Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η Νέα Δημοκρατία και η ...αριστεία της



Επειδή ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βαλθεί να μας πείσει ότι είναι υπέρ της αριστείας, πάμε λίγο να του θυμίσουμε μερικούς από αυτούς που έχουν περάσει από το κόμμα του – και πολλοί συνεχίζουν να είναι - σε πολύ υψηλές θέσεις.
Πάμε να δούμε ποιοί αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Ξεκινάμε χρονολογικά με τα καταδικασθέντα στελέχη της παράταξής του για πλημμελήματα ή κακουργήματα και συνεχίζουμε με τους νεοδημοκράτες που οι υποθέσεις τους εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Μια Δικαιοσύνη η οποία δεν δείχνει να συμμερίζεται και πολύ τις ασυναρτησίες του κου Μητσοτάκη περί …άριστων.


Παναγιώτης Ψωμιάδης
1982-1989: Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ.
1990-2000: Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ.
2003-2010: Νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ.
2011-2012: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη Ν.Δ.

13 Φεβρουαρίου 2009: καταδικάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Είχε μειώσει τα πρόστιμα (από 89.000€ σε 5.000€) σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για νοθεία καυσίμων κατ’ επανάληψη.
6 Ιουνίου 2011: τέθηκε σε υποχρεωτική αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη.
5 Δεκεμβρίου 2012: ο Άρειος Πάγος οριστικοποίησε την καταδίκη και την ποινή.
3 Ιανουαρίου 2013: εκδιώχθηκε απ' το αξίωμα του Περιφερειάρχη. 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Διάλεξε το χρώμα που θα βάψεις την ψυχή σου

Φωτογραφία από Google

Γιατί κοιτάς τη θάλασσα πες μου πού αρμενίζεις
και το καθάριο σου μυαλό με σκέψεις βασανίζεις;
Αργά, κατά το σούρουπο, σ’ είδα να γονατίζεις
στην άμμο κι είμαι σίγουρος σ’ άκουσα να δακρύζεις.
Όταν βλέπεις το άδικο μη στρουθοκαμηλίζεις
σε κόσμο αντιθέσεων ό,τι σπείρεις θερίζεις
άμα δεν είσαι ρατσιστής σου λένε λαϊκίζεις
γιατί φασίστες άθλιους συνέχεια ερεθίζεις!
…..

Θυμάσαι εσύ ποτέ γιατρός να είπε δημοσία
πως μεταξύ τους οι άνθρωποι κολλούν ελονοσία
κι όλοι κοιτούσαμε ενεοί πάθαμε αφασία
με τούτη που ξεστόμισε χοντρή ανοησία;
Το ταραγμένο το μυαλό θολώνει η απελπισία
δεν είναι δα και δύσκολο αν έχει φαντασία
όταν απομακρύνεται από την εξουσία
να ακροβατεί επικίνδυνα στην ασυναρτησία!

Τη μια ακούς να κλαίγονται για την εθνεγερσία
την άλλη να φαντάζονται κάπου συνωμοσία
πατρίς - θρησκεία - ψέκασμα σε μια συσκευασία
να θέλουν να πουλήσουνε σε όλους προστασία
το κράτος λογαριάζουνε πως είναι ιδιοκτησία
μα κατά βάση νοιάζονται για τη λεηλασία.
Είν’ ένα τσούρμο ηλίθιοι μη δίνεις σημασία
ανέκαθεν ανέβαζαν αυτοί θερμοκρασία!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ανανήψαντες "αριστεροί"



Η οικονομική κρίση έφερε μαζί της πολλά δεινά και γέννησε άλλα. Τα χειρότερα γεννήματα αυτής της ατέρμονης κρίσης είναι ο φιλελεριστερός και ο νεο-φιλελές.

Φιλελεριστερός
Ο όρος δεν είναι αδόκιμος, βλαστήμια είναι. Πρόκειται για τον κατά φαντασία αριστερό, που μεταλλάχτηκε σε φιλελέδι και αρνείται να το πιστέψει.
Μέχρι χτες κρατούσε ψηλά τη σημαία της επανάστασης, έβαζε μπροστά το κορμί του και μάζευε πρώτος τις φάπες - είτε μπάτσου σε διαδήλωση, είτε συναδέλφου στη δουλειά, είτε στο σόι, είτε τις διαδικτυακές. Δεν φοβόταν να τα βάλει με όλους -και εκ μέρος όλων- για να φύγει από την εξουσία η επάρατος πασοκοδεξιά που μας κατέστρεψε (δικά του λόγια).
Αντιστεκόταν στα μνημόνια, στηλίτευε κάθε κυβερνητική αναλγησία, αντιδρούσε σε κάθε κουτσούρεμα μισθού/σύνταξης, αντιπαρατίθετο σε κάθε μείωση κοινωνικού κράτους, καταδίκαζε κάθε αστυνομική αυθαιρεσία, ήταν αλληλέγγυος σε κάθε πρόσφυγα και κατατρεγμένο, φώναζε για τα χρέη των νοικοκυριών, έσκουζε για την ανεργία, έκλαιγε για τη μετανάστευση, ωρυόταν με τις αυτοκτονίες.

Και ξαφνικά…

Ξαφνικά όλα άλλαξαν επειδή έφυγαν οι χείριστοι και ήρθαν οι …λιγότερο χειρότεροι. Το μότο του: “δεν γινόταν τίποτα καλύτερο”.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Μηνιάτικο #18: Σεπτέμβριος 2016


Στις 2 Σεπτεμβρίου, ξημερώματα, ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ανακοίνωσε τους κατόχους των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έπειτα από μία μαραθώνια δημοπρασία που κράτησε περισσότερες από 70 ώρες. Το συνολικό ποσό που έδωσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές ανέρχεται στα 246 εκατομμύρια ευρώ. 
Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι ακόμη και στην περίπτωση που το ΣτΕ επικυρώσει τον νόμο Παππά, αυτός ως πρωθυπουργός δεν θα σεβαστεί την απόφαση (!!!!!!!) και θα ακυρώσει τον νόμο (βίντεο).

Μετά από 27 χρόνια ανομίας, διαπλοκής, υπόγειου χρήματος και απώλειας εσόδων για το δημόσιο, επιτέλους σε αυτή τη χώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποκτούν ΝΟΜΙΜΗ άδεια λειτουργίας. Αυτό δεν αρέσει στη ΝΔ, για πολλούς και διάφορους λόγους, που μόνο οι ηλίθιοι που την ψηφίζουν δεν καταλαβαίνουν.
Το δημόσιο θα μαζέψει 246 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από μια δημοπρασία που διήρκησε περίπου 4 μέρες, όταν επί 3 δεκαετίες είχε συνολικά μαζέψει μηδέν ευρώ. Μιλάμε για εποχές όπου κυκλοφορούσε στην αγορά πολύ περισσότερο χρήμα, η διαφημιστική πίτα ήταν πολύ μεγαλύτερη, συνεπώς τα κέρδη θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα. Ο Κούλης (και ο πατέρας του και ο Α. Παπανδρέου και ο Σημίτης και ο Καραμανλής τζούνιορ και ο Γιωργάκης και ο Σαμαροβενιζέλος) αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις μαλακίες των προηγούμενων, αποφάσισε να προσθέσει ακόμα μία, τη δικιά του. Θα ακυρώσει το νόμο Παππά, θα επιστρέψει τα λεφτά στους καναλάρχες * (θα τα πάρει από εμάς μετά, μη χολοσκάς), προκειμένου να επαναφέρει το σάπιο σύστημα μέσα στο οποίο μεγάλωσε, ανδρώθηκε πολιτικά, σπρώχτηκε να γίνει πρόεδρος της νουδού και αύριο (όπως τον έχουν αφήσει να φαντάζεται) πρωθυπουργός.
Η πλάκα είναι πως το τίμημα από τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών προβλέπεται ήδη από το πρώτο μνημόνιο. Δεν μπήκε ούτε δεκάρα στα Ταμεία αφού ο Γιωργάκης και ο συνεχιστής του μνημονίου Σαμαροβενιζέλος αποφάσισαν να κόψουν λεφτά από αλλού, παρά να εισπράξουν από τα διαπλεκόμενα φιλαράκια τους.

* Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε (κι αυτός) στο ΣΚΑΙ: «Σας λέω ευθέως ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτόν τον διαγωνισμό. Και σας λέω ευθέως ότι η ΝΔ θα προκηρύξει και άλλες άδειες. Και σας λέω ευθέως ότι επειδή δεν είμαστε μπαταξήδες, χρήματα τα οποία δόθηκαν βεβαίως θα πρέπει να δοθούν πίσω (βίντεο στο 1:35).