Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Να θυμηθώ να μη ξεχάσω

(1) Σύμφωνα με τη Deutche Welle (πηγή) διάφορες γερμανικές επιχειρήσεις – κολοσσοί όπως Siemens, Thyssen Krupp, Volkswagen, Daimler, Deutsche Bank, ΜΑΝ και άλλες, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο διαφόρων σκανδάλων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τις τελευταίες ημέρες η Deutsche Bank, βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, κατηγορούμενη μεταξύ άλλων για φορολογικές απάτες, ξέπλυμα χρήματος και απιστία.
Η Thyssen Krupp κατηγορήθηκε για συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού σε διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό των σιδηροδρόμων.
Η ΜΑΝ δωροδόκησε δεκάδες κρατικούς λειτουργούς και στελέχη επιχειρήσεων για να διασφαλίσει παραγγελίες.
Η Daimler διαπιστώθηκε ότι «λάδωνε» παράγοντες σε 22 χώρες.
Η Volkswagen πρόσφερε σε ηγετικά στελέχη των εργοστασιακών σωματείων της ακριβά δώρα, πολυτελή ταξίδια και «sexparty».
Ο ασφαλιστικός όμιλος Ergo αντάμειβε τους πιο επιτυχημένους πωλητές του με ταξίδια «αναψυχής».
Η δε Siemens εμπλέκεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της οικονομίας, καθώς φέρεται να δαπάνησε περίπου 1,3 δισ. ευρώ για ύποπτες πληρωμές, με αποτέλεσμα η αμερικανική δικαιοσύνη να της επιβάλει πρόστιμο ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Να θυμηθώ πως πολύ πρόσφατα η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη διαφθορά στην Ε.Ε., σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International). Έσπασα την κεφάλα μου αλλά τελικά θυμήθηκα που είχα ξανασυναντήσει την Transparency International, τη Siemens την Daimler και άλλους …κολοσσούς! Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου «ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ».
Λίγα λόγια για το έργο: Πολλές από τις εταιρείες που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για μίζες, διαφθορά, υπόγειο χρήμα, στη συνέχεια έγιναν μέλη αυτής της οργάνωσης και …χρηματοδότες της! Εντελώς συμπτωματικά αυτό συνήθως συνέβαινε όταν κάποια από αυτές τις εταιρείες έμπαινε στο στόχαστρο της «Διεθνούς Διαφάνειας». Ως δια μαγείας τότε ήταν που η οργάνωση σταματούσε και τις έρευνες.

Να μη ξεχάσω ότι την ώρα που η ΜΙΖΕΝΣ καταδικαζόταν να καταβάλλει 1,2 δισ. ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο για υπόγειο χρήμα ύψους 1,3 δισ. ευρώ (δηλαδή σχεδόν το σύνολο της μίζας), στη χώρα μου για ποσό που εκτιμήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ,  η ΜΙΖΕΝΣ κλήθηκε να καταβάλλει:
- 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων,  
- 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων,
- 100 εκατ. ευρώ ως …επένδυση στη Siemens Ελλάς και
- 70 εκατ. ευρώ για …ενδεχόμενη (!) κατασκευή εργοστασίου

………………………………………….

take the money and run
(2) Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά από μια μικρή τουρνέ σε Ευαγγελισμό, Δαφνί και Ερυθρό Σταυρό στάθμευσε τελικά στον Κορυδαλλό. Κατηγορείται μαζί με άλλους 26 για απάτη, υπεξαίρεση, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απιστία. Ο Λ. Λαυρεντιάδης υπεξαίρεσε από την Proton Bank γύρω στα 700 εκατ. ευρώ που στη συνέχεια διοχέτευσε σε δικές του εταιρείες.

Να θυμηθώ ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από την ίδια την τράπεζα, επήλθε ζημία και για το ελληνικό δημόσιο, λόγω της υπαγωγής της τράπεζας Proton Bank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.

Να μη ξεχάσω πως οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν την ίδια ημέρα (9 Οκτωβρίου 2011) από τον τότε υπουργό οικονομικών. Ποιος ήταν ο τότε υπουργός οικονομικών που υπέγραψε; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

………………………………………….

Θα προλάβω να το εισπράξω πριν τις 21/12;
(3) Βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι. “Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου”, δήλωσε ο στούρνος υπουργός των οικονομικών (του κώλου).
Ενώ αμέσως μετά: και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία .

Να θυμηθώ να ευχαριστήσω το Θεό για τους υπουργούς που διαθέτει η χώρα μου τούτες τις δύσκολες ώρες, που σέβονται τις αποφάσεις των δικαστών (στις περιπτώσεις που αυτές δεν πάνε κόντρα στα δικά τους σχέδια και τα δικά τους συμφέροντα).

Να μη ξεχάσω να τρέξω να πληρώσω το χαράτσι που έρχεται σήμερα-αύριο, μαζί με τα δύο προηγούμενα που δεν έχω πληρώσει. Μόλις τώρα αντιλήφθηκα ότι η πληρωμή μέσω ΔΕΗ επιλέχτηκε με γνώμονα την αποφυγή της δικής μου ταλαιπωρίας.

Τέλος να προτείνω την κατάργηση των Δ.Ο.Υ και την απόλυση όλων των υπαλλήλων τους. Όχι μόνο η ΔΕΗ παραμένει ο μοναδικός αξιόπιστος μηχανισμός είσπραξης, αλλά δεν με κουράζει να πληρώνω.

2 σχόλια:

  1. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι φαινόμενα που τα γεννά ο ίδιος ο καπιταλισμός, βρίσκονται στο "DNA" του, κι σ' αυτό έχει δίκιο η Παπαρήγα...
    Εμείς, στην Ελλάδα, το γνωρίζουμε πια πολύ καλά με τα σκάνδαλα Seemens, κλπ...
    Αυτό το μεγαλο-λαμόγιο, το Λαυρεντιάδη, τον βράβευσαν κιόλας οι αχρείοι σαν τον καλύτερο επιχειρηματία!!!...
    Ο Βενιζέλος έφτιαχνε αβέρτα νόμους για να "ξεπλένει" κάθε είδους μεγαλολαμόγιου, τα έγραψε αναλυτικά, πριν μερικούς μήνες ο Κώστας Βαξεβάνης...
    Ο τραπεζίτης Στουρνάρας, στυγνός και προκλητικότατος, βλέπει μόνο αριθμούς και στατιστικές και ΟΧΙ ανθρώπινες ψυχές... Αυτές δεν τον πολυνοιάζει αν πετιούνται στον Καιάδα της φτώχιας και της εξαθλίωσης, είναι γι αυτόν απλά κάποιες "παράπλευρες απώλειες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με τη συντρόφισσα. Αρκεί και αυτή να αναγκωρίσει πως και τα κομμουνιστικά καθεστώτα παρήγαγαν διαφθορά και διαπλοκή (Ρουμανία, Πολωνία, Αλβανία κλπ). Είναι και θέμα DNA, αλλά πίσω από αυτό κρύβονται άνθρωποι (τομάρια). Δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας.

      Το σύστημα, αγαπητέ Γιάννη, οργανώνεται-νικά. Τα τελευταία χρόνια και μήνες τρέχουν όλοι αυτοί οι λαδιάρηδες να εξαφανίσουν φωτογραφίες τους, βίντεο και ντοκουμέντα όπου συναναστρέφονταν, συνέτρωγαν ή έκαναν κουμπαριές με Τσοχατζόπουλους, Χριστοφοράκηδες, Λαυρεντιάδηδες και λοιπά κατακάθια. Έτσι σήμερα μπαίνουν φυλακή (προσωρινά) οι "απόξω", ενώ οι πωλητικοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και να πουλάνε φούμαρα.
      Σε ποια χώρα του κόσμου ο υπουργός Βενιζέλος δεν θα είχε διωχθεί για απιστία και παράβαση καθήκοντος; Μόνο στην Ελλάδα!

      Ο στούρνος μάς έχει χεσμένους (κι εμείς παρομοίως). Δοτός είναι, πολιτικός δεν είναι, δεν ενδιαφέρεται (κατά δήλωσή του) για την πολιτική. Ήρθε να κάνει τη "δουλειά" και τα φράγκα που θα βγάλει είναι απείρως περισσότερα από τη βουλευτική αποζημίωση. Και αν ποτέ αποφασίσει να μπει στην πολιτική (με οποιοδήποτε από τα 3 κόμματα, δεν έχει σημασία) θα τον βάλουν στο Επικρατείας.
      (το σύστημα οργανώνεται-νικά που λέγαμε)

      Διαγραφή