Σελίδες

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Έκθεση: Που πήγα διακοπές


Κάθε καλοκαίρι πηγαίνουμε στο χοριό της μαμάς και περνάμε χάλια γιατί το έχουμε βαρεθεί και ο μπαμπάς γκρηνιάζει και για το χοριό και για τη πεθερά του που δεν την θέλει λέει ούτε ζωγραφιστή. 

Πάντως ζωγραφιά με τη γιαγιά δεν θημάμαι να είχαμε ποτέ. Έχουμε μόνο κάτι φοτογραφίες από το γάμο τους που η γιαγιά έχει ένα Χ μεγάλο και κόκκινο στη μούρη. Από πέρσυ ο μπαμπάς είχε πει στη μαμά ότι την επόμενη φορά θα πάμε στο δικό του χοριό που είναι καλύτερο και δεν θα βλέπει την κάργια. Δεν ξέρω ποια λέει και δε μου λένε.

Το χοριό του μπαμπά είναι στην ορεινή κάτι. Δεν θυμάμαι πως τοπανε εκείνο το πρωί γιατί φωνάζανε και οι δύο και δεν με αφήνανε να ακούσω τι λέγανε οι πάουερ ρέιντζερς.
Ο μπαμπάς πήρε το αυτοκίνητο του θείου γιατί από το δικό μας μας πήρανε τις πηνακίδες (ποιος κλέβει πηνακίδες ήθελα ναξερα!), πήρε και το κυνονικό διαμέρισμα που του έδωσαν εκείνοι οι καλοί ανθρώποι μαζί με το ταμίο ανεργείας, έβαλε βενζίνη και φύγαμε για το κατσικοχώρι που λέει η μαμά όταν ο μπαμπάς λείπει.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Σε μια προσπάθεια να δείξει ο σαμαροβενιζέλος το κοινωνικό του πρόσωπο θα μοιράζει κάθε μήνα 400ευρα στους αναξιοπαθούντες.
Μη μπερδεύεσαι, δεν απέκτησε άλλο πρόσωπο, ένα έχει και είναι αυτό που ξέρεις καιρό τώρα. Για φτύσιμο.
Σύμφωνα με το εμπνευσμένο αυτό σχέδιο, που το ονόμασαν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το ποσό είναι κλιμακούμενο και σε συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να μην έχει κανένα απολύτως άλλο εισόδημα. Μεμονωμένα άτομα θα παίρνουν 200€/μήνα, 400€/μήνα θα παίρνει οικογένεια με 2 ανήλικα τέκνα, 450€/μήνα οικογένεια με ένα ανήλικο και ένα ενήλικο τέκνο.

Το κορυφαίο όλων είναι ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από το φθινόπωρο ΠΙΛΟΤΙΚΑ σε 13 δήμους της χώρας και από του χρόνου θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους. Οι 13 αυτοί δήμοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Έχει ανακοινωθεί ο αριθμός τους αλλά όχι ποιοί θα είναι!!!
Πως μας βρίσκεις;
Αυτό το ‘πιλοτικά’ έχει την έννοια ότι μπορεί να μην πετύχει, οπότε κάτσε να δούμε αν πράγματι βρεθούν δικαιούχοι και αν ναι, τότε πάμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η οποία υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να περιμένει μέχρι το 2015. (Πιλοτικά πάντα)
Το σύνολο του ποσού αναμένεται να φτάνει ετησίως από 850 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Βενιζέλος και ξερό ψωμί ρε!



Μετά από χρόνια προσωπικών ερευνών και αφού ρώτησα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βενιζέλο, κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πιο πούστης λαός από τον ελληνικό δεν υπάρχει!

Το «Πρώτο Θέμα»,  η γνωστή πατσαβουροφυλλάδα του Θέμου του κομιστή βιντεοτσόντας (που αθωώθηκε, όπως αθωώθηκαν και οι πορνοστάρ που έπαιζαν σε αυτή), αυτό το κωλόχαρτο της σαβουροδημοσιογραφίας που ξέρει πολλά - αλλά αποκαλύπτει μόνο εκείνα για τα οποία δεν πληρώνεται να το βουλώσει – αποκάλυψε ό,τι ο αντιπρόεδρος, αξιότιμος κος Ευάγγελος Βενιζέλος, τον 15Αύγουστο πήρε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει στις Βρυξέλλες - από την Σκόπελο όπου παραθέριζε - προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών.


Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

The First Grader (2010)



Η δύναμη βρίσκεται στην πένα

2003, Κένυα.
Η κυβέρνηση της Κένυας, στα πλαίσια της εξάλειψης του αναλφαβητισμού, ανακοινώνει πρόγραμμα δωρεάν πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλους. Οι μικροί μαθητές συρρέουν με τους γονείς τους κατά δεκάδες για τις εγγραφές. Εκεί θα εμφανιστεί και ένας πολύ ιδιαίτερος …μαθητής.
Ο 84χρονος χωρικός Μαρούγκε.

Ο Μαρούγκε δεν είχε τη δυνατότητα να μορφωθεί όταν ήταν παιδί, επειδή τότε - στην υπό βρετανική κατοχή Κένυα - δεν ήταν δωρεάν η εκπαίδευση για τους μαύρους. Η φυλή των Κικούγιου, στην οποία ανήκει και ο Μαρούγκε, είναι αυτή που εξεγέρθηκε το 1952 κατά των Βρετανών και αυτή που πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα με ένα εκατομμύριο νεκρούς. Σε αυτόν τον απελευθερωτικό αγώνα ο Μαρούγκε θα δει τη γυναίκα του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του, ενώ ο ίδιος θα αιχμαλωτιστεί και θα υποστεί φρικτά βασανιστήρια.
(Περισσότερες πληροφορίες για τις βρετανικές θηριωδίες εδώ)

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Γελοίες ειδήσεις 39



Ακολουθούν 10 ειδήσεις για γέλια και για κλάματα που κυκλοφόρησαν από 5 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2014.
Θα επανέρχομαι όποτε η ειδησεογραφία με προκαλεί.
Κατά αντίστροφη σειρά γελοιότητας έχουμε και λέμε:


Είδηση Νο 10 – φοριέται στον …. σαν κόσμημα     
Κόσμημα διπλής χρήσης: Κολιέ... δονητής!
Στην πλήρη απενοχοποίηση της χρήσης ερωτικών παιχνιδιών στοχεύει μια εταιρεία που δημιούργησε ένα κόσμημα που είναι και δονητής!
Πρόκειται για ένα χρυσό κολιέ 24 καρατίων της Vesper Crave, με τρεις ταχύτητες που αντέχει μισή ώρα. Η τιμή του ξεκινά από 49 δολάρια.
"Είναι ένα κολιέ, με κομψές και λεπτές γραμμές, καθώς και ένα κομμάτι, που μπορεί να φορεθεί με όλα σας τα ρούχα και μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο σχεδιαστής, Ti Chang.
 ………………………….

- Α, τι ωραίο κόσμημα!
- Ο άντρας μου είναι. Έδωσα παιδάκι μου $49 και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γλίτωσα από νυφικά και μπομπονιέρες, πεθερικά, γκρίνια και εγκυμοσύνες. Άσε που ξέρω ανά πάσα στιγμή που είναι. Φοριέται με όλα μου τα ρούχα και κυρίως μέσα από αυτά.
Το μόνο που φοβάμαι είναι μη μου τον κλέψουν.
Αν σου πω τον κρύβω…!


Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πως μπορεί μια χελώνα να τρέξει κατοστάρι

 
 
Σημ: Το κείμενο που ακολουθεί έχει γραφτεί από την Σοφία ΜΒ. Οι μοναδικές δικές μου παρεμβάσεις είναι κάποιες υπογραμμίσεις και επισημάνσεις, καθώς και τα αντίστοιχα ΦΕΚ. Πρόκειται για αποσπάσματα από ιστορίες καθημερινής (ελληνικής) τρέλας, που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται τη νομιμότητα.
Ναι! Είναι οι ίδιοι που σου λένε να σκύβεις το κεφάλι και να υπακούς τους νόμους που αυτοί ψηφίζουν και οι ίδιοι δεν σέβονται.

Σοφία, σε ευχαριστώ.
 

Η ιστορία που έχω να διηγηθώ μπορεί να θεωρηθεί “ψύλλος στ' άχυρα”, επειδή όμως είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι δεν πρόκειται να τη μάθουν ποτέ από αλλού, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Με το Ν. 4223/2013 (ΦΕΚ 287 Α/31-12-13), “Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις”, καθιερώθηκε με το άρθρο 30 το πρόγραμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας (αυτό ήταν στις “άλλες διατάξεις”!).
Τι είναι αυτό το καινούργιο φρούτο; Συνοπτικά αφορά σε εθελοντικές μετατάξεις υπαλλήλων από ένα Δήμο σε έναν άλλο κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Οι υπάλληλοι που μπαίνουν στο πρόγραμμα τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και μετά μετατάσσονται στο νέο Δήμο.
Γιατί γίνεται αυτό; Για να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού των Δήμων μέσω εξορθολογισμού της κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού, με βάση σαφώς ορισμένες αξιοκρατικές διαδικασίες και προδιαγεγραμμένα αντικειμενικά κριτήρια (δεν τα λέω εγώ, η αιτιολογική έκθεση του νόμου τα λέει!).

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Αντί εργοστασίου ... ΙΕΚ Ζίμενς!!!


Πριν 1,5 χρόνο λέγαμε για τις διάφορες γερμανικές εταιρείες «κολοσσούς» που είναι βουτηγμένες στα σκατά της μίζας και της διαφθοράς. Φυσικά δεν κουνιέται φύλλο όταν στην πουστιά είναι αναμεμιγμένη γερμανική εταιρεία. Όταν οι φρίτσιδες κάνουν μπίζνες στο εξωτερικό, φροντίζουν να χώνουν πακέτα εκεί που πρέπει (λέγε με κυβέρνηση – κόμματα) ώστε να μην αντιμετωπίσουν ποτέ προβλήματα. Άντε τώρα να καταδικαστούν πολιτικά τομάρια για μερικά ψωροεκατομμύρια που πήραν από τους "οργανωμένους" γερμανούς και πλήρωσαν οι ιθαγενείς που ψηφίζουν τα πολιτικά τομάρια.

Παρένθεση: Αυτό το "οργανωμένοι" γερμανοί αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχουν γραφτεί και ειπωθεί γι’ αυτόν τον αποκρουστικό σ’ εμένα λαό (με τις αυτονόητες εξαιρέσεις του). Όποτε ανοίγω κουβέντα με κανα γενίτσαρο "έλληνα" που έζησε και δούλεψε στη Γερμανία του ‘ρχεται να βάλει τα κλάματα όταν αναφέρεται σε αυτήν κι εμένα να τον κάνω μπαούλο. 

Και γιατί δεν έμεινες εκεί ρε τρίχα; Γιατί τώρα που έγινες χούφταλο μας κουβαλήθηκες και μας κάνεις κήρυγμα; Χεσμένο σε έχω κι εσένα και τη φράου σου και τον Φούχτελ σου και κάθε μαλάκα που ονειρεύεται 4ο ράιχ στη πατρίδα μου! Ας έμενες εδώ να δουλέψεις, να φορολογηθείς και να προσφέρεις. Αφού κράτησες την Ελλάδα μόνο για τις διακοπές σου και τώρα που κατουράς τα πόδια σου επέστρεψες για να πεθάνεις, κάνε στη μπάντα και τις συμβουλές στο pet σου που δεν καταλαβαίνει γρι από τις μαλακίες που λες.
Κλείνει η παρένθεση.

Στο νόμο 4072/2012: "Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 86Α 11-4-2012), προβλέπεται η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με την εταιρεία Siemens.

Η Siemens καράβια δεν έχει (ακόμα), λιμάνι δεν είναι, με ψάρι δεν μου μοιάζει, ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω ό,τι ανακατεύεται με μεσιτείες, μάλλον λοιπόν θα συμπεριλαμβάνεται στις …"άλλες διατάξεις". Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα – αυτό του λαδώματος κυβερνητικών στελεχών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος - που έχει απασχολήσει και απασχολεί επί μια τουλάχιστον 20ετία την ελληνική κοινωνία, το έχωσαν σε ΦΕΚ με καράβια, λιμάνια, ψάρια και μεσιτείες! Τόσο μεγάλη σημασία ήθελαν να προσδώσουν στη διακίνηση/ξέπλυμα περίπου δύο δισεκατομμυρίων βρώμικων ευρώ!