Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Λευκή εβδομάδα



Προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός (τώρα που δεν υπάρχουν ξένοι τουρίστες, αλλιώς ποιος χέστηκε;) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έκανε διάβημα στον Σαμαρά για τη θέσπιση περί τα τέλη Φεβρουαρίου "λευκής εβδομάδας" στα σχολεία.

Μετά τις πρόσφατες εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων με τις καθιερωμένες 3ήμερες-4ήμερες αποδράσεις, έχει πέσει η σχετική "νέκρα". Τα κεσάτια λοιπόν των ξενοδόχων θα έρθουν να τα καλύψουν οι σκιέρ μαθητές. Βρουμ βρουμ…

Τη σκυτάλη στις εξυπνάδες πήραν οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων, οι οποίοι δεν βολεύονται με μια και συγκεκριμένη "λευκή εβδομάδα". Ζήτησαν η εβδομάδα να καθιερωθεί περιοδικά και σε ένα διάστημα δύο μηνών. Μέσα σε αυτό το δίμηνο τα σχολεία να επιλέγουν το πενθήμερο που θα εκδράμουν στα χιόνια τους και θα κατακτήσουν τις κορφές τους. Ελλαδάρα! 

Επειδή με τη "λευκή νύχτα" βούλιαξαν τα καταστήματα από πελάτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων (δεν τα λέω εγώ, διάβασε και λίγο protothema@glifoaverta.gr) το κυβερνητικό τουρλουμπούκι σκέφτηκε να τα κάνει όλα λευκά. Λευκή νύχτα, λευκή εβδομάδα, λευκός μήνας. Θα ντυθούμε νυφούλες!

Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στο να καθορίζονται οι σχολικές εκδρομές ανάλογα με τις απαιτήσεις των ξενοδόχων, αλλά αυτοί είναι κάτι αξύριστοι, μαλλιάδες και Συριζαίοι. Οπότε κουβεντιάστε με τα @@@ μας.

Ο Σαμαράς φαίνεται πως καλοβλέπει την εισήγηση των ξενοδόχων σε μια προσπάθεια να αδειάσει επιτέλους τους οικογενειακούς κουμπαράδες που δεν λένε να αδειάσουν με τίποτα. Ακούγεται λοιπόν πως το υπουργείο Παιδείας πιθανά να εφαρμόσει από φέτος το μέτρο και συγκεκριμένα τις 4 ημέρες που έπονται του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Αλλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων δεν στάθηκε στο διάβημα. Για να μη χαθούν διδακτικές ώρες έκανε και …προτάσεις. Αμ, πως! Σε μια χώρα που όλοι έχουν άποψη για όλα, οι ξενοδόχοι για την Παιδεία δεν θα έχουν; Οι επί της Παιδείας καθ’ ύλην αρμόδιοι ξενοδόχοι πρότειναν λοιπόν να μειωθούν αντίστοιχα οι σχολικοί περίπατοι, ή η επόμενη σχολική χρονιά να αρχίσει δύο μέρες νωρίτερα και να τελειώσει δύο μέρες αργότερα.

Και η κυβέρνηση το συζητά! Ναι, δεν κάνω πλάκα (αυτοί μας κάνουν). Που θα βρει άλλη ευκαιρία να πουληθούν σωρηδόν γάντια, σανίδες και πέδιλα; Πίστες να γεμίσουν; Καφετέριες με όρθιους; Ανάπτυξη λέμε!

Μα, τόσα χρόνια οι βουλευτές μας απορούσαν! Πήγαιναν για σκι, κοίταγαν δεξιά, κοίταγαν αριστερά … πουθενά παιδιά.
"Τι διάολο; Που πήγαν όλα…;", αναρωτιόντουσαν. "Δηλαδή τι παραπάνω έχουν τα παιδιά στις σκανδιναβικές χώρες;"
(Επειδή σε άκουσα: Το "λιγότερη φτώχεια και πολιτικούς που γ@μιούνται λιγότερο" δεν είναι απάντηση!)

Το αρχικό σχέδιο ήταν να μη μπει πετρέλαιο στα σχολεία για να κάνουν τα παιδιά λευκή χρονιά εντός της τάξης. Τους την έπεσαν όμως οι πετρελαιάδες και το σχέδιο απορρίφθηκε.
Στη συνέχεια σκέφτηκαν να προσλάβουν δασκάλους του σκι και να εντάξουν το μάθημα στην εκπαίδευση. Αντέδρασε όμως η τρόικα που τα πάει καλά μόνο με τις απολύσεις, ενώ με τις προσλήψεις βγάζει καντήλες και το ξεχάσαμε κι αυτό. Άσε που το σκι ζωγραφιστό στον πίνακα δεν λέει.
Κάποιος πετάχτηκε και πρότεινε να κάνουν σκι κατεβαίνοντας από τα κεραμίδια. Φυσικά η πρόταση απορρίφθηκε ομόφωνα (τα σχολεία δεν διαθέτουν όλα κεραμοσκεπές).

Έτσι λοιπόν θα κλείσουμε τα σχολεία για να δουν και καμιά άσπρη μέρα τα χιονοδρομικά και οι ξενοδόχοι. Αμάν πια με τις εμμονές μερικών με το διάβασμα. Κοιτάχτε και λίγο παραέξω ρε κακομοίρηδες, η ζωή είναι ωραία!

Ο μόνος φόβος του κυβερνητικού επιτελείου είναι πως μεθαύριο που θα γεμίσουν με μικρούς εκδρομείς σκιέρ οι πίστες και τα σαλέ δεν θα βρίσκουν να παρκάρουν το 4Χ4. Μη σου τύχει!

Και επειδή η Ομοσπονδία ξενοδόχων κάνει …προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας, παρακινήθηκαν και κάνουν και άλλοι:

Oι ιχθυοκαλλιεργητές προτείνουν στην Ιερά Σύνοδο μαζί με τη Θεία Κοινωνία να δίνεται και από μια (ευλογημένη) τσιπούρα στους πιστούς,
o σύλλογος πωλητών ξηρών καρπών πήγε στον Μητσοτάκουλα για να αυξηθεί στο δημόσιο η κατανάλωση πασατέμπου,
η πανελλήνια ομοσπονδία τσίπουρου πρότεινε να υπάρχουν στα γκισέ των τραπεζών μπουκάλια και ρακοπότηρα για να πίνουν οι πελάτες και να ξεχνάνε τι απέμεινε στο βιβλιάριο,
η συνομοσπονδία κατασκευαστών ποδηλάτων και συναφών ειδών πρότεινε να καθιερωθεί "λευκός μήνας" στις μεταφορές. Έτσι από τον προσεχή Μάρτιο θα κυκλοφορούν τις μονές ημέρες τα ποδήλατα και τις ζυγές τα πατίνια. Οι αντιρρήσεις του υπουργού για απώλεια εσόδων κάμφθηκαν μετά την διαβεβαίωση ότι θα φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας και αυτά τα οχήματα, και οι πεζοί επίσης, ενώ
η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γραφείων Τελετών εισηγήθηκε την με το ζόρι ταφή των μισών συνταξιούχων για να μαζέψουν ΦΠΑ. 

Σημ: η πρόταση των εισαγωγέων αναπηρικού αμαξιδίου και πατερίτσας "Ο Άγιος Σώστης" να γίνεται σκι και σε βουνά χωρίς χιόνι για να αυξηθεί ο τζίρος τους, προς το παρόν απερρίφθη! Θα ακολουθήσει αύριο νέα συνάντηση. 


Δεν ξέρω εσείς, εγώ καλά περνάω.


38 σχόλια:

  1. Απολαυστικότατος!
    Εγώ έχω ήδη μαζέψει λεφτά για αυτή την εβδομάδα αγόρασα εξοπλισμό σκι για όλη την οικογένεια έκανα κράτηση σε ένα σαλέ στο Καιμακτσαλάν και τώρα πάω να πάρω και την άδειά μου από την δουλειά, θα μου την δώσουν αμέσως είναι ιερός ο σκοπός!
    Α ρε τρέλα λέμε!
    Καλά αυτό το "λιγότερη φτώχεια και πολιτικούς που γ@μιούνται λιγότερο" δεν είναι απάντηση!" με γονάτισε ήταν πολύ πετυχημένο θα το λέω και εγώ το δανείζομαι!
    Γκουντνάιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με απασχολεί μόνο που δεν έχουν λάβει καμία μέριμνα για το θαλάσσιο σκι. Μια επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά ένα μήνα με αντίστοιχες θαλάσσιες διακοπές θα ήταν μια καλή αρχή.
      Χις μαστερ βόις

      Διαγραφή
  2. "τα σχολεία δεν διαθέτουν όλα κεραμοσκεπές" Ενώ χιόνι διαθέτουν! αχαχα!

    Δηλαδή ο συνάδελφος θα πει του γαμπρού-εργοδότη μου μετά την Καθαρή Δευτέρα "δεν έρχομαι μια βδομάδα για δουλειά. Πρέπει να πάω τα παιδιά για σκι"!

    Εγώ που δεν έχω παιδιά δεν θα πάω δηλαδή για σκι;

    Κι επειδή μια χαρά γράφεις τελικά... θα γράψεις για τον Έρωτα! Κοτζάμ Μαζεστίξ έγραψε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν το έχει ήδη πει, ή συριζαίος είναι ή κουκουές, οπότε κρατάτε τον σε απόσταση. Να τους φοβάστε αυτούς.
      Ο πωςτονλενε γράφει για να καταξιωθεί. Εγώ δεν έχω ανάγκη.
      (αυτή τη στιγμή γράφω με κολάρο στον αυχένα. Το πληκτρολόγιο το μισοβλέπω και σβηνογράφω συνέχεια)

      Διαγραφή
  3. Nα εισαι καλα ρε Πετρο, εχω πεθανει στο γελιο!!!! Για γελια και για κλαμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι απίστευτος!!!!!
    Η γλώσσα σου ροδάνι με πλούσιο καυστικό χιούμορ!
    Σε απολαμβάνω!
    Όσο για την είδηση δε θα σχολιάσω, γιατί έχω φρίξει!!!
    Δεν αντέχω άλλη μ@#$%$@... Φτάνει!
    Είμαι και στο χώρο, οπότε δε λέω τι έχουν ακούσει τα αυτιά μου...
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπιλίβ μι μαι ντίαρ λέιντι.
      Δεν καταλαβαίνω γιατί φρίττεις! Πες μας τώρα ότι κι εσύ ότι δεν έχεις λεφτά για σκι!!!
      Σε τι χώρα ζω Θεέ μου..!

      Διαγραφή
  5. Μανία με την καθαριότητα έχει αυτή η κυβέρνηση!
    Δεν τους φτάνει που είναι πεντακάθαρη η Καθαρή Δευτέρα,την θέλουν και λευκή!
    Το επόμενο στάδιο είναι να την χώσουν στην χλωρίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχα...μια χαρά τα λες εσύ, αλλά για "εγχώρια κατανάλωση" ανάμεσά μας δηλαδή...
    Βλέπεις οι κυβερνητικοί είναι άσπιλοι και αμόλυντοι ωσάν λευκές περιστερές και γι΄αυτό τα ονειρεύονται όλα άσπρα...
    Άσε που έχουν κατά μου πως μέσα σε τόση μαυρίλα και φτώχεια μας ξεγελάνε με κάθε άσπρο που μας πετάνε σαν γιαούρτι κάθε τόσο...
    Σε καληνυχτίζω πάω για σλάλομ στους λογαριασμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θύμισες το παλιό: "Μη περιμένεις να χιονίσει για να δεις άσπρη μέρα. Ρίξε γιαούρτι". Ε, αυτοί ρίχνουν χιόνι.
      Αλλά εσείς τέτοιοι μίζεροι ήσασταν πάντα και δεν τους το αναγνωρίζετε!
      Μωρέ, θα πάρω τα πέδιλά μου και θα πάω στη Γερμανία να πέφτω δίπλα στη Μέρκελ…

      Διαγραφή
  7. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει πρόταση της ένωσης ταβερνιάρηδων, σύμφωνα με την οποία τα σχολεία θα κάνουν διάλειμμα 12-2 προκειμένου να γεμίσουν τα ταβερνάκια, τα καπηλειά και τα μεζεδοπωλεία.
    Το κολατσιό στο ξεπερασμένο κυλικείο του σχολείου θα αντικατασταθεί από πλήρες γεύμα, μεζεδάκι, κρασάκι, παπάρα και μπινελίκι στα κατά τόπους ταβερνάκια.
    Υπολογίζεται ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί 3,4%, ενώ πηγές του Υπουργείου Παιδείας υπολογίζουν ότι οι κοπάνες των μαθητών θα μειωθούν κατά 48%.
    Σημειώνεται ότι οι μαθητές υποχρεούνται με το πέρας του υποχρεωτικού διώρου εστίασης να προσκομίζουν απόδειξη από την ταβέρνα, σόδα και οδοντογλυφίδες.
    Το ρέψιμο θα επιτρέπεται μόνο στα διαλείμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσιζμπέργκερ δεν παίζει;;;; Άκου παπάρα! Προϊστορικέ τύπε!
      Εμείς τα 16χρονα θέλουμε Goody’s στα κυλικεία, Everest και Starbucks στις τάξεις να μη κάνουμε και μάθημα. Στο προαύλιο γυμναστική κανονικά, αυτό δεν αλλάζει.
      Κανείς δεν θα μας πάρει το ρέψιμο από όλες τις ώρες. Κανονίστε, θα σκοτωθούμε…

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Αυτά που βλέπεις γύρω σου τι είναι;

      - Ρε Βαγγέληηηηη!
      - Έλα!
      - Για ξαναπέρασέ τα ένα χεράκι...

      Διαγραφή
  9. Τι σκι και αηδίες. Να σου πω εγώ πώς αξιοποιείται η "λευκή εβδομάδα".
    Όλοι από ένα ληγμένο γιαούρτι στο χέρι, γραμμή για την βουλή και... σκοπεύσατε... Πυρρρ! Αφού την θέλουν την λεύκανση, να μην τους τη στερήσουμε. Και θα χαρούν και οι παραγωγοί γαλακτοκομικών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ακόμη ωραία ιδέα! Να πως έρχεται η ανάπτυξη. Όχι σαν κάτι μίζερους έλληνες που το φυλάνε το χρήμα!
      Φαντάσου ότι κάποτε ήταν κλειστή η Βουλή και η χούντα κυκλοφορούσε στους δρόμους. Τώρα είναι ανοιχτή για να κυκλοφορεί εκεί μέσα.

      Διαγραφή
  10. Όλα τα 'χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε... μόνο αυτό μου έρχεται στο μυαλό...
    Η φαντασία μου δυστυχώς δεν είναι τόσο μεγάλη όσο της ομοσπονδίας Ξενοδόχων...
    αντί να κάνουν μια οργανωμένη τουριστική πολιτική προς το εξωτερικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τουριστική πολιτική (όπως αυτοί την εννοούν) γίνεται. Χώνουν κάτι χοντρά πακέτα σε ταξιδιωτικά γραφεία και τους δικούς τους ατζέντηδες (με τα λεφτά των κορόιδων βέβαια). Απλά τώρα που οι ξενοδόχοι βαράνε μύγες είπαν να ξεκοκαλίσουν κανα ΕΣΠΑ σαν παιδιά κι αυτοί.

      Διαγραφή
  11. Ελβετία θα γίνουμε! Χαμένα! Α, χαμένα! Όλο παράπονα είστε! Εγώ πάντως ψηφίζω την πρόταση της Άννας, καθότι μια αδυναμία στα γαλακτοκομικά την έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως στην Ελβετία είμαι. Όπου και να κοιτάξω βλέπω χιόνι, ακόμη και στη τσέπη μου. Να φανταστείς μια φορά που δεν είχε χιόνι στα βουνά … αυτογιαουρτώθηκα. Κάνει καλό και στο δέρμα λένε.

      Διαγραφή
  12. Το ξέραμε, αλλά κι άλλη μια επιβεβαίωση ότι είναι ΓΕΛΟΙΟΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ πως η εκπαιδευτική κοινότητα δεν αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια.
      Μα τόοοοσο αντιδραστικοί πιά;

      Διαγραφή
  13. Φανταθτείτε και να μην ήταν..κουλοχέρη το αγόρι μαθ, τι θαύματα θα είχε γράπθει ακόμα! "Θα μάθω...θκι"!!! Αχαχαχα!! Εγώ θέλω να μάθουμε ..."κθεθκι"...και να τους αλλάκθουμε τα φώτα!! Κθέρω, Κθέρω, περιμένειςθ να μαδευτούν πολλά θχόλια για να κάνειςθ πανηγυρική είθοδο!!! Αχ και να θε έβλεπα πωθ θα γράπθειςθ!! χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουπθ!! Κάνα δυό μου κθέφυγαν!! Διόρθωθε τα εθύ μωλέ! :))

      Διαγραφή
    2. Πρόθεκθε γιατι οι κατάρεθ μου πιάνουν. Με κολάρο είμαι και έχω θτραβολεμιάθει!
      Θιγα μη περιμένω να μαδευτούν πολλά θχόλια! Θτο μέιλ μου γίνεται χαμόοοοθ.
      Έχει έρθει ένα (πρέπει να είναι τηθ μάναθ μου)
      Υποφέρω, υποφέρω, υποφέρω πολύυυυ (Βίθθη)

      Διαγραφή
    3. Άμα θε δει η Βανδή (με "δ" κανονικό είναι αυτό!)...βρεθ καράβι να αρμενίθειθ!!!

      Διαγραφή
    4. Τώρα να βρω καράβι; Μια δωή ακυβέρνητο αρμενίδει. Αλίμονο από τουθ θτεριανούθ.

      Διαγραφή
    5. Καλά, ρε άνθρωποι, σας διαβάζω κι αρχίζω να μπερδεύω κι εγώ τη γλώσσα μου!
      Ψευδίζω από μέθα μου! Ωχ!!! Με κολλήσατε!
      Είστε φοβεροί και οι δυό!!!
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    6. Ε, μααα!
      Αφού τα τραβάει ο κ.....οργανιθμόθ του!!!
      "Όταν τον έπλαθ’ ο θεόθ
      πρέπει να είχε προφανώθ..
      Έμπνευθη, μεγάλη έμπνευθηηηη"!

      Διαγραφή
    7. @ Γλαύκη
      Φταίει κι εκείνο το θουθάμι που κόληθε θτο δόντι...


      @ Joan
      Εσύ κάπου ήσουνα και μ' ασχολίαζες.
      Ο κ@λοοργανιθμόθ μου τραβάει θουτδουκάκια. Τα φτιάνειθ;


      Διαγραφή
    8. Προς...αποκατάσταση:
      Όταν έλεγα: "Αφού τα τραβάει ο κ.....οργανιθμόθ του"....εννοούσα: "τα τραβάει....ο κ@... του", αλλά επειδή το βρήκα άκομψο, το συνέχισα...."οργανιθμόθ του"... Αυτά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, εξαιτίας του γραπτού λόγου! Όθο για το άλλο: φτιάνω κάτι θουτδουκάκια, θκέτο όνειρο! Θι γιου λέιτερ! χχ

      Διαγραφή
    9. Φτιάκθε κανα ταπθί που τα λατρεύω.
      Η άλλη λέει ότι παχαίνουν και δε μου τα φτιάχνει.
      Τι τιθ λεθ τώρα;
      Μήπωθ έχειθ τη θυνταγή λάιτ;

      Διαγραφή
  14. Εντάξει μεγάλε!... Ρέστα έδωσες!
    Το κορυφαίο το φύλαγες για το τέλος "θα μάθω θκι".
    Ρε Πέτρο να'σαι καλά! Αν κανονίσετε γιαουρτοκατάσταση, είμαι μέσα! Έχω κάτι ληγμένα.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε Μαράκι. Μόλις αρχίσουμε την επανάσταση του κεσέ θα σε ειδοποιήσω.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  15. πετρο περαστικα!οσο για τα γιαουρτια μεσα ειμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περίοδο κρίσης θα ανεβάσουμε και τις πωλήσεις τους.
      Λίγο το'χεις;

      Διαγραφή