Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Τοξικά και απόβλητα #20



* Φωτεινή Πιπιλή (στον ΣΚΑΙ): «Οι συνταξιούχοι είναι μια κακομαθημένη και από την ελληνική τηλεόραση και την ελληνική μερίδα της ελληνικής δημοσιογραφίας κατηγορία, οι συνταξιούχοι έλληνες είναι κακομαθημένοι και από έλληνες τηλεοπτικούς… και του Αυτιά συμπεριλαμβανομένου…»

Πιπίλω, αυτά που πήρες το βράδυ από το κομοδίνο χωρίς να ανάψεις φως, δεν ήταν τα λεξοτανίλ σου. Ναφθαλίνες ήταν.

 **********

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Οι Κούληδες υπερασπιστές του Μαρινόπουλου


Η Νέα Δημοκρατία του Κούλη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας κρατάει χαμογελαστούς. Κάτι το δρώμενο με τους "Παραιτηθείτε" που είχαν μαζευτεί (αυτοί οι 10.000) σε μια σκιά (και οι 10.000) για να μη χαλάσει η μάσκαρα και αρχίσει να σουρώνει, κάτι η αποχώρηση από τη Βουλή (με το σκατό να έχει φτάσει στην κάλτσα) για να μην ψηφίσουν την διάταξη για τις offshore, κάτι τα ταξιδάκια του πρόεδρου στα Λονδίνα για να παρουσιάσει το …οικονομικό σχέδιο της ΝΔ που θα φέρει επενδυτές (γελάει μέχρι και το άζαξ στο μπάνιο του Κάμερον), κάτι τα καμώματα του αντιπροέδρου της που έκανε μέχρι και δημοσκόπηση(!!!) για το ποιος είναι Ο άρχοντας της καρπαζιάς (όπου βγήκε πανηγυρικά πρώτος με 78%), όλοι εκεί μέσα φροντίζουν ντάλα καλοκαίρι με τις κρυάδες τους να δροσίζουν την ατμόσφαιρα. Το νέο σκετσάκι στο πολιτικό τους Δελφινάριο αφορά το "κανόνι" της εταιρείας "Μαρινόπουλος".

Μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και την υπαγωγή της "Μαρινόπουλος Α.Ε" σε καθεστώς προσωρινής προστασίας, η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), με την υπερφορολόγηση και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης, έχει επιβαρύνει δραματικά το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα.
Τα λουκέτα στις εταιρείες αυξάνονται καθημερινά.
Πολύ σοβαρή είναι και η υπόθεση του Ομίλου Μαρινόπουλου που αφορά δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και εκατοντάδες συνεργαζόμενες εταιρείες.
Σήμερα, εγκρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο καθεστώς προσωρινής προστασίας, δίνοντας ανάσα χρόνου στην επιχείρηση.
Και αυτό παρά την αντίθετη θέση του Ελληνικού Δημοσίου που ευτυχώς δεν επηρέασε αρνητικά την κρίση του δικαστηρίου, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να διασωθεί.
Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε εργαζόμενο, στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο τις υγιείς επιχειρήσεις”.

Αρχικά να πούμε ότι οι Κούληδες που σήμερα κατηγορείτε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για capital controls, υπερφορολόγηση, έλλειψη εμπιστοσύνης και λουκέτα, όσο και να έψαξα δεν βρήκα τι μαλακίες είχατε πετάξει προ τριμήνου όταν είχε ανακοινωθεί ο επιχειρηματικός "γάμος" Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου. Μάλλον τότε δεν υπήρχε υπερφορολόγηση, λουκέτο δεν φαινόταν, άσε που δεν είχαμε capital controls. Ωχ μάνα μου!

Πάμε παρακάτω. 

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Μηνιάτικο #15: Ιούνιος 2016


Την 1η Ιουνίου κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αναιρεί τη διάταξη για τις βουλευτικές offshore η οποία υπερψηφίστηκε με 190 ‘ΝΑΙ’. Υπέρ της τροπολογίας, ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής , ενώ "παρών" δήλωσαν επτά βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παίγνια απολύτως αντισυνταγματικά και ανεφάρμοστα» και ότι «εμπαίζει τη Βουλή και το λαό και εισάγει κρυφίως διατάξεις αμνήστευσης».
«Στον εμπαιγμό της κοινωνίας σε ώρα κρίσεως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία που εισάγει διατάξεις που αμνηστεύουν εμπλεκόμενους. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε», τόνισε και ακολούθως η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση.

Μια ημέρα πριν (31 Μαΐου) η Νέα Δημοκρατία είχε ανεβάσει στο τουίτερ τη δήλωση του βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου:


Λίγες ώρες αργότερα και αφού τελικά αποχώρησαν από τη Βουλή, ο κος Κουμουτσάκος που είχε ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας, από το προσωπικό του τουίτερ ανέβασε αυτό:


Και ενώ ο κος Δένδιας από του βήματος του Κοινοβουλίου είπε ότι Η διάταξη είναι τόσο αυστηρή που γίνεται αντισυνταγματική και παντελώς ανεφάρμοστη. Αυτά τα παίγνια δεν μπορεί να τα δεχτεί κανείς σοβαρός άνθρωπος...” ο κος Κουμουτσάκος γράφει αυτά

 
Άβυσσος η ψυχή των νεοφιλελέδων.

Γελοιωδέστερος όλων ο Βενιζέλος:


Γιατί γελοιωδέστερος; Γιατί αυτός ο απίθανος έχει μούτρα και μιλάει όταν το νομικό του τερατούργημα, ο νόμος 4002/2011 έδωσε την ευκαιρία σε στοιχηματζίδικες οφσόρ εταιρείες να βγάλουν εκτός Ελλάδας πολλά δισ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σάιτ stoiximan.gr που ενώ δηλώνει ελληνική εταιρεία έχει έδρα τη Μάλτα και φυσικά φοροδιαφεύγει ΝΟΜΙΜΑ, ελέω Βενιζέλου! Η Μάλτα μάζευε δισ. από τη χρεοκοπημένη Ελλάδα, που στη συνέχεια τα έστελνε νόμιμα και ηθικά στον Παναμά.
Περισσότερες πληροφορίες [εδώ].

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Στο προσκεφάλι



Γιατί μάτια μου βιάζεσαι την πόρτα σου να κλείσεις
καθόλου δεν σε χάρηκα και θες να μου μισέψεις;
Μέρες γιορτής που έζησα απ’ όταν είδες ήλιο
μην τις στερείς στη μάνα σου που φυλαχτό της σ’ έχει

Σε κράτησα στην αγκαλιά σε βύζαξα αγάπη
σε φίλεψα δάκρυ χαράς, λύπης για σε δεν είχα.
Τ’ άσπαρτο κεφαλάκι σου όπου δεν έχει στάχυα
βάστηξα στα δυό μου χέρια σαν εκκλησιάς καντήλι