Σελίδες

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τελευταία νέα. Εφημερίδεεεεες


Διαβάζοντας και ακούγοντας την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, στάθηκα σε 3 ειδήσεις που επιβεβαιώνουν ότι το δούλεμα σ’ αυτή τη χώρα πάει σύννεφο. Γελάστε μαζί μας:

Α) Το παιδί για όλες τις (βρώμικες) δουλειές

Το ότι αυτή η κυβέρνηση το ‘χει ρίξει αποκλειστικά στις μαλακίες, το έχουν καταλάβει πια όλοι. Στην προσπάθεια να κρατήσει με νύχια και με δόντια την εξουσία που χάνει, απεργάζεται ό,τι πιο απίθανο και, κυρίως, παράνομο, της κατέβει.

Μάθατε τη νέα άκρως αντισυνταγματική αηδία που εμπνεύστηκε (ποιός άλλος) ο αντιπρόεδρός της;
«Δεν σκαμπάζουν γρι από Σύνταγμα τα κωθώνια από κάτω, ευκαιρία να το ξαναγαμήσω.» Πάω στοίχημα ότι αυτό σκέφτηκε!
Απουσιάζουν, λέει, οι φασίστες βουλευτές στα θερινά ανάκτορα του Κορυδαλλού, οπότε, κατά τη δική του πάντα ερμηνεία, μπορεί να εκλεγεί ΠτΔ με λιγότερους από 180 βουλευτές. Αφού οι 8 φασίστες είναι προφυλακισμένοι, τότε 300-8 = 292 Χ 3/5 = 175!

Τέτοιες ερμηνείες μόνο ένας Βενιζέλος μπορεί να δώσει και μάλιστα ένας Βενιζέλος που βρίσκεται σε απόλυτο πανικό! Και τότε είναι ακόμη χειρότερος.
Τα θηρία όταν φάνε την πρώτη σφαίρα γίνονται πιο επικίνδυνα! 

Κοίτα να δεις τι σκέφτεται ο άνθρωπος τα βράδια στο κρεβάτι του κοιτώντας το ταβάνι! Άλλη ερμηνεία από αυτήν που προβλέπει ρητώς το Σύνταγμα για τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών που θα εκλέξουν Πρόεδρο, δεν τόλμησε κανείς έως τώρα να δώσει.
Έτσι λοιπόν τα όποια “κενά” του Συντάγματος φροντίζει να μας τα καλύπτει ο μέγας παρλαπίπας. Έχει αυτοχριστεί ως ο πλέον αρμόδιος να κρίνει ποια σημεία του Συντάγματος μπορούν να ξεχειλωθούν και τα έχει ξελιγώσει στο ξεχείλωμα!

Δεν το ‘χει σε τίποτα αν αύριο βρεθεί αυτός πίσω από τα κάγκελα να δώσει νέα ερμηνεία ότι οι ψήφοι των προφυλακισμένων μετράνε διπλοί!
Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ακολουθεί το σχετικό ΦΕΚ:

(κλικ για μεγέθυνση)


Β) Δημοσκοπούμε

Εκτός από τον παρλαπίπα, γέλια μου προκαλούν και οι γκαλοπατζήδες. Υπέρ της εκλογής Προέδρου από αυτή τη Βουλή τάσσεται το 46% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ενώ σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της GPO για το Mega και τον φίλο του πρωθυπουργού, το ποσοστό αυτών που θέλουν εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή ανεβαίνει 10 μονάδες και πηγαίνει στο 55,7%.



Στη νέα εποχή που ζούμε αγαπητέ μου αναγνώστη, μαθαίνεις ότι ο Πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται ή όχι αν το πουν τα γκάλοπ. Γάματο το Σύνταγμα! Ερωτάται από αυτόν που παραγγέλνει τη δημοσκόπηση η γνώμη του κοσμάκη, αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τα γούστα του σαμαροβενιζέλου, να εκλεγεί εδώ και από αυτούς ο νέος Πρόεδρος. Το Σύνταγμα λοιπόν λέμε να το εφαρμόζουμε ή να το τροποποιούμε σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης.
Έτσι δεν κάνουμε σε όλα;
Πως μέχρι τώρα ο λαός ρωτιέται για τα πάντα; Πως ρωτήθηκες για τους φόρους, τη μείωση του μισθού σου, το χάρισμα δισεκατομμυρίων σε τράπεζες, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου έναντι φραγκοδίφραγκων; Πως κάθε φορά νομοθετούν και πράττουν αφού πάρουν και τη δική σου συναίνεση; Ε, αυτό θα κάνουν και τώρα. Η άποψη του πολίτη έχει μεγάλη γι' αυτούς σημασία. Την λαμβάνουν υπόψη και πράττουν αναλόγως.

Βενιζέλε, σου έχω ιδέα: να εισηγηθείς διάταξη σύμφωνα με την οποία αν οι ερωτηθέντες θέλουν να ψηφιστεί ο Πρόεδρος και να μη γίνουν εκλογές να υποχρεώνεται η αντιπολίτευση να υποκύπτει και να τον ψηφίζει και αυτή. Αν οι ερωτώμενοι τάσσονται υπέρ της διάλυσης της Βουλής και της διενέργειας εκλογών να ρωτώνται πάλι. Ή να ρωτάνε άλλους. Τέλος πάντων κάτι θα σκεφτείς για να εξάγεται το επιθυμητό κάθε φορά αποτέλεσμα. Σ’ αυτά δεν σε φοβάμαι.


Γ) Αντιασφαλιστικές μαλακίες

Και ενώ ο χρόνος κυλά (εις βάρος του λαού και υπέρ τους, είναι αλήθεια), διευθετούν τις τελευταίες εναπομείνασες εκκρεμότητες της πανάθλιας συγκυβέρνησής τους. Με άλλα λόγια, χώνουν συνέχεια το παλούκι μέχρι να πιάσουν πάτο!

"Κλείδωσαν" οι συντάξεις από 1/1/2015 και για τα επόμενα επτά (αριθμός 7!!!) χρόνια. Για όποιον είχε την ατυχία να παρακολουθήσει τον τρισάθλιο υπουργό ανεργίας Βρούτση, στο γνωστό κωλοκάναλο, θα είδε ότι επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του “Έθνους της Κυριακής”. Δεσμεύουν δηλαδή (έτσι νομίζουν) τις δύο –τουλάχιστον- επόμενες κυβερνήσεις με το αντιασφαλιστικό σύστημα που συμφώνησαν με τα γερμανικά αφεντικά τους.
Κοίτα τη μαλακία της φωτογραφίας για να καταλάβεις τι έρχεται!


Σε 7 χρόνια η βασική σύνταξη θα έχει αυξηθεί κατά 15 ολόκληρα ευρώ!!! Παλεύουν μάλιστα να είναι "καθαρά" τα 15, χωρίς κρατήσεις.

Ε, ρε τι ακούμε!

Είχε το θράσος ο αστείος που βλέπεις δεξιά να εξηγήσει ανεκδιήγητες πίπες:

1) Έχουμε άνοδο. Βγείτε να πανηγυρίστε:
“Δείχνει την εξέλιξη της βασικής σύνταξης, όπως θα διαμορφωθεί με το νέο σύστημα για τα επόμενα 7 χρόνια μέχρι το 2021 και δείχνει άνοδο… (το τόνισε ιδιαίτερα ο αστείος).
Αν εννοείς άνοδο το 1-1,5 ευρώ αύξηση το χρόνο για τα επόμενα 7, τότε πες μου κι αυτό: πόσο θα έχει το καρβέλι από του χρόνου και μέχρι το 2021; Η κιλοβατώρα; Το νερό; Το εισιτήριο; Η βενζίνη/το πετρέλαιο; Τα τέλη κυκλοφορίας; Τα απαραίτητα στον συνταξιούχο φάρμακα; Ο γαμωΕΝΦΙΑ; Τίποτα δεν θα ακριβύνει;  
Συντρόφισσες και σύντροφοί, αν τίποτα δεν ακριβύνει μάς βλέπω με νέα πλεονάσματα. Όσοι ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, άρχισαν ήδη να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

2) Ανοίξτε τραπεζικούς λογαριασμούς για να μεταφέρετε τα ποσά:
“1 ευρώ το μήνα δηλαδή…” λέει ο δημοσιογράφος, “…το χρόνο” σπεύδει να τον διορθώσει ο αστείος, έτσι, για να μην ετοιμάζονται μερικοί μερικοί να αγοράσουν μεγαλύτερους κουμπαράδες.
Εδώ που τα λέμε, αδυνατώ να καταλάβω τι εννοεί όχι το μήνα αλλά το χρόνο. Θα πάρουν δηλαδή το 2016 αυτό το 1,08 …αύξηση και θα το κόψουν στα 12; Δηλαδή 0,09€/μήνα;
Χριστέ μου, με τι ασχολούμαστε!! Αντί να τους πάρουμε στο κυνήγι και όποιον προλαβαίνουμε να τον μουρλαίνουμε στις κλωτσιές, μας λένε ότι αυτή νέα τους παπάρα "σώζει" το ασφαλιστικό!
Αυτό που πεθαίνει ανθρώπους σώζει ποιόν;
Τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, τον Σάλλα, τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη και τον Μαρινάκη; Γιατί μόνο αυτούς δεν βλέπω να διαμαρτύρονται!

3) Εμείς φταίμε που γερνάτε; Ορίστε μας! Τ’ ακούσαμε κι αυτό:
“Οι αυξήσεις είναι οριακές μεν, είναι όμως αυξήσεις οι οποίες αφορούν εκατομμύρια κόσμο(!!!) και το τόνισε και αυτό ο αστείος.
Φαίνεται επειδή μέχρι χθες δουλεύαμε όλοι, δεν υπήρχαν εκατομμύρια συνταξιούχοι, πρωτοφανέρωτο το φαινόμενο στη χώρα!

4) Δεν ψοφάτε και γρήγορα:
“…αντιστοιχούν σε πολλά εκατομμύρια για το ασφαλιστικό σύστημα”. Δηλαδή κάνετε αγαθοεργία δίνοντάς τους μια χούφτα κέρματα για τα εκατομμύρια δραχμές και δεκάδες χιλιάρικα ευρώ που τους έχουν κρατηθεί εισφορές σε όλο το διάστημα του εργασιακού τους βίου! Μήπως να σας φιλήσουμε και τα χέρια;  

5) Κωλοαριστεροί:
“…Τουλάχιστον όμως καταρρίπτει όλη αυτή την κινδυνολογία που υπήρχε μέχρι σήμερα.”
Η κινδυνολογία της αντιπολίτευσης ήταν ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα παίρνουν τα @ρχίδια τους. Αποδεικνύεται ότι θα παίρνουν τα @ρχίδια τους + ένα ευρώ! Δεν το λες και λίγο.

6) Στρίβειν δια της σαχλαμάρας:
- “Χρησιμοποιήσαμε ΑΕΠ πολύ χαμηλό…”
- “Βασίζεται στην ανάπτυξη δηλαδή…”
- “Εννοείται…”
- “Η οποία αν δεν έρθει; Ή αν καθυστερήσει λίγο;”
- “Τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε δεν είναι δικά μας. Είναι ευρωπαϊκά στοιχεία, από ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα…”
Αδιαμφισβήτητα είναι τα στοιχεία μόνο για εσάς που σας αρέσει το σκύψιμο. Τα εκατομμύρια υπόλοιποι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πέσουν παταγωδώς έξω, όπως έπεσαν και όλα τα σχέδια επί χάρτου που κατέστρωσαν οι ευρωπαϊκές κουφάλες.
Πείτε μου ένα σχέδιο στο οποίο προέβλεψαν σωστά! Θυμάστε έστω ένα; Το 2010 δεν μπορούσαν να προβλέψουν τι θα γίνει το 2011. Και παρά την "εμπειρία" δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τι θα γίνει το ’12. Ούτε και καμία από τις επόμενες χρονιές! Θα μας πουν τι θα γίνει μετά από μια επταετία; Πιθανότερο είναι να προβλέψει ο Αρνιακός τον καιρό μέχρι το 2021, παρά αυτοί οι μαλάκες το που θα βρίσκεται το ελληνικό ΑΕΠ τότε και πόσα στραγάλια θα παίρνουμε σύνταξη.

Κάτι φίλοι μου στο καφενείο, μου είπαν να σας πω να πάτε να γ…θείτε.
Εγώ επειδή σας αγαπάω και επειδή φοβάμαι ότι έτσι πολλαπλασιάζεστε, σας λέω να μείνετε εκεί που είστε.
Κοντοζυγώνει...


26 σχόλια:

  1. Επειδή είμαι προετοιμασμένη για να το πάρω ψύχραιμα, είπα να το διασκεδάσω λιγάκι, εγώ ο πολίτης: "Αποδεικνύεται ότι θα παίρνουν τα @ρχίδια τους + ένα ευρώ! Δεν το λες και λίγο"!!! Αχαχαχαχα!! Ρεσιτάλ έδωσες και πάλι, στα πλαίσια του "κάνω πως δεν βλέπω τι μου κάνουνε"... Μετά τον Κουβέλη, ο Βενιζέλος είναι το πιο σιχαμερό ερπετό στον πλανήτη... Καλά, δε λέω, ξέρω πάααααααρα πολλά άλλα ερπετά ακόμα, αλλά επειδή σήμερα -εδώ- έχει την τιμητική του "το ερπετό: Βαγγέλης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε, λες να κάνουμε τον Βενιζέλο ΠτΔ (=γλάστρα) για να ησυχάσουμε επιτέλους απ' αυτόν. Προφανώς και ο ίδιος θα το ήθελε για να γλιτώσει το κάτεργο.

      Διαγραφή
  2. Χρησιμοποιείς τη λογική για τον παραλογισμό των μπαγλαμάδων. Είσαι αχάριστος ολόκληρη Αλαμπουντίν σου φέρανε, ολόκληρο τάφο σου ξεθάψανε κι εσύ εκεί ρε παιδί μου να επιμένεις να τους βρίσκεις ψεγάδια! Απαπαπαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλα-μπουντίν στον τόπο σου!
      Γιατί μας επισκέφθηκε η κα Κλούνεϊ; Ξέρει κανείς γιατί δεν προλαβαίνω να διαβάζω τα κους κους.

      Διαγραφή
  3. Επικρατεί ταραχή στη φάρμα των ζώων. Πανικός, χλαπαταγή και σπασμωδικές κινήσεις. Ο χοντρός έχει σαλτάρει, τον είδαμε στη βουλή να παραληρεί. Δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη ψυχραιμία και αξιοπρέπεια που απαιτεί ο ρόλος του. Απολαμβάνω να παρακολουθώ την καταρράκωση τους και προσδοκώ στην παραδειγματική τιμωρία τους.
    Έδωσες ρέστα πάλι Πετράν!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι Μαρία δεν τον έχω δει ούτε μια ημέρα να ασχολείται με το υπουργείο του. Το Εξωτερικών δεν έχει; Μονίμως τον βλέπω να ασχολείται με τα οικονομικά, με το πως θα παριστάνει το Νο2 της συγκυβέρνησης, με το πως θα επιτίθεται με τις παπαροφωνάρες του στην αντιπολίτευση.
      Επειδή μέσα στο κρανίο του επικρατεί τρικυμία, νομίζει ότι γκαρίζοντας φοβίζει κάποιους.
      Αργεί η ώρα που θα πάει να χωθεί οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της πολιτικής μας ιστορίας, ή θα τον "ανακαλύψουν" μετά από μερικά χρόνια (όπως εσχάτως τον κουρασμένο της Ραφήνας) και θα μας ξανακάτσει στο σβέρκο;

      Διαγραφή
  4. Οι εφημερίδες έχουν και κανένα dvd κανένα βιβλίο, κάτι τέλος πάντων να ξεχαστούμε γιατί τα νέα δεν μας άρεσαν?

    Καλό ξημέρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πουλάω dvd βρε παιδιά. Θες να πάρω κανένα άγραφο και να σου γράψω κάτι που θέλεις; Δεχόμαστε παραγγελιές.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Πέτρο!
    Υποσχέθηκα ότι δεν θα βρίσω σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά μην το δέσεις κιόλας στην Ελλάδα ζούμε πόσο να κρατηθείς;;

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως δεν κρατιέμαι καθόλου. Δεν φαίνεται;
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  6. Πωλούνται όλοι μαζί, όπως είναι "επιπλωμένοι", για μείον κάτι από ευρώ!!!
    Πάρε, πάρε κόσμε!!! Εδώ η καλή η λαμογιά, η σαπισμένη πολιτικάντζα, το θολωμένο, διεστραμμένο κι άχρηστο μυαλό!!!
    Πού θα ξαναβρείς τέτοιο λαχείο;;; Χρυσές δουλειές σε περιμένουν!!! Τα αδύνατα δυνατά θα γίνουν... Βιάσου!!!
    Έλα τώρα που κληρώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε λέει να περάσουν διάταξη σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα δικάζονται ως υπουργοί!
      Το κατάλαβες;
      Το νόμο (του αρχικουφάλα) περί ευθύνης (=ανευθυνότητας) υπουργών, όπου κανένας ποτέ δεν καταδικάστηκε και τον έβγαλαν λάδι, αντί να τον καταργήσουν ως επαίσχυντο -για μια δημοκρατία- δημιούργημα, κοιτάνε να το επεκτείνουν ώστε να μη δικαστεί κανένα κάθαρμα που ψήφισε την εκποίηση της πατρίδας μας.
      Τι άλλο περιμένουν οι ψηφοφόροι τους;;;
      Πόσο κάτω;;;
      Δίνουν τα ρέστα τους τα παιδιά. Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί...
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
    2. Έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, οπότε ό,τι θέλουν κάνουν!!!
      Τι ψάχνουμε;
      Να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί και να ξεκουμπιστούν!
      Μπορούν;;;;

      Διαγραφή
    3. Έτσι μαστουρωμένοι που είναι από την εξουσία θα τους έρθει άγρια κατραπακιά. Φτάνει να ξυπνήσει ο κόσμος και να πάψει να στηρίζει τις πλέον άθλιες ηγεσίες των δύο πάλαι ποτέ κραταιών κομμάτων.

      Διαγραφή
  7. Ξεμπρόστιαζέ τους Πέτρο όσο μπορείς (κι όσο τους προλαβαίνεις) τους σιχαμένους!
    (Έχω διαβάσει ΦΕΚ και ΦΕΚ, αλλά σαν το δικό σου κανένα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είαι να μην κάνω την αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Ψάχνω μόνο να βρω το λογότυπο που ταιριάζει στη μπανανία μας.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  8. Τώρα που την έκανες τρέμει το παγκόσμιο οικοδόμημα του καπιταλισμού. Επίθεση γενναίοι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως τους αντέχουμε ακόμα και δεν τους στέλνουμε στον "γέρο τον μεγάλο"
    απορώ μήνες τώρα!
    Αέρα ..να φύγει η χολέρα!


    Τα θαλασσινά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη δημοκρατία το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή. Ούτε τρομοκράτες είμαστε για να τους καθαρίσουμε, ούτε αλήτες σαν του λόγου τους για να τρομοκρατούμε.
      Υπομονή και ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση. Όπλο μας οι εκλογές. Τίποτα άλλο.
      Φιλιά και από δω.

      Διαγραφή
  10. Τυχαίνει πολλοί να μιλάνε για πολιτική και για εκλογές. Με μια μικρή διόρθωση, δεν είναι μήνες που κρατάει αυτή η κατάσταση, είναι χρόνια και συγκεκριμένα τέσσερα γεμάτα απο τις αρχές της εισόδου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Πολιτικό μπλογκ δεν έχετε; Να ακριβολογείτε λοιπόν και επιπλέον να μην κομπορρυμονείτε γιατί πολιτική δεν γίνεται με ιαχές ούτε με άναρθρες κραυγές. Το φαντάζεστε ο Σύριζα να έκανε τέτοιου είδους απολίτικη πολιτική;
    Ή αυστηρά προσωπική πολιτική; Με ποιούς θα έμοιαζε;
    Για κάντε έναν κόπο ακόμα μπορεί και να τα καταφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν απαντώ σε ανώνυμους και κακεντρεχείς. Κάτσε όμως να σου εξηγήσω μερικά πραγματάκια για το συγκεκριμένο μπλογκ, με την ελπίδα ή να αλλάξεις στυλάκι και να μην επιτίθεσαι σε μένα και τους φίλους μου, ή να αποχωρήσεις και να μην ξανάρθεις αφού δεν έχεις τίποτα επί της ουσίας να πεις.

      1) Το παρόν μπλογκ δεν είναι πολιτικό, είναι ότι θέλω εγώ. Αν κάνεις μια βόλτα πίσω θα δεις ότι ασχολούμαι με διάφορα θέματα και όχι αμιγώς με την πολιτική. Είναι το σπίτι μου και το κάνω ότι θέλω, χωρίς να δέχομαι περιορισμούς από τον οποιονδήποτε. Αυτό θα έλειπε!

      2) Δεν κάνω δημοσιογραφία και δεν πουλάω διαφημίσεις για να έχει ο καθένας την απαίτηση να γράφω σύμφωνα με τα γούστα του, με το φόβο μήπως τον χάσω από …πελάτη!
      Καλοδέχομαι τον καθένα που σχολιάζει πάνω στο εκάστοτε θέμα και κυρίως ξέρει να φέρεται. Αγενείς και ξερόλες αποκλείονται. Μέχρι σήμερα σε αφήνω να γράφεις ότι θέλεις για να βλέπουν και άλλοι ότι επί της ουσίας δεν γράφεις απολύτως τίποτα. Προφανέστατα γιατί δεν έχεις ιδέα τι να πεις.

      3) Η αντιπολίτευση υπάρχει γι’ αυτό που εννοεί η λέξη. Ελληνικά ξέρεις υποθέτω. Αν θυμηθείς μια φορά στο παρελθόν όπου η αντιπολίτευση συμφώνησε με την κυβέρνηση (όχι επειδή υπήρχε μαύρο χρήμα από κάτω) να μου την υποδείξεις. Αν εννοείς ότι αυτοί που έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση το έκαναν για να συμφωνεί με αυτό που γίνεται, τότε κάτι κάνεις λάθος.

      4) Τα 4 μνημονιακά χρόνια τα γνωρίζω κι εγώ. Μόνο που πριν 4 χρόνια το τότε μνημόνιο που εφαρμόστηκε δεν περιείχε ΕΝΦΙΑ, περικοπή κατά 40% μισθών/συντάξεων, απολύσεις χωρίς προειδοποίηση, γενόσημα φάρμακα και χίλια δυο άλλα. Θα θυμάσαι ίσως τον αντιμνημονιακό Σαμαρά και τις μαλακίες που πέταγε στα Ζάππεια. Όσοι τον χειροκροτούσατε τότε, έχετε κάποιον λόγο να τον χειροκροτάτε και σήμερα που κάνει τα εντελώς ανάποδα; Όλοι όσοι έριξαν τον τότε (νόμιμα εκλεγμένο) πρωθυπουργό για να «αλλάξει» το σκηνικό, μήπως ξέρουν να μας εξηγήσουν γιατί το μνημόνιο που εφαρμόζεται σήμερα είναι απείρως χειρότερο; Κάναμε εκλογές 1,5 χρόνο νωρίτερα για να αλλάξει πορεία η χώρα ή για να ξεκαβλώσει ο κάθε παπάρας που ήθελε να το παίξει σωτήρας;

      5) Άνοιξε και συ ένα μπλογκ, πάρε το λιβανιστήρι και θυμιάτιζε τα φιλαράκια σου από το πρωί ίσαμε το βράδυ. Να τους στέλνεις και κανα μέιλ να σε διαβάζουν και μπορεί να σου λένε και μπράβο. Πληρώνουν καλά απ’ ότι ξέρω. Όσο υπάρχει το παρόν μπλογκ θα βρίζει τον κάθε μαλάκα που καταστρέφει την πατρίδα μας και θα λέει μπράβο σε όποιον την βοηθήσει. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει να κάνει αυτά που υπόσχεται, δεν ξέρω αν τον αφήσουν να τα κάνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα καθάρματα που ξεπουλάνε τη χώρα πρέπει να πάνε στο διάολο μια ώρα αρχύτερα.
      Και αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μαλακίες να είσαι σίγουρος/η ότι από μένα θα φάει πολύ χέσιμο. Ξέρεις γιατί; Γιατί ποτέ δεν υπήρξα τσανακογλείφτης κανενός!
      Αν κάνεις το λάθος και συνεχίζεις να με διαβάζεις θα το διαπιστώσεις.
      Αν και σου προτείνω να μην ξανασχολιάσεις εδώ μέσα, αν δεν έχεις κάτι επί της ουσίας να πεις.
      Με την ελπίδα να μην ξαναασχοληθώ μαζί σου, άντε γεια και να μη μας γράφεις.

      Διαγραφή
  11. Γεια σου, Πέτρο, καλό απόγευμα!
    Μπενύτο- Βενιζέλος: αδίστακτος, ό,τι πιο βρόμικο, στη μεταπολιτευτική μας ιστορία.... Ξεκίνησε, αν θυμάσαι, την πολιτική του καριέρα νομιμοποιώντας μόνος αυτός από τους συνταγματολόγους τα άσπρα και μπλε ψηφοδέλτια για την εκλογη Αλευρά στη θέση του προέδρου της δημοκρατίας... Έκτοτε θέσπισε πλείστους αντιλαϊκούς και αντισυνταγματικούς νόμους και ερμηνεύει το σύνταγμα κατά το δοκούν, κατά πως τον συμφέρει αυτόν και το σύστημα που υπηρετεί!... Ο πρώτος απ' όλους που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή... Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει.... Πολύ θα το ευχαριστηθώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρέπει να έχει περάσει από τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου τόσο αλαζόνας πολιτικός και άνθρωπος! Και να φανταστείς πως κάποτε μου άρεσε ο λόγος του. Είναι αυτό που λένε «αν θες να γνωρίσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου δώσε του εξουσία».

      Θες να διαβάσεις ένα ΦΕΚ-αηδία όπου χαρίζει λεφτά στον εαυτό του;
      Διάβασε εδώ και πρόσεξε ποιος το υπογράφει. Ο ίδιος!!!
      Σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ συστήνεται Πολιτικό Γραφείο για τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, το οποίο προκαλεί δαπάνη ύψους 234.000 περίπου για το 2013, 468.000 περίπου για το 2014, καθώς και το ίδιο ποσό (468 χιλιάρικα) για καθένα από τα επόμενα έτη.
      700 χιλιάρικα μόνο για 2 χρόνια. Και βλέπουμε!

      Διαγραφή