Σελίδες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τα αλαμπουρνέζικα του ΣΥΡΙΖΑ



Πρώην πρωθυπουργέ, πρώην αντιμνημονιακέ και πρώην αριστερέ Τσίπρα, σου έχω πολλά μαζεμένα. Και είμαι σίγουρος πως όσο περνάει ο καιρός θα μαζεύονται κι άλλα. Θα στα πω στο τέλος. Κάτσε τώρα να δούμε τις σαχλαμάρες που περιφέρουν τα στελέχη σου στα ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης είπε στον Σκάι:
“Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από τον λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί.”
“Είτε ως επόμενη κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, θα στηρίξουμε τους βασικούς άξονες της συμφωνίας. Θα επικροτούμε όσα έχουμε συμφωνήσει, αλλά θα ασκούμε και κριτική.”

Μετάφραση από αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά: “Ψηφίστε μας για να εφαρμόσουμε όσα υπογράψαμε. Αν δεν γίνουμε κυβέρνηση να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση. Θα ψηφίζουμε όσα απαιτεί το (δικό μας) μνημόνιο, αλλά παράλληλα δεν θα συμφωνούμε με όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση.”

Αγαπητέ κε Βούτση, ο λαός βρίσκει εξαιρετική την ιδέα να είστε ταυτόχρονα και μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Αφού το αντιμνημόνιο "πούλησε" καλά και με το μνημόνιο άρχισε να αντιδρά ο κόσμος, είπατε να σταθείτε κάπου στη μέση της τραμπάλας. Όποιος και να σας επιτίθεται εσείς θα λέτε, "Όχι, δεν κατάλαβες, εμείς δεν είμαστε με τους άλλους, μ’ εσάς είμαστε".
Το γαρ πολύ της θλίψεως…
Πάντως, πολύ θα ήθελα να σας βγάζουν δεύτερους οι δημοσκοπήσεις. Περιμένω πως και πως τα νέα προεκλογικά σποτάκια σας, όπου θα σκίζετε τα μνημόνια σε ένα νόμο και ένα άρθρο, δεν θα συνεργάζεστε με μνημονιακές δυνάμεις, θα τους στέλνετε στη δικαιοσύνη, θα καταργείτε τον ΕΝΦΙΑ, θα δίνετε 13η σύνταξη, ο λαός θα έχει τον πρώτο λόγο, θα είστε κάθε λέξη του μνημονίου του Συντάγματος και θα μοιράζετε μπάφους να πίνουμε και να ξεχνάμε.

~~~

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Γέλα πουλί μου γέλα


Παρακαλώ να κοιτάμε πρώτα τις ημερομηνίες. Μετά γελάμε.


Πάνω που κόντευε να με πείσει ο Σαμαράς, ήρθες και μ’ έβγαλες από την πλάνη μου. Ευχαριστώ.


Άσε ρε γατάκι Αντωνάκη. Μονομερείς μόνο εγώ κάνω. Εκεί που ο ΕΝΦΙΑ θα έληγε φέτος, τον πάω και του χρόνου.  
Μονομερώς! Κάτι πήγε να ψελλίσει η Μέρκελ, την αγριοκοίταξα και λούφαξε.
Σε τα μας;

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη


Το Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 41 § 2 προβλέπει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών “για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.”
Όσοι ζούμε σε αυτή τη χώρα έχουμε καταλάβει ότι οι πρόωρες εκλογές γίνονται αποκλειστικά για την ανανέωση της λαϊκής εντολής -για παράταση δηλαδή του κυβερνητικού βίου- και πως το εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας είναι για τα μάτια του κόσμου. Αν οι πρόωρες έλυναν αυτά τα εθνικά θέματα, τότε δεν θα είχαμε επαναλαμβανόμενες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις για να λυθεί ακριβώς το ίδιο θέμα: τα χάλια της οικονομίας.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 έγιναν με επίκληση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή εθνικού θέματος. Ως εθνικό θέμα επικαλέστηκε τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, οικονομία και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008. [πηγή]

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 έγιναν εξαιτίας:
- Της δυσχερούς κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.
- Της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. [πηγή]

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 έγιναν λόγω των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των σεναρίων εξόδου της χώρας από το ευρώ. [πηγή]

Ο Σαμαράς οδηγήθηκε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουάριου 2015 με αιτία την αδυναμία εκλογής ΠτΔ. Όλοι ξέρουν ότι Πρόεδρος δεν εκλέχτηκε κατόπιν άρνησης της αντιπολίτευσης –κυρίως της αξιωματικής- να συναινέσει στη συνέχιση της λιτότητας και της βαρβαρότητας των μνημονίων.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Όχι και πάλι Όχι


Λένε πως μετά από 6 μήνες αριστερής (και μεταλλαγμένης πια…) διακυβέρνησης και 1,5 μήνα μετά το δημοψήφισμα, έχουν λεχθεί και γραφτεί τα πάντα και πως από ένα σημείο και μετά γίνεται επανάληψη, μηρυκασμός των ίδιων και των ίδιων.
Διαφωνώ.
Μάλλον τα βοθροκάναλα, ο Τσίπρας και η αυλή του είναι που έχουν εξαντλήσει κάθε δικαιολογία και όλα τα φούμαρα για να μας πείσουν ότι αυτό που έρχεται (που δεν πρόκειται για την ελπίδα που μας είχαν υποσχεθεί) είναι κάτι μεταξύ τέλειου και λιγότερα χειρότερου.
Με τίποτα δεν έχουν εξαντληθεί τα αντεπιχειρήματα κατά του μεταστατικού καρκίνου που λέγεται μνημόνιο. Ένα μνημόνιο τόσο σωστά σχεδιασμένο για να σώσει τις γαλλογερμανικές τράπεζες την Ελλάδα, που έγινε σήριαλ με ολοένα και πιο φρέσκα επεισόδια.

Όσοι δεν εννοούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει ο άρρωστος να υπομείνει το τεχνητό κώμα περιμένοντας το πότε θα του αφαιρέσουν όλα τα όργανα για να τον θάψουν - αντί να πετάξει τα σωληνάκια και να πλακώσει τους γιατρούς στα γαμωσταυρίδια - μάλλον θα συνεχίσουμε να ουρλιάζουμε και να σας χαλάμε τον ύπνο.  
Όσο εσείς σκύβετε και λέτε ΝΑΙ, θα υπάρχουμε και εμείς οι λίγοι (;) εναπομείναντες γραφικοί να στεκόμαστε όρθιοι και να σας πρήζουμε με τα δικά μας ΟΧΙ.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ποια Ευρώπη;



Είναι και κάποιοι που μέσα στο κατακαλόκαιρο αφήνουν σπίτια, δουλειές, σχολεία, οικογένειες, για να φτάσουν στις πανέμορφες ελληνικές παραλίες και να κάνουν τουρισμό. Το ίδιο βέβαια γίνεται και μέσα στο καταχείμωνο, ίσως επειδή η απόγνωση δεν έχει ημερομηνία.

Είναι και κάποιοι που στέκονται αδιάφοροι παρακολουθώντας στην τηλεόραση αντικείμενα που επιπλέουν, κεφάλια - μαύρα στίγματα που ξεχωρίζουν στο απέραντο βαθύ μπλε, σώματα στις ακτές σκεπασμένα με σεντόνια. Σίγουρα θα σκέφτονται πως οι εικόνες είναι από κάποιον άλλον πλανήτη που αποκλείεται να επισκεφτούν. Ίσως επειδή η αλήθεια … με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου … παύει να έχει αξία.

Είναι και κάποιοι που πιστεύουν ότι πίσω από τη μετανάστευση υπάρχει σχέδιο. Πως οι ισλαμιστές θέλουν να νοθεύσουν την "χριστιανική" Ευρώπη και να γεμίσουν παντού μαντήλες και τζαμιά. Ίσως επειδή κάθε νοήμων μουσουλμάνος ορέγεται αυτή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες να τον φιλοξενήσει σε πεντάστερα, να του δώσει βίζα, περίθαλψη και δουλειά με αξιοπρεπέστατο μεροκάματο.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Είναι αυτό που νομίζεις


Όταν υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στο μεγαλύτερο στρατόπεδο της χώρας, υπήρχε ένας μάγειρας που είχε "φάει" 4 χρόνια φυλακή. Μαζί με τα δύο της κανονικής του θητείας συνολικά είχε υπηρετήσει (μέχρι τότε) έξι! Δεν μαγείρευε για τους φαντάρους, μαγείρευε αποκλειστικά στη Λέσχη Αξιωματικών, δηλαδή για τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που είχαν υπηρεσία.
Μου είχε φανεί πολύ παράξενο ένας άνθρωπος να έχει κυνηγηθεί τόσο πολύ και να μην του δίνουν απολυτήριο να γυρίσει κάποια μέρα στο σπίτι του.
Ούτε έγκλημα να είχε κάνει! είχα σκεφτεί τότε.
Το "μυστικό" δεν ήταν καθόλου μυστικό, ήταν γνωστό σε όλους. Λίγες μέρες να είχες στο στρατόπεδο και το μάθαινες. Εγώ προσωπικά το έμαθα από τον ίδιο.

Ο τύπος αυτός από το μικρό παραθυράκι του μαγειρείου της Λέσχης …πούλαγε! Όταν πήγαινε στην πόλη για ψώνια (με τζιπάκι και οδηγό του στρατοπέδου), δεν αγόραζε κιμάδες και κρέατα μόνο με τα χιλιάρικα που του έδινε ο υπεύθυνος σίτισης. Με δικά του χρήματα αγόραζε πολύ περισσότερο κρέας, το οποίο έψηνε και πούλαγε στους φαντάρους από το παραθυράκι. Με λίγες δραχμές έτρωγες φρεσκοψημένα μπιφτέκια, σουβλάκια, μπριζόλες, παϊδάκια, ενώ αγόραζες και όσες μπύρες άντεχε η τσέπη σου. Έπαιρνες τηλέφωνο για την παραγγελία και σου έλεγε τι ώρα ακριβώς να πας στο παραθυράκι για να μη σχηματίζονται ουρές. Όχι πως οι ανώτεροι δεν το ήξεραν, δεν έπρεπε όμως να γίνεται στόχος. Κάθε φορά που τελείωνε η φυλακή και πλησίαζε η ώρα του απολυτηρίου, ή με κάποιον θα έπαιζε τις μπουνιές, ή θα το έσκαγε και θα επέστρεφε μετά από μέρες (με την φυλακή να τον περιμένει). Το κόλπο καλά κρατούσε για 4 και πλέον χρόνια.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Γεμάτη αδιέξοδα



Στις 23 Απριλίου 2010 ο Μέγας Ηλίθιος ή το Μεγάλο Κάθαρμα (διαλέξτε, εγώ πιστεύω ότι είναι συνδυασμός και των δύο) Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το Καστελλόριζο την αρχή του τέλους της Ελλάδας. Τα παπαγαλάκια του, όσους τους βόλευε και όσοι ηλίθιοι τον πίστεψαν τότε (εμού συμπεριλαμβανομένου) νόμισαν ότι είχε έρθει η ώρα να μπει τάξη στον τόπο, πως είχε φτάσει η στιγμή να γίνουμε κι εμείς κανονικό κράτος, όπως τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά.

Θα χτυπιόταν η διαφθορά, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, η πολυνομία, η γραφειοκρατία, η αδιαφάνεια, η ατιμωρησία, τα κακώς κείμενα, θα πλήρωναν οι απατεώνες, οι νταβατζήδες, οι μιζαδόροι, οι κλέφτες και οι ψεύτες.  
Τώρα που ξέρεις, μπορείς να διαβάσεις ξανά την από πάνω παράγραφο και έλα να μου πεις ΤΙ και ΠΟΙΟΣ από αυτούς χτυπήθηκε.

Φάγαμε τόση παραπληροφόρηση και τόση κατευθυνόμενη "ενημέρωση" που σχεδόν πιστέψαμε ότι η Ευρώπη θέλει το καλό μας (μη γελάτε, μερικοί το πιστεύουν ακόμα). Μετά από 5 χρόνια "δημοσιονομικής προσαρμογής" που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της τιμωρίας φτάνοντας πλέον στα επίπεδα του βασανισμού, οι μόνοι που χαίρονται είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι (για να γελάμε τους λέμε επενδυτές), οι τραπεζίτες, ο φον Καρότσης και κάτι ζώα που ψηφίζουν το άδωνι.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μηνιάτικο #5: Ιούλιος 2015


Στις 2 Ιουλίου ούτε οι Ικαριώτες, μα ούτε και οι υποψιασμένοι επισκέπτες, προβληματίστηκαν ιδιαίτερα όταν ένα αρματαγωγό και ένα οχηματαγωγό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισαν το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και αποβίβασαν στρατιωτικά οχήματα και μηχανήματα (φωτογραφίες εδώ) που πήραν νωχελικά τον δρόμο για το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. "Τι θέλουν τόσοι φαντάροι στο νησί;" αναρωτιούνταν, χωρίς ανησυχία, οι λιγοστοί στα μέσα Ιουλίου θαμώνες των beach bar. "Ποιος ξέρει τι σκαρώνουν πάλι" απαντούσαν σιβυλλικά οι ντόπιοι.
Στην πραγματικότητα, ήταν η θορυβώδης, πλην όμως χωρίς τυμπανοκρουσίες, "επίσημη πρώτη" της νέας εποχής των ΜΟΜΑ. Η νέα ΜΟΜΑ (υπό την ονομασία ΔΙΔΕΡΓΩΝ) ανέλαβε στο νησί της Ικαρίας την ολοκλήρωση της διάνοιξης του δρόμου που συνδέει το Καρκινάγρι με το Μαγγανίτη (16 χιλιόμετρα), δύο από τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς. Με την ολοκλήρωση του έργου η απόσταση από τον Άγιο Κήρυκο προς το Καρκινάγρι θα μειωθεί κατά 45 χιλιόμετρα, ενώ θα είναι εφικτός για πρώτη φορά ο οδικός γύρος του νησιού, δήλωσε ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος.

Επειδή είμαι ψεκασμένος (σε αντίθεση με τους πολέμιους του υπουργού Εθνικής Άμυνας που στους ψεκασμούς κλείνονται στα σπίτια τους και την γλιτώνουν), κάτι μου λέει ότι θα εξοικονομηθούν χρήματα και μάλιστα πολλά. Φυσικά όχι μόνο από αυτό το έργο, αναφέρομαι στη συνολική δουλειά της ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ). Οι εργολάβοι παύλα εκδότες παύλα καναλάρχες παύλα αφεντικά των παπαγάλων έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τις δουλειές που χάνουν. Έχουν αρχίσει να προβληματίζονται μήπως … the party is over!
Και για να μη το γράφω παρακάτω, θα το αναφέρω εδώ που "κολλάει" καλύτερα. Στη Ζάκυνθο πρόκειται να κατεδαφιστεί ένα κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ. Ο αρχικός υπολογισμός ήταν 265.632 ευρώ, ενώ μετά από διαφορετική (!) μηχανική ερμηνεία των υπηρεσιών, το κόστος μειώθηκε σημαντικά και έφτασε (κρατηθείτε…) στο ποσό των 83.500 ευρώ. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού κος Κοντονής πρότεινε στο δήμαρχο Ζακύνθου να ζητήσει από τις τοπικές επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές για το έργο. Αφού έγινε ο σχετικός διαγωνισμός, ο δήμαρχος απέστειλε στο υφυπουργό Αθλητισμού προσφορά που κοστολογούσε το έργο της κατεδάφισης σε (ξανακρατηθείτε) …10.000 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω, ο κ. Κοντονής τα ανέφερε σε αναλυτική επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος, ότι “κάτω από το μανδύα της μαθηματικής και νόμιμης κοστολόγησης, έχει στηθεί ένα πλαίσιο υφαρπαγής του δημοσίου χρήματος”. “Η διαπλοκή με τα εργολαβικά συμφέροντα έχει οδηγήσει σε μια προσχηματική νομιμότητα και "διαφάνεια" που την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο υφυπουργός.
Αλληλούια…