Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σε σένα μιλάω



Τον τελευταίο καιρό το μυαλό έχει κολλήσει. Είναι μια περίοδος πάρα πολύ άσχημη για συναδέλφους μου στο νοσοκομείο, που μέσα στις επόμενες ημέρες πετιούνται στα σκουπίδια. Ξέρω πολύ καλά πως πλησιάζει και η δική μου ώρα. Γι’ αυτά τα καθάρματα που έχουν βαλθεί να γαμήσουν τον ελληνικό λαό είμαστε όλοι μας νούμερα και στατιστικές. Είμαστε οι άχρηστες βίδες στο νέο τους μηχάνημα. Είμαστε τα πιόνια που θυσιάζονται για να σωθεί ο βασιλιάς. Η παρτίδα. Η πάρτη τους.

Το σίχαμα που του έδωσαν το υπουργείο υγείας, ως η καλύτερη επιλογή για να περάσει τη σφαγιαστική τους πολιτική, απειλεί και κοροϊδεύει πως διαθέτει και χειρότερα σενάρια. Όποιος δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις των ψυχανώμαλων που παίζουν το πουλί τους πάνω από το πτώμα της πατρίδας μας θα φάει το κωλοδάχτυλο χωρίς σάλιο. Οπότε καλά θα κάνει να χαλαρώσει και να απολαύσει το σαλιωμένο.

Η απογραφή που έγινε πριν 3 χρόνια δεν αποσκοπούσε στο “να συγκεντρωθούν στοιχεία για να γνωρίζουμε συνολικά πόσοι είναι”. Μάζεψαν τα στοιχεία – που οι μαλάκες όφειλαν να γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες – με μοναδικό σκοπό να γνωρίζουν πόσοι εργάζονται ανά κατηγορία και ειδικότητα. Έτσι τώρα είναι σε θέση να προσθέτουν αριθμούς και να καταργούν ολόκληρους κλάδους, δίνοντάς τους στον ιδιώτη, με το πρόσχημα πως θα σταματήσει η σπατάλη, θα μειωθεί το κόστος, θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες.

Εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια έχει δοθεί στον ιδιώτη η καθαριότητα (οπότε όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται πως τα νοσοκομεία βρωμάνε δεν γνωρίζουν καν τον φταίχτη!), έχει δοθεί το πλύσιμο του ιματισμού – που κατακλέβεται από τον ιδιώτη με τα πλυντήρια, έχει δοθεί η φύλαξη σε ιδιωτικές σεκιούριτι, έχει δοθεί η διανομή του φαγητού σε ιδιωτικά συνεργεία τραπεζοκόμων. Το αμέσως επόμενο σχέδιο - αυτό που σήμερα υλοποιούν - είναι τα ασθενοφόρα, η Τεχνική Υπηρεσία, οι τραυματιοφορείς, οι διοικητικοί, οι νοσηλεύτριες και τέλος οι γιατροί. Και όταν όλο αυτό τελειώσει, οι πανηλίθιοι που περιφέρουν την ασυναρτησία τους στο διαδίκτυο θα δίνουν και πάλι μπράβο στο σίχαμα και στα αφεντικά του. Διότι είναι βέβαιοι πως όταν έρθει ο ιδιώτης τραυματιοφορέας, νοσηλευτής, γιατρός να δουλέψει 4ωρο για 190-200 ευρώ το μήνα, αυτοί αφενός θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες (!!!), αφετέρου θα μειωθεί η φορολογία τους!!!!!


Μήπως έτυχε να ακούσεις παραδείγματα του τι γίνεται με τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας και πως συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους; Σου έχω αυτό: Η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, ανέδειξε τις σκοτεινές πτυχές του εργασιακού καθεστώτος στο οποίο αναγκάζονται να επιβιώσουν σήμερα οι καθαρίστριες και οι καθαριστές. Χιλιάδες εργαζόμενοι βιώνουν την παραβίαση των ανθρωπίνων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους και πρωτίστως της αξιοπρέπειάς τους. Οι ίδιοι τα λένε: "Δεν μας βάζουν ένσημα, δεν μας πληρώνουν τις ώρες που εργαζόμαστε, μας βάζουν να υπογράφουμε λευκά χαρτιά με αποδοχές που ποτέ δεν μας έδωσαν, υπογράφουμε με την πρόσληψη την οικειοθελή αποχώρηση, δηλώνουν ώρες πλασματικές, δεν μας πληρώνουν τις υπερωρίες, δεν μας κολλάνε τα βαρέα και δεν θεμελιώνουμε δικαίωμα σύνταξης, μας ασκούν ψυχολογική βία εκβιάζοντάς μας με απολύσεις και μαύρες λίστες. Στήνουν εργοδοτικά σωματεία για να μας εκπροσωπήσουν οι προσωπάρχες και οι υποτακτικοί των εργολάβων..."

Θες και πιο πρόσφατο; Πάρε αυτό: Το ιδιωτικό συνεργείο που έχει μισθωθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει απλήρωτες εδώ και 4 μήνες τις καθαρίστριες.
Αν νομίζεις πως θα εξυγιανθεί ο χώρος της Υγείας από τα πιράνχας (ως τέτοια δεν εννοείς τους εργαζόμενους;;;;;) επειδή μπήκε ο ιδιώτης, αν νομίζεις πως θα μπει μια ...τάξη, διάβασε και αυτό μήπως και αντιληφθείς πως ο καθρέφτης σου δεν ψεύδεται, είσαι στ' αλήθεια μαλάκας!

Μήπως θες πληροφορίες για το τι γίνεται στο ΠΓΝ "Αττικό"; Αντιγράφω από εδώ: "Το νοσοκομείο διαθέτει, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, υπερσύγχρονη μονάδα καθαρισμού και πλυντηρίων, με εννιά άτομα προσωπικό, η οποία θα μπορούσε να αναλάβει το πλύσιμο, τον καθαρισμό και την συντήρηση του ιματισμού και των κλινοσκεπασμάτων όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Αττικής. Το Αττικό έχει συνάψει σύμβαση εξωτερικής ανάθεσης με ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού, με κόστος τουλάχιστον 350.000 ευρώ το χρόνο. Τα πλυντήρια του νοσοκομείου παραμένουν ανενεργά."
Θες και το σχετικό έγγραφο του (διορισμένου από την κυβέρνηση) Διοικητή του "ΑΤΤΙΚΟΝ"; Πάρε και αυτό: "Τα Πλυντήρια αν λειτουργήσουν με προσωπικό μπορεί να καλύψουν όλα τα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ (μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων)". 
 
Αν τα 9 αυτά άτομα που το πολύ να στοιχίζουν 9Χ20.000 (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές)  = 180.000€ δηλαδή τα μισά!!! από τα 350 χιλιάρικα που δίνει το νοσοκομείο σήμερα, μπορούν να καθαρίζουν ολόκληρο τον ιματισμό της υγειονομικής περιφέρειας, για ποια εξυγίανση των οικονομικών μιλάμε;

Φυσικά ο κύκλος της βρώμας δεν σταματάει εδώ. Όσο ψάχνεις θα βρίσκεις. Έλα τώρα και πες μου σε τι ακριβώς συνίσταται η καλυτέρευση των υπηρεσιών και η μείωση της σπατάλης. Και μη νομίσεις πως από συντεχνιακή αντίληψη (που ποτέ μου δεν είχα!) φωνάζω πως η Υγεία οφείλει και πρέπει να είναι δωρεάν και δημόσια. Εκτός και αν καταφέρεις να με πείσεις πως ιδιωτικοποιώντας την οι συγκεκριμένοι άθλιοι που κυβερνούν, στο πίσω μέρος του μυαλού τους δεν έχουν την μπίζνα αλλά τον άρρωστο. Θα το καταλάβεις κι εσύ μαλάκα μου όταν έρθει η ώρα σου να αρρωστήσεις και μετά από μέρες βρούνε το κουφάρι σου στα παγκάκια.

Σήμερα, μετά από πολλά πολλά χρόνια αποχής λόγω της απίστευτης συσσωρευμένης αηδίας που αισθάνομαι για τον κομματικό τους συνδικαλισμό, πέρασα από την έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Εδώ και περισσότερο από 2 χρόνια έχω αυτοδιαγραφεί από το σωματείο τους, μιας και δεν με εκφράζουν στο παραμικρό.
Δεν έμεινα ούτε για 10 δευτερόλεπτα. Άκουσα τα ίδια ζώα που δουλεύουν επί χρόνια τους εργαζόμενους με επαναστατικές γυμναστικές του κώλου, να προσπαθούν να τους πείσουν πως ..."ενωμένοι θα τους ανατρέψουμε"!!! Ποιος ρε μαλάκα θα τους ανατρέψει; Εσύ που ανελίχθηκες μέσα από αυτό το κομματικό μπάχαλο και έκανες και τρία σπίτια, ή ο ψηφοφόρος σου που τον κρατάς από τα @@@ και του πουλάς φούμαρα για να σε ξαναψηφίσει και να μη χάσεις εσύ τη θέση σου, όσο άχρηστος κι αν είσαι; 

Σε σένα μιλάω.
Αν δεν είσαι επικίνδυνα, αθεράπευτα, εγκληματικά παπάρας, αν δεν έχεις χώμα αντί για εγκέφαλο, αν διαθέτεις έστω και ελάχιστη αξιοπρέπεια και δεν διψάς για αίμα, ας ανοίξεις τα γκαβά σου να δεις τι γίνεται γύρω σου. Στα πλαίσια της γαμημένης ‘ισότητας’ που καμώνεται αυτή η αγέλη των αστείων, διαχέουν με απίστευτη ταχύτητα τις συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς σε κάθε χώρο. Μήπως όταν εσύ μιλούσες για εργασιακό μεσαίωνα στο χώρο δουλειάς σου, δεν εννοούσες να σταματήσει από παντού, αλλά να εφαρμοσθεί παντού; Γιατί αν πραγματικά αυτό εννοούσες, τότε κάνε στροφή και βγες γιατί μαλάκες εδώ μέσα δεν αντέχω! Άντε μου στο διάολο γιατί τύποι σαν εσένα ψήφισαν και έφεραν αυτούς τους καριόληδες να μας πηδήξουν. Και αν εσένα σου αρέσει το πήδημα, είναι δικαίωμά σου, κάτσε να το φας. Στους άλλους δεν αρέσει.

Το μεγαλύτερο πανηγύρι γίνεται στο διαδίκτυο. Ο κάθε συφοριασμένος αμολάει το δηλητήριο του σε κάθε ευκαιρία, μη τυχόν και το καταπιεί και πάθει. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι άνεργος, φτάνει που είναι άνεργο το μυαλό του εδώ και χρόνια.
Δεν θα καθίσω να κάνω αναπαραγωγή τη μαλακία που σέρνεται στάζοντας δηλητήριο. Θα αντιγράψω μόνο μια κουβέντα που είχε πει ο (μακαρίτης πια) Πολωνός συγγραφέας Στανισλάβ Λεμ: “Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το Ίντερνετ”.

Αν ζούσε σήμερα, τους περισσότερους θα τους συναντούσε στην Ελλάδα.


34 σχόλια:

  1. Εσύ μίλησες, Πέτρο, κι εγώ σε άκουσα πολύ καλά, τόσο καλά που άρχισαν να έχουν πρόβλημα τ' αυτιά μου!!!
    Βουβάθηκα μετά από αυτό τον καταιγισμό αλήθειας...
    Ζούμε έναν εφιάλτη και ο νους έχει μπερδευτεί, γίνονται τόσες πολλές συνάψεις που οι νευρώνες βγάζουν καπνούς!!! Μέσα σ' αυτήν τη θολούρα μπερδεύτηκε το υπαρκτό με το μη υπαρκτό... σουρρεαλιστική κατάσταση δηλαδή!!!
    Καλό σου βράδυ!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούω/διαβάζω τον κάθε ηλίθιο να λέει: "όταν γίνονταν απολύσεις στον Ι.Τ. εσύ γελούσες! Πως είπατε;
      Είναι τόσο πολύ αθεράπευτα μαλάκας που νομίζει πως είμαστε όλοι σαν τα μούτρα του. Ποιος είναι τόσο εγκεφαλικά άρρωστος που να διασκεδάζει με τη δυστυχία των άλλων Γλαύκη; Αυτού του είδους τα ζώα δεν περίμεναν καμία κρίση και καμία κυβέρνηση για να τους κάνει το κακό. Ήσαν πάντοτε έτσι. Και σήμερα που στα πρόσωπα των υπουργών βλέπουν τον ...τιμωρό εαυτό τους, περιφέρουν τη χυδαιότητά τους καμαρώνοντας!

      Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Η κολαση ειναι εδω...Εμεις που ειμαστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κινδυνεύω από τα λόγια σου να πάθω εγκεφαλικό. Μάλλον το περνάω με κάρτα...διαρκείας. Σήμερα στη δουλειά κι ενώ διάβαζα για τον παπάρα που απείλησε τους γιατρούς (που απεργούν) ότι θα τους γαμήσει άμα ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ κι απεργήσουν έστω και μια μέρα ακόμα, μπουκάρισε ένας πολίτης στο κτήριο, εγώ του είπα ότι οι γιατροί απεργούν, γιατί ο υπουργός θέλει να τους διώξει κι εκείνος: "Κι εμένα τι με νοιάζει;; Σάμπως και πριν δουλεύανε;";;; Σου ορκίζομαι Πέτρο μου, έχουμε βοηθήσει τόσο κόσμο, έχουμε δουλέψει με ψυχή (κι ας μας την έχουν βγάλει) αλλά ο κόσμος είναι μαλάκας!!!!!!! Τελεία και παύλα!! Και να πάνε να γαμηθούνε όλοι, λαός και "Κωλο-νάκι", δεν γουστάρω ρε αδερφέ να σωθούμε, δεν ΑΞΙΖΕΙ σ' αυτόν τον σαπιομαλάκα λαό να σωθεί! Απλά, αυτοί οι μαλάκες μας τραβάνε μαζί τους στο πηγάδι με τα σκατά. Τους μισώ θανάσιμα......

    Υ.Γ 1) Εμάς μας ζήτησαν πρόσφατα γραπτώς, όλα μας τα στοιχεία: κινητά, διευθύνσεις, ειδικότητες, μέηλ, μόνο τι χρώμα βρακί φοράμε δεν μας ρώτησαν (ακόμα)....

    Υ.Γ 2) Έγραψα τόση αργκό, όση μου επέτρεψες, μέσα από το κείμενο σου, και πολύ σ' ευχαριστώ γι' αυτό..... Δεν βουλιάζουμε καλέ μου.... Είμαστε προ πολλού κάτω από την επιφάνεια της γης........
    Υ.Γ 3) Άμα μας έχουνε "φακελωμένους" τη γαμήσαμε κι άλλο, να το ξέρεις....

    *Κατάλαβες φαντάζομαι....... P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες το πιστεύεις. Δεν τα έχω με τους άθλιους που κυβερνούν. Δεν τα έχω με την τρόικα, ούτε καν με την καριόλα του Βερολίνου. Όλοι αυτοί τη "δουλειά" τους κάνουν. Απείρως περισσότερο με διαολίζουν οι χοντρομαλάκες που περιφέρονται στο διαδίκτυο και όχι μόνο και γράφουν/λένε απίστευτες μαλακίες.
      Μην ξανακούσω από κανέναν το απίθανο "εμείς τους ψηφίζουμε" γιατί είναι πλέον ισοδύναμο του "μαζί τα φάγαμε". Ούτε μαζί τους τα φάγαμε, ούτε εμείς τους ψηφίζουμε. Τους ψηφίζουν και τα τρώνε μαζί τους κάτι βόδια που εξακολουθούν και τους υποστηρίζουν και συνεχίζουν αντάμα το έγκλημα.
      Όπως θεωρώ μεγαλύτερους εγκληματίες από την ηγεσία της χ.α. τους ψηφοφόρους αυτών των πιθήκων, ομοίως θεωρώ μεγαλύτερα καθάρματα τους υποστηριχτές του σαμαροβενιζέλου.

      Διαγραφή
  4. Τι να πρωτοσχολιάσω τέτοια ώρα δύσκολη!
    Σε άφησα και τελευταίο να σε απολαύσω τρομάρα μου!
    Σκέφτηκα τα δικά μου και πάω μπουρλότο για ύπνο!

    Πόσο πάτο έχει ακόμη;

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι. Όποιος δεν το έχει ακόμη καταλάβει ή τραπεζίτης είναι ή μαλάκας.

      Διαγραφή
    2. Ή μαλάκας τραπεζίτης.......
      Φιλάκι!

      Διαγραφή
  5. ωχ περνας δυσκολα...
    τι να πω...
    δεν υπαρχουν λογια...

    λυπαμαι για ολα...

    ευχομαι να γινει κατι καλο για ολους μας αμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Περιμένουμε τον επόμενο διαγωνισμό βλακείας που λέγεται εκλογές για να διεκδικήσουμε πάλι την πρωτιά.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  6. Δεν υπάρχει σωτηρία Πέτρο φοβούμαι και ούτε πρόκειται να αλλάξει τίποτα ο Ελληνας πάσχει από κώφωση μουγκαμάρα τύφλωση και το χειρότερο βλακεία απέραντη βλακεία!
    Ανίατες ασθένειες δεν θα τις ξεπεράσουμε ποτέ.
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρηγοριέμαι που δεν κυκλοφορούν μόνο ηλίθιοι, αλλά υπάρχουν και άτομα με μυαλό και καρδιά. Έχω γνωρίσει (και) στο ίντερνετ αξιόλογους ανθρώπους που με κάνουν να μη χάνω την ελπίδα. Εύχομαι αυτοί να είναι η μαγιά για τη νέα Ελλάδα. Γιατί αν ξαναφτιαχτεί από τα ίδια υλικά θα κάνω μήνυση στο Θεό που με καταδίκασε να ζω σ' αυτόν τον κωλότοπο.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  7. Αγαπημένε Φίλε. Βιώνουμε όλοι μαζί, μια προοδευτικά και ελεγχόμενα επιδεινούμενη ασφυξία, που αποδίδει στους δυνάστες μας, θανατώνοντάς μας, πολλαπλάσια οφέλη από τους "παραδοσιακούς" θαλάμους αερίων.
    Ένα από τα οφέλη που επιδιώκουν, είναι να απομυζήσουν το καλύτερο επιστημονικό και καλύτερα τεχνικά καταρτισμενο δυναμικό μας, που σπρώχνεται συστηματικά στην μετανάστευση.
    Για εδώ, προβλέπεται μια "Ελλάς Ελλήνων και όχι μόνον Ειλώτων"
    Έλεγα το παράπονό μου προχτές και στην Πέτρα. Ήρθε κι η ανάρτησή σου και με τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν πολλά ακόμη να πάρουν. Το δράμα αυτό, Άννα, δεν έχει σύντομα τέλος. Και όταν θα έχει δεν θα είναι καλό. Όποιος ακόμη πιστεύει πως οι εταίροι μας "στηρίζουν" λόγω αλληλεγγύης, φιλίας, κοινής ευρωπαϊκής πορείας και λοιπά κουραφέξαλα, είναι εγκεφαλικά νεκρός.
      Απλά σκέφτομαι αν κάποτε αλλάξει η πολιτική κατάσταση και η νέα ηγεσία κατορθώσει να απαλλαγούμε από το δολοφονικό αυτό σενάριο, τι θα λέμε! Πως ανεχόμασταν μια χούφτα ψυχανώμαλων τύπου άδωνι, Βρούτση, Κυριάκου, και σαμαροβενιζέλου να μας πατάνε στο σβέρκο και να νομίζουμε πως δεν υπάρχει εναλλακτική;

      Διαγραφή
  8. Θύμωσα πολύ. Δεν ήξερα το θέμα στις λεπτομέρειές του. Δεν ξέρω αν νιώθω καλύτερα που τα έμαθα σε βάθος. Τόση σαπίλα δεν την αντέχω.
    Καλή δύναμη ρε Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν μπορούσαν να χωρέσουν εδώ. Το θέμα δεν είναι αν ξεβολεύομαι εγώ, όπως ίσως (;) κάποιοι να κατάλαβαν. Εμένα χέσε με. Ή θα βρω αλλού δουλειά ή θα ψοφήσω. Το θέμα είναι πως όλοι μας είμαστε χρήστες υγείας. Θα έρθει η ώρα που θα μας πετάνε στα σκουπίδια γιατί δεν θα έχουμε λεφτά να περάσουμε την πύλη του νοσοκομείου. Το κράτος πρόνοιας μάς έχει τελειώσει προ πολλού (τώρα ο μαλάκας τηλεπωλητής βάζει τις τελευταίες πινελιές) οι δε εισφορές μας πήγαν για βρούβες!
      Καλή δύναμη σε όλους μας Μαρία. Όταν συνειδητοποιήσουμε αυτό που μας συμβαίνει θα καρφώνουν τις πρόκες στο φέρετρο!


      Διαγραφή
  9. Λίγο πολύ όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους μας....μόνο αυτοί δεν τα ξέρουν και δεν τα υπολογίζουν σωστά..θύμωσα πολύ...
    Και συμφωνώ μαζί σου και στο σχόλιο που έκανες παραπάνω...ούτε μαζί τους τα φάγαμε ούτε είμαστε όλοι υπεύθυνοι που βγαίνουν συνέχεια οι ίδιοι κλέφτες για να συνεχίσουν να τα τρώνε μαζί, αλλά να τα φορτώνουν σε μας..
    Θα πω ένα πράγμα...θεωρώ πως με το να ψηφίζουν τους γνωστούς κλέφτες σημαίνει πως είναι κλέφτης κι αυτοί κι ένας θεός ξέρει πόσα έφαγαν...
    Με το να ψηφίζουν Άδωνη είναι και κλέφτες και παρανοϊκοί!!
    Τρελοί του γιατρού...
    Στα αλήθεια δεν ξέρω αν βγαίνει νόημα από όσα έγραψα...φούντωσα...
    Καλό Σαββατοκύριακο, μα πάνω από όλα καλό κουράγιο σε όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον συγκεκριμένο.
      Διαβάζω πια τόσες πολλές μαλακίες που μου ‘ρχεται να κοπανάω το μόνιτορ. Αυτός που μέχρι πέρσι ήταν ένας γραφικός ακροδεξιός αρλούμπας που του βαράγαμε το ντέφι για να γελάμε, κατάφερε να πουλάει τρέλα από υπουργικό θώκο και να παίζει με τις ζωές μερικών δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων.
      Και σε ρωτάω: αν δεν ήταν σε αυτή τη θέση ποιος θα τον ήξερε και για τι; Για την ακαδημαϊκή του καριέρα; Για το συγγραφικό του έργο; Για τη συμμετοχή του στον πολιτισμό μας; Τι στο διάολο θα έκανε εκτός από το να πουλάει βιβλία του κώλου από πεμπτοκλασάτο κανάλι;
      Κι όμως! Έχει συγκεντρώσει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και μας κάνει πλακίτσα! Έχω και plan B που θα αρέσει καθόλου στους γιατρούς, είπε ο τηλετρίχας!
      Άει στο διάολο άθλιε!

      Συγγνώμη για το ξέσπασμα. Παρακαλάω το Θεό να μου κάνει μήνυση και να πάει στα δικαστήρια να μιλήσει για τα εγκλήματά του!

      Διαγραφή
  10. είναι η τρίτη φορά που μπαίνω και διαβάζω τα όσα λες και ίσως θα χρειαζότανε και άλλες τόσες για να τα χωνέψω, αν δεν ζούσαμε όλοι πάνω-κάτω τα ίδια στους δικούς μας χώρους δουλειάς. δουλειά είπα; δουλεία ήθελα να πω...

    δεν θα σχολιάσω την κατάσταση που ζούμε, ούτε θα χαρακτηρίσω όλους αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. όχι γιατί δεν θέλω, μα γιατί δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από αυτά που είπες εσύ, Πέτρο, και με τα οποία συμφωνώ απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά Βίκυ πάντοτε θεωρούσα πως ο εργαζόμενος είναι, και πρέπει να είναι, ένα. Είναι άθλιος όποιος κατάφερε να μας διαχωρίσει και πολύ ηλίθιος όποιος του έκανε το χατίρι να το αποδεχτεί.
      Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού. Περισσότεροι υπήρξαν στον Δ.Τ. λόγω της (θεσπισμένης) ατιμωρησίας και του κομματικού συνδικαλισμού.
      Μια ζωή τα κυνήγησα και έφτασαν στο σημείο να μου απειλήσουν τη ζωή και τη ζωή της οικογενείας μου.
      Δεν δέχομαι την ισοπέδωση. Δεν δέχομαι τον κανιβαλισμό. Δεν μπορώ να δεχτώ πως μερικοί χαίρονται με τη δυστυχία συνανθρώπων τους.
      Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Οι υπόλοιποι δεν θα καταλάβουν ποτέ. Και αν κάνεις τον κόπο να τους ρωτήσεις τι ψηφίζουν, δεν θα εκπλαγείς καθόλου.

      Διαγραφή
  11. Και'δω στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο τα ίδια γίνονται έκλεισαν τα μαγειρεία δίνοντας σε ιδιώτη τη διατροφή των ασθενών απόλυαν τόσο οικογενειάρχες έδωσαν και την καθαριότητα σε ιδιώτη εξ Αθηνών που στύβει σαν λεμονόκουπες της καθαρίστριες πληρώνοντάς τις με δεκάρες.
    Τα'χουν ρημάξει όλα και ακόμα έχουν σκοπό να μας εξαθλιώσουν τελείως.
    Αυτό μαζί τα φάγαμε μ'εκανε έξαλη εδώ και 2χρόνια όπου το διάβαζα σε μπλόγκ γιατί εκείνοι που το'λεγαν μπορεί να έγλυφαν κατουρημένες ποδιές για μια θεσούλα και δεν γίνεται να μπαίνουν όλοι σ'ενα τσουβάλι.
    Η κατρακύλα θα μας παρασύρει όλους όσοι δεν το έχουν καταλάβει κακό δικό τους.
    Εχω απογοητευτεί τελείως για το μέλλον μας,και οι ευχές στο βρόντο πάνε

    κουράγιο λοιπόν και δύναμη εύχομαι..

    κράτα γερά το τιμόνι!

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω φτάσει στο παρατσάκ να πλακώσω στις γρήγορες έναν βλάκα που επέμενε στο “μαζί τα φάγαμε”. Δεν παριστάνω την παρθένα, είμαι! Δεν έφαγα τίποτα, μπήκα στο δημόσιο πριν 25 χρόνια και η περιουσιακή μου κατάσταση είναι η ίδια αν όχι χειρότερη από τότε.
      Δέχομαι ο οποιοσδήποτε να ξεσκονίσει τα περιουσιακά μου στοιχεία, των παιδιών μου, των συγγενών μου. Δεν έφτιαξα απολύτως τίποτα, δεν έχω φράγκο στη τράπεζα, δεν πήγα ταξίδια, δεν έκανα διασκεδάσεις εκεί που πήγαιναν οι πολλοί, δεν θα άλλαζα καν αυτοκίνητο αν δεν με τράκαραν και μου το διέλυαν εντελώς!
      Όποιος επιμένει στη μαλακία του Πάγκαλου έχει τους λόγους του. Έφαγε και κοιτάει να χαθεί στο πλήθος.
      Προσωπικά όμως δεν θα του κάνω το χατίρι να μοιραστούμε τις πουστιές του.

      Καλό σου βράδυ και συγγνώμη για το 'γκάζι'.

      Διαγραφή
  12. Καλό μήνα, Ακυβέρνητε!!
    Εύχομαι να εξελιχθούν όσο το δυνατό καλύτερα τα πράγματα!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό μήνα, Πέτρο!... Πολύ καλό το κείμενό σου, εμπεριστατωμένο, λέει αλήθειες που πονάνε "από πρώτο χέρι"!... Μακάρι να καταλάβαιναν τα ζωντόβολα που πάνε και ψηφίζουν τους κάθε λογής πολιτικάντηδες "μπουμπούκους"!... Όμως έχω την αίσθηση ότι οι μέρες τους είναι πια μετρημένες, η συσσωρευμένη οργή θα ξεσπάσει (στις κάλπες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να επαληθευτείς Γιάννη. Έχω κουραστεί να ελπίζω και όσο βλέπω, ακούω, διαβάζω τη βλακεία που ίπταται γύρω μας φοβάμαι ότι το μαρτύριο θα κρατήσει κι άλλο.
      Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Πέτρο! Όλες αυτές τις μέρες κάθε μέρα μπαίνω στην ανάρτησή σου αυτή και δεν ξέρω τι να γράψω ή μάλλον τι να πρωτογράψω...Δεν έχω να αφαιρέσω τίποτα από αυτά που λες, έχω να προσθέσω πολλά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας αλλά από που ν' αρχίσω! Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια υγεία διαλύεται από το τσουνάμι Άδωνις...είμαι σε φάση που δεν ελπίζω σε πολλά. Μακάρι να είχα κάτι αισιόδοξο να πω.
    Σήμερα στην Ξηροκρήνη, μια κατεξοχήν λαϊκή συνοικία, ένα κοριτσάκι πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού μέσα στο σπίτι της που δεν είχε ρεύμα. Μετά από αυτό οι δικές μας επιστημονικές αναλύσεις περισσεύουν....έτσι κι αλλιώς ποιος ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψα και στην αρχή Σοφία, δεν μεταφέρω τις συντεχνιακές μου αντιλήψεις. Βάλλεται το υπέρτατο αγαθό, η υγεία, και είναι μακριά νυχτωμένος όποιος θεωρεί πως δεν τον αγγίζει. Όποιος νομίζει πως επιβάλλοντας μισθούς Μπαγκλαντές θα εξυγιανθεί ο χώρος. Ας πάνε πρώτα να ελέγξουν τα δισεκατομμύρια που κονομάει η ισραηλίτικη TEVA των γαμόσημων από εμάς. Ας αναρωτηθούν γιατί ο Σόρος έγινε μέτοχός της!!!

      Η 13χρονη είναι ένα ακόμη από τα θύματά τους. Είναι απολύτως βέβαιο πως αν δεν είχαν εκτοξεύσει στα ύψη την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ζούσε και αυτή και οι δύο φοιτητές στη Λάρισα που πέθαναν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

      Θα πάρουν και άλλους.
      Όσο εξακολουθούν και κυβερνούν κάνοντας τα χατίρια της τρόικας θα σκοτώσουν κι άλλους!

      Διαγραφή
  15. Από τότε που πολλές από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων εδώ στην Βικτώρια πέρασαν σε ιδιώτες, τα νοσοκομεία της Μελβούρνης έχουν πάρει την κάτω βόλτα.. Περισσότερες ώρες αναμονής, λιγότερα δωμάτια κι ασθενοφόρα. Συνδικάτα που παραπαίουν διότι έχουν ταυτιστεί -καλώς ή κακώς δεν θα το εξετάσω εδώ- με τους συνδικαλιστές κι έχουν αποδυναμωθεί. Να μη μιλήσω για τους χορούς εκατομμυρίων με όλα τα λεφτά που "χάνονται" στις προσφορές ιδιωτών ή τις συμβάσεις που συνεχώς ανανεώνονται με μισθούς προς τα κάτω...

    Το κακό είναι ότι το έχουν παρουσιάσει σαν ένα πρόβλημα καθαρά Ελληνικό. Όπως και τις απεργίες/καταλήψεις στα πανεπιστήμια. Κανένα ευρωπαϊκό κανάλι δεν σας έδειξε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών φέτος.. και νευριάζω γιατί είναι παράλογο να βρίσκομαι στην άλλη άκρη της γης και να τους ακούω να κατηγορούν για τα πάντα τους Έλληνες.. όταν οι ίδιοι είναι πολύ χειρότεροι!

    Χαιρετισμούς από τη μακρινή Μελβούρνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτικό!
      Για όποια μαλακία επιβάλλεται ανά τον κόσμο, ακόμη και στην «άλλη άκρη» της υδρογείου, φταίει η Ελλάδα. Και έτσι ο κάθε καραγκιόζης πολιτικάντης περνάει τα γούστα του και τα γούστα του μεγάλου κεφαλαίου δείχνοντας μια κουκίδα στο χάρτη ως τον φταίχτη. Χαχα!

      Καλέ, άει στο διάολο! Να τους στείλεις από εμένα! Τι άλλο θα σκαρφιστούν για να απαυτώνουν τους λαούς;

      Πάντως σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα ήθελα αν μπορούσες να μου έστελνες περισσότερες. Ή έστω ένα site για να διαβάσω το τι γίνεται. Να το τρίψω και στις μούρες κάτι εγχώριων πανηλίθιων που κοιμούνται βαριά βαριά.

      Χαιρετισμούς από την Ελλάδα που είναι από άλλο πλανήτη.

      Διαγραφή
  16. Άνοιξες την κουρτίνα και …..βρώμισε ο τόπος!
    Κοίτα να δεις τι γίνεται πίσω από κλειστές κουρτίνες!
    Πάντως ας μην κάνω πως δεν ξέρω τι συμβαίνει γιατί και ακούω και βλέπω.
    Είναι δύσκολη η κατάσταση για όλους τους εργαζομένους και κυρίως αυτό που τους σκοτώνει είναι αυτή η εργασιακή αβεβαιότητα.
    Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο.
    Σε διαλύει σωματικά και ψυχικά!
    Κουράγιο και ψηλά το κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μπορεί να περιγράψει μόνο το χώρο δουλειάς του. Λεπτομέρειες που είναι δύσκολο ή και αδύνατον να γνωρίζουν οι άλλοι. Δυστυχώς ο καθένας μας καταλαβαίνει πόσο σάπιο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα όταν έχει παιδί στο σχολείο, πόσο πάσχει η Υγεία όταν την χρειαστεί, πόσο άθλιες είναι οι ακτοπλοϊκές γραμμές εάν είναι νησιώτης και όχι τουρίστας και πάει λέγοντας.
      Πάντως, ας συγκρατήσουμε τις "απόψεις" των ηλιθίων περί πλήρους ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Όταν συμβεί δεν θα υπάρχει ούτε ένας που θα παραδέχεται ότι το είπε.
      Εκτός και αν είναι ο αθεράπευτα ηλίθιος υπουργός που το υπέγραψε.

      Διαγραφή