έρευνα και ποια τροπή θα πάρει από τα παλικάρια της Βουλής που συγκυβερνούν ερήμην και εναντίον μας.
Ο βουλευτής τη ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, Υπουργός Εσωτερικών την περίοδο που "έσκασε" το θέμα, κατηγορείται ότι έχει χρηματιστεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά και το κατηγορητήριο, σε έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι και το γραφείο του κ. Πάλλη μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε η ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μιχελάκης στη Βουλή (5 Φεβρουαρίου 2013), όταν αυτός ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Η ερώτηση του κ. Μιχελάκη, που βρέθηκε στο γραφείο του κ. Πάλλη, φέρει τον αριθμό του φαξ των γραφείων του κόμματος.
Αμε!

Αντιγράφω: “Σύμφωνα με τη δικογραφία, το εύρημα αυτό πιστοποιεί όχι μόνο την στενή σχέση Μιχελάκη-Πάλλη, αλλά επιβεβαιώνει πως υπήρξε χρηματισμός για τη συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή όπως άλλωστε ο ίδιος ο Πάλλης γράφει στα χειρόγραφά του. Το φαξ στάλθηκε από τα γραφεία της ΝΔ στον Πάλλη, ως πιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν, είναι η εκτίμηση της δικογραφίας.”

Το δημοσίευμα συνεχίζει “παρότι έχει περάσει διάστημα 4 μηνών δεν έχει φτάσει στη Βουλή για συζήτηση της άρσης ασυλίας του Μιχελάκη.”

Και το κορυφαίο: “Ο ίδιος ο υπουργός, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το διπλό σκάνδαλο που τον αφορά. Αντιθέτως, πληροφορίες τον θέλουν να επικοινωνεί με δημοσιογράφους για να εξασφαλίσει τη μη δημοσίευση των αποκαλύψεων του HOT DOC. Στις συζητήσεις του αυτές ο υπουργός, εκθέτει στους συνομιλητές του στοιχεία της δικογραφίας τα οποία κατ’ αυτόν δεν αποδεικνύουν την ενοχή του. Το ερώτημα λοιπόν είναι, πώς γνωρίζει ο κύριος Μιχελάκης στοιχεία της δικογραφίας, αφού δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και του αποδεικτικού υλικού; Οπότε ή ο κύριος Μιχελάκης λέει ψέματα στους δημοσιογράφους ή γνωρίζει δικογραφία παρανόμως από κάποιον που τον ενημερώνει αντί να την προωθήσει στη Βουλή.”
(οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Ποιος άραγε να ενημέρωσε τον κ. Μιχελάκη; Αν δεν τον γνώρισες στην πρώτη φωτογραφία κάνε λίγη υπομονή και θα τον βρούμε πιο κάτω.

Και η υπόθεση έφτασε εντέλει στη Βουλή. Μπορεί να πέρασαν πάνω από 7 μήνες από το δημοσίευμα για να συζητηθεί η άρση ασυλίας Μιχελάκη, αλλά έφτασε. Μπορεί οι Δικαστικές Αρχές από τον Δεκέμβρη του 2013 να ζητούσαν από την Βουλή την άρση της ασυλίας του τότε υπουργού, αλλά έφτασε.


Και ενώ πριν λίγες ημέρες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της βουλευτικής ασυλίας Μιχελάκη, μόλις χθες 26 Νοεμβρίου 2014 η Βουλή αποφάσισε τη μη άρση της.

Μη γελάς. Έχει κι άλλο.

Την πρώτη φορά υπήρξαν πολλές απουσίες από την πλευρά των βουλεφτάδων της συγκυβέρνησης, κάτι που εσπευσμένα και ασθμαίνοντας διορθώθηκε. Τα κυβερνητικά πρόβατα και των δύο αποχρώσεων άφησαν τους καναπέδες των γραφείων, μπήκαν στη σειρά και καταψήφισαν την άρση της ασυλίας, του (κατά τη δικογραφία πάντα) λαδιάρη συναδέλφου τους.

Που να το ‘ξερες κύριε Μιχελάκη μου όταν έβριζες τους πασόκους ότι θα ‘ρχοταν η μέρα που θα κρεμόσουν από τα αποτέτοια τους!

Πάμε πίσω στο χρόνο να δούμε τι έχει γίνει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη δικογραφία, τις καταθέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία έχουμε και λέμε:

α) Στο γραφείο του υπόδικου επιχειρηματία Πάλλη εντοπίζεται - γραμμένο από τον ίδιο τον κ. Πάλλη σε χαρτί που φέρει και τη σφραγίδα του - το προσχέδιο της ερώτησης που κατέθεσε ελαφρώς αλλαγμένη στη Βουλή ο Μιχελάκης.  

β) Σε χειρόγραφες σημειώσεις του υπόδικου επιχειρηματία Πάλλη εμφανίζεται το όνομα του Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έλαβε ο Μιχελάκης προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ του Πάλλη.

γ) Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση μάρτυρα με τα αρχικά Ν.Κ., συνεργάτη του υπόδικου επιχειρηματία Πάλλη, ο Μιχελάκης επισκέφθηκε (!) στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013 τον υπόδικο Πάλλη στο σπίτι του. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα ο ίδιος τοποθέτησε 7.000 ευρώ σε φάκελο, με σκοπό - όπως εκτίμησε - να παραδοθούν στον Μιχελάκη.

δ) Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης καταγράφει πως ο Πάλλης παραδέχτηκε ότι πράγματι ο ίδιος κατέγραψε σε χειρόγραφο την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε τελικά ο Μιχελάκης, παραδέχτηκε την επίσκεψη Μιχελάκη στην οικία του στις 4 ή 5 Φεβρουαρίου 2013, παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ζήτησε από τον Ν.Κ. το ποσό των 7.000 ευρώ, αρνήθηκε όμως ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον Μιχελάκη.


ε) Τα συγκεκριμένα στοιχεία ο εισαγγελέας Λακαφώσης τα αποστέλλει στον Άρειο Πάγο στις 24 Ιανουαρίου 2013. Ο Άρειος Πάγος με τη σειρά του τα αποστέλλει στον υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο (λέμε τώρα) Αθανασίου για να τα διαβιβάσει, ως όφειλε, στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί η άρση της ασυλίας Μιχελάκη με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Ο Αθανασίου, αντί να διαβιβάσει τη δικογραφία για τα περαιτέρω, την κράτησε στο συρτάρι του για 2 μήνες (!!!) και στις 8 Απριλίου, αφού η δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC έχει ενημερώσει το γραφείο του υπουργού ότι γνωρίζει την υπόθεση και κάνει ρεπορτάζ, αποφασίζει να την επιστρέψει στον Άρειο Πάγο για να κάνει …επανέλεγχο (πως είπατε;) της υπόθεσης!

Βέβαια στον Άρειο Πάγο μερικοί τιμούν τον όρκο που έδωσαν και δεν σκύβουν το κεφάλι, κάτι που μάλλον αγνοεί ο Αθανασίου. Λίγες ημέρες μετά, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Σακελλάκος επιστρέφει στον υπουργό Αθανασίου τη δικογραφία σημειώνοντας:


Το άρθρο 83 του Κανονισμού της Βουλής (σελίδες 160-162) προβλέπει ότι:

 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής §1, ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να διαβιβάσει την αίτηση της Εισαγγελικής Αρχής στη Βουλή αμέσως μετά την υποβολή της. Άρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει δικαίωμα ούτε να την ελέγξει, ούτε να την επιστρέψει στις Δικαστικές Αρχές για …επανέλεγχο (!!!) και φυσικά ούτε να την κρατήσει στο συρτάρι του για κανα δίμηνο μέχρι να πληροφορηθεί πως κάποιοι έμαθαν το θέμα και το "σκαλίζουν"!
Κάτι τέτοιες μαλακίες κύριε Αθανασίου έκανε με την λίστα Λαγκάρντ και ο πρώην τσάρος της οικονομίας (που μας έχωσε ένα μνημόνιο ΝΑ στον κώλο) Παπακωνσταντίνου και τώρα είναι στο πουθενά και υπόδικος.

Σύμφωνα με την §3 του Κανονισμού της Βουλής, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ελέγχει αν η δίωξη κατά του Βουλευτή συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική του δραστηριότητα. Το 7χίλιαρο που κατά τον Εισαγγελέα και τη διαβιβασθείσα από τον Άρειο Πάγο δικογραφία φαίνεται να τσέπωσε ο Μιχελάκης, έχει να κάνει με τον πολιτικό του βίο;;;

Οι μίζες, ή δωράκια, ή …χορηγίες σύμφωνα με μια άλλη ψυχή, συμπεριλαμβάνονται στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών; Και δεν μας το λέτε;! Γιατί μας το κρύβατε τόσα χρόνια και έχουμε μείνει με την εντύπωση ότι σώζετε εμάς και όχι τις τσέπες σας;

Αν η άσκηση κοινοβουλευτικής δραστηριότητας συνδέεται με το να καταθέτεις επίκαιρες ερωτήσεις για φίλους σου και να τσεπώνεις παραδάκι, τότε ορθώς η Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία τον απάλλαξε. Μη αίροντας την ασυλία σκεπάζουν ανομήματα που προφανώς αποτελούν συνήθη γι’ αυτούς πρακτική, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα. Το έχουν ξανακάνει και θα το ξανακάνουν.
Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να αρθεί η ασυλία βουλευτή που κατηγορείται για χρηματισμό προκειμένου να καταθέσει επίκαιρη (!) ερώτηση;
Αποκλείεται! Τα ίδια γιδοπρόβατα θα καταψηφίσουν!

Γιατί αν υπερψηφίσουν, σε περίπτωση δηλαδή που δεν πρόκειται για κυβερνητικό βουλευτή, τότε ο "Κανονισμός" σας εφαρμόζεται κατά το δοκούν και ως εκ τούτου καταντά


Και το κερασάκι στην τούρτα του Κανονισμού:


Καλοί μας βουλεφτάδες. Γυρίστε στην τελευταία φωτογραφία και καλό σας σκούπισμα…


ΥΓ: Μάντεψε τώρα ποια ακροδεξιά τηλεγλάστρα είπε το αμίμητο: “Δεν έπρεπε να αρθεί η ασυλία του κ. Μιχελάκη γιατί θα χάναμε ένα πολύ μεγαλύτερο αγαθό. Το απρόσκοπτο δικαίωμα του βουλευτή να ρωτάει στη Βουλή, ότι θέλει.” 

Ναι, δεν κάνεις λάθος. Ο ίδιος κωλόχαρτος είναι.


Σημ: Ευχαριστώ για τα στοιχεία το koutipandoras.gr.

 

14 σχόλια:

  1. Eντάξει παιδιά δεν ξέρω αν θα μου φτάσει το σάλιο για να φτύσω όλους αυτούς.
    Από που να αρχίσω, από αυτούς που είναι μέσα στην βουλή, από αυτούς που είναι στα κανάλια και τους προστατεύουν, από αυτούς που τους ψήφισαν, από αυτούς που θα τους ξαναψηφίσουν!!
    Εντάξει δεν παλεύεται αυτή η χώρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!

    Υ.Γ. Ο εκτυπωτής που μας είχες δείξει και τύπωνε φαγητά μυαλά μπορεί να τυπώσει;;; Επείγουσα ανάγκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ωραία παρέα μας κυβερνάει όσες μέρες μπορεί περισσότερο μέχρι να καταφέρει να τακτοποιήσει όλες τις βρωμιές της και να απαλλαγεί από δικαστικές περιπέτειες. Ξέρεις πόσων η δίωξη σταματάει με τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου;
      Και να φανταστείς ότι στη μπανανία που ζεις υπάρχουν χιλιάδες ηλίθιοι που πιστεύουν στο "σχέδιο διάσωσης" της χώρας.
      Πρέπει να ξεκολλήσουν οι πέτρες μόνες τους από τα βουνά και να έρχονται καταπάνω μας!

      (πίστεψες εσύ ότι δεν έχουν εκτυπωμένα μυαλά και έχουν κανονικά;)

      Διαγραφή
  2. Κι εκεί που σκάω αυτό το ειδικό για την περίσταση χαμόγελο, με προειδοποιείς: μη γελάς, έχει κι άλλο!
    Έτυχε χτες να συζητάω για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν κατατοπίστηκα και είχα σκοπό σήμερα να το ψάξω, αλλά η ανάρτσησή σου με κατατόπισε πλήρως.
    Λοιπόν, τίποτα δεν αλλαξε η κρίση. Συνεχίζουμε, φαντάζομαι, να τα τρώμε όλοι μαζί, μόνο που μερικοί φουσκώσαμε και τα γυρίζουμε πίσω!
    Σαν τον Διογένη θα βγω στους δρόμους να ψάχνω για φιλότιμο..........
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω πει δεκάδες φορές. Το "μαζί τα φάγαμε" ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα απ’ όσα έχουν γίνει τα χρόνια της κρίσης. Γιατί δεν έμεινε στα λόγια.
      Εκατομμύρια μαλάκες (μεταξύ τους και καθάρματα) το αποδέχτηκαν και το υποστηρίζουν. Ως εκ τούτου κανένας δεν σηκώνει τον κώλο του από τον καναπέ επειδή … (κρατιέσαι;) … εμείς τους ψηφίζαμε!!!
      Επομένως, κατά τη δική τους (παράλογη) λογική, εμείς είμαστε αυτοί που τους δώσαμε λευκή (ε;) επιταγή να μπουν και να μας ρημάξουν τα σπίτια!
      Κατά τη δική τους (παράλογη) λογική πρέπει λοιπόν να αθωωθούν τα πολιτικά λαμόγια, διαφορετικά θα πρέπει να πάμε και όλοι εμείς φυλακή μαζί τους.
      Δεν περιγράφω άλλο. Εμετός μου έρχεται κοπέλα μου και δεν μου φταις σε τίποτα.
      Καλό βράδυ να έχεις και συγγνώμη για το "φόρτωμα"!

      Διαγραφή
  3. Πέτρο, δεν την αντέχω αυτήν την κατάσταση. "Παίζει" μέσα σε έναν βόθρο να είναι πολύ καθαρότερα τα σκατά. Ειλικρινά, νιώθω πως χρειάζομαι έναν βιολογικό καθαρισμό, άλλο δεν αντέχω... Γέμισε η ζωή μας καθάρματα. Πόσο ακόμα; Και πότε με το καλό θα πάνε να γα...ναι, η λογοκρισία μάς μάρανε, με την σαπίλα ρε πούστη μου :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "πόσο ακόμα" θα μας το απαντήσει σύντομα αυτός ο πανέξυπνος λαός, όταν σε λίγο καιρό στηθεί στην κάλπη και στείλει πάλι το μήνυμα: "Αχ, σας παρακαλώ, μου το χώνετε ακόμη λίγο πιο μέσα; (το μνημόνιο). Ξέρετε μου άρεσε και θέλω κι άλλο."

      Διαγραφή
  4. Παρακαλώ να αποκατασταθεί η τιμή του κωλόχαρτου. Το θίγεις βάναυσα.
    Αφού πήγαν τα στοιχεία στον Αθανασίου, σωθήκαμε! Αν τα πετάγανε στο δρόμο, μπορεί και να βρίσκανε από μόνα τους το δρόμο της δικαιοσύνης.
    Α ρε Πέτρο... βρωμάει και ζέχνει από παντού. Πριν λίγους μήνες είχε ξεχειλίσει ο βόθρος στη βουλή. "Προκλήθηκε αναστάτωση" είχαν γράψει τότε. Εύχομαι να επαναληφθεί σύντομα και να φρακάρουν κι οι πόρτες εξόδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι και τα σκατά δεν τους άντεξαν και ήθελαν να εγκαταλείψουν το κτίριο!
      Εμείς πάλι…
      Συμπαθάτε με που το θέμα γυρνάει συνεχώς γύρω από σκατά και κωλόχαρτα, αλλά δεν μπορώ να μην τα θυμάμαι όταν σκέφτομαι αυτές τις σκατόφατσες.

      Διαγραφή
  5. Και χρειαζόμουν κ@λοχαρτο ... γιατί μου τελείωσε! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου έλεγα να τυπώσεις τις φάτσες τους αλλά άστο γιατί ερεθίζει.
      Ούτε για το χέσιμο που λένε;!

      Διαγραφή
  6. Εσένα δε σου μιλάω...
    Γιατί είπαμε να ταρτάρεις χιούμορ και λεβεντιά...
    κι όχι σκατόφατσες και κωλόχαρτα!!!
    Αχχχ! Το ευχαριστήθηκα!
    Για να μάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου δίνω λεβεντομαλάκες που σε κάνουν να γελάς.
      Μην είσαι άδικη!
      Τελικά το "ταρτάρω" θα μου πεις κανείς τι είναι;

      Διαγραφή
  7. Γεια σου, Πέτρο!... Έχουν "και το μαχαίρι και το πεπόνι"... Βολευτάκηδες που "αθωώνουν", γιατί έτσι γουστάρουν, σύνταγμα, νόμοι, κανονισμοί, είναι τα "κωλόχαρτά" τους, που λες και συ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάω Γιάννη που ο σαχλαμαράς συναντήθηκε σήμερα με εκείνον τον ογκόλιθο συνταγματολόγο Πάκη (αυτόν που έβλεπε τα νερά και τις φάπες να περνούν) να μιλήσουν για την αναθεώρηση, λέει, του Συντάγματος.

      Πολλά και διάφορα προτείνει ο Πάκης.

      Προτείνει 200 βουλευτές, ο πρωθυπουργός να είναι στην εξουσία το πολύ για 8 χρόνια, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης (ανευθυνότητας) υπουργών, άρση βουλευτικής ασυλίας για αδικήματα, ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού κ.α.
      Μ' αρέσει που ο ογκόλιθος Πάκης τώρα που χάνουν την εξουσία αντιλήφθηκαν ότι το Σύνταγμα θέλει αναθεώρηση γιατί έτσι που το κατάντησαν δεν λειτουργεί. Τώρα που θα είναι στην απόξω και δεν θα κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για μίζες, σφετερισμό της εξουσίας κ.α. θέλουν να "στριμώξουν" τους επόμενους.
      Θα του έλεγα μπράβο αν τα είχε εισηγηθεί όντας το απόκομμά του στην εξουσία. Τώρα τα έχω χεσμένα και αυτόν μαζί.
      Κάτσε να δεις που αν και όποτε επιστρέψουν στην εξουσία θα προτείνει νέα αναθεώρηση.
      Απλά καραγκιόζηδες!

      Διαγραφή