Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Το σύστημα οργανώνεται - νικά...!



Βρε το σύστημα …τι σου είναι!!!

Την ώρα που ψηφίζουν την αναδρομική περικοπή κατά 22% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα,
την ώρα που οι δανειστές μας προειδοποιούν πως πρέπει να ψηφίσουμε ένα από τα δύο “μεγάλα” κόμματα, διότι σε διαφορετική περίπτωση να ξεχάσουμε το νέο δάνειο των 130 δισ. και το κούρεμα των ομολόγων,
την ώρα που υπερψηφίζεται το νομοσχέδιο για την (κατάργηση της) Υγεία(ς), που επιτρέπει την εισαγωγή φαρμάκων από Ινδία και Μπαγκλαντές,
την ώρα που τα φαρμακεία για μια ακόμη φορά σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, λόγω χρεών των ασφαλιστικών τους ταμείων,
την ώρα που μέσω του Wikileaks έρχονται στο φως οι απόρρητες πληροφορίες της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor, σύμφωνα με τις οποίες από τον Ιούνιο του 2009 (!!!) είχε “προβλέψει” την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ,

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο7



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Σαμαράς στους 21:  “Ψηφίστε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου και γυρίστε πίσω στη Νέα Δημοκρατία”.
Αυτό είναι το μήνυμα που έχει σταλεί στους 21 βουλευτές που διέγραψε ο Α. Σαμαράς αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο Σαμαράς βλέποντας αφενός τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου και συνεκτιμώντας τα μηνύματα που λαμβάνει από την οργανωμένη βάση, αντιλαμβάνεται ότι η έως τώρα στάση του δυσχεραίνει την προσπάθεια της ΝΔ, για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερο εκλογικό ποσοστό, με ορίζοντα την αυτοδυναμία.

Δηλαδή τους διέγραψες για κανα μήνα;
Και η κομματική πειθαρχία που τους είχες διαμηνύσει, πήγε περίπατο;
Ήθελα να ’ξερα, πως θα μας το παρουσιάσεις τούτη τη φορά; Αλλά συνηθισμένος στη κωλοτούμπα, όλο και κάτι θα σκεφτείς. Ήδη έβαλες τον Φαήλο να γράφει τα λόγια.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σωθήκαμε !



Η τρόικα, στα πλαίσια του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, ενέκρινε το δάνειο των 130 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το μακρόπνοο σχέδιο της τρόικας, το 2020 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα έχει φτάσει στο 120,5% του ΑΕΠ.
Θα μου επιτρέψετε να σας απευθύνω μερικές ερωτήσεις. Τις οποίες, αφού δεν περιμένω από εσάς απάντηση, τις απαντώ μονάχος μου.

Ερώτηση 1η: Πόσο θράσος μπορεί να διαθέτετε όταν αναφέρεστε σε πακέτο “διάσωσης” της χώρας μου, τη στιγμή που όλοι γνωρίζετε πως από τα 130 δισ. - που δεν μας χαρίζετε αλλά μας φεσώνετε επιπλέον - τα 105,3 θα πάνε σε αποπληρωμή του κεφαλαίου και των τόκων προηγουμένων δανείων, σε τράπεζες ξένες και ελληνικές και σε ιδιώτες;


Ερώτηση 2η: Για ποιο λόγο χρειάστηκε δεύτερο σχέδιο διάσωσης; Με πολύ απλά λόγια παραδέχεστε ότι το πρώτο απέτυχε; Και ποιοι είναι αυτοί που το σχεδίασαν και ποιοι αυτοί που το εφάρμοσαν; Εσείς (η τρόικα) το σχεδιάσατε και αυτοί (οι Έλληνες κυβερνώντες) το εφήρμοσαν. Και σήμερα, εσείς οι ίδιοι είστε που σχεδιάσατε το δεύτερο και οι ίδιοι είναι αυτοί που θα κληθούν και πάλι να το εφαρμόσουν κι αυτό. Άρα;
Άρα να περιμένουμε και τρίτο σχέδιο “διάσωσης”;

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οι Γερμανικές Εκτελέσεις



Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.

Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!

Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει. Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν –αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.

Αν σ’ όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν’  απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι’  αυτό το λόγο να είναι αποικία».

Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά. αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.

Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε...»! Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνει το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί – κι όχι μόνο αυτοί – να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν; Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα. Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι’ αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα ’ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας... σκοτώσουν.

Μέρος Δεύτερο

Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις. Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων». Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά – βαθιά χριστιανική ψυχή –  κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:

- Ο Θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!...

Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό – σαν αγεράκι απαλό – μοιρολόι.

Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. Ήταν ετοιμοθάνατος· τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες· έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.

- Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω...

Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:

- Να ’σαι συγχωρεμένος...

Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ’ έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ. Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι’  αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο – κάποτε φίλο – και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.

Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.

Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, Εκδόσεις Φιλιππότη



Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο6



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Λ. Κατσέλη: “Καταθέτω στην επιτροπή τα έγγραφα τα οποία καταρρίπτουν ισχυρισμούς…”
Βόμβα μεγατόνων της Λούκα Κατσέλη που κατέθεσε έγγραφα φωτιά, δείχνοντας τον δρόμο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων ποιά είναι η αλήθεια!
ότι θα φύγουμε από το ευρώ (έγγραφο της Ε.Κ.Τ το οποίο διαψεύδει το επιχείρημα ότι η Ελλάδα αν χρεοκοπήσει θα φύγει από το ευρώ).
ότι δεν θα έχει η χώρα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις (έγγραφο πως η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις).
Κατόπιν αυτών και για ακόμα μια φορά η κυρία Κατσέλη δήλωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει με την ψήφο της το νέο μνημόνιο το οποίο έρχεται προς ψήφιση με τους εκβιασμούς της δήθεν εξόδου από το ευρώ και την αδυναμία μη πληρωμής συντάξεων και μισθών!!!!

Και τι θες να μας πεις βρε Λούκα; Ότι οι πολιτικοί “αρχηγοί” και ο διορισμένος ψεύδονται;  


Στη θέση Νο9:
Γλέζος και Θεοδωράκης μέσα στη Βουλή.
Από τα έδρανα των υψηλών προσκεκλημένων εντός της ολομελείας παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Βουλής το βράδυ της Κυριακής οι Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης, που ξεπέρασαν με την βοήθεια των γιατρών τα αναπνευστικά προβλήματα, που αντιμετώπισαν από τα δακρυγόνα.
Ήθελα να τους βλέπω στα μάτια…” είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης.

Και τις μάσκες γιατί τις βγάλατε; Η δυσωδία εντός του κοινοβουλίου είναι απείρως πιο δυσβάστακτη από αυτήν έξω. Θέλετε να σας χάσουμε;;;


Στη θέση Νο8:
Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.
Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας υπέβαλε ο Κρίστιαν Βουλφ με δήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Προεδρικό Ανάκτορο "Bellevue". Έπειτα από δύο μήνες αλλεπάλληλων αποκαλύψεων, η εισαγγελία του Αννόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος.

Χα, χα, οι Γερμανοί είναι απίστευτοι. Παραιτήθηκε ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας για κατάχρηση εξουσίας; Βρε Γερμαναράδες δεν διαθέτετε καθόλου χιούμορ. Αυτά εδώ τα έχουμε για ψωμοτύρι !


Στη θέση Νο7:
Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας (αν τα πάρουμε);
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα “The Telegraph”, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν, αναφέρει: “Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά. 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, ενώ 18 λεπτά από το ευρώ καταλήγουν στα ταμεία της ΕΚΤ”.
Αυτά σημειώνει ο κ. Χάναν για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους”.

Δηλαδή από το κάθε ευρώ του μνημονίου, τα 81 λεπτά θα πάνε στις τράπεζες ελληνικές και ξένες και τα υπόλοιπα 19 θα μείνουν στην Ελλάδα. Αν μείνουν και δεν τα επιστρέψουμε κι αυτά μετά από “νέο πακέτο διάσωσης”.
Τ’ ακούς Βαγγέλα, Γιωργάκη, Σφουγγαράκη και διορισμένε; Όχι για να μη σας έχουμε και υποχρέωση που μας …σώσατε.


Στη θέση Νο6:
Διαδηλώσεις πλέον μόνο από το …πεζοδρόμιο!
Όποιος από δω και στο εξής θελήσει να διαδηλώσει στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να ζητήσει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης. Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει, οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Διαφορετικά, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.

Πράγματι, μετά από εκατοντάδες καμένα κτίρια, χιλιάδες κατεστραμμένες επιχειρήσεις, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βγήκαν στην ανεργία, εκατοντάδες εκατομμύρια αποζημιώσεων, πάρθηκαν επιτέλους σοβαρές αποφάσεις!
Στο εξής το κωλόπαιδο που θέλει να σπάσει και να λεηλατήσει θα υποβάλλει αίτηση στην αστυνομία και αν εγκριθούν τα επεισόδια που σχεδιάζει, τότε η διαδήλωση θα πραγματοποιείται.
Η περίπτωση να συλλαμβάνετε όποιον φοράει κουκούλα, κράνος, ή αντιασφυξιογόνο μάσκα (!), κρατάει στο χέρι πέτρες και στο σακίδιο στη πλάτη έχει τα λοιπά πολεμοφόδια, ούτε σας πέρασε από το μυαλό.
(ερώτηση: όταν λέτε «…την ευθύνη αποζημίωσης θα αναλαμβάνει η αστυνομία», πάλι εμάς δεν εννοείτε;)


Στη θέση Νο5:
Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κ. Παπούλιας.
Την απόφασή του να παραιτηθεί της αποζημίωσης (278.400 ευρώ/χρόνο) που λαμβάνει, γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εισπράττει πια την αποζημίωσή του.
“Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά, ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός”, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ε. Βενιζέλος.

Τα υπόλοιπα παλιόσκυλα προτίθεστε να προβείτε σε παρόμοια …συμβολική κίνηση; 
Τι ρωτάω τώρα…!


Στη θέση Νο4:
Ιταλοί δήμαρχοι δίνουν το μισθό τους στην Ελλάδα.
Ο Marco Galdi, δήμαρχος στην πόλη Cava de' Tirreni αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του υπέρ του ελληνικού λαού. “Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μας έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης” είπε ο κ. Galdi.

Σε παρόμοια συμβολική κίνηση προέβη και ο Giovanni Moskatielo, δήμαρχος της κωμόπολης Baronissi.
“Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα του πολιτισμού μας”, είπε ο κ. Moskatielo.

Οι μηνιαίες απολαβές του πρώτου ανέρχονται στα 1.100 ευρώ και του δεύτερου στα 780 ευρώ.

Τι συμβαίνει βρε παιδιά; Και άλλες συμβολικές κινήσεις μέσα στην ίδια εβδομάδα; Θα παρακαλέσω ιδιαιτέρως τον κ. Moskatielo, όταν αναφέρεται στους πολιτικούς της Ελλάδας να το πράττει με τον προσήκοντα σεβασμό!


Στη θέση Νο3:
“We are all Greeks”.
Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο χιλιάδες οργανώσεις μέσω facebook και tweeter, καλούν τους λαούς να διαδηλώσουν μαζικά υπέρ της Ελλάδας και κατά των μέτρων λιτότητας.

Οι συμβολικές κινήσεις άρχισαν να γίνονται “επικίνδυνα” πολλές. Φοβάμαι μήπως οι κυβερνώντες μας …χάσουν τον ύπνο τους.


Στη θέση Νο2:
Έρανος στα σχολεία της Κύπρου για τους μαθητές της Ελλάδας!
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι, την ερχόμενη βδομάδα, θα διεξαχθεί έρανος σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου για συλλογή οικονομικής βοήθειας προς τους άπορους μαθητές της Ελλάδας.

Να υποθέσω πως τα χρήματα που θα μαζευτούν θα είναι περισσότερα από τα 802.000 ευρώ που μας στοιχίζουν το χρόνο οι συμβουλάτορες του αντιπροέδρου μπουχέσα;


Στη θέση Νο1:
Κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, στην Αρχαία Ολυμπία. Δύο κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν τη φύλακα και αφαίρεσαν 65-68 εκθέματα. Στις 7:30 έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους 3 φύλακες στο Μουσείο. Όμως μόνο μία παρουσιάστηκε στην ώρα της.

Η κρίση που βιώνει η πατρίδα μας δεν είναι μόνο οικονομική!
Είναι πολυδιάστατη και γενικευμένη…