Σελίδες

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Σκατόμπατσοι


Ο σκατόμπατσος που χτύπησε την Καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Αυτός ο άντρακλας-λουλού χτύπησε από πίσω, πούστικα, στο κεφάλι, μια ανυπεράσπιστη (και φυσικά άοπλη) γυναίκα. Έναν άνθρωπο που διεκδικεί την αξιοπρέπεια, το ψωμί των τριών παιδιών της, το δικαίωμα να ζήσει.  

Σύμφωνα με τη λογική των σκατόμπατσων, για να παίρνεις ένα χιλιάρικο το μήνα + μπόνους + παράσημα + βαθμούς πρέπει να βαράς αβέρτα, ειδικά όταν δεν σε κοιτάνε, μουλωχτά και να κρύβεσαι, γυναίκες που είναι πιο εύκολο, όταν είσαι με άλλους σκατόμπατσους και δεν φοβάσαι μη τις φας, όταν δεν έχει κάμερες.

Για όλα φρόντισε ο σκατόμπατσος, το τελευταίο δεν το είχε εξασφαλίσει. Αν δεν ήταν η κάμερα, ο σκατόμπατσος δεν θα πάθαινε τίποτα, θα έβγαζαν τη γυναίκα τρελή και οι ψεκασμένοι οπαδοί τους θα μίλαγαν για προσπάθεια κατασυκοφάντησης του νέου υπουργού (ποιος χέστηκε!).
Όποιος μαντέψει ποιους ψηφίζει ο συγκεκριμένος σκατόμπατσος κερδίζει φουρνάκι-μινιατούρα από το μουσείο του Άουσβιτς.

Ο σκατόμπατσος είναι υπάλληλος του Υπουργείου “Προστασίας του Πολίτη”. Ποιος πολίτης κινδυνεύει από τις Καθαρίστριες για να επεμβαίνουν τα ΜΑΤ και να τον προστατεύουν; Μήπως για να γλιτώσουμε από τον κάθε κομπλεξικό μαλάκα πρέπει να φτιάξουμε το Υπουργείο “Προστασίας από τις αυθαιρεσίες των Σκατόμπατσων”;

Ο άλλος σκατόμπατσος με το μεταλλικό γάντι ελέγχεται πειθαρχικά (=φέξε μου και γλίστρησα). Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έβγαλε ανακοίνωση: “Σχετικά με φωτογραφία που μεταδίδεται σε διάφορα ΜΜΕ και εμφανίζει αστυνομικό να φέρει γάντι με μεταλλικές απολήξεις, διευκρινίζεται ότι από την έρευνα που έγινε διακριβώθηκε ότι πρόκειται για γάντι με ελαστικές κοκάλινες απολήξεις, που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσικλετών. Τα συγκεκριμένα γάντια, δεν αποτελούν εξάρτημα στολής και για αυτόν τον λόγο ο αστυνομικός ελέγχεται πειθαρχικά.”
Άμα τη φας στα μούτρα το κόκαλο κάνει λιγότερη ζημιά από το μέταλλο.


Κουίζ: Ο σκατόμπατσος βρισκόταν μέσα στη διμοιρία με τη στολή των ΜΑΤ φορώντας γάντια μηχανής επειδή
α) ξέχασε να τα βγάλει;
β) κρύωναν τα χεράκια του; ή
γ) δεν πρόσεξε ότι κάτω από τα @@@ του δεν είχε μοτοσικλέτα.
Πάω στοίχημα ότι η έρευνα της ΕΛΑΣ θα αποδείξει το τελευταίο.

Ο Σαμαράς που θα βρει δουλειά (για 5 μήνες) σε 750.000 ανέργους, δεν θέλει με τίποτα να προσλάβει 400 καθαρίστριες που έχουν και απόφαση Δικαστηρίου. Βάζει τα νομομαθή του κωλόπαιδα να κάνουν εφέσεις, ενώ οι υπουργάρες του είναι σίγουροι πως οι αποφάσεις που κερδίζουν οι Καθαρίστριες στα Δικαστήρια, σε επόμενο βαθμό θα καταπέσουν. Τόσο σίγουροι που οι δικαστές ούτε που διανοούνται να τους διαψεύσουν.

Το άδωνι που γλύψε-γλύψε του πέταξαν τελικά το κόκκαλο και από βιβλιοπώλης για δυο 24ωρα χρήστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νουδού, δήλωσε στον ΣΚΑΙ (που αλλού) “δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα από το να βλέπεις ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει. Τι ίδιο συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά εκεί δεν βλέπω ΜΑΤ και φασαρίες”.

Το κατάλαβες αυτό ψηφοφόρε τους, ή θέλεις να κάνουν και κακά στα μούτρα σου; Οι καθαρίστριες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, μάλιστα από τα πλέον λαμόγια, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να έχεις ίχνος λύπησης για δαύτες. Μωρέ δεν πάνε να ψοφήσουν! Αφού απολύονται και στον ιδιωτικό τομέα και εκεί τα ΜΑΤ δεν βρίσκουν να δείρουν, με αυτές τις κλώσες θα ασχολούμαστε;

Οι ξεφτιλισμένοι μουμουέδες έδωσαν βάση στα λεγόμενα της Μισέλ, τονίζοντας όσα συμφέρει για να μη χάσουν διαφημίσεις. Ο ραντανπλάν με το ταγέρ, εκπρόσωπος Τύπου της νουδού, τους πέταξε την ατάκα: “Ανθρώπινα αισθάνομαι αυτό που αισθάνονται όλοι όταν βλέπουν αυτή τη σκηνή και τις γυναίκες αυτές τις έχω γνωρίσει, επειδή είχαν έρθει στο γραφείο μου. Και έχουμε πιει στο γραφείο μου τότε και ένα τσίπουρο μαζί, παραγωγής μου.”
Για να συνεχίσει όμως: “Τι να κάνουμε, όμως; Να μη σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη;”

Για να μη μπερδεύεσαι: τη Δικαιοσύνη την σεβόμαστε όταν εκδίδει τις αποφάσεις που της έχουμε αποστείλει εγγράφως. Όταν η Δικαιοσύνη λέει άλλα τότε μοιράζουμε τσίπουρα και περιμένουμε τις “σωστές” αποφάσεις για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στις απολυμένες αλλά και το σεβασμό μας στη Δικαιοσύνη.
Λίγο μπερδεμένο είναι αλλά και η Μισέλ δύο ώρες το πρόβαρε στον καθρέφτη για να το μάθει απ’ έξω. Κάνε και συ λίγο κόπο!

Σε μια χώρα όπου οι σκατόμπατσοι χτυπάνε αλύπητα και αυτοσχεδιάζοντας επειδή όσο βαράνε διασφαλίζουν τη δική τους θέση,
σε μια χώρα όπου σεκιουριτάς για να μη χάσει το ξεροκόμματο (έτσι νομίζει) βγάζει φαλτσέτα και την καρφώνει στον γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ,
σε μια χώρα όπου απολύονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί με δεκαετίες δουλειάς στις πλάτες τους και ταυτόχρονα ένας τέως ποδοσφαιριστής που δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά διορίζεται σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας, 
σε μια χώρα όπου νύχτα ψηφίζουν χωρίς να το ξέρουν (έτσι ισχυρίζονται τώρα) νόμο για απαλλαγή των καταχραστών του Δημοσίου,
σε μια χώρα που δεν έχει εισπράξει τίποτα από τη λίστα Λαγκάρντ, για να αποδειχθεί πως το μόνο που μας ‘έκαιγε’ ήταν να αποκτήσουμε το νέο της cd
σε μια χώρα που κυβερνιέται από κλέφτες και μιζαδόρους, ομού με αυτούς που τους κατηγορούν

το μόνο πρόβλημα που πρέπει η πολιτική τάξη να ρυθμίσει είναι η πάση θυσία απολύσεις των Καθαριστριών.

Γι’ αυτό παλεύει λυσσαλέα. Γι’ αυτό έχει εξαπολύσει το κάθε κωλόπαιδο για να στηρίξει τις θέσεις της. Άλλος να βαράει, άλλος να απειλεί, άλλος να λασπολογεί, άλλος να πουλάει φούμαρα. Έτσι και καταφέρουν να απολύσουν οριστικά τις Καθαρίστριες θα έχουν κάνει μια περιφανή νίκη κατά της εγχώριας τρομοκρατίας που δεν εννοεί να καταλάβει ότι πλέον η εργασία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με ένα (τουλάχιστον) σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.


ΥΓ: Με τους αληθινούς αστυνομικούς δεν έχω να μοιράσω τίποτα. Δεν αναφέρομαι σε όσους κυνηγούν την τρομοκρατία, την εγκληματικότητα, τα τσογλάνια των γηπέδων, το βούρκο των ναρκωτικών. Αλλά αυτός που χτυπά άνανδρα μια ανυπεράσπιστη γυναίκα που διεκδικεί ένα κομμάτι ψωμί είναι και σκατόμπατσος και φασίστας και πουστάρα του κερατά!


33 σχόλια:

  1. Θα πρόσθετα μόνο πως στην ίδια σκατο-κατηγορία τοποθετώ και τους "δημοσιογράφους" που κάνουν τους νεροκουβαλητές του σάπιου συστήματος. Θεωρώ το ρόλο τους πολύ πιο ύπουλο και βρώμικο, γιατί παραπλανούν και διαμορφώνουν λάθος αντιλήψεις.
    Προσυπογράφω το κείμενό σου Πέτρο! Μέχρι κεραίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου παραπλανούν όποιον θέλει να παραπλανηθεί. Όταν βλέπεις την κλωτσοπατινάδα και από κάτω διαβάζεις ότι οι Καθαρίστριες επιτέθηκαν (!) στα ΜΑΤ, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για προπαγάνδα και χοντρομαλακία. Όποιος καταλαβαίνει το αντίθετο και συμπαρίσταται στο μπατσοκράτος είναι τελειωμένος.

      Διαγραφή
  2. Πουλημένοι, χυδαίοι, ίδιοι με τα Όρκ. Άνθρωποι της λάσπης όσοι τα βάζουν με εκείνους που όχι μόνο δεν τους έκαναν κακό, αλλά διεκδικούν αυτό που θεωρούν δίκαιο!
    Αλήθεια, τι άλλαξε από παλιά, από τότε στα μπουντρούμια της ασφάλειας, στις κωλοφυλλάδες παλαιότερων εποχών;
    Α, ναι σήμερα έχουμε και τις κάμερες, οι οποίες κάνουν την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου ένα προϊόν, άμεσα και σε ευρεία κλίμακα, καταναλώσιμο!!!
    Φιλιά, Πέτρο!!!

    υ.γ.
    Πιο μετά θα έχεις απάντηση με την συνέχεια! Μυστικές υπηρεσίες κι εμείς, όπως τα όργανα της τάξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να συνδυάσω αυτό που γίνεται με τις Καθαρίστριες με την απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή όσων περικόπηκαν στους ένστολους. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος πως εξέλαβαν και πως ερμηνεύουν την απόφαση κάτι τέτοιοι σκατόμπατσοι.

      Διαγραφή
  3. Καθίκια του κερατά είναι και ένθερμοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.
    Με το ο ξύλο και τη τρομοκρατία νιώθουν άντρες υπέρ των αδυνάτων!
    Για φαντάσου με το μισθό που παίρνουν οι καθαρίστριες βάζουν μέσα το κράτος?
    Και δεν πειράζουν τους αχαΐρευτους που πληρώνουμε και όλη μέρα τα ξύνουν στα έδρανα τους.
    Το κράτος του παραλόγου!

    Να'δεις τα χειρότερα από 1ης Ιουλίου που θα μπει σε εφαρμογή και ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις,θα κλάψουνε μανουλες σε λίγες μέρες.
    Πολύ φοβάμαι ότι θα'χουμε τραγικά γεγονότα στο νησί!

    Καλό ΣΒΚ εύχομαι
    με δροσερά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να σου δώσω λινκ να διαβάσεις τι μαλακίες γράφουν σε σάιτς κάτι περίεργοι τύποι; Θες να μάθεις ότι είναι όλες βρωμιάρες και διορίστηκαν από την κλειδαρότρυπα; Θες να ακούσεις την απορία του άλλου πόσα τετραγωνικά είναι επιτέλους αυτό το υπουργείο που χρειάζονται 400 για να το καθαρίζουν (αυτός ούτε έκατσε να μάθει ότι είναι και από τις Δ.Ο.Υ.).
      Ας μη συνεχίσω γιατί θα πάθεις τίποτα.
      Οι ομαδικές απολύσεις είναι προ των πυλών, με νομοθετική μάλιστα σφραγίδα. Θεωρώ πως οι μπάτσοι είναι το μόνο κομμάτι εργαζομένων που δεν πρόκειται να θιγεί. Όσο βαράνε δεν απολύεται κανένας. Ίσα ίσα που θα παίρνει και εύσημα στην ...αξιολόγηση!

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λες, είναι, Πέτρο!!!

      υ.γ.
      Δες τα mail. Μάλλον είναι έτοιμο και αύριο δεν θα έχω καθόλου χρόνο.

      Διαγραφή
  4. Ώρες ώρες σκέφτομαι πόσο γυμνοί είμαστε χρόνια τώρα από αρχές κιααπό αξίες, πόσο ανοχυρωτοι στην κάθε προπαγάνδα, πόσο επιρρεπείς στο κάθε λαμόγιο και στον κάθε φασίστα, πόσο παρτακηδες και πόσο λουλούδες....και λυπάμαι για την πατρίδα μου, γιατί με τέτοιους κατοίκους είναι μαθηματικά βέβαιο πως δε θα μείνει τίποτα όρθιο.
    Κάποτε οι άνδρες φορούσα παντελόνια. Τώρα χτυπάνε πισώπλατα και τους φταίει πότε η λήψη της κάμερας και πότε η ζαρντινιέρα. Αλλά τέτοιοι πολίτες που είμαστε τέτοια προστασία μας αξίζει.
    Πραγματικά θαυμάζω τις καθαρίστριες για τον αγώνα που δίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία, είναι κάτι "άντρες" που όλα τους τα κόμπλεξ τα βγάζουν με ασπίδα και γκλοπ επάνω σε άμαχο γυναικείο πληθυσμό. Οι ίδιοι "άντρες", αν τους στριμώξει σε καμιά συμπλοκή κάνας φορτηγατζής δίμετρος σκέτο νταμάρι, κ@ανουν μέντες και την κάνουν γαργάρα. Στην καθομιλουμένη τους λένε "θρασύδειλους", στην αργκό, που τους ταιριάζει και γάντι, τους λένε "λούγκρες"... Οι καθαρίστριες είναι Ηρωίδες, κανείς άλλος από όοοολους εμάς, δεν έχει αντισταθεί και αγωνιστεί ΕΤΣΙ.

      Υ.Γ Τις θαυμάζω απεριόριστα και όχι, δεν έχω συγγενικούς δεσμούς με αυτές τις γυναίκες (για να μην παρεξηγηθεί η υπερβολική "πρεμούρα" μου...) απλά, πιστεύω πως "ξελασπώνουν" για 10.000.000 μ@λ@κες που καθόμαστε στους καναπέδες! (εξαιρούνται κάτι λιγοστοί που αντιστέκονται, σθεναρά όμως)...

      Διαγραφή
    2. Α! Κι ας μην γελιόμαστε. Τα ΜΑΤ πάντα έδερναν και δέρνουν, σε όλες τις χώρες. Είναι "διαλεχτοί" ένας κι ένας γι' αυτόν τον σκοπό. Κι επειδή τα παιδιά "δουλεύουν" (σε λίγο, μόνο οι μπάτσοι θα έχουν δουλειά στην Ελλάδα) είναι φυσικό να μην υποστούν και μειώσεις μισθών. Να 'μαστε και λογικοί!

      Διαγραφή
    3. Ε βέβαια! Μια τέτοια "δημοκρατία" μόνο με αρωγούς τους μπάτσους μπορεί να σταθεί.

      Διαγραφή
    4. @Σοφία
      Δυστυχώς επαναλαμβάνεις τις σκέψεις που ακούω μέσα στο κεφάλι μου. Βλέπω ας πούμε το χώρο δουλειάς μου και διαπιστώνω ότι ελάχιστοι έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, αυτά της κρίσης, και είμαι βέβαιος ότι αυτοί είναι που δεν χρειαζόταν να αλλάξουν σχεδόν τίποτα. Οι ηλίθιοι, τα καθάρματα και οι φασίστες μένουν ίδιοι, ακλόνητοι στις εγκληματικές τους πρακτικές.
      Ευτυχώς Σοφία δεν είμαστε όλοι της ίδιας υποστάθμης πολίτες.
      Οι επισκέψεις και οι σκέψεις σας το επιβεβαιώνουν.


      @Joan
      Οι σκατόμπατσοι είναι και χρυσαυγίτες. Έχει πλέον επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των εκλογικών κέντρων που ψηφίζουν.
      Όταν ο μαλάκας/αλήτης/τραμπούκος χρυσαυγίτης φοράει και τη στολή της αστυνομίας και βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες παρόμοιες με αυτόν κουρ@δες, φυσικά και θα βγάλει από μέσα του τα πλέον ζωώδη ένστικτα της φύσης του. Τα συμπλέγματα που τον οδήγησαν να μπει στα σώματα ασφαλείας και τη λατρεία του για τον Χίτλερ και τις πρακτικές του.
      Και επειδή μιλάμε για πολύυυυ μαλάκες (θέλω να πιστεύω όχι όλοι) κάτσε να δεις όταν μεθαύριο δεν τους επιστρέψει ο Σαμαροβενιζέλος τα αναδρομικά, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, οι ΜΑΤατζήδες θα σπρώχνουν και θα ρίχνουν χημικά στους συναδέλφους τους που τα διεκδικούν.
      Είπες κάτι;

      Διαγραφή
  5. Κι ενόσω οι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι κάνουν αυτό που έχουν μάθει καλά, διαβάζουμε: "Με ποια λογική σκέπτεται το υπουργείο (και ποιο μήνυμα στέλνει η "σκέψη" του;) ν' αλλάξει το άρθρο 324 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει την ποινή των ισοβίων και για την "ενεργητική"και για την "παθητική" δωροδοκία, και να θέσει ανώτατη ποινή τα 5 χρόνια (γι' αυτούς που "λαδώνουν") και 10 για όσους "λαδώνονται" στο Δημόσιο; Πριν λίγο καιρό, με τροπολογία μετρίασε, τις επιπτώσεις (και για ορισμένες περιπτώσεις έδωσε... άφεση αμαρτιών!) για όσους διέπραξαν στο (πρόσφατο...) παρελθόν το αδίκημα της απιστίας"...κι εδώ η συνέχεια του άρθρου, μέσω ενός λινκ, που θα σου προκαλέσει αναφυλαξία, όπως πάντα (!!!)

    http://www.iefimerida.gr/content/159213/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είχα διαβάσει αλλά δεν έχω τίποτα να σχολιάσω.
      Ποιος δεν έχει καταλάβει τον λόγο για τον οποίο έχουν γαντζωθεί με νύχια και με δόντια από την καρέκλα; Τη μάσα!
      Ποιος θα βάλει τάξη όμως; Οι Δικαστές (οι αληθινοί) φοβούνται για τη ζωή τους.

      Διαγραφή
  6. Απαίσιες συμπεριφορές των μπατσο-τσόγλανων και καλά κάνεις και το αναφέρεις Πέτρο δυστυχώς είναι οι μόνες γυναίκες που αντιστέκονται στις λάθος πολιτικές και οι μόνες που διεκδικούν το δίκαιο τους με σθένος!Οι υπόλοιποι είμαστε αραχτοί έχει ο Θεός και δε βαριέσαι! Τι να πω άλλο τα είπες όλα και συμφωνώ απόλυτα! Καλό βράδυ και να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκλείεται η αμοιβή αυτών των ανθρώπων να δημιουργήσει τόσο μεγάλο χρηματοδοτικό κενό. Τα ιδιωτικά συνεργεία που έχουν αναλάβει την καθαριότητα, άραγε να μη στοιχίζουν τίποτα στον ελληνικό λαό;
      (Έχω στα χέρια μου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΠΟΥ ΛΙΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ. Αυτό και τίποτα άλλο)
      Θα μπορούσαν οι κυβερνητικοί καραγκιόζηδες να έκαναν πίσω, έστω να μην ασκούσαν έφεση και να έλεγαν στα τροικανά καριόλια ότι υποχρεώνονται να εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις.
      Δεν θα το κάνουν γιατί φοβούνται ότι έτσι θα «ανοίξει η όρεξη» και άλλων κλάδων που αδικήθηκαν και αδικούνται κατάφορα.

      Διαγραφή
  7. Θα γίνω λίγο πικρόχολη και θα πω, πώς έπρεπε να φτάσουμε ώς εδω για να πάρει επιτέλους πρέφα η κοινή γνώμη για το τι εστί σώμα ένστολων. Όταν μέχρι και χθες οι περισσότεροι πολίτες δικαίωναν τους ματατζίδες και έλεγαν πως στις πορείες καταβαίνουν μονάχα οι αργόσχολοι φοιτητές που περνούν τη φάση τους, οι αλητήριοι κουκουλοφόροι και οι βολεμένοι συνδικαλιστές, δεν θα συνέβαινε αργά η γρήγορα αυτό; Από πού πήραν όλοι αυτοί τέτοιο θάρρος; Μόνο από τις κυβερνήσεις; Όχι πήραν κι από όλους αυτούς που βάφτιζαν μέχρι σήμερα κάθε φοιτητικό και εργατικό αγώνα χόμπι και ψευτοκουλτουριά. Οκ φταίει κατά πολύ και ο δηθενισμός και ο ελιτισμός μερικών αριστερών αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να ευλογείς τα γένια σου που τόσα χρόνια καθόσουν στην καναπεδάρα σου κι αποκαλούσες τους ακτιβιστές χομπίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοίγεις πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα Χριστίνα.
      Επιγραμματικά για να μη κουράσω θα σου πω ότι οι μπάτσοι δεν είναι η μοναδική ξεχαρβαλωμένη βίδα. Αν ήταν έτσι θα την βιδώναμε ή θα την πετάγαμε. Συνέβαλλαν και πολλοί άλλοι με το κακό τους παράδειγμα στο να μας χτυπάει το σύστημα αλύπητα. Δεκάδες πορείες κατέληξαν σε σπασίματα και πλιάτσικο. Είχα την απαίτηση οι διοργανωτές να διασφαλίζουν τους αγώνες τους, από το σύστημα που ξέρει πώς να τους αμαυρώνει. Αντ’ αυτού έβγαιναν το βράδυ στα κανάλια και τσακώνονταν συνδικαλιστές, φοιτητές, εργάτες και μπάτσοι για το ποιος φταίει.
      Όλοι ξέρουμε ποιος φταίει. Και με τέτοιο θέαμα αυτός περνάει καλά.

      Διαγραφή
    2. Ε δε τα έχουμε ζήσει; Φαγομάρα για το ποιος είναι πιο true ιδεολόγος από τον άλλο. Κι άντε τους ασφαλίτες τους δέχομαι γιατί είναι οι φανεροί εχθροί, αλλά και τους κουκουέδες που ανοίγουν τα κεφάλια των λοιπών αριστερών γιατί ετόλμησαν να προσβάλλουν την αυθεντία τους;

      Διαγραφή
  8. Είναι οι μόνες γυναίκες που αντιστέκονται , φωνάζουν για το δίκιο τους για το κομμάτι ψωμί που τους πήραν από το στόμα !!! Θαυμάζω την αξιοπρέπεια και το πείσμα τους για δικαίωση !!!Μακάρι να είμαστε όλοι έτσι ..
    Ο μπάτσος που πισώπλατα χτυπά εναν πολίτη είναι άνανδρος . Ικανοποιούν τα ζωώδη ένστικτά τους σε ανοχύρωτους πολίτες κάθε ηλικίας και φύλλου !!!
    Το ελπιδοφόρο είναι ότι οι καθαρίστριες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους , χτυπάτε τι θα καταλάβετε ανεγκέφαλα ανδρείκελα!!!!
    Καλή Κυριακή Πέτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να πάει ο αγώνας του μέχρι τέλους, μέχρι τελικής δικαίωσης.
      Εύχομαι επίσης να μην επιτρέψουν να πλησιάσουν προς τα κει κόμματα και κομματίδια για να φωτογραφηθούν και να καπηλευθούν τον αγώνα τους.

      Φαντάζεσαι να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό; Σα να το βλέπω μπροστά μου. Βόζενμπεργκ και Φώφη θα πηγαίνουν να τους σφίγγουν τα χέρια.
      Εμετός!

      Διαγραφή
  9. Κολιτα σήμερα είναι των Αγιών Πάντων είναι η γιορτή του πατέρα και δεν θέλω να βρίσω!!
    Τους μα@@@@ς τους γαμ@@@@@@ς τους που@@@@@@@ς τους καρ@@@@@@ς!!!!!!!!!!!
    Να ξέρετε Αγιοι Πάντες ότι δεν φταίω εγώ αλλά ο Πέτρος με τα κείμενά του που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να πρέπει να κόψουμε μερικούς κώλους!!!
    Αλλά και εσείς δεν είστε εντάξει βάλτε και εσείς το χεράκι σας πόσα να κάνουμε μόνοι μας!!!
    Την καλημέρα μου φεύγω με την πιο άσχημη γεύση στο στόμα και μια πληγή μέσα μου που δεν θα σταματήσω ποτέ να την ξεχνώ και να την σκαλίζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ντίαρ, γουαι αρ γιου απσετ?
      Αι γουίς δε εβριουαν σεντς μέικ γιου καλμ.
      (skeftika na paro ayth thn asxhmh geysh apo to stoma)

      Διαγραφή
  10. Το ότι πολλές από τις καθαρίστριες μπήκαν από το παράθυρο, όπως και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, είναι γνωστό. Αυτό που δεν μας βολεύει όμως να σκεφτούμε είναι ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για να συνεχίσουμε να χωριζόμαστε σε ιδιωτικός vs δημόσιος τομέας - ναι, έχουμε γίνει μια κοινωνία δυο ταχυτήτων. Οι έχοντες και οι μη έχοντες. Οι πολιτικοί και το κεφάλαιο κι όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ακόμη πιο μαύρες μέρες που μας περιμένουν... δυστυχώς συμφέρει πολλούς να υπάρχει συνεχής αντιπαράθεση ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, παραβλέπονται βλέπεις τα πιο ουσιώδη ζητήματα... όπως η οικονομική πολιτική. Χαιρετισμούς από τη μακρινή Αυστραλία, Πέτρο μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζητούμενο για να τις απολύσουν δεν είναι αν μπήκαν από το παράθυρο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεσκόνιζαν τους φακέλους τους και διώχνοντας όσες μπήκαν με ρουσφέτι θα έβρισκαν και συμμάχους ανάμεσα στο λαό.

      Το ζητούμενο είναι να απολυθούν και να αναλάβουν την καθαριότητα ιδιωτικά συνεργεία. Κάθισε κάποιος (πολιτικός, ΑΔΕΔΥ, δημοσιογράφος) να αναλύσει πόσα στοίχιζε πριν η καθαριότητα και πόσο τώρα;

      Κάνουμε λοιπόν με την τρόικα κάποιες μαλακισμένες παραδοχές. Μειώνουμε τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο, αδιαφορώντας αν αυτό θα έχει δημοσιονομικό όφελος. Έχω την εντύπωση ότι η τρόικα μας έκατσε στο σβέρκο για οικονομικούς λόγους, όχι για να ξεριζώσει το ρουσφέτι.

      Αν τις υπηρεσίες του δημοσίου τις αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ιδιωτικός τομέας, οι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, χωρίς τριετίες, επιδόματα, άδειες και το κόστος δεν μειωθεί, τότε τι έχουμε κερδίσει;
      Εκατοντάδες χιλιάδες θα απολυθούν, ο μάνατζερ της επιχείρησης θα σκυλοκονομάει, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για ψίχουλα και χωρίς δικαιώματα.

      Απολύσεις εργαζομένων και προσλήψεις άλλων με κατά πολύ μικρότερο μισθό σημαίνει χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά είναι αλυσίδα. Η εμπειρία των τελευταίων 4 χρόνων αυτό μας έχει διδάξει. Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι εφαρμόζοντας το ίδιο σύστημα κάτι θα αλλάξει;

      Έχω και εγώ στο νου μου επαγγελματικές τάξεις που τα τελευταία 30 χρόνια το είχαν ξεφτιλίσει. Αν με ρωτούσες πριν μερικά χρόνια θα σου έλεγα «να ψοφήσουν». Τώρα όμως είμαι στο πλευρό οποιουδήποτε αντιστέκεται στο έγκλημα που διαπράττεται σε αυτή τη χώρα.

      Χαιρετίσματα και από την πατρίδα.

      Διαγραφή
  11. Δεν νομιζω οτι μπορω να διαφωνησω εστω και με μια σου φραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η στολή και η εξουσία όλους τους φυραίνει!
    Ξέρω τι ψήφισε ο μπάτσος !
    Το φουρνάκι-μινιατούρα από το μουσείο του Άουσβιτς πού και πότε το παραλαμβάνω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι να το κάνεις εσύ παιδάκι μου; Να ζεσταίνεις το γάλα;
      Αν είναι για κανα κοψίδι τότε ναι. Μη πάει και χαμένο...
      :)))
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  13. Θα ήθελα να έχεις άδικο... όμως δυστυχώς έχεις δίκιο σε αυτά που λες και ακόμα χειρότερα όλα αυτά στηρίζονται σε αυτό που είπε η Κανελλάκη... στα ΜΜΕ.
    Αυτά ανεβάζουν και αυτά κατεβάζουν κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, καλύπτοντας ότι συμφέρει τους εργοδότες τους και τους μεγάλους κρατούντες, ανασκευάζοντας, κατασκευάζοντας, αποκρύπτοντας ή ρίχνοντας στα λιοντάρια .όσους δεν είναι πλέον αρεστοί.

    Καλό ξημέρωμα Πέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχουμε ξαναπεί: όσοι περιμένουν ενημέρωση από την τηλεόραση και τις εφημερίδες είναι χαμένοι από χέρι. Είναι σίγουρο ότι θα μάθουν ψέματα, ίσως όμως και να τους αρέσει. Η αλήθεια πάντα ήταν πιο δύσκολη, ειδικά όταν σου ανατρέπει τις βλακώδεις θεωρίες που επί χρόνια σου έχουν βιδώσει στο κεφάλι.
      Όσες φορές έχει τύχει κάτι στο χώρο δουλειάς μου και ακούω πως το αναμεταδίδουν, φρίττω. Καμία μας καμία σχέση με την πραγματικότητα. Λένε και γράφουν ότι τους κατέβει.
      Ξέρεις τι είναι Λεβίνα να γνωρίζεις την αλήθεια και να έχεις ένα μάτσο βλάκες να σε λένε χαζό!!!
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα.

      Διαγραφή
  14. Στο όνομα της εθνικής οικονομίας, μας είπαν ότι όλοι φταίμε και γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε για να μειωθούν τα ελλείμματα, ώστε να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική. Υπήρχαν, όμως, ορισμένα πράγματα που δεν μας είπαν.

    Δεν μας είπαν ότι μεταξύ του '12 και του '13 οι πεντακόσιες πλουσιότερες ελληνικές οικογένειες αύξησαν τον πλούτο τους από 50 σε 60 δις. ευρώ, ο ιδιωτικός τομέας υγείας διπλασίασε τα κέρδη του.
    Δεν μας είπαν ότι τα βάσανά μας θα είναι η χαρά τους.
    Δεν μας είπαν ότι θα έχουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας που θα αυτοκτονήσουν, που θα πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία τους, που δεν θα έχουν φάρμακα και περίθαλψη, που δεν θα μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, που θα τους πάρουν τα σπίτια τους, που δεν θα έχουν θέρμανση.
    Δεν μας είπαν ότι χιλιάδες νέοι/ες θα φύγουν στην ξενιτιά μετανάστες.
    Δεν μας είπαν ότι θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, ότι θα ταπεινωθούμε και ότι θα τσακιστούν οι ζωές μας.
    Δεν μας είπαν ότι στο όνομα της εθνικής οικονομίας θα πρέπει να υποφέρουμε εμείς για να ευημερήσουν οι αριθμοί.
    Δεν μας είπαν ότι το οκτάωρο θα γίνει λάστιχο και ότι θα δουλεύουμε δέκα ώρες την ημέρα χωρίς να πληρωνόμαστε.
    Δεν μας είπαν ότι θα χτυπήσουν, θα διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση.
    Δεν μας είπαν ότι θα μας φωνάζουν για δουλειά και θα μας διώχνουν όποτε θέλουν.
    Δεν μας είπαν πως ούτε αποζημίωση θα μας δίνουν.
    Δεν μας είπαν ότι τα ατυχήματα που μπορεί να πάθουμε είτε με το μηχανάκι είτε πάνω στη σκαλωσιά είτε μέσα στις μηχανές είτε οπουδήποτε αλλού θα είναι δική μας ευθύνη.
    Δεν μας είπαν ότι θα δουλεύουμε σε συνθήκες μαύρης εργασίας, ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι.

    Και εμείς τι κάναμε, Πέτρο; Τίποτα! Ή σχεδόν τίποτε. Οι φωτεινές εξαιρέσεις, όπως αυτή των καθαριστριών που γενναία τόσο καιρό αντιστέκονται και παλεύουν με νύχια και με δόντια, ελάχιστες…

    καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου είναι χιλιάδες αυτά που δεν μας είπαν και πλέον ζούμε, όπως και χιλιάδες αυτά που δεν γνωρίζουμε και έρχονται.
      Σημασία έχει να καταλάβουμε ότι το ΜΟΝΟ που μας έχει μείνει είναι η μεταξύ μας αλληλεγγύη. Όταν ο κάθε μαλάκας πάει και στοιχίζεται πίσω από το κυβερνητικό τουρλουμπούκι και επικροτεί τις καταστροφές του, πρέπει να γνωρίζει ότι θα τον πάρει και αυτόν η μπάλα.
      Όταν ο κάθε ψυχάκιας συμφωνεί με απολύσεις και το ρίχνει στον κανιβαλισμό, πρέπει να ξέρει ότι όταν τα αγρίμια ξεμείνουν από τροφή καταλήγουν να κυνηγούν το ένα το άλλο.
      Ήθελα να 'ξερα τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι οι ίδιοι δεν θα καταλήξουν μεζές!

      Θα συνδέσουν λέει την παραγωγικότητα στο δημόσιο με την αμοιβή! Σώωωωωπα! Χρόνια το φωνάζουν όσοι δεν είναι τεμπέληδες και καθάρματα.
      Θα δώσουν λέει μισό (από το κομμένο) Δώρο στους παραγωγικούς. Πάμε στοίχημα ότι θα το δώσουν μόνο στους ρουφιάνους τους και σε όσους γίνουν; Λες να το πάρω εγώ που δεν έχω καμία σχέση με τον συνδικαλισμό;

      Καλή και δημιουργική εβδομάδα.

      Διαγραφή