Σελίδες

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σκέψου κάτι άλλο από τη χρυσή αυγή. Μπορείς;



Αφορμή για το παρακάτω σημείωμα στάθηκε μια κουβέντα που έκανα πρόσφατα.
Θα ξεκινήσω με τα γεγονότα. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες μου σκέψεις.

Προχθές το βράδυ επισκέφτηκα έναν φίλο. Είχαμε αρκετό καιρό να βρεθούμε, γιόρταζε και η γυναίκα του, ευκαιρία ήταν. Πήρα την κυρά και πήγαμε.
Μετά τα χαχαχα και χουχουχου, τα “χρόνια πολλά”, τα “τι κάνεις βρε ψυχή” και τα “χαθήκαμε”, η κουβέντα ήρθε στα πολιτικά. Κακώς!

Ο φίλος, λοιπόν, στις τελευταίες εκλογές ψήφισε χρυσή αυγή. Και αυτός και η γυναίκα του και ο μεγάλος τους γιος, πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο. Το ίδιο έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου. Φαίνεται πως έμειναν ικανοποιημένοι από τον τρόπο που πολιτεύθηκε η χρυσή αυγή στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και είπαν να επαναβεβαιώσουν με την ψήφο τους τη στήριξη στην ακροδεξιά συμμορία. Φαίνεται πως ήταν αρκετά τα νερά στη Δούρου και οι φάπες στη Κανέλλη, οι απειλές για εξολόθρευση των μεταναστών, οι τσάμπα μαγκιές για ξύλο μέσα στη Βουλή (!!!), τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες κ.α.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο27




Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Αποκάλυψε ότι είναι παιδεραστής και κτηνοβάτης σε συνέντευξη για πρόσληψη!!!
Σίγουρα η συνέντευξη του Cody Slaughter για τη θέση του συνοριοφύλακα δεν πέρασε απαρατήρητη. Ομολόγησε ότι είναι …παιδεραστής και κτηνοβάτης και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα.
Στη διάρκεια της επαγγελματικής συνέντευξης ομολόγησε ότι όταν ήταν 14 ετών έχει παρενοχλήσει ένα δίχρονο κοριτσάκι, ότι έχει επιδοθεί σε κτηνοβασία με διάφορα ζώα στο διάστημα από το 2004 μέχρι το 2012 και ότι έχει κάνει επανειλημμένα χρήση ναρκωτικών.
"Μας είπε ότι έχει πάει με σκύλους, άλογα και γουρούνια, ενώ, στα 14 του χρόνια, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα κοριτσάκι 2 ετών", ανέφερε ο αξιωματικός που μίλησε μαζί του.
Αρχικά, οι συνοριοφύλακες νόμισαν ότι ο επίδοξος συνάδελφός τους αστειευόταν. Όμως, γρήγορα κατάλαβαν ότι μιλούσε πολύ σοβαρά. Ο νεαρός συνελήφθη και οι αρχές διέταξαν να γίνει έρευνα στο σπίτι του, από την οποία προέκυψαν στοιχεία που ταιριάζουν με την ομολογία του.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Φωτιά στην Πάτρα



Αν είναι κάτι με το οποίο τρέμω και μόνο στην ιδέα, αυτό είναι η φωτιά στα δάση. Είναι μια κατάσταση που με ξεπερνά, που δεν μπορώ να διαχειριστώ. Είναι η καταστροφή που δεν συντελείται μόνο κατά τη στιγμή που εξελίσσεται, αλλά πρόκειται για καταστροφή με πολυποίκιλα και απρόβλεπτα αποτελέσματα για τις επόμενες ίσως δεκαετίες.

Σήμερα το πρωί ξεκινώντας για τη δουλειά μου αντίκρισα το αποτρόπαιο αυτό θέαμα. Από τη στιγμή που άνοιξα την εξώπορτα του σπιτιού είδα ένα τεράστιο μαυροκίτρινο σύννεφο που εξαπλωνόταν στον ουρανό με απίστευτη ταχύτητα. Αρχικά νόμισα ότι επρόκειτο για μια από εκείνες τις συχνές επισκέψεις σύννεφων σκόνης από την Αφρική και τη Σαχάρα. Ψέματα! Αυτό ήθελα να πιστεύω. Η απόκοσμη μυρωδιά από τα αποκαΐδια, ήδη είχε μπει στο ρουθούνι και μου το ‘καιγε.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο26



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
«Στοπ» στις διαφημίσεις των “Jumbo”.
Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας προχώρησε σε διακοπή της προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo, με τη μορφή που αυτά είχαν ως σήμερα, έπειτα από αίτημα της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).
Η Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς τα τρία τηλεοπτικά και το ένα ραδιοφωνικό spot του Jumbo και τελικά έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το ραδιοφωνικό spot μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών και να λειτουργήσει δυσφημιστικά απέναντι σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις. Έτσι, ζήτησε την τροποποίησή του εντός 2 ημερών.
Επιπλέον, ο συνδυασμός της φράσης «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται», (που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται»), σε συνδυασμό με τον ήχο «ξυλιάς» και το σήμα των Jumbo αποτυπωμένο σε σανίδα στα τρία τηλεοπτικά spots, υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να γίνει η ανάλογη τροποποίηση των διαφημίσεων εντός 4 ημερών.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ενεργοποιείται ξανά το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.



Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους».

Ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε η υπουργός το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, “θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος”.

Όπως προβλέπεται για το έτος 2012-2013 πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο Χριστόφιας είναι κομμουνιστής. Νομίζω!

Με τους κομμουνιστές ηγέτες δεν τα πάω καλά. Θα φταίει που δεν μπορώ να εντρυφήσω στις πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει ο κομμουνισμός, ως οπαδός “αστικού” κόμματος όπως με έχουν χαρακτηρίσει. Βέβαια, όσοι με βάφτισαν έτσι δεν με γνωρίζουν ούτε κατ’ όψη, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τους κομμουνιστές. Γι’ αυτούς ότι δεν είναι κομμουνιστικό είναι δεξιό, είναι καπιταλιστικό, είναι αντιλαϊκό, είναι απεργοσπαστικό, είναι κατευθυνόμενο, είναι ας τα να πάνε στο διάλο.

Τι λέγαμε; Α, ναι, για τους κομμουνιστές ηγέτες. Δεν χρειάζεται να διαθέτεις ντοκτορά στις πολιτικές επιστήμες για να διαγνώσεις πως οι περισσότεροι από δαύτους αποδείχθηκαν δικτάτορες. Αυτό επίσης δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει πως στα κομμουνιστικά καθεστώτα ο λαός καλοπερνάει. Το Κεφάλαιο έχει χτυπηθεί αλύπητα, δουλειές υπάρχουν για όλους, ο λαός διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει. Το άλλο με τον Τοτό;

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο25



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Ιταλία: Φτηνότερη βενζίνη υπέρ της χρήσης Ι.Χ.
Σε σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές της βενζίνης προχωρούν πλέον τα σαββατοκύριακα στην Ιταλία μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, για να πείσουν τους πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους αυτοκίνητα.
Παρά τον αντι-οικολογικό χαρακτήρα του μέτρου της “φτηνής” βενζίνης, εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των πολιτών, εν μέσω κρίσης.
Οι εκπτώσεις έφτασαν και τα είκοσι επτά λεπτά του ευρώ ανά λίτρο και στα πρατήρια, σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλάνο και η Ρώμη, αλλά και σε γνωστά θέρετρα δημιουργήθηκαν εντυπωσιακές ουρές.
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που προχώρησε στις “προσφορές του σαββατοκύριακου” έκανε γνωστό ότι οι εισπράξεις της, σε σχέση με την περίοδο προ της έκπτωσης πενταπλασιάστηκαν.

Δηλαδή, τι θέλετε να μας πείτε; Ότι με τις μειώσεις των τιμών επέρχεται αύξηση στην κατανάλωση; Ότι αυτό που είναι συμφέρον για τον πολίτη, αποδεικνύεται ταυτόχρονα και συμφέρον των εταιρειών και κατ’ επέκταση του κράτους που βλέπει μέσω ΦΠΑ να αυξάνονται τα έσοδα από φόρους;
Πλάκα μας κάνετε!
Εμείς εδώ στην Ελλάδα εφαρμόζουμε την ακριβώς αντίθετη πολιτική με καταπληκτικά αποτελέσματα στο τζίρο των Γραφείων Τελετών…

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη της Βίκυς Σταμάτη



Διάβασα τη συνέντευξη της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου (βλαχάρας, κατ’ άλλους) που παραχώρησε στο newsvoice.gr.

Σε μια στημένη συνέντευξη όπου οι ερωτήσεις είχαν δοθεί γραπτώς για να μην υπάρχουν παρατράγουδα στις σαχλαμάρες που αράδιασε και πραγματοποιήθηκε μέσω δικηγόρου, η κυρά Βίκυ μας άνοιξε τα σώψυχά της.

Εγώ λοιπόν που δεν παρευρέθηκα στη συνέντευξη και δεν κωλύομαι ούτε από δημοσιογραφικές δεοντολογίες, ούτε από σαβούρα βιβρ που λένε και οι γάλλοι, θα σχολιάσω τις απαντήσεις της κυρά Βασιλικής.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ροδέλαιο Κοζάνης. Μια αξιέπαινη προσπάθεια!



Παρακολουθούσα πρόσφατα την εκπομπή “Αληθινά Σενάρια” της ΕΤ3, μια  από αυτές - τις ελάχιστες - που σε κάνουν να λες ότι αξίζουν τα λεφτά τους, ότι στη δημόσια τηλεόραση γίνεται δουλειά.
Το θέμα της εκπομπής ήταν ο Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης ο οποίος παράγει διάφορα προϊόντα που σχετίζονται με την καλλιέργεια ρόδων, κυριότερο εκ των οποίων το φημισμένο (πια) Ροδέλαιο Κοζάνης, αλλά και το ροδόνερο.
Πραγματικά εξαιρετική εκπομπή-αφιέρωμα που μου έδωσε το έναυσμα να ψάξω λίγο περισσότερο να μάθω τι είναι αυτό που γίνεται στο Βόιο Κοζάνης. Από το διαδίκτυο συνέλεξα τις πληροφορίες που θα διαβάσετε παρακάτω.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο24



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
690.000 ευρώ υπεξαίρεσαν δύο ιερείς στα Φάρσαλα!!!
Δύο ρασοφόρους από τα Φάρσαλα συνέλαβαν αστυνομικοί  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Οι δύο ιερείς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παρελάμβαναν το συνολικό χρηματικό ποσό 28.864 ευρώ, από το οποίο μόνο 8.864 ευρώ αφορούσε την μισθοδοσία Ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο υπεξαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 (από Ιανουάριο έως και Ιούνιο).

Πρόσθεσαν οι άνθρωποι ένα “2” μπροστά από το ποσό και το κάνατε θέμα;
Το πρόβλημα είναι με αυτούς που προσθέτουν μηδενικά στο τέλος.
Μετανοείτε Χριστιανοί…!