Σελίδες

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κάγκελα και προσκλήσεις



Κάγκελα κάγκελα κάγκελα παντού
και τα μυαλά στα κάγκελα του αοράτου εχθρού
 
Αυτά μας τραγούδαγε πριν από 3 δεκαετίες ο Τζιμάκος. Φαίνεται πως τα λόγια του ήταν προφητικά.

Η αρχή έγινε με τα κάγκελα στη μαθητική/στρατιωτική παρέλαση της φετινής 25ης Μαρτίου. Ωραίες σκηνές, ε; Οι πωλητικοί μας αποκλεισμένοι πίσω από τα κάγκελα, με αστυνομικούς μπροστά από αυτά να τους «προστατεύουν» και όλοι  οι υπόλοιποι χωριστά.
Προσωπικά αυτή η εικόνα τείνει να μου αρέσει. Αν την δεις από άλλη οπτική ίσως να μην ήσαν «αποκλεισμένοι» αλλά κλεισμένοι, να μην βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα αλλά να τα είχαν μπροστά τους, να μην τους προστάτευαν οι αστυνομικοί από τον κόσμο, αλλά να προστάτευαν τον κόσμο από αυτούς.

Ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία: Όλα ξεκίνησαν πέρσι τέτοιες μέρες, όπου στη Θεσσαλονίκη προπηλακίστηκε - από χρυσαυγίτες και οπαδούς του Ηρακλή (!!!) - ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και καλά, να «καταλάβω» τα λυσσασμένα κοπρόσκυλα της συμμορίας των νεοναζί που καταφέρονταν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ό,τι εμπεριέχει τον όρο δημοκρατία, γι’ αυτούς αποτελεί κόκκινο πανί. Η μαλακία που τους δέρνει τους οπλίζει το στόμα και τα χέρια να πουν και να κάνουν τα πάντα. Οι Ηρακλειδείς, όμως, πίστευαν ότι με βρισίδια και μούντζες θα ανέβαινε κατηγορία η ομάδα τους;
Η παρέλαση ματαιώθηκε και τη σκυτάλη παρέλαβε δύο μέρες μετά ο τότε υπουργός Άμυνας Μπεγλίτης, ο οποίος στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου άκουσε τα εξ’ αμάξης.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το γραφείο φταίει

Γιώργο 
Κοίτα 
Ένα σουβέρ

"Υπήρξαν απτά αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής".

"Το πρώτο που ήθελα ήταν να κρεμάσω κάποιον στο τσιγκέλι και να το δείξω στον κόσμο".

Σε ποιον ανήκουν οι παραπάνω δηλώσεις; Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται πως ανήκουν σε κάποιον ευσυνείδητο εισαγγελικό λειτουργό, κάποιον αδιάφθορο υπάλληλο οικονομικής υπηρεσίας, ενδεχομένως στον γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, ή, γιατί όχι, ακόμη και στον ίδιο τον υπουργό οικονομίας (κάποιας άλλης χώρας).
Ο καθένας λοιπόν κάνει λάθος. Να του δώσω περισσότερα στοιχεία μήπως και εντοπίσει τον μάγκα που απειλεί τους φοροφυγάδες με τσιγκέλια.

"Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές".

"Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι".

Τώρα πιστεύω ο καθένας να κατάλαβε για ποιόν μιλάμε. Ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πήρε τη σκυτάλη της σαχλαμάρας και του θράσους από τον ογκόλιθο σε αυτό το σπορ Β. Βενιζέλο και θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους (δεν τον κακίζω, κάπου έχει τα δίκια του) ανακοίνωσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής “λυπάμαι για το CD αλλά …το έχασα”!!!
Είχες προβλέψει ότι θα χαθεί και γι’ αυτό ζήτησες να μετεγγραφεί σε usb ως πιο ασφαλές μέσο. Γάτα είσαι υπουργέ μου.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε



Η αριστουργηματική* δήλωση που ακολουθεί, βγήκε από το στόμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Διαβάζοντάς την καταλαβαίνει κανείς ότι θα μπορούσε να είχε βγει από τα χείλη οποιουδήποτε Έλληνα πρωθυπουργού. Ίσως με περισσότερα σαρδάμ (Σημίτης, Γ. Παπανδρέου), ίσως με περισσότερο δημαγωγικό τόνο (Καραμανλής ο νεότερος), ίσως με μεγαλύτερη δόση ευχαρίστησης και υποχθόνιου γέλιου αυτοϊκανοποίησης (Μητσοτάκης).
Για να τη δούμε:

Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα.
Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας.
Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Έχουμε ήδη- και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Προσέξτε, το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της.  Απ’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι.
Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.
Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε”.

Ο πρωθυπουργός μας, λοιπόν, σε πρώτο ενικό (γνωρίζω … το μόνο μου κριτήριο … πίσω δεν κάνω … δεν θέλω καν να σκεφθώ … δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι … κοιτάζω μόνο μπροστά) αποπειράθηκε - για μια ακόμη φορά, δεν το ξεχνώ - να παρουσιάσει την εικόνα του στιβαρού ηγέτη, του σίγουρου κυβερνήτη, του αποφασισμένου πολιτικού ανδρός να δώσει τη μάχη για την αποκλιμάκωση της κρίσης, για τη σωτηρία της Ελλάδας, για ένα καλύτερο αύριο των ελλήνων πολιτών, για το μέλλον της πατρίδας*.
Το ρίγος συγκίνησης που με διαπέρασε μόλις γειώθηκε στο χώμα έκανε το έδαφος γύρω μου να δονείται.
Κατάκατσε το σύννεφο σκόνης και συνεχίζω.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η εξυπηρέτηση στο ΠΛΑΙΣΙΟ

της ταλαιπωρίας



Εδώ και μια εβδομάδα απέχω από το blog. Όχι πως δεν έχω θέματα, απλά δεν είχα υπολογιστή, για την ακρίβεια δεν είχα μόνιτορ. Το προηγούμενο που είχα τα ’παιξε και αναγκάστηκα να παραγγείλω άλλο.

Μετά από ιντερνετική έρευνα κατέληξα σε ένα Samsung που βρήκα στο e-shop. Συγκρίνοντάς το με το ΠΛΑΙΣΙΟ, το e-shop το είχε 18€ φτηνότερα. Το δυστύχημα είναι πως όταν μπήκα (με το λογαριασμό μου) να το παραγγείλω …είχε τελειώσει. Δευτερόλεπτα πριν υπήρχε και όταν επέμεινα στον υπάλληλο πως κάνει λάθος όταν μου λέει πως εξαντλήθηκε μου είπε να κάνω ανανέωση σελίδας. Ω του θαύματος λοιπόν, το μόνιτορ είχε εξαφανισθεί από τα διαθέσιμα.

Ο υπάλληλος μου είπε πως ενδεχομένως να το ξαναφέρουν, χωρίς όμως να είναι σίγουρο. Επειδή δεν μπορούσα να παραμείνω επί ημέρες (πόσες;) χωρίς οθόνη, αποφάσισα να βάλω πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη και να το πάρω (το ίδιο) από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Εκεί αρχίζει η “Οδύσσεια”!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο το 1953


Tου Ερίκ Τουσέν*

Από το 2010, στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες, με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) την δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκαλούν  «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχονται και τις οδηγούν σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν.

Το σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδος  που υιοθετήθηκε το Μάρτιο 2012 και που προβλέπει τη μείωση των οφειλών της Ελλάδας στις ιδιωτικές τράπεζες κατά 50%, ήταν μια απάτη αφού αυτές οι απαιτήσεις είχαν ήδη χάσει το 65 με 75% της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά. Η μείωση των χρεών των ιδιωτικών τραπεζών αντισταθμίστηκε με την αύξηση του δημόσιου χρέους στα χέρια της Τρόικας και οδηγεί σε νέα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας και αδικίας.

Αυτή η συμφωνία μείωσης του χρέους, που στόχο έχει να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό σε μόνιμη λιτότητα, αποτελεί προσβολή και απειλή για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αλλού.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ληγμένη κυβέρνηση



Το υπουργείο Ανάπτυξης (της γελοιότητας!) φέρνει νέα ήθη στις διατροφικές μας συνήθειες. Όσοι μέχρι σήμερα κοιτούσατε την ημερομηνία λήξης πριν αγοράσετε ένα συσκευασμένο τρόφιμο, από δω και πέρα δεν θα χρειάζεται να το κάνετε. Γιατί; Το λέει το υπουργείο …“Ανάπτυξης”!   
Τα εισαγωγικά μπήκαν γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω τι σόι ανάπτυξη είναι αυτή, όταν κάνετε τα στραβά μάτια στη κατανάλωση σκουπιδιών. Τόσο απλά!

Σύμφωνα με νέο νόμο στο εξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων “περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας” (ωραία λέξη ε; ούτε στο λεξικό δεν υπάρχει!) σε ειδικά ράφια, με την προϋπόθεση ότι τα τρόφιμα “…δεν θα ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που αλλοιώνονται”. Αυτές οι κατηγορίες τροφίμων θα πωλούνται σε διαχωρισμένο χώρο από τα υπόλοιπα τρόφιμα, τα ευαλλοίωτα (κι άλλη άγνωστη λέξη) - όπως αναφέρονται στη σχετική διάταξη -, ενώ στο ράφι θα αναρτάται μια πινακίδα που θα αναγράφει με κεφαλαία γράμματα τη φράση “Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας”.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ζωή ποδήλατο


Είναι κάτι μήνες που αγόρασα το ποδήλατο. Στην αρχή νόμιζα ότι το ήθελα για να φύγουν οι …σακούλες (τόσα τελάρα μπύρες κάτι ξέρουν). Κατάλαβα ότι το έχω ανάγκη, αλλά όχι γι’ αυτό. Οι βόλτες (ταξίδια καλύτερα) που κάνω, βοηθάνε και σε πολλά άλλα. Μέσα σε 3 μήνες έχω κάνει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Πριν το αγοράσω αν μου έλεγες να κάνω 5 θα έβαζα τα γέλια. Το θεωρούσα αδύνατο. Τώρα κάνω 30 για πλάκα.

Ξέρεις τι μου αρέσει στο ποδήλατο; Μου αρέσει η ελευθερία κινήσεων, ο αέρας που με φυσάει, που δεν κολλάω στη κίνηση, μου αρέσουν οι εικόνες που προλαβαίνω να παρατηρώ, μου αρέσει που άλλες φορές απολαμβάνω το ταξίδι χαζεύοντας το κύμα, το γλάρο που αλαργεύει, τον ήλιο που χάνεται και, αν είμαι τυχερός, το αγιόκλημα μιας αυλής άγνωστης. Η ευωδιά μου γεμίζει το ρουθούνι και την κουβαλάω σπίτι.

Ποδήλατα είχα και μικρός, μέχρι και σε προχωρημένη εφηβεία, αλλά τότε, ούτε αυτός ο αυτοκινητο-αρμαγεδών υπήρχε, ούτε και είχα το μυαλό για να το καταλάβω. Έτρεχα στη γειτονιά και τσακιζόμουν απ’ τις λακκούβες στους χωματόδρομους. Μάτωνα χέρια και πόδια, στράβωνε και το ποδήλατο. Τα δε γόνατα έχουν γίνει σα γεωφυσικός χάρτης! Τότε έκανα όνειρα να πάρω αυτοκίνητο. Άλλο από το να πληρώνεις φόρους και ανταλλακτικά, «καλό» δεν έχει.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λι(η)στών συνέχεια

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης κατέθεσαν αίτημα στον υπουργό οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας του την εκ νέου αποστολή της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ" (ή  "Φαλτσιάνι"). Φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί με τα στοιχεία που περιέχονται στην περιώνυμη λίστα, την οποία παρέδωσε ο τέως (και χειρότερος) υπουργός οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά, μετά από 16 ολόκληρους μήνες (!!!!!) που είχε στην κατοχή του - στο σπίτι του δηλαδή.

Στην επιστολή αναφέρεται: "…επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση".

Στην αίτησή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν επίσης το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που συνόδευε το CD, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο. 

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Λίστα αλα-κάρτ



Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει 54.246 καταθέτες του εξωτερικού. Δεν πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ των 1991 μεγαλολαμόγιων που δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ, ελέω της πολιτικής σαβούρας που μας κυβερνά. Πρόκειται για τη λίστα αλα-κάρτ, όπως τη λέω εγώ, για μια από τις δεκάδες λίστες που οι πωλητικοί και οι μηχανισμοί του υπουργείου οικονομίας έχουν στην κατοχή τους και βγάζουν απ’ το τσεπάκι κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται στριμόκωλα.

Γι’ αυτούς. Για μας πάντα ήταν.

Πρόκειται για ανθρώπους της “διπλανής πόρτας”, ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους εμφανίζονται πιο φτωχοί απ’ όλους μας. Μπορεί και να τους έχουμε δει δίπλα μας στη διαδήλωση κατά της φτώχειας, μπορεί να έχουν βγει και σε κανένα τηλεπαράθυρο να πουν τον πόνο τους. Αποκρουστικές σκέψεις!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;



QUIZ

Έρχεται αύριο στην Ελλάδα η Μέρκελ; Γιατί;
Πολλά ειπώθηκαν, πολλά γράφτηκαν. Για ποιο λόγο έρχεται η εκπρόσωπος των δανειστών, της τρόικας, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, των εποίκων, της Γκεστάπο στη χώρα μας; Διαλέξτε:

 1. Για να γνωρίσει τους ιθαγενείς από κοντά;
 2. Για να μας κάνει πλάκα;
 3. Είχε κερδίσει αεροπορικό εισιτήριο και έληγε;
 4. Ψάχνει για σπίτι;
 5. Για να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τα δισεκατομμύρια που μας τρώει;
 6. Για να εγκαινιάσει νέο σκοπευτήριο;
 7. Για να συγχαρεί από κοντά τούς ντόπιους εκφραστές του ναζισμού;
 8. Για να γελάσει με τα χάλια μας;
 9. Για να μας στηρίξει για τις θυσίες που κάνουμε;
10. Έλα ντε!;

Ο νικητής κερδίζει μια δωρεάν εξάμηνη συνδρομή στη Bild, για να μαζεύει τα σκατά των σκύλων απ’ τους δρόμους. Έξτρα δώρο: το φαράσι.
(όποιος απάντησε το 9 εκτός από μαλάκας είναι και επικίνδυνος)

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Γιατί πληρώνω



Τα πουλημένα καθάρματα που με κυβερνάνε αποφάσισαν να μου κόψουν τα πάντα. Αντί να πάνε να κόψουν το λαιμό τους ή να σηκωθούν να φύγουν μπας και ξεβρομίσει αυτός ο τόπος και πάρω επιτέλους ανάσα, είπαν να βάλουν πιο βαθιά το κωλόχερό τους στη τσέπη μου, για να βγάλουν και το τελευταίο κέρμα.

Σχετικά με το οικογενειακό επίδομα των 3τεκνων με εισόδημα έως 20.000 ευρώ, διαβάζω: Χάνουν 700 ευρώ από το αφορολόγητο και κερδίζουν 1040 ευρώ από το νέο επίδομα. Χάνουν και πάλι από 1584 ευρώ έως 3158 ευρώ από το επίδομα μέσω ΟΓΑ οπότε η συνολική απώλεια μπορεί να ανέβει στα 2800 ευρώ.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται



Παρακολουθούσα το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή. Στο διαδίκτυο οι πληροφορίες ήσαν ελάχιστες και όπου κι αν διάβασα επαναλαμβάνονταν τα ίδια πράγματα.
Τελικά, δεν έγινα σοφότερος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, έμαθα όμως πολλά ωραία πράγματα σχετικά με τους απεργούς των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Οι εργαζόμενοι/απεργοί/απολυμένοι (εργάζονται εκ περιτροπής μια φορά την εβδομάδα) των ναυπηγείων “εισέβαλλαν” στο Πεντάγωνο και χάλασαν την αισθητική του στρατηγού, του Δένδια, του Λυκουρέντζου (!) και δε ξέρω ‘γω ποιού άλλου. Ο στρατηγός βγήκε στα σκαλιά, ζήτησε από τους απεργούς να αποχωρήσουν, είχε μια μικρή συνομιλία με τον βουλευτή Κουρουπλή και μόλις πήρε χαμπάρι τις κάμερες και τα ΜΑΤ που κατέφθασαν τού ανέβηκε η αδρεναλίνη και ο τσαμπουκάς και απευθυνόμενος στο πλήθος είπε πως είναι σπίτι του (!!!!!!!!) και να του αδειάσουν το στρατόπεδο (το σπίτι του).

Δεν πιστεύω στρατηγέ μου όταν φύγεις από τη θέση σου (το σπίτι σου) να μιμηθείς το Βαγγέλα και να πάρεις μαζί σου κανα τανκ! Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

CD alert. Μπορείτε να βοηθήσετε;



Βγήκε ο πρώην υπουργός οικονομικών (καταστροφών) Γ. Παπακωνσταντίνου στο Mega και αφήνοντας υπόνοιες/καρφιά/μπηχτές για Βενιζέλο, δήλωσε πως η λίστα με τους περίπου 2.000 Έλληνες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες είχε περιέλθει από το 2010 στην κατοχή του από τη γνωστή πουτανόγρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο Βενιζέλος πήρε τη σκυτάλη της μπουρδολογίας και του απάντησε ότι κακώς ζήτησε και πήρε τη λίστα, αφού μας είναι …άχρηστη!
Το γλυκό έδεσε με δηλώσεις του νυν υπουργού (διαλυμένης) οικονομίας Γ. Στουρνάρα ο οποίος δήλωσε “έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας”. Που να κρυφτώ πείτε μου.

Η ιστορία με Παπακωνσταντίνου
Την ίδια εποχή ο συγκεκριμένος κύριος παρίστανε τον άσχετο και δήλωνε πως δεν είχε ιδέα για το θέμα. Αυτός δεν άργησε καθόλου να μπει στο νόημα της ψευτιάς-πουστιάς (είχε καλούς δασκάλους). Ανέλαβε το σημαντικότερο υπουργείο ερχόμενος από το πουθενά και “κατάφερε” σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καβαλήσει το καλάμι και να μας γράψει στα αποτέτοια του. Έλα όμως που αυτή η δήλωση δεν δόθηκε σε κανα δημοσιογραφίσκο για να ψάχνουμε να τη βρούμε στο youtube, αλλά ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του Πασόκ.

Και επειδή τα γραπτά μένουν (πρακτικά της Βουλής) απολαμβάνουμε την απάντηση:

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το πραξικόπημα που δεν έγινε


Το ψέμα που σου είπαν


Από την προηγούμενη βδομάδα που έπαιζε η διαφήμιση στα κανάλια, ασχολούμαστε όλοι με το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου ΒΗΜΑτος. Ο κάθε άσχετος για να γεμίσει τη στήλη του στην εφημερίδα, τη ραδιοφωνική του ώρα και από σήμερα την τηλεοπτική του εκπομπή, λέει και γράφει ότι του ‘ρθει.

Σε αποκλειστικότητα θα διαβάσεις μόνο εδώ, έγκαιρα και έγκυρα (ανατρίχιασα!!!), την αλήθεια. Τα υπόλοιπα που άκουσες και διάβασες είναι για παραπλάνηση από τους γνωστούς κονδυλοφόρους, τα διαβόητα χαλκεία ειδήσεων και τα σκοτεινά παράκεντρα εξουσίας. Στο χορό μπήκαν άθελά τους (;) και φιλικά-σοβαρά blogs που δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν την είδηση, αλλά την αναπαρήγαγαν χωρίς σκέψη.

Με αδιάσειστα στοιχεία-παραπομπές έχουμε και λέμε (σημ: το αληθινό πρωτοσέλιδο παρατίθεται στο τέλος)
Το πραξικόπημα δεν έγινε γιατί: