Σελίδες

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σιχάθηκα!



Ώρες ώρες σκέφτομαι σε ποια χώρα ζούμε. Τι είναι αυτό που ζούμε. Και μέχρι ποτέ θα τρώμε φούμαρα και θα το ζούμε!
Οι ειδήσεις-εξελίξεις υποτίθεται πως είναι καταιγιστικές. Οι σφαλιάρες έρχονται απανωτά στη χώρα σε εθνικό, συλλογικό και ατομικό επίπεδο.
Κι όμως!
Ρίχνεις μια ματιά στους δρόμους και νομίζεις πως δεν τρέχει τίποτα. Πως ζούμε περίπου το τέλειο, πως όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, πως ο καθένας δεν χρειάζεται να διεκδικήσει και να παλέψει για τίποτα περισσότερο, πως φτάσαμε στο ζενίθ των όσων θέλουμε να αποκτήσουμε ή να κρατήσουμε δικό μας.

Άλλοτε – και μέχρι πολύ πρόσφατα – βγαίναμε στους δρόμους διεκδικώντας το οτιδήποτε. Σήμερα δεν βγαίνουμε ούτε για τα αυτονόητα. Σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και παραδοθήκαμε άνευ όρων σε μια χούφτα γραβατωμένα τσογλάνια που αν τα αφήσεις χωρίς μπάτσους γύρω τους δεν μπορούν να περπατήσουν ούτε μέτρο.

Ακούς πράγματα που σε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία λειτουργεί έστω στοιχειωδώς η δημοκρατία δεν θα μπορούσαν να συμβούν ή και αν ακόμη συνέβαιναν θα τιμωρούνταν παραδειγματικά.

Κάτσε να δω από τα τελευταία που διάβασα αν θυμάμαι και αν κατάλαβα καλά:

Α) Δολοφονικό χτύπημα δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Χ. Ζωγράφος και πάνω από το κρεβάτι που νοσηλεύεται βρήκαν να σκοτωθούν ο νέος ιδιοκτήτης της [ποδοσφαιρικής παράγκας] με τον [αρχιλαθρέμπορο]. Ένας πρόεδρος του Ολυμπιακού, ίσως ο πλέον τρισάθλιος που πέρασε από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Αν εξαιρέσουμε:
α) τον Γιώργο Κοσκωτά που καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και εξέτισε ποινή 12 ετών για υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παρακώλυση ελέγχου της δικαιοσύνης και υπεξαίρεση 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τράπεζα Κρήτης,
β) τον διάδοχό του Αργύρη Σαλιαρέλη που τον φυγάδευσε και καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση, ενώ το όνομά του είχε επίσης εμπλακεί σε υποθέσεις απάτης, παράνομης οπλοφορίας (1999), πλαστών χαρτονομισμάτων (2002), απλής σωματικής βλάβης και εξύβρισης (2006),
γ) τον διάδοχό του Σωκράτη Κόκκαλη που εκτός των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων με την ιντρακόμ, την ιντραλότ και τα ξυστά του, βρώμισε όσο κανένας άλλος το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη σωρεία των πέτσινων πρωταθλημάτων που αγόρασε έχοντας στο πλευρό του μυριάδες αποχαυνωμένους χάνους που το μόνο που έβλεπαν μπροστά τους ήταν η κούπα και όχι η βρώμα. Ο κος Κόκκαλης εκτός των άλλων έχει κατηγορηθεί και για πράκτορας της διαβόητης Στάζι, της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της πρώην Ανατολικής  Γερμανίας. Αλλά είπαμε, μπροστά στο ξύσιμο που απήλαυσε ο ελληνικός λαός επί παντοδυναμίας Κόκκαλη και μπροστά στις κούπες με τα βεγγαλικά και τα χαρτάκια στον αέρα, αυτά είναι απλές λεπτομέρειες.

Και φτάσαμε στον σημερινό πρόεδρο κύριο Μαρινάκη. Δεκάδες είναι οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας που τον δείχνουν να εμπλέκεται από την παραγκούπολη και το παραποδόσφαιρο μέχρι την ενεργό (παρα)πολιτική.
Ένα πρόσωπο που ζέχνει λαμογιά και καμαρίλα από χιλιόμετρα. Ένας κύριος που προπαραμονές εκλογών κανόνιζε με τον αρχιδη-μοσιογράφο Χατζηνικολάου πως θα επιστρέψει η Μητσοτάκαινα στο μαντρί για να μη “βρεθούμε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό με τους μαλάκες”.

http://anemosantistasis.blogspot.gr
 
Ένας κύριος που διόρισε δήμαρχο Πειραιά τον υπάλληλο Μώραλη. Και δώστου ψήφο οι Πειραιώτες χάνοι. Τους λέω χάνους γιατί δεν είναι δυνατόν να ψηφίζεις για πρώτο πολίτη της πόλης σου έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή έχει τα ίδια ποδοσφαιρικά γούστα με σένα.
Το ερώτημα είναι απλό: Αν ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά επιτελέσει πραγματικά τρισμέγιστο έργο στην πόλη του, για κάποιο λόγο όμως αλλάξει ποδοσφαιρική ομάδα, υπάρχει περίπτωση να επανεκλεγεί;;; Ούτε μία στο δισεκατομμύριο!

Αυτός ο αξιοσέβαστος κύριος Μαρινάκης (κουμπάρος της Ντόρας που ζητάει από τον αρχιδημοσιογράφο να την στριμώξει) τσακώθηκε με το αρχιλαμόγιο (πρώην και νυν) Πρόεδρο της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Της ομάδας που πτώχευσε χωρίς να πτωχεύσει ο πρόεδρός της και χωρίς να μπει φυλακή κανένας για τα χρέη προς το Δημόσιο και όχι μόνο.
Ωραία δεν είναι όλα αυτά;

Β) Μα, για κάτσε, είπα Χατζηνικολάου. Αυτός δεν είναι που το 1983 (φωτο), όντας γραμματέας της ΜΑΚΙ (μαθητική οργάνωση της νουδού) [αντέδρασε] με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, λέγοντας ότι “οι μαθητές που ψήφισαν δεξιά κατά τις πρόσφατες εκλογές για τις μαθητικές κοινότητες και τα δεκαπενταμελή συμβούλια, δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν για Πολυτεχνείο”;

 
Όντως, αυτός είναι. Όπως επίσης αυτός είναι που με τη νέα του εφημερίδα “Αγορά” με το σημερινό της φύλλο πουσάρει το αχτύπητο (μέχρι σήμερα) δίδυμο του Σαμαροβενιζέλου και στοιχίζεται πίσω από το Πρώτο Ψέμα, το Βλήμα, τον Ελεύθερο Ρύπο, το Έσχος και άλλες φυλλάδες που για να πάρουν διαφημίσεις δίνουν τα ρέστα τους βάφοντας το μαύρο άσπρο. 

 
Ψάξε Νικολάκη τους 180. Ψάξε και στο τένις κλαμπ αν θες. Ψάξε να βρεις καμιά 25αριά ακόμη πρόθυμα -ζαλισμένα από την εξουσία- κοτόπουλα που θα στηρίξουν και θα παρατείνουν το έγκλημα. Ψάξε καλά και συ και οι όμοιοί σου μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες να βρείτε οπωσδήποτε τους πρόθυμους γιατί αν στις εκλογές που έρχονται σπάσει ο διάολος το ποδάρι του θα τρέχετε άσχημα. Όχι μόνο θα σταματήσει να ρέει το ρευστό από τις τράπεζες που εσείς στηρίζετε για να σας στηρίζουν, αλλά μπορεί και να βρεθούν μερικοί εισαγγελείς που δεν θα φοβούνται τον ίσκιο τους, ούτε θα νοιάζονται μόνο για τα αναδρομικά τους και θα σας πάρουν στο κυνήγι.

Γ) Είπα τράπεζες και θυμήθηκα [κάτι που διάβαζα] για τον Σάλλα της Πειραιώς. Να αληθεύει άραγε πως ένας ασήμαντος πριν μερικά χρόνια Σάλλας κατάφερε στήνοντας εταιρείες με τη σύζυγο και τα δυό του παιδιά να παίρνουν δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς με τα οποία αγόραζαν ακίνητα και στη συνέχεια, είτε τα νοίκιαζαν στην ίδια την τράπεζα (για να στεγάζει υποκαταστήματά της), είτε τα μεταπωλούσαν σε μεγαλύτερες τιμές εξασφαλίζοντας στους αγοραστές τους την απρόσκοπτη δανειοδότηση από … ποια τράπεζα; Μαντεύεις;

Δ) Η δεξιά πολυκατοικία δέχεται τριγμούς στον ημιώροφο. Ο χέρι-χέρι με τον μακρυχέρη, όπως όλα δείχνουν, Καρατζαφέρη, αυτός ο καλός χριστιανός που μέχρι και το άγιο πνεύμα-περιστέρι κάθεται πάνω του, φαίνεται πως την ώρα που μας κούναγε το πετραχήλι της ευπρέπειας και της σοβαρότητας, αλλού είχε στραμμένα τα μάτια του: στην κονόμα. Για δύο οφ σορ εταιρείες τον κατηγορούν και για διακίνηση μαύρου χρήματος προκειμένου το 2001 να αγοραστούν 4 ελικόπτερα Super Puma.
Γειά σου ρε αρχηγάρα!
Μέχρι και στα ελικόπτερα έφτασε η χάρη σου! Αλήθεια, εκείνα τα ακροδεξιά απολειφάδια που είχες μαζέψει, εκείνους τους πιστούς χριστιανούς που ότι έκαναν και κάνουν το κάνουν για το καλό της πατρίδας, άραγε δεν ήξεραν για τα εμβάσματα των 1,65 εκατ. ευρώ; Ή ήξεραν και γι’ αυτό την έκαναν, χωρίς όμως να ανοίξουν το στόμα τους;

Ε) Αλλά δεν ανησυχώ πια. Αφού τα κανάλια χθες είχαν πρώτη είδηση πως η ελληνική οικονομία παρουσίασε για πρώτη φορά ανάπτυξη 1,7% επί του ΑΕΠ μετά από 6 χρόνια συνεχούς ύφεσης. Βέβαια, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως η ανάπτυξη είχε αρχίσει μεταξύ τελευταίου 3μήνου του ’13 και πρώτου 3μήνου του ’14.
Αλλά κάτι η Αμφίπολη που δεν μας βγήκε, κάτι οι μαγκιές στην τρόικα που επίσης δεν πέρασαν, το φυλάγαμε για ρεζέρβα.
Το κουτόχορτο δεν σταματά να μοιράζεται ποτέ, απλά αλλάζει το αμπαλάζ.

Για να δούμε όμως τι εννοούμε όταν λέμε “αύξηση” του ΑΕΠ:

ΕΤΟΣ
ΑΕΠ (σε δισ. ευρώ)
2008
233,30
2009
231,08
2010
222,15
2011
208,53
2012
193,74
2013
182,05
2014
?


Όταν στην 5ετία 2009-2013 έχουν εξαφανιστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, δηλαδή χάθηκε το 22% του ΑΕΠ - και πλέον παράγουμε πολύ λιγότερα, πόσο μαλακία είναι να πανηγυρίζεις για …αύξηση της τάξης του 1,7%; Ή μήπως είναι αντιπολιτευόμενη και η “Καθημερινή” που πριν μερικούς μήνες δημοσίευε [αυτό]:

 
Ο Έλληνας έφτασε να ζει με το μισθό του 2001, απλά με δεκαπλάσιες τιμές στα είδη διαβίωσης και με τρισχειρότερη φορολόγηση. Αλλά εντάξει, πρέπει να πανηγυρίζει γι’ αυτό το 1,7%.

Κρατήστε ψηλά τη σημαία της παραπληροφόρησης, 
στήστε πανηγυράκια με κόκκαλα Αμφιπόλεως, 
[γαμήστε] και κανα θρασίμι φοιτητή, 
αλλάξτε τα ψηφισμένα από εσάς νομοσχέδια, 
φτιάξτε 3-4 ακόμη δημοσκοπικές εταιρείες της αρεσκείας σας, 
μηδενίστε και τον μακρυχέρη για να μαζέψετε από παντού ρώγες...
αλλά μη ξεχνάτε να προσεύχεστε στον πανάγαθο να συνεχίσει αυτή η απόλυτη νιρβάνα, αυτή η αποχαύνωση του λαού. Στην ανάγκη, κάντε δώρο τις τηλεοράσεις. Κερδισμένοι θα βγείτε!

Πάει καιρός που σας έχω σιχαθεί.
Τελευταία με κουράζει και να ασχολούμαι.



ΥΓ: Ευχαριστώ το πολύ καλό ιστολόγιο http://anemosantistasis.blogspot.gr για τις πληροφορίες και τις εικόνες.


31 σχόλια:

  1. Απο που να το πιασεις και που να το αφησεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω...ότι και να πω έχεις δίκιο! Μόνο να σε αναδημοσιεύσω μπορώ..!

    υ.γ. Ο Μαρινάκης είναι κουμπάρος της Ντόρας;;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω κι εγώ μια φημολογία: λένε ότι η περιουσία του Μαρινάκη δεν είναι του ιδίου, αλλά της Ντόρας και ότι ο Βαγγέλας είναι απλώς μπροστινός.
    Καλό;

    Όσο για το Χατζηνίκο, να θυμ΄σιουμε απλώς ότι είναι γιος βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος αποσύρθηκε απ' την πολιτική, για να μπορεί να πουλάει αντικειμενιιλίκι ο γιόκας του.
    Συν το ότι ο ίδιος ως Οννεδίτης ήταν "πολιτικό παιδί" του πιο ακραίου αρχηγού που είχε ποτέ η ΝΔ: του Αβέρωφ.
    (του οποίου πολιτικό παιδί είναι και οι Σαμαράς, Μιχαλολιάκος, Καμμένος κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά.
      Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι τι είδους χάπια καταπίνει το πόπολο που παρακολουθεί ενικούς, ακούει ρίαλ τράγκα και αγοράζει ρίαλ μαλακία, αυτοκοροϊδευόμενο ότι πρόκειται για αμερόληπτη δημοσιογραφία.
      Λες το ψέκασμα να βγαίνει και σε χάπι;

      Διαγραφή
  4. Ναι!!!! Περίμενα πώς και πως να το πιάσεις το θέμα! Είδες τα κοπρόσκυλα; Από τους τραπεζίτες στους Μαφιόζους... πιο χαμηλά δεν έχει.. Και η σελίδα του παλικαριού που έδωσε το παιδοβούβαλο έκλεισε.. ελπίζω τουλάχιστον να είναι καλά. Κανονικά δεν πρέπει ούτε έξω απο τα γήπεδα να περνάμε , αλλά ποιος θα δώσει βάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ και πολλά πολλά χρόνια Χριστίνα έχω πειστεί ότι όποιος τους πάει κόντρα τον τρώει το σκοτάδι. Αν και αυτό το ασήμαντο μπλογκ είχε μεγάλη επισκεψιμότητα σε κάποιο αυτόφωρο θα με είχαν τώρα.

      Αυτό που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άκρως εμετικό. Με αφορμή, λέει, την δολοφονική επίθεση αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα.

      Τρίχες κατσαρές, για να μη πω τίποτα χειρότερο!

      Από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές οι αθλιότητες έπρεπε να είχαν σταματήσει τα πρωταθλήματα και να μην ξανάρχιζαν αν δεν υπήρχε διαλεύκανση της υπόθεσης και ξεκαθάρισμα των βρωμιάρηδων και της βρώμας.

      Έχει κανένας καμία αμφιβολία πως για να πρωταγωνιστείς σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είσαι χωμένος εντελώς μέσα στα σκατά;

      Ο Κούγιας (άλλο λαμόγιο) είχε καταγγείλει επώνυμα τον Μαρινάκη για τα στημένα, λέγοντας μάλιστα πως δέχεται απειλές για τη ζωή του. Μπορεί να είναι και αυτός μέσα στη βρώμα αλλά σαν ποινικολόγος ξέρει αν -και μέχρι που- τον παίρνει να μιλήσει.
      Είδες να έγινε τίποτα;
      Ούτε και θα γίνει!
      Και αυτό είναι το χειρότερο. Κανένας δεν τολμάει να αγγίξει ένα μάτσο διαπλεκόμενους που περιφέρονται γύρω από μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα. Αν ήταν μικρή θα εφαρμοζόταν ο νόμος!


      Διαγραφή
  5. Αναρωτιέμαι για όσους δεν τους σιχάθηκαν ακόμα...είναι τόσο πρόβατα, ή ακόμα έχουν να λαβαίνουν?
    Γιατί τα φαγοπότια στις πλάτες μας συνεχίζονται....
    Τι να πω...από όπου και να το πιάσω βρωμάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πρόβατα και γίδια και μοσχάρια και φίδια και τυφλοπόντικες…
      Όλο το ζωικό βασίλειο!

      Διαγραφή
  6. Είμαι που είμαι Τούρκος με το κ@λο-ίντερνετ του κ@λο-οτέ που κόβεται κάθε δυο λεπτά, διαβάζω και τις "ομορφιές" εδώ μέσα κι έχω γίνει τώρα ταμάμ! Ε, όχι, το ψάρι δεν βρωμάει από το κεφάλι -της πολιτικής, του ποδοσφαίρου, της δημοσιογραφίας κλπ κλπ- βρωμάει από την ουρά, που κάθεται και τους κρατάει τα μπόσικα και (με τι μούτρα φυσικά) δεν τους είπε μια φορά: "όξω πούστηδες από την παράγκα, της πολιτικής, του ποδοσφαίρου, της δημοσιογραφίας κλπ κλπ". Όσο για τις φυλλάδες του αρχιδημοσιογράφου, ε, θα βάλουν εκεί κάνα cd του Οικονομόπουλου, και θα πάει ο μαλάκας ο Έλληνας να το αγοράσει κι όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι. Έτσι κι αλλιώς, αυτά που γράφει η κάθε κουραδοφυλλάδα, είναι μελετημένα προ πολλού. Από τότε που ο Νίκος τα έπινε με τον Αντώνη στη γιορτή της νουδου, εις υγεία στα κορόιδα και όχι μόνο! Εγώ πάλι εξακολουθώ να σιχαίνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα ρε που θα χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας.
      Πάει καλά η ομάδα; (δεν έχει σημασία το πώς)
      Πάει καλά το κόμμα; (αυτό κι αν δεν έχει καμία σημασία)
      Όλα καλά λοιπόν. Ψηφίζουμε Χ’’Νικολάου, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Καρατζαφέρη, Σαμαρά, Μπενίτο Μουσολίνι, Σάλλα μάλα και το κακό συναπάντημα, έτσι, για να νομίζουμε ότι ανεβήκαμε ‘τάξη’.
      Και όλοι αυτοί με τη μαλακία που μας δέρνει ως λαό περνάνε τέλεια και γελάνε αφάνταστα.
      Να γιατί σιχαίνομαι.

      Διαγραφή
  7. No comments!
    Με καλύψατε πλήρως !
    Πάω εγώ τώρα στη γωνιά μου και στην κοσμάρα μου ☻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταυτίζομαι με όσα λες και με όσα σχολιάζει η Πέτρα παραπάνω!!!
    Καλά να πάθουμε που καθόμαστε ακόμα και ανεχόμαστε!!!!!!
    Απορείς που ψηφίζουν με βάση τα ποδοσφαιρικά τους γούστα;;;;
    Με περισσότερη ηλιθιότητα πεθαίνεις!!!!!
    Απορώ που είμαστε ακόμα ζωντανοί...
    Είμαστε, άραγε;;;;;;
    Τους βολεύει, όσο δεν φαντάζεσαι,ακόμα κι αυτό που κάνουμε εμείς
    τώρα!!!!
    Μια ασφυξία, μια αντριχίλα, μια αηδία μα και μια αναισθησία...
    Τα βλέπουμε και ταυτόχρονα πιστεύω ότι κατά βάθος θα επιθυμούσαμε
    να είμαστε παντελώς ηλίθιοι, προκειμένου να αισθανόμαστε μακάριοι!!!!
    Κάποιες στιγμές το φορτίο δεν αντέχεται στις πλάτες μας και μας ακινητοποιεί
    παρόλο του ότι έχουμε πλήρη συνείδηση του τι παίζει!!!
    Δεν έχω τι να πω πια.
    Προχωράμε όπως έχουμε συνηθίσει ή ακολουθούμε επιτέλους άλλη πλεύση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Η αλήθεια είναι πως το να κοιμάσαι όρθιος είναι πιο βολικό από το να ασχολείσαι.
      Περνάς καλά και θα ζήσεις περισσότερο.
      Σε καταστολή και με νεκροφάνεια.

      Διαγραφή
  9. Νομίζω ότι ο τίτλος σου τα λέει όλα!
    Και επίσης βαρέθηκα λίγο με όλα αυτά.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου, Πέτρο!... Πολύ καλό το κείμενό σου!... Από πού να πιαστείς και πού ν' ακουμπήσεις.... Παντού σαπίλα και βρομιά!!!... Πολιτικάντηδες πω-λητικοί, ποδοσφαιροπαράγοντες αρχιλαμόγια, κωλο- δημοσιογράφοι, όλοι μαζί για την "κουτάλα", για την κατοχή της εξουσίας... Και η Ελλάδα μια "ατέλειωτη παράγκα"!
    Κι ο λαός με "σταυρωμένα χέρια" να περιμένει τον σωτήρα του.... Αν δεν βάλει πλάτη όμως κι αυτός σωτηρία δεν έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αρχιδιαιτητής Χιού Ντάλας δήλωσε πως η διαιτησία Σπάθα στο Αστέρας-Ολυμπιακός (0-0) “ήταν η χειρότερη διαιτησία που έχω δει ποτέ”. Ενώ για την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του παίκτη Μάσα του Αστέρα είπε ότι “είναι η πιο γελοία δεύτερη κίτρινη κάρτα που έχει δοθεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου.”
      Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά για να αποβάλλουν δια παντός στημένους διαιτητές και να σταματήσουν το πρωτάθλημα.
      Πιστεύει κανείς ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της δολοφονικής επίθεσης από πληρωμένους ή τραμπούκους θα βοηθήσει στο παραμικρό;

      Το γελοίο φίλε Γιάννη είναι ότι αν αναφερθείς στον πρόεδρο μιας ομάδας (ιδιαίτερα του Ολυμπιακού) όλοι οι χάνοι θα στραφούν εναντίον σου επειδή τους έχουν περάσει στο κλούβιο ότι με αυτόν τον τρόπο βάλλεται …η ομάδα. Το ίδιο και με τα κόμματα. Αν πεις κουβέντα για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον ΓΑΠ, ή τον Κουτσούμπα, οι άλλοι χάνοι θεωρούν ότι προσβάλλεται το κόμμα και κατά την ηλίθια λογική τους και οι ίδιοι προσωπικά.

      Άντε βγάλε συμπέρασμα με έναν τόσο αποχαυνωμένο λαό.

      Δεν ανέφερα τον Τσίπρα όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή θεωρώ ότι το κόμμα του δεν είναι προσωποκεντρικό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει κολλήσει αυτό το μικρόβιο.

      Διαγραφή
  11. Δεν ανησυχώ πλέον. Έρχεται ένας σοβαρός δημοσιογράφος που θα εναντιωθεί σθεναρά στις φατριές και στα κυκλώματα και θα φέρει την πολυπόθητη νεοφιλελεύθερη και τρέντυ τάξη πραγμάτων...
    Α ρε Πέτρο... Από πού να το πιάσεις και να μη βρωμίσεις;
    Καλό μας κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Σκέφτομαι τον Νικολάκη την ώρα που ιδρώνει στο τένις κλαμπ να συλλογίζεται πως θα χτυπήσει το σύστημα.
      Καλά που έχει από δίπλα του τον Τράγκα γιατί μόνος του δεν θα προλάβαινε..!

      Διαγραφή
  12. Σόδομα και Γόμορα !!!! Κι εκεί που έχω πιστέψει ότι πιάσαμε πάτο και κάπου θα φανεί επιτέλους ένα φώς,ή μία ανεμόσκαλα, ν΄αρπαχτούμε......συνειδητοποιώ ότι είμαστε κολλημένοι για τα καλά στη λάσπη και τα σκ@τά.....και οι τιποτένιοι, σιχαμένοι κάνουνε κουμάντο και απολαμβάνουνε οικονομώντας τρελά απο τα χάλια μας.....Τι να πώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πού να δεις το φως;
      Πιστεύεις ότι κάπου υπάρχει μια ανεμόσκαλα και σου την κρύβουν;
      Μόνος του ο καθένας την φτιάχνει. Μόνος του πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιήσει τι είναι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του και να ψάξει να βρει από κάπου να κρατηθεί να μην πάει κι αυτός στον πάτο.
      Δεν δίνω συμβουλές, λέω απλά αυτό που κάνω εγώ.
      Οι σωτήρες μάς τέλειωσαν.
      Πάπαλα, πως το λένε;!

      Διαγραφή
  13. Λοιπόν, ενώ είναι τόσο σοβαρά όλα όσα θίγεις στο κείμενό σου, εμένα το (Β) με άγγιξε σε πολύ ευαίσθητο σημείο! Κάνει... τζιζ, όποτε το θυμάμαι, ακόμη και σήμερα, 31 χρόνια μετά!

    1983, ετοιμάζουμε στο σχολείο μια φοβερή γιορτή για το Πολυτεχνείο και μου έχει ανατεθεί να γράψω το "Χρονικό".
    Τα ΟΝΝΕΔιτάκια - ΜΑΚΙτάκια "έχουν πάρει γραμμή", εγώ το ζωντόβολο πού να το ξέρω. Μόνη μου πάνω στη σκηνή, όλο το σχολείο από κάτω... αρχίζω να διαβάζω (τα χέρια μου έτρεμαν, είχα άγχος, τρακ, τα πάντα) κι ένα ένα τα φασιστάκια, σηκώνονται επιδεικτικότατα και βγαίνουν από το θέατρο όπου γινόταν η γιορτή.
    Δεν μ' ένοιαξε για 'μένα, μαθημένη από τις σποντίτσες και τις ειρωνείες τους... Με πείραξε η ασέβειά τους αλλά και το θράσος τους, με εξόργισε το ότι οι γονείς τους "διαμαρτυρήθηκαν" στο σχολείο, απειλώντας ότι "αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι!"...
    Ουδέποτε ασχολήθηκα μαζί τους, οποτεδήποτε όμως διοργανώνεται συνάντηση αποφοίτων, δίνουν το "παρών" -ίσως γι' αυτό δεν με "τραβάει" να πάω, ποτέ.
    "Φυσικά"... εξ όσων γνωρίζω, τα περισσότερα απ' αυτά τα άτομα κατέχουν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία (κυρίως) πολυεθνικών... Χα!...

    Κι ένας γενικότερος σχολιασμός...
    Ο πολύς κόσμος, δυστυχώς, έχει ως κύριες (ή και μοναδικές) πηγές ενημέρωσης τα βρωμοκάναλά τους και τις φυλλάδες τους. [Αλληλοκάλυψη μέχρι αηδίας, ο ένας κουκουλώνει τις πομπές του άλλου.] Ή, τα portals τους (μία από τα ίδια, δηλαδή...)
    Από τη μια η διαστρέβλωση και τα ψέματα για τα... success stories που πέφτουν βροχή, από την άλλη ο διαρκής εκφοβισμός του κόσμου..
    .
    Όμως, αναρωτιέμαι... ανεξαρτήτως της παραπληροφόρησης... δεν θα έπρεπε κριτήριο να αποτελούν οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, η υπερφορολόγηση, η ανεργία, το πορτοφόλι που αδειάζει δίχως καν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του σπιτιού, η (απελπιστική) κατάσταση στην παιδεία...; Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω: είναι πιο ισχυρή η εμπιστοσύνη σε ό,τι ακούν / βλέπουν από την υποβάθμιση της ίδιας τους της ζωής;

    Πέτρο... η πατρίδα κοιμάται!...

    Καλό βράδυ να έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεγαλοδημοσιογράφος με τις δύο εφημερίδες, ένα ραδιοφωνικό σταθμό, εκπομπή σε τηλεόραση και ραδιόφωνο και σχολιαστής ειδήσεων (=θυμιατίζω την κυβέρνηση) δήλωσε πως όποιος αναδημοσίευσε την είδηση θα φάει μήνυση. Δεν διευκρίνισε αν η μήνυση θα είναι επειδή δημοσιεύθηκε το υλικό που είναι προϊόν τηλεφωνικών υποκλοπών (από την ΕΥΠ) ή επειδή πρόκειται για ψέματα. Τι φαντάζεσαι ότι ισχύει από τα δύο;

      Τις εποχές που ο (δικός τους) …Εθνάρχης φακέλωνε κάργα –ακόμη και μαθητές– τότε που για να πιάσεις δουλειά μέχρι και στη ψαραγορά ήθελε δελτίο κοινωνικών φρονημάτων, ο αδελφός μου βρέθηκε να κάνει περιφρούρηση για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Λίγα χρόνια μετά πήγε φαντάρος στο Σουφλί ως σκαπανέας-ναρκαλιευτής για να στήνει ενέδρες στους Τούρκους λαθρέμπορους.
      Εγώ που δεν είχα ενεργή συμμετοχή σε όλα αυτά, παρά μόνο ως ακροατής, έφτασα απλά μέχρι την Δράμα.
      Μην απορήσεις, η πλειοψηφία των κωλοπαιδαράδων της εποχής εκείνης έβαζαν βύσμα και υπηρετούσαν στο Πεντάγωνο, άντε Θήβα αυτός με το μικρότερο μέσο. Εγώ και τα αδέλφια μου κάναμε τουρ για να γνωρίσουμε την Ελλάδα.

      Έχεις δίκιο, ο πολύς κόσμος (οι αποβλακωμένοι) «ενημερώνονται» από το χαζοκούτι. Και παρόλο που όσα τους λένε 4 χρόνια τώρα είναι παπαριές, αυτοί συνεχίζουν.
      Μιλάμε όμως για τις μεγαλύτερες ηλικίες.
      Οι νέοι που είναι γενιά του διαδικτύου και του fb δεν έχουν καμία δικαιολογία να απέχουν ή να λένε ότι δεν ήξεραν. Το ίντερνετ δεν προσφέρεται για να πατάς μόνο likes στην κάθε χαζοβιόλα και στον κάθε μαλακοπίτουρα!

      Διαγραφή
    2. Βρε Πέτρο, ξέρεις όμως τι παρατηρώ;
      Ότι η αφυπνισμένη μερίδα της γενιάς του διαδικτύου, μάλλον μειοψηφεί έναντι της άλλης μερίδας... της "απολιτίκ"! Το επισημαίνεις, άλλωστε κι εσύ με τον τρόπο σου, στην τελευταία παράγραφο...
      Ναι, δεν έχουν καμία δικαιολογία όταν ένας ολόκληρος κόσμος γνώσης, πληροφοριών, πηγών βρίσκεται κυριολεκτικά στα δάκτυλά τους...

      Διαγραφή
    3. Επέτρεψέ μου, το "γενιά του διαδικτύου" από μόνο του δεν λέει τίποτα. Σημασία έχει το πως χρησιμοποιεί ο καθένας το μέσο. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας είναι απολίτικη και αναλώνεται στο να χαζεύει με τις ώρες βιβλία φωτογραφημένα πάνω σε μπούτια, δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσει ποτέ.
      Είναι σαν να κάθεται κάποιος όλη την ημέρα μπροστά σε μια τηλεόραση και όταν βάλει ταινία ή ντοκιμαντέρ να αλλάζει κανάλι μέχρι να βρει διαφημίσεις. Το μυαλό γίνεται χυλός όταν ασχολείται συνέχεια με likes, παιχνίδια στο κινητό, και sms.
      Στην εποχή τη δική μου πηγαίναμε στη δημοτική βιβλιοθήκη για να διαβάσουμε βιβλία ή να βρούμε πληροφορίες. Σήμερα που όλα είναι στο "πιάτο" πολλοί νέοι ασχολούνται με μπούρδες.
      Το αστείο είναι που λένε ότι η προηγούμενη γενιά κατέστρεψε την Ελλάδα, δεν κάνουν τίποτα όμως ώστε αυτό να αλλάξει.
      Αρκεί να υπάρχει ίντερνετ στο κινητό και φρέντο.
      Υπάρχουν και νέεοι άνθρωποι που μοχθούν, αναμφισβήτητα, θεωρώ όμως ότι είναι η μειοψηφία.
      Τέλος πάντων, είναι μεγάλη κουβέντα. Κάποια πράγματα είχα γράψει σε πρόσφατη ανάρτηση με θέμα τα κινητά και την αποχαύνωση.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  14. Το ποδόσφαιρο δεν απλά ένα άθλημα, είναι ακόμα ένα όχημα των μικρών και μεγάλων απατεώνων, της κάθε πολιτικής εξουσίας, που χρειάζονται να κινήσουν παράνομο χρήμα και να στρατολογήσουν νέους για πάσα χρήση και αποβλάκωση.
    Δεν είναι αθλητικές ειδήσεις αυτές, είναι πολιτικές και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν. Όμως, δυστυχώς, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε και την πολιτική σαν ματς ολυμπιακού - παναθηναϊκού...

    Και παρ' ότι ελπίζω, δεν μπορώ και να μην τρομάξω με την υπομονή (;) μας να ανεχόμαστε τους πολιτικούς και τα τσιράκια τους, ή τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα τσιράκια τους τους πολιτικούς, να συμπεριφέρονται όπως πριν από την "κρίση" και με μεγαλύτερο θράσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα είναι θέμα συνήθειας. Το συνηθίσαμε πλέον όλο αυτό που γίνεται που πλέον το θεωρούμε όχι απλά μη αναστρέψιμο, ίσως και …φυσιολογικό!
      Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πρόεδρο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας που να μην περπατάει με 10 φουσκωτούς, να μην κάνει μπίζνες με το δημόσιο, να μην κινεί βρώμικο χρήμα, να μην εμπλέκεται στην πολιτική, να μη στήνει αγώνες, να μην οργανώνει αγέλες προβάτων - έτοιμες να πέσουν στη φωτιά για τον …αφέντη!
      Θέλω να πιστεύω ότι αυτή μας η ανεκτικότητα κάπου θα οδηγήσει. Πως κάποτε το ποτάμι της οργής θα ξεχειλίσει και θα τα στείλει όλα αυτά και όλους αυτούς στο διάολο.
      Η ελληνική πραγματικότητα όμως και το πόσο αργά κινούνται τα πράγματα με κάνει να απογοητεύομαι.

      Διαγραφή