Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στη φωλιά της ΝΔ



Ο αγγλικός όρος hoax σημαίνει: φάρσα, απάτη, φενάκη, αστεϊσμός, δόλος. Στο κόσμο του διαδικτύου πρόκειται για ένα χοντροκομμένο ψέμα που «στηρίζεται» σε φήμες. Άλλες φορές έχει καλές προθέσεις, για να προκαλέσει απλά το γέλιο, άλλες φορές εξυπηρετεί σκοπιμότητες, κύρια (μικρο)πολιτικές.

Πολλοί την έχουν πατήσει με διάφορα hoaxes που κυκλοφορούν σχεδόν καθημερινά στο διαδίκτυο. Θέλετε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα; Από χτες αναπαράγεται σε αστεία σάιτς και μπλογκς η «είδηση» ότι “Με νόμο του 1974 κατάσχονται τα τρόφιμα πολιτών που χρωστάνε στην εφορία”
Όποιος κάνει το λάθος και μπει να διαβάσει θα δει ότι “Δεν μπορούν να κατασχεθούν 6 αγελάδες και 6 κατσίκες”.
Περισσότερες ναι!
Λινκ δεν δίνω, κλικ δεν τους στέλνω. Όποιος θέλει να κάνει καινούριο στομάχι από τα γέλια ας το γκουγκλάρει.

Αν θέλετε τη γνώμη μου το διαδίκτυο (πρέπει να) υπάρχει για να μπορεί ο καθένας να αναζητεί την αλήθεια, όχι για να διαβάζει και να αναπαράγει σαχλαμάρες που το μόνο που κατορθώνουν είναι να τον κάνουν -και αυτόν- γελοίο.
Οδηγός επιβίωσης από τα hoaxes [εδώ].

Και αφού εσείς υποψιάζομαι πως ψάχνετε μια είδηση πριν την ενστερνιστείτε –και πολύ περισσότερο την αναπαράγετε- είναι σίγουρο πως αυτό δεν ισχύει για όλους.
Πάρτε για παράδειγμα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Είναι βέβαιο ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει πλάκα με τον Άδωνη. Αρκεί να ανοίξει έναν λάκκο και αυτός ως εξυπνοπούλι θα πέσει μέσα.
Μπορεί για παράδειγμα κάπου να δημοσιευτεί ότι εξαφανίζονται ένας ένας οι πλανήτες και σε λίγα λεπτά θα τον δείτε να βγαίνει με έκτακτο δελτίο να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή που μας πέρασε (3 Ιουνίου) ο αντιπρόεδρος Άδωνης στην εκπομπή του στο Κόντρα Channel επιτιθέμενος στον Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη μεταξύ άλλων είπε ότι «Υπάρχει συζήτηση για κατάργηση των πολλών φωνηέντων που διαλύουν λέει… είναι ένα απολειφάδι του συστήματος, της ελληνικής γλώσσας. Δεν έχεις καμία δικαιολογία που τους ψήφισες, είσαι και εσύ συνυπεύθυνος για την πατρίδα μας που έχει πάρει αυτή τη κατηφόρα…» 
[στο 4:44 του βίντεο] 

Ο σούπερ ντούπερ αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή ο νούμερο 2 στην ιεραρχία του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία, από την ώρα που ο Τσίπρας-Καμμένος εφαρμόζουν τις πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν έχει από πού να πιαστεί και να τους «χτυπήσει» και αναπαράγει όποια σάτιρα ή μαλακία διαβάσει οπουδήποτε.
Η συγκεκριμένη τρολιά είναι από το γνωστό σατυρικό σάιτ tokoulouri.com, το οποίο την δημοσίευσε [εδώ].
Και επειδή ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο ηλίθιος επιμένει, αφού ο Άδωνης έγινε (για μια ακόμη φορά) ρόμπα απάντησε έτσι:




Και που διάολε «πληροφορήθηκες» την ηλιθιότητα που σχολίασες στην εκπομπή σου και μάλιστα σε τόσο λάβρο ύφος που τρόμαξες και το σεμεδάκι της τηλεόρασης; 2 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο Κουλούρι και την αμέσως επόμενη ημέρα την κόπιαρες. Άρα;
Δεν έβαλες ούτε μια στιγμή στο μυαλό σου (το ποιο;) να σκεφτεί: μωρέ, μήπως να ρωτήσω τον υπουργό αν πράγματι πέταξε τέτοια χοντράδα; Κάθε μέρα τον βλέπω στη Βουλή, δεν είναι δα και δύσκολο.

Μπα! Από τη στιγμή που τις εκπομπές σου τις παρακολουθούν ανοσοκατασταλμένα πειραματόζωα με κρανιοτομή, είναι βέβαιο πως όχι μόνο θα χάψουν τις ασυναρτησίες σου, αλλά ταχύτατα θα τις αναπαράγουν παντού.
Όπως και έγινε!

Αν όλα αυτά τα χοντροκομμένα ψέμματα στα μεταφέρουν χαζοχαρούμενοι οπαδοί σου που για να βγάλουν μεροκάματο (ή το κάνουν τσάμπα για να σε πιάσουν πόρτα για το χειμώνα – που είναι το ίδιο) σε ενημερώνουν για οποιαδήποτε καφρίλα γράφεται στο διαδίκτυο, απόλυσέ τους. Και από μόνος σου τα καταφέρνεις πολύ καλά.

Το πρόβλημα δεν είσαι εσύ. Το πρόβλημα είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποτίθεται ότι προηγείται κατά 7,5 μονάδες στις δημοσκοπήσεις (της πλάκας, όπως πάντα) έχει οπαδούς και ψηφοφόρους ανθρώπους που ταΐζονται από το σανό σου.

Το πρόβλημα είναι που θέλουν στις τάξεις του κόμματος τέτοιους ασόβαρους τύπους που (σύμφωνα πάντα με τις αστείες δημοσκοπήσεις σας) αύριο θα κάθονται σε καρέκλες να διαπραγματεύονται τη διάσωση της χώρας. 

Επίλογος:
Εξοχότατε κε αντιπρόεδρε, της εκλεκτής σε μένα νουδού του Κούλη, αν όποιος ψήφισε τους συριζαίους είναι συνυπεύθυνος για την κατρακύλα της πατρίδας, όπως αυτή καταγράφεται στις τρολιές που διαβάζεις από το Κουλούρι, αυτοί που ψηφίζουν εσένα και πιστεύουν τα λόγια σου, σίγουρα χρήζουν ψυχιατρικής εκτίμησης, ένα φορτηγό βαρβιτουρικά έκαστος και δέσιμο με ιμάντες σε κρεβάτια ψυχιατρικών δομών. 


19 σχόλια:

  1. Πέτρο, αυτός δεν είναι το "νούμερο 2" τής ΝΔ,
    αυτός είναι το "νούμερο σκέτο" και της ΝΔ και
    της κοινωνίας ολόκληρης.. Κάτσε, γιατί, επειδή
    στο Ελλαδιστάν όλα γίνονται, μην τον δούμε και
    παρά τω πρωθυπουργώ σε λίγο καιρό.. Χρειάζεται
    να γράψω και το όνομα τού πρωθυπουργού; Μπρρρρ!

    Υ.Γ Διαθέτει ολούθε ιντερνετικούς προπαγανδιστές αφού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη τον δεις και πρωθυπουργό να λες.
      Αργά αργά φτιάχνει το προφίλ του, το οποίο, όσο και να σου κάνει εντύπωση (εμένα τεράστια) δεν βρίσκει απλά ακροατές, βρίσκει λάτρεις.
      Πολλά ήσαν τα ζώα ανάμεσά μας Πέτρα, τα έχουμε ξαναπεί. Και το ξετρύπωμα από τα λαγούμια τους ήταν το μοναδικό καλό των μνημονίων.

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω και εγώ με το συμπέρασμα.
    Αν αυτός ο Άδωνις εκφράζει το Νο.2 της υποτιθέμενης εν δυνάμει συντηρητικής παράταξης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν προκειμένω, τότε δεν έχουμε παρά να αναρωτηθούμε σοβαρότατα για το επίπεδο αυτής καθ' εαυτής της παράταξης και του τρόπου σκέψης των ψηφοφόρων της. Κάνοντας δε τις συγκρίσεις αυτής της ΝΔ με την ΝΔ του 1974 τότε έχεις την εντύπωση ότι κάποιοι στην παλιά παράταξη θα έκαναν εμετό με τα σημερινά της στελέχη.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζοντας κατά καιρούς τι γράφουν οι δεξιοί μπετόστοκοι (βλέπεις δεν έχω τη «χαρά» να συναναστρέφομαι με δαύτους), ειδικά στο τουίτερ αλλά και στα μπλογκς, διαπιστώνω ότι αυτήν ακριβώς την ποιότητα πολιτικών επιθυμούν: ξερόλες (=άσχετους), ημιμαθείς, τηλεγλάστρες, ανόητους, δουλικά.
      Παλιότερα είχα γράψει ότι όσο και να μας χωρίζουν εκατομμύρια χιλιόμετρα πολιτικής σκέψης από τον «Εθνάρχη» ΤΟΥΣ, είμαι βέβαιος πως αν σήμερα ζούσε και έκανε κουμάντο, κάτι τέτοιους τύπους δεν θα τους είχε δίπλα του ούτε για να του φέρνουν τσιγάρα από το περίπτερο.

      Διαγραφή
  3. Αχ είχα πολλά νεύρα σήμερα και είπα να κάνω ένα διάλειμμα από το διάβασμα και να έρθω να ξεσπαθώσω στη γωνιά σου. Σήμερα δα, είχα ένα πολιτικό καυγαδάκι με τον πατέρα μου (πρώην μεγάλο Πασόκο το τονίζω και νυν κρυφο-χρυσαυγιτάκι) με επιχείρημα πως οι νεολαίοι καταστρέψαμε την Ελλάδα γιατί είμαστε Αριστεροί. Καλό έτσι; Μας Αξίζει ο Αδωνάκος Πετράν, μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νεολαίοι καταστρέψατε την Ελλάδα;
      Νέο φρούτο αυτό;
      Από πότε;
      Από την κούνια ή μέσα από την κοιλιά της μάνας;
      Δεν θα σου πω τίποτα άλλο γιατί πρόκειται για τον πατέρα σου. Αν όμως τον είχα μπροστά μου θα του έλεγα ότι λέει χοντρομαλακίες.

      ΥΓ: Ο άδωνις αξίζει σε όσους παράγουν (=αναμασούν) παρόμοια πολιτική σκέψη. Όχι σε όλους

      Διαγραφή
  4. Νομίζω πως ο τοίχος τα λέει όλα:
    "Ο Άδωνις είναι σαν τον απορροφητήρα της κουζίνας, που τον κλείνεις και λες: 'επιτέλους!... μας είχε ζαλίσει τα α@@ίδια'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είχα ανεβάσει πρόσφατα στο άλλο μου μπλογκ.
      Και ενώ εκεί ανεβάζω αστείες ατάκες, η συγκεκριμένη παρότι καθόλου αστεία ανέβηκε αφού αποτυπώνει ακριβώς την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  5. Αφωνη μένω πάντα με τον Αδωνη , αν και γνωρίζω ότι είναι ο πλέον σαχλός και ανόητος όλων !! Ποιος ψηφίζει άραγε αυτό το γελοίο ανθρωπάκι !!Πως ένας ακαταλόγιστος άνθρωπος έγινε το Νο2 στην αξιωματική αντιπολίτευση και γενικώς νούμερο στα μάτια των πολλών !!!
    Καλό ξημέρωμα !!! Πάλι άλλαξες το διαχειριστή και δεν σε γνώρισα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλύφοντας και έρποντας ανεβαίνεις και βουνά.
      Ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση.

      ΥΓ: Αλλάζουμε συχνά διαχειριστή γιατί μας κυνηγάνε.

      Διαγραφή
  6. Πόσο ακόμα γελασμένοι!!!

    Καλημέρα Πέτρο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ακόμα; Για πάντα!

      Καλησπέρα Ελένη. Πολύ εκτιμώ την παρουσία σου εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  7. Με τη μ@λ@κία του Άδωνη τουλάχιστον έδωσες την ευκαρία να γνωρίσουμε την σελίδα με τα Ελληνικά hoaxes!

    Ας τα διαβάζουν αυτοί που θέλουν να τον φέρουν στην εξουσία τον γελοίο,όχι ότι αυτοί που βρίσκονται τώρα είναι καλύτεροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, καλύτεροι από αυτόν είναι ακόμα και οι πεθαμένοι. Αυτός δεν έχει αντίπαλο.
      Το συγκεκριμένο σάιτ είναι καλό. Μια από τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχουν γραφτεί, αυτή για τον …χουντικό πατέρα του Τσίπρα, έχει καταρριφθεί εδώ. Πρόσφατα το έστειλα σε ένα ούγκανο που το αναπαρήγαγε και (…τι μυστήριο!) εξαφανίστηκε χωρίς να απαντήσει.

      Διαγραφή
  8. Ο Άδωνης τα τρώει όλα του τα κουλούρια!!
    Δεν αφήνει ψίχουλο!
    Κάθε μέρα δε, λανσάρει και καινούριο μοντελάκι ρόμπας!
    Και ρίχνει κι ευθύνες σε όποιον ψήφισε Σύριζα, γιατί αν ψήφιζε νου δου ας πούμε, όλα θα ήταν ανθηρά!!
    Ποιος? Ο Άδωνης!!
    Ο Άδωνης ρε φίλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου έρχεται να αρπάξεις το πληκτρολόγιο και να κοπανάς την οθόνη με τέτοιες τρίχες.

      Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο ήταν αυτό που κουβεντιάζαμε προχτές. Απλά το κείμενο ήταν τεράστιο για να χωρέσει σε "Μηνιάτικο".

      Διαγραφή
  9. Θα αποφύγω να γράψω για τον πίθηκο ( σόρρυ ζητώ από τα γλυκύτατα πιθηκάκια!) και θα μείνω στα hoaxes... Μα πόσοι ανεγκέφαλοι υπάρχουν ! Ειδικά στο φέις δεν ξέρεις τι γίνεται!
    Χτες διάβαζα ένα πολύ καλό άρθρο σχετικά.... πάω να το βρω από το ιστορικό μου και να στο φέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ευχαριστώ για το λινκ. Το είχα διαβάσει, το προτείνω να το επισκεφτούν και άλλοι φίλοι.
    Ο Σαραντάκος κάνει πολύ καλή δουλειά στο μπλογκ του. Και όσον αφορά την ελληνική γλώσσα αλλα και στην αποδόμηση διάφορων μύθων που κατακλύζουν το διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή