Σελίδες

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κοντεράκια


Θέλετε να γελάσετε; Όχι; Έλα, κόφτε την πλάκα, αφού θέλετε. Και το ξέρω!

Μπείτε στο http://www.forologoumenos.gr/ και θα σας έρθουν γέλια μέχρι δακρύων. Πάνω δεξιά θα πληροφορηθείτε πόσο είναι α) το Εθνικό Δημόσιο χρέος, β) το χρέος ανά νοικοκυριό και γ) το χρέος ανά πολίτη.

Εγώ που μπήκα και το διάβασα άνοιξε η καρδιά μου. Υπάρχει ένα κοντέρ που τρέχει με ηλιθιώδη ταχύτητα. Κάθε δευτερόλεπτο προστίθεται και ένα επιπλέον χιλιάρικο. Δηλαδή κάθε λεπτό χρωστάμε ακόμη 60 χιλιάρικα, δηλαδή κάπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, γύρω στο μισό δισ. το χρόνο.
Που; Δεν ξέρω! Άλλοι λένε στις τράπεζες, άλλοι λένε στον Σόρος, άλλοι λένε στη Μέρκελ, άλλοι λένε στη Μιχαλού!

Πληροφορήθηκα πως το χρέος της χώρας μου είναι περί τα 389 δισ., γύρω στα 96,5 χιλιάρικα χρωστάει το κάθε νοικοκυριό και κάπου 34,5 χιλιάρικα χρωστάει ο καθένας από εμάς. Σήμερα.
Να το κάνω πιο προσωπικό, για να κατανοήσω τι σημαίνει πως χρωστάει 34.500€ ο καθένας. Στο δικό μου σπίτι είμαστε πέντε. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό βλέπω ότι τα πρώτα 19,5 χρόνια της δουλειάς μου …τα χρωστάω. Τα υπόλοιπα - που δεν χρωστάω - τους τα έχω δώσει ήδη με τους φόρους!
Εντάξει, τώρα το κατάλαβα. Όχι τίποτα άλλο βρε παιδί μου, μη τους έχω και υποχρέωση που με πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια.
Και τα έφαγα μαζί τους, που λέει και το γνωστό αναίσθητο παχύδερμο.

Για να σοβαρευτούμε.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι παιχνίδια παίζει αυτό το σάιτ και άλλα παρόμοια. Μόλις χθες δεν είναι που πανηγύριζε ο πρωθυπουργός μας κος Αντώνιος Σαμαράς, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, που ενέκρινε τη δόση των 32,4 δισ. ευρώ (που θα γίνουν 52,5);


Για να δούμε τι μας είπε μόλις χθες: «Η αλληλεγγύη είναι ζωντανή. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες. Είναι μια νέα μέρα για την Ελλάδα, νέα μέρα για την Ευρώπη».
Και συνέχισε: «Κόπηκε περισσότερο χρέος που θα μειώσει και τις δαπάνες για τόκους και χρεολύσια ενώ αλλάζει και το μείγμα οικονομικής πολιτικής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάκαμψη και ανάπτυξη».
Ο δε στούρνος υπουργός του δήλωσε: «Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια».
Εγώ τώρα ποιον να εμπιστευτώ και σε ποιόν να πιστέψω; Τον Σαμαρά και τον στούρνο του ή το κοντεράκι;

Ξέρω πως βιάζομαι. Όπου να ’ναι έρχεται η δόση μας και το κοντεράκι θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Κάτσε να δεις κιόλας που στο τέλος θα μηδενίσει. Μετά τα 110 δισ. που πήραμε με το πρώτο μνημόνιο (έτσι λένε), πήραμε κάπου 70 δισ. (έτσι λένε) με το δεύτερο και τώρα 52,5 δισ. θα πάρουμε από το τρίτο και μακρύτερο.

ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!

Πιο σιγά ρε κόπανε. Θα σ’ ακούσουν και θα ‘ρθουν για δανεικά.

(ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!)

Έτσι μπράβο! Μαθαίνεις.

Λοιπόν καρμοίρηδες. Καταφέραμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από 200 δισ. μέσα σε δύο χρόνια. Τόσα δεν έχουν βγάλει άλλες χώρες με βαριές βιομηχανίες και εξαγωγές δισεκατομμυρίων. Λίγο το ‘χετε για μια χώρα που την έχουν όλοι και από παντού χεσμένη;

Φεύγω.
Πάω να αγοράσω σαλέ στην Ελβετία (εκείνη η γυναίκα μου με τρώει χρόνια),
οικόπεδο στο Λονδίνο (στο κέντρο),
ένα καγιέν μαύρο (από παιδί καημό το ‘χω),
να νοικιάσω καμιά βραχονησίδα,
με τα ρέστα λέω να φτιάξω επιτέλους τη πισίνα στο χωριό για να μπω στο μάτι του γείτονα,
και να κάνω μήνυση στους αχαΐρευτους δημαγωγούς με τα κοντεράκια.


6 σχόλια:

  1. Παιδί μου εσύ χαραμίζεσαι! Πολύ γέλιο! Χαχαχα!
    Ή μήπως είναι κλαυσίγελος;...

    Τα λες ακριβώς, όπως θέλω να τα ακούω!

    Σήμερα έχω αφιέρωμα "μουσικό" στο "κ.κ" και στον "Λωτοφάγο" οπότε σε περιμένω, να τους τιμήσουμε:

    http://pistos-petra.blogspot.gr/

    "ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ..."

    Υ.Γ Εδώ δεξιά, έχεις κι εσύ ένα...κοντεράκι! Στην αρχή χάρηκα, νόμιζα ότι ήταν ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ...ΜΕΙΩΘΗΚΕ!

    Μετά κατάλαβα ότι είναι απλώς...η ώρα (που μας απομένει;;;)!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυσίγελος είναι.
      Το μόνο όπλο που μας απέμεινε είναι το χιούμορ. Έστω και μαύρο.

      Διαγραφή
  2. «Η αλληλεγγύη είναι ζωντανή. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες. Είναι μια νέα μέρα για την Ελλάδα, νέα μέρα για την Ευρώπη».... Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν μας πανομοιότυπες δηλώσεις τις έχουμε ξανακούσει καμιά εκαριά φορές κι απ' το δίδυμο της συμφοράς ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου!... Ο Σμαράς κι ο Στούρνος τι νομίζουν ότι απευθύνονται σε "λωτοφάγους" και ηλίθιους!... Είναι "κοινό μυστικό πια" ότι το χρέος μας είναι "μη βιώσιμο", το λέει άλλωστε και η Λαγκάρντ τώρα... Όσα πανηγύρια και να κάνουν Σαμαράς, Στούρνος και μαζί τους Βενιζέλος και κυρ Φώτης, η μαύρη αλήθεια είναι ότι μας σέρνουν όλο και πιο βαθιά στο γκρεμό...
    Αυτή η πολιτική της συμφοράς είναι αδήριτη ανάγκη ν' αλλάξει... ¨οσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.... Και οι "Χατζηαβάτητες" της τρικομματικής να πάνε στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιάννη,
      Προχθές έκανα μια αναδρομή στο blog και μέσα στα άλλα πέτυχα και κάτι δηλώσεις του Βενιζέλου. Σαν να τις έχει κάνει σήμερα. Σαν να μιλάει ο Σαμαράς σήμερα.
      «Αποφύγαμε οριστικά τη χρεοκοπία»(!!!)
      «Επανακτήσαμε την αξιοπιστία μας»
      «Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες»

      Διαχρονικές σαχλαμάρες για ευρεία κατανάλωση!

      Πάμε τώρα στα πρόσφατα.
      Αντιγράφω από το: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=243508
      «Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν εκταμιευθεί 52,5 δισ ευρώ εκ των οποίων είπε ο κ. Σαμαράς τα 40 δισ θα μείνουν στην ελληνική οικονομία. Η πρώτη δόση των 34,3 δισ θα εκταμιευθεί την προσεχή Δευτέρα. Από το ποσό αυτό 16 δισ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δισ για την κάλυψη υποχρεώσεων του δημοσίου και τα υπόλοιπα 11,3 δισ για μείωση του δημοσίου χρέους».

      Όπως βλέπουμε το χοντρό πακέτο των 16 δισ. θα το πάρουν οι τράπεζες. Που στο διάολο χωράει αυτό που είπε ότι θα πάνε στην ελληνική οικονομία; Από πότε η (για πολλοστή φορά) ανακεφαλαίωση των χρεοκοπημένων τραπεζών είναι λεφτά της ελληνικής οικονομίας; Τα μοιράστηκαν ποτέ μαζί μας ώστε να πανηγυρίζουμε σήμερα που παίρνουν κι άλλα;
      Πάμε παρακάτω.
      Όποιος έχει όρεξη να ψάξει (για να του ανέβει το αίμα στο κεφάλι) θα πληροφορηθεί πολύ ωραία πράγματα. Για να μη πάμε στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι και αποκάλυπτε πως μέσα σε 2,5 χρόνια οι Έλληνες έχασαν περί τα 62 δισ. από περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα-κοινωνικό κράτος, ας πάμε σε κάτι πολύ πρόσφατο. Σημερινό!!!
      http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_23/10/2012_466940

      Αντιγράφω: «Το ποσό των 38,4 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα χαθεί από την ελληνική οικονομία λόγω ύφεσης από το 2008 μέχρι και φέτος...».

      Είναι γνωστό ΣΕ ΟΛΟΥΣ πως τα λεφτά που έχουν έρθει μέχρι τώρα από τα προηγούμενα μνημόνια πήγαν αποκλειστικά στην αποπληρωμή του χρέους, σε τόκους, χρεολύσια, ανακεφαλαίωση τραπεζών κλπ. Μόνο οι μαλάκες πιστεύουν ότι πήγαν σε μισθούς και συντάξεις!
      Ας υποθέσουμε ότι ΚΑΙ τα 16 δις που θα πάρουν τώρα οι τράπεζες υπάγονται σε αυτό που είπε ο Σαμαράς «ελληνική οικονομία». Θα «πέσουν» λοιπόν στην ελληνική οικονομία 34,3 δις. ενώ έχουν χαθεί 38,4 !!!
      Και πάλι κε Σαμαρά, ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
      Ακόμη και η κόρη μου που πάει στο Δημοτικό καταλαβαίνει.
      Εσύ ακόμη να το καταλάβεις;
      Οικονομικά σπούδασες είπες;;;

      Διαγραφή
  3. Πάντως αν στο σαλέ της Ελβετίας, στην αγοραπωλησία της βραχονησίδας, του οικοπέδου στο Λονδίνο και του καγιέν δε σου... κόψουν απόδειξη, πάρε το οικόπεδο, τη βραχονησίδα και το καγιέν και... βουρ για Ελβετία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην αστειεύεσαι παρακαλώ.
    Ορίστε μας!
    Το ελληνικό "κράτος" μου επιτρέπει να τα έχω όλα σε οφσόρ.
    Σιγά μη τα αφήσω να φορολογούνται στην Ελλάδα.
    Θυμάσαι τι είπε ο Ρέστης; «Φορολογήστε μας, αν μας βρείτε».
    Ε, αυτό θα κάνω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή