Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τους συνέλαβαν. Άρχισα να ελπίζω!


Α. Οι χρυσαυγήτες
Έχοντας ως πρότυπο τον πλέον αιμοσταγή δολοφόνο της νεότερης ανθρώπινης ιστορίας οι εγχώριοι λάτρεις του φασισμού ταύτισαν τη λύση του προβλήματος της χώρας μας με τις εγκληματικές τους πρακτικές.
Μίλησαν στα ταπεινότερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης. Χάιδεψαν τα αυτιά θεόμουρλων και καθυστερημένων για μια ελληνική άρεια φυλή που …ιστορικά οφείλει να επικρατήσει στην ανθρωπότητα! Πούλησαν φούμαρα σε δεκάδες χιλιάδες “αγανακτισμένους” του κώλου για μπουνίδια και κρεμάλες, πατώντας στη διάχυτη βλακεία που περιφέρεται παντού γύρω μας.

Δίδαξαν το μίσος, τη βία, τον ετσιθελισμό, τον τραμπουκισμό, την τρομοκρατία. Κατήχησαν τις μαυροντυμένες στρατιές τους πως μπορούν να δρουν χωρίς φόβο. Να επιβάλλουν τις απόψεις τους με τις απειλές και το ξύλο. Να εφορμούν όπου και όποτε θελήσουν. Τους δίδαξαν πως ο νόμος είναι οι ίδιοι. Πως δεν υπάρχει αστυνομία, ή όπου αυτή υπάρχει θα είναι με το μέρος τους.

Βλέπεις την ηγετική ομάδα της – με τη βούλα της Δικαιοσύνης πια – εγκληματικής οργάνωσης. Παρατηρείς “περίεργες” φυσιογνωμίες με ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά. Και όταν ανοίξουν το στόμα τους τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Άνθρωποι (υποτίθεται με …άποψη) που δεν μπορούν να βάλουν τις λέξεις σε σωστή σειρά για να σχηματίσουν πρόταση. Όσοι το κατορθώνουν σχηματίζουν προτάσεις χυδαίες που αναβλύζουν βία και μίσος.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι ξαφνικά;



Αίφνης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει το "νομικό οπλοστάσιο" για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών κατά μελών της χρυσής αυγής. Αίφνης, δικαστές, πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι ομονόησαν πως το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι υπεραρκετό για να οδηγήσει από συλλήψεις έως και καταδίκες των φονιάδων της. Αίφνης καταλάβαμε όλοι πως μπορεί να υπάρξει τέλος στην αλητεία, κάτι που μέχρι τώρα για αδιευκρίνιστους λόγους μας απέκρυπταν. Είχαν αφήσει να εννοηθεί πως με την παρέμβαση των βουλευτών της, σε οιαδήποτε έκνομη πράξη, περίπου παύει και η δίωξη.

Με το υπάρχον νομικό καθεστώς και χωρίς τίποτα σε αυτό να αλλάξει (μιας και δεν ισχύει η αναδρομικότητα) αν προκύψουν ευθύνες, ηθική αυτουργία, συνέργεια, είναι δυνατόν να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη (κατόπιν άρσης της βουλευτικής ασυλίας που περνάει από τη Βουλή) οι βουλευτές του κόμματος, μέχρι και ο αρχηγός!

Κοίτα να δεις βρε παιδί μου, αυτό που γνωρίζαμε όλοι εμείς οι νομικά αγράμματοι, το ανακάλυψαν και οι κατηρτισμένοι.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα στέλνουν οι πρώτοι νεκροί



Σήμερα τα χαράματα δολοφονήθηκε άνανδρα ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Το έγκλημα έγινε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση. Μετά τη λήξη του αγώνα η παρέα του (5-6 άτομα) κυνηγήθηκε από μια παρέα μαυροφορεμένων (25-30). Ένας 45χρονος αλήτης τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Λίγο μετά συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει και μέλος των μαυροφορεμένων πιθηκοτραμπούκων της χ.α.
Σημαντική λεπτομέρεια: Η δολοφονική επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία παρακολουθούσε χωρίς να επεμβαίνει. Η σύλληψη έγινε τελικά από γυναίκα αστυνομικό της ομάδας, η οποία προέταξε το όπλο της στον 45χρονο και τον ακινητοποίησε. Ταυτόχρονα φώναζε στους συναδέλφους της να την βοηθήσουν αλλά αυτοί απείχαν με τη δικαιολογία ότι “οι δράστες είναι πολλοί”!!!
Οι πληροφορίες είναι από iefimerida.gr.



Ήταν απλά θέμα χρόνου. Ποιος δεν είχε καταλάβει ότι από την ώρα που οι φασίστες μπήκαν περπατώντας στο κοινοβούλιο και όχι με τα τανκς, όπως μας είχαν συνηθίσει, δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια; Πρόκειται για την αρχή, το τι θα ακριβώς θα επακολουθήσει είναι άγνωστο, αλλά το μαντεύουμε.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Γελοίες ειδήσεις 16



Ακολουθούν 10 ειδήσεις για γέλια και για κλάματα που κυκλοφόρησαν από 5 - 13 Σεπτεμβρίου 2013. Θα επανέρχομαι όποτε η ειδησεογραφία με προκαλεί.
Κατά αντίστροφη σειρά γελοιότητας έχουμε και λέμε:


Είδηση Νο 10 – στον απήγανο
Τέθηκε υπό κράτηση … καταραμένη καρύδα!
Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στις Μαλδίβες. Έθεσαν υπό κράτηση μια καρύδα και κάλεσαν εξορκιστή, φοβούμενοι πως επρόκειτο για περίπτωση μαύρης μαγείας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε ένα σχολείο, όταν μαθητές ανακάλυψαν μια καρύδα που είχε πάνω της μια επιγραφή στα αραβικά. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι καθηγητές και η αστυνομία, που απέκλεισε την περιοχή γύρω από το σχολείο.
Αρχικά, οι πρώτες υποψίες έκαναν λόγω για υπόθεση μαύρης μαγείας και προσπάθειας παρεμβολής στις προεδρικές εκλογές, αφού το σχολείο θα λειτουργήσει ως εκλογικό κέντρο. Εν συνεχεία, φώναξαν ένα μάγο της λευκής μαγείας για να εξορκίσει τα κακά πνεύματα, αλλά αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε τέτοιος φόβος και ο συναγερμός έληξε.
…………………………

Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας η καρύδα συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Μετά από πολύωρες ανακρίσεις παραδέχτηκε το εγκληματικό της παρελθόν, ενώ φέρεται να αναφώνησε “Allahu Akbar”.
Οι Αρχές ερευνούν τυχόν εμπλοκή της στους Δίδυμους Πύργους.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

11,5 κιλά


Σήμερα συνόδεψα την κόρη μου στην πρώτη της μέρα στο γυμνάσιο. Τα παιδιά και κάποιοι ελάχιστοι γονείς φάγαμε γύρω στη μια ώρα στον ήλιο να περιμένουμε τον ιερέα για τον καθιερωμένο αγιασμό. Είχε προηγηθεί ο αγιασμός σε κοντινό δημοτικό σχολείο, γι’ αυτό και η καθυστέρηση του ιερέα. 

Έξι χρόνια είχα να πάω σε αγιασμό  γυμνασίου, από τότε που ο δεύτερος γιός μου περνούσε κι αυτός την πόρτα του ίδιου σχολείου. Και αυτό που αντίκρισα ήταν αποκρουστικό και απαράδεκτο. Η εξωτερική εικόνα του σχολείου ήταν τουλάχιστον απογοητευτική. Στα πεζοδρόμια έξω, αλλά και στον προαύλιο χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων, ή στη γενικότερη έλλειψη κονδυλίων, αλλά το συγκρότημα εξωτερικά είχε το κακό του το χάλι.

Παντού ξερά χόρτα που έπρεπε να είχαν κουρευτεί εδώ και μήνες. Είχαν γίνει …δέντρα! Αν το οικόπεδό σου είχε τόσα ξερά χόρτα, σίγουρα θα είχε έρθει το υγειονομικό για συστάσεις ή πρόστιμα. Τα κάγκελα του σχολείου υπέθετες που μπορεί να βρίσκονται, μιας και τα αγριόχορτα είχαν καλύψει μια σχεδόν ευθεία γραμμή που κύκλωνε το τετράγωνο. Τα «γήπεδα» δεν είχαν διαγραμμίσεις (ποιος ξέρει πότε βάφτηκαν τελευταία φορά), οι μπασκέτες δεν είχαν δίχτυ, ενώ το «φιλέ» του βόλεϊ πρέπει να έμπαινε εκεί όπου δύο στύλοι βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλον. Και στη βάση κάθε στύλου να βρίσκεται και από ένα δεμάτι ξερόχορτα.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δεσποινίς ετών 39


Ποιος από τους παλαιότερους δεν θυμάται την πανέμορφη ταινία του παλιού (πολύ) καλού ελληνικού κινηματογράφου με τον αξέχαστο Β. Λογοθετίδη; 
Ο κος Τηλέμαχος έχει το νταλκαδάκι του εδώ και πολλά χρόνια με τη Φωφώ, αλλά δεν μπορεί να φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο λόγος είναι η «μικρή» και ανύπαντρη αδελφή του Χρυσάνθη, που αν ο κ. Τηλέμαχος δεν «αποκαταστήσει» δεν μπορεί να κάνει σχέδια για το δικό του μέλλον.
“Τι θα πει ο κόσμος;”, όπως λέει και ξαναλέει ο κ. Τηλέμαχος.
Και τα χρόνια περνούν, η Χρυσάνθη μένει ανύπαντρη και ο Τηλέμαχος επίσης.

Τη λύση έρχεται να δώσει ο Σταμάτης, φίλος του Τηλέμαχου. Του προτείνει να βάλουν μια αγγελία γάμου στην εφημερίδα, γιατί όλο και κάποιος εργένης ή συνταξιούχος θα ενδιαφερθεί για τη Χρυσάνθη που παίρνει προίκα ολόκληρο τριώροφο και μετρητά 200 λίρες.
Το πρόβλημα είναι η ηλικία της νύφης. Έτσι αποφασίζεται να δημοσιευθεί το “ετών 39”, φτάνει να έρθει ο γαμπρός και μετά “…του λέμε πως έγινε λάθος”.
“Από καλήν οικογένειαν, αρίστη οικοκυρά, με αυστηράς οικογενειακάς παραδόσεις, χριστιανικοτάτων αρχών, έχουσα τριώροφον οικίαν γωνιαίαν, πλην δε ταύτης λίρας μετρητάς…”
Τελικά η πολύφερνη νύφη μένει και πάλι στο ράφι, μιας και οι υποψήφιοι γαμπροί την προσπερνούν και παντρεύονται άλλες.
“Ξεμείναμε Χρυσάνθη. Ξεμείναμε…” λέει στο τέλος ο Τηλέμαχος, αγκαλιάζοντας τη μικρή του αδελφή. Και έτσι τελειώνει αυτή η υπέροχη μελοδραματική ταινία, με τον ακόμη πιο υπέροχο Βασίλη Λογοθετίδη.

Πάμε τώρα στο σήμερα που έχει περισσότερο γέλιο.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Γελοίες ειδήσεις 15


Ακολουθούν 10 ειδήσεις για γέλια και για κλάματα που κυκλοφόρησαν από 26 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2013. Θα επανέρχομαι όποτε η ειδησεογραφία με προκαλεί.
Κατά αντίστροφη σειρά γελοιότητας έχουμε και λέμε:


Είδηση Νο 10 – ό,τι πρέπει
Bloomberg: Σε πάνες και εσώρουχα κρύβουν τις οικονομίες τους οι Γερμανοί
Κορσέδες, πάνες ακράτειας και διάφορα παρόμοια αντικείμενα χρησιμοποιούν οι Γερμανοί φοροφυγάδες προκειμένου να ξεφύγουν από το «δόκανο» της Εφορίας και των τελωνειακών αρχών..
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ελβετικές τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο διεθνούς εκστρατείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στους αδήλωτους πόρους των Γερμανών φορολογουμένων.
Όπως αναφέρει ο Markus Ueckert, εκπρόσωπος τελωνείου στο Loerrach, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία "ένας 72χρονος άνδρας φορούσε γυναικείο κορσέ, τον οποίο είχε γεμίσει με 150.000 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση ένας άλλος άντρας φορούσε δύο πάνες ακράτειας, οι οποίες περιείχαν 140.000 ευρώ".
…………………………

Φαίνεται πως εισακούστηκαν οι προσευχές μας και τελικά οι γερμανοί τα έβαλαν στον κώλο τους.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η πολλή φτώχεια είναι λόγια



Ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας Αντώνης–δενξερωπουπαταωκαιπουβρισκομαι- Σαμαράς, έχει χιούμορ. Αφού πρώτα μας ξεπατώνει σε μια άνευ προηγουμένου και άνευ σημασίας φορολογία κατόπιν φροντίζει και για τη διασκέδασή μας.
Μετά το πήδημα κερνάει τσιγάρο ένα πράμα.

Έδωσε συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καμαρώνει επειδή …δικαιώθηκε (αν δεν μας δουλεύει αυτό πιστεύει) όταν έλεγε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος.
Το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε αυτός, το δεύτερο ο υπαρχηγός του Βενιζέλος, άρα ποιο μένει να είναι λάθος; Το πρώτο!
“Πάντως τα λάθη διορθώνονται” συμπλήρωσε.
Μείνετε κοντά μας και μην κάνετε απουσίες. Σε επόμενο μάθημα θα μας εξηγήσει πως τα λάθη διορθώνονται με νέα.

Ο κύριος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι “μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, το 70% του οποίου θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους”.
Κάτσε γιατί σε χάνω. Πριν λίγες μέρες εκείνος ο τεραστίων διαστάσεων υπουργός των οικονομικών σας, ανακοίνωσε ότι το πρώτο 7μηνο του 2013 πετύχαμε (στο δόξα πατρί) πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ. Εσύ που ήσουν κύριε πρωθυπουργέ και δεν τα ‘μαθες; Δε σου έχω πει να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση; Εδώ γίνονται πράγματα κι εσύ δεν ενημερώνεσαι! Αν δεν στο πει το Μέγκα, ο Σκάι ή η ΔουΤού από πού θα τα μάθεις; Από τους υπουργούς;