Σελίδες

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κυριακάτικα η ανάπτυξη



Από σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 μπορούν να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ (Ν. 4177/2013, ΦΕΚ 173Α/8-8-2013). Συγκρατείστε την ημερομηνία παρακαλώ. Το κυβερνητικό μας μπουλούκι θα παίξει την ίδια επιθεώρηση σε πανελλαδική κλίμακα και μάλιστα με χορηγούς.

Η αργία της Κυριακής έχει καθιερωθεί από το 1908. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για άλλες εποχές και συνεπώς για παρωχημένες αντιλήψεις. Διότι τί της λείπει της ψωριάρας της αγοράς πριν ανοίξει τα πόδια και καταρρεύσει από το πολύ γ@μήσι; Το άνοιγμα τις Κυριακές!

Οι θλιβεροί κυβερνητικοί καραγκιόζηδες κάνουν λόγο για …αναθέρμανση της αγοράς! Ναι, καλά καταλάβατε. Το πολύ μαλακιστήρι τους βάρεσε κατακούτελα. Λένε πως “το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μπορεί να φέρει νέους πελάτες στην αγορά”. Υποθέτω από τη γειτονική Τουρκία. Ή τα Σκόπια. Ή τη Λιβύη. Άν είναι έτσι, να συνεννοηθούμε κύριε υφυπουργέ να βάλουμε μεσοβδόμαδα πούλμαν και καράβια. Μη τους κουβαλάμε κυριακάτικα με τα ευρώ στο χέρι!
 
Πως είπατε; Αναφέρεστε σε Έλληνες καταναλωτές και όχι σε ξένους; Ε, τότε, πες μου κι αυτό: δεν μπορείς να περιμένεις από Δευτέρα να τα τσεπώσει η επιχείρηση; Γιατί βιάζεσαι να πουλήσει τη πραμάτεια του κυριακάτικα το Carrefour και το Attica;

Πριν δεις τη φάκα σου 'χουμε τυράκι. Οι καταναλωτές τις Κυριακές θα βρίσκουν εκπτώσεις στα είδη (που δεν πουλιόνται τις άλλες μέρες να υποθέσω;) οι οποίες θα φτάνουν το 50% του συνόλου των ειδών (άρθρο 15).
Αριστούργημα!
Εκπτώσεις μόνο τις Κυριακές, ενώ από Δευτέρα οι τιμές μπορούν να επιστρέφουν στα “κανονικά” τους επίπεδα. Μέχρι να έρθει η επόμενη Κυριακή που θα σας υποδεχτούμε με τις απίστευτες προσφορές μας!





Επόμενο τυράκι (βλ. παπάρα) συναντάμε στο επόμενο άρθρο, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται το άνοιγμα και τις 52 Κυριακές του χρόνου (!!!) των καταστημάτων που η συνολική τους επιφάνεια είναι μέχρι 250 τ.μ.

Ποιος μαλάκας άραγε να σκέφτηκε αυτή τη διάταξη; Πείτε μας τώρα πως τον πληρώσαμε κιόλας, ν’ αρχίσουμε να παίρνουμε τα ζάναξ πέντε-πέντε!
Αν πράγματι πιστεύετε πως θα αναθερμανθεί η αγορά και θα μπουν νέοι (θα κλάψω) πελάτες, τότε γιατί απαγορεύετε να ανοίγουν όλοι και βάζετε ως κριτήριο το εμβαδόν τους;

Η κυβερνητική ξεφτίλα δεν έχει ούτε τέλος ούτε έλεος. Σύμφωνα με άλλη διάταξη οι επιχειρηματίες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν ημέρα ανάπαυσης σε όσους υπαλλήλους απασχολήσουν λιγότερο από 5 ώρες.
Γελάσαμε βρε!
Και πόσοι δουλεύουν περισσότερο από 5ωρο; Τους βάλατε όλους να δουλεύουν 4ωρο (και αν) για να κολλάνε μισό ένσημο τη μέρα και να βγουν σε σύνταξη στα 105.

Δεν επελέγη τυχαία η συγκεκριμένη Κυριακή. Το πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη έγινε ‘πρεμιέρα’ και στις λεγόμενες ‘ενδιάμεσες εκπτώσεις’. Οπότε ο λαουτζίκος έχει λεφτά για ξόδεμα (τώρα είναι που θα κλάψω), κάτσε να τον μαζέψουμε και Κυριακή να κάμψουμε τις αντιδράσεις ακόμη και στους ελάχιστους που επιμένουν να σκέφτονται.

Χθες πήγα μια βόλτα στην αγορά. Υποτίθεται ενημερωμένος (από το διαδίκτυο, που αλλού;) γι’ αυτό που θα ‘πρεπε να συναντήσω. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις εκπτώσεις (είναι προαιρετικές, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ), οφείλουν να έχουν 4 διαφορετικές τιμές πάνω στα είδη:

α) την τιμή χωρίς το ΦΠΑ
β) με ΦΠΑ
γ) χωρίς την έκπτωση
δ) τελική τιμή

Μπήκα σε 6 καταστήματα, είδα τις βιτρίνες δεκάδων άλλων. Σε καμία επιχείρηση δεν είδα 4 τιμές. Η πλειοψηφία τους δεν συμμετείχε καν στο 10ήμερο των προσφορών, ενώ οι ελάχιστες που συμμετείχαν (συγκεκριμένα συνάντησα 2!) είχαν μόνο τις δύο τιμές, πριν και μετά την έκπτωση.

Εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση που στο διάολο βρίσκουν οι γκαλοπατζήδες εκείνες τις απίθανες φάτσες στο δρόμο, που όταν τους ρωτούν για το οποιοδήποτε μέτρο, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. Εν προκειμένω λοιπόν, όλοι (!) αισθάνονται ικανοποιημένοι που θα μπορούν να ψωνίζουν και τις Κυριακές! 
Να ρωτήσω;
Κανένας σας δεν δουλεύει; Κανένας σας δεν έχει πατέρα, μάνα, παιδί, συγγενή, σε αυτά τα καταστήματα; Κωλοβαράτε όλοι σας και ολημερίς ψάχνετε δημοσκόπο για να παρκάρετε την παπάρα σας; Θέλετε όλοι σας να περιφέρεστε 365 μέρες το χρόνο στους δρόμους για να κατεβάζετε ράφια χωρίς να αγοράζετε τίποτα και δεν σκέφτεστε τους χιλιάδες ανθρώπους που δεν θα μπορούν να έχουν ούτε μία ελεύθερη να μείνουν στο σπίτι τους με την οικογένειά τους;


ΥΓ: Χθες μίλησα στη γυναίκα μου όπως δεν της έχω ξαναμιλήσει ποτέ: “Σου απαγορεύω να ψωνίσεις Κυριακή. Μπλούζα αγοράζεις και τη Δευτέρα. Αν ξέχασες να ψωνίσεις για φαγητό, δεν θα φάμε. Εάν αγοράσεις οτιδήποτε την Κυριακή θα το φάει ο κάδος”.
Και συμφώνησε.
Όχι επειδή την έπεισα, αλλά επειδή καταλαβαίνει πως πρόκειται για αθλιότητα. Άραγε πόσοι το κατάλαβαν;


26 σχόλια:

  1. δεν έχω ν' αφαιρέσω ή να προσθέσω τίποτα σε όσα γράφεις. μονάχα λίγες βρισιές ακόμα... δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πιο αξιόπτυστο νόμο... έτσι λέω κάθε φορά, μέχρι να 'ρθει ο επόμενος. μέχρι να καταπατηθούν κι άλλο τα ήδη καταπατημένα...

    το υστερόγραφό σου, Πετρή, σπουδαίο! μακάρι από όλους πράξη να γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς καθόλου, οι ξεφτίλες που κυβερνούν είναι ανεξάντλητοι.
      Όπως πάντα θα μας ρίξουν την επόμενη σφαλιάρα και θα ξεχαστεί η προηγούμενη.

      Διαγραφή
  2. Όχι όλοι... απαντάω στην τελευταία σου ερώτηση.
    Αντί να είμαστε ενωμένοι σε τούτο το αίσχος, ξεχυθήκανε όλοι στις βιτρίνες, φρακάρανε οι δρόμοι, γεμίσανε τα πολυμάγαζα και νομίζω πως στην πλειοψηφία τους (δυστυχώς), είναι γυναίκες. Σήμερα πήγα μια βόλτα στο Ραδιομέγαρο, στο παζάρι"Χωρίς μεσάζοντες". Περνώντας απ' το Χαλάνδρι απογοητεύτηκα. Οι δρόμοι τίγκα στη σακούλα και στον κόσμο. Τελικά ρε Πέτρο, ίσως να μας αξίζουν αυτά που μας κάνουν. Δεν υπάρχει συνείδηση λέμε...
    Συγχαρητήρια σε σένα και στη γυναίκα σου για τη "στάση" που επιλέξατε, αλλά φοβάμαι ότι είμαστε μια γραφική μειοψηφία καταναλωτών (και πολιτών)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως φαίνεται, Μαρία, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού δεν έχει διδαχθεί τίποτα. Κοιτάζει την πάρτη του, ζει στη κοσμάρα του, νοιάζεται μοναχά για τον εαυτούλη του και δεν πάνε να γ@μηθούνε οι υπόλοιποι.
      Αυτοί, να το ξέρουμε όλοι, είναι στρατευμένοι. Αυτοί θα στηθούν σαν καλά παιδάκια στις κάλπες να ψηφίσουν τους κάλπικους.
      Οι υπόλοιποι, αυτοί που δεν συμφωνούν με τις κάθε είδους καταστροφές, που είναι, μου λες;
      Να συμπληρώσω αυτό που δεν έγραψα: ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.

      Διαγραφή
  3. Μια μέρα ήρεμη να μην περάσω, χωρίς να μου ανέβουν τα νεύρα στο ταβάνι;;; Τα ανθρωποειδή μάτια μου, ούτε καν που κυβερνούν (τι είναι αυτό το ρήμα άραγε;;). Απλά, έχουν βάλει αυτόματο πιλότο στην μαλακία τους και οδηγεί ανεξέλεγκτα προς το άγνωστο. Κι έχουνε μέσα στο αεροσκάφος και κάτι θύματα τελειωμένα, που νομίζουν πως ζούνε προσομοίωση κι απλά απολαμβάνουν το εν δυνάμει γκρεμοτσάκισμα...! (μα, ούτε μια μπλούζα;;;... σκληρό αγόρι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπαρέρχομαι την τελευταία πρόκα (είμαι καμήλα, θα στο επιστρέψω) και σου λέω να βγεις με το παιδί σου και να χαρείς το απολυτήριό του.
      Άσε με εμένα στο βρίσιμο και πιες καμιά μπυρίτσα στην υγειά σας.

      Διαγραφή
    2. Ναι, με μένα θα καθότανε να πίνει μπύρες, πίνει μπύρες, πίνει μπύρες! Εμένα μου λες!!

      Διαγραφή
    3. Καλά σου κάνει.
      Μετά απ' αυτά που μου 'πες...!

      Διαγραφή
    4. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
      Καθένας με τον πόνο του!!!
      χχχχ

      Διαγραφή
    5. Θα επέστρεφα εκείνα τα 'χ' αλλά υπάρχουν κι άλλες πολλές που λιώνουν.
      Άσε που μας βλέπουν και μικρά παιδιά.
      Δεν θέλω...
      Καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
  4. Τα είπες όλα!!
    Μα είναι φανερό ποιους θέλουν να ευνοήσουν...και ο κόσμος τσιμπάει και τρέχει σαν πρόβατο..τι να πω!!!
    Κάποιοι δε θα βάλουν μυαλό ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώστε σανό στα ζώα. Και μη ξεχνάτε να τα μαζεύετε στο μαντρί.
      Μπορείτε να ανοίγετε τις πόρτες όποτε θέλετε και να τα ξαναμαζεύετε όποτε θέλετε.
      Με λίγο σανό θα σας είναι πάντα πιστά και υπάκουα.

      Διαγραφή
  5. Και'γω δεν βγήκα για ψώνια όλη μέρα αρμένιζα στη θάλασσα:))
    Αλλά απογοητεύτηκα πολύ όταν ειδα τα ρεπορτάζ με γεμάτες τις αγορές
    "πνίγηκε η Θεσσαλονίκη " έλεγε ο τίτλος!

    Τι να σου κάνουν οι υπόλοιποι όταν παραπάνω απ'τους μισούς είναι ανεγκέφαλοι??

    Εγινα αναγνώστριά σου γιατί είχες 69 και ήθελα να σπάσω το νούμερο:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μάλιστα. Τα ρεπορτάζ! Ποια ρεπορτάζ βρε zoyzoy; Του Μπόμπολα ή του Αλαφούζου; Κάνε ένα γκάλοπ στον κύκλο σου να δεις πόσοι έχουν λεφτά για ξόδεμα και τους εμπόδιζε η κυριακάτικη αργία! Δεν αντέχω να κατακλύζεται η τηλεόραση από πρόθυμους ηλίθιους που σπεύδουν να επικροτήσουν την κάθε κυβερνητική αλητεία: Επίταξη στο Μετρό, στους καθηγητές, στους ναυτεργάτες, απολύσεις στο δημόσιο χωρίς καμία αξιολόγηση, υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων...
      Οι ηλίθιοι κάποτε κρύβονταν και τώρα ξεκινάνε πριν χαράξει χαρωποί να διασπείρουν τη βλακεία τους!

      Είδες τώρα τι έκανες;;; Πρέπει να βρω κάποιον να σβήσω...

      Διαγραφή
  6. Μα να 'ρθει η ανάπτυξη, να 'ναι μέρα Κυριακή, να μας βρει κλειστά και να φύγει; Τι είναι αυτά που λες; Λέω μάλιστα να επεκταθεί το μέτρο σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο. Καλομελέτα κι έρχεται!
    Ο βάτραχος, άμα τον ρίξεις κατευθείαν σε βραστό νερό, πετάγεται και βγαίνει. Αν όμως τον βάλεις να σιγοβράζει, τον πιάνει μια γλυκιά χαυνωση και δεν αντιδρά μέχρι που γίνεται βραστός. Γι'αυτό μας σιγοβράζουν κι εμάς κι όπως βλέπεις η ανταπόκριση μας είναι θαυμάσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μυαλό μου είσαι. Φυσικά και το περιμένω. Σε κανα χρόνο άντε δύο θα πει η κυβέρνηση "δουλειά όλη την εβδομάδα και στο δημόσιο". Και φυσικά δεν θα βρεθεί κανένας του Ι.Τ. να αντιδράσει με βάση την απίστευτη ηλιθιότητα: "όταν εμείς πήγαμε να δουλέψουμε τις Κυριακές εσύ δεν αντέδρασες. Φάτην τώρα..."!
      Τέτοιοι μαλάκες είμαστε γι' αυτό μας κυβερνάνε αντώνηδες και αδώνιδες!

      Διαγραφή
  7. Η μαμά μου ήθελε να πάει στο LIDL "Γιατί βρε μάνα αύριο τι θα κάνεις;"
    "Α μου λέει θα είναι ωραία σήμερα, δε θα έχει πολύ κίνηση!"
    Τελικά τσακώθηκα μαζί της ώσπου να καταλάβει ότι το εννοούσα ότι δεν θα έτρωγα ξανά μαζί τους Κυριακές ( δεν είχα άλλη απειλή)!
    Τρελαίνομαι που δεν μπορούν να καταλάβουν τι θα επακολουθήσει!

    Τελικά μάθαμε ότι όντως στον πύργο λειτούργησε άψογα ο εμπορικός μας σύλλογος.
    Μόνο 3 σουπερ μάρκετ ήταν ανοιχτά και κόσμος ελάχιστος!
    Καλό βράδυ Πέτρο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα κι εγώ για τις πόλεις που δεν συμμετείχαν ΚΑΙ σε αυτή την αθλιότητα. Η δική σου και η δική μου φιγουράρουν πρώτες.
      Δεν λέω πως διαθέτουμε πιο συνειδητοποιημένους ή εξυπνότερους πολίτες (αυτό θα έλειπε!), λέω πως οι εμπορικοί μας σύλλογοι διαθέτουν περισσότερο μυαλό και μεγαλύτερα @@@.
      Για την ώρα τουλάχιστον.
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή

  8. Τα μαγαζιά που δεν ήθελαν να ανοίξουν ισχυρίζονται ότι είναι θέμα ανταγωνισμού
    ( αφού ανοίγει ο παρακάτω θα ανοίξω και εγώ να μην μου φάει την πελατεία ) σε τέτοιο τριπάκι μας έχουν βάλει."Η κυβερνητική ξεφτίλα δεν έχει ούτε τέλος ούτε έλεος". Κρατάω αυτό. Άντε και καλή μας βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποια πελατεία; Ότι δηλαδή ο κόσμος έχει λεφτά, αλλά τα φυλάει για τις Κυριακές! Γι’ αυτό και ξεχύθηκαν όλοι στους δρόμους …“απελευθερωμένοι” επιτέλους από τα δεσμά της Κυριακής!
      Παρακολουθούσα πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΙ (καλά να πάθω, το ξέρω!) όπου ο δημοσιοσάχλας έλεγε για την ειδυλλιακή εικόνα εκατοντάδων οικογενειών με τα καροτσάκια με τα μωρά στα χέρια να πηγαίνουν όλοι μαζί για ψώνια και να χαίρονται τη βόλτα, τη λιακάδα, τις βιτρίνες…
      Άμα σε πληρώνουν - και είσαι και κόπανος - μπορείς να λες όσες μαλακίες θες!

      Διαγραφή
  9. Ακυβέρνητε
    Όποιος ψωνίζει Κυριακές δεν είναι απλά Μ...κας, αλλά Χοντρομ...κας!!!
    Όταν μιλάω για μάζες ανθρωποειδών...
    Τέλος η οικογένεια, αρχή των σκλάβων και συνέχεια των κορόιδων!!!
    Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, μα τίποτα πια;;;
    Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!!! Το κάνεις το φονικό μετά κ. πρόεδρε ή δε το κάνεις;;;
    Μια χαρά δεν είναι τα αγχολυτικά που μοιράζεις άλλες φορές, ρε Πέτρο, τι θέλεις να μας ξυπνήσεις;;;
    άσε, να τρέξουμε στα μαγαζιά τις Κυριακές να κάνουν κι αυτά κανένα καλό τζίρο...!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηκωθείτε από ντιβάνια, αιώρες, καναπέδες και πουφ, ανοίχτε τα σεντούκια, βουτήξτε το πρώτο αδαμάντινο περιδέραιο που θα βρείτε μπροστά σας και τρεχάτε να αγοράσετε φυτίνη!
      Αυτοί οι γελοίοι μαζάνθρωποι Γλαύκη μου δεν έχουν εγκέφαλο, δεν έχουν καν κεφάλι, μια τηλεόραση κουβαλάνε στη θέση του, που παίζει μονίμως του Σαμαροβενιζέλου τα διαγγέλματα.
      Πάντα πίστευα, το έχω γράψει και παλαιότερα, πως ανέκαθεν σε αυτόν τον τόπο υπήρχαν δύο Ελλάδες.
      Τα τελευταία χρόνια πιστεύω πως απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο…

      Διαγραφή
  10. Γεια σου, Πέτρο!... Χθες στο Βόλο εκτός από γνωστά πολυκαταστήματα ελάχιστα μαγαζιά άνοιξαν... Έχω τη γνώμη ότι το μέτρο με τον καιρό θα ξεφτίσει από μόνο του.. Δεν περιμένει την Κυριακή ο Έλληνας για να ψωνίσει, τώρα μάλιστα που οι τσέπες είναι και άδειες... Εκεί που θα έχει επιτυχία, άλλωστε αυτό γινόταν και μέχρι τώρα, θα είναι στις τουριστικές περιοχές... "Πολύ κακό για το τίποτε" νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, Γιάννη μου, ο κύριος υπουργός μάς ενημέρωσε πως “ο κόσμος αγκάλιασε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές”. Αυτό κατάλαβε, αυτό του μετέφεραν και οι ματσουκοφόροι που ρώταγαν τους πρόθυμους ηλίθιους χθες το πρωί στην Ερμού. Δεν πας να φωνάζεις εσύ κι εγώ και μερικές χιλιάδες ακόμη γραφικοί αχάριστοι. Ο κόσμος το αγκάλιασε!
      Υποθέτω πως πρόκειται για τον ίδιο κόσμο που κάθε βράδυ αγκαλιάζει το $^#@$% του και περνάει καλά μαζί του. Στις εκλογές, δε, κορυφώνει…!

      Διαγραφή
    2. Αχ! Βρε αγόρι! Ξεχνάς το κλασσικό ελληνικό χούι: κάθε θαύμα -ούτε καν!- τρεις ημέρες! Άμα έχουν τα μαγαζιά και την επόμενη Κυριακή κόσμο, εμένα σφύρα μου κλέφτικα! Μόνοι μας αυτοαναιρούμαστε κι αυτό, πότε μας σώζει και πότε μας καταστρέφει... (δικό μου μουστάκια! χχχχ...τώρα που δεν μας βλέπουν..)

      Διαγραφή
    3. Αν διαβάσεις το ΦΕΚ θα δεις πως οι αναφερόμενες Κυριακές είναι 7. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη (που μπορεί να την τροποποιεί το Γενάρη κάθε έτους) μπορεί να γίνουν 52, όλες δηλαδή. Την ερχόμενη Κυριακή θα είναι πάλι ανοιχτά, αφού και αυτή συμπεριλαμβάνεται στο 10ήμερο …προσφορών. Μπορείς δηλαδή να βρεις πουμαρό ή ζακέτα σε προσφορά και να …αναθερμάνεις την αγορά που στέναζε από την ηλίθια νοοτροπία ενός αιώνα να μη δουλεύει ο κόσμος όλο το χρόνο.
      Να είσαι σίγουρη πως την επόμενη Κυριακή θα κατακλυστούν τα κανάλια από πρόθυμους μαλάκες που θα διατρανώνουν την απελευθέρωσή τους από τα δεσμά της Κυριακής.
      Οι οποίοι για να μη περιμένουν την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και την τελευταία του χρόνου για να βγουν βόλτα με τα παιδάκια τους και να ψωνίσουν χαρωποί, θα στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στο Ανάπτυξης που θα ζητάνε να μη ξανακλείσουν τα μαγαζιά ΠΟΤΕ!
      Λοιπόν άστα αυτά και βγάλε τις λίρες από τις κασέλες.
      Διότι τα λεφτά είναι ατμός (κλεμμένο).

      Διαγραφή