Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Νόσος Νάξος: Το έργο ενός σπουδαίου Έλληνα

Νίκος Πρωτονοτάριος

Υπάρχουν νέα που δεν μπαίνουν στις ειδήσεις των 8 από τα μεγάλα κανάλια. Υπάρχουν Έλληνες επιστήμονες που δίνουν τη ψυχή τους στο έργο τους, κάνουν έρευνες, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, βραβεύονται σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, η φήμη τους φθάνει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά εδώ, στην πατρίδα μας, προβάλλονται μόνο οι οικονομικές και οι ασήμαντες ειδήσεις.

Ο Καρδιολόγος Νίκος Πρωτονοτάριος και η σύζυγός του, Παιδίατρος κα Ανταλένα Τσατσοπούλου, βραβεύτηκαν για το ερευνητικό τους έργο σε διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20-21 Μαρτίου 2014, στο Πανεπιστήμιο Palazzo del Bo της Πάντοβα της Ιταλίας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, έξι μήνες μετά την βράβευση και την παγκόσμια αναγνώριση, ο Νίκος "έφυγε" από κοντά μας.

Ο Νίκος δεν ήταν ένας ακόμη καρδιολόγος, αλλά ένας εξαίρετος επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος. Όσοι τον γνώρισαν, συνεργάστηκαν ή έζησαν κοντά του, τον περιγράφουν με λόγια ευγνωμοσύνης, λόγια συγκίνησης και δάκρυα στα μάτια.

Ο Νίκος και η σύζυγός του, όταν ξεκίνησαν την έρευνα, πάλεψαν χωρίς μέσα και χρηματοδότηση. Το όραμα και το μεράκι δεν χρειάζονται κονδύλια. Δυνατή καρδιά και μεγάλη ψυχή χρειάζονται. Να μη μιζεριάζεις, να μη σκύβεις το κεφάλι, να μη τα παρατάς στα δύσκολα. Χρειάζεται το σθένος ώστε οι αντιξοότητες αντί να σε απογοητεύουν να σου χαλυβδώνουν τη θέληση.

Το διήμερο 22-24 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο για τις Σπάνιες Καρδιαγγειακές Παθήσεις, στο οποίο προβλήθηκε και το παρακάτω βίντεο - αφιέρωμα στον Νίκο Πρωτονοτάριο.


Παρακαλώ να αφιερώσουμε 23 μόλις λεπτά από τη ζωή μας για να παρακολουθήσουμε το βίντεο και να ενημερωθούμε για το σπουδαίο έργο αυτού του ανθρώπου. Πρόκειται για την διαθήκη που άφησε ο Νίκος σε όλους μας.


Η ζωή και το έργο του Νίκου Πρωτονοτάριου

Ευχαριστούμε από καρδιάς την δική μας Αννούλα της Πάρου, που μας έστειλε αυτό το συγκινητικό βίντεο. Την ευχαριστούμε ακόμη περισσότερο που μας άνοιξε τα μάτια και γνωρίσαμε το έργο και την προσφορά αυτών των ανθρώπων.

Κλείνοντας, μεταφέρουμε τα λόγια της Άννας μας....

“Ο Νίκος, με την ζωή του μας δίδαξε ότι καμία δύναμη δεν είναι μεγαλύτερη από την θέληση. Και ότι καμία δικαιολογία δεν είναι αρκετή για να αποφύγουμε να δώσουμε στην Ζωή τον καλύτερο εαυτό μας. Αν αυτό μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη, τότε κι εκείνος δεν θα πάψει ποτέ να ζει ανάμεσά μας.”


Ενιαία κίνηση bloggers.
Το θέμα ξεκίνησαν και δημοσιεύουν σήμερα τέσσερα blogs.
 Ας γίνουμε περισσότεροι!
Αν θέλετε και μπορείτε, αναδημοσιεύστε!
Βοηθήστε στη μετάδοση ειδήσεων που συμβάλουν 
στην πρόοδο, στην εξέλιξη, στην καλυτέρευση των πάντων γύρω μας.


Νόσος Νάξος: μια μορφή Αρρυθμιογόνου Μυοκαρδιοπάθειας που προσβάλλει -κυρίως- αθλητές. Η ανακάλυψη αυτή έχει τεράστια σημασία αν αναλογιστούμε πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κλινικής καρδιολογίας όπου εφαρμόστηκε η γενετική επιστήμη στην αντιμετώπιση μιας καρδιοπάθειας.  

Πληροφορίες για τη Νόσο Νάξο εδώ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γελοίες ειδήσεις 48



Ακολουθούν 10 ειδήσεις για γέλια και για κλάματα που κυκλοφόρησαν από 12 Μαρτίου έως 20 Μαΐου 2015.
Θα επανέρχομαι όποτε η ειδησεογραφία με προκαλεί.
Κατά αντίστροφη σειρά γελοιότητας έχουμε και λέμε:


Είδηση Νο 10 – ρε να μην έχω λεφτά!
Μουσείο προσφέρει αστρονομικό ποσό για το φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι
"Ανήθικη" πρόταση ύψους περίπου 1 εκατ. δολαρίων δέχτηκε η Μόνικα Λεβίνσκι από ερωτικό μουσείο του Λας Βέγκας για να παραδώσει το περίφημο φόρεμα με τον …λεκέ.
Σύμφωνα με την Daily News, στο μουσείο θα πραγματοποιηθεί έκθεση με θέμα τις εξωσυζυγικές σχέσεις ατόμων με εξουσία. Η εκπρόσωπος του μουσείου Βικτόρια Χάρτμαν, έστειλε επιστολή με το αίτημά της στην Λεβίνσκι, προσφέροντάς της, αρχικά, περίπου 250 χιλ. δολάρια. Βλέποντας όμως πως η Λεβίνσκι δεν απάντησε αποφάσισε να κάνει ακόμα δελεαστικότερη την προσφορά  εκτοξεύοντας την τιμή στο 1 εκατομμύριο.
………………………….


Σύμφωνα με το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, πίσω από το υπέρογκο αυτό ποσό κρύβεται ο ίδιος ο Κλίντον ο οποίος θέλει να πάρει το φόρεμα στα χέρια του και να φωτογραφηθεί με το σπέρμα για να θυμάται ότι κάποτε το χρησιμοποιούσε.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το παράξενο που είναι;


Στο πρόσφατο γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας ο Βαρουφάκης απαξιώθηκε πλήρως από τους ομολόγους του υπουργούς των Οικονομικών. Το Bloomberg αποκάλυψε ότι μέσα σε κλίμα πλήρους περιφρόνησης ο έλληνας υπουργός δέχθηκε επίθεση (την λες και ενορχηστρωμένη) από τους άλλους, που έφτασαν έως το σημείο να τον αποκαλέσουν τζογαδόρο, ερασιτέχνη και ανεύθυνο. Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα πως του είπαν ότι σπαταλάει το χρόνο. Λες και είναι και αυτός δικός τους!
Οι πληροφορίες λένε ότι ο σκατόγερος δεν άνοιξε καν το στόμα του, ξετσουτσούνισαν όμως τα λιμά του γιούρογκρουπ, όπως για παράδειγμα ο υπουργός της Μάλτας. Οι δημοσιογράφοι λένε ότι το προηγούμενο βράδυ αυτοί που ξετσουτσούνισαν είχαν επισκεφτεί τον σκατόγερο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Επειδή αποκλείω το να τους έδωσε γραμμή, πιστεύω ότι τους κάλεσε για να τους δείξει τη θέα.

Σε μια δύσκολη, ίσως την δυσκολότερη στην πολιτική ιστορία του τόπου, συγκυρία για ελληνική κυβέρνηση, σε ένα άκρως εχθρικό διεθνές περιβάλλον για τον έλληνα πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά τη δυναμική της.
Βέβαια, τα ίδια μπορούν να ισχυριστούν κάποιοι και για τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς των μνημονίων.
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.
Προσωπικά δεν διαπίστωσα ούτε μια φορά κατά το παρελθόν να δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους τροϊκανούς οι "δικοί μας". Ερχόταν το τρίο-κουφάλα με την πρωινή πτήση, έπινε καφέ στο Μοναστηράκι, πέρναγε από τα υπουργεία για να εισπράξει υπογεγραμμένα τα γιες σε όλα, γύρναγε στο Μοναστηράκι για να γευματίσει και το βράδυ πάλι πίσω. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο μας πήδαγαν τις ζωές μας κι άλλο. Να μη λέμε μαλακίες λοιπόν!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Όχι στον Μπαλτά



Προχτές η Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015" διοργάνωσε ανοιχτή συγκέντρωση για την Παιδεία στο κλειστό γήπεδο "Σπύρος Λούης" στο Μαρούσι, με σύνθημα “Όχι στον Μπαλτά”. Όπου Μπαλτάς δεν είναι η γνωστή χασαπομάχαιρα αλλά ο Υπουργός Παιδείας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήσαν διάφοροι πωλητικοί που, αποδεδειγμένα πια, κόπτονται για την Παιδεία της χώρας. Βαθιά ανάσα: 
Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Σταύρος Θεοδωράκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Βασίλης Κικίλιας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σπύρος Λυκούδης, Κωνσταντίνος Τασούλας, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Φώφη Γεννηματά, Θεόδωρος Φορτσάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Φωτεινή Πιπιλή, Μαρία Σπυράκη.

Για το πλήθος που γέμισε το γήπεδο ο συντονιστής της εκδήλωσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θάνος Βερέμης ανέφερε ότι “στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να αφυπνιστεί ο κόσμος”. Επίσης σύμφωνα με τον κύριο καθηγητή “η κοινωνία των πολιτών ξύπνησε”.

Είναι πολύ σημαντικό ότι οι 200 πρώτοι που ξύπνησαν γέμισαν το "Σπύρος Λούης" στο Μαρούσι. Ευτυχώς που δεν ζει πια ο Σπύρος να τους καμαρώσει γιατί θα γινόταν Λούης.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ιστορίες της Νύχτας: Μέσα από τις στάχτες



Το ουρλιαχτό που ακούστηκε από το Χειρουργικό έκανε τα τζάμια να τρίξουν.
"Πάτα εκεί…!", άκουσε κάποιον να φωνάζει. Γιατρός θα ήταν.
Ο νοσοκόμος έτρεχε με το τροχήλατο του καρδιογράφου μοιράζοντας συγγνώμες. Μια γιατρίνα, ένα μικροκαμωμένο κορίτσι γύρω στα 24-25 βγήκε από τη συρόμενη πόρτα της Ανάνηψης με κατεβασμένο το κεφάλι. Οι συγγενείς κατάλαβαν και άρχισαν τα κλάματα. Μια κοπέλα λιποθύμησε, την πρόλαβαν πριν σωριαστεί στα μεγάλα λευκά πλακάκια.

Κατά ένα περίεργο τρόπο στο ήδη τεταμένο κλίμα της εφημερίας δεν προστέθηκε και άλλο φορτίο. Μεμιάς η σιωπή πάγωσε τον διάδρομο των Επειγόντων. Μια σιωπή συνεννόησης όλων για τις δύσκολες στιγμές που ζούσε η οικογένεια του χαμένου.
Μικρός; Μεγάλος; Τι σημασία έχει;

Τη στιγμή εκείνη δυο ΕΚΑΒίτες πέρασαν τρέχοντας με το φορείο από μπροστά της, ενώ η νοσηλεύτρια που προπορευόταν έτρεχε φωνάζοντας να ανοιχτεί ο διάδρομος. Μπόρεσε να δει το σεντόνι ποτισμένο στο αίμα. Μια μεγάλη στάλα αίματος έσκασε σχεδόν μπροστά στα πόδια της.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πάση θυσία;


- Ναι ρε, πάση θυσία. Και μνημόνιο και πρόγραμμα και συμφωνία και όπως θέλουν ας το βαφτίσουν. Δεν μου έμεινε φράγκο και το παιδί στην Αθήνα περιμένει να του στείλω. Στέγνωσα, πως το λένε;
- Κι εγώ θέλω συμφωνία εδώ και τώρα Μήτσο. Δεν θα μου δώσουνε σύνταξη άκουσα. Ας υπογράψουνε όσα μνημόνια τους πουν, φτάνει να πάρω τη συνταξούλα μου να αγοράσω φάρμακα.
- Ποσώς με ενδιαφέρουν οι συντάξεις κυρ Σπύρο. Μισθωτός είμαι και νοιάζομαι για να μη μου μειώσουν κι άλλο το μισθό. Δεν έχω για το φροντιστήριο της κόρης μου σου λέω. Εσύ γεροντάκι είσαι, άμα λάχει τρως πιο λίγο.
- Εμένα ρε φίλοι ο Ενφιας με τρώει. Με εφτά ακίνητα έχω τρελαθεί να πληρώνω και ανοίκιαστα τα ‘χω. Να τον καταργήσουν που μας έλεγαν και ας πάνε να τα πάρουν από τους πλούσιους που έχουν τις βιλάρες με τις πισίνες να πούμε.
- Ναι ρε Βλάσση, μια κουβέντα είναι. Εδώ μας ζητάνε εθνική κυριαρχία. Θες να δώσουμε την κυριαρχία μας για να έχουμε ευρώ; Να μικρύνουμε την Ελλάδα; Αυτό θέλεις;
- Και γιατί δεν παίρνουν την … την Κάρπαθο ας πούμε; Ξέρει κανείς σας που πέφτει η Κάρπαθος;
- Νησί δεν είναι; Κάπου στο Αιγαίο. Γιατί όμως την Κάρπαθο;
- Λες και θα πήγαινα ποτέ! 

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Μηνιάτικο #2: Απρίλιος 2015 (3ο μέρος)



Στις 20 Απριλίου κατατέθηκε στην Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή (ΟΚΕ) το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την σταδιακή αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ μεικτά. Στην ΟΚΕ θα συνεχιστεί η διαβούλευση μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ και θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις, ο δε νέος νόμος αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως το τέλος Μαΐου.
Με τον νέο νόμο επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταργείται η δυσμενής μισθολογική διάκριση για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Καθιερώνεται εκ νέου η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και επαναφέρεται η καθολικότητα της ισχύος της για όλους. Επίσης προβλέπεται, η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 651 ευρώ μεικτά. Η αύξηση του κατώτερου μισθού θα επιφέρει και αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Αίρεται ο νομοθετικός περιορισμός για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, επανέρχεται η μετενέργεια με όλους τους μισθολογικούς και μη μισθολογικούς όρους που περιέχονται στη συλλογική σύμβαση.
Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.
Εκτιμάται ότι το ΙΚΑ αναμένεται να αυξήσει τα έσοδά του από εισφορές κατά 13,4 εκατ. ευρώ ενώ ο ΟΑΕΔ να καταβάλλει επιπλέον για επιδόματα ανεργίας κατά 24,4 εκατ. ευρώ. Το 2016 αναμένεται να αντιστραφεί η εικόνα και να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, καθώς το ΙΚΑ θα αυξήσει τα έσοδά του κατά 130,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει επιπλέον 118,5 εκατ. ευρώ.

Θυμόμαστε πως ο κύριος Βασίλης Οικονόμου είναι ο πολιτικός ανήρ ο οποίος αφού ξεκίνησε από το σοσιαλιστικό Πασόκ και έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από την αριστερή ΔΗΜΑΡ, με μεταγραφή της τελευταίας στιγμής κατέληξε (-κυριολεκτικά όμως-) στη νουδού του ακρονεοφιλελέ Σαμαρά. Ο πάλαι ποτέ τού ανέθεσε την υπευθυνότητα του Τομέα (μη γελάς λέμε) Εργασίας. Με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Οικονόμου την κατηγόρησε για …υποκρισία!
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο (πασοκοδημαρονεοδημοκράτηςαύριο βλέπουμε) κ. Οικονόμου: H κυβέρνηση θυσιάζει τα πάντα στον βωμό της επικοινωνίας και των εντυπώσεων. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, την ώρα που η χώρα δεν ξέρει τι της ξημερώνει, η κυβέρνηση να επανέρχεται στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.”
Σε απλά ελληνικά ο Οικονόμου προσπαθεί να κάνει οικονομία …από που λέτε; Μα από τις αποδοχές των εργαζομένων!!!
Οι σακούλες εμετού δεν φτάνουν. Πηγαίνετε απευθείας στους κάδους.